Ziua Logo
  Nr. 4401 de vineri, 28 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2008-11-28

Comentarii: 27, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

raulbaal
2008-11-28 11:07:15

prostul moare de grija altuia

m-am saturat pana -n gat de rahatii astia de analisti care sant aerieni!nu-i mai citati fratilor ca habar n-au pe ce lume traiesc!

painecusare
2008-11-28 11:17:48

ma voi sinteti unguri ?

sau de ce vreti sa duceti populatia in eroare , sa se duca la o panica ?

"The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria"
Titlul vostru ... dar citid stirea complet si atent iese ca :
"Actuala criza economica mondiala ar PUTEA afecta grav tarile est-europene"
ee ? cum e cu PUTEA ala, mie imi da impresia ca astia cam se dau cu presupusul..
Noi sintem obisnuiti cu criza, nici nu o sa simtim criza.. pe cand vest europenii nu prea stiu cei aia sa "strangi cureaua".
Romania , am incredere ca va iesi cu capul sus din criza asta mondiala, iar dupa criza tot noi ne vom lua un avant asa ca sa le aratam MODYs The Economist etc etc cam cum stautreburile

Arefu
2008-11-28 11:35:09

Hm...

e cat se poate de clar ca daca nu le-a mers cu scumpirea petrolului acum le merge cu destaabilzarea finantelor mondiale.Se raspandesc minciuni prin ziare de prestigiu care induc panica finaciara in ninvestitori si populatia si panica e cel mai ieftin dar cel mai eficient armament. Heidrich (UN APROPIAT A LUI hITLER)a ucis 20000 de ofiteri sovietici in 1939 prin orchestrarea unei suspiciuni asupra sefului de stat major Tuhacevski. Oare ce castig tintesc acesti domni acum si cine e cel pe care vor sa-l doboare.? Partida asta de sah e complicata dar e clar ca nu noi o jucam, suntem niste piese de lemn doar.

Eugenmereuta
2008-11-28 11:35:10

Ziua e tro

Nu inteleg, de ce tot publicati rahaturi din astea? Sunt materiale care au niste scopuri, printre altele sa starneasca reactii la noi. Si sunt scrise in niste birouri, pe materiale servite, daca nu chiar dupa ureche. As intelege daca The Economist, de pilda, ar avea un mare analist economic, corespondent permanent la Bucuresti sau macar observator atent al situatiei de la noi. Cum nu are, ne uitam la sitiatia reala, la cifre, la perspectivele in context european si vedem ca nu-i nici pe departe asa.
E o boala a presei noastre (sau e ceva mai mult si nu stiu eu?), cum apare un articolas in afara despre Romania imediat ziarele noastre scriu de ca si cum asta ar fi o stire. Voi nu mai sunteti ziaristi? Ar fi un subiect daca ati spune "The Economist anunta ca Romania se prabuseste... Pe de alta parte, Comisia Europeana este de o cu totul alta parere..." Apoi sa vina articolul, care sa analizeze cele doua afirmatii. Sunt cititor, nu ziarist, trebuie sa va spun eu astea?
Meseria lu' Peste...

kadi
2008-11-28 11:40:11

Propaganda economica

Papusarii acestei lumi var sa darame financiar tarile lumii.
Iar in estul Europei Romania si Bulgaria au inceput sa se ridice din mocirla.
De aceea baietii au la treaba echipele de dezinformare.

Eugenmereuta
2008-11-28 11:42:35

Complexe

Cred ca-i si un complex de inferioritate, sa te iei dupa ce zic altii. Imi place atitudinea lui Isarescu, care extrem de rar comenteaza lucruri din astea, de regula spune "am altele de facut".

