Ziua Logo
  Nr. 4330 de sambata, 6 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-09-06

Comentarii: 11, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Stalinz
2008-09-07 16:21:11

Remember Osetia de sud

Iar cine va evalua pagubele suferite de locuitori pasnici din Osetia de sud dupa aplicarea armamentului soficiticat si avansat al NATO de catre marele democrat si agresor nerusinat si icigas tov. Sakasvillii?...

Mache
2008-09-07 16:55:19

Re: Remember Osetia de sud

La 2008-09-07 16:21:11, Stalinz a scris:

> Iar cine va evalua pagubele suferite de locuitori pasnici din Osetia
> de sud dupa aplicarea armamentului soficiticat si avansat al NATO de
> catre marele democrat si agresor nerusinat si icigas tov.
> Sakasvillii?...
>
Da e o chestie. Trista. Rusia va uita repede de problemele lor. La fel de rapid cum a uitat si de problemele rusilor din tarile baltice, de exemplu...

Oricum nu vad de ce vestul ar trebui sa se osteneasca sa-i ajute pe cei ce au provocat acest conflict.

Nu e mai simplu sa trimita maica Rusie cateva vagoane de votca in Osetia ca sa fie si oamenii aia fericiti? Sau are acum alte treburi mai importante? Sau e prea saraca ca sa-i ajute?

Zamolx
2008-09-07 17:21:48

Rusii astia...

Oare ei nu inarmeaza Oseia de sud si Abhazia?? Sau ei au voie?

Stalinz
2008-09-07 17:34:35

Re: Remember Osetia de sud

La 2008-09-07 16:55:19, Mache a scris:

> La 2008-09-07 16:21:11, Stalinz a scris:
>
> > Iar cine va evalua pagubele suferite de locuitori pasnici din Osetia
> > de sud dupa aplicarea armamentului soficiticat si avansat al NATO de
> > catre marele democrat si agresor nerusinat si icigas tov.
> > Sakasvillii?...
> >
> Da e o chestie. Trista. Rusia va uita repede de problemele lor. La fel
> de rapid cum a uitat si de problemele rusilor din tarile baltice, de
> exemplu...
--- Lasam pentru alta data

> Oricum nu vad de ce vestul ar trebui sa se osteneasca sa-i ajute pe
> cei ce au provocat acest conflict.
-- Sint orbi


> Nu e mai simplu sa trimita maica Rusie cateva vagoane de votca in
> Osetia ca sa fie si oamenii aia fericiti? Sau are acum alte treburi
> mai importante? Sau e prea saraca ca sa-i ajute?
-- Deja

dorinteodor
2008-09-07 18:30:49

stalinz, ai si probleme de logica...

stalinz, inteleg ca nu vorbesti romaneste dar vad ca ai probleme si cu logica. saacasvili nu poate fi numit in nici un caz "tavarisci". nu este un presedinte democrat dar "tavarisci" sigur nu este. problema ta de logica este ca pornind de la delegatia nato de evaluare, insinuezi ca vor veni cu arme si vor provoca un alt razboi. asta e greu de explicat logic in baza datelor pe care le avem.

Stalinz
2008-09-07 21:28:12

Re: stalinz, ai si probleme de logica...

La 2008-09-07 18:30:49, dorinteodor a scris:

> stalinz, inteleg ca nu vorbesti romaneste dar vad ca ai probleme si cu
> logica. saacasvili nu poate fi numit in nici un caz "tavarisci". nu
> este un presedinte democrat dar "tavarisci" sigur nu este. problema
> ta de logica este ca pornind de la delegatia nato de evaluare,
> insinuezi ca vor veni cu arme si vor provoca un alt razboi. asta e
> greu de explicat logic in baza datelor pe care le avem.
>
Ai drepata Saacasvil nu e tov. dar se comporta ca un bolshevik ortodox rezolvind conflicte etnice prin forta militara nu tinind cont de victimile oamenesti

