Ziua Logo
  Nr. 4462 de sambata, 14 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-02-14


Comentarii: 6, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

horiageo
2009-02-14 20:10:51

vorbe goale

In primul rand pe nimeni nu intereseaza ce spune acest ins si apoi nu de el depinde daca se va obtine sau, nu autonomia maghiarilor. In al doilea rand, acestia nu pot obtine fara acordul poporului, deci in urma unui referendum si o hotarare a parlamentului. Deci ori vorbeste ori tace (si ar fi mult mai bine) e totuna. De aici se vede cat este de disperat sa-si caute motive in care sa-si arate el patriotismul, si de unde sa porneasca atacuri asupra unor persoane, intelegand ca unei parti din acest popor batjocorit, ii place scandalul iar el profita si chiar creaza pt a-si duce lupta pt putere. De ce nu a zis nimic acum 4 ani cand aceasta dorinta a maghiarilor era proaspata,, acum doi ani si de ce acum cand nu se mai pomeneste de asa ceva decat de el si slugile lui umilite.?

Eufrosin
2009-02-14 20:43:39

Dar politice?

..precum a promis secuilor si guvernului ungur nemernicul asta?
Toata lumea stie, ca I-ul pas este autonomia politica, urmata de cea economica si in final de cea teritoriala.
Cum aia nu se va intampla in timpul mandatului sau, Basescu are sansa sa para patriot, in timp ce duce inainte planul de distrugere a tarii.

Budapestanul
2009-02-14 20:59:52

cu parere de rau

l-am votata dar nu credeam ca e chiar asa de multifatet si curva.Vorbesc de Bashel. Una spune la televizor la antena 3 am vazut ce a spus pe urma alta apare inpresa scris. tipul incurca borcanele deci ii urez mult succes la Gaozari si tziganci imputite.----autonomia vine nu neaparata teritoriala dar cea administrativa si financiara vine.

LILI MARLEN
2009-02-15 00:32:05

EXISTA LEGI OBIECTIVE ALE ISTORIEI

iar una din ele impinge lumea sa evolueze in directia unificarii ,a globalismului. Ca este bine sau rau acesta tendinta se poate discuta,dar nu opri.In urma cu 30O de ani pe teritoriul Germanie de azi existau vreo...300 de statulete germane.Romania de azi este si ea rezultatul unirii mai multor statulete si regiuni.Autonomia pe care o vor ungurii contrazice mersul istoriei,daca prin absurd ar fi chiar realizata ea nu va rezista in timp.In mai putin de 10 ani Europa va avea o constitutie unica,o capitala unica,un guvern unic,o armata si politie unica si cel mult 2,3 limbi oficiale.Nu va fi loc in mod obiectiv de autonomie nici macar culturala,deoarece obicieiurile si traditiile se vor pierde cu o viteza de neimaginat ,acum tinzindu-se spre o cultura comuna.Iar Europa Unita va fi doar primul pas in directia mondializarii.

Socrate
2009-02-15 09:01:23

Exista autonomii teritoriale de jure si de facto.

Declaratiile presedintelui sunt doar pentru imagine, necesara pentru sondaje si pentru alegerile prezidentiale. Maghiarii dispun deja de autonomie teritoriala etnica.in Harghita si Covasna. Maghiarii fac legea aici. Pana si presedintele a recunoscut epurarile etnice din Harcov, dar nu a avut curajul sa puna piciorul in prag. Romanii din regiune sunt maghiarizati in continuare, ca in vremurile bune ale Ungariei Mari. Din ce in ce mai multi maghiari nu mai vorbesc romana. Presedintele spune vorbe mari, dar in fapt cedeaza in continuare. O politie descentralizata va fi imediat epurata etnic. Tot o cedare este trimiterea pachet a ministrilor la Harcov. Reorganizarea administrativa in 16 regiuni este tot o cedare, la cererea maghiarilor, care vor sa puna mana si pe judetul Mures.
Faptul ca inca nu s-au schimbat directorii agentiilor, numiti pe criterii etnice, este inca o cedare.
Insa, pentru marea majoritate a romanilor, mai ales a regatenilor, care nu au ochi sa vada ce se intampla cu adevarat, nu ce se declara, declaratiile aparent ferme ale presedintelui sunt apreciate si-i vor aduce voturi.
Cedarile in fata maghiarilor, inclusiv consilierul prezidential maghiar, ii vor aduce si voturile maghiarilor, in final.
Conflictul Marko-Basescu e de fatada.

Budapestanul
2009-02-15 11:15:10

Lilisor

dacaar fi s ao luma pe indelete vedem o america peste 50 de ani hispanizata sau mai rau "galbena" cu limba oficial penguin ori spaniola. In europa Elvetia este elvetia cu 4 cantoane de fro 500 de anisori..............maximum ce doresti tu nu neaparat se va si face. To in elvetia sau de pilda in Suedia lsau cehia lumea vorbeste engleza dar in final isi stie si propia limba. Acolo unde nu se "baga cu forta " in gatul unei minoritati o limba acolo se pastreaza traditiile. Poate cel mai elocvent sant bascii juma la Sapnioli juma la francezi la francezi ( aia porci da e vorba de francezi) ( i-a gatuit) la spanioli iau lasatin pace exista limba lor. Intrebarea este vrem sa existe diversitate si facem ceva pentru ea ca sa existe sau ii dam in cap " ca e mai simplu". La romani a ramas datul in cap. La unguri e mai soft. cine stie sa se organizeze isi pastreaza limba traditiile cultura vezi nemtii din ungaria care au si universitate.romanii ca de obicei au fost luati de val in timp se vor topi incet in masa maghiara, ( din pacate) dece spun asta: romania caatare nu are bani de dat sa ii tinain viata pe acesti romani ( ma refer ca si cultura, limba sua daca face acest lucru il face de fatada doar ca sa fie tiraj in presa). Mai romaneste spus: e doar gura de ei. La unguri e altceva cel putin in perioada 1990-2008 au fost activi: dau bani ca sa tina cultura maghiara de peste hotare in viata si este si o comunitate puternica. asta doare. diferenta e de management. sa vedem pana cand vor tine si banii( ca astia sant cei mai putini).


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "S-ar putea sa mori" (7129 afisari)
 Voda in loboda (2581 afisari)
 Basescu pune secuimea pe jar (1802 afisari)
 Obama abandonat de locotenenti (1670 afisari)
 Rascoala baronilor (1623 afisari)
 Obama schimba regulile la Casa Alba (5484 afisari)
 Mai slab ca niciodata, Patrick Swayze sfideaza cancerul si fumeaza 60 de tigari pe zi (3906 afisari)
 Romania, spaima Austriei (2729 afisari)
 Monstrii din Congo (2528 afisari)
 Un OZN a fost filmat de turisti in Somerset, Anglia (VIDEO) (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00603 sec.