Ziua Logo
  20:31, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-29

Comentarii: 486, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Onesti
2007-12-28 22:06:47

In mod sigur comunistii lui Ilici si mafiotii PeNaLi vor sari ca arsi...

Pt ca pauperizarea populatiei este scopul final al acestei gasti de nenorociti care s-a zbatut din greu sa puna Romania pe butuci...

Iar condamnarea comunismului si a Pactului Ribbentrop - Molotov nu este deloc bine vazuta de acesti indivizi fara scrupule si fara pic de patriotism....

CALUGARUL
2007-12-28 22:29:20

Mannerheim
2007-12-28 23:47:44

Bravo dle Roncea, bravo!

<<O data barem sa aiba si Romania propria pozitie, nationala. La multi ani, romani!>> - Doar pentru acest rand, deja meritati toata consideratiunea. Tot respectul! Roncea la externe!!!!!!!!!!!!

Virgil Ciuca
2007-12-29 01:43:46

La Multi Ani Domnule Victor Roncea, La Multi Ani


Problema anularii consecintelor pactului Ribbentrop Molotov nu este floare la ureche mai cu seama cand politica romaneasca interna si externa este comandata de alde Tismaneanu, Patapievici , Ringieri..

Cine a gresit mai mult oare !Tismaneanu dupa ce presedintele tarii ia acordat incredere crezand ca va fi cinstit si va face o treaba buna sau presedintele Basescu cand a cedat "presiunilor " si ia numit si pe Tismaneanu si pe Patapievici si pe altii ca ei in pozitiile pe care le au!?
Rezultatul se vede ! un raport care in loc sa condamne criminalii si pe cei responsabili de crimele si teroarea comunista a condamnat si culpabilizat in schimb poporul roman! si Romania

Raportul Tismaneanu trebuie repudiat, iar autorii raportului trebuie sa fie trimisi in fata justitiei!

Pentru ca consecintele pactului Ribbentrop Molotov sa fie anulate avem nevoie de unitate si curaj ! Cei care incearca sa ne dezbine este bine sa fie pusi in streang caci actiunea lor inseamna tradare de tara.

Virgil Ciuca

Harkonen
2007-12-29 03:04:16

Bravo Ziua, bravo Roncea, bravo Rosca! Modelul e la Bush!

In mod clar, dupa cum zice si Roncea, consecintele Pactului trebuie condamnate. Pacat ca nu s-a vorbit de asta si acum un an. Ar fi meritat. Balticele si polonezii au pretins chiar despagubiri de la rusi pentru Pact.
A spus-o si Bush, la cea de-a 60-a "aniversare" a "marii eliberari". Pe modelul asta trebuie mers.
Bravo, Rosca Stanescu ca publici opiniile cele mai corecte din presa romana, chiar daca nu-ti mai place de Basescu. Acum trebuie sa-l sprijini! Daca esti cu adevarat roman, dupa cum dovedesti prin comentariile lui Roncea, Damian si altii, sustine condamnarea Pactului. Basarabenii si romanii treji te vor iubi!

ionion
2007-12-29 03:42:00

Romania actuala este membra a EU si NATO iar Pactul Ribbentrop - Molotov

priveste nu numai Romania dar mult mai multe tari.
Anularea acestui pact sub nici o forma nu o poate un singur stat care este legat prin diferite tratate si intelegeri in cadrul afilierii la EU si NATO sa-l aplice.
Acest lucru este deosebit de dificil de inteles de actualii asa zisi politicieni romani pentruca de fapt ei nu sunt politicieni dar indivizi care dimineata la pranz si seara fac gargara.

sergiana
2007-12-29 09:45:35

BRAVO.

ITI MULTUMESCD-LE ROANCEA,SE VEDE CA SUNTETI ROMAN SI VA DOARE DE TOATE PROSTIELE CE LE FAC LINGOSITORII SI FATARNICII.
OF DOAMNE !UNDEI V.TEPES SI S.CEL MARE ,CA MULT MAI AU DE LUCRU,CA PUTE TARA DE FATARNIC TRADATORI LINGOSITORI SI SMECHERI.

