Ziua Logo
  18:41, vineri, 19 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2006-12-04
synd (...@aol.com, IP: 62.158.102...)
2006-12-04 21:25
Bobinius: Argumentul conteaza!

Spre deosebire de alte state occidentale- Grecia, Italia, Germania/Bavaria, Spania si, daca nu ma insel, Portugalia -, care au impus prin lege expunerea unor simboluri religioase in scoli, statul roman este neutral. Statul roman este neutral pentru ca el a pastrat pana in prezent o pozitie echidistanta atat fata de religiosi - indiferent de credinta lor-, cat si fata de atei, agnostici, etc. Statul roman nu a impus, si nici nu cred ca o va face, expunerea unor simboluri religioase in scoli. In fine, statul roman nu favorizeaza o religie anume, ci tolereaza si garanteaza in spiritul Constitutiei Romaniei (art. 29, 2-3) libertatea constiintei, respectiv a credintei religioase.

Tocmai din acest motiv, interventia CNCD-ului, autoritate de stat, prin recomandarea acordata MEC-ului, reprezinta o lezare majora a libertatii credintei religioase a cetatenilor sai romani, respectiv a elevilor, care au pictat icoanele incriminate si din initiativa carora au fost expuse ele in unele scoli din Romania.

Trecand peste pleonasmele din textul de mai sus - "icoanele... ortodoxe", icoanele au fost si raman, in continuare, atribute ale confesiunii ortodoxe , exceptiile confirmand doar o regula-, si cacofoniile dumitale intelectuale - se pare ca ti-a scapat faptul ca in sprijinul expunerii icoanelor in scolile din Romania au pledat nu numai ortodocsii ci si persoane de rit catolic sau apartinand cultului mozaic sau islamic, cred ca vointa majoritatii se numeste inca... democratie!

"Government of the people, by the people, for the people" (Abraham Lincoln).


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.