Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2008-08-13

Comentarii: 19, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Wilhelm Tell
2008-08-13 16:46:36

Sa fie exmatriculati!

Calitatea de student este total incompatibila cu cea de comunist! Nimeni nu poate fi student si comunist in acelasi timp! Cine e comunist, nu e demn de numele de student sau de acela de intelectual! In perioada interbelica si la inceputul ascensiunii comunistilor, studentii au reprezentat principala forta de opozitie impotriva comunismului, astfel incat, pentru un student este cea mai mare rusine sa se alature comunistilor! Cine se alatura comunistilor, comite cel mai josnic act de tradare, batjocoreste memoria miilor de studenti arestati pe nedrept , torturati sau chiar ucisi in perioada anilor '40-'50, se alatura analfabetilor care in ziua de 29 ianuarie 1990 au strigat "Moarte intelectualilor"!!! De astfel de "studenti", societatea nu are nevoie! Cine regreta regimul comunist, sa plece in Corea de Nord! Romania nu are nevoie de comunisti!

Echilibru
2008-08-13 17:05:26

Avand in vedere criteriile de evaluare procentul de 30% este prea mic

In articol se mentioneaza: "Criteriile pe baza carora studentii si-au exprimat simpatia pentru Romania comunista sunt performanta sistemului educational si nivelul de trai".

Este evident pt toata lumea ca atunci se invata mai mult. Nu comentam acum motivele pt care se petrecea acest lucru (competitie mare la admitere, prezenta obligatorie, lipsa mijloacelor moderne de copiat, lupta pentru obtinerea unor note bune care ofereau avantaje la repatitie, burse si multe tabere gratuite etc etc etc si, nu in ultimul rand, profesori mai competenti - f multi din cei buni au plecat in strainatate sau fac afaceri - si materii mai bine structurate ce se aprofundau - care aveau cap si coada iar la final mai ramaneai cu ceva in cap chiar daca treceai in RE cu un 5 chinuit - acum am intalnit absolventi cu peste 9 dar ... usor analfabeti)

Nivelul de trai poate de asemenea sa fie perceput ca fiind superior in perioada comunista avand in vedere siguranta locului de munca la absolvire, repartizarea locuintelor catre tineri care era mai mult decat o lozinca etc. Sa nu uitam ca tinerii absolventi au salarii f mici iar ca putere de cumparare nu stiu daca se situeaza peste cel al absolventilor din perioada comunismului.

Nu invatam niciodata nimic. La fiecare schimbare de regim stergem totul cu buretele nefiind capabili sa discernem ceea ce a fost bun si merita continuat precum si ceea ce este rau la altii si nu trebuie preluat.

silviana
2008-08-13 17:11:27

curioasa,suspecta agentia si! de strategii si! guvernamentale!?!

probabil in strinsa colaborare cu cea de statistici,din treime in treime studiind si plasind romania intre comunism si dictatura,cu strategia de a'si pasa preferintele micro,ingrijorarilor macro,intr'un joc de pingpong antigravitational,al cui,in stil extremist?!?!

Eufrosin
2008-08-13 17:51:38

Nu ma mira

Avand in vedere situatia dezastruoasa in care a fost adusa Romania de catre guvern dupa guvern democratic, e de mirare ?
Romanii nu au alta experienta politica, decat comunismul care le asigura stabilitate in schimbul libertatii si democratia, care nu ofera nici stabilitate, nici libertate. 50 canale la televizor si magazinele pline nu inseamna libertate.
Oamenii sunt umiliti ca niciodata, iar valoarea inca este suprimata de catre fiul de securist/activist, devenit "om de afaceri", care le scuipa in cap din masinile lor luxoase.
Nu s-a schimbat nimic, inafara de o generatie.
In rest, democratia nu e decat o farsa urata perpetuata de acelasi aparat securisto-SRI-st, transformat in democrati aparatori ai valorilor UE, NATO-Americane., in locul idealurilor socialismului si-a comunismului revolutionar.
Aceleasi tarfe, doar hainele si stilul sunt diferite.