Rhodos
2007-12-29 10:26:59

Dar totushi nu este momentul.....

intareste pozitia Rusiei.
De fapt pactul trebuie condamnat prin fapte,si anume trebuie restabilit adevarul istoric .
Primul pas ,REVENIREA REGELUI MIHAI I LA CONDUCEREA ROMANIEI:

Onesti
2007-12-29 10:54:14

Re: Dar totushi nu este momentul.....

De ce sa nu il punem rege pe unul din urmasii lui Cuza...sa reparam o alta mare nedreptate istorica facuta de alti excroci, in secolul XIX....???

Arogantu'
2007-12-29 11:39:19

Re: Dar totushi nu este momentul.....

contele
2007-12-29 11:57:29

Intrebare?

Un prieten Chinez ma intreaba unde au disparut comunistii din Romania. Intrebarea a fost culeasa din presa chineza.

Am explicat ca comunistii nu au disparut si s-au convertit in liberali, conservati, democrati, socialisti. Cu alte cuvinte au schimbat religia.

doctorul
2007-12-29 11:59:24

Tismaneanu

a fost premiat de GDS.Bravo domnule Liiceanu,bravo!

alwis46
2007-12-29 12:00:20

Multumesc domnule Roncea !

Cand intr-o postare de-a mea pe marginea denuntarii Pactului din 23 august 1939 scriam ca prevederile lui au fost intarite de tratamentul injositor la care am fost supusi la Tratatul de pace din 1947 de la Paris am avut parte de niste replici acide.
Astazi, domnul Roncea vad ca pomeneste si dumnealui cu amaraciune si manie despre urmarile nefaste pentru noi ale acestui Tratat de pace lucru pentru care nu pot decat sa-i multumesc.
Injosirea Romaniei din Parisul anului 1947 si tratarea noastra ca tara invinsa desi la incheierea razboiul eram considerati ca tara co-beligeranta a facut ca Romania noastra sa ramana sfartecata pana astazi.
Asemenea articole ar trebui sa apara mai des iar vinovatii de raptul teritorial, in primul rand sacalii comunisti sovietici, sa fie blamati public.
Nu pot decat sa salut un asemenea articol .
Multumesc domnule Roncea !

Onesti
2007-12-29 12:12:11

Re: Dar totushi nu este momentul.....

Nea caisa,

daca te referi la escroc in loc de "excroc"....gramatical ai dreptate...dar a fost un mic joc de cuvinte...mai pampilici..

pt ca PeNaLii nu sunt escroci, ci niste jigodii ordinare...

katty1
2007-12-29 13:48:11

Eroare domnule Roncea

"Ce sens mai are acum condamnarea consecintelor Pactului Ribbentrop - Molotov, dupa modelul condamnarii comunismului, se intreaba, disperati, multi protagonisti ai societatii civile? Culmea, chiar din aceeasi tabara care a sustinut, in regim de propaganda in masa, "Raportul Tismaneanu", prin care se falsifica grosolan istoria reala a Romaniei. Corul vanatorilor de gologani si-a dat arama pe fata. "


SInt una din persoanele care au criticat Raportul Tismaneanu si sint si acum sceptica fata sinceritatea demersului de acum al presedintelui Basescu de denuntare a pactului Molotov - Ribbentrop. Am precizat inca de anul trecut legatura care exista intre acest pact criminal si exportul comunismului intr-o prima faza in teritoriile romanesti anexate: Basarabia, Bucovina si tinutul Hertei. raportul trateaza problema comunismului omitind de la analiza consecintele nefaste din teritoriile romanesti anexate de parca acestea nu ar fi fost parte din trupul tarii. Presedintele ne ofera condamnari pe bucati, dozate doar pentru scopurile sale electorale si cu ochii procentele de simpatie populara.
katty1
2007-12-29 13:52:18

Re: Tismaneanu

La 2007-12-29 11:59:24, doctorul a scris:

> a fost premiat de GDS.Bravo domnule Liiceanu,bravo!
>


Pai astia se premiaza si aplauda intre ei.

