Ziua Logo
  Nr. 4372 de sambata, 25 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-10-25

Comentarii: 13, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

stan patitu
2008-10-25 19:10:41

are dreptate

Parca au ajuns in anul mortii! Au inebunit de tot. Toata lumea se duce dracului iar noi impartim banii !!! Care dracu? Toata lumea plange dupa ei, numai noi, romanii, nu mai stim ce sa facem cu ei. Ce o sa faca partidul care va forma viitorul guvern? PSD si PDL stiu oare ca vor pierde alegerile si ca le vor castiga PNL? Altfel nu se explica. Alta explicatie trebuie descifrata de psihiatri....

Greywolf
2008-10-25 21:21:50

Nu zic nu

dar nu trebuie sa fie asa cotoros. ceva mai diplomat....

lgt
2008-10-25 23:05:20

de acord cu premierul

desi sotia mea lucreaza in invatamant, privind la ce se intampla pe plan economic, nu pot fi de acord cu marirea salarilor cu 50%. Aceasta majorare va avea efect de bumerang, si in scurt timp, prin inflatie va insemna -10%

ge2499
2008-10-25 23:30:58

de acord

crestere economica de 8% + inflatie 7% nu se coreleaza cu o crestere a salariilor cu 50 %
pentru asta nu trebuie sa fii economist
toata lumea a votat legea ...simpla demogogie electorala
cel putin el sa ramana pe piciorele pe pamant, atlfel toata lumea o sa plateasca costuriile...

Ion Caramache
2008-10-26 02:17:14

Re: are dreptate

La 2008-10-25 19:10:41, stan patitu a scris:

> Parca au ajuns in anul mortii! Au inebunit de tot. Toata lumea se duce
> dracului iar noi impartim banii !!! Care dracu? Toata lumea plange
> dupa ei, numai noi, romanii, nu mai stim ce sa facem cu ei. Ce o sa
> faca partidul care va forma viitorul guvern? PSD si PDL stiu oare ca
> vor pierde alegerile si ca le vor castiga PNL? Altfel nu se explica.
> Alta explicatie trebuie descifrata de psihiatri....
>
Ce nevoie este de psihiatri? Nu este evident faptul ca tot parlamentul este plin de tilhari cretini si schizofrenici? Nu au votat idiotii si timpitii astia cu surle si trimbite, in pas alergator, cintec, dans si voie buna unanima legea maririi salariilor profesorilor cu 50 la suta?
Ce fel de sef de gobern este ala care ca capul partidului nu stie sa-si struneasca proprii lui membrachi? Nu-i cumva impotent la minte?
Cit despre marinelu', foarte bine ca a promulgat legea curat constitutionala.
I-a ajuns odata circul facut de majoritatea acelorasi timpiti, cretini si idioti alesi ai neamului care au vrut sa-l de jos de pe scaun.
Cred ca marinelu' avea nevoie de psihiatru daca NU promulga legea respectiva.
Abia astept sa vad circul si balamucul care va iesi atunci cind gobernu' unu stat de drept nu va aplica legea facuta si votata cu stingul.
Nu imi va ramine decit sa concluzionez ca nu este nnici-o diferenta intre modul in care se respecta Constitutia sub comunisti, si cum se respecta in prezent sub national-socialistii-liberali-conservatori-democrati uniti in jurul maghiarilor din Romania mare. Nu se trag tontii cu totii taman egzact trecute fix de la pashopt?

silviana
2008-10-26 03:53:51

un guvern capabil,ar considera exact acest moment,posibilitatea de a'si demonstra responsabilitatea,

transparentizind si eficientizind toate structurile supraetajate prin care se pierd sume uriase de la buget,fiindca indirect asta cer psd si pdl,sa se gaseasca bani,sa fie desfiintate toate structurile parazite/corupte abonate la banii publici;guvernului i se cere imperativ exact acest lucru,nu sa fie fabrica de bani,iar daca nu o face,pe raspunderea lui face altceva fiindca va rezulta ca el e beneficiarul/coruptul din aceste structuri.

