Ziua Logo
  18:12, vineri, 19 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-07

Comentarii: 10, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arefu
2006-12-07 00:16:25

TaTaTATAtaaaaa....!

Ioteeeeee...Suna al naibi de cunoscut...Unde am mai intalnit io chestia astaaaa...Mmmm, hmmm, da da da Avem bani da' n'avem...mda...vasazica e boala jenerala verikule...Aia din PC6 se plangeau ca le zboara banii pe sub nas ca nu li se aproba proiectele, acu cu PC7 au bani mai multi deci o sa piarda (logic) si mai multi, ALTI specialisti se silesc din rarunchii creerelor sa decopere pe ce sa mai de banii dar...care 'nu avem!'.Mai sa fie, nu cumva tocmai am descoperit un SINDROM nou, Chestia e CUM sa-l tratam. Poa d-l Dr. Vosganian ne va scrie o retzeta . Zau ca i-am fi recunasctori. CA ce vede el mai vad si altii.

Michael Theil - Lazarescu
2006-12-07 02:47:42

.. si nu sunteti capabili nici macar..

SA INCEPETI in vreun fel despagubirea proprietarilor deposedati abuziv si nici macar in natura imobiliara echivalenta !?
DE-MA-GO-GI-LOR ! Voi compromiteti capitalismul asa cum "comunistii" au compromis comunismul.
Cameleonilor! la Zoo nu in politica, huo !

sandu
2006-12-07 09:33:26

Invatati,invatati,invatati

Cursuri cu functionarii din administratie, Informatizare.

Serlan Dinus
2006-12-07 11:18:47

LENEA domnule Vosganian este . . . .

motivul ala este, lenea functionarilor care sunt cu gandul numai la furat din orice hartie ce-i trece prin mana. Nimeni nu controleaza functionarii in mod serios, asta se datoreaza faptului ca Administratia e mai politizata ca pe vremea lui Ceausecu , in Administratie trebuie sa fie oameni capabili si la fel in politica care trebuie sa-si faca scule cand e la putere un anumit partid , exista vreun inspectorat sau Parchet Antilene ? daca ar fi s-ar termina cu coruptia !

filatelistu
2006-12-07 11:52:52

d-le economist V.V.

De ce nu spuneti lucrurilor pe nume si va invirtiti ca pisica dupa coada? Ce ne lipseste pentru a cheltui banii? Doua lucruri. Specialistii si proiectele pe termen mediu si lung. De specialist am scapat simplu inca de pe vremea CDR (cei 15.000) iar de proiecte la fel, ca nu stie nimeni sa le faca. La toate nivelurile decizionale au fost asezati doar obedienti politici care au nepotizat intregile structuri. Asa ca va rog din suflet lasati gargara si demagogia populista.

Nicu Pruna
2006-12-07 14:18:09

Piste false

Ni se dau, inca odata, explicatzii care incearca sa devieze percepitzia noastra. Sunt bani in exces la buget ptr. ca nu s-a mai realizat nici o investizie de la buget. S-a pus piciorul pe frina pina si la autostrada Bucuresti-Constantza. In domeniul productziei de energie electrica, care este proprietate de stat, nu s-au mai alocat fonduri incepind cu 2005. Se aplica principiul "Daca nu fa nimic, nu am cum sa gresesc".

M_D_L
2006-12-07 16:44:21

Vreti sa ne prostiti din nou

In invatamantul preuniversitar nu s-au cheltuit banii pentru ca:

1. Au venit prea tarziu si nu a fost timp suficient, ca sefii de catedra sa caute firmele furnizoare de echipamente. Daca nu s-au dat bani de zeci de ani, profesorii nu s-au mai interesat sa vada cine produce aparatura didactica, la ce preturi, in ce conditii de calitate, etc si au fost prinsi pe picior gresit.
Nu poti sa cumperi la intamplare, fara o documentare serioasa.