contras
2008-09-08 00:04:55

nelamuriri

Referitor la razboiul din Georgia, exista anumite nelamuriri pe care le exprim aici.
1. Pentru a trece o companie de tancuri peste Caucaz, e nevoie de vreo trei saptamani. In a doua zi a conflictului, Rusia a adus la Turashvili, la granita de sud a Osetiei de Sud, doua divizii de tancuri. Le-a teleportat cumva?
2. Pentru punerea la punct a unei campanii aeriene de atac la sol, de genul exercitate de fortele ruse in Georgia, ar fi nevoie de minim doua saptamani, pana la o luna. Ma refer aici la culoare de zbor, selectarea tintelor, programarea pentru realimentare si reinarmare, etc. Rusii le-au pus rapid in aplicare. Totusi, au pierdut patru aparate.
3. Flota rusa a Marii Negre, cu baza la Sevastopol, in mod cu totul intamplator, la data declansarii coonflictului, se afla in largul coastelor georgiene. Nu oricum, ci inarmata pentru razboi, cu munitii reale in cantitati mari. Tot cu totul intamplator, puternice detasamente de infanterie marina se aflau la bordul navelor rusesti, astfel ca acestea au putut debarca in Abhazia si la nord de Poti, ulterior chiar in Poti.
4. Tot intamplator, atacurile cibernetice au inceput cu cateva zile inainte, coordonate, toate impotriva retelei informatice georgiene.
Astea sunt nelamuririle din partea rusa. Din partea georgiana:
1. Daca ataci Osetia de Sud, stiind ca singura cale de legatura cu Rusia este un tunel lung de doi kilometri pe sub un munte, de ce nu-l arunci naibii in aer in momentul in care declansezi acel atac?
2. Mai mult, ataci expunandu-ti armata (armata georgiana are un efectiv sub douazeci de mii de oameni) fara sa ieie masura de la punctul 1.
3. Tinand cont ca mai mult de 10% din efectiv, trupele cele mai bine pregatite, sunt in misiune in Irak, de ce nu iei masuri sa le repatriezi cat mai repede?
Ca o comparatie, rusii au fost capabili sa treaca doua divizii de tancuri, cu infanteria aferenta, peste Caucaz intr-o zi, pe cand georgienii, cu tot podul aerian american, si-au adus cei doua mii de soldati in patru zile.
Ceva pute in Danemarca.

Zenn
2008-09-08 04:23:17

I-auzi bre! NATO va evalua...!!!

Ce spui Frantz? Avocatu' acuzatului evalueaza pagubele survenite dupa atacul respectivului!?...Caragiale, unde esti nene, ca astia au nevoie de tine!?

Gigel Cel Mititel
2008-09-08 08:35:10

O veste buna, una shi mai shi

Vestea buna e ca trupele ruse scotocind bine prin Georgia au gasit-o pe mama lui Stalin si au constatat ca aceasta are o stare de sanatate de invidiat.
Faza nasoala e ca femeia ar fi insarcinata.... (Radio Erevan)

laur
2008-09-08 11:51:39

pt Contras - nelamuririle tale sunt atent si meticulos cultivate -1

Draga Contars ceea ce pute de duhneste in "Danemarca" nu e Danish Blue e ci e prostia si neinformarea din capul tau astea combinate cu o doza masiva de dezinformare "atlantista " marca Fox – News

Da intruca este multa prostie = neinformare + dezimformare care duce la inevitabil la concluziile false ce le-ai enuntzat tu eu zic ca e ratzional este sa tzi se dea odata s-odata un raspuns documentat si cu citate pentu ca sa nu crezi ca prostia atent cultivate de catre cei intersatzi sa tzi-o indese cu toptanul in capul tau este dovada ultima si incontastabila a oricarei aberatzii - axioma fundamentala a propagendei - rezumata sub lozinca "intrucat eu nu stiu nu exista si nici nu se poate sa existe caci altfel as' sti si eu nu asa ?".

Nu draga, tu nu stii raspunsul nu intrucat acsta nu exista ci intrucat esti prostit pe fatza ceea ce nu e vina ta si mai mult decat atat itzi doresti sa fii prostit doresti sa fii prostit pe fatz aceea ce e 100% meritul tau

Deci :
1- "a trece o companie de tancuri peste Caucaz, e nevoie de vreo trei saptaman" DA A O TRECE PESTE CAUCAZ FARA A FOLOSI NIUCI-UN DRUM SAU TUNEL E O ACTIVITATE EXTREM DE DIFICILA SI CU O VITEZA MEDIE DE 5 Km / ora DUREAZA ASA DUPA CUM AI AESTIMNAT TU. , Si nu doar o companie de tancuri ci doar un singur tanc sau o intrega armata de tancur caci tot peste aceleasi si rape ametzitoare inaintand la pas trebuie sa le treci . Ca una este sa treci Canalul Manecii inot si alta e sa il treci prin tunnel luand Eurostar si , DA, DA ai ghicit intre Rusia si Ossetia de Sud exista un tunnel . Tunel despre cate tu te faci ca nu stii nimic, oare de ce ? Iata ca conform http://en.wikipedia.org/wiki/South_Ossetia

"Virtually the only significant economic asset that South Ossetia possesses is control of the Roki Tunnel that used to link Russia and Georgia, from which the South Ossetian government reportedly obtains as much as a third of its budget by levying customs duties on freight traffic."

