Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-10-27

Comentarii: 21, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Socrate
2008-10-27 15:58:11

E simplu. Unificare pe teritoriul Ungariei-mama. Oul lui Columb.

Asa au facut sasii din Transilvania si germanii din Ungaria. Bibliografie pe internet cat cuprinde.

Omul din Himalaya
2008-10-27 16:25:12

Va ajutam din toata inima

Va trimitem toti ungurii pachet.

sty
2008-10-27 16:30:18

UNIFICARE..

pai sa declare razboi Romaniei , Poloniei , Ucrainei , Slovaciei , Serbiei si US/Canada - simplu , nu?

vranceano
2008-10-27 16:42:59

sa se unifice !

sa se unifice toti, dar... dincolo de Tisa, pe la Budapesta, pe acolo. Pot infiinta chiar si un tinut secuiesc pe malul lacului Balaton !

painecusare
2008-10-27 17:07:16

Re: sa se unifice !

corect !

BOZGAN GHEORGHE
2008-10-27 20:33:28

RECURGETI LA SUDURA,E EFICIENTA SI ELECTROZII IEFTINI

:) :)

Budapestanul
2008-10-27 22:57:46

@Sty

Ma, granitza cu Polonia era comuna inainte de 1918:)))))))))))))))), Ucraina nu exista........................ioai:)))))))))))

Budapestanul
2008-10-27 22:58:46

@Omule

asa sa faca si Rusii din Republica Moldova si Ucrainieni:?

Liviu2002j
2008-10-27 22:59:32

Vezi Levente ?! Patria-mama !!!

Nu se baga, nu se amesteca, dar face apel la "patria-mama" ... Vizita este privata dar "aduce punctul de vedere al Ungariei" ... Nu in Romania ci in "tinutul secuiesc" ...

Noi cam stim cu cine avem de-a face si ipocriziile astea nu le mai putem inghiti ! Sa completeze ei acolo in Ungaria si sa "aplice" unde vor ei hartiile pe care le invart (dar se pare ca invartitul hartiilor si gargara nu vor mai merge mult timp !!!) si sa ne lase pe noi in pace ... Daca vor sa "aplicam" impreuna apoi sa o facem ca fratii si nu cu idei de secesiune sau alte bazaconii. Putem trai foarte bine impreuna si sa prosperam impreuna. Oricum granitele vor disparea ...

Domnul Solyom asta ar trebui sa stea mai bine pe acasa si sa faca curatenie in ograda dansului ca lucrurile nu sunt tocmai cele care trebuie sa fie ... Pe langa "militarizare" se pare ca sunt probleme mari de tot la finante !!!

lgt
2008-10-27 23:00:09

desteptilor!

e vorba despre unitatea nationala, si nu unificare teritoriala. De altfel Solyom spune clar "nu ne putem amesteca in treburile interne ale Romaniei", dar voi orice ar face sau ar spune ungurii vedeti doar "pericolul maghiar". De altfel si titlul articolului este rautacios, rastalmaceste cuvintele presedintelui ungar.

Liviu2002j
2008-10-27 23:07:13

Re: desteptilor!

Bine-bine, dar ce treaba are Ungaria cu "tinutul secuiesc" si investitiile de acolo ?!!! De ce nu Anglia, Franta sau Germania de exemplu ?!

P.S. Unificare teritoriala ?!!!! Cine cu cine ?!!! Austria cu Ungaria ?! Sau Austria cu Romania ?!!!!

lgt
2008-10-27 23:22:26

Re: desteptilor!

Pai da ce, a spus cumva ca Anglia , Franta etc. nu au voie sa faca investitii acolo?Oricine poate daca vrea.
In legatura cu unificarea teritoriala am vrut dor sa spun ca orice subiect despre maghiari este interpretat ca o incercare de rupere a Ardealului si unificarea cu Ungaria. Asta vrea sa sugereze si titlul articolului.

