Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Razboi in Caucaz

2008-08-20
MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-08-21 04:38
Popularitatea, creatie mass-media

Popularitatea masoara reflectarea in mass-media a contextului, atitudinilor si gesturilor.

Ceea ce a contat, mai ales emotional, a fost contextul, prezentat de mass-media ruseasca cu totul altfel decat l-am vazut noi (si o data cu noi restul lumii). Poporul rus a vazut ceea ce i-a aratat presa rusa: gernocid (1.600 de cetateni rusi morti); trupele de mentinre a pacii ( fii ai Rusiei) atacate miseleste; etc. Nimeni nu le-a spus rusilor de provocarile rusilor; nimeni nu le-a spus rusilor despre dezastrul provocat de fosta "Armata Rosie".

Toate astea s-au grefat peste nostalgia resimtita de majoritatea rusilor, dupa vremurile cand Rusia stapanea o buna parte din Europa, cand Rusia avea un cuvant hotarator in lume. Rusul de rand (Rusia profunda) n-a inteles niciodata ca nazuintele altora pot fi altele decat ale lor.

Desigur, daca o sa compari stapanarea de sine a lui Medvedev cu a lui Hrusciov la pupitrul ONU (cand a batut cu pantoful in pupitru) incostestabil ultimul a dovedit stapanire de sine mai mare si rusilor nu le-a fost rusine de ea. Nu stiu ce educatie are Medvedev dar, cum provine din KGB, nu m-ar surprinde ca si el sa fie judocan precum Putin si ca stapanirea de sine si masca impenetrabila sa fie efect al acestei educatii.

La adapostul multor divizii, atunci cand armata lupta cu un adversar mult mai slab, cand occidentalii se margineau la vorbe (si acelea spuse cu jumatate de gura si de catre jumatate din guri) Medvedev isi permitea sa fie calm si stapan de sine.

Ramane sa-i vedem popularitatea si in viitor, cand aviatia americana (comform Marelui Stat Major al Rusiei) va domina cerul Gruziei (cu Osetia de Sud si Abhazia cu tot), cand trupele de mentinere a pacii din zona nu vor mai fi ruse (pentru ca au dovedit ca nu pot fi impartiale si ca la adapostul lor trupe paramilitare au pradat si ucis civili - daca n-au fost chiar trupele ruse care au facut asa ceva).


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00649 sec.