ggo
2008-10-26 09:44:42

Avalansa

Se incearca "martirizarea" cadrelor didactice. Ce frumos suna "cadre didactice" ! Toti fariseii ( Geoana, Boc & comp. ) incearca sa decupeze aceasta problema a salariilor cadrelor didactice. Dupa ce au "grefat" o propunere de lege din 2007 ( cu iz electoral ) pe o ordonanta a guvernului, acum isi arata muschii. O replica a unui dobitoc de lider de sindicat din invatamant adresata liderului sindicatului functionarilor publici : nu va bagati, noi vom crea fisura, apoi veniti si voi cu revendicari similare !
Daca vor majorari cu 50%, sa le creasca norma didactica cu 50%, iar schemele de personal din administratie sa se reduca cu 50%. In plus, sa se impoziteze meditatiile, iar functionarilor publici sa li se permita un job care sa genereze conflict de interese.
Acesti parlamentari IRESPONSABILI nu trebuie sa mai fie alesi. Se joaca cu bugetul Romaniei de parca ar fi pe mosia lor ! Oare cati "boci" o masura Geoana ? Toti striga : "sa plece acasa". Dar daca vom striga :" stati acasa" ! Cum ar fi ?... Mi-e groaza sa vad tara condusa de asemenea specimene. In astfel de vremuri ar fi sa avem un guvern de M.Isarescu ! Rezultatele din anii 2000-2008 sunt rezultatul masurilor luate de guvenul condus de Domnia Sa.
Unele masuri populiste luate de actualul guvern sub presiune parlamentarilor au condus la actuala degringolada.
Daca ar fi rationale, sindicatele din invatamant ar trebui sa faca urmatoarele :
- sa faca o reasezare a grilelor de salarizare din invatamant, in care sa-i cuprinda pe toti salariatii
- sa accepte o esalonare a aplicarii acestei legi aberante ( nu au suflat nici o vorba ca in 4 ani salariile li s-au marit cu cca 90% ! ), astfel sa nu se creeze dezechilbre majore in sistemul bugetar
- liderii acestor sindicate sa nu mai fie inregimentati politic
In acelasi timp, guvernul, oricare ar fi el, sa puna ordine in schemele de personal si sistemul sau sistemele de salarizare ale intregului personal bugetar. Sa se termine cu sistemele mascate de sporuri si alte stimulente !

ggo
2008-10-26 09:47:00

Avalansa

...unj ob care sa NU creeze un conflict de interese !

srelu
2008-10-26 17:12:15

Cool down

Sper sa nu se inchida iarasi dugheana in timp ce imi scriu comentariul, am mai patit-o de cateva ori. Scrii un comentariu mai lung si pe cand ajungi sa faci clic pe "OK" cica e inchis si nu mai primesc nimic. Nornal ar fi ca cel care a deschis fereastra cat timp era deschis la comentarii sa fie lasat sa-si trimita textul chiar daca se inchide intre timp. Muncesti o gramada si pana la urma nu vezi nici un rezultat. Creaza impresia de lipsa de consideratie pentru eforturile cititorilor. In fine... sa trecem la subiect.


La 2008-10-25 19:10:41, stan patitu a scris:

> Parca au ajuns in anul mortii! Au inebunit de tot. Toata lumea se duce
> dracului iar noi impartim banii !!! Care dracu? Toata lumea plange
> dupa ei, numai noi, romanii, nu mai stim ce sa facem cu ei. Ce o sa
> faca partidul care va forma viitorul guvern? PSD si PDL stiu oare ca
> vor pierde alegerile si ca le vor castiga PNL? Altfel nu se explica.
> Alta explicatie trebuie descifrata de psihiatri....
>

Aceasta criza nu va afecta pe toti in egala masura, noi nu suntem SUA, asupra noastra efectele vor fi mult mai modeste. Motive:

- piata bursiera este mica, doar putine companii sunt listate la bursa, impactul bursei asupra economiei romanesti este modest

- reducerea exporturilor, inerenta reducerii consumurilor pe plan mondial ne va afecta putin pentru ca exportam putin.

- bancile romanesti au o situatie buna care nu se va deteriora. Poate ati obsevat ca in multe tari bancile primesc ajutoare masive, cele romanesti nu au nevoie de nici un chior de la guvern.

- psihoza creata de criza va afecta doar sectoarele care produc bunuri costisitoare pentru care este nevoie un imprumut bancar. Acestea sunt piata imobiliara si constructiile de autoturisme. Celelalte sectoare vor continua sa functioneze, omul are nevoie de mancare imbracaminte, etc si pe timp de criza.

Piata imobiliara s-a prabusit deja de cateva luni, n-a murit nimeni. Explicatia, ele nu genereaza venituri chiar asa de mari cum pare la prima vedere, cel care cumpara un apartament de 200.000 de euro, nu pune pe masa 200.000 de euro, plateste doar cateva sute pe luna. Asta este toata piederea.

Celelalte sectoare economice ii pot absorbi pe cei disponibilizati, tot se plangeau de lipsa de forta de munca, uite ca acum va apare un supliment de forta de munca de pe piata imobiliara si din constructiile de automobile.

Situatia Romaniei poate fi comparata cu cea a unui spectator de la un meci de box. Romania sta linistita in fotoliu, nimeni nu a chemat-o in ring pentru a lupta pentru marea miza pusa in joc. In ring lupta e dramatica, disperata, pe viata si pe moarte, dar indiferent cine pierde si cine castiga, Romania nu va cadea din fotoliu. In cel mai rau caz va pierde cei 100 de lei pe care i-a pariat pe un anume boxer dar nu va pleca de la meci pe targa.

Mult zgomot pentru nimic. Ma rog exagerez putin, nu e chiar nimic, efecte negative vor fi, dar este total deplasat sa ne lasam contaminati de psihoza din Europa de Vest si America de Nord.

Doar de curiozitate, cati din voi ati cumparat actiuni si pierdeti pierd bani din cauza scaderii bursei ?

Singurele pierderi serioase pentru populatie sunt cauzate de dobanzile mari ale bancilor dar acolo motivul nu este criza financiara ci razboiul BNR cu o gasca de speculanti. Oricum, exista si un factor pozitiv, dobanzile inalte vor consolida si mai mult situatia financiara a bancilor romanesti.

Cu mici suisuri si coborasuri, in Romania viata va merge inainte. Ne continuam viata in mod normal, nu este cazul sa adoptam o politica de isterie financiara.
Sapati buncare degeaba, nu vine nici un bombardament. Chiar daca se anunta vreme ploioasa.

srelu
2008-10-26 17:15:50

Re: de acord cu premierul

La 2008-10-25 23:05:20, lgt a scris:

> desi sotia mea lucreaza in invatamant, privind la ce se intampla pe
> plan economic, nu pot fi de acord cu marirea salarilor cu 50%.
> Aceasta majorare va avea efect de bumerang, si in scurt timp, prin
> inflatie va insemna -10%
>

Daca sotia ta lucreaza in invatamant, da-mi voie sa ma prezint si eu, ma cheama Benedict al XVI-lea si sunt de meserie papa.
Daca chiar ai sti cat de ridicol de mici sunt salariile in invatamant n-ai mai obiecta impotriva majorarii lor.

Ma impresioneaza profundele tale cunostinte economice care ti-au permis sa calculezi cu atata precizie inflatia aia de 10%. L-ai facut praf pe Crin Antonescu de la PNL care a estimat o inflatie de 0,1%. El zicea ca nu salariile profesorilor vor genera inflatie, aceasta ar apare din faptul ca majorarea salariilor ar atrage dupa sine cereri similare si pentru ceilalti bugetari.

srelu
2008-10-26 17:42:37

Re: de acord

La 2008-10-25 23:30:58, ge2499 a scris:

> crestere economica de 8% + inflatie 7% nu se coreleaza cu o crestere a
> salariilor cu 50 %
> pentru asta nu trebuie sa fii economist

Nici nu esti. Se vede clar. Ai serioase probleme nu numai cu chestiunile economice ci chiar si cu logica elementara. Cresterea economica si inflatia vizeaza toata economia, in timp ce cresterile salariale vizeaza doar un procent derizoriu al tarii.

Nu poti pune cifrele de 7% inflatie LA NIVEL NATIONAL si si de 8% crestere economica LA NIVEL NATIONAL cu cresterea de 50% a salariilor NUMAI PENTRU CADRELE DIDACTICE.

Esti o catastrofa la calcule. Comentariul tau este cea mai buna dovada ca avem nevoie de un invatamant de calitate mai buna, altfel ne vom trezi cu armate de absolventi de calitatea ta.

Conform estimarilor umflate ale PNL, cresterea salariala implica un procent de 0,7% din PIB. Invatamantului deja i s-au alocat 6% din PIB, nu mai este nevoie de nici un ban in plus. Doar din cele 6% o suma corespunzatoare celor 0,7% trebuie redirectionati catre plata salariilor. Nu cere nimeni nici un ban in afara de ceea ce deja s-a dat.

Stii ce inseamna 0,7% din PIB ? Pur matematic, inseamna ca din fiecare 150 de euro produsi in Romania, profesorii vor 1 euro. Curata tragedie, ne va arunca in bratele falimentului. Vom muri cu totii.

> toata lumea a votat legea ...simpla demogogie electorala

Nu e nici o demagogie electorala, legea chiar a fost votata de toata lumea, inclusiv PNL.
Pentru cultura ta generala, nici presedintele si nici Curtea Constitutionala nu sunt in campanie electorala.

> cel putin el sa ramana pe piciorele pe pamant,

El deja e cu picioarele sub pamant, urmeaza slujba de inmormantare din parlament cand se va discuta ordonanta de urgenta a lui musiu Tariceanu. (Ordonanta are o buba in cap, nu poate intra in vigoare daca parlamentul il respinge.)

> atlfel toata lumea o sa plateasca costuriile...
>

Invatamantul costa. Lipsa invatamantului costa infinit mai scump.

FB
2008-10-26 18:38:30

Re: are dreptate

La 2008-10-26 02:17:14, Ion Caramache a scris:

> La 2008-10-25 19:10:41, stan patitu a scris:
>
> > Parca au ajuns in anul mortii! Au inebunit de tot. Toata lumea se duce
> > dracului iar noi impartim banii !!! Care dracu? Toata lumea plange
> > dupa ei, numai noi, romanii, nu mai stim ce sa facem cu ei. Ce o sa
> > faca partidul care va forma viitorul guvern? PSD si PDL stiu oare ca
> > vor pierde alegerile si ca le vor castiga PNL? Altfel nu se explica.
> > Alta explicatie trebuie descifrata de psihiatri....
> >
> Ce nevoie este de psihiatri? Nu este evident faptul ca tot parlamentul
> este plin de tilhari cretini si schizofrenici? Nu au votat idiotii si
> timpitii astia cu surle si trimbite, in pas alergator, cintec, dans
> si voie buna unanima legea maririi salariilor profesorilor cu 50 la
> suta?
> Ce fel de sef de gobern este ala care ca capul partidului nu stie
> sa-si struneasca proprii lui membrachi? Nu-i cumva impotent la
> minte?
> Cit despre marinelu', foarte bine ca a promulgat legea curat
> constitutionala.
> I-a ajuns odata circul facut de majoritatea acelorasi timpiti, cretini
> si idioti alesi ai neamului care au vrut sa-l de jos de pe scaun.
> Cred ca marinelu' avea nevoie de psihiatru daca NU promulga legea
> respectiva.
> Abia astept sa vad circul si balamucul care va iesi atunci cind
> gobernu' unu stat de drept nu va aplica legea facuta si votata cu
> stingul.
> Nu imi va ramine decit sa concluzionez ca nu este nnici-o diferenta
> intre modul in care se respecta Constitutia sub comunisti, si cum se
> respecta in prezent sub
> national-socialistii-liberali-conservatori-democrati uniti in jurul
> maghiarilor din Romania mare. Nu se trag tontii cu totii taman
> egzact trecute fix de la pashopt?
>
Bine ca esti tu normal .Chiar traiesti in America ma bolshevicule ? Cine stie cum ai ajuns acolo.Pai guvernul nu va da legea e clar.E mai responsabil decat idolul tau Basescu .Apropo de ce e pus acolo ? Daca nu face nimica .Ti-e ciuda ma ca Romania merge bine ? Ti-ar cadea bine sa se duca de rapa nu-i asa ?

srelu
2008-10-26 19:10:57

Re: are dreptate

La 2008-10-26 18:38:30, FB a scris:

> La 2008-10-26 02:17:14, Ion Caramache a scris:
>
> > La 2008-10-25 19:10:41, stan patitu a scris:
> >
> > > Parca au ajuns in anul mortii! Au inebunit de tot. Toata lumea se duce
> > > dracului iar noi impartim banii !!! Care dracu? Toata lumea plange
> > > dupa ei, numai noi, romanii, nu mai stim ce sa facem cu ei. Ce o sa
> > > faca partidul care va forma viitorul guvern? PSD si PDL stiu oare ca
> > > vor pierde alegerile si ca le vor castiga PNL? Altfel nu se explica.
> > > Alta explicatie trebuie descifrata de psihiatri....
> > >
> > Ce nevoie este de psihiatri? Nu este evident faptul ca tot parlamentul
> > este plin de tilhari cretini si schizofrenici? Nu au votat idiotii si
> > timpitii astia cu surle si trimbite, in pas alergator, cintec, dans
> > si voie buna unanima legea maririi salariilor profesorilor cu 50 la
> > suta?
> > Ce fel de sef de gobern este ala care ca capul partidului nu stie
> > sa-si struneasca proprii lui membrachi? Nu-i cumva impotent la
> > minte?
> > Cit despre marinelu', foarte bine ca a promulgat legea curat
> > constitutionala.
> > I-a ajuns odata circul facut de majoritatea acelorasi timpiti, cretini
> > si idioti alesi ai neamului care au vrut sa-l de jos de pe scaun.
> > Cred ca marinelu' avea nevoie de psihiatru daca NU promulga legea
> > respectiva.
> > Abia astept sa vad circul si balamucul care va iesi atunci cind
> > gobernu' unu stat de drept nu va aplica legea facuta si votata cu
> > stingul.
> > Nu imi va ramine decit sa concluzionez ca nu este nnici-o diferenta
> > intre modul in care se respecta Constitutia sub comunisti, si cum se
> > respecta in prezent sub
> > national-socialistii-liberali-conservatori-democrati uniti in jurul
> > maghiarilor din Romania mare. Nu se trag tontii cu totii taman
> > egzact trecute fix de la pashopt?
> >
> Bine ca esti tu normal .Chiar traiesti in America ma bolshevicule ?
> Cine stie cum ai ajuns acolo.Pai guvernul nu va da legea e clar.E mai
> responsabil decat idolul tau Basescu .Apropo de ce e pus acolo ? Daca
> nu face nimica .Ti-e ciuda ma ca Romania merge bine ? Ti-ar cadea
> bine sa se duca de rapa nu-i asa ?
>

Guvernul nu va da legea pentru ca nu guvernul da legi, ci parlamentul, de aia-i zice organ legislativ. Oricum nici nu trebuie sa o dea, e deja gata data.

Tariceanu ar putea da cel mult doar o ordonanta de urgenta. Problema este ca ordonanta poate fi respinsa de parlament (ca doar ei sunt organul legislativ al tarii). Avand in vedere ca pana acum doua mari partide parlamentare si-au anuntat intentia de a mazili ordonanta, aceasta nu are nici o sansa. Aleluia !

Restul comentariului nu e decat o culegere de injuraturi dar din moment ce nu pe mine ma vizeaza iti fac hatarul sa le ignor.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetie pentru o Romanie moderna (2220 afisari)
 Armata Rusa incapabila (2067 afisari)
 Trimis dupa creta (1979 afisari)
 Cimitir nazist in jungla amazoniana (1687 afisari)
 Cominternul impotriva Romaniei (1190 afisari)
 Controversatul moment in care Bute a scapat de KO a fost elucidat de arbitrul meciului (2637 afisari)
 Prea multa dragoste ucide: Modelul britanic Katie Evans s-a sinucis, devastata de divort!  (2395 afisari)
 Minune a naturii: E pasare sau scoarta de copac? (2053 afisari)
 Nimfomanele crestine ne indeamna sa tinem focul aprins doar in patul conjugal (1840 afisari)
 Avion submersibil pentru Pentagon (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00708 sec.