Ziua Logo
  Nr. 4419 de vineri, 19 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-19

Comentarii: 23, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sorge
2008-12-19 19:22:19

Eu cred ca Ceausescu nu a apucat sa l citeasca !

A fost un tur de forta din partea gral Vlad ,sa il puna pe masa in timp util .
Sau Ceausescu nu l a crezut ,pur si simplu.
Nici Stalin nu l a crezut pe Richard Sorge despre atacul iminent asupra Uniunii Sovietice de catre Germania.

STRUL
2008-12-19 19:39:21

MALTA SAU POVESTEA UNEI DIVERSIUNI

De multi ani cele mai conservatoare elemente din PCR si Securitate incearca sa acrediteze ideea cum ca la Malta rusii sai americanii au pus gind rau Romaniei si serviciile de informatii ale celor doua state ar fi pus la cale ,intr-un fel sau altul ,rasturnarea lui Ceausescu.O aberatie,Gorbciov,PCUS,si KGB nu erau dispusi la nici o concesie care aducea atingere sistemului politic socialist si nici n-au facut asa ceva la Malta.La acea data NIMANUI nu-i trecea prin cap ca s-ar putea prabusi regimurile comuniste din Europa.In 1989 toti ideologii si analistii politici occidentali sustineau teoria"convergentei sistemelor",adica sustineau ca in timp socialismul si comunistul vor evolua spre un tip mixt de sociatate,care va prelua atit valori socialiste cit si capitaliste (culmea,teoria s-a confirmat azi in cazul Chinei,care prin 2020 va deveni principala putere economica a lumii).Gorbaciov a DISCUTAT (nu negociat)la Malta masuri politice privitoare la destinderea relatiilor dintre URSS si SUA,ca urmare a riscului enorm de razboi nuclerar dintre ele,A PROPUS in cazul celor 2 state germane o solutie ruseasca,adica cele doua state sa se uneasca,dar fiecare sa-si mentina oriduirea sociala iar Germania federala sa-si injumatateasa efectivele militare si sa fie retrase armele nucleare americane.SUA a acceptat ca principiu acesta ideea,dar a cerut atunci ca si rusii sa-si retraga trupele din RDG.Gorbaciov a informat SUA in legatura cu liberalizarea din Rusia sub efectul glasnostului si perestroicii si a promis ca va exercita presiuni ca si alte tari socialiste cu regimuri ferme sa initieze reforme in cadrul sistemului socialist,ca o masura de detensionare a relatiilor economice,politice militare intre lumea socialista si cea capitalista.
Deoarece chiar schimbarile minimale care aveau loc in URSS-ul comunist deranja regimul comunist si virfurile securitatii,care se simteau direct amenintate de reforme,Securitatea,prin generalul Vlad exagera lui Ceausescu rolul intilnirii de la Malta,ii arata pisica,ca acesta sa fie si mai reticient la orice schimbare reformista.
NIMENI DIN CONDUCEREA SECURITATII SI ARMATEI NU ANTICIPA PRABUSIREA REGIMULUI COMUNIST ROMAN,de aceea au exagerat in represiune si au servit regimul pina cind acest a cazut .Cind generalii din Armata si Securitate au sesizat ca regimul s-a prabusit si ca victoria revolutiei (22 decembrie) i-a prins in tabara infrintilor,ca sa se salveze au inventat rapid un inamic al revolutiei (teroristii)cu care sa lupte si ei dupa 22 Decembrie 1989 si sa demonstreze ca si ei au fost de partea revolutiei.Prin acesta diversiune cu inca 2000 de mortii ,generalii securitatii si armatei au putut trece din tabara invinsilor in cea a invingatorilor si azi strazi le poarta nume sau au pensii de peste 70 milioane lei.

Petre S
2008-12-19 20:17:14

O fi fost raportul lui Basescu

Nu de la Malta ci de la Anvers. Canalia!