2. Au fost impuse limitari in privinta sumelor maxime pe produs (aproximativ 1500 RON), care au facut imposibila achizitionarea de truse didactice performante si de aparatura produsa de firmele serioase. La un liceu din localitate, ca sa cumpere un osciloscop mai bun, au fost nevoiti sa-l ia pe bucati. Altfel nu acceptau cei de la contabilitate.
La unele scoli, ca sa nu ramana banii necheltuiti, s-au apucat ca cumpere tot felul de prostii, care nu le erau necesare (poate ca asta a fost si interesul celor care sunt pusi sa ne conduca).

3. Este aberant si sistemul de achizitie prin licitatii. Anumite echipamente trebuie achizitionate dupa alte criterii decat cele care se trec de obicei in caietele de sarcini. Trebuie mai multa flexibilitate si libertate de decizie, pentru cei care sunt beneficiarii produselor respective. Una este sa cumperi toner sau hartie de scris si alta este sa cumperi analizoare se spectru, pompe de vid, laseri si detectoare optice. Si cand te duci sa-ti cumperi un autoturism, nu te uiti numai la puterea motorului, la tipul tractiunii, etc.
Daca este sa se faca smecherii, atunci se pot face si cu licitatii la fel de bine.

4. Invatamantul nostru este de tip colonial.
Am discutat cu un cercetator indian (fizician, care studia fibrele optice), care mi-a spus ca pe vremea cand India era colonie britanica, englezii nu le dadeau voie (si nu stimulau) sa dezvolte domeniile experimentale. Se facea in scoli foarte multa teorie (ca la noi) si nu se punea accentul pe tehnologie si aplicatiile practice. Normal ca nu erau interesati ca sa se emancipeze indienii si sa produca tranzistoare, motoare Diesel, sateliti. Englezii doreau sa-i domine si sa le ia cu japca cositorul, cauciucul natural, ceaiul, etc. Numai dupa ce i-au alungat pe englezi, burghezia locala a inceput sa schimbe programele de invatamant si i-a stimulat pe experimentatori.
Din aceasta cauza si la noi profesorii nu au fost pregatiti carespunzator si nu se descurca la practica. Majoritatea profesorilor de fizica nu sunt in stare sa efectueze experiente simple si sunt complet habarnisti cand vine vorba de partea aplicativa. Nici nu stiu ce aparate sa cumpere, atunci cand se dau bani pentru aparatura.
Am vazut si elevii din lotul national, care mergeau la olimpiada internationala. Erau toba la teorie, dar nu stiau cum fuctioneaza un aparat de radio, un radar, etc.
Intrebati si dumneavoastra cativa profesori de fizica, cum merge un magnetometru, un detector de radiatii, sau chiar si instalatia de aprindere de la masina. O sa constatati ca sunt nuli. Multi nu stiu ce rol are bobina de inductie si am intalnit si un caz (profesor universitar !!!) in care nu stia ca bujia are rolul de a aprinde prin scanteie amestecul carburant din cilindrul motorului.
Lucrurile se vor rezolva numai atunci cand vor apare producatori romani in domeniul industrial (daca vom mai scapa vreodata de jugul colonial). Acestia vor avea nevoie de forta de munca bine pregatita si vor schimba regulile (programele, pregatirea profesorilor, dotarea laboratoarelor) in invatamant.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-07 17:17:08

Cei care urasc si dispretuiesc in numele valorilor crestine NU SINT CRESTINI, INDIFERENT de locul

pe care-l ocupa pe scara sociala!

Adevaratii crestinii nu urasc niciodata!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-07 17:20:15

deh, prost sa fi noroc sa ai, sa ta ajute altii sa-ti cheltui banii intelept!

Fi intelept rumane !

Hubert
2006-12-07 17:35:18

Re: Vreti sa ne prostiti din nou

Pai dati-va silinta acum si cumparati niste metri-cubi de lemne sa incalziti clasele ca vine Boboteaza in ianuarie si iar suflati in degete prin clasele de scoala. Uite la ei ce probleme au. Sa nu-mi faceti criza de nervi ca Jackie Onassis ca n-ati reusit s acheltuiti 8 milioane intr-o zi de piatza pe la Dior si Versace.
Din maruntzis cumparati si niste icoane ;-)..

La 2006-12-07 16:44:21, M_D_L a scris:
> In invatamantul preuniversitar nu s-au cheltuit banii ...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00558 sec.