Ziua Logo
  Nr. 4272 de marti, 1 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Educatie

2008-07-01

Comentarii: 12, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

LENIO
2008-07-01 22:40:39

Nu !Cata lupta sa invete omul sa vorbeasca!

Ce frumos a recitat viitorul meu coleg de clasa a VIII a din Luceafarul!
Era examen de ..admitere in liceu,cu proba orala!
Ce bine m-am simtit eu,cand am reusit sa raspund f.b .la un subiect surpriza
pentru sectia reala si anume: "Scrisorile lui Alecsandri catre Ghica"!
-Vasile Porojan,am raspuns,dar profesorul exminator "curios' a intrebat:-Dar scrisori ale lui Ghica catre Alecsandri ?Si am raspuns:"Ciuma lui Caragea"
Deh,asa era acum 45 de ani !
Poti oare condamna..evolutia tineretului,care citeste dar..nu stie la ce-i foloseste
sa stie sa vorbeasca!
Excesele au fost totdeauna cu efect negativ.Adica numai scris sau numai oral!Legi ale psiho-pedagogiei,principii verificate de tipul:"unitate intre gandire si limbaj ,"sunt omise total dintre obiectivele invatarii!
Este deci necesar oralul,sau ne vom intelege numai prin..semne grafice?

Liviu2002j
2008-07-02 00:16:58

Galateanului ...

Galateanul nostru este in mod evident un elev din cei formati in aceasta perioada, care considera ca numai a fi prezent la scoala (si a invata cate ceva ...) inseamna sa absolvi automat si cu o nota cat mai mare daca se poate ... Aceasta mentalitate, formata nu stiu cum si nu stiu de cine (dar in mod sigur si parintii "au ceva de spus" aici !!!), este poate una din cele mai mari tare ale educatiei din ziua de astazi. Asa se explica si modul in care privesc munca absolventii de diferite categorii.

Liviu2002j
2008-07-02 00:25:22

Re: Nu !Cata lupta sa invete omul sa vorbeasca!

La 2008-07-01 22:40:39, LENIO a scris:

> Este deci necesar oralul,sau ne vom intelege numai prin..semne
> grafice?
>
Deja si cu semnele grafice o sa fie probleme ca unii nu stiu decat caraterele mari de tipar !!! Mai degraba cu batutul cu ghioaga si eventual fluierasul ...

r
2008-07-02 09:43:31

Proba orala dezavantajeaza liceele bune si pe cei saraci

Cand am dat proba orala la romana au venit niste profesori frustrati de la licee proaste si au inceput sa se dea smecheri, puneau note de 7 si 8. directorul i-a atentionat ca se afla la cel mai bun liceu din judet si al 8-lea pe tara (la acea data), moment in care au marit notele cu cel putin un punct. o nota de 8 la un liceu de elita este echivalent cu un 8 la un liceu agricol? era o intrebare retorica.
in alta ordine de idei, la alt liceu, o loaza a fost intrebata ce poate spune despre "Lacustra", din cate stia ea, era o insecta. a luat bacul, daduse spaga.
Verba volant, scripta manet

alt_cititor
2008-07-02 10:11:50

Re: Nu !Cata lupta sa invete omul sa vorbeasca!

La 2008-07-01 22:40:39, LENIO a scris:

> Deh,asa era acum 45 de ani !

Ar fi cazul sa afli ca intre timp lumea a mai evoluat. Iar scoala romaneasca e asa de proasta in zilele astea din cauza dinozaurilor care au terminat acum 45+ de ani si care au ramas la acelasi stadiu de gindire ca pe vremea strabunicii si nu s-au putut adapta noului.

Oricum, cea mai mare problema a invatamintului este... politica statului, care face ORICE POSIBIL spre a-l distruge complet (salarii de mizerie pentru incepatori, ceea ce face ca sa nu mai vina tineret in invatamint si sa ramina dinozaurii singuri, obligatia profesorilor sa treaca orice loaza, numa pentru ca parintii au fost niste hoti cu tupeu care s-au imbogatit dupa lovitura de stat din 89 etc.)

cetateanu
2008-07-02 11:01:40

trebuiesc reintroduse examenele

Trebuiesc reintroduse examenele : absolut necesar cel de admitere inliceu dar si de capacitate !!! fara asta totul este o apa de ploua

LENIO
2008-07-02 12:24:24

Pentru un puiet de DINO: Gandirea se dezvolta armonios,cand ai hranit-o corect!

Multi tineri considera ca a trece gradual prin niste etape ale dezvoltarii psihice,dauneaza! Intre etapele acestea ,un loc de frunte il ocupa invatamantul
preuniversitar,in niste canoane care implica transpiratia mintii,carectitudine,
cultivarea bunului simt,responsabilitate,etc.Sunt tineri care parcurg si astazi aceste etape!Chiar daca le scurteaza durata ,nu le ..ard pe niciuna!
Munca si experienta "dinozaurilor de 45+" le inlesneste multor tineri o indelungata
perioada de odihna a mintii,muncindu-se cu ce le cere simturile!
Generatie dupa generatie preiau bunurile materiale si spirituale create de parinti bunici,strabunici..din mosi ,stramosi!
Ce vor lasa aceea care inventeaza si aceea care profita dupa urma PACALIRII
MUNCII ONESTE,se poate banui.
"ALT CITITOR" ,afla ca ai mei copii cu varste intre35-38 de ani nu gandesc ca dumneta si sunt la varsta cand eforturile din adolescenta, semanand cu ale parintilor-dinozauri,aduce multa multumire in familie!
Persiflarea din comportamentul unora,ma face sa cred ca se poate repeta
epoca dinozaurilor disparuti.. din raceala,acum din fierbinteala mintii odihnite!