Nituc
2008-11-28 12:02:29

Reintoarcere

Care e sufletul cu care avem noi a lucra? Desigur, nainte de toate sufletul taranului daco-roman. Care sunt nsa potentele acestui suflet?
Exista o selectie naturala a inteligentelor nationale pe baza luptei de adaptare pe care popoarele trebuie s-o dea spre a birui dificultatile ridicate n calea lor de natura ori de om. Mintea se ascute din generatie n generatie n directia biruirii ct mai usoare a acelor obstacole. La popoarele prea chinuite de adversitatile istorice - cazul poporului nostru, martirizat de toate liftele pamntului - se formeaza un fel de carapace spirituala, n care sufletul se refugiaza spre a se pastra intact. Observatorul superficial vede numai carapacea pietroasa si inerta - n specie: fatalismul, insensibilitatea la nevoile unei vieti mai omenesti, traditionalismul, nencrederea fata de orice om sau lucru nou, asprimea si necioplirea n diferite manifestari individual-sociale. Dar observatorul rabdator, care sta si asteapta sa iasa din scoica colturoasa adevaratul organism, adapostit nauntru, are bucuria de a vedea o fiinta foarte fin si complicat, foarte delicat construita, cu nenumarate organe de aperceptie variata si puternica a lumii, total nebanuite, numai dupa aspectul crustei de piatra.
Fatalismului cosmic i corespunde splendida etica optimista, pagno-crestina, care da celui nedreptatit siguranta ca rautatea nu va ramne nepedepsita si ca deci el poate astepta cu resemnare filozofica aceasta pedeapsa imanenta a nedreptatii. Insensibilitatii la greutatile si trivialitatile vietii materiale i corespunde entuziasta dorinta de a se face frumos macar la zilele mari, care creste nclinarile sale pentru arta de toate felurile. Traditionalismului taranesc i corespunde o curiozitate extraordinar de multilaterala, chiar pentru lucrurile total straine de experienta lui principiara. Nencrederii fata de orice e nou i corespunde dorinta de a afla taina acelei noutati, spre a o supune: de unde, un spirit de observatie si de critica exceptional de ascutit, ntrecnd adesea cu mult pe cel al omului cult, deprins cu formulele luate de-a gata din carti. Asprimii n maniere i corespunde un simt de masura si cuviinta sufleteasca, cu att mai puternic, cu ct el nu se poate manifesta extern, dect cu totul stngaci.
Copilul taranului e aruncat n lupta vietii, nca de cnd e mai mic dect caciula de pe capul lui taica-sau. El trebuie sa nvete singur a iesi din ncurcatura. Iar scoala de agerime practica a trupului si sufletului i e completata de lupta - nu cautata de cine vrea, ci impusa tuturora - pentru ntietatea ori distinctia spirituala, extraordinar de pretuita n societatea taraneasca. Agerimea mintii i e pusa la ncercare fiecaruia n orice clipa, nu numai de un intres imediat si utilitar, dar mai mult nca de placerea, pur estetica, pe care taranul o are de a vedea scnteind un cap superior. Iuteala aperceperii, vioiciunea reflexiei, justetea judecatii, promptitudinea respingerii argumentului contrar, stapnirea de sine n focul luptei de inteligenta, cavalerismul condamnarii imediate a mijloacelor laturalnice ori brutale de ntrecere, toata aceasta minunata autoeducatie ce si-o da societatea taraneasca, scnteietoare de verva, de bucurie a vietii, ncordata ca o struna continuu vibrnd muzical, de sinceritate aproape antic de consecventa, de cavalerism cu un cod foarte complicat, - e o realitate pe care clasa suprapusa - n mare parte de alt neam dect poporul nostru - n-a cunoscut-o si deci n-a avut-o n vedere la organizarea culturii sociale a natiunii.
(Vasile Prvan, "Datoria vietii noastre", 1919)

Nituc
2008-11-28 12:07:06

Alta reintoarcere; atentie la aleferi! Doar n-o vreti pe Elena Dalli Udrea sa ne scape de criza!