Budapestanul
2008-10-27 23:26:12

Liviule

Pai treaba e clara. Prefera sa vina cu capitalul in Romania ca e fizic mai aproape. Mai are si avantajul vorbitorilor de limba maghiara. nu stiu de ce nu isi poate aduce bani de investit incoace sau e interzis ca poate e de aplicat procedura de infirngement. Nimeni nu interzice nici oamenilor de afaceri dinmediul de afaceri romanesc de etnie romaneasca sa isi duca banii de investit in Ungaria chiar si in Bekescsaba sau Gyula. De ce nu merg acolo si prefera sa mearga in Kazasthan nu stiu .................poate o fii de vina Borat. Eu vad la companiile germane ca prefera sa se stabileasca daca pot in locuri unde exista cultura germana. Vezi Timisoara Sibiu si germanii din ermania ar fii de vina ca incestesc in aceste localitati oare:? Eu asta nu o numesc ipocrizi ci realism pentru maximalizare de profituri.

Budapestanul
2008-10-27 23:38:13

Re: Vezi Levente ?! Patria-mama !!!

Patria mama asa si-o fii zicand si : Romanii din Gyula, Timoc, MOldova si Ucraina sau nu?-----------------------Pai ce sa unifice LAci al nostru :? si mai ales unde:?:) maghiarii din Galati Liviule:?: unde sant majoritari ungurii: in Caracal sau in secuime))))))))))) era vorba sa ii puna la o masa pe PCM si UDMR asta insemna strategia unificarii maghiare. E chiar asa de greu de inteles:? Dar Cine are treaba cu romanii : ei sa se descurce cu ajutorul italienilor si a francezilor care ii vor invata sa acceseze fonduri EU ca sa infrumuseteze patria. (Doar sant din ginta latina sau gresesc cunva? si berberii din Maroc sant neamuri la catarama cu romanilor cumva:?)De accea ungurii ii invata pe ungurii din secuime in limba maghiara sa faca acelasi lucru, ca e pacat sa nu accesezi fonduri EU mai ales pe cele nerambursabile. ----------Aplicarea asta cu fratii o dat rezultate excelente in Perioada comuista rezultatele se vad si in ziua de azi. ---------------Raman la ideea conform careia fiecare cu aia a lui propie. Accesare de fonduri europene inseamna secesiune:? unde cum cand :? putem trai impreuna fiecare pe bucata lui de mosie cu experienta lui propie. Da, granitele au disparut. modalitatea de acesare a fondurilor este in mare parte inca o necunoscuta. Deci sho pe fonduri si sa lasam ( lasati ) gargara. Domnul Solyom acasa isi exercita drepturile de presedinte. Guvernul actual comuist este cel care isi face datoria. Nu trebuie ca toti presedintii sa fie ca si Bashelul:) Militarizarea e o problema de ordin local prilej de inflamare la nivel de romania. Problemele de finantare apartin in totalitate guvernelor de la 1998 incoace nicidecum presedintilor.

Budapestanul
2008-10-27 23:42:16

Liviule

ca tot santem la capitolul sa ne avem ca fratii: intrebari tembele pe marginea unui exemplu curios. Duminica dimineata la ora 07.00 treceam pe la Urziceni Csanalos Schonthal din romanika in Ungarika. Ei bine nu stiu de ce ( adica eu stiu de ce ) in poarta fiecarei cashi era cate un om care curata de zor santuld escrugere si soseaua de parca era 23 August. nu am vazut asta pe nici unde prin satele sau comunele prin care am trecut in Bistrita , Salaj, Satu Mare. Ce e de facut ca fratii:?:) sa scoatem oameni sa isi curete santurile ca fratii ca sa nu ne inundam sau sa o lasam @ ca mere si asa@ just for fun:?)Ma intreb eu daca astia ie asa de gospodari ce ne facem cu restul:?:) ii ducem la acelasi nivel sau le spunem ca fratiila Cei din Urziceni : bai bulangiilor lasati-o dracu de treaba ca porma si noi trebuie s afacem la fel :?:) ce parere ai :?:) sa o facem deci ca fratii:?:))))))))))Are you ready for :?:)))))))))

Liviu2002j
2008-10-28 00:16:44

Levente

Stai ca m-ai zapacit de tot !!! Una la mana: duminica nu se lucreaza ... Doi la mana: Urziceni care, ca eu stiu numai unul prin sud prin Ialomita !? Trei la mana: care 7 dimineata ca tocmai ce s-a schimbat ora !!!

