Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Editia de ora 16

2007-05-25

Comentarii: 1, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

JMJ
2007-05-25 19:38:00

Cum impacam capra cu varza sau stanga cu dreapta


Fara indoiala ca discutiile politice din Romania reprezinta o forma a vechiului conflict dintre bogati si saraci. S-a si vehiculat ideea ca toate neajunsurile ar veni de la oligarhi, insa problema este ca gasim din astia prin mai multe partide. Dupa cum s-a vazut in trecut, in tarile din Est si prin alte cateva locuri, saracii au ajuns la revolutie pentru ca nu s-a vazut o alta cale de rezolvare. Totul izvoraste din convingerile religioase ale natiunii respective.
Ideea centrala de la care sa pornim este ca "Dumnezeul meu va prevedea (shall supply) pentru toate nevoile noastre in acord cu bogatiile Lui in glorie prin Iisus Christos." Filipeni 4:19 Eden insemnand never ending supply, deci in Eden proviziile nu se vor termina niciodata. Dar pentru asta e necesar sa ne conducem viata dupa invataturile lui Dumnezeu si sa le stim ca pe Tatal nostru pentru ca trebuie sa le invocam pentru ca Dumnezeu sa ne dea proviziile. Asta pentru ca El doreste o totala credinta si supunere.
Pentru ca sa ai trebuie mai intai sa dai. El a zis sa dai si iti va fi dat.( Luca 6:38) Asta pentru a ajuta saracii dar si pentru raspandirea credintei pentru ca numai hranindu-I spiritual pe saraci vor ajunge si ei sa li se lumineze mintea si sa le schimbe inimile. Cei din Vest au facut asta ceva mai bine astfel ca diferentele dintre bogati si saraci au fost ceva mai mici, s-a creat o clasa de mijloc si conflictele nu s-au acutizat. De fapt si actele teroriste sunt tot o forma a acestui conflict. asta nu insemna ca s-a ajuns la perfeciune.
De aceea, Confraternity of the Holy Rosary ar fi cel mai bun mijloc de a potoli aceste conflicte, atat pe plan intern, cat si extern. Ave Maria este Mama Eagle (soim) care-si invata puii sa zboare si sa traiasca in confraternitate. Asa au ajuns conti, contese si marchizi de prin Italia, Franta si alte tari catolice sa renunte la privilegii si sa duca o viata de sfinti.
Cred ca partidele politice in loc sa se intalneasca la discutii interminabile din care nu va iesi nimic, ar fi mai bine sa se intalneasca si sa recite Sfantul Rozariu meditand la viata, moartea si patimile lui Iisus. Filmul lui Mel Gibson a avut tot menirea sa faca lumea sa mediteze la asta pentru ca numai asa li se vor schimba inimile. Si ati vazut ce succes a avut. In Gradina Eden nu vor intra decat cei schimbati la inima, or aceasta este batalia finala in care Inimile Lor Imaculate vor invinge. Dusmanii se impaca intre ei spunand rozariul impreuna. Am constatat din experienta proprie cand am locuit pentru cateva luni in aceeasi casa cu o familie de rromi care nu prea stiau ce-I curatenia si cinstea. Au existat momente de tensiune, dar pe masura ce spuneam rozariul impreuna se ajungea la o atmnosfera de destindere si schimbare.
Sf. Fecioara Maria i-a spus Sfantului Dominic, in 1214, ca toti preotii ar trebui sa inceapa predica spunand o Ave Maria (Ave fiind inversul de la Eva care ne-a dus in pacat) ca sa ceara harul lui Dumnezeu. "Fiul meu, sa nu fi surprins ca predicile tale nu reusesc sa dea rezultatele sperate. Tu incerci sa cultivi o bucata de pamant care n-a avut nici o ploaie. Atunci cand Preamaritul Dumnezeu a planuit sa reinoiasca fata pamantului El a inceput prin a trimite ploaie din cer – si acesta a fost salutul angelic (Ave Maria). In acest fel Dumnezeu a facut peste tot pamantul.
Asa ca atunci cand predici, indeamna oamenii sa spuna Rozariul meu, si in acest fel vorbele tale vor da multe roade."
Pope Leo X said in his bull that this Confraternity had been founded in honor of God and of the Blessed Virgin as a wall to hold back the evils that were going to break upon the Church._____________


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01117 sec.