Ziua Logo
  Nr. 4379 de luni, 3 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-03

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Eugenmereuta
2008-11-03 16:02:17

vai, cum se poate asa ceva?

Voronin, care sta capra cand e vorba de Moscova? Un simplu telefeon unde trebuie si ceremonia, ca o simpla ceremonie a fost, decurgea normal. Cred ca nici telefon nu a dat, ca nu avea unde. Putin si Medvedev, fiind in fruntea unui stat adevarat, aveau lucruri importante de facut, ma tem ca si consilierii de rangul 2 sau 3 erau ocupati, ca sunau telefoanele in gol. Mai mare umilinta nici nu se poate, mai ales cand se spune (si-i bine sa se spuna) ca Smirnov i-a permis lui Voronin sa vina la inmormantarea mamei. Gabriel Garcia Marquez evoca o scena a unui stat decrepit, valabil doar pentru cei dinauntru, vizibil in splendoarea lui doar celor din afara: "priviti ce tara de cacat, o vaca in balconul patriei!". Cand am citit articolul, trist dealtfel, gandul m-a dus la Marquez.

cornel.
2008-11-03 22:18:14

.


Smirnov nu ar avea o asa initiativa fata de un prieten al Moscovei. Dar si conducerea Rusiei nu tine de o singura factiune... iar Smirnov (sau opozantii lui din parlamentul transnistrean) se conformeaza...
Cert e ca evenimentul mai 'taie din macaroana' miscarii pro-ruse. Iar pentru cetateanul moldovean, chiar rusofon, devine mai usor de ales intre Est si Vest. Avansurile diplomatice dar insistente ale Romaniei fata de Moldova sunt probabil ingaduite tocmai pentru a inclina aceasta balanta.

srelu
2008-11-04 07:12:49

Voronin nu le are cu politica

Un politician cat de cat abil nu s-ar apropia de Transnistria oricat de importanta ar fi prezenta sa acolo. Nu poate sa apeleze la granicerii care dupa declaratiile sale nu ar trebui sa existe.

Risca sa se expuna unor scene penibile ca aceasta si asta inca nu e nimic, poate ajunge in situatia sa fie arestat. De catre niste autoritati care nu exista ca autoritati legale.

Igor
2008-11-04 10:31:13

Poate mai e si ceva preelectoral aici?

Astazi in Basarabia, aproape nimeni (din cei, ce nu sunt cu comunistii, evident) nu citeste Moldova Subterana, nu priveste NIT, M1, EuroscaTV, etc, nu asculta Radio Moldova. De aici, as putea sa cred, ca toate aceste trucuri sunt regizate si jucate de unul si acelasi actor, care nu mai are nimic de spus prostitilor-votanti de odinioara a pcrm, promitator de detoate, dar, cu trecerea timpului, explodand ca niste baloane de sapun. Voronin a cazut la nivelul de jignit in politica, spectacol jucat bine pentru unii, dar nu mai conteaza absolut nimic pentru altii. In fine, daca nu a stiut ce il asteapta nici el, nici consilierii sai, atunci, intradevar sunt o banda de agramati politic, iar daca au stiut, atunci este clar ca este pur si simplu inca un instrument de PR in anul preelectoral. In orice caz, prima varianta imi place mai mult, caci a doua miroase a "prelungire a tunelului inca pe patru ani spr viitorul luminos!".


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moarte pe parbriz (3012 afisari)
 Geoana parasutat in politica (2596 afisari)
 Miliardara santajata de gigolo (2125 afisari)
 Turnatorul Voiculescu cu laba pe IAR Ghimbav (1526 afisari)
 Basescu acuzat de antisemitism in Haaretz (1427 afisari)
 Orasul-plutitor, cel mai mare vas de croaziera din lume! (Imagini incredibile)  (5752 afisari)
 The Times: Romania, cea mai recenta victima a crizei mondiale  (3632 afisari)
 Profesoara de matematica, acuzata ca a avut relatii intime cu o fata de 14 ani (2829 afisari)
 "Expertii" rusi si americani se intrec in scenarii apocaliptice: Rusia va ataca, pe rand, state din Europa Centrala si de Est (2828 afisari)
 Masina care merge cu aer, gata in 2010 (2447 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00602 sec.