Cine oare mi va ncredinta un trup duhovnicesc atta vreme ct eu nu pot stapni nici macar un trup pamntesc? Trupurile mici si pieritoare pe care le avem acum ne-au fost daruite asa cum scolarilor li se dau poneii. Trebuie sa nvatam sa conducem, nu pentru ca ntr-o buna zi am scapa cu totul de cai, ci pentru ca ntr-o buna zi s-ar putea sa calarim pe deseuate, nenfricati si voiosi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia naripati, stralucitori, de pasul carora se cutremura lumea si care ne asteapta poate chiar acum cu nerabdare, batnd din copite si sforaind pe nari, n grajdurile mparatului.
(C.S. Lewis)

Nituc
2008-11-28 12:39:17

Peopaganda falsa

Nu va intrebati de ce are printul Charles proprietati in Ardeal si de ce vine aici mereu sa isi incarce bateriile?
Avem tot ce ne trebuie. Mai trebuie sa reluam petrolul si cimentul si nu avem probleme! Atentie! Nu nationalizare, ci in proprietatea unor romani isteti, de care scria Parvan. Adica PRIN NOI INSINE! Sa nu se inteleaga cumva Cocosh, Boc sau Stolojan 2% Alro! Ati mai auzit acel monolog al lui Tanase cu privatizarea, ca eu nu?!

BULA-NESCU
2008-11-28 12:59:35

Baetzi

Baetzi, nu va autoamagitzi degeaba. The Economist nu poate fi acuzat de anti-romanism si este una dinte cele mai respectabile publicatzii in domeniul economic pe acest glob.
Cea ce se indica in Economist sint bazate pe lacomia, coruptzia si delasarea care practic a eliminat controlul natzional al economiei romane si a puso la dispozitia unor canalii corupte pentru care tot voi ati votat punindui in fruntea tzarii. Mai combina datoriile care va maninca de vii, plus inabilitatea de a accepta realitatea si va garantez eu ca printzul Charles va cumpara si mai multe proprietati in Romania la pretz de maruntzish.
Acesta este ADEVARUL.

pathfinder
2008-11-28 13:50:18

Re: Baetzi

Rahat. Aia habar n-au pe ce lume traiesc. Cred ca nici situatia financiara a ziarului lor nu le e clara.

pathfinder
2008-11-28 13:54:02

Alti "ziaristi" din Vest care habar n-au. Nici aia nu au ce scrie, asa ca baga si ei din burta....

Si care e omul lor de legatura din Romania si Bulgaria?
Care sunt datele pe care se bazeaza?

Io cred ca de fapt vor investitorii in UK. Sa le plateasca slarii de mii de Euro la englezii astia pistruiati si tot timpul beti. Nu care cumva sa investeasca cineva in estul Europei...

Budapestanul
2008-11-28 15:04:39

Rabdare

in cateva luni se adevereste sau nu :)-------------mai vin niste alegeri mai se kaka pe ei sa formeze noul gubern vin sarbatorile in ianuarie la puliticieni nici iarba nu creste si uite asa in martie aprilie ori se clatina toata sandramau ori se merge inainte. Deci nitzika rabdare.

srelu
2008-11-28 16:11:26

Pentru cei care inghit pe nemestecate tot ce publica presa occidentala

Priviti si admirati inaltul "profesionalism" al presei occidentale (in special americana si britanica).

Prostia, lipsa de informare si reaua credinta in plina actiune.

Hokusai san
2008-11-28 16:13:49

Re: Pentru cei care inghit pe nemestecate tot ce publica presa occidentala / Corect.

La 2008-11-28 16:11:26, srelu a scris:

> Priviti si admirati inaltul "profesionalism" al presei occidentale (in
> special americana si britanica).
>
> Prostia, lipsa de informare si reaua credinta in plina actiune.
>

Hokusai san
2008-11-28 16:16:12

Re: Alti "ziaristi" din Vest care habar n-au. Nici aia nu au ce scrie, / Ori prosti, ori rai!