Sorin D
2008-12-19 20:30:06

tonomatele cu euro de forumisti au intrat in functiune

nu pot s anu remarc foamea cu care forumistii platiti sa comenteze pentru a crea opinia publica dorita isi fac datoria ,.,.,de idioti utili. abia astept sa citesc articolul d emaine. felicitari ZIUA pentru dezvaluirile afcute cu privire la 89. ceea ce stiam despre interceptarea convorbirii de la amalta de catre securitatea romana incepe sa se adevereasca. articolele cu privire la lichelele care au confiscat revolutia incep sa confirme ceea ce ne spunea pavel corut de prin anii 92 : cititi "Quinta Sparta" si "Floarea de Argint" de Pavel Corut pentru a afla cum si cine a facut revolutia. Cititi Ileana Stan pentru a afla cine a ordonat papusarilor sa inceapa revolutia. Cititi ca sa aflati care e mecanismul real de organizare si conducere a popoarelor de pe aceasta planeta. cititi sa aflati cine stau in spatele papusilor fara personalitate care conduc statele lumii. n-o sa va placa dar o sa aveti informatia corecta.

STRUL
2008-12-19 20:57:13

PENTRU "SORIN D"

Bravo,Sorine,vad ca l-ai terminat pe Balzac si te-ai apucat si de Pavel Corut.Vezi ca a fost seful contrainformatiilor militare in Directia de informatii a Armatei,el scrie exact pentru indivizi ca tine,adica ingusti la minte,care pun botul la tot.
Ba,Sorine,de 50 de ani americanii nu pot dirima regimul comunist din Cuba,la 80 de mile de ei....AGENTU (TERMIC)la dat gata pe Ceausescu si nu CIA sau KGB (cubanezii n-au treaba cu agentul termic,de aia rezista :) )cu atit mai putin Malta

Rhodos
2008-12-19 21:47:24

Nu la dat nici un "Agent termic" gata....

Las-o dumneata balta ,shi azi era ,daca la conducerea URSS venea tot o mina stil Brejnev.

Din anii 80 agentul termic nu prea mai venea ,nici piinea ,laptele ,electricitate ....produsele de baza .

Ce tot sustinem una shi buna.,desigur populatia era nemultumita ,sfarimata dar fara decizie shi implicare de la Kremlin toate razmelitele aveau soarta Brashovului.
Exemplu clar ce ne indica faptul ca detinea controlul total.

Sovieticilor le era indiferentcum traim noi sau altii din lagarul comunist (le-fost )atita timp cit ajungeau produse agroalimentare la ei pe masa. ,cind nu sa mai putut ...au declanshat perestroika , gindind ca astfel vor rezolva situatia prin reforma......shi au rezolvato spre binele tuturor.

Daca vreti destramarea URSS shi caderea comunismului l-au razbunat pe Ceaushescu ..inainte de executie "ISTORIA MA VA RAZBUNA"..la razbunat.!

umilul
2008-12-19 22:09:55

bazaconii

Domnu’ STRUL

Las-o bre moarta, nu te mai da rotund explicandu-ne noua ce si cum….
Nea Sorin are dreptate, nu suntem toti niste prosti in tara asta asa cum iti doresti matale….adica parafrazandu-te pe matale "nu punem botu"…
Acu’ daca tu chiar crezi sincer ce ai postat, inseamna ca esti tolomac rau, lasa-ma si pe mine sa cred la fel ca Sorin ca esti un agent de influenta, fara opinie proprie …..
Auzi, zi matale repede, da repede de tot, si fara consultare, ce a scris Balzac, ca pe Corut vaz ca l-ai citit….

schmoukiz
2008-12-19 22:22:50

bluf securistic

"Documentul" de mai sus e o mostra ilustrativa pentru inutilitatea si incompetenta crasa a celor mai multi dintre securisti, bolnavi de propria lor importanta si grijulii sa ne sugereze ca ei controleaza tot. Puterea lor sta doar in solidaritatea de gasca si nimic mai mult. Cititi ce putea produce seful Securitatii si va veti lamuri ca Nea Nicu nici nu putea scapa, daca se baza pe asemenea sfatuitori.
Si asta ar fi istorie, trist e ca asemenea nulitati toaca miliarde lunar din buget sub pretextul ca ne apara de te miri ce grozavii. Secretomani fuduli care apara dosare cu taieturi din ziare si printuri de pe site-uri web.

dorumare
2008-12-19 22:41:31

Re: Eu cred ca Ceausescu nu a apucat sa l citeasca !

