Ziua Logo
  Nr. 4279 de miercuri, 9 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2008-07-09
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 218.17.239...)
2008-07-10 08:52
foundries sau cum omul se duce dupa munca si nu munca dupa om.

Foundries , stizti voi ce insemna asta ? Inseamna locul unde se produc chip-urile.

TOTE SAU MA ROG MAREA MAJORITATEA CAPACITATZILOR DE PRODUCTZIE A FOUNDRIES-URILOR DATE IN FOLOSINTZA IN ULTIMII 5 ANI AU FOST DATE IN FOLOSINTZA IN CHINA .NU IN TAIWAN CI IN CHINA .

Desigur ca Intel inca isi produce chip-urie in fondries-urile sale din USA sau Malaezia da intreberea este pentru cata vreme . Si pentru ca veni vorbe de conceptzie. Si Intel si europenii si chinezii tot in Bangalore in India le proiecteza asa ca .....

Da inca este putzin IP produs in China similar cu situatzia din Tawan de acu 20 de ani . Dar ca si Taiwan-ul si China evolueaza si nu evolueaza similar cu Malaezia tzara sub arest care de > 20 ani are firme electronice starine care asambelaza acolo orice de la microoprocesoare la HDD-uri si nu a reusit inca sa faca brain-drain de la trasnatzionale catre companii locale ceea ce iaca ca chinezii reusesc . Si de ce reusesc pentru ca la ei acasa vocea bussinesmanilor locali e mai puternica decat vocea lacheilor transnatinalelor Patricii lor au o voce mai putrenica decat cea a “deontologilor” lor .

Cat despre viitor … asa de chestie ia uitatziva pe web la paginile claselor de micro-electronica = chip design de la MIT Berkley , Stanford sau ce universitatzi vretzi voi din USA si vezti vedea ca ~50% din studentzii de master sunt chinezi sau arabi (deh proiectele de semestru sunt facute publice pe web). Sau ma rog au nume chinezesti sau arabesti . Si da majoritatea lor nu au rezidentza americana si nici nu e porobabail sa isi gasesca locuri de munca in fabrici americane operand pe teritoriu USA deorece ghinion de nesansa nu se mai fac noi fabrici in USA. Majoritatea lor e posibil sa isi caute locuri de munca acolo unde este de munca adica in noile foundries care se deschid actualmente ….. si anume in China. Ca cel mai adesea omul se duce dupa munca si nu munca dupa om.
Iar IP-ul am mai zis s-a mutat si inca mai continua sa se mute spre Bangalore
Cunosc exemple concrete si pana si presa e plina de ele . Dar desigur cei ce niciodata nu citesc nimc despre fapte concrete dar intotdeuna pretind ca stiu tot intrucat ei isi extarg “adevarul” din aburii propagandei stiu mai bine cum sa explice situatzia de fapt actuala . Ei nu lasa faptele sa vorbesaca inaintea lozincilor propagandei


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mare farsor, mari gogomani (3639 afisari)
 Mitropolitul Corneanu va fi judecat azi (2805 afisari)
 Aoleu, ma doare inima! (2320 afisari)
 Fuga de la Steaua! (2243 afisari)
 Liniile erotice ale CFR-ului (2059 afisari)
 Iubita Prințului Harry, Chelsy Davy, beată și in ipostaze deloc demne de Familia Regală (3715 afisari)
 Fetita violata i-a trimis scrisori de dragoste unchiului care a lasat-o insarcinata (2490 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, pe coperta din august a revistei pentru barbati GQ (2430 afisari)
 Un vaccin menit sa previna cancerul de col uterin ar putea provoca paralizii si chiar moartea (2274 afisari)
 Si-a dat nevasta in urmarire generala (2120 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00660 sec.