vladimkir
2007-12-29 14:01:52

salate a la macedoine

Intre Craciun si Anul Nou, Roncea, cu pana sa ascutita, face o analiza a starii natiunii. Din pacate la fel de haotica cum e si perspectiva domniei sale, punand la un loc, grotesc, toate personajele ce il deranjeaza pe el si implicit natiunea.
Daca aceasta e fata nationalismului romanesc de azi mai bine lipsa.
Pe de alta parte e privilegiul dlui Roncea sa-si aleaga dusmanii, chiar daca prin amestecul pe care il face strica propriei sale pozitii, prin inconsistenta si neseriozitate.
In ceea ce il priveste pe Tismaneanu, mai exact raportul ce ii poarta numele, lucrurile sunt un pic mai incurcate decat o arata luptatorii sans peur si mai ales sans reproche ai natiunii romane. Adicatelea nu exista un contra-raport. Asta e din pacate. Sa se puna dl. Roncea pe treaba si sa il coordoneze, impulsioneze etc. Ca de scris, cum se vede, e mai greu.

La multi ani si spor la treaba in continuare luptatorilor nationali

synd
2007-12-29 15:28:39

Re: salate a la macedoine

La 2007-12-29 14:01:52, vladimkir a scris:

> Intre Craciun si Anul Nou, Roncea, cu pana sa ascutita, face o analiza
> a starii natiunii. Din pacate la fel de haotica cum e si perspectiva
> domniei sale, punand la un loc, grotesc, toate personajele ce il
> deranjeaza pe el si implicit natiunea.
> Daca aceasta e fata nationalismului romanesc de azi mai bine lipsa.
> Pe de alta parte e privilegiul dlui Roncea sa-si aleaga dusmanii,
> chiar daca prin amestecul pe care il face strica propriei sale
> pozitii, prin inconsistenta si neseriozitate.
> In ceea ce il priveste pe Tismaneanu, mai exact raportul ce ii poarta
> numele, lucrurile sunt un pic mai incurcate decat o arata luptatorii
> sans peur si mai ales sans reproche ai natiunii romane. Adicatelea nu
> exista un contra-raport. Asta e din pacate. Sa se puna dl. Roncea pe
> treaba si sa il coordoneze, impulsioneze etc. Ca de scris, cum se
> vede, e mai greu.
>
> La multi ani si spor la treaba in continuare luptatorilor nationali
>Un "contraraport" la Raportul final al "Comisiei Tismaneanu", pe care il doriti Dvs. si nu numai, va putea fi redactat abia atunci cand arhivele Romaniei, incepand din anul 1921 si pana in anul 1989, vor fi accesibile tuturor istoricilor, romani sau straini.

O succinta privire asupra "Cuprins"-ului acestei lucrari si o lectura, fie ea chiar sumara, a Capitolului I, Partidul Comunist Roman, va poate lesne convinge ca acest raport este si va ramane in continuare o "lucrare tezista", o teza de intentii, asa cum s-a afirmat deja, si nu una de reconstituire metodologica si riguroasa a istoriei totalitarismului comunist in Romania.

In ceea ce ma priveste, resimt printre altele absenta, in finalul lucrarii, a unei liste bibliografice complete si a unei liste a izvoarelor primare si a arhivelor cercetate, utilizate in aceasta lucrare.

Cred ca titlul corect al acestei lucrari ar fi trebuit sa sune, mai degraba, "Raport primar" si, in nici un caz, "Raport final". Sper si eu ca si Dvs., de altfel, ca vom ajunge sa citim un adevarat "Raport final" asupra ororilor comunismului in Romania anilor 1921-1989.

Harkonen
2007-12-29 15:49:22

A, era sa uit: si un super-analist CIA s-a pronuntat asupra "rapartuletului". Vezi:

http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-10-27&id=228553

Ha, Ha, Ha!, vorba lui T.B.

Ion Caramache
2007-12-29 17:34:28

Cestiuni arzatoare

<<< Dar echipa Tismaneanu tocmai asta si-a propus: sa acopere responsabilitatea sefilor lui Molotov si sa ne scoata pe noi vinovati ca popor, dupa cum sintetiza Mihai Pelin. >>>
Domnule Roncea, care sunt numele <<< sefilor lui Molotov >>> ?
Nu a fost Mihai Pelin un colaborator, daca nu chiar angajat, al Securitatii ?

