Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-15

Comentarii: 3, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

contele
2008-02-16 04:44:58

nu e de mirare

Niste prostovani care pe timpul lui Ceausescu nu puteau sa termine decat o scoala de ucenici. Uni dintre ei mai erau luati in colimatorul militiei pentru furturi, batai,violuri, injunghieri etc. Aceiasi prostovani transpusi in societatea americana, ajung la liceu si apoi la universitate fara examen. La terminare nu e proiect de diploma.

Trecerea se face in liceie si universitati in America prin furtisaguri. Free enterprisse. Si cum e viata americana, note umflate cu pompa (un 90% american echivalentu a 4.5 romanesc), sa-i minta in fata pe toti ca vai ce destepti sant pana se trezesc cu viata reala in piept. Atunci apare deziluzia mare (ca nu sant buni de nimic in societate) si uite ce intampla.

bogdanno
2008-02-16 05:32:44

Re: nu e de mirare

La 2008-02-16 04:44:58, contele a scris:

>" Niste prostovani care pe timpul lui Ceausescu nu puteau sa termine
> decat o scoala de ucenici. Uni dintre ei mai erau luati in colimatorul
> militiei pentru furturi, batai,violuri, injunghieri etc. Aceiasi
> prostovani transpusi in societatea americana, ajung la liceu si apoi
> la universitate fara examen. La terminare nu e proiect de diploma. "

Ba cred ca este proiect de diploma. Oricum sistemul e diferit si destul de bun . In special cel din universitate. Liceul, recunosc, e mult mai usor decat in Ro, in schimb.
>
> "Trecerea se face in liceie si universitati in America prin
> furtisaguri. Free enterprisse."
Dimpotriva, trecerea se face corect, spre deosebire de Ro, unde se fac furtisaguri. Nu corect 100% dar nicaieri in lume nu e corect 100%.


"Si cum e viata americana, note umflate
> cu pompa (un 90% american echivalentu a 4.5 romanesc), "
Nu sunt de acord, muncesti destul de mult pentru o nota buna.

"sa-i minta in> fata pe toti ca vai ce destepti sant pana se trezesc cu viata reala in piept. Atunci apare deziluzia mare (ca nu sant buni de nimic in
> societate) si uite ce intampla."

Asta e de discutat. Am auzit comentarii ale romanilor cum ca tinerii americani ar fi naivi etc dar depinde cum vezi lucrurile. Pana una alta, societatea functioneaza. Si americanii iau premii Nobel.

Cred ca problema e in alta parte: legislatia armelor, o anumita cultura agresiva, abuz de medicamente.
Fara suparare
>

contele
2008-02-16 08:34:46

Da americanii iau premiul Nobel

Pe spinarea cui? Prostilor de imigranti care le fac cercetarile pentru un pumn de arginti, iar ei culeg gloria. Un student Roman vent la Toronto in clasa a 8 a ajuns la liceu pe care l-a terminat in 3 ani in loc de 5 ani limita legala in 2000. A castigat toate olimpiadele de Fizica si Matematica si toti l-au glorificat ca e super student. Tatal om cu experienta i-a dovedit fiului cu niste probleme de matematica si fizica opozitul si sa o lase mai moale cu desteptaciunea. La 17 ani era student la Waterlo. Dupa aceia a facut si doctoratul iar acuma e la MIT. In perioada doctoratului a marturisit ca erau niste studenti din Asia si Europa de Est de-i bagau in buzunar pe cei care au terminat liceu si undergratuate studies in Nord America.

Bogdanno daca ai fost crescut in sistemul american nu ai sa intelegi niciodata diferenta dintre un invatamant in timpul lui Ceausescu si cel capitalist. Ti se pare ca muncesti foarte mult pentru note. Pentru soala elementara tema de casa 1/2 ora pe zi. Da recent s-a pus problema in Toronto Star ca copii au prea multe teme de facut si ar trebui sa nu li se dea teme de casa pana ajung la liceu. Daca nu esti format de mic cu deprinderea de a munci atunci hai ca nu prea vad cum sa o formezi mai tarziu. In liceu, Eu dupa ce terminam scoala, invatam 5-6 ore pe zi si tot nu terminam temele pentru ziua urmatoare. Pentru Nord America in liceu, o ora pe zi tema de casa e prea mult.

Sistemul Nord American. Ai un take home exam or un hand out de completat in clasa - nu conteaza ca e universitate sau liceu. Deprinderea e formata. Studentul citeste intrebarea si apoi sare sa caute in carte exact pagina unde considera ca poate gasi raspunsul. Corect ar fi sa citesti tot capitolul si apoi sa folosesti creieru si sa dai un raspuns adecvat. Programa spune thinking/inquiry.
Te duci la scoala ca vitelu, ajungi de te uiti la portile scoli ca bou si pleci vaca.

Alt exemplu. Studentii din clasele 9 si 10 participa la concursurile de Robotics. Parintii care lucreaza ca ingineri in intreprinderi vin la scoala dupa amiaza si stau pana noaptea tarziu sa construiasca un robot. Studenti care daca le vorbest de legea lui Ohm se uita la tine ca venit de pe alta planeta or care daca sant intrebati de functiile logice ale unei port logica intreaba ce e aia? In schimb participa la concursurile de Robotics care a ajuns un mare voga in Nord America. De fapt acei elevi nu stiu mare lucru decat sa manipuleze un joystic. Dupa ce au fost saltati in slavi si glorificati ajung si mai tarziu vad exat ce am specificat in prima postare.

In Romania a existat un sistem de examene de admitere in liceie si facultati care facea o filtrare a oamenilor. Se mai intampla printre ei sa mai existe si bolovani promovati pe merite PCR. Oricum nu am auzit ca unul singur sa fi facut ce a facut idiotul de americat care dupa un an de la terminarea facultatii, s-a intors si a inceput sa traga in stanga si dreapta. TOTUL VINE DE LA EDUCATIE.

Asa cum a zis in prima postare un UCENIC a ajuns sa aiba educatie universitara si uite ce a facut.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00646 sec.