Ghita Bizonu'
2008-08-13 17:53:13

Sociologii si politologii lu peste

Pai sa zicem ca este normal .
ca si junii din 68 francezi (si numai) doreau comunism. ba chiar d'alde Glucksman si Sartre sa fi considerat comunismu de tip sovietic (satlinist ) cam ... burghez dorind ceva mai hard , sa zicem rivolutia culturela (nu glumesc !! )
Si junii aia erau mai cu stare. PPP a socat lumea teleptuala zicand ca tine partea CRS impotriva studentilor (fiindca CRS isi provin din famili sarace si studenrii nu a zis PPP).
Asa ca de ce ar fi ai nostrii altfel ?!

Apoi - catri dintre "dreptacii" de azi care aveau 2--23 de ani nu au fost de drepta pe motiv sa feie altfel ? Sa poata tipa profilor : ba ciomunistilor (da nicodat parintilor lor !!! ). Asa ca si pustanii astia - asa sa oftice babacii.

Apoi - ce sa le povestesti ? Tinerii stiu intotdeauna mai bine !!! Is gata sa le explice si parintilor lor cum se fac copii !! Asa eram si noi. Iar degenratia asta care e si mai si (noi ne luaseram portia de curele ! Astia nu !!)

Si ce daca le povesteti ? Ei sunt mai inteligenti decat babacii asa ca ei o sa faca bine !!!

Si in final - un mit nu poate fi omorat. Decat uita. Si comunismu e un mit. Tinerii vor un mit nu o realitate/

Ghita Bizonu'
2008-08-13 17:56:55

Re: mari gogomanii mai spui ! Pai ma baiatu

azuisi de unu Gluksman ?! Sartre?! Luchino Visconti (mai era si conte !!)
Imi aduci aminte de coana Leana Analfabeta de renume mondial care sustinea ca oamenii de stiinta is doar atei . Deci Newton, Einstein si Darwin nu erau oameni de stiinta.
Asa si tu....


La 2008-08-13 16:46:36, Wilhelm Tell a scris:

> Calitatea de student este total incompatibila cu cea de comunist!
> Nimeni nu poate fi student si comunist in acelasi timp! Cine e
> comunist, nu e demn de numele de student sau de acela de intelectual!
> In perioada interbelica si la inceputul ascensiunii comunistilor,
> studentii au reprezentat principala forta de opozitie impotriva
> comunismului, astfel incat, pentru un student este cea mai mare rusine
> sa se alature comunistilor! Cine se alatura comunistilor, comite cel
> mai josnic act de tradare, batjocoreste memoria miilor de studenti
> arestati pe nedrept , torturati sau chiar ucisi in perioada anilor
> '40-'50, se alatura analfabetilor care in ziua de 29 ianuarie 1990 au
> strigat "Moarte intelectualilor"!!! De astfel de "studenti",
> societatea nu are nevoie! Cine regreta regimul comunist, sa plece in
> Corea de Nord! Romania nu are nevoie de comunisti!
>