ADICA SUNGURA SURASA DE VENIT A OSETIE DE SUD E TAXA PE TUNEL , PE SINGURUL TUNEL CE LEAGA GEORGIA DE RUSIA . TUNEL PRIN CARE SAURPRIZA AU VENIT TRUPELE RUSESTI CE ERAU LA ROKI IN RUSIA LA "EXERCITII ".

Da de unde sa stii tu ca intre Rusia si Osetia de Sud exsita unb tunnel ? Hmm

PENTRU CA ALTFEL OSETINII AR FI FOST PANA ACUMA DE MULT MORZTI PRIN INFOMETARE PRIN EMBARGOUL DE FACTO IMPUS LOR DE CATRE GEORGIENI "Georgia cut off supplies of electricity to the region, which forced the South Ossetian government to run an electric cable through North Ossetia. The majority of the population survives on subsistence farming."

Si in plus iata ca culmea culmilor , conform http://en.wikipedia.org/wiki/2008_South_Ossetia_war

"August 2 - The Russian military exercise Caucasus Frontier 2008 ends but forses stay in the region.[50]"

Ca si Churchill cu a lui Enigma la Coventry rusii au organizat din timp un exercitziu militar de dizlocare rapida de trupe caruia i-au alocat motorina necesara si ghinion de nesansa, hehehe( ca sa vezi cat de secret era planul lui Shalikasvili ) dupa ce au dizlocat trupele de urgentza la Roki la captaul rusesc al tunelului le-au "uitat " acolo la captul exercitiului militar (asa dupa cum si NATO a fost anuntzat vezi sursa citata ) si cat de mare trebuie sa fi fost deruta lui Shaka ca RUSII ERAU PRGATIZI SI IL ASTEPTAU LA COTITURA

sI CE TZI-E SI CU CIA-ul & Mossadul lui peste prajit CARE AU au "uitat" sa ii dea boului de shaka peste mana atunci cand a lansat ofensiva "surpriza" .

Ghinion n-asa?
Curat ghinion din vina rusilor care nu s-au lasat surprinsi n’asa?
Ce tzi-e si cu spionul asta de Putin asta care nu vrea sa se lase surprins nici macar atunci cand e la deschiderea olimpiadei de la Beijing

2- "The Russian military exercise Caucasus Frontier 2008" crezi ca respectivul exercitziu s-a facut fara planificare ceeea ce a insemnat exact ceea ce spui tu planificare pentru "culoare de zbor, selectarea tintelor (generice si proceduri pt localizarea celor mobile) , programarea pentru realimentare si reinarmare," satisfacut ?

3- Mintzi cu nerusinare . Flota se afla in Sevastopol pe 7 August. Portul ei de resedintza port in care este depozita toata munitzia flotei . Distanzta pe mare intre Sevastopol si Poti este de (uita-te si tu pe un atlas inainte sa te faci de ras ) este de ~ 500 km ceea ce la 25 Km/ ora (ca mai repde trag eu la vasle deci mai incet nu se poate ) INSEMAN 20 DE ORE DECI <1 ZI .
Eeeeee stiai de asta ?

Sau acu te miri ca munitzia de razboi a flotei Marii Negre era statzionata impreuna cu flota in port ul de resedintza al flotei port mult mai aproape de de Georgia dect este portul de resedintza a lui McFaul ce a ajuns mult prea tarziu in Batumi plin cu "ajutoare umanitare" nu asa ?

4- Nebunia n-a inceput spontan pe 8 August odata cu asediul Tsingvali ci cu mult inainte . Conform http://en.wikipedia.org/wiki/2008_South_Ossetia_war :

"August 5 - Russian ambassador-at-large Yuri Popov warned that Russia would intervene if conflict erupted.[51][52] Dmitry Medoyev, a South Ossetian presidential envoy, declared in Moscow: "Volunteers are arriving already, primarily from North Ossetia" in South Ossetia.[53][54] " deci cand spui INAINTE te referiINAINTE DE CE mai precis ?

Inainte de avertismentul din 5 August ? = Inainte de avertizarea Russian ambassador-at-large Yuri Popov ?