nici nu prea avea ce... cel putin asa cum este prezentat in articol... sursele (!?!) nu sunt departe de presa vremii si nu contin nici macar cele 'spuse' de sovietici omologilor lor din pactul de la Varsovia...

umilul
2008-12-19 22:41:50

Re: bluf securistic

La 2008-12-19 22:22:50, schmoukiz a scris:

> "Documentul" de mai sus e o mostra ilustrativa pentru inutilitatea si
> incompetenta crasa a celor mai multi dintre securisti, bolnavi de
> propria lor importanta si grijulii sa ne sugereze ca ei controleaza
> tot. Puterea lor sta doar in solidaritatea de gasca si nimic mai
> mult. Cititi ce putea produce seful Securitatii si va veti lamuri ca
> Nea Nicu nici nu putea scapa, daca se baza pe asemenea sfatuitori.
> Si asta ar fi istorie, trist e ca asemenea nulitati toaca miliarde
> lunar din buget sub pretextul ca ne apara de te miri ce grozavii.
> Secretomani fuduli care apara dosare cu taieturi din ziare si
> printuri de pe site-uri web.


"Puterea lor sta doar in solidaritatea de gasca si nimic mai mult"...

Adanca rau....adica cetetoru' de gazeta Ziua, dupe ce citeste comentariu lu' matale , trebe sa puna botu , sa creada ca securistii inca mai exista, ca sunt forumistii cu alta opinie decat cea general acceptata de societatea asta super democrata din romania, ca sunt uniti intr-o gasca, ca sunt nulitati care-si apara interesele meschine,care..... bla, bla,bla,,,, si ca inca apara pe Ceausescu...

Bai, ineptii mai mari nu am citit saptamana asta...ce draq de scoala ati facut voi formatorii astia de opinie, numai indroctinare si atat?

Cand nu ai cu adevarat puterea informala, in ce consta puterea?

Da unde dan Bucuresti esti prietene?

Iulian


Ion Caramache
2008-12-19 23:36:31

Parerea mea

Eu sunt de parerea ca acest " Raport" nu este altceva decit o cacealma si incercare de manipulare grosolana a opiniei publice, un produs al celor care au activat ca cadre la Departamentul zvonuri, birfe, bancuri si susoteli radio-shantz, colegi de breasla ai lui Pavel Corutz.
Explicatia este cit se poate de simpla. URSS nu putea la acea data, cum Rusia nu prea poate acuma, exercita nici-un fel de presiune impotriva chinezilor care le-ar fi dat sovieticilor cu flit in cazul in care ar fi incercat-o.
" Profesionalismul " si " credibilitatea " liniilor de informatii ale Securitatii mioritice dovedesc ca acestea erau atit de habarnamiste incit nu cunosteau adevarata situatie a relatiilor chino-sovietice.
Pe de alta parte, americanii nu aveau nici-un interes sa faca presiuni asupra chinezilor atita timp cit acestia erau un ghimpe in coasta sovieticilor care erau obligati sa tina forte importante la granita sovieto-chineza.
Mai mult, pentru o lunga perioada de timp, relatiile chino-americane erau deja destul de reci datorita represiunii singeroase a manifestatiei din iunie 1989 din Piata Tiananmen si embargoului american referitor la vinzarile de armament catre China.
P.S.
Daca docomentu' publicat este olograf, atunci de ce a fost si stampilat ?
Te pomenesti ca, fara stampila, Ceausescu nu recunostea scrisul lui Iulian Vlad !

Virgil Ciuca
2008-12-20 01:33:31

Un raport de adormit Mitzura.

De unde rezulta ca gen. Vlad facea jocul serviciilor secrete straine, isi dezinforma seful, care era Presedintele Romaniei, fie el dictator sau nu, el Vlad avea obligatia sa apere Presedintele si odata cu el si TARA.

Daca erau patrioti il omorau si fara interventie straina! Intra Vlad sau Iliescu in cabinetul lui Ceausescu si-ii trageau una in cap! Din pacate, de la TRADAREA lui pacepa , tot anturajul lui Ceausescu era subordonat serviciilor secrete straine si a actionat impotriva stabilitatii si integritatii Romaniei.
Numai Dumnezeu stie cum de nu a fost Romania sfartecata teritorial caci economic, social si politic a fost distrusa.