iskra
2008-08-13 18:52:03

Re: Nu ma mira

Cu multi ani in urma intr-un dialog ramas celebru un politician savant teoretician de profesie (si de formatie umanista pe deasupra) intreba un alt politician de profesie inginer (nu dau nume ca sa nu sara in sus cei mai focosi din fire, presupun ca unii stiu oricum despre cine e vorba ):
- Ce sa invat de la un inginer?
Raspunsul a fost:
- Masura domnule profesor.
Exista unii care inca traiesc cu obsesia societatii ideale, de aici sentimentul lor de neimplinire si frustrare continua. Orice proiect organizare politica e o faza aplicata in realitate a unei ideologii teoretice, si prin urmare e limitata in ceea ce poate face. Cand faci un avion sau o masina, sigur ar fi ideal sa se deplaseze cu viteza infinita, sa nu aiba inertie, sa nu consume mai nimic, sa nu polueze si eventual sa nu consume mai nimic. Numai ca asta NU SE POATE. Daca tinzi prea sus compromiti intotdeauna tot proiectul. Exista un moment cand proiectul "ingheata" si din momentul ala te ocupi doar de implementarea in productie. Orice idei noi iti vin le pregatesti pentru viitoarele blocuri de fabricatie. Poate comparatia va parea unora deplasata dar: daca la momentul actual e mai bine cu 30% decat acum 20 de ani e OK. Important e sa facem sa fie peste inca 20 de ani mai bine cu 30% decat e acum. Perfect nu va fi niciodata si nicaieri si fugind dupa "perfect" riscam sa se aleaga praful de tot. Idealurile sunt foarte bune dar trebuie facuta distinctia clara intre "ideal" si parametrii concreti care trebuie atinsi. Din punctul asta de vedere noi romanii inca mai avem nevoie de putina maturizare. Nici macar nu stim ce inseamna perfect. Libertatea absoluta de exemplu e o iluzie dupa care nu are nici macar rost sa alergi d-le Eufrosin. Daca nu esti sub dictatura esti sub vreun tampit local sub forma de primar sau sef, daca nici pe astia nu ii ai, esti sub talpa bancii si a societatii de asigurare, daca nici cu aia nu esti ai oricum familie si esti dator lor, daca nici asta nu ai trebuie verificat daca nu esti in situatia de pustnic. Dar culmea nici ca pustnic nu esti liber pt ca trebuie sa fugi de animale sa-ti pierzi toata ziua cautand hrana, samd. Omul e animal social si piramida sociala se bazeaza prin definitie se bazeaza pe relatii de subordonare prin definitie ca altfel nu ar fi piramida. Iar in lipsa ei "societatea" ar fi o masa amorfa de indivizi aflati inca inaintea epocii de piatra sau consumandu-se intre ei la propriu. Asa ca momentan trebuie sa ne multumim cu modelul piramidei din care evident mereu fac figura separata unii originali. Si daca tot a venit vorba de ei, nu trebuie sa mai aduca aminte ce pateau cei cu "vederi diferite"...

roy
2008-08-13 18:59:31

Dupa cum merge forumul asta

30% pare un numar modest.

roy
2008-08-13 19:05:32

Re: Nu ma mira

Ce-mi place mie cei care proslavesc democratzia perfecta si critica dur situatzia de astazi din Romania... asteptand cu nerabdare reintoarcerea la comunsim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2008-08-13 17:51:38, Eufrosin a scris:

> Avand in vedere situatia dezastruoasa in care a fost adusa
> Romania de catre guvern dupa guvern democratic, e de mirare ?
> Romanii nu au alta experienta politica, decat comunismul
> care le asigura stabilitate in schimbul libertatii si democratia, care
> nu ofera nici stabilitate, nici libertate. 50 canale la televizor si
> magazinele pline nu inseamna libertate.
> Oamenii sunt umiliti ca niciodata, iar valoarea inca este
> suprimata de catre fiul de securist/activist, devenit "om de afaceri",
> care le scuipa in cap din masinile lor luxoase.
> Nu s-a schimbat nimic, inafara de o generatie.
> In rest, democratia nu e decat o farsa urata perpetuata de acelasi
> aparat securisto-SRI-st, transformat in democrati aparatori ai
> valorilor UE, NATO-Americane., in locul idealurilor socialismului si-a
> comunismului revolutionar.
> Aceleasi tarfe, doar hainele si stilul sunt diferite.
>

irlanda
2008-08-13 19:20:09

gagauti

Numai puturosii depling vechiul regim care nici nu te lasa sa mori dar nici sa traiesti.Din pacate in tinara generatie lenea e la mare cautare.Ar vrea de toate dar sa vina fara efort.Cu se zicea pe vremuri ,salarii capitaliste pe munca socialista.Ei cred ca regimul dictatorial o sa ii lase sa se miste prin lume cum si cind vor ei .

georgems
2008-08-13 20:21:00

Re: gagauti

La 2008-08-13 19:20:09, irlanda a scris:

> Numai puturosii depling vechiul regim care nici nu te lasa sa mori dar
> nici sa traiesti.Din pacate in tinara generatie lenea e la mare
> cautare.Ar vrea de toate dar sa vina fara efort.Cu se zicea pe vremuri
> ,salarii capitaliste pe munca socialista.Ei cred ca regimul
> dictatorial o sa ii lase sa se miste prin lume cum si cind vor ei .
>
Asta-i noul val de tineri care duc societatea romaneasca inainte, asta s-a vrut asta s-a creat ,asta avem.

