Ziua Logo
  Nr. 4373 de luni, 27 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-10-27

Comentarii: 6, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Socrate
2008-10-27 11:46:08

Doi la mana, urmeaza trei la mana si asa mai departe.

Tariceanu avea si are dreptate.

UNFORGIVEN
2008-10-27 12:11:07

ADICA PROFESORILOR DE LA MEDICINA ?!?

Ce titlu este acesta sau ce formulare ati ales? Adica presedintele este de acord cu majorarea salariilor profesorilor si in Sanatate, adica a profesorilor doctori care predau la Fac. de Medicina. Conjunctia si trebuia aplicata intre doua profesii, profesori si doctori sau intre doua domenii, Educatie si Sanatate.

ge2499
2008-10-27 14:21:54

si la profesorii din magazine?

hai sa votam o lege ce garanteaza pentru toti o crestere de 50% :))

Omul din Himalaya
2008-10-27 16:33:22

Numai sa fie si de acord

sa fie alungat cu pietre de la Cotroceni daca ne ducem pe copca dupa majorarile astea. E momentul cel mai potrivit pentru a da salarii cu nemiluita, economia mondiala este infloritoare, sistemul financiar mai solid ca niciodata, iar economia romaneasca este atat de detasata de sistemul mondial, incat nici un uragan nu o poate clinti. In general, toate firmele de la noi sunt ultraperformante, ultrasanatoase, aveam cea mai mare productivitate din lume, etc.

srelu
2008-10-27 21:40:07

Salarii pentru sanatate

Vremurile cand Ceausescu tinea lumea cu forta in tara si le platea cat avea chef au trecut. Granitele sunt deschise, lumea e libera sa plece, si pleaca multi.

Tot aud de anunturi umanitare ale unor disperati care incearca sa stranga bani pentru operatii care se pot face numai in strainatate. De ce oare la noi in tara nu se pot face ? Pentru ca cei care sunt capabili pleaca iar tu daca te imbolnavesti de leucemie vei da ortul popii. Cu poza lui Tariceanu in brate, ca alt ajutor nu vei primi.

Prin Canada asistentele medicale castiga in jur 30 de dolari pe ora si nu sunt destule, e nevoie de mai multe. Asistentele din Romania sunt proaste daca stau in tara pentru un salariu de 1000 de lei. in Canada pot castiga banii astia intr-o zi.

Medicii vor cu totii bani de la pacienti pentru ca nu le ajung salariile. In Canada un medic bun, unul realmente bun, poate castiga milioane de dolari anual. Aia mai marunti, plevusca, se multumesc cu cateva sute de mii de dolari pe an. Sa ma ia dracu daca pricep de ce mai exista inca medici romani care n-au parasit tara.

Canadienii sunt niste criminali inconstienti care si-au daramat economia platind salarii mari bugetarilor lor. Pariem ca oricat ai cauta nu vei gasi nici un apel disperat al unui canadian pentru operatii care se pot face numai in strainatate ? E cam coada, se asteapta, dar in Canada se poate rezolva absolut orice. Medicii canadieni nu fug in SUA, n-au de ce, primesc aceiasi bani si in Canada.

Bugetarii romani nu cer salarii americane, vor doar sa depaseasca stadiul de cersetori.

Liviu2002j
2008-10-28 01:16:57

Domnului Profesor Lexmarkz

Nu am reusit sa intervin ieri in "punerea la punct" pe care i-ati facut-o d-lui M_D_L asa ca incerc astazi si la acest articol cateva idei in speranta ca veti reusi sa le cititi.

In primul rand organizatia care v-a acreditat pe d-tra i-a acreditat si pe "uscaturile" de conferentiari si pofesori de la universitatile "nascute in fiecare localitate cu mai mult de 10 case" ... Criteriile sunt intr-adevar dure dar si derogarile sunt pe val !!! Cat priveste comparatia cu asistentii si lectorii care nu au trecut prin "filtrul acreditarii" dupa cate stiu eu si acestia sunt numiti tot prin concurs in urma indeplinirii unor criterii clare (numar de carti, contracte de cercetare, articole cu "vizibilitate" s.a.m.d.) !

In ceea ce priveste cercetarea dati-mi voie sa-i dau dreptate mai degraba d-lui M_D_L. Nu stiu ce "cercetati" d-tra pe acolo si cum "colaborati" cu partenerii dar sunt curios sa stiu daca rezultatele cercetarilor au fost cu adevarat utilizate de oricine altcineva (nu va mai intreb daca de colaboratori si daca ele s-au si materializat in ceva intr-adevar util societatii care va crediteaza si va finanteaza !!!).

Cat priveste comparatia salariilor profesorilor cu cele ale conferentiarilor (care pot la randul lor sa "aplice" dar uitati sa scrieti ca in ultima vreme se tot flutura tot felul de procente cu privire la numarul maxim de profesori si conferentiari astfel incat in realitate nu prea mai sunt locuri de "aplicat" la niciuna din categoriile amintite in conditiile in care piramida ramane rasturnata si in conditiile in care profesorii vor elibera locurile numai iesind cu picioarele inainte din universitati !!!) d-tra insiva ati scris intr-un alt mesaj ca este undeva in jurul a 900 de lei ceea ce inseamna mai mult decat al unui profesor debutand ... Daca insa va raportati la salariul unui asistent ar fi trebuit sa scrieti ca aveti de aproape 3 ori salariul acestuia (poate d-tra nu, ca sunteti nou in bransa !) ceea ce nu are cum sa fie normal.

"Last but not at least" criteriul vechimii exista in absolut toate criteriile si oricum actioneaza ca o cutuma ... De exemplu se spune asa: anul asta ii scoatem post la concurs lui Cutarica ca el cam vine la rand !!! Oricum intre 2 care indeplinesc in acelasi timp criteriile sau cel mai tanar le indeplineste chiar mai bine tot aluia mai batran i se scoate post la concurs ... De altfel posturile sunt astfel scoase la concurs incat numai aia vizati sa poata "concura" pe ele !!! D-tra nu vi s-a scos post cu "dedicatie" ?!!!

P.S. Apropo' de cele scrise de d-nul M_D_L cu atata incrancenare, d-tra stiti sa reparati un feon ?!!!


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata de violatori a lui Stalin (4990 afisari)
 Cum putem "amenda" radarul (3709 afisari)
 Lovit la referendum (2319 afisari)
 Bono -orgie la Saint Tropez (1851 afisari)
 Garda Maghiara strange randurile (1724 afisari)
 A suferit 100 de operatii estetice pentru a arata ca papusa Barbie (7999 afisari)
 Violata de 40 de barbati, o calugarita acuza politia ca incearca sa-i acopere pe vinovati (3662 afisari)
 Ucraina: Rutenii din Transcarpatia vor autonomia, pana la 1 decembrie, sau proclamarea republicii independente Rusia Subcarpatica (2538 afisari)
 E oficial: Creatoarea de moda Romanita Iovan divorteaza! (2514 afisari)
 Omul leopard iese din pestera si se muta la bloc (2306 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01381 sec.