Virgil Ciuca

marian constantin
2008-12-20 01:34:24

raport

..,,restrangerea zonelor de confruntare directa in favoarea celor de convergenta a intereselor``..cam greu..asa..parca-l vad pe nea' Nicu clatinand scurt capul cu aerul ca le-ntelege pe toate si trage concluzia justa pe care-o impunea raportul:VIGILENTA SPORITA. Am rasfoit cateva pagini din literarura lui Corut..si cateva poezioare..ce mai..e talent, e forma literara, imaginatie, mai ager decat multi S.F., detectivi etc.dar face parte din categoria ,,carticica de vacanta``..Dar cand il vazui pe cumatrul in direct la emisiune televizata, admiratia pentru calitatile maestrului a cam palit..deh..o fi avut omul trac..pai prin crasmele brasovenesti, si nu numai, am intalnit ,,chestiuni grele..rau`` Orisicat, parca-mi vine sa-i cer scuze lui nea' Nicu pentru cat l-am injurat in tinerete..nu de alta, dar pe lumea asta s-au ivit niste personaje de ambe sexe pe langa care odiosul si sinistra sunt asa..angelici..Ca s-a dus de rapa comunismul..aia e...dar se duce de rapa OCCIDENTUL ala fain dupa care crapa lumea prin anii '8o..eu personal, le tin prohodul la ambele...se completau reciproc sistemele...ceva ca teoria aia cu analogia contrariilor..

FB
2008-12-20 03:08:56

Securistii inteligenti ....

Multe cele din ce scrie "raportu'" (dar daca acest raport a fost intocmit acuma la aproape 20 de ani de atunci ???) le-am aflat cu totii de la Europa libera.Plus ,daramarea Zidului Berlinului.Daca erau atat de inteligenti de ce nu l-au tras de maneca pe to'arasu' si sa-i spuna :alo s-a terminat .
Am vazut un film imediat dupa Revolutie in care securisti imbracati in civil intr-o curte au fost "informati" ca s-a terminat cu Ceausescu .Abia atunci au inceput sa strige cu toata puterea : suntem cu poporul !
Armata ,securistii ,militienii cu totii au fost de partea lui Ceausescu.Ca n-or fi "tras" la fel ,n-au avut ocazia sa o faca.
Acuma vin sa ne spuna ce si cum .Nu ma leprelor cum manipulati acuma cu Basescu tot asa ati facut si atunci cu Ceausescu .Traiul vostru va intereseaza vi se rupe (si vi s-a rupt )de tara si de romani .

paraipan
2008-12-20 05:10:51

Este evident pina si soacra-mi de tembelismul acestei fitzuci / raport.

