Ziua Logo
  20:26, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-07-19

Comentarii: 541, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Zen
2006-07-18 22:37:46

Quote of the Day

"The deepest personal defeat suffered by human beings is constituted by the difference between what one was capable of becoming and what one has in fact become."

Ashley Montague

Arogantu'
2006-07-18 22:39:26

"Sub bombe, orice populatie se radicalizeaza."

Asa-i, Miruna !
Avem exemplul - inca viu ! - al "radicalizarii" POPULATIEI Spaniei ca efect al bombelor teroriste !

dan toader
2006-07-18 22:45:27

bai ce soare o fo' azi

mi s-a defectat aeru' auzi tu?

anonymous
2006-07-18 22:47:32

de accord! bun comentariu

exact ce ziceam ...

raul_ro
2006-07-18 22:47:33

Miruna, si tu Brutus ?

Speram sa vad o zi fara israelieni, evrei si arabi. Nu prea are Romania de-a face cu nici unii din ei. Dar probabil ca subiectul e prea zemos. Trebuie stors pina la capat.
Interesant ce facea Romania daca cineva incepea sa traga cu rachete in orasele de linga granita, ca sa creeze o diversiune, si apoi venea si rapea cativa romani. Probabil ca nimic.
Asta e probabil adevarat si pentru celelalte state europene. Probabil pentru ca au foarte multi oameni.
Israelul are o populatie foarte mica si cand rapesti unul sau doi, se simte.

Pinkie
2006-07-18 22:50:08

raul_ro
2006-07-18 22:53:12

Re: bai ce soare o fo' azi

La 2006-07-18 22:45:27, dan toader a scris:

> mi s-a defectat aeru' auzi tu?
>
Caldura mare, cum zicea nea Carag..

Ciufulici
2006-07-18 22:56:32

SARUTARI DE MAINI DOAMNEI JURNALELOR !!!

Nu prea mai apareau articole semnate de Miruna...
Aaaa, dar aum e bine!
Sarutari de maini doamnei jurnalelor!

Pinkie
2006-07-18 22:56:56

evreu mandru din israel
2006-07-18 23:00:13

Re: Quote of the Day

Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-18 23:02:27

Re: bai ce soare o fo' azi

La 2006-07-18 22:45:27, dan toader a scris:

> mi s-a defectat aeru' auzi tu?


---Vrei sa fi profund ,sau doar vorbesti aiurea ....acolo...si tu ??

Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-18 23:09:31

Re: "Sub bombe, orice populatie se radicalizeaza."

La 2006-07-18 22:39:26, Arogantu' a scris:

> Asa-i, Miruna !
> Avem exemplul - inca viu ! - al "radicalizarii" POPULATIEI
> Spaniei ca efect al bombelor teroriste !

---Nu !! Spania doar sa retras de la cotropirea Irakului ...in haita !! Era o eroare politica,care sa corectat cu multa inteligentza si bun simtz,pen'ca iete,in Spania,exista o democratzie reala,care functzioneaza !! Noi ce sa zicem ,avem in sange starea asta de....."pashalac" ...din pacate !! Noi eram in Irak ,si pe vremea rusilor,suntem si acum,si vom fi si dupa ce o sa-i goneasca pe americani....deacolo !! Ca si ailaltzi care vor veni dupa ei,poate vor avea nevoie de....petrol !! Numai cu conditzia asta : ) !!

Sobru
2006-07-18 23:19:14

ei?

Se mai face vreun referendum pentru Quebec, ca e destul de clara problema.

Golanul
2006-07-18 23:21:22

Va rog aruncati o privire la cine va aplauda...

... si urmariti, daca aveti timp, pozitiile acestora de-a lungul timpului, pe forum. Veti observa, in ultima instanta, un grup de nostalgici comunisti, antisemitzi, cu idei radicale anti-democratice, ascunse cu greu sub o fatzada de <<sintem impotriva administratiei Bush, nu a occidentului>>.

Daca acesta este fan-clubul care va place, n-avem nimic de adaugat. Imi permit in contijnuare sa fac niste observatii pe text :--))))

Dna Munteanu, analiza dovedeste o oarecare lipsa de informare (sau ignorarea unei anumite partzi a informatziei, vorba unui presedinte de trista amintire) si tendinta de a da crezare teoriilor conspiratiei. In plus, imaginea dv. despre razboiul modern se reduce la una de gen <<Primul razboi mondial>>, cu capete de pod, consolidare in teritorii ocupate, etc.

Nu vreau sa intind prea mult pelteaua, va dau doar doua exemple. Ziceti dv.:

<<Represaliile israeliene la rapirea de catre Hezbollah a doi soldati evrei sunt nu numai disproportionate, ci si, aparent, lipsite de logica. Cum ar putea sa contribuie la eliberarea captivilor distrugerea podurilor, a soselelor, a aeroportului international, sau a unicei centrale electrice din Liban?>>

Atacurile israeliene nu sint represalii, ci lovituri tactice. In mod convenabil, uitati sa amintiti ca principala ratiune a escaladarilor ataculrilor israeliene este bombardarea cu rachete a Israelului de catre Hezbolah. Care in anii cit a fost tolerat de guvernul libanez si a facut parte din el, a adunat si construit un arsenal remarcabil, cu <<marfa>> siriana si iraniana. Atacul israelian asupra aeroportului si altor cai de comunicatie cauta sa impiedice tocmai reinoirea acestui arsenal, o data folosit (in explozii indreptate expres contra civililor). Atacul asupra sediilor Hezbollah are ca scop distrugerea retelei de comanda a teroristilor. Israelul nu ataca civili de dragul de a omori civilii, asa ca Hezbollahul.