Harkonen
2007-12-29 17:56:26

Dle Caramache, nu amesteca merele cu perele. Tismaneanu a plecat cu avizul Secu. Uite aici:

Documentul "fugii" lui Tismaneanu


Facsimil fisa DSS a lui Tismaneanu Vladimir (JPG, 1167 kB) Descarca &raquo;

Varianta integrala a Scrisorii deschise redactate de Dan Muresan despre V. Tismaneanu (DOC, 37 kB) Descarca &raquo;


-- ZIUA prezinta fisa Departamentului Securitatii Statului aflata in arhiva SRI, fond "D", Dosar 10.947, Vol. 9, p. 369-370http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-01-23&id=214592

CALUGARUL
2007-12-29 18:14:43

Alooooo ! Cenzuraaa ! Unde este textul lui Aya

Aya
2007-12-29 18:28:38

PENTRU A TREIA OARA, UN TEXT CENZURAT DE VICTOR RONCEA (i-l voi trimite direct si lui SRS!)

Aya din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 92.80.32...)2007-12-29 16:12
UN TEXT " PIERDUT" INTRE NOAPTE SI DIMINEATA

Aya
2007-12-29 02:13:03

RONCEA, ESTI PENIBIL! REINCEPI CU MIZERIILE SCRISE IN 2006?

Tin sa precizez de la bun inceput: desi, acum, semnez "Aya", sunt una si aceeasi cu cea care, in 2006, a postat sub nickname-ul "Joan".
NU eu am renuntat la a ma identifica prin "Joan" (aici, la "Ziua") ci, din ratiuni care imi sunt straine, pur si simplu nu am mai putut accesa, astfel, sectiunea de comentarii.

Precizarea anterioara are talcul ei.
Victor Roncea, in primavara 2006 ai fost un varf de lance al imundei dezinformari legate de Vladimir Tismaneanu si de laborioasa sa activitate stiintifica in calitate de presedinte al Comisiei Prezidentiale care a conceput si redactat Raportul ce a stat la baza condamnarii comunismului de catre Traian Basescu.
Ti-am contrareplicat ferm, cu argumente, anul trecut, demontand toate mizeriile pe care le-ai scris despre Vladimir Tismaneanu.
Ai formulat incalificabile "aprecieri" legate de V.T.- deci, tocmai despre cel recunoscut ca fiind cel mai valoros analist si critic al totalitarismului- care aveau la baza penibile asa-zise argumente fascistoide. Iti reamintesc jalnicele tale referiri la criterii etnice si mistificarea realitatii privindu-l pe Vladimir Tismaneanu.

Iti reamintesc ca, in urma postarilor mele cu adevarat argumentate, prin care iti anulam textele neadevarate si de joasa extractie, Sorin Rosca Stanescu a intervenit, pe prima pagina a ziarului si, atat in nume personal cat si in calitatea sa de director al ziarului "Ziua" a cerut scruze pentru textele publicate in acest cotidian, care mistificau adevarul in legatura cu Vladimir Tismaneanu.

Acum, recidivezi.
La fel de penibil si de veninos.
Nu actionezi intamplator, Victor Roncea- tu iesi din barlog in momente-cheie.
Asa cum anul trecut atacai aberant condamnarea comunismului, acum, incerci sa deschizi calea catre atacarea condamnarii pactului Ribbentrop-Molotov.
Victor Roncea, servesti interese mizerabile!?
Cine sunt "stapanii" tai?

Cum poti sa minti sfruntat spunand ca Vladimir Tismaneanu si Comisia Prezidentiala- dar tinta ta este V.T.!- au facut astfel incat, prin Raportul care a stat la baza condamnarii comunismului (citez din penibilul tau text): "sa acopere responsabilitatea sefilor lui Molotov"? Ai citit Raportul? Daca da, de ce minti? Dac nu, cum iti permiti sa emiti asemenea "judecati" mistificante despre ceea ce nu cunosti?

Raportul Comisiei conduse de Vladimir Tismaneanu nu doar ca nu a lasat portita catre ceea ce afirmi, in mod incalificabil, ci a construit puntea necesara pentru condamnarea Pactului Ribbentrop Molotov.