Probabil a fost redactat dupa ce tuna Europa Libera. Ce scrie in el stia si tata.
Ma intristeaza insa ca nici un comentariu de pe Forum, nu abordeaza singura urma care poate duce la adevar. Just follow the .. money.
Adevarat, io nu l'am citit nici pe Corutz, nici pe .. cine stitzi voi ca's .. corifei in cele ale Rivaliutziei RO, da' in schimb citesc tot ce'mi cade'n mina despre economie. Indiferent de tzara, sau an.
Mergind pe calea asta vom gasi ca la '89 US+UE erau in situatzia economica a anului ... 2008 luna July. RO, nici nu conta. Este unanim recunoscut ca URSS a pierdut Razboiul Rece intrucit n'a rezistat financiar si economic cursei inarmarilor. Foarte putzini istorici au evidentziat ca si US+UE erau intr-un distress financiar colosal. In '89 US+Jap+UE intrau in recesie. Jap n'a iesit niciodata. US a iesit prin ... Iraq+DotComs (gaselnitza lui Bill). UE a mers in jos de la '89. Cum traiu Nemtzii'n '80, cum in '92 si cum in '08? Uitatzi-va la puterea de cumparare, nu la cifre absolute. O sa vedetzi un trend descendent, cu o panta de 25-30 grd.
La fel cu Olandezii, FR, UK si altzi tunari. IT, ES, AU nu contau anyways.
La Malta s-a discutat terminarea Razboiuli Rece in .. coada de peste. Indirect atit US cit si URSS au recunoscut ca economic sint ruinatzi, si ca trebuie sa termine porcaria asta. US a luat in vizor .. China si ce-i la Est de .. IL, iar Rusii .. ce vor ei, in spetza continuarea controlului Europei de Est in alte forme.
However, Gorby a fost tras in piept de ... proto-portocaliii lui Borea Yeltzin. Votcaru' Sef al Rassiei, a facut doua chestii memorabile. L'a luat de guler pe Gorby (figurativ, ca in fapt i-a aratat cu deshtu' ce sa citeasca), si a tras cu tancurile'n parlamentul URSS (nu ca n'ar fi meritat, da' nu se facea), pentru a lua puterea absoluta. Adica de a vinde cui stiu io si nu spun, asseturile URSS, pin la a ciupi de shold doamnele parlamentare.
Set-up ul lui Gorby a cumparat timp pentru West. Doar atit ca ruina este profunda, dupa cum se vede'n 2008.
In RO, la '89 nu mai mult de 100 de oameni stiau dedesupturile economice a ce va spusei. Printre ei, in mod cert se aflau, Isarescu, Dijmarescu, Serbanescu, Stolojan, si altzi mulzi ... colonei. Aceasta parte Economica a Secu, a influientzat partea Politica Tinara PCR (o gasitzi in parlament: Nastase, Severin, Roman, Vanghe ... aaaa .. nu gresit .. asta ciordea la vremea aia), care a setat Directziile Secu pentru operatzia .... Libertate Te Iubim, ori Invingem ori Murim!. Si au murit saracii, ca Armata a picat mesa. Ei stind mai prost cu .. currency exchange.
Mariajul disgratzios intre Secu si PCR a nascut RO de azi. Evident cu voia Moskovei, care practic ne controleaza energetic, ind grea, si impart cu IL imobiliara.
Io consider ca la Malta, Westul ne-a vinut a doua oara (ca pe Isus). Dupa Yalta.
Hai sa traitzi bine!

Ion Caramache
2008-12-20 05:36:07

Re: Este evident pina si soacra-mi de tembelismul acestei fitzuci / raport.

La 2008-12-20 05:10:51, paraipan a scris:

> Probabil a fost redactat dupa ce tuna Europa Libera. Ce scrie in el
> stia si tata.
Asa o fi, numai ca publicaul Victor Roncea nu le stia nici atunci, si nici nu le pricipeste nici acum.
Felicitari shefu' : esti norocos ca doamna coana soacra lu' matale le intelege mai bine decit Victor Roncea.

knowbothsystems
2008-12-20 08:58:17

Ceva fundamental se schimba daca se intilnesc cei 2, la Malta (dupa Ialta)

Exact asta gindeam eu pe cind Regan si Gorbi poposeau in tara-Malta. Daca ne amintim urmatoarea 'convirbire' . ca sa fie inghetata complet de frig, au facut-o in Islanda........
Nu era mare filozofie sa gindeasca asa-ca in titlu- oricine stia ca cei 2 (nu neaparat nume) nu se mai intilnisera fata in fata dela sfirsitul razboiului.
======================================================
De fapt e gresit sa mai credem ca la Conferinta dela Ialta s-a impartit Europa intre 2 +1 Invingatori Aliati. La Conferinta-Ialta (de dupa Dialogul-Moscova intre doar 1+1 Invingatori), Europa fusese deja impartita :

...chiar la Moscova =sediul lui Stalin,

...chiar de PrimeMinister Churchill, mergind el acolo 'cu desaga vestica = sa-i dea Europa pe tava' lui Stalin ; si ce daca, se ducea el-daruitorul chiar in casa daruitului ..:) cit timp era(u) ei 2-vesticii determinati sa faca TOTUL ca sa multumeasca pe Stalin= fie si sa imparta Europa cu Stalin-Aliatul ( care - in pozele cartii de mai jos-- i-a cam jucat pe cei 2 aliati vestici, i-a jucat precum acum Geoana pe Basescu--ca la poker : tine-te tare ca e singura cale !),