Rhodos
2008-08-13 21:25:26

Ofer solutii,ideii.....

Emigrarea in Koreea de Nord , Cuba ,Vietnam...

Invatati fiind parintii lor sa nu faca nimic, in sistemul comunist si-au educat si copii in acelashi sens..

Ce frumos era, cind terminai facultatea si iti dadeau repartirtia ,si dupa puteai dormii ,doar lingau sa fi fost si totul rezolvat era

Din aceasta cauza si datorita lor ,Dacia a putut cumpaRENAULT,OLTCITUL FORD-UL ETC

jan dinu
2008-08-13 22:56:12

Modelul chinez -- O tzara - doua sisteme -- poate aduce un echilibru ...Romaniei - terorizata acum .

Subtila - arta a dezintegrarii fiintzei umane .. prin capitalismul actual
a fost implantat populatiilor aflate sub jugul judeo- comunismului
ca vechi experiment ce devenise impotmolit ..shi fara de profit ..
JD

Eufrosin
2008-08-13 23:08:20

Re: Nu ma mira

Iskra cu "I" mare: un inginer este un pragmatic din fire si tot din fire, limitat.
Sunt si eu inginer si imi dau seama ca daca nu citeam nimic dinafara campului meu, vezi istorie, literatura, geografie,muzica, daca nu cascam larg ochii la ce de intampla in jurul meu ....inginer ramaneam.
Vezi matale, societatea ideala n-au ravnit-o comunistii deloc. A fost numai un pretext sub care ura anti crestina si de rasa a fost dusa la rangul de politica de stat.
Oameni destepti fiind, realizam deplin ca o societate perfecta nu va fi pe pamant, dar in acelasi timp, avem nu numai hobbyul ci si datoria de a tanji catre ea:
"Tatal nostru carele esti in ceruri, Sfinteasca-se Numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant..."
Ce avem astazi in Romania si nu numai, nu este o imbunatatire de nici macar 10%, fata de ceea ce a fost acum 30 ani, decat daca traiesti pt. stomac.
Astazi, orice tolomac cu 10 clase (si nu-s toti cei cu 10 clase tolomaci). poate sa manance ce vrea, sa mane o masina "bengoasa", cu buzunarele doldora de bani, pentru ca in democratie, smenarii, fii de secu/SRI-sti si alti mitocani asortati, pot sa aiba ce vor, cand vor, bazat pe conexiunile mafiote ale rudelor lor.
Departe de a realiza o societate perfecta maine, vreau o Romanie in care Romanul sa nu mai fie nevoit sa emigreze aiurea pentru un trai mai bun, o Romanie in care puii de securisti sa se afle in intrecere "fair play" cu cei mai destepti dar ne-conectati, o Romanie in care clasa politica serveste tara in locul stapanilor straini, o Romanie in care jaful, talharia si ne-cinstea , sa fie pedepsite asa cum se cuvine, in alte cuvinte, vreau o Romanie in care elitele naturale se vor putea ridica singure la suprafata, fara ca drojdia securisto-comunista transformata printr-un proces pervers in drojdie UEropeano-NATO-istao-Americanista, sa poata sufoca vinul bun la fundul damigenei.
Ce-i greu cu asta?
Faptul ca populatia larga ar prefera o mana de fier care sa faca ceva pentru tara, spune multe.
Politicienii si cainii lor de paza ar trebui sa se cace pe ei de frica, chiar acum.
Libertatea nu inseamna numarul de cercei sau tatuaje pe care le poti etala si nici diversitatea marfurilor in magazinele detinute de straini:
E pur si simplu, abilitatea de a face ce vrei, atata vreme cat pumnul tau , nu ajunge la nasul meu.
iskra scrise:

Cu multi ani in urma intr-un dialog ramas celebru un politician savant teoretician de profesie (si de formatie umanista pe deasupra) intreba un alt politician de profesie inginer (nu dau nume ca sa nu sara in sus cei mai focosi din fire, presupun ca unii stiu oricum despre cine e vorba ):
- Ce sa invat de la un inginer?
Raspunsul a fost:
- Masura domnule profesor.
Exista unii care inca traiesc cu obsesia societatii ideale, de aici sentimentul lor de neimplinire si frustrare continua. Orice proiect organizare politica e o faza aplicata in realitate a unei ideologii teoretice, si prin urmare e limitata in ceea ce poate face. Cand faci un avion sau o masina, sigur ar fi ideal sa se deplaseze cu viteza infinita, sa nu aiba inertie, sa nu consume mai nimic, sa nu polueze si eventual sa nu consume mai nimic. Numai ca asta NU SE POATE. Daca tinzi prea sus compromiti intotdeauna tot proiectul. Exista un moment cand proiectul "ingheata" si din momentul ala te ocupi doar de implementarea in productie. Orice idei noi iti vin le pregatesti pentru viitoarele blocuri de fabricatie. Poate comparatia va parea unora deplasata dar: daca la momentul actual e mai bine cu 30% decat acum 20 de ani e OK. Important e sa facem sa fie peste inca 20 de ani mai bine cu 30% decat e acum. Perfect nu va fi niciodata si nicaieri si fugind dupa "perfect" riscam sa se aleaga praful de tot. Idealurile sunt foarte bune dar trebuie facuta distinctia clara intre "ideal" si parametrii concreti care trebuie atinsi. Din punctul asta de vedere noi romanii inca mai avem nevoie de putina maturizare. Nici macar nu stim ce inseamna perfect. Libertatea absoluta de exemplu e o iluzie dupa care nu are nici macar rost sa alergi d-le Eufrosin. Daca nu esti sub dictatura esti sub vreun tampit local sub forma de primar sau sef, daca nici pe astia nu ii ai, esti sub talpa bancii si a societatii de asigurare, daca nici cu aia nu esti ai oricum familie si esti dator lor, daca nici asta nu ai trebuie verificat daca nu esti in situatia de pustnic. Dar culmea nici ca pustnic nu esti liber pt ca trebuie sa fugi de animale sa-ti pierzi toata ziua cautand hrana, samd. Omul e animal social si piramida sociala se bazeaza prin definitie se bazeaza pe relatii de subordonare prin definitie ca altfel nu ar fi piramida. Iar in lipsa ei "societatea" ar fi o masa amorfa de indivizi aflati inca inaintea epocii de piatra sau consumandu-se intre ei la propriu. Asa ca momentan trebuie sa ne multumim cu modelul piramidei din care evident mereu fac figura separata unii originali. Si daca tot a venit vorba de ei, nu trebuie sa mai aduca aminte ce pateau cei cu "vederi diferite"...

berti
2008-08-14 00:02:25

Re: gagauti

Da, domnule ! Un regim ca in China , este un exemplu .
Chinezii sint liberi sa studieze in strainatate la orice facultate doresc .
Regimul actual din Romania e de still mafiot , au dreptate copiii din ziua de azi sa nu se regaseasca in el , si sa lupte pentru un sistem social mai bun pentru ei si copiii lor .
Eu sint de partea tinerilor ... Inainte , aproape toata lumea facea o facultate , erau facultati unde intra , an de an , doar cu media de 5 sau 6 !! Si ieseau oamenii ingineri , aveau repartie la munca ( uneori in alt oras , dar aveai un job asigurat , si pe urma se "aranja" fiecare sa revina in orasul sau judetul lui . Dar in ziua de azi , cine le garanteaza la acesti copii un loc de munca dupa ce termina facultatea ? Si pe ce salarii de nimic lucreaza , nici nu mai vreau sa discut ... Dintr-un anumit punct de vedere , era mai bine pina in 89 ... ,La 2008-08-13 19:20:09, irlanda a scris:
Ei cred ca regimul
> dictatorial o sa ii lase sa se miste prin lume cum si cind vor ei .
>

evreuroman
2008-08-14 01:14:55

Re: Nu ma mira

OI fi tu injiner dar din ce traiesti,ca vad postari 24 h de la tine,asa lucreaza injineri?

