Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-12-22

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ion Caramache
2007-12-24 01:30:32

Habeas corpus et habarnavemus de habemus lex

1. Habeas corpus NU ESTE O LEGE care garanteaza libertatea persoanei. Habeas corpus este o procedura legala la care poate accesa orice persoana care a fost arestata fara un mandat de arestare semnat de un judecator. Persoana arestata are dreptul de a se adresa unui judecator care decide daca arestarea este legala sau nu. In cazul in care judecatorul gaseste ca arestarea a fost ilegala, persoana respectiva este pusa imediat in libertate. In cazul unei decizii contrare din partea judecatorului, persoana respectiva poate ramine arestata. Dreptul la Habeas corpus este un drept consfiintit in Constitutia Statelor Unite si isi are originea in Magna charta emisa in secolul XIII de regele englez Ioan fara de Tara. Principiul exista de generatii pe plaiurile mioritice, dar, curat murdar neconstitutional, nu se aplica.
2. Cred ca era de datoria celui care a scris articolul de fata sa aduca la cunostinta publicului faptul ca ziarul New York Times este un ziar de stinga si are o redactie care este antirepublicana, anti-Bush, se opune in intregime razboiului din Irak, a fost anti-Eisenhower, anti-Nixon, anti-Reagan, pro-sovietica si pro-comunista.
3. Ironia este ca autorul articolului de fata din Ziua nu realizeaza ridicolul pe care il genereaza prin cele copiate din cotidianul New York Times. Cei 12.000 de cetateni americani propusi pentru arestare erau mai mult ca sigur membri ai Partidului comunist american subventionat de Moscova, sau tovarasi de drum, si agenti sovietici acoperiti. Pe de alta parte, daca ne gindim ca principiul de Habeas corpus nu a fost aplicat niciodata in tarile cu regim comunist si ca Securitatea, Militia si Procuratura acestor regimuri au arestat, detinut si exterminat la ordin, fara nici-un temei legal, milioane de oameni nevinovati, trebuie sa intelegem ca Edgar Hoover, prin propunerea sa, nu a dorit decit apere libertatile si drepturile a zeci de milioane dintre concetatenii sai. Cunostem foarte bine cum au procedat comunistii din organele MAI si de "justitie" cu sute de mii de cetateni romani inocenti. De ce nu ar fi fost normal ca Edgar Hoover sa tina arestati citeva zeci de mi de indivizi suspecti si periculosi pentru securitatea societatii si poporului american ? Pe de alta parte, si aici consta perversitatea articolului din New York Times copiat in cotidianul Ziua, nu se sufla un cuvint despre faptul ca, in orice regim comunist, cetatenii considerati periculosi ar fi fost, pur si simplu, lichidati fizic si nu simplu arestati.
4. Revenind la oile noastre, citi din cei vinovati de moartea si ranirea a mii de cetateni romani in timpul evenimentelor din decembrie 1989 au fost judecati, condamnati, sau si-au ispasit in intregime pedepsele ? Te pomenesti ca nu s-a intimplat asa datorita aplicarii stricte pe plaiurile mioritice a " legii " de Habeas corpus. Cit despre aplicarea ad literam a expresiei " Habeas corpus" , apoi aceasta s-a aplicat la ordinul savantei de renume mondial. Militia a avut corpurile neinsufletite a victimelor represiunii de la Timisoara si le-a incinerat in conformitate cu normele eticii si echitatii socialiste, a legalitatii socialiste si a ordinelor primite din partea organelor superioare de partid si de stat.


Zenn
2007-12-24 02:00:06

Ce n-a reusit Hoover...

...a facut Bush acu' cateva luni.

Zenn
2007-12-24 02:06:55

Re: Habeas corpus et habarnavemus de habemus lex

Bati campii cu gratie, nea Caramache. Habar n-ai ce vorbesti referitor la presa americana si in special la New York Times. Povesti cu stanga si dreapta sa le spui m'neata nepotilor. Veziti de matrozii matale si lasa-i pa astia de peste ocean in durerile lor. Stiu ei mai bine ce si cum.

activistul
2007-12-24 03:23:19

travestit

Nu sunt sigur daca are vreo legatura cu articolul, dar se pare ca lui J. Edgar Hoover era (in timpul liber, bine inteles) un homosexual care ii placea sa se imbrace in lenjerie de dama.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01538 sec.