...chiar cu acordul verbal al presedintelui Roosevelt (verbal, doar la telefoane, sa nu auda poporul american care s-ar fi revoltat- de genul- daca Europa tot impartita, atunci DECE WW2 ?...Ca ei 2 vesticii voisera sa i=o dea lui Stalin nu lui Hitler, ar fi raspuns poporului, daca at fi fost intrebat, dar n-a fost ) ; repet, cu acordul verbal al presedintelui Roosevelt (de genul " pe el nu il leaga ce decide Churchill la Moscova" dar il lega egal cu Churchill = l=a legat, dovada...la urmatoarea Conferinta chiar cea dela Ialta nu a zis absolut nimic de...Europa !!! La Ialta "de ce mai ramasese de discutat" s-a discutat--ca de ex. Nordul Africii),

--- chiar (impartita Europa) 'cit ai zice peste' , dar Chirchill a zis englezeste "cit a scris el pe hirtie", [ pentru romani scriind : "Romania- 90% Rusia, 10% Aliatii",... deci pe hirtia lui (Chirchill) cei 3 nu mai erau Aliati ci 2+1 Parti intr=un contract (de impartirea Europei intre Parti).

De unde informatiile ? Sigur by dela seful acestei Securitati a lui Ceasca..:).
Ci Din cartea-document cu poze si acte, aparuta 1995: " 50 de ani dela Victoria Aliatilor' ...bla, bla, bla.

" Noi stiam ca ei impartisera Europa" ( anii- 90, spusa directa a unui grec-amer care luptase VOLUNTAR in Grecia pentru trimiterea acasa la Moscova a comunismului infiltrat de Stalin si in Grecia atunci, ca in Romania, Bulgaria, etc....Doar ca Romania n-a avut nici 'asa- voluntari pentru tara-mama si nici conducatori-decit ca cei de azi: lor bine dupa vot, ca poporul tinut incult politic si prostit cu statul-tatucul, ii voteaza din 4 in 4 ani contra Minciuni Electorale).


bibi20
2008-12-20 12:17:28

Asa zisul raport strict secret. Era clar pentru oricine citea altceva decat presa ceausista

Ca ceva se schimba in Europa in directia de care vorbea Secu in raport era clar pentru oricine era la curent cu ce se intampla in lume la ora aceea. Ca era "strict secret" de fapt ce puteai citi in prea libera din lume in fiecare zi era doar megalomania si prostia lui ceausescu si incompetentei profesionale a celor din jurul lor care il alimentau cu informatii gen acestui raport "strict secret". in timpul asta romanii se omorau pe la cozi pentru o bucata de carne. asta nu gaseai in nici un raport secret al securitatii. gaseai numai imbecilitati si nimicuri ca cele din acest raport. (spicuiri din presa occidentala - pe care nu-i asa doar agentii super secreti ai lui ceausescu, platiti din banii nostri, o puteau citi)

don giovanni
2008-12-20 13:35:25

Pacat de Iulian Vlad,putea fi un Emil Hurezeanu Re: Eu cred ca Ceausescu nu a apucat sa l citeasca !

La 2008-12-19 19:22:19, sorge a scris:

> A fost un tur de forta din partea gral Vlad ,sa il puna pe masa in
> timp util .
> Sau Ceausescu nu l a crezut ,pur si simplu.
> Nici Stalin nu l a crezut pe Richard Sorge despre atacul iminent
> asupra Uniunii Sovietice de catre Germania.
>
Pacat de Iulian Vlad, si-a ratat cariera. In loc sa fie un general d'ala, patriot ca de altfel toti securistii, putea sa fie un Emil Hurezeanu sau, mai bine, Iosif Boda (Cristoiu a fost ocupat de mult de Pavel Corutz sau invers, ma rog, n-are importanta...). Cum s-a apucat Iulian Vlad sa-i deschiza ochii lu' Ceasca taman inainte de Craciunul lui '89 si sa i-o spuna verde-n fata: gata, jos comunizmu'! Putea s-o faca naibii mai devreme, in noiembrie '89 sau si mai devreme... Acum serios, toti securistii astia nu au stiut decat sa pape bani grasi, nene, si sa isi mascheze incompetenta cu 'analize' d-astea, cica de la agentu' lu peshte din Argentina (pana acum, sursa parca era bucatarul basarabean de pe nava Maxim Gorki).
De unde se vede ca Ceausescu nu era prost doar de capul lui, era prostit la greu si de gasca de incompetenti cu stele care-l aparau, sanchi! (vad mai nou ca si Basescu repeta cu voiosie filmul cu cei "devotati" lui).
Daca erau cu adevarat patrioti ii puneau demult lui Coana Leana si lui Ceasca o coaja de banana la inaintare si ii scoteau in peisaj si nu mai murea atata lume (inclusiv cei doi batrani gretosi). Da'nu se facea, ca ce se mai alegea de toata gasca, fara sa fie indeplinite "conditiile"?