La 2008-11-28 13:54:02, pathfinder a scris:

> Si care e omul lor de legatura din Romania si Bulgaria?
> Care sunt datele pe care se bazeaza?
>
> Io cred ca de fapt vor investitorii in UK. Sa le plateasca slarii de
> mii de Euro la englezii astia pistruiati si tot timpul beti. Nu care
> cumva sa investeasca cineva in estul Europei...
>
>

NormanFinkel5
2008-11-28 17:57:49

Parca ziceau ca duduie :-) ...

Nu conteaza, mujicu' valach tot nu baga de seama ca-i bine sau ca-i criza, lui ii merge qaqacios oricum

Eufrosin
2008-11-28 21:52:09

Re: Peopaganda falsa

Subscriu.


La 2008-11-28 12:39:17, Nituc a scris:

> Nu va intrebati de ce are printul Charles proprietati in Ardeal si de
> ce vine aici mereu sa isi incarce bateriile?
> Avem tot ce ne trebuie. Mai trebuie sa reluam petrolul si cimentul si
> nu avem probleme! Atentie! Nu nationalizare, ci in proprietatea unor
> romani isteti, de care scria Parvan. Adica PRIN NOI INSINE! Sa nu se
> inteleaga cumva Cocosh, Boc sau Stolojan 2% Alro! Ati mai auzit acel
> monolog al lui Tanase cu privatizarea, ca eu nu?!
>

don giovanni
2008-11-28 22:36:58

Re: Propaganda economica RAZBOI PROPAGANDISTIC

La 2008-11-28 11:40:11, kadi a scris:

> Papusarii acestei lumi var sa darame financiar tarile lumii.
> Iar in estul Europei Romania si Bulgaria au inceput sa se ridice din
> mocirla.
> De aceea baietii au la treaba echipele de dezinformare.
>

"Sursa" Oriens, citata de Economist, nu este nici un fel de banca. Cautati-o pe net si nu o veti gasi. In schimb veti descoperi ca Oriens este o firma de "consultanta" a patru 'baezti deshtepti" in spatele carora se afla fostul ambasador american la Budapesta si fostul guvernator republican de New York, George Pataki (oare ce rezonanta are numele asta, sa fie vietnameza oare?). Asta explica de ce Economist, cu asa "sursa" in spate, ajunge la concluzia ca nu Ungaria este in rahat ci Romania si Bulgaria, deci aviz investitorilor unde-si duc banii!

knowbothsystems
2008-11-28 22:54:04

Aude si Pres. Basescu, sau 'el nu e guvern'

Deci poate juca ce tontoroi vrea, ani de zile, pe orice masa a Romaniei- de guverne cr, de primarie, de palat regal.

Eu i-am scris, pa proceatatean, avertizindu-l ca toanele lui afecteaza progresul tarii, tot furindu-i energiile nationale sa ii lupte crizele generate de unul care ii sta tarii in cap.
I-am scris , comportamentul sau ca sef de stat creaza lumii impresia de instabilitate in tara. Iar Banul Investitorilor se ghideaza dupa stabilitate.

" The Economist, citata de Agerpres. 'Cele mai mari temeri sunt legate de Bulgaria si Romania, cele mai sarace si mai prost guvernate tari dintre noile membre ale Uniunii Europene', noteaza jurnalistii britanici. "

Se aude, pres. Basescu? * dar nu s-a putut opri nici in campanie parlam !

Se aude pd-l ? Dar nu sau putut opri nici in campanie parlam, sa minta "au fost dati afara dela guvernare' cind o tara site ca nu asa a fost, cu Ultimatum ori-ori si au ales sa plece-= sa continue opozitia, ce faceau in guvern D.A.