A doua afirmatie este:

<<Greu de crezut ca pragmaticii strategi israelieni spera sa amelioreze climatul de securitate din regiune atacand Libanul. Ca nu aceasta este miza reala a ofensivei o demonstreaza si refuzul Ierusalimului de a permite desfasurarea unei forte multinationale de mentinere a pacii in "zona-tampon". Initiativa, lansata de Kofi Anan, a fost calificata drept "prematura" de premierul israelian>>

Oferta de a aduce peacekeeperi este inacceptabila de catre Israel, inainte de potolirea Hezbollahului. Peace keeperii nu pot tine pe loc rachetele lansate de teroristi. De la adapostul liniei de peacekeeperi, Hezbolahul s-ar fi simtit in siguranta sa-si continue atacurile. Nu de peacekeeperi e nevoie acum ci de anihilarea teroristilor. Logic, cind esti cel atacat, de neinteles cind dai dovada de partinire politica. Atacul israelian pare disproportionat doar anti-israelienilor de pretutindeni. Pentru cetatenii israelieni, raspunsul este: prea moderat!

Bine, va cunosc sentimentele anti-americane si anti-israeliene, dar inotdeauna ma crucesc de unde atita resentiment la o generatie care n-a avut niciodata de suferit nici de pe urma americanilor, nici a evreilor, ba chiar din contra. Si de unde atita simpatie pentru teroristi?
GiulestiWarrior
2006-07-18 23:25:19

Unde duce antisemitismul...

...pe care mutli intelectuali europeni l-au adoptat in cadrul luptei antiteroriste. Articolul Mirunei nu scrie nimic despre atacurile teroriste care au provocat reactia Israelului, si despre faptul ca Siria si Iranul au folosit Libanul ca un sanctuar pentru a antrena si gazdui grupuri teroriste.
Miruna mai si acuza Israelul ca "distruge complet" infrastructura Libanului. Nu e adevarat, caci Israelul a atacat infrastructura din sudul tarii arabe, pentru a izola Hezbollah in acel colt al tarii. Ca sa nu sa poata sa se aprovizioneze, sau sa fuga.
Urez mult succes fortelor israeliene in lupta lor contra teroristilor Hamas si Hezbollah. Spre deosebire de Miruna, israelienii inteleg ca ce este in joc este insasi supravietuirea civilizatiei umane.

Adeena
2006-07-18 23:26:35

Miruna mai fa-ti lectiile sau ocupa-te cu gastronomia esti out

Cursuri de atentate pe net
Decapitari filmate, revendicari de atentate, apeluri la lupta, stringeri de fonduri, recrutari, "manualul teroristului". Gruparile teroriste utilizeaza Internetul ca mijloc de propaganda si de comunicare.

Unul dinTRE cel mai bine organizate site-uri este cel al gruparii teroriste "Tawhid wa Jihad". Pe site-ul organizatiei poti gasi aproape orice si-ar dori sa afle un terorist "in pregatire". "Noi sintem teroristi si terorismul este o cerinta religioasa, sa stie Vestul si Estul ca noi sintem inspaimintatori, iar terorismul este o cerinta a religiei lui Allah" &#8211; acesta este un citat din seicul Al-Mujaddad Abd Allah Aazam. Pe site exista si articole mult mai practice: "Recomandari de securitate pentru mujahedini: cum sa te comporti in urmatoarele situatii: arestare, ancheta, detentie, urmarire (in inchisorile dusmanului sionist)".

Mujahedinii sint sfatuiti sa isi pregateasca o acoperire, un serviciu obisnuit; sa nu detina hirtii incriminatorii, nici materiale de propaganda; sa nege participarea la Jihad, in cazul arestarii. Le sint prezentate diverse forme de ancheta, inclusiv de tortura, pentru a fi pregatiti: metoda sufocarii cu punga, a inecarii cu apa, tortura cu curent electric. Mujahedinul trebuie sa le suporte pe toate, in numele Jihadului, si sa nu dezvaluie informatii.

Comunicare secreta

Alt articol se numeste "Siguranta comunicatiilor. Compendiu de comportament pentru a impiedica dusmanul sa obtina informatii prin interceptare." Sint prezentate cu mindrie sicriele invelite in steagul american, ale "dusmanilor morti". Pe linga articolele care se adreseaza mujahedinilor, exista o sectiune de intrebari si raspunsuri, pentru sustinatori. Un vizitator ingrijorat intreaba daca reprezinta un pacat sa ceri cetatenia "necredinciosilor", respectiv a americanilor. I se raspunde ca nu este un pacat. (L.G.) "


alwis46
2006-07-18 23:26:55

Re: bai ce soare o fo' azi, Visarioane....

Citeste nitel Morometii si vezi ce vroia sa zica de fapt Moromete al batran atunci cand arunca vorba aia despre ploaie......

La 2006-07-18 23:02:27, Vladimir Ilici Visarionovici a scris:

> La 2006-07-18 22:45:27, dan toader a scris:
>
> > mi s-a defectat aeru' auzi tu?
>
>
> ---Vrei sa fi profund ,sau doar vorbesti aiurea ....acolo...si tu ??
>

Sobru
2006-07-18 23:28:43

Re: Miruna, si tu Brutus ?