M_D_L
2008-12-20 13:47:42

Re: Este evident pina si soacra-mi de tembelismul acestei fitzuci / raport.

La 2008-12-20 05:10:51, paraipan a scris:

> Probabil a fost redactat dupa ce tuna Europa Libera. Ce scrie in el
> stia si tata.
>.................................................................................................

E ceva adevar in ce spuneti (cam 10%), dar eu cred ca lucrurile sunt mai complicate. Demolarea regimului comunist din URSS si implicit din celelalte tari comuniste din Europa, a inceput dupa criza rachetelor din Cuba si a fost initiata de evreii din PC al URSS, care erau intelesi cu evreii care controlau America. S-au speriat de declansarea accidentala a unui razboi nuclear, in care ar fi murit si ei si odraslele lor, asa ca au hotarat sa dea jos cu regimurile comuniste si sa termine cu Razboiul Rece. Ei (evreii) l-au destituit pe Hrusciov si au sustinut aducerea la putere in tarile socialiste a unei adunaturi de incapabili care sa ruineze economiile acelor tari. Au initiat perioada "destinderii", cand vesticii le-au dat comunistilor tot ce au vrut (utilaje, materii prime, tehnologie rasuflata), dar pe datorie, stiind ca sunt prosti si vor intra in colaps, cand va veni vremea sa dea banii inapoi. Le-au dat si filme cu J R, cu Pamela si Boby, ca sa le arate activistilor de partid ca le-ar fi mai bine daca ar coti-o spre capitalim. I-au luat la "specializare" pe directorii de intreprinderi si cu ocazia asta i-au racolat pentru activitati de spionaj si de sabotare a economiei, invatamantului (pregatirea profesionala a fortei de munca), etc.
Sa nu mai spuneti ca rusii nu puteau face fata cursei inarmarilor, pentru ca nu este adevarat. Cu o conducere inteligenta, chiar sub regim comunist, si in primul rand fara evrei in PC, Rusia era indestructibila. Dovada ca este adevarat ce am spus, este tocmai China, care nici acum nu are armamentul si tehnologia pe care le aveau rusii in '89, dar nimeni nu are curajul sa o atace.

Mache
2008-12-20 14:37:33

Re: Este evident pina si soacra-mi de tembelismul acestei fitzuci / raport.

MDL-ule, ca deobicei o iei tare pe aratura...

Pai daca evreii rusi erau atat de tari incat au facut franjuri URSS si au scapat lumea de razboiul atomic, pai atunci fiecare oras din emisfera nordica ar trebui sa aiba cate un monument al eroilor evrei sovietici, ca doar pe langa odraslele ocultei evreiesti am fi muti si noi ne- evreii...

Apoi cine si-a dorit cu adevarat sa atace URSS? Daca ar fi dorit-o americanii ar fi facut-o inainte de 1949 (cand rusii nu aveau bomba atomica). Cele cateva zeci de bombe nucleare pe care le aveau ar fi putut desfiinta macar Rusia europeana, nu-i asa...

Nici pe chinezi nu vrea sa-i atace nimeni. Motivul e foarte simplu. Armata de ocupatie ar trebuie sa fie de cateva ori mai mare ca toate fortele NATO la un loc. Si apoi de ce sa te lupti cu chinezii cand in zilele noatre PCC ii exploateaza salbatic pe gratis pe chinezii chinuiti de saracie si ii forteaza sa umple burtile consumatorilor occidentali plictisiti cu produse incredibil de ieftine... Te pomeni ca si in China evreii din CC al PCC se dedau la tot soiul de manopere ascuse. Apropos, stiai ca ca Hu Jintao poarta perciuni evreiesti, in particular?

