Ziua Logo
  Nr. 4269 de vineri, 27 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-06-27

Comentarii: 6, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

silviana
2008-06-27 18:35:07

poate acest fapt,

interesul major aratat fata de soarta unui copil in lumea intreaga la da de gindit unor personaje care ocupa functii de decizie fara a si avea capacitatea necesara luarii de decizii rapide si rationale,lucide si constiente atunci cind se impune acest lucru,nicidecum irationale,ilegale,ilogice,dezinteresate de responsabilitatea pe care trebuie sa o aiba,nu fata de ce nu exista,ci fata de ce exista,mentalitatea comunista de a gindi in viitor,negind,respingind prezentul si adevarul lui,si'a spus cuvintul si medical,si bisericesc,si bisericos,si asa'zis civic/crestin,iar retinerea,nesiguranta,teama,cautarea asigurarii unei responsabilitati comune cit mai numeroasa,tendinta nevoii unei sustineri justificative,denota aceeasi mentalitate de care prea greu se incearca sa se scape,omul neobisnuit in a'si asuma o decizie,nefiind sigur ca este cea corecta,fiind intr'o functie guvernamentala,ministeriala si omul obisnuit pus intr'o situatie neobisnuit de tragica,care nici el nu stie ca decizia in interesul sau,al familiei sale,ii apartine si de la nimeni sa nu astepte sa ia decizii in locul lui,pentru ca el este si va fi mereu cel mai in masura sa ia orice decizie in ce'l priveste,nimeni altcineva,el stie cel mai corect ce este bine si ce nu in privinta lui insusi,ca om,parinte,in interesul propriilor copii,propriei familii,a lui este responsabilitatea fata de viata copiilor lui,la felul cum ei ii receptioneaza iubirea,protectia,pentru a creste mari,stiind ca au fost si sint iubiti tot timpul de cind s'au nascut si cit vor trai;nu se poate,iubirea dintre parinti si copilul pe care il au sa fie malformata,anulata,distrusa de straini incapabili sa se puna in situatia parintilor,dar isi iau dreptul,intr'o iresponsabilitate inimaginabila,sa decida in locul lor,anulindu'le dreptul,datoria,responsabilitatea parinteasca intr'o situatie FAMILIALA in privinta propriului copil,iar unor asemenea specimene cineva trebuie sa le spuna,bagati'va mintile in cap si aveti grija familiilor voastre,grija altor familii o au ele insele si fiecare si'o stie,ea nu este,nu a fost si nici nu va fi vre'odata a voastra,dirijati'va pe voi,nu pe altii,atotstiutori de 2lei,cu capul in viitor/trecut,fabricati de comunism,aparate de partid.

Artistul2007
2008-06-27 21:05:55

Interes nu insemna aprobare sau dezprobare. Lumea in general e impotriva avorturilor.

Si eu m-am uitat pe CNN si nicidecum nu sunt pentru avort.

Artistul2007
2008-06-27 21:06:18

Reactia tipica a unui om "luminat" al timpurilor moderne

Reactia tipica a unui om "luminat" al timpurilor moderne dupa ce intalneste personal realitatea vamilor, in cursul unei "morti clinice" (cu o durata de 36 de ore) poate fi urmarita intr-una dintre cartile deja amintite mai sus: "Unbelievable for Many but Actually a True Occurrence". "Prinzandu-ma de brate, ingerii m-au dus de-a dreptul prin zidul salonului in strada. Incepuse sa se intunece, ningea linistit, cu fulgi mari. Vedeam lucrurile astea, in schimb frigul sau macar o diferenta de temperatura intre interiorul camerei si exterior n-am simtit. Evident, aceste fenomene isi pierdusera semnificatia pentru corpul meu modificat. Incepuram sa ne inaltam cu repeziciune. Pe masura ce urcam, spatiul care se desfasura inaintea ochilor nostri devenea din ce in ce mai larg, astfel ca in final ajunsese la proportii atat de coplesitoare, incat m-a cuprins teama cand am realizat cat de nesemnificativ eram eu insumi in raport cu acest tinut infinit ...

Notiunea timpului era cu totul absenta din mintea mea, in acel moment, asa ca nu stiu cat anume ne-am deplasat in sus cand, dintr-o data, a inceput sa se auda, indistinct la inceput, un zgomot, dupa care, tasnind de undeva cu tipete si rasete salbatice, un stol de tot soiul de fiinte hidoase incepu sa se apropie cu viteza de noi.

Spirite rele! - am realizat si apreciat dintr-o data, cu iuteala uluitoare, starnita cu siguranta de groaza care cuprinsese, o groaza cu totul deosebita si necunoscuta pana atunci. Spirite rele! O, cu cata ironie, cu cata convingere n-as mai fi ras doar cu cateva zile inainte de asa ceva. Chiar cu cateva ore inainte, daca cineva mi-ar fi spus, nu ca el ar fi vazut cu ochii lui spirite rele, ci si numai ca crede in existenta lor ca in existenta a ceva cum nu se poate mai real, ar fi starnit in mine aceeasi reactie de ras copios! Asa cum se cuvenea pentru un om "bine educat" de la sfarsitul secolului al XIX-lea, eu intelegeam aceste lucruri ca desemnand inclinatii maladive, patimi ale fiintei umane si, din aceasta pricina, sintagma in sine nu avea pentru mine semnificatia unui nume, ci a unui termen care defineste un concept abstract. Si dintr-o data, acest "concept abstract" uni aparea in fata ochilor intr-o personificare vie !...

