Ziua Logo
  Nr. 4315 de miercuri, 20 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-08-20

Comentarii: 2, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Nelman
2008-08-20 13:36:30

Noua clasa politica

Am trait sa o vedem si pe asta ! Partidul care a cerut reformarea clasei politice si aducerea de politicieni tineri si curati ne propune formula sa ideala:

Mona Musca, zisa Dana, reciclata, reconditionata si refolosibila .
sau
Securistii nostrii sunt mai buni ca ai vostrii !

Poate un moderator, de ori unde, il va intreba pe d-l Boc daca stie ce vorbeste sau este o lector de socialism stiintific aplicat timpurilor de azi.

Inca un vot pierdut pentru T.B. si partidul sau

La revedere
Un pacalit de falsele "bune intentii"

MarianS01
2008-08-20 22:50:16

Turnatoriile "Danei"

1. Legea "Ticu Dumitrescu" nu interzice nimanui sa candideze. Orice nenorocit de securist, turnator la securitate care a facut-o din rautate, pentru bani sau avantaje profesionaele, orice santajat de securitate pentru a fi turnator etc. poate sa candideze. Exista o singura conditie, aceea ca votantii sa fie in deplina cunostinta de cauza atunci cand voteaza, adica sa stie daca voteaza un astfel de personaj.

2. Aducerea la cunostinta electoratului se face de catre fiecare candidat prin declaratia pe care, obligat de lege, o face in acest sens. CNSAS este cel care verifica aceste declaratii si aduce la cunostinta opiniei publice eventualele inadvertentele.

3. Mona Musca, in declaratia ei, arata ca n-a facut facut politie politica. Declaratia s-a dovedit a contraveni realitatii dupa ce CNSAS a intrat in posesia dosarului ei de turnatoare.

4. A urmat un val de alte miciuni ale Monei Musca, habar n-am ce urmarea cu ele desi banuiesc, care erau centrate pe ideea ca a turnat doar studenti straini (si de aici banuiala ca miza pe faptul ca in opinia publica turnarea unor studenti straini este mai putin grava decat turnarea unor romani). Adevarul este ca si eu, chiar si in perioada comunista, daca as fi auzit ca un student strain ar fi vrut sa puna o bomba la o ambasada l-as fi turnat la securitate. In cazul Monei Musca insa nici vorba de astfel de turnatorii. Ea turna pur si simplu securitatii comportamentul curent al studentilor, oferind securitatii motive de santaj a acelor studenti, de inrobire a lor fata de securitate.

5. Voi da un exemplu cunoscut de mine. In anii '80 eram coleg de facultate cu un student din Volta Superioara. In timp ce el era in Romania, o ruda a lui, care-l sprijinise sa ajunga sa studieze in aici, fuse-se asasinata in cursul unei lovituri de stat. Studentul avea o prietena care din cand in cand mergea la el in camera din caminul studentesc, lucru care a ajuns la cunostinta securitatii de la binevoitori precum Mona Musca. Va inchipuiti disperarea acestui student, care a fost chemat la securitate si era amenintat cu expulzarea in Volta Superioara, pe motiv ca a dus-o pe prietena lui in camin. Pur si simplu, bazata pe turnatoriile despre el, securitatea l-a facut turnator al romanilor. Cati dintre cei turnat de Mona Musca, santajati de securitate in baza acestor turnatorii au ajuns sa toarne romani ?

6. Dar, dincolo de acest aspect care pentru unii este mai putin edificator, in dosarul Monei Musca de la CNSAS exista si turnatorii ale acesteia la adresa romanilor.

7. Astazi, aceeasi Mona Musca, incearca sa induca in eroare posibilii votanti printr-o cerere de revizuire a hotararii judecatoresti prin care se constata ca a fost o turnatoare ordinara. Cererea de revizuire - cale extraordinara de atac, in afara ciclului obijnuit de judecare (fond, apel, recurs), supusa unor reguli stricte si foarte restrictive - a fost introdusa la alta instanta decat cea competenta sa o judece pentru ca astfel sa se tergiverseze judecarea ei. Beneficiile tergiversarii sunt evidente: se creeaza impresia ca poate instanta care a constatat ca este turnatoare a gresit; putini dintre votanti au auzit despre revizuire si si mai putini stiu ca o hotarare judecatoreasca atacata cu revizuire isi pastreza intreaga putere de autoritate de lucru judecat pana cand este inlocuita cu o alta hotarare judecatoreasca avand aceasi putere de lucru judecat. Cerea, asa cum a fost facuta si "gresit " directionata va ajunge sa se judece dupa campania electorala, atunci cand rezultatul judecarii va fi nerelevant pentru votanti; ei nu-si mai pot retrage votul.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imi cer iertare fata de cei pe care i-am turnat (3952 afisari)
 Fierbe Razboiul Rece (3305 afisari)
 Samaritenii isi cauta neveste (1550 afisari)
 Suspinele heterodocsilor (1212 afisari)
 De ce obosim? (1200 afisari)
 Parada sanilor porno in Noua Zeelanda - FOTO (4137 afisari)
 "Acvila", unitatea de comando a MIRA, a facut furori in Germania (2863 afisari)
 Voronin nu mai vorbeste despre limbi diferite, ci de "surprize placute pentru societatile de pe ambele maluri ale Prutului " (2438 afisari)
 Update: Accident aviatic pe aeroportul Barajas din Madrid - VIDEO (2342 afisari)
 Fost sef al serviciilor secrete israeliene: Nici Mossadul nu ar fi gasit o varianta mai buna decat Ahmadinejad (2246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00615 sec.