La 2008-12-20 05:36:07, Ion Caramache a scris:

> La 2008-12-20 05:10:51, paraipan a scris:
>
> > Probabil a fost redactat dupa ce tuna Europa Libera. Ce scrie in el
> > stia si tata.
> Asa o fi, numai ca publicaul Victor Roncea nu le stia nici atunci, si
> nici nu le pricipeste nici acum.
> Felicitari shefu' : esti norocos ca doamna coana soacra lu' matale le
> intelege mai bine decit Victor Roncea.
>

ionion
2008-12-20 14:46:34

Intalnit-stop, Inteles-stop, Ceausescu cade-stop, ramane Iliescu - stop etc etc cam asa

v-ati inchipuit ?
La un moment dat sa stiti ca Romania este asa o formatiune statala minuscula incat foarte putini sefi de state stiu cu precizie unde se afla.
Dati-va importanta NUMAI DACA O MERITATI ! dar asa ... ? aiurea'n tramvai...
nu are sens !
Zau !
Fiti mai chibzuiti, calmi si lasati balcanismele la o parte.

Mache
2008-12-20 15:29:29

Raportu'

Marii "experti" in spionaj puteau sa scoata extraga aceste "informaii secrete" din presa vestica cu mult inainte de intalnirea din Decembrie '89.

Imi amintesc ca in frumoasa primava a lui '89, venind acasa in ultima permisie din armata (mai avem vreo doua luni) am descoperit cu surprindere ca un vecin de pe strada noastra isi zidise o antena parabolica (contribuiseram toate cele 5-6 case din vecini - investitia era enorma, peste 15000 de lei pentru receiver) . Stiu ca dupa ce am ajuns de la gara pe la 6 dimineata, am stat lipit de de TV toata ziua, nu am ridicat telefonul si nu am raspuns la soneria de la poarta - ocazie cu care pritena mea din epoca a si rupt-o cu mine.

Cum numai omul cu antena putea comuta posturile TV, am stat toata ziua lipit pe Sky News. Era la putin dupa inabusirea protestelor din piata Tien An Men (de care nu stiusem nimic pana in acel moment) si practic totul se lega de evenimentele de acolo. Totusi ca sa umple ziua comentatorii postului vorbeau si de restul tarilor comuniste, de apusul epocii dinozaurilor bolsevici, Ceausescu, Husak, Honecker, Jivkov, Kim Ir Sen, de inlocuirea lor intr-un viitor apropiat cu noi leader-i "gorbacoivisti", de slabirea fortei URSS in Europa, de destindere, etc. Cam aceleasi chestii se auzeau si la Europa Libera sau VoA...

Impresia era atat de puternica, incat seara la cina (eram numai eu cu parintii mei, fratii mei mai mari fiind plecati pe la scolile lor) am umplut toata discutia doar cu pronosticuri despre cand va cadea nea Nicu si daca comunismul romanesc poate tine mai mult de trei ani....


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scantei in PDL (4101 afisari)
 Ceausescu si-a sfidat sfarsitul (3939 afisari)
 Afacerea Stanisoara (3418 afisari)
 Portocala rosie (2764 afisari)
 Stefan Andrei: "Daca ramanea in tara, erau mai putine victime" (2542 afisari)
 Securitatea, catre Nicolae Ceausescu: La Malta se va stabili "un nou echilibru pe continentul european" (4350 afisari)
 Roberta Anastase, de la candidatura la Miss Univers, la cea de presedinte al Camerei Deputatilor (VIDEO) (3416 afisari)
 Tineri EMO se automutileaza si posteaza pozele pe Internet (IMAGINI SOCANTE) (3144 afisari)
 Ca la nebuni: Ascultati imnul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chisinau (Audio) (2591 afisari)
 In urma dezvaluirilor din presa, postul History nu mai difuzeaza documentarul cu Decebal si Burebista (2269 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01857 sec.