Liviu2002j
2008-07-02 12:42:15

Re: Pentru un puiet de DINO: Gandirea se dezvolta armonios,cand ai hranit-o corect!

D-le LENIO, se pare ca omenirea a ajuns intr-un punct de cotitura. Insa cine a muncit din greu sa se ajunga in acest punct ?! Tot cei din generatia d-tra .... Numai a blama fara a cauta cauzele reale nu numai ca nu are cum sa "prinda" la tineretul din ziua de astazi care este la curent cu tot ce se intampla dar nu are nimic de-a face nici cu principiile pedagogice. Nu spun ca nu aveti dreptate dar mult prea multi din generatia d-tra au pacalit de mult prea multi ani munca onesta si s-au catarat in diverse functii pe datul cu gura si mai putin prin fapte. De altfel tocmai faptele pe care le fac si care sunt intr-o evidenta neconcordanta cu orice principiu ii descalifica in ochii tinerilor care ajung sa scrie ceea ce a scris "puiutul de dinozaur" sau si mai rau ajung sa-i copieze intocmai !!!

LENIO
2008-07-02 12:49:53

Pentru Liviu: discutiile din iarna,

...au cam acelasi subiect.Parintii si copiii lor ,bine educati in spiritul muncii--noroc
ca sunt totusi foarte putini--,vor sa depuna din ce in ce mai putin efort,iar evaluarea
sa aibe alte criterii de ..masura!Ori, masura are in vedere o marime ( proprietate a ..materiei) si anume cantitatea de cunostinte acumulate.Nu acest lucru il au ei in vedere,ci cat costa marfa asta,care nu le intra in cap,(ca nu sunt dinozauri!) ca sa aibe o ..diploma=carte de vizita=bilet de intrare undeva!Sperante ca parintii de parinti de copii s-or mai coace!

Liviu2002j
2008-07-02 12:51:04

Re: trebuiesc reintroduse examenele

Trebuie repus sistemul de invatamant pe treapta de importanta pe care ar trebui sa o aiba in societate ca altfel in curand va fi vai si amar de noi toti. Eu am la bloc un vecin care zice ca este medic dar sta in fata blocului, exact ca oamenii de la tara care ies la poarta, si efectiv sparge seminte si bea bere cu plebea !!! Cata incredere mai pot sa am eu in absolventii din ziua de astazi daca ii vad ca fac astfel de lucruri ?! Un medic ar trebui sa stea la curent in continuu cu cele mai noi informatii din domeniul sau de activitate, ar trebui ca in timpul liber sa studieza iar cand este vorba de relaxare sa o faca undeva intr-un mediu propice nu printre masini si rahati de caini ... Cum as reactiona eu daca as incapea pe mana unui astfel de medic ? Cata incredere sa am eu intr-o reteta scrisa de un astfel de medic mancator de seminte in fata blocului ?!!!

Nenorocita asta de societate prin salariile pe care le da atat profesorilor cat si medicilor a facut ca astfel de lucruri sa fie posibile. Apoi comportamentul semenilor nostri care ii apreciaza pe smecheri iar pe profesori sau medici doar atunci cand este cazul si sunt la anaghie (dar si atunci de regula reactioneaza tot prost dand spaga ...).

Liviu2002j
2008-07-02 12:55:50

Re: Pentru Liviu: discutiile din iarna,

D-le Lenio, nu mai tin minte exact cele discutate in iarna dar probabil ca nu am fost exact pe aceeasi lungime de unda, cum nu suntem nici acum ...

In privinta cantitatii ce trebuie spus este ca si aceasta conteaza dar pana la un anumit moment cand calitatea ar trebui sa fie primordiala.

Din nefericire s-a mai format inca o generatie care il loc sa fie ce trebuie este cu atat mai rea decat cele anterioare !!! Speranta moare ultima ...

P.S. Dinozaurii aveau un creier mai mic decat are acum o gaina !

Liviu2002j
2008-07-02 13:04:47

Re: Proba orala dezavantajeaza liceele bune si pe cei saraci

Pui rau problema dar este scuzabil la nivelul dezvoltarii psiho-somatice la care ai ajuns ! Si ce daca liceul tau este unul "bun" ?! Oamenii se mai schimba intre timp (si tu vezi pe pielea ta exact in acest moment acest proces de transformare ...). Dar din "povestea" ta lucrul cel mai grav este comportamentul profesorilor examinatori daca intr-adevar au marit notele cu un punct dupa "atentionarea" directorului (care de ce specialitate este ?!!!). Examinatorii ar trebui sa fie obiectivi oriunde ar fi chemati sa examineze si evident ca ar trebui sa masoare cu aceeasi unitate de masura in oricare liceu fie el de elita sau "agricol" ... Imi este insa teama ca putini din cei de la liceele "bune" ar absolvi cu note rezonabile ... Daca s-ar aplica principiile ca la carte ar fi un dezastru national. Ca "sperietoarea" pentru profesori este ca nu ar mai avea elevi ... Dar de-ar fi sa piara tot pamantul si adevarul ar trebui odata urmat !!!


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marea debarcare din SRI (2102 afisari)
 Tunguska - o enigma de o suta de ani (2038 afisari)
 Razboiul rece al petrolului (1745 afisari)
 America Latina scapa de sub controlul SUA (1726 afisari)
 Demagogii preturilor (1471 afisari)
 Noi marturii redeschid cazul vizitei extraterestrilor de la "Roswell-ul galez" (4375 afisari)
 Politistii din Vrancea au inventat legea flash-urilor (2773 afisari)
 Ultima moda la Hollywood: Ei slabi, ele planturoase (2531 afisari)
 Cunoscuta cantareata Anca Parghel se lupta din nou cu cancerul (1945 afisari)
 Monica Columbeanu, obiect de studiu la facultate (1800 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00671 sec.