Inainte de 8 August ? = inainte de masacrul din Tskhinvali ? Sau

INAINTE DE CAPITUIAL;REA GEORGIEI = Ininte de 15 August atunci cand :
" August 15 - Reuters stated that Russian forces had pushed to 34 miles (55 km) from Tbilisi, the closest during the war; they stopped in Igoeti 4159&#8242;22&#8243;N, 4425&#8242;04&#8243;E, an important crossroads. According to the report, 17 APCs and 200 soldiers, including snipers, participated in the advance; the convoy included a military ambulance, and initially, three helicopters.[citation needed] That day, United States Secretary of State Condoleezza Rice also traveled to Tbilisi, where Saakashvili signed the 6-point peace plan in her presence.[88][89] "

Inainte de ce data exacta vorbesti tu ?

Pt o cronologie exacta a faptelor desigur ca potzi verifica http://en.wikipedia.org/wiki/2008_South_Ossetia_war

laur
2008-09-08 12:07:02

nelamuririle atent si meticulos cultivate - 2

4- Nebunia n-a inceput spontan pe 8 August odata cu asediul Tsingvali ci cu mult inainte . Conform http://en.wikipedia.org/wiki/2008_South_Ossetia_war :

"August 5 - Russian ambassador-at-large Yuri Popov warned that Russia would intervene if conflict erupted.[51][52] Dmitry Medoyev, a South Ossetian presidential envoy, declared in Moscow: "Volunteers are arriving already, primarily from North Ossetia" in South Ossetia.[53][54] " deci cand spui INAINTE te referiINAINTE DE CE mai precis ?

Inainte de avertismentul din 5 August ? = Inainte de avertizarea Russian ambassador-at-large Yuri Popov ?

Inainte de 8 August ? = inainte de masacrul din Tskhinvali ? Sau

INAINTE DE CAPITUIAL;REA GEORGIEI = Ininte de 15 August atunci cand :
" August 15 - Reuters stated that Russian forces had pushed to 34 miles (55 km) from Tbilisi, the closest during the war; they stopped in Igoeti 4159&#8242;22&#8243;N, 4425&#8242;04&#8243;E, an important crossroads. According to the report, 17 APCs and 200 soldiers, including snipers, participated in the advance; the convoy included a military ambulance, and initially, three helicopters.[citation needed] That day, United States Secretary of State Condoleezza Rice also traveled to Tbilisi, where Saakashvili signed the 6-point peace plan in her presence.[88][89] "

Inainte de ce data exacta vorbesti tu ?

Pt o cronologie exacta a faptelor desigur ca potzi verifica http://en.wikipedia.org/wiki/2008_South_Ossetia_war

Cat despre cenzura si razboi electronic nu e doar ce spui tu mai sunt sunt si d`astea de mai jos (aceiasi sursa )sau &#8230; astea &#8230; nu conteaza ca e la EI si nu la NOI nu asa ?

"Georgia had stopped broadcasting Russian television channels across the country.[260] Websites hosted on domains with addresses ending in the ccTLD .ru "were briefly blocked" from Georgia.[261] Some pro-Russian sites in other zones were also reported to be blocked.[262] Both actions were taken due to Georgia's belief that Russia was conducting an information war.

RIA Novosti news agency's website was disabled for several hours on August 10 by a series of computer cracker attacks. "The DNS-servers and the site itself have been coming under severe attack," said Maxim Kuznetsov, head of the RIA Novosti IT department.[263] On August 11, Russia Today TV stated: "In the course of the last 24 hours RT&#8217;s website (www.russiatoday.com) has endured numerous DDoS attacks, which have made it unavailable for some time. Channel&#8217;s security specialists say the initial attack was carried out from an IP-address registered in the Georgian capital Tbilisi.[264]

The Russian internet news service Gazeta.ru reported that the Fox News channel cut off an American-Ossetian girl, Amanda Kokoeva, after stating that she was attacked by Georgian forces and saved by the Russians,[265] although this is not shown in the Fox News interview. The New York Times published an article about the interview discrediting the claims of biased treatment.[266] Fox News was also accused of censorship by the television channel Russia Today TV which showed its own interview with Amanda and earlier by several internet blogs and forums.[267]"

B -1-4 Tunelul nu a fost atacat deoprece planul a fost facut de niste imbecili care au prefera sa masacreze cu artileria populatzia din Tskhinvali decat sa ocupe iesirea tunelui ce lega Rusia de Georgia din Prisi vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Tskhinvali_battles.png si mai in general http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Tskhinvali