Nu prea are Romania treaba cu ei, dar are. Din cauza lor sint ingradite libertati fundamentale, se cer bani, se mistifica adevarul, oameni sint amenintati si li se baga pumnul in gura. Nu-i de gluma. Nesimtirea si ticalosia nu tin cont de marimea individului.

Sobru
2006-07-18 23:31:06

Re: "Sub bombe, orice populatie se radicalizeaza."

Spaniolii s-au radicalizat impotriva "aliatului" mincinos. Normal, te radicalizezi impotriva cauzei, nu ca prostul impotriva efectului.

evreu mandru din israel
2006-07-18 23:32:14

Foarte simplu, doamna/domnisoara Munteanu, iti explic eu.

"Este, insa, greu de inteles cum ar putea distrugerea completa a infrastructurii libaneze sa intareasca autoritatea Guvernului central si sa slabeasca influenta gruparilor extremiste."

Intai, infrastructura libaneza nici pe departe nu a fost distrusa. Toate centralele electrice nu au fost atinse, pistele aeroportului pot fi reparate in doua zile si nici podurile pe sosele nu sunt big deal. O mica suma din miliardele de petroldolari ai Arabiei Saudite, prietena lui Hariri fiul, rezolva problema in cateva saptamani.Ce a fost distrus total si bombardat fara mila a fost complexul Hezbollah aflat in vestul Beirutul, un fel de Kremlin, separat, izolat si supravegheat de banda terorista , in care se afla statul lor major, buncherele de comanda, centralele de comunicatie cu care erau in legatura cu sponsorii din Siria si Iran.
Asa ca nu trebuie sa fi Napoleon ca sa intelegi cum s-a intarit autoritatea guvernului central. Si libanezii nu vor uita multi ani ce va urma cand iarasi isi vor lasa tara tarata spre abys de un grup extremist megalomanic.Mereu o sa-si aduca aminte de cei 500000 de mii de refugiati, nevoiti sa-si paraseasca casele de frica bombardamentelor.

Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-18 23:32:51

Israelul are o populatie foarte mica si cand rapesti unul sau doi, se simte.

La 2006-07-18 22:47:33, raul_ro a scris:

> Speram sa vad o zi fara israelieni, evrei si arabi. Nu prea are
> Romania de-a face cu nici unii din ei. Dar probabil ca subiectul e
> prea zemos. Trebuie stors pina la capat.
> Interesant ce facea Romania daca cineva incepea sa traga cu rachete in
> orasele de linga granita, ca sa creeze o diversiune, si apoi venea si
> rapea cativa romani. Probabil ca nimic.
> Asta e probabil adevarat si pentru celelalte state europene. Probabil
> pentru ca au foarte multi oameni.
> Israelul are o populatie foarte mica si cand rapesti unul sau doi, se
> simte.
----Acum deabia intzeleg eu esentza lucrurilor !! Cu aia doi ciumetzi trimisi la ucis peste granitza libaneza,care au fost prinshi ,populatzia Izraelului .....s-a injumatatzit !! Iar cealalta jumatate,unul la tunuri ,altu la....avioane,...isi face datoria !!! Mi-e efectiv mila de cei patru sarmani......agresori !!

Adeena
2006-07-18 23:32:56

Material "gastronomic" pentru Miruna poate mai inveti ceva

Suicidul in terorism, ca de altfel conceptul de terorism in general, este greu de definit. In zilele noastre, se pare ca numarul celor dornici sa moara in numele unei cauze a atins cote alarmante in Turcia, Arabia Saudita, Cecenia, Rusia, Pakistan, Israel, Irak, Afganistan, precum si in alte tari. Fenomenul kamikaze nu este caracteristic lumii islamice. El este universal. O psihologie exacta si comuna a gruparilor ucigase este greu de trasat. Modurile de operare si motivatiile nu intrunesc un numitor comun. Potrivit specialistilor, comandourile sinucigase de azi se bazeaza pe o traditie ce aminteste de Hassan Bin Saba, un invatat din Alamut (Iran), care si-a creat o armata de temut din tineri carora le oferea droguri ("calea de acces spre Paradis"), in schimbul indeplinirii unor misiuni sinucigase. Asemenea misiuni au fost intalnite si in Liban la inceputul anilor &#8217;80. Campania Hezbollah, bazata pe suicid in explozii de masini sau camioane, a schimbat fata terorii.
Incurajarea acestei tendinte si promovarea ei in lumea islamica, de catre Hezbollah, a coincis cu formarea altor grupari fundamentaliste islamice: Hamas, Jihadul Islamic Palestinian (PIJ), Al-Qaeda. Coranul nu promoveaza suicidul. Conform versetelor Coranului, moartea in Jihad, savarsita in numele lui Allah, este rasplatita cu binecuvantarea eterna. "Nu va ganditi ca cei ucisi in numele lui Allah au murit. Ei traiesc intru Allah" este versetul care sustine motivatia sinucigasului care se asteapta ca dupa moarte sa-l intalneasca pe Profet si sa vada chipul lui Allah. Sinucigasii au convingerea ca vor trai in mijlocul raurilor de vin si miere si se vor casatori cu 72 de fecioare cu ochi negri. Pacatele lor si ale rudelor vor fi iertate in ziua Judecatii de Apoi. Pentru majoritatea musulmanilor, Jihadul reprezinta o lupta interna. Exista insa o parte a musulmanilor care il considera un razboi extern. Cei care au imbratisat aceasta tendinta o argumenteaza prin texte speculative islamice bazate pe trei concepte: suicid, calvar si jihad.
Misiunile teroriste ale organizatiei Tigrii Tamili (LTTE) &#8211; care lupta pentru independenta unui stat tamil in nord-estul statului Sri Lanka &#8211; sunt inspirate mai mult de fidelitatea fata de Velupillai Prabhakaran, liderul grupului, decat de religie. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a desfasurat bombardamente sinucigase pentru autonomia Kurdistanului si pentru eliberarea liderului organizatiei capturat (Abdulah Ocalan), este influentata mai mult de marxism-leninism decat de islamism. Saracia practicantilor, dincolo de bucuriile imaginare ale vietii de apoi, constituie o solida motivatie a gesturilor sinucigase, mai cu seama in lumea araba unde profilul teroristului sinucigas s-a schimbat in anul 2000, o data cu inceputul celei de a doua Intifada. Majoritatea tinerilor recruti provenea din medii sarace, iar recrutarea era perceputa ca o oportunitate pentru sprijinul material al familiei. Gruparile Hamas, PIJ si alte grupari palestiniene care practica terorismul sinucigas gasesc recruti, ii indoctrineaza si ii antreneaza. Fotografiile viitoarelor tinte sunt oferite recrutilor pentru identificare si vor aparea mai tarziu in postere propagandistice. Recrutii isi justifica actul sinucigas intr-o inregistrare video cu putin timp inainte de moarte. Acesti sinucigasi au abilitatea de a modifica locul si timpul detonarii pana in ultimul minut si sunt considerati "bombe de ultima ora" sau "proiectile umane". Daca sinucigasul este descoperit, el poate detona bomba instantaneu.
Organizatia LTTE a imbratisat ideea terorismului sinucigas din doua considerente: puterea impactului psihologic si certitudinea indeplinirii misiunii. Teroristii considera actul sinucigas un risc scazut comparativ cu dezastrul pe care il provoaca. Ayman al-Zawahiri, mana dreapta a lui Osama bin Laden, considera terorismul sinucigas cea mai ieftina si cea mai buna cale pentru atingerea scopurilor. Un rol esential al "succesului" il constituie absenta dorintei practicantilor de a scapa cu viata pentru a nu-si trada camarazii. Daca emisarii LTTE supravietuiesc exploziei, vor inghiti o capsula cu otrava.
Unele grupari teroriste au adoptat suicidul pentru a mentine pacea cu organizatiile rivale cu care se afla in competitie pentru recrutarea noilor membri. Un astfel de caz s-a produs in Liban, unde alte organizatii au preluat noua tehnica a Hezbollah. De asemenea, diferite diviziuni ale miscarii Fatah, care odinioara preferau atacurile de gherila, au adoptat operatiunile sinucigase, dupa succesele inregistrate de PIJ si Hamas.
Daca in anii '80 se considera ca terorismul international era dirijat si de Uniunea Sovietica, in prezent este tot mai evident ca atacurile de la Rabat si pana la Riyadh apartin retelei Al-Qaeda &#8211; se arata intr-un articol al publicatiei americane "The Economist" (10&#8211;16 ianuarie/2004). In ultimii ani, aproape toate misiunile sinucigase se produc in ideea unei campanii indreptate impotriva americanilor si aliatilor lor din Irak, misiunile fiind planuite in scopul eliberarii teritoriului ocupat.
Suicidul s-a raspandit in aproape toate organizatiile teroriste. Termenul "bombe umane" ascunde rationamentul de baza al acestei metode de natura terorista.
La o privire detasata si obiectiva asupra atacurilor sinucigase la nivel global putem trage o concluzie: ele nu transmit omenirii un mesaj esential (ideologic, moral, religios), ci ofera doar spectacolul unei violente brutale, izvorata parca dintr-un nihilism radical. Teroristii sinucigasi lasa in urma lor cadavre dezmembrate, balti de sange si neant pe fondul unui dispret total fata de fiinta umana.
Prezenta lor a devenit universala, ei neavand o identitate distincta si autonoma, exista peste tot si nicaieri. Actiunile lor golesc de continut religiile in preceptele lor, ratiunea, libertatea si democratia, trivializeaza cultura, elimina adevarata reflectie critica din sfera stiintelor sociale.
Terorismul a fost, este si va mai fi practicat de toti cei care nu isi iubesc semenii, care nu au respect pentru ei si nu pun pret pe viata acestora, de toti cei care nu stiu ce este democratia si nici libertatea, de toti cei care cred ca impunerea convingerilor proprii celorlalti se poate face prin forta si teroare, prin moarte, in ultima instanta.

Locotenent FLORIN MANEA

Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-18 23:36:10

Caldura mare, cum zicea nea Carag..

La 2006-07-18 22:53:12, raul_ro a scris:

> La 2006-07-18 22:45:27, dan toader a scris:
>
> > mi s-a defectat aeru' auzi tu?
> >
> Caldura mare, cum zicea nea Carag..

----Nu-i destul ca a murit exilat in strainatate,ci il si citatzi in draci ,voi strainii....si dupa moarte !! Lasatzi-ne si pe noi romanii neaosi la citate....nu numai voi !!

CALUGARUL
2006-07-18 23:36:14

Shehe

La 2006-07-18 21:05:56, Smekerezada a scris:

-le VIV ! ... as aprecia sa-mi povestiti mai multe despre dragostea si atasamentul dvs. fatza de Sirieni si Iranieni, ca sa fiu sigura de substanta vorbelor dvs. de mai sus, ... ca doar stiti ca vorbele pot fi si gratuite, ...
... sau pot fi folosite DOAR spre a va etala oftica si URA pe care o simtiti fatza de americani si evrei, ... asa precum o demonstreaza ineptiile sustinute de dvs. in frazele de mai jos :


__________________


Daca cineva nu ie de partea mia inseamna ca ie impotriva lu' moa ? Dar, iubitel, si io sunt de cele mai multe ori impotriva ta, dar tot nu ma dezlipesc de tine, chiar cind vad cum ti se inroshesc pistruii. Nu-mi place sa te vad in postura de portarel, care pulverizeaza creta pe palaria celor care trebuiesc caftitzi mai incolo ! Fii si tu mai rezona-bila ! Cine-a spus ca indiferent cine esti, trebuie sa te iubeasca pe tine ? Ce ne-am face fara dushmani ? Izdraielu' isi urmareste destinu' de la Matei incoace si nici un ocean de pistrui nu-l poate impiedica. Ata ete. Asta nu inseamna ca nu-mi plac izdraeliencele cu pistrui, nas acvilin, sini mai mari ca funduletzu, etc., etc. Dac-ai stii ce bine-ti sta nervoasa. Tocmai tu, care esti in stare sa stai toata ziua si sa te uiti la un acvariu cu un singur peshte in el. Si ala sa fiu io !

Puici, shucarito pe mine !

Adeena
2006-07-18 23:37:32

Lista teroristilor expulzati din Romania
Numarul acestora a atins 70 in ultimii doi ani * PKK si Lupii Cenusii sunt organizatiile cu cea mai numeroasa prezenta in randul indezirabililor
Dupa tragedia americana din 11 septembrie, terorismul a devenit inamicul public numarul 1. Statele Unite ale Americii au declasat o operatiune fara precedent de eliminare a tuturor focarelor teroriste. Indiferent de unde ar veni acestea. Romania a profitat de aceasta sansa istorica, de a se alatura unei coalitii internationale condusa de SUA. SRI colaboreaza strans cu serviciile secrete ale unor state profund democratice. Au existat chiar si rezultate concrete, dar in cea mai mare masura, acestea sunt secrete. In ultimele luni s-a dezvoltat o colaborare intensa cu CIA, FBI si MI6. In ultima vreme s-a pus un accent deosebit pe redefinirea politicii antiteroriste si redimensionarea capacitatilor de lupta in acest domeniu, prin dezvoltarea Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din cadrul SRI, organismul care conduce si coordoneaza la nivel national combaterea acestui flagel. ZIUA a prezentat in premiera cum au actionat in Romania organizatiile teroriste Fratii Musulmani, Hamas, Abu Nidal si altele. Cum si cine a incercat asasinarea ambasadorului Indiei. Date si informatii despre liderul terorist Dursun Karatas, un turc fanatic de extrema stanga care il venereaza pe Ceausescu. Toate acestea sunt indiciile unor amenintari latente deosebit de periculoase la adresa Romaniei. In ultimul episod al serialului nostru, dezvaluim numele persoanelor expulzate din Romania in ultimii doi ani pentru actiuni care au adus atingere sigurantei nationale. Vom preciza numele lor, organizatia din care fac parte si tara de origine. Toti au fost declarati indezirabili pentru Romania pe o perioada de cinci ani.
Anul 2000
Batti Ahmed-PKK-Turcia; Kamel Ramadan El Banna-Fratii Musulmani-Egipt; Ali Oglah Al Matar-Fratii Musulmani-Iordania; Omar Abdulaziz Abdul Wahab-Fratii Musulmani-Yemen; Nizametin Basbaydar-PKK-Turcia; Bezingol Siho-PKK-; Mansour Abdul Hafic Abbas-Hezbollah-liban; Tugcu Mehmet-PKK-Turcia; Tugcu Saffet Tunay-PKK-Turcia; Boreyko Miroslav-Crima Organizata-Ucraina; Mahmoud Abou Kanj-PKK-Siria; Ozcan Erez-PKK-Turcia; Aziz M Raheem-Al Dawa-Irak; Tasdemir Hasan Yasar-PKK-Turcia; Kir Mustafa-Lupii Cenusii-Turcia; Mohammad Hussein El Moussaoui-Hezbollah-Liban; Habieb Ahmed-Frontul Islamic al Salvarii-Algeria; Bahjat Mohamed Ali-PKK-Siria; Dorukoglu Yusuf-PKK-Turcia; Bagis Ismet-PKK-Turcia; Bekis Nurettin-PKK-Turcia; Elmas Musi-PKK-Turcia; Huseyinoglu Erol-PKK-Turcia; Karahan Fikret-PKK-Turcia; Ammar Al Bazyan-Al Fatah Consiliul Revolutionar-Gaza; Ali Aref Chami-Hezbollah-Liban; Abdel Karim Abu Al Auf-FPEP-Gaza; Zoulfira Suleiman Khalil Mohamed alias Fatkullina Zolfira Kalslevna-agenta de legatura a organelor de informatii straine-Ucraina; Cankull Giyasettin-PKK-Turcia; Zafer Ozdemir-Lupii Cenusii-Turcia; Deniz Eloglu, alias Yilmaz Tandogan-PKK-Turcia; Othman Mohd Khalil Sanwar-Al Fatah Consiliul Revolutionar-Cisiordania; Azranci Yusuf-Lupii Cenusii-Turcia; Akbal Mustafa-Lupii Cenusii-Turcia; Palabiyik Kaya-Lupii Cenusii-Turcia; Naim Sag-Lupii Cenusii-Turcia; Tasgin Nail-Lupii Cenusii-Turcia; Galuppini Bruno-Miscarea Revolutionara Comunista Italiana-Italia; Muhlis Parlak-Lupii Cenusii-Turcia; Adel Hammad-Frontul de Eliberare a Palestinei-Liban; Badawi Ibrahim Ali Al Rijai-Fratii Musulmani-Iordania; Takdemir Yavuz-PKK-Turcia; Dinc Halil-PKK-Turcia; Naser Salehi Belgheis Abadi-Mujahedine Khalq-Iran; Ramazan Inan-Lupii Cenusii-Turcia; Seyithan Arslan-Lupii Cenusii-Turcia; Mahallati Hasan-Al Dawa-Irak; Ahmad Yousef Modh Yousef-Partidul Eliberarii Islamice-Turcia; Guney Hasan-PKK-Turcia; Yldirim Kemal-PKK-Turcia; Zaarour Hassan Ali-Hezbollah-Liban; Kizil Ramazan-PKK-Turcia; Adir Renas-PKK-Turcia; Celik Halis-PKK-Turcia; Bayram Kadir-PKK-Turcia ; Boursh Muien Abdallah-Hamas-Gaza; Altig Murat-PKK-Turcia; Eyyup Pek-PKK-Turcia; Youssef Hassan Darwiche-Hezbollah-Liban; Bijan Khalvati-PKK-Iran; Tareq Mohamed Badawi-Hamas-Liban; Mahmoud Mustapha El Masri-Hezbollah-Liban; Baskan Abdul Celil-PKK-Turcia; Baskan Mehmet-PKK-Turcia; Bayar Cehver-PKK-Turcia; Karakilic Latif-Lupii Cenusii-Turcia; Gulhan Necmi-PKK-Turcia; Yildirim Fuat-PKK-Turcia.
2001
Arslan Kemal-PKK-Turcia; Nurcan Gulabi-PKK-Turcia; Ibrahim Muhammed Huseyin-PKK-Irak; Mazneh Hiwa-PKK-Iran; Sami Yossef El Chabe-Amal-Liban; Chawkat Talat el Gebeili-Tawhid Islamic-Liban; Mohammad Jabar Khalaf-Al Dawa-Irak; Mohamed Fayez Sayed Ahmed Abou El Enein-Al Gamma'a Al Islamyia-Egiot; Karahan Fikret-PKK-Turcia; Elmas Mudi-PKK-Turcia; Hassan Kaya-PKK-Turcia; Ayetullah Arslanargun-PKK-Turcia; Assad Z. Kaleel Almassad-Al Dawa-Irak.
SRI nu are probe ale prezentei in Romania a Jihadului Islamic si Al-Queda
Dupa evenimentele din 11 septembrie, SRI a intensificat puternic masurile informativ-operative pe linia depistarii si eliminarii oricaror surse de potential terorism. Au fost luate unele masuri discrete, impreuna cu serviciile secrete occidentale, asupra unor persoane aflate sub acoperire in Romania, suspectate a avea legaturi cu organizatii teroriste. Directorul SRI Radu Timofte declara recent: "Serviciile de informatii occidentale ne-au sprijinit cu informatii referitoare la reteaua Al-Queda din Balcani. Nu sunt probe ale existentei unor membri ai organizatiei
Al-Queda sau Jihadului Islamic in Romania. Detinem, insa, o multime de informatii si continuam sa investigam cetateni straini de origine araba care desfasoara activitati financiare in sprijinul Al-Queda si Jihadului Islamic. Tot ce am aflat si stim acum se datoreaza parteneriatului cu SUA si cu serviciile de informatii occidentale."

Radu TUDOR


Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-18 23:43:25

Re: de accord! bun comentariu

La 2006-07-18 22:47:32, anonymous a scris:

> exact ce ziceam ...
----Efectiv am semzatzia ca daca mai avem astfel de oameni prin redactziile ziarelor,mai avem totushi o sansa !! Poate nu o sa murim orbi, conducandu-ne unii pe altzii ...in prapastie !!

Arogantu'
2006-07-18 23:43:30

Re: "Sub bombe, orice populatie se radicalizeaza."/ V I SARIoNovici

Doamne, ce dashtept mai iesti mai Volodio !
Unde-ai fost pina acum in toti anii astia ?!

Nici Spania si nici Romania nu au deplasat in Irak trupe combatante, istetule ! Erau trupe deplasate DUPA incheierea actiunilor trupelor americano-australiano-britanice care au avut ca scop inlaturarea lui Saddam.
Trupe care urmau sa plece la restabilirea autoritatii guvernului irakian pe intreg teritoriul tarii, plecarea urmind sa aiba loc la cererea guvernului irakian.

Spania s-a retras in urma cistigarii alegerilor de catre stinga - care a promis acest lucru in campania electorala.
La muntele ala de "inteligenta si bun-simt" au mai adaugat o lopata - pe post de motz, ca la orice "prajitura" care se respecta ! - bombele teroriste din garile Madridului ! In asa fel incit spaniolilor sa le poata fi lipita eticheta de LASI !

PS Nu-i o nenorocire ca n-ai priceput ironia - era prea fina pentru unul care foloseste epitete cit mai stridente si PUTINI de puncte-puncte pentru a se exprima !
Mesajul era pentru Miruna - iar ea a priceput exact sensul celor scrise; vei vedea in urmatorul ei articol pe aceasta tema.

La 2006-07-18 23:09:31, Vladimir Ilici Visarionovici a scris:

> La 2006-07-18 22:39:26, Arogantu' a scris:
>
> > Asa-i, Miruna !
> > Avem exemplul - inca viu ! - al "radicalizarii" POPULATIEI
> > Spaniei ca efect al bombelor teroriste !
>
> ---Nu !! Spania doar sa retras de la cotropirea Irakului ...in haita
> !! Era o eroare politica,care sa corectat cu multa inteligentza si
> bun simtz,pen'ca iete,in Spania,exista o democratzie reala,care
> functzioneaza !! Noi ce sa zicem ,avem in sange starea asta
> de....."pashalac" ...din pacate !! Noi eram in Irak ,si pe
> vremea rusilor,suntem si acum,si vom fi si dupa ce o sa-i goneasca pe
> americani....deacolo !! Ca si ailaltzi care vor veni dupa ei,poate
> vor avea nevoie de....petrol !! Numai cu conditzia asta : ) !!
>
>

Arogantu'
2006-07-18 23:44:20

Re: "Sub bombe, orice populatie se radicalizeaza."

Frumusetea este ca au facut EXACT CE DOREAU TERORISTII !

La 2006-07-18 23:31:06, Sobru a scris:

> Spaniolii s-au radicalizat impotriva "aliatului" mincinos.
> Normal, te radicalizezi impotriva cauzei, nu ca prostul impotriva
> efectului.
>

Arogantu'
2006-07-18 23:45:21

Re: bai ce soare o fo' azi

Macar nu se da inteligent pe puncte, cum faceai deunazi !

La 2006-07-18 23:02:27, Vladimir Ilici Visarionovici a scris:

> La 2006-07-18 22:45:27, dan toader a scris:
>
> > mi s-a defectat aeru' auzi tu?
>
>
> ---Vrei sa fi profund ,sau doar vorbesti aiurea ....acolo...si tu ??
>

Arogantu'
2006-07-18 23:51:51

Re: Miruna, si tu Brutus ?/ Sobru

Ce vrei sa spui prin "sint amenintati si li se baga pumnul in gura" ?!
Daca te referi la pachetul de legi privind siguranta nationala - ma vad nevoit sa-ti amintesc faptul ca propunerile serviciilor nu au devenit - inca - legi. Iar daca vor trece prin parlament - asa cum s-a stabilit, prin initiativa aliantei, ele vor fi copios amendate.
Cel putin asa sper ca se va intimpla !

Si "da" - Romania "are treaba" cu ce se intimpla in Irak si in toata zona, dar nu pentru ceea ce spuneai - ci din motive economice.

La 2006-07-18 23:28:43, Sobru a scris:

> Nu prea are Romania treaba cu ei, dar are. Din cauza lor sint
> ingradite libertati fundamentale, se cer bani, se mistifica adevarul,
> oameni sint amenintati si li se baga pumnul in gura. Nu-i de gluma.
> Nesimtirea si ticalosia nu tin cont de marimea individului.
>

Sobru
2006-07-18 23:52:37

Re: Unde duce antisemitismul...

Lasa ma vrajeala asta cu antisemitismul. Altceva mai bun n-ai gasit?

ingineru
2006-07-18 23:53:01

Re: Nu prea are Romania treaba cu ei, dar are... asa-i !

Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-18 23:54:33

NOTA ZECE PENTRU MIRUNA !!

Cred ca ne ajung propriile noastre mistificari,si propria noastra ceata de mincinoshi hotzi si criminali !! Se mai inghesuie si astia de import acuma !! Au simtzit ....oportunitatea !!Nu vedetzi ca deja poporul rroman e cu"scufitza"....deranjata ???

Sobru
2006-07-18 23:54:58

Re: Miruna mai fa-ti lectiile sau ocupa-te cu gastronomia esti out

Deci Israelul care procedeaza identic este terorist. Vezi, toti sintem de acord.

CALUGARUL
2006-07-18 23:55:28

Re: Miruna mai fa-ti lectiile sau ocupa-te cu gastronomia esti out

La 2006-07-18 23:26:35, Adeena a scris:

Miruna mai fa-ti lectiile sau ocupa-te cu gastronomia esti out


_________


Am trait s-o vad shi p'-asta : o femeie trimete o alta femeie la cratitza. Hai ca suntem pe drumul cel bun ! Asta da !, mai zic shi ieu feminism.

Boogey
2006-07-18 23:55:53

Mirunico,

stii bancul cu Bula si batul de chibrit? "imi place cum judeci dar n'ai ghicit"

Muck cel mic
2006-07-18 23:56:25

Game Theory

Binenteles ca bombardierele nu elibereaza ostatici. Dar rolul bombardierelor nu e sa elibereze ostaticii astia ci sa opreasca luarea de ostatici in viitor. Rolul bombardierelor e sa creeze consecinte neplacute pentru cei care se gandesc sa ia ostatici in viitor. Amenintarea e mai puternica decat exercitarea amenintarii, dar pentru a fi credibila amenintarea trebuie sa fie exercitata din cand in cand.

Arogantu'
2006-07-18 23:56:50

Re: Miruna mai fa-ti lectiile sau ocupa-te cu gastronomia esti out

Pariu ca Zen, Ciufulici, Vladimir cel plin de puncte negre si ceilalti prieteni ai islamului vor sari in sus ca sint site-uri diversioniste ?!

PS Lista pupacilor de teroristi ramine deschisa - ca sa nu fiu acuzat ca fac discriminari si sa inceapa sa se ... binecuvinteze intre ei !

La 2006-07-18 23:26:35, Adeena a scris:

> Cursuri de atentate pe net
> Decapitari filmate, revendicari de atentate, apeluri la lupta,
> stringeri de fonduri, recrutari, "manualul
> teroristului". Gruparile teroriste utilizeaza Internetul ca
> mijloc de propaganda si de comunicare.
>
> Unul dinTRE cel mai bine organizate site-uri este cel al gruparii
> teroriste "Tawhid wa Jihad". Pe site-ul
> organizatiei poti gasi aproape orice si-ar dori sa afle un terorist
> "in pregatire". "Noi sintem teroristi
> si terorismul este o cerinta religioasa, sa stie Vestul si Estul ca
> noi sintem inspaimintatori, iar terorismul este o cerinta a religiei
> lui Allah" &#8211; acesta este un citat din seicul
> Al-Mujaddad Abd Allah Aazam. Pe site exista si articole mult mai
> practice: "Recomandari de securitate pentru mujahedini: cum
> sa te comporti in urmatoarele situatii: arestare, ancheta, detentie,
> urmarire (in inchisorile dusmanului sionist)".
>
> Mujahedinii sint sfatuiti sa isi pregateasca o acoperire, un serviciu
> obisnuit; sa nu detina hirtii incriminatorii, nici materiale de
> propaganda; sa nege participarea la Jihad, in cazul arestarii. Le
> sint prezentate diverse forme de ancheta, inclusiv de tortura, pentru
> a fi pregatiti: metoda sufocarii cu punga, a inecarii cu apa, tortura
> cu curent electric. Mujahedinul trebuie sa le suporte pe toate, in
> numele Jihadului, si sa nu dezvaluie informatii.
>
> Comunicare secreta
>
> Alt articol se numeste "Siguranta comunicatiilor. Compendiu
> de comportament pentru a impiedica dusmanul sa obtina informatii prin
> interceptare." Sint prezentate cu mindrie sicriele invelite
> in steagul american, ale "dusmanilor morti". Pe
> linga articolele care se adreseaza mujahedinilor, exista o sectiune
> de intrebari si raspunsuri, pentru sustinatori. Un vizitator
> ingrijorat intreaba daca reprezinta un pacat sa ceri cetatenia
> "necredinciosilor", respectiv a americanilor. I
> se raspunde ca nu este un pacat. (L.G.) "
>
>
>
>

raul_ro
2006-07-18 23:57:23

Re: Miruna, si tu Brutus ?

Poti sa elaborezi in doua rinduri ?
Cum e afectata libertatea in Romania de relatiile ditre evrei, israelieni si arabi ?

La 2006-07-18 23:28:43, Sobru a scris:

> Nu prea are Romania treaba cu ei, dar are. Din cauza lor sint
> ingradite libertati fundamentale, se cer bani, se mistifica adevarul,
> oameni sint amenintati si li se baga pumnul in gura. Nu-i de gluma.
> Nesimtirea si ticalosia nu tin cont de marimea individului.
>

zokibis
2006-07-18 23:58:30

Re: ei?

Si de data asta sper sa nu mai dea 100.000 de cetatenii la vorbitorii de limba engleza cu 6 luni inainte de referendum.

ingineru
2006-07-18 23:59:23

Re: Se mai face vreun referendum pentru Quebec... din pacate nu !

zokibis
2006-07-19 00:03:31

Re: Va rog aruncati o privire la cine va aplauda...

Tu probabil ai gasit explicatii si pentru "victimele colaterale" din Serbia (termenul s-a consacrat atunci). Tie ti se pare normal sa se bombardeze televiziuni, poduri, centrale electrice, fabrici, blocuri de locuinte. Vedea-te-as odata si pe tine bombardat "tactic" de vreo aviatie ce ataca "umanitar" sau "in numele democratiei" numai de ea intelese!

Boogey
2006-07-19 00:03:34

Re: Va rog aruncati o privire la cine va aplauda... -bravo vagabontule, mi-ai placut! ndc

Sorin
2006-07-19 00:04:29

E razboiul culturilor,

Razboi prin care se incearca asasinarea vechilor civilizatii pentru a face lor altora noi. Totul e instrumentalizat, israelienii fiind instrumentele. "Fratele" va veni la sfarsit, se va instaura "jandarm" si se va ocupa cu ingroparea cadavrelor.
Deh, totul are un pret.

Atamild
2006-07-19 00:05:36

Re: "Sub bombe, orice populatie se radicalizeaza."- pasalic, ai vrut sa spui..

Boogey
2006-07-19 00:07:12

Re: SARUTARI DE MAINI DOAMNEI JURNALELOR !!!

ingineru
2006-07-19 00:07:32

Re: ...de unde atita simpatie pentru teroristi?... uiti ca Romania e o tara a paradoxurilor...

evreu mandru din israel
2006-07-19 00:07:50

Re: Israelul are o populatie foarte mica si cand rapesti unul sau doi, se simte.

Firica
2006-07-19 00:08:50

Dela Sobru cetire ....

La 2006-07-18 23:28:43, Sobru a scris:

> Nu prea are Romania treaba cu ei, dar are.

Asta DA comentariu !

Conu' Leonida are de invatat dela musiu' Sobru !

Firica

Vladimir Ilici Visarionovici
2006-07-19 00:09:39

Israelul nu ataca civili de dragul de a omori civilii, asa ca Hezbollahul.

Pt. Golanul

--Nu !! El o face cu......"prietenie".....cum zicea "Omerta" !! Asta e ca si poanta cu :"ce vedetzi nu e....adevarat " ??

     Pagina  din 11      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01415 sec.