Ziua Logo
  17:41, vineri, 19 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-09-12
Olivia_Man din Sibiu (...@yahoo.fr, IP: 86.127.79...)
2006-09-12 22:11
Tanda si Manda

UDMR-ul, ca unica formatiune politica creata, nu in baza unei doctrine,ci pe criterii etnice, poarta tot marca gandirii politice iliescene.
Aparitia si dezvoltarea sa pe scena politica a produs in timp o serie de efecte negative. De departe cel mai nociv s-a dovedit a fi,in manifestare, formatiunea omoloaga cu semn invers,PRM.
Avand aceleasi origini si naravuri securisto-comuniste, cele doua aberatii politice s-au mentinut din cultivarea dusmaniei, a resentimentelor, a spaimelor, a falsului patriotism,a falselor valori civice( in ciuda smacurilor europenizante folosite viclean de UDMR,dar si prin specularea nevoii de solutii imorale a castigatorilor alegerilor,devenita o constanta pe scena vietii politice.Ce gandesc,oare, sustinatorii celor doua tabere dusmane,despre discrepanta uriasa intre discursul public si solidaritatea udemerist-peremistilor in fata pericolului de a le fi "deconspirate" adevaratele ratiuni ale stradaniei de a nu se misca din fruntea bucatelor?
De fapt, structurile comunisto-securiste din Transilvania erau intesate de etnici maghiari, care si-au continuat activitatea adaptandu-se schimbarilor.Unde,oare? Prin organismele ceausiste centrale se acorda, de asemeni, locul cuvenit minoritatilor,desigur prin reprezentantii ei care demonstrau suficienta dragoste fata de conducator si, in acelasi timp,atitudinea cuvenita fata de primejdia personificata de ingratul popor.Pe unde or fi cuibarind? Dar slugoii romani ai dicataturii terorii si, de fapt, de orice etnie,unde si cu cine si-or fi gasit locuri prielnice de gospodarit resursele patriei? Unde si cu ce camarazi, nu neaparat stampilati de vechiul regim, lopateaza cot la cot averi uriase in timp ce se spetesc pe ogoarele politice ale cetatenilor? Cel putin pentru unii, din cei prinsi in vizor, nu e nici o problema cata vreme PRM-ul ramane atat de ospitalier si Vadim ii invita generos, cu blasfemiatorul "lasati securistii sa vina la mine"!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00681 sec.