Adica daca rusi si-au concentrat toata apararea pe iesirea tunelului Roki din Prisi &#8230; aaa georgienii &#8230; vezi si tu pe harta ce au facut pricepere si vitejie &#8230;

Au concentrat toata, toata, TOATA artileria lor pe Tskhinvali ca sa le-o "traga " in bot ossetiniilor rebelii si sa farame parlamentul lor http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Ryzhenkova_Solidarnost_5.jpg
si sa se dea cu tancul prin Tskhinvali http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Ryzhenkova_Solidarnost_2.jpg

Prostiai dementzei pupincuriste in sus dar cu spume la gura in jos a lui Shaka e in realitate exact asa cum o potzi vedea si tu la TV

Cel ce e pupincurist in sus cere la randul lui un pupincurism nelimitat si gretzos de limbincuristi celor de sub el . Prostia celor ce ignora cat itzi ia sa parcurgi 100 km prin tunele si pe sosea ATUNCI CAND TE-AI PREGATIT PENTRU ASTA CU ACTE SI BANI PENTRU ASTA si ca asta e mult mai usor si mai rapid de parcurs de pracurs decat 2000 km cu avionul (care nu e liber si nici alocat alocat ) cand nu te-ai pregatit pentru asta .

Si crezi tu ca ceva prezentza sau absentza a doar 10% din efectivele uneni armate ce vrea sa declanseze un atac surpriza ar schimba cu ceva destinul unei batalii decisive unde soldatzii tai la primul semn de rezistentza profesionista si-au aruncat armele + uniforma si au rupt-o la fuga (ma refer la trupele georgiene si modul cum au opus ele rezistentza contraatacului rusesc caci da pe 10 august in doar 2 zile Shaka nu mai este aparat decat de catre mercenari localnici sau straini armata de recrutzi s-a topit odata cu aparitzia armatrei regulate ruse in Prisi ).

Pe scurt asa au mers lucrurile :

The prelude to the conflict began with violent clashes on Wednesday, 6 August 2008 with both sides claiming having been fired upon by the other. The Georgian interior ministry indicated Georgian forces had returned fire only after South Ossetian positions shelled Georgian-controlled villages and accused the South Ossetian side of "trying to create an illusion of serious escalation, an illusion of war."[46] South Ossetia denied provoking the conflict.[47][48]

On 4 August 2008 five battalions of the Russian 58th Army were moved to the vicinity of the Roki Tunnel that links South Ossetia with North Ossetia.[49].

On 7 of August Georgian and Ossetian forces agreed on ceasefire[50].

In the first hours of 8 August 2008, a massive attack of Georgian troops, armour and airforce on a South Ossetian-controlled territory and repeated artillery shelling of the capital, Tskhinvali with multiple rocket launchers began.[51] [52] [53] AFP, quoting a spokesman of the Georgian Interior Ministry, stated that three Russian Sukhoi Su-24 aircraft had intruded on Georgian airspace, attacking some targets in the Tskhinvali region[citation needed]. On the same day, twelve Russian peacekeepers were killed and nearly 150 injured.[54]
The Russian Prime-Minister Vladimir Putin said that the Russian Government condemns the "aggressive actions" by Georgian troops in South Ossetia[55] and that, under such circumstances, it would be "legitimate and even necessary" for Russia to retaliate[56]. Heavy fighting was reported in Tskhinvali for most of 8 August, with Georgian forces attempting to push Ossetians slowly from the city.[57]

The following day, Russia deployed forces into South Ossetia to remove Georgian forces from South Ossetia. Additionally, Russia targeted Georgia's military infrastructure to reduce Georgia's ability to conduct another incursion.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Intalnirea tainica Nixon Ceausescu (2530 afisari)
 Flasneta si trompeta (1881 afisari)
 Mita pentru Nasu' (1516 afisari)
 Atacul georgian (1461 afisari)
 Romania multumita de pledoaria la Haga (1461 afisari)
 Barbatul din spatele experimentului Big Bang adora in copilarie sa arunce lucrurile in aer  (8075 afisari)
 Meci de cosmar la Cluj: Romania-Lituania 0-3 (5236 afisari)
 Ghici cine se ascunde in spatele acestui machiaj perfect? (3247 afisari)
 Adrian Severin va cere demiterea purtatorului de cuvant al Comisiei Europene  (3135 afisari)
 Actorul Ilarion Ciobanu a incetat din viata (1968 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00677 sec.