La 2008-08-13 23:08:20, Eufrosin a scris:

> Iskra cu "I" mare: un inginer este un pragmatic din fire si tot
> din fire, limitat.
> Sunt si eu inginer si imi dau seama ca daca nu citeam nimic dinafara
> campului meu, vezi istorie, literatura, geografie,muzica, daca nu
> cascam larg ochii la ce de intampla in jurul meu ....inginer
> ramaneam.
> Vezi matale, societatea ideala n-au ravnit-o comunistii deloc. A
> fost numai un pretext sub care ura anti crestina si de rasa a fost
> dusa la rangul de politica de stat.
> Oameni destepti fiind, realizam deplin ca o societate
> perfecta nu va fi pe pamant, dar in acelasi timp, avem nu numai
> hobbyul ci si datoria de a tanji catre ea:
> "Tatal nostru carele esti in ceruri, Sfinteasca-se Numele Tau,
> vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe
> pamant..."
> Ce avem astazi in Romania si nu numai, nu este o imbunatatire
> de nici macar 10%, fata de ceea ce a fost acum 30 ani, decat daca
> traiesti pt. stomac.
> Astazi, orice tolomac cu 10 clase (si nu-s toti cei cu 10 clase
> tolomaci). poate sa manance ce vrea, sa mane o masina "bengoasa", cu
> buzunarele doldora de bani, pentru ca in democratie, smenarii, fii de
> secu/SRI-sti si alti mitocani asortati, pot sa aiba ce vor, cand vor,
> bazat pe conexiunile mafiote ale rudelor lor.
> Departe de a realiza o societate perfecta maine, vreau o
> Romanie in care Romanul sa nu mai fie nevoit sa emigreze aiurea pentru
> un trai mai bun, o Romanie in care puii de securisti sa se afle in
> intrecere "fair play" cu cei mai destepti dar ne-conectati, o Romanie
> in care clasa politica serveste tara in locul stapanilor straini, o
> Romanie in care jaful, talharia si ne-cinstea , sa fie pedepsite asa
> cum se cuvine, in alte cuvinte, vreau o Romanie in care elitele
> naturale se vor putea ridica singure la suprafata, fara ca drojdia
> securisto-comunista transformata printr-un proces pervers in drojdie
> UEropeano-NATO-istao-Americanista, sa poata sufoca vinul bun la fundul
> damigenei.
> Ce-i greu cu asta?
> Faptul ca populatia larga ar prefera o mana de fier care sa faca ceva
> pentru tara, spune multe.
> Politicienii si cainii lor de paza ar trebui sa se cace pe ei de
> frica, chiar acum.
> Libertatea nu inseamna numarul de cercei sau tatuaje pe care le poti
> etala si nici diversitatea marfurilor in magazinele detinute de
> straini:
> E pur si simplu, abilitatea de a face ce vrei, atata vreme cat
> pumnul tau , nu ajunge la nasul meu.
>
>
>
>
> iskra scrise:
>
> Cu multi ani in urma intr-un dialog ramas celebru un politician savant
> teoretician de profesie (si de formatie umanista pe deasupra) intreba
> un alt politician de profesie inginer (nu dau nume ca sa nu sara in
> sus cei mai focosi din fire, presupun ca unii stiu oricum despre cine
> e vorba ):
> - Ce sa invat de la un inginer?
> Raspunsul a fost:
> - Masura domnule profesor.
> Exista unii care inca traiesc cu obsesia societatii ideale, de aici
> sentimentul lor de neimplinire si frustrare continua. Orice proiect
> organizare politica e o faza aplicata in realitate a unei ideologii
> teoretice, si prin urmare e limitata in ceea ce poate face. Cand faci
> un avion sau o masina, sigur ar fi ideal sa se deplaseze cu viteza
> infinita, sa nu aiba inertie, sa nu consume mai nimic, sa nu polueze
> si eventual sa nu consume mai nimic. Numai ca asta NU SE POATE. Daca
> tinzi prea sus compromiti intotdeauna tot proiectul. Exista un moment
> cand proiectul "ingheata" si din momentul ala te ocupi doar de
> implementarea in productie. Orice idei noi iti vin le pregatesti
> pentru viitoarele blocuri de fabricatie. Poate comparatia va parea
> unora deplasata dar: daca la momentul actual e mai bine cu 30% decat
> acum 20 de ani e OK. Important e sa facem sa fie peste inca 20 de ani
> mai bine cu 30% decat e acum. Perfect nu va fi niciodata si nicaieri
> si fugind dupa "perfect" riscam sa se aleaga praful de tot. Idealurile
> sunt foarte bune dar trebuie facuta distinctia clara intre "ideal" si
> parametrii concreti care trebuie atinsi. Din punctul asta de vedere
> noi romanii inca mai avem nevoie de putina maturizare. Nici macar nu
> stim ce inseamna perfect. Libertatea absoluta de exemplu e o iluzie
> dupa care nu are nici macar rost sa alergi d-le Eufrosin. Daca nu esti
> sub dictatura esti sub vreun tampit local sub forma de primar sau sef,
> daca nici pe astia nu ii ai, esti sub talpa bancii si a societatii de
> asigurare, daca nici cu aia nu esti ai oricum familie si esti dator
> lor, daca nici asta nu ai trebuie verificat daca nu esti in situatia
> de pustnic. Dar culmea nici ca pustnic nu esti liber pt ca trebuie sa
> fugi de animale sa-ti pierzi toata ziua cautand hrana, samd. Omul e
> animal social si piramida sociala se bazeaza prin definitie se bazeaza
> pe relatii de subordonare prin definitie ca altfel nu ar fi piramida.
> Iar in lipsa ei "societatea" ar fi o masa amorfa de indivizi aflati
> inca inaintea epocii de piatra sau consumandu-se intre ei la propriu.
> Asa ca momentan trebuie sa ne multumim cu modelul piramidei din care
> evident mereu fac figura separata unii originali. Si daca tot a venit
> vorba de ei, nu trebuie sa mai aduca aminte ce pateau cei cu "vederi
> diferite"...
>

lumi
2008-08-14 10:23:02

"si lenesul si harnicul primeau acelasi salariu"

Doamna Miroiu,am o veste foarte proasta pt dv.: nu trebuie sa fii mare sociolog ca sa vezi ca si acum e la fel : in invatamant,sistemul medical de stat si in institutii ,adica exact unde se traieste din buget .
In plin capitalism& democratie(?!) si lenesul si harnicul primesc la fel,pentru ca cei care trebuie sa decida (sefii la diverse nevele)sunt instalati politic.
In Romania nu e democratie ci HAOS si de aceea tinerii prefera o dicatatura ,pentru ca ar aduce mai multa ordine ,chiar daca aceasta s-ar face cu forta.
Despre ierarhia valorilor e prea mult de spus...

Sorin D
2008-08-14 10:44:07

Regimul comunist a fost inlocuit cu democratia unora si nu a tuturor

Omul de rand trebuie sa munceasca mult mai mult in conditii de stress mult mai ridicat, nu isi poate face auzita vocea in cazuri de coruptie la nivel inalt, de tradari, de privatizari frauduloase in defavoarea tarii. Vocea lui nu conteaza cand frabrici sunt devalizate si vandute pe nimic unor clienti politici imobiliari si care au ca unic rezultat pierderea locului de munca si saracirea lui

Cred ca lumea vrea un regim al legii si a constat ca regimul democratic in Romania a fost avantajos pentru fostii comunisti doar, fata de care legea nu se poate atinge. Pentru ei se gasesc mereu tertipuri legale.

Cand tineretul tarii cere instaurarea legii inseamna ca inca sunt niste tineri sanatosi, realisti, interesati de viitorul lor.

Faptul ca isi doresc regimul comunist nu denota decat ESECUL "DEMOCRATILOR" ROMANI

ILIE M
2008-08-14 13:21:08

timpit titlul articolului

PAI DIN ART REIESE CA STUDENTII PREFERA SOCIETATEA DIN ACEI ANI, NU COMUNISMUL, CACI SE SPUNE FOARTE CLAR : "ERA MAI BINE INAINTE DE '89 " , DECI NU REIESE CA STUDENTII VOR COMUNISM , CI DOAR CA EI CONSIDERA CA ACTUALA SOCIETATE ROMANEASCA ESTE MAI CORUPTA DECIT VECHIUL SISTEM SI, EVIDENT, MULT MAI DEMAGOGICA !


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01652 sec.