Dupa ce ne-au inconjurat din toate partile, printre chiote si zgomote nerusinate, spiritele rele cerura sa le fiu dat lor; incercau sa ma apuce cumva si sa ma smulga dintre ingeri, dar era evident ca nu indrazneau sa faca asta. Din mijlocul vacarmului zbieratelor, de neimaginat si tot atat de repugnant auzului, ca si infatisarea lor vazului, mai reuseam sa prind din cand in cand cuvinte si chiar fraze intregi. "Al nostru este: s-a lepadat de Dumnezeu" - strigara dintr-o data, aproape la unison, si se napustira asupra noastra cu atata inversunare incat pentru moment am simtit ca-mi ingheata sirul gandurilor in minte, de frica. "Asta-i o minciuna! Nu-i adevarat!" - as fi vrut sa strig, revenindu-mi in fire; dar o amintire impovaratoare imi lega limba. Intr-un mod cu totul necunoscut mie imi reveni in minte, dintr-o data, o secventa atat de lipsita de importanta din viata mea si atat de indepartata in timp, din vremea tineretii, incat nu credeam ca eu sa fi fost vreodata in stare a mi-o mai aminti".

Aici, autorul rememoreaza un incident din anii studentiei: candva, intr-o discutie filosofica dintre cele mai obisnuite printre studenti, unul dintre colegii sai exprimase aceasta opinie: "De ce trebuie sa cred? Nu este oare la fel de posibil ca Dumnezeu sa nu existe?". La care autorul raspunse: "Se poate". Acum, confruntat cu demonii acuzatori, autorul revine:

"Aceasta propozitie fusese in cel mai deplin sens al cuvantului o "vorba goala": cuvintele lipsite de sens ale colegului meu nu putusera starni in mine nici cea mai mica indoiala cu privire la existenta lui Dumnezeu. Nici macar nu ascultasem prea atent ce spunea, de altfel, iar acum realizam ca acea vorba goala pe care o aruncasem atunci nu disparuse nicidecum fara urma. Am fost deci nevoit sa ma justific, sa ma apar de acuzatia care mi se aducea, in asa masura incat Noul Testament s-a verificat in practica: intr-adevar, avem de dat socoteala pentru orice cuvant desert, daca nu prin voia lui Dumnezeu, care cunoaste tainele inimii omenesti, atunci prin furia vrajmasilor mantuirii.

Aceasta acuzatie era, evident, cel mai puternic argument adus de spiritele rele spre pierzarea mea, iar ele pareau sa prinda puteri noi de aici, judecand dupa indrazneala atacurilor si dupa faptul ca acum se roteau deasupra noastra cu mugete de furie, impiedicandu-ne sa inaintam.

Mi-am amintit o rugaciune si am inceput sa ma rog chemandu-i in ajutor pe toti oamenii sfinti ale caror nume mi le aminteam sau imi veneau in minte. Dar asta nu i-a speriat pe vrajmasii mei. Ca un jalnic ignorant, crestin doar cu numele poate ca pentru prima oara in viata mea de-abia atunci mi-am adus aminte de cea care este numita Mijlocitoarea crestinilor.

Si sigur ca rugaciunea mea catre ea a fost intensa, sigur ca sufletul meu era plin de invataturi gresite, caci cu greu mi-am putut aminti si i-am putut rosti numele, dar la un moment dat aparu totusi deasupra noastra ceva ca un fel de ceata alba care, curand, acoperi in intregime gloata de spirite rele. Le ascunse din fata ochilor mei, inainte de-a apuca sa se retraga de la sine. Mugetele si chicotele lor se mai auzira inca o vreme dar, din scaderea gradata a intensitatii zgomotului, pana la stingerea lui completa, mi-am putut da seama ca teribilii vanatori erau treptat lasati in urma".

"Unbelievable for Many but Actually a True Occurrence"
Orthodox Life, iulie-august 1976

CHIORU
2008-06-28 09:04:53

ma indoiesc ca cineva da 2 bani pe stirea asta - exemple de stiri adevarate :

s-a scufundat un vapor filipinez - sute de morti
inca un taifun in asia
cutremure peste tot
razboaie peste tot
bursele se prabusesc
dolaru e in coma
cine cui ii pasa de povestea cu avortul si cu unchiul ??

Liliac
2008-06-28 09:41:06

Re: ma indoiesc ca cineva da 2 bani pe stirea asta - exemple de stiri adevarate :

Chiorule, daca era din familia ta stii cum iti pasa...

CHIORU
2008-06-28 09:59:16

da nu e !! - ndc

ndc !!

La 2008-06-28 09:41:06, Liliac a scris:

> Chiorule, daca era din familia ta stii cum iti pasa...
>


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Avertismentul duhovnicului (4320 afisari)
 Vadim fortat sa demisioneze (3110 afisari)
 Cazul Nastase scandalizeaza UE (2680 afisari)
 Enigma Orban (2236 afisari)
 Incident de securitate la CSAT (1353 afisari)
 Majoretele sexy ale rusilor (2360 afisari)
 Gheata de la Polul Nord este pe cale sa dispara in intregime anul acesta (1975 afisari)
 Pictorial incendiar cu bomba sexy Pamela Anderson (1803 afisari)
 Furtuna la Volkswagen: 30.000 de masini au fost avariate in parcare (1589 afisari)
 Voronin s-a facut de ras (1488 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00661 sec.