Ziua Logo
  Nr. 4159 de vineri, 15 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-02-14

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

usla
2008-02-14 19:51:21

Propunere.

Dl. Iliesiu & co. ar trebui sa exploreze, cu aceeasi determinare, crimele petrecute in puscarii, in toata perioada moderna a Romaniei. Astfel va contribui efectiv la prevenirea retrairii unor astfel de epoci. Iar in demascarea acelor grozavii sa se reconstituie cit mai complet, in context istoric, fenomenul respectiv. Sa stim care au fost cauzele, autorii morali, politici si nemijlociti, ce nationalitate(i) aveau acestia, consecintele si amploarea lor etc.

gheorgheb
2008-02-15 01:43:20

inadvertente

Articolul nu e clar, nu se spune cine erau 'studentii credinciosi' torturati
Citez
'comandourilor legionare conduse de Eugen Turcanu'
mai jos
'Legaturile sale cu Miscarea Legionara au fost mai degraba vagi, insa exploatate la maximum de comunisti atunci cand a trebuit scos tap ispasitor'
si mai jos
'adevaratii dirijori ai actiunii din Pitesti... i-au speculat la maximum setea de razbunare ... s-a trezit cu o condamnare de 7 ani pentru vechi contacte cu tineretul legionar'
Incearca sa creeze impresia falsa ca legionarii au fost tortionari.
Dimpotriva, acei 'studenti credinciosi' erau legionari, pentru ei s-a creat experimentul Pitesti, special la Moscova. au vrut sa vada cum pot dupa aceea pot smulge credinta dintr-un intreg neam. rezultatele de atunci se aplica si acum, insa mai bland, cu manusi, prin ONG-uri, conduse de fosti activisti de partid

Tinerii legionari au alcatuit majoritatea celor incarcerati la Pitesti. Majoritatea au iesit cu fruntea sus. Iar pe cei care au cazut (care oricum s-au pocait pentru aceasta) nu avem dreptul sa-i judecam pt ca n-am trecut prin chinurile lor.

Turcanu, ajuns deja in celula, inainte de executare, striga intr-una catre victimile sale sa-l ierte! Si l-au iertat.

CNC nu accepta filmul pt ca deja atinge un subiect tabu: legionarii, si darzenia lor morala. Ei au fost elitele neamului romanesc. Am ajuns rau cand nu mai putem vorbi de fii cei mai de seama ai neamului romanesc.

Pentru excesele unora nu trebuie sa-i judecam pe ceilalti. Romanii nici nu cunosc ce oameni mari au aderat la aceasta miscare a spiritului romanesc (Nae Ionescu, Mircea Eliade, Dan Barbilian, Nichifor Crainic, Radu Gyr si multi altii. studentii incarcerati erau studenti eminenti in domeniul lor de studii. De multi s-au folosit apoi comunistii vazand ca nu au oameni specializati in domenii cheie)

ion iofciu
2008-02-15 08:15:19

Pacaliciul..

Suficienta si mediocritatea sunt puctate frecvent cu note f.mici.Nu inteleg de ce dl.Iliesiu,care nu poate mai mult decat a aratat pana acum ,contesta si reclama lipsa de profesionalism si talent intr-un domeniu in care nu a avut performanta niciodata.A avut la indemana o tema excelenta si subiecte deosebit de valoroase,si ce a rezultat .Niste documentare sterile,prafuite si anoste lipsite de relevanta.Sau poate intentionat au fost minimalizate asa tematici cu dovezi indubitabile.Cat despre banii cheltuiti,sau mai bine spus praduiti cineva ar trebui sa fie intrebat.Dle.Iliesiu,nu aveti har in arta cum nu sunteti indicat nici ptr.Alianta Civica,acolo unde ati ajuns adus de vanturi sau ape.Anturajul dubios in care va invartiti ,si indivizii infractori cu care umblati,(vezi Maries) nu va dau dreptul sa inselati publicul ,deoarece sunteti plin de minciuni.Va prezentati in fata cetatenilor ca reprezentant al societatii civile,iar lumea este plina de delatori,excroci si sarlatani.O vorba spune ca :poti sa fii prost,dar trebuie sa mai iei si pauza.

Cetateanul Lamurit
2008-02-15 10:34:27

Experimentul Pitesti - esenta comunismului

Experimentul Pitesti a aratat care e adevarul profund al comunismului: credinta falsa ca spiritul poate fi transformat de materie. In ciuda torturilor macabre inventate de mintea demonizata a regizorilor acestui experiment (si sa nu se uite ca Turcanu a fost doar o unealta, de la Nicolschi in sus se aflau adevaratii sforari...) esecul a fost total, multi din cei torturati si partial demonizati si-au revenit in fire si au ajuns la un nivel si mai profund de traire crestina (de ex. Dumitru Bordeianu, pr. Gheorghe Calciu si multi altii). E bine sa se faca un film despre Pitesti, poate se mai trezesc si stangistii si nostalgicii comunisti la realitatea profunda a ideologiei lor.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008 (3228 afisari)
 Premierul Daniel (2804 afisari)
 Spaniolii au decimat mafia romaneasca (2325 afisari)
 Avioanele strategice ale Romaniei sunt pe butuci (1733 afisari)
 Badri - o crima perfecta? (1676 afisari)
 A inviat la propria inmormantare (3012 afisari)
 A vrut sa faca sex de Valentine's Day, dar a fost refuzata de 700 de barbati (2448 afisari)
 Bucurestii, port la Marea Neagra (1517 afisari)
 Moartea temporara, senzatia suprema (1313 afisari)
 Si-a facut expozitie din cadavrele unor prizonieri chinezi executati (1309 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01242 sec.