Mai rai cu tara nu au fost decit psd-ii iliesti.
Doar ca 'rai-altfel" dar 'rai-la fel' ca pd/ pd-l.

knowbothsystems
2008-11-28 23:00:46

Re: ma voi sinteti unguri ? RE: bine ar fi vise naive, ca ale tale.

Dar eu am cunoscut direct criza economica mondiala de dupa '90, cind tarile asiatice grav afectate.

De aceea eu am alta idee: o tara vestica, stabila politic are cheag sa razbata. Una mincata din toate partile de alesii ei mari, inca nu iesita complet din metehne rosii-vezi presedintele, vezi parlament, are mai putin GUTS sa razbeasca din criza...doar cu vinatai, fara taieturi adinci.
Contez foarte mult pe BNR Isarescu, dar si ce guvern vine- are majora importanta. Ca Basescu e acelasi- nu se poate opri, decit...dat jos de vot.

La 2008-11-28 11:17:48, painecusare a scris:

> sau de ce vreti sa duceti populatia in eroare , sa se duca la o panica
> ?
>
> "The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai
> grava este in Romania si Bulgaria"
> Titlul vostru ... dar citid stirea complet si atent iese ca :
> "Actuala criza economica mondiala ar PUTEA afecta grav tarile
> est-europene"
> ee ? cum e cu PUTEA ala, mie imi da impresia ca astia cam se dau cu
> presupusul..
> Noi sintem obisnuiti cu criza, nici nu o sa simtim criza.. pe cand
> vest europenii nu prea stiu cei aia sa "strangi cureaua".
> Romania , am incredere ca va iesi cu capul sus din criza asta
> mondiala, iar dupa criza tot noi ne vom lua un avant asa ca sa le
> aratam MODYs The Economist etc etc cam cum stautreburile
>

dorinP
2008-11-29 01:11:42

Copy-Translate-Paste sau propaganda la comanda?

"The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria"

Prin ce minune AE, Emilian Andrei presupun, ajunge la concluzia asta? Facind abstractie de titlul bombastic al articolului, continutul nu justifica cu nimic preluarea, traducerea si afisarea titlui cu litere de-o schioapa. La sfirsitul mesajului gasiti toate referirile la Romania din articolul cu pricina. Dau o bere cind trec prin tara domnule jurnalist AE, daca sinteti capabil sa demonstrati oarece legatura intre continut si titlul

In paranteza fie spus domnule AE ar fi fost normal sa dati numele articolului pe marginea caruia v-ati cistigat piinea astazi.

In ceea ce priveste sursa predictiilor este dupa cum atragea atentia Don Giovanni, Oriens, o companie din ungaria care se declara plina de modestie
"the region’s largest locally owned M&A advisory and private equity fund management firm."
http://www.kilabalas.hu/about_oriens

Dupa cum afirma fac investitii in Ungaria, Romania si Bulgaria cu banii celor mai bogate familii din US si Europa. Emotionant...

Dupa cit sustin, aspira sa ajunga unul din cele mai importante centre de cercetari economice si ca pina atunci isi pierd timpul, resursele si banii in analiza celor mai importante probleme economice si sociale din zona.
Singurul studiu vizibil pe situl lor este "Recovery, a program for the economic revival in Hungary"

Pe unde zace studiul cu Romania habar nu am. Nu este pe situl lor, iar timp sa caut referintele la Romania in singurul studiu pe care l-au scris n-am.

In fine, referintele promise dlui AE. Presupun ca articolul este "East European economies crack, with Romania and Bulgaria the worst off" de la adresa
http://www.economist.com/displayStory.cfm?story_id=12705968

Imi permit sa reproduc pasajele referitoare la Romania
[...]
"The biggest worries are now focused on Bulgaria and Romania, the poorest and worst-governed new members of the EU.
[...]
Romania has a current-account deficit of only 14% of GDP; a floating currency that gives it more flexibility; and is less dependent on exports to the slowing euro area than Bulgaria. But it may have a harder landing. Oriens forecasts GDP growth of just 0.9% next year. Its banking system is less profitable than Bulgaria’s. Although it is mostly foreign-owned, it looks wobblier; inter-bank rates have nearly doubled this year to 15%. Foreign reserves are scantier and the IMF reckons that the currency, the leu, may be overvalued by 19%.

Thanks to populist spending in the run-up to this week’s parliamentary election, the budget deficit may reach 3.9% of GDP by the year-end. That is not a lot by some standards, but it may still cloud outsiders’ willingness to provide more cash. Whatever coalition the election produces, serious reform is a long way off.
[...]


Ion Caramache
2008-11-29 05:27:25

Re: Hm...

La 2008-11-28 11:35:09, Arefu a scris:

> e cat se poate de clar ca daca nu le-a mers cu scumpirea petrolului
> acum le merge cu destaabilzarea finantelor mondiale.Se raspandesc
> minciuni prin ziare de prestigiu care induc panica finaciara in
> ninvestitori si populatia si panica e cel mai ieftin dar cel mai
> eficient armament. Heidrich (UN APROPIAT A LUI hITLER)a ucis 20000 de
> ofiteri sovietici in 1939 prin orchestrarea unei suspiciuni asupra
> sefului de stat major Tuhacevski. Oare ce castig tintesc acesti domni
> acum si cine e cel pe care vor sa-l doboare.? Partida asta de sah e
> complicata dar e clar ca nu noi o jucam, suntem niste piese de lemn
> doar.

Hmmmmmm....
"Heidrich ( UN APROPIAT A LUI HITLER ) a ucis 20000 de ofiteri sovietici in 1939".....dar NKVD-ul lui Stalin si Beria i-a impuscat.
Interesant, nu-i asa?

Ion Caramache
2008-11-29 05:33:25

Re: Peopaganda falsa

La 2008-11-28 21:52:09, Eufrosin a scris:
> Peopaganda falsa
> Subscriu.

La ce suptscrii Frusinake? La "Peopaganda falsa" ?
Cu ce suptscrii Frusinake? Cu "X"-urile Sfantului Andrei?

Ion Caramache
2008-11-29 05:37:12

Re: Alti "ziaristi" din Vest care habar n-au. Nici aia nu au ce scrie, / Ori prosti, ori rai!

La 2008-11-28 16:16:12, Hokusai san a scris:

> Alti "ziaristi" din Vest care habar n-au. Nici aia nu au ce scrie, / Ori prosti, ori
> rai!
Banzai San Hokusai ! Futomomo la Kyoto.

Ion Caramache
2008-11-29 05:42:28

Re: Corect

> La 2008-11-28 16:11:26, srelu a scris:
> > Prostia, lipsa de informare si reaua credinta in plina actiune.
> >

La 2008-11-28 16:13:49, Hokusai san a scris:
> Corect.

No comment....

Ion Caramache
2008-11-29 05:44:37

Re: Parca ziceau ca duduie :-) ...

La 2008-11-28 17:57:49, NormanFinkel5 a scris:
> Parca ziceau ca duduie :-) ...
.... batoza ori caloriferele?


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Norme pentru mame (2367 afisari)
 11 septembrie in India (2329 afisari)
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (1998 afisari)
 Site-uri care promoveaza anorexia (1849 afisari)
 Mistretul domestic (1650 afisari)
 Ghici cine este vedeta care si-a pierdut chilotii pe covorul rosu? (2610 afisari)
 Se simte rau: Patrick Swayze si-a luat ramas bun de la familie si prieteni (2535 afisari)
 The Economist: Economiile est-europene se prabusesc. Situatia cea mai grava este in Romania si Bulgaria (2129 afisari)
 Cercetatori italieni, coordonati de o romanca, au descoperit cauzele epilepsiei (1589 afisari)
 Si-a trezit nevasta din coma, muscand-o de degetele de la picioare (1377 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00777 sec.