In alta ordine de idei: si eu am trecut din Slovacia in Ungaria si am observat desi dupa cum stii nu mai exista niciun fel de control la frontiera !!! Santurile din Ungaria sunt mai colmatate decat cele din Slovacia ... Si ale noastre din Romania sunt mai colmatate decat cele din Ungaria ! La fel sta treba si cu mizeria ... Probabil asa trebuie sa fie !!! Dar sigur ca nu ne impiedica nimeni sa facem ceea ce trebuie ca sa fie mai bine. De regula (si asta chiar ca este o treaba teribil de interesanta in Romania !) acolo unde comunitatea este bine inchegata daca unul face ceva atunci vecinul sau incearca sa faca si mai bine si asta nu tine absolut deloc de nicio etnie (sigur ca scoatem din discutie etnia aceea pe care o stim noi !!!).

Frati era un fel de a spune ... Probabil ca vecini este mai aproape de adevar ! Dar pana una alta taierile masive de copaci din padurile unde sunt majoritari maghiarii ne afecteaza pe noi toti romanii ... Deci, exemplul cu santurile curatate duminica la ora 7 dimineata (desi nu se anuntate nicio furtuna sau ploi torentiale care sa necesite o astfel de actiune !), mi se pare absolut deplasat. Cand vor planta in loc copaci si noi nu o vom face atunci sa vii sa scrii despre acest lucru. Dar eu stiu ca banii pentru replantarea copacilor vin de la stat, adica de la noi toti !!!

Budapestanul
2008-10-28 01:03:43

Liviule:))))

Exista Sacele si in Brasov si la Maramures. Eu vorbesc de Urziceni din Jud Satu Mare. Pe bune la ora 7.00 cand trecui pe acolo faceau aia ordine de nu stiu ce mama suprararii daduse in ei. Cu Vecinii sant de acord. Cu lemnele nu stiu ce sa spun. Adica mie greu sa inteleg in ce sens afecteaza apele de pe versantul estic al Carpatilor ( Bacau) cand tu vorbesti de taieri de copaci in SOvata si zonele de vest ale carpatilor ( Targu Mures).Sau recentele inundatii care au fost in Suceava si in jos erau din cauza padurilor taiate pe partea de vest sau cum sa te inteleg:? ca raurile de pe est curg spre Galati iar cele de pe versantul vestic curg spre Vest ,Mures mai putin Olt. Deci cum e:?

Budapestanul
2008-10-28 01:09:19

Liviule

hai sa iti spun ordinea:) Cehi, Unguri, Slovaci, Romanii sau , Sloveni , Ungurii, Romanii, de slovaci nu prea cred, ii cam vad saptamanl in ultima vreme.nu stiu pe und evii da eu fac des drumul ,Brno, Breclav,Kuty, Malacky, Pozsony- Bratislava, Gyor, Budapesta. Daca era vorba de sloveni atunci acolo e mincare de peste austriaca italiana aia oricum is tare in fata. In fine ca sa nu fie discutie spune itinerariul tau ca is curios.

cosor ion
2008-10-28 03:25:49

cum isi permite ub sef de stat neinvitat legal

sa faca asemenea aprecieri si mai direct facindu-ne prosti.ce cauta acest individ in pelerinaj prin tara nimanui,pentru ca nici o minte,nici cea a lui Vadim nu a schitat macar un gest de nemutumire desi acest individ ar trebui scos peste granita cu suturi in fund.el sa-si vada de tara sa si de hotiile care se fac in Ungaria.pentru astfel de nemernici un sut in fund ar fi prea politicos.ce face SRI doarme in cizme?ce face Basescu se multumeste cu sfaturi?ce face parlamentul lui peste,care are sarpele in el si inca ce sarpe,o cobra

Baietel vioi
2008-10-28 10:07:42

SOLYOM are ceva dreptate,cu accesarea fondurilor europene,

Exemplul cel mai recent,directorul STRAUSS-KAHAN apreciind interventia distinsei colaboratoare PIROSKA NAGY,a intervenit pentru acordarea a cca. 6 miliarde de (pizd.EURO) pentru a ajuta resuscitarea economiei tari vecine ...si prietene. SOLYOM LASZLO stie ce stie,despre calitatile incontestabile ale ECONOMIEI de piata gen PIROSKA.

lastexit
2008-10-28 14:48:50

ah

si eu am lacrimi in ochi! Sunt de-a dreptul miscat!


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.