Iti sugerez sa citesti ce a scris Mihai Pacepa despre Raportul Comisiei Tismaneanu, in ce fel nuantat si solid argumentat l-a sustinut.
Doar nu il vei fi considerand si pe Mihai Pacepa parte a "conspiratiei" pentru "acoperiea" consecintelor pactului Ribbentrop Molotov si a structurilor ocult-kominterniste!
Daca da, esti individul de cea mai joasa extractie pe care l-am intalnit vreodata!
Daca da, intrebarea este: ce cauti la ziarul "Ziua", a carei editura i-a publicat lui Mihai Pacepa- si lansat la Gaudeamus- volumul "Programmed to kill"?

Victor Roncea, in presa nu reprezinta un secret pentru nimeni ca ai convingeri legionare!
Asa se si explica ura ta penibila impotriva lui Vladimir Tismaneanu.
Mai nou, observ ca ai si inclinatii comunistoide.
Altfel, nu ai incerca sa arunci in derizoriu condamanrea comunismului si, cu anticipatie, condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov!
Asocierea admiratiilor legionare si comuniste nu ar fi o noutate: multi legionari si-au luat "carnet rosu"- in definitiv, cei cu viziuni totalitare au nevoie de un camp de manifestare, indiferent de culoarea "cadrului".

Pe cine crezi ca mai inseli, Victor Roncea?
De ce nu te duci tu sa-ti publici productele urii viscerale in revistele on line de sorginte totalitara?
Oferta e bogata- unele sunt legionare, altele comuniste.
Ti s-ar potrivi mult mai bine si te-ai si simti mult mai bine: ai fi intre ai tai.

P.S.
Iata, nu te ataca "Ev. zilei", ci iti riposteaza Aya (sau Joan, cum vrei sa-mi spui).


synd
2007-12-29 18:35:21

Re: PENTRU A TREIA OARA, UN TEXT CENZURAT DE VICTOR RONCEA (i-l voi trimite direct si lui SRS!)

La 2007-12-29 18:28:38, Aya a scris:

> Aya din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 92.80.32...)2007-12-29 16:12
> UN TEXT " PIERDUT" INTRE NOAPTE SI DIMINEATA
>
> Aya
> 2007-12-29 02:13:03
>
> RONCEA, ESTI PENIBIL! REINCEPI CU MIZERIILE SCRISE IN 2006?
>
> Tin sa precizez de la bun inceput: desi, acum, semnez "Aya", sunt una
> si aceeasi cu cea care, in 2006, a postat sub nickname-ul "Joan".
> NU eu am renuntat la a ma identifica prin "Joan" (aici, la "Ziua") ci,
> din ratiuni care imi sunt straine, pur si simplu nu am mai putut
> accesa, astfel, sectiunea de comentarii.
>
> Precizarea anterioara are talcul ei.
> Victor Roncea, in primavara 2006 ai fost un varf de lance al imundei
> dezinformari legate de Vladimir Tismaneanu si de laborioasa sa
> activitate stiintifica in calitate de presedinte al Comisiei
> Prezidentiale care a conceput si redactat Raportul ce a stat la baza
> condamnarii comunismului de catre Traian Basescu.
> Ti-am contrareplicat ferm, cu argumente, anul trecut, demontand toate
> mizeriile pe care le-ai scris despre Vladimir Tismaneanu.
> Ai formulat incalificabile "aprecieri" legate de V.T.- deci, tocmai
> despre cel recunoscut ca fiind cel mai valoros analist si critic al
> totalitarismului- care aveau la baza penibile asa-zise argumente
> fascistoide. Iti reamintesc jalnicele tale referiri la criterii etnice
> si mistificarea realitatii privindu-l pe Vladimir Tismaneanu.
>
> Iti reamintesc ca, in urma postarilor mele cu adevarat argumentate,
> prin care iti anulam textele neadevarate si de joasa extractie, Sorin
> Rosca Stanescu a intervenit, pe prima pagina a ziarului si, atat in
> nume personal cat si in calitatea sa de director al ziarului "Ziua" a
> cerut scruze pentru textele publicate in acest cotidian, care
> mistificau adevarul in legatura cu Vladimir Tismaneanu.
>
> Acum, recidivezi.
> La fel de penibil si de veninos.
> Nu actionezi intamplator, Victor Roncea- tu iesi din barlog in
> momente-cheie.
> Asa cum anul trecut atacai aberant condamnarea comunismului, acum,
> incerci sa deschizi calea catre atacarea condamnarii pactului
> Ribbentrop-Molotov.
> Victor Roncea, servesti interese mizerabile!?
> Cine sunt "stapanii" tai?
>
> Cum poti sa minti sfruntat spunand ca Vladimir Tismaneanu si Comisia
> Prezidentiala- dar tinta ta este V.T.!- au facut astfel incat, prin
> Raportul care a stat la baza condamnarii comunismului (citez din
> penibilul tau text): "sa acopere responsabilitatea sefilor lui
> Molotov"? Ai citit Raportul? Daca da, de ce minti? Dac nu, cum iti
> permiti sa emiti asemenea "judecati" mistificante despre ceea ce nu
> cunosti?
>
> Raportul Comisiei conduse de Vladimir Tismaneanu nu doar ca nu a lasat
> portita catre ceea ce afirmi, in mod incalificabil, ci a construit
> puntea necesara pentru condamnarea Pactului Ribbentrop Molotov.
>
> Iti sugerez sa citesti ce a scris Mihai Pacepa despre Raportul
> Comisiei Tismaneanu, in ce fel nuantat si solid argumentat l-a
> sustinut.
> Doar nu il vei fi considerand si pe Mihai Pacepa parte a
> "conspiratiei" pentru "acoperiea" consecintelor pactului Ribbentrop
> Molotov si a structurilor ocult-kominterniste!
> Daca da, esti individul de cea mai joasa extractie pe care l-am
> intalnit vreodata!
> Daca da, intrebarea este: ce cauti la ziarul "Ziua", a carei editura
> i-a publicat lui Mihai Pacepa- si lansat la Gaudeamus- volumul
> "Programmed to kill"?
>
> Victor Roncea, in presa nu reprezinta un secret pentru nimeni ca ai
> convingeri legionare!
> Asa se si explica ura ta penibila impotriva lui Vladimir Tismaneanu.
> Mai nou, observ ca ai si inclinatii comunistoide.
> Altfel, nu ai incerca sa arunci in derizoriu condamanrea comunismului
> si, cu anticipatie, condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov!
> Asocierea admiratiilor legionare si comuniste nu ar fi o noutate:
> multi legionari si-au luat "carnet rosu"- in definitiv, cei cu viziuni
> totalitare au nevoie de un camp de manifestare, indiferent de culoarea
> "cadrului".
>
> Pe cine crezi ca mai inseli, Victor Roncea?
> De ce nu te duci tu sa-ti publici productele urii viscerale in
> revistele on line de sorginte totalitara?
> Oferta e bogata- unele sunt legionare, altele comuniste.
> Ti s-ar potrivi mult mai bine si te-ai si simti mult mai bine: ai fi
> intre ai tai.
>
> P.S.
> Iata, nu te ataca "Ev. zilei", ci iti riposteaza Aya (sau Joan, cum
> vrei sa-mi spui).
>
>
>
>
Doamna,


Radicalismul ideilor si violenta limbajului Dvs. imi aduce aminte, nu chiar intamplator, de textele si cuvantarile lui Rosa Luxemburg. Reprosati lui Victor Roncea tocmai ceea ce Dvs. etalati cu prisosinta.

Nu inaltimea tonului ci profunzimea argumentelor poate convinge!

costy
2007-12-29 19:30:20

synd

La 2007-12-29 18:35:21, synd a scris:

> La 2007-12-29 18:28:38, Aya a scris:
>
> > Aya din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 92.80.32...)2007-12-29 16:12
> > UN TEXT " PIERDUT" INTRE NOAPTE SI DIMINEATA
> >
> > Aya
> > 2007-12-29 02:13:03
> >
> > RONCEA, ESTI PENIBIL! REINCEPI CU MIZERIILE SCRISE IN 2006?
> >
> > Tin sa precizez de la bun inceput: desi, acum, semnez "Aya", sunt una
> > si aceeasi cu cea care, in 2006, a postat sub nickname-ul "Joan".
> > NU eu am renuntat la a ma identifica prin "Joan" (aici, la "Ziua") ci,
> > din ratiuni care imi sunt straine, pur si simplu nu am mai putut
> > accesa, astfel, sectiunea de comentarii.
> >
> > Precizarea anterioara are talcul ei.
> > Victor Roncea, in primavara 2006 ai fost un varf de lance al imundei
> > dezinformari legate de Vladimir Tismaneanu si de laborioasa sa
> > activitate stiintifica in calitate de presedinte al Comisiei
> > Prezidentiale care a conceput si redactat Raportul ce a stat la baza
> > condamnarii comunismului de catre Traian Basescu.
> > Ti-am contrareplicat ferm, cu argumente, anul trecut, demontand toate
> > mizeriile pe care le-ai scris despre Vladimir Tismaneanu.
> > Ai formulat incalificabile "aprecieri" legate de V.T.- deci, tocmai
> > despre cel recunoscut ca fiind cel mai valoros analist si critic al
> > totalitarismului- care aveau la baza penibile asa-zise argumente
> > fascistoide. Iti reamintesc jalnicele tale referiri la criterii etnice
> > si mistificarea realitatii privindu-l pe Vladimir Tismaneanu.
> >
> > Iti reamintesc ca, in urma postarilor mele cu adevarat argumentate,
> > prin care iti anulam textele neadevarate si de joasa extractie, Sorin
> > Rosca Stanescu a intervenit, pe prima pagina a ziarului si, atat in
> > nume personal cat si in calitatea sa de director al ziarului "Ziua" a
> > cerut scruze pentru textele publicate in acest cotidian, care
> > mistificau adevarul in legatura cu Vladimir Tismaneanu.
> >
> > Acum, recidivezi.
> > La fel de penibil si de veninos.
> > Nu actionezi intamplator, Victor Roncea- tu iesi din barlog in
> > momente-cheie.
> > Asa cum anul trecut atacai aberant condamnarea comunismului, acum,
> > incerci sa deschizi calea catre atacarea condamnarii pactului
> > Ribbentrop-Molotov.
> > Victor Roncea, servesti interese mizerabile!?
> > Cine sunt "stapanii" tai?
> >
> > Cum poti sa minti sfruntat spunand ca Vladimir Tismaneanu si Comisia
> > Prezidentiala- dar tinta ta este V.T.!- au facut astfel incat, prin
> > Raportul care a stat la baza condamnarii comunismului (citez din
> > penibilul tau text): "sa acopere responsabilitatea sefilor lui
> > Molotov"? Ai citit Raportul? Daca da, de ce minti? Dac nu, cum iti
> > permiti sa emiti asemenea "judecati" mistificante despre ceea ce nu
> > cunosti?
> >
> > Raportul Comisiei conduse de Vladimir Tismaneanu nu doar ca nu a lasat
> > portita catre ceea ce afirmi, in mod incalificabil, ci a construit
> > puntea necesara pentru condamnarea Pactului Ribbentrop Molotov.
> >
> > Iti sugerez sa citesti ce a scris Mihai Pacepa despre Raportul
> > Comisiei Tismaneanu, in ce fel nuantat si solid argumentat l-a
> > sustinut.
> > Doar nu il vei fi considerand si pe Mihai Pacepa parte a
> > "conspiratiei" pentru "acoperiea" consecintelor pactului Ribbentrop
> > Molotov si a structurilor ocult-kominterniste!
> > Daca da, esti individul de cea mai joasa extractie pe care l-am
> > intalnit vreodata!
> > Daca da, intrebarea este: ce cauti la ziarul "Ziua", a carei editura
> > i-a publicat lui Mihai Pacepa- si lansat la Gaudeamus- volumul
> > "Programmed to kill"?
> >
> > Victor Roncea, in presa nu reprezinta un secret pentru nimeni ca ai
> > convingeri legionare!
> > Asa se si explica ura ta penibila impotriva lui Vladimir Tismaneanu.
> > Mai nou, observ ca ai si inclinatii comunistoide.
> > Altfel, nu ai incerca sa arunci in derizoriu condamanrea comunismului
> > si, cu anticipatie, condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov!
> > Asocierea admiratiilor legionare si comuniste nu ar fi o noutate:
> > multi legionari si-au luat "carnet rosu"- in definitiv, cei cu viziuni
> > totalitare au nevoie de un camp de manifestare, indiferent de culoarea
> > "cadrului".
> >
> > Pe cine crezi ca mai inseli, Victor Roncea?
> > De ce nu te duci tu sa-ti publici productele urