Ziua Logo
  21:12, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-29
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 218.18.18...)
2008-01-02 06:47
Spiritele mari se intalnesc in fapte iar noi LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTU

Spiritele mari se intalnesc (in folosirea aceleiasi tehnici a santajului) iar noi
LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTULUI


Isi mai aduce cineva povestea "freedom fryes" si boicotul vinului frantzuzesc in momentul cand politica lui Chriac nu a mai convenit warlorzilor da la Casa Alba (corect eara sa ii zica Cassa Locco da de gustibus … ).
« America nu are nevoie de vinul frantzuzesc » , de parca vitucultorii si zilierii angajatzi de ei muncind zi de vara pana’n sera pe coclaurile din Bordeaux sau Champagne de l-au produs au ceva in clin sau in manaca cu politica lui Chireac da .... asa ca sa faca presiune din saracie si necaz orice "patriotism" e bun . Similar si "de fapt rusii pot trai si fara vinul moldovenesc".

Ce concluzie putem trage de aici ?
- Ca taria sta in controlul pietzleor de desfacere (vezi razboiul opiumului sai asediul Osakai cu black ship-ul american ).
- Si ca prietenii nu sunt cei care te accepta ca pe o pomana la masa lor ci cei care nu itzi conditzioneza accesul la masa lor de sedintze publice de limbincurism gretzos si te accepta chiar si atunci cand nu esti cu temeneaua la zi in fatza dosului lor .

Rusia nu e prietena a Moldovei tot asa cum USA nu e prietena a Europei.
Daca vrem un viitor eventual mai bun poate ca n-ar fi rau sa luama exemplul unionistilor lui Cuza si sa puneam Europa in fatza faptului implinit . Sa facem noi prin noi si pentru noi « pohta ce am pohtit « .
Si care e treaba noastra a celor de partea drepata a Prutului ?
Nu sa ne batem cu caramida in piept facand spume la gura ca vrem unirea in prosperitate cu cei din RSSM ci sa asigure conditziile pentru acesata conditziiel care sa garanteze ca unirea de facto duce din primul an la prosperitate .

SA ASIGURAM CONDIZTIIE PENTRU UNIREA IN PROSPERIATE CU RSSM .

SA ASIGURE RSSM CA DACA MAINE S-AR "FEDERALZIA" CU ROMANIA NIMENI NU AR SUFERI BA CHIAR MULTZI , FOARTE MULTZI AR BENEFICIA LA BUZUNAR .
SI ASTA NU INSEMAN POMENI PE MODEL RFG-RDG CI PIETZE DE DESFACERE LA PRETZURI FOARTE CONVENABIEL PENTRU CEEA CE ACUTUALMENETE MOLDOVA STIE SI POATE SA PRODUCA .

CEEA CE ESTE DE FACUT E SIMPLU CLAR SI PRECIS (NU MAI PUTZIN DEOSEBIT DE DIFICIL A INTRODUCE O COTA EXTINSA IN POLTIOCA AGRICOLA COMUNITARA A UE PENTRU ROMANAI CARE SA ACOPERE SI CAPACITATZIEL DE PRODUCTAIE A RM ESTE DEOSEBIT DE DIFICIL , DIFICIL DAR NU IMPOSIBIL)
SI ODATA FACUT ACTUALA POLITICA A LUI VORONIN ..... VA DEVENI DE RASUL CURCILOR . ATUNCI CAND BASTANII BARAONII LOCALI MAI MULTA SAU MAI PUTZIN COMUNISTI MAI MULT SAU MAI PUTZIN RUSOFONI DIN RM II VOR ZICE VERDE-N FATZA
"VALEA IMPOSTORULE CA NE IMIPEDICI LA PROFIT " .
DAR DESIGYUR CA METIDA CARAMIDEI IN PIEPT A SPUMELOR TURBARII LA GURA SI A VESNICEI OPDE A DISPERARUII A LUI "Linia existenta in prezent nu va fi mutata - este mult prea convenabila celor mari, care nu dau multe parale pe idealurile romanesti."

CATA PARALE A DAT EUROPA PE CUZA & CO ? SAU NOI , LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTULUI ?

Caci politica actual de inghitzire a Moldovei cu populatie nu si cu industrie (agricultura industriala in cazul ei ) alieneza patura conducatoare a respective infarstructuri industriale patura potenta care poate infuentza orice alegeri libere prin parghiile econimico mediatice de care dispune .
Daca e sa fie reasimilta Moldova trebuei reasimilata cu totul cu saracanii care alearga cu limba scosa duap cetatzeni ca sa poate slugari / capsuni in West si cu bogatanii care vor pietze de desfacere unde sa poata obtzine pretzuri avantajoase la ceea ce sitiu si pot ei sa produca.

Cand vom intzelege asta Voronin & clica lui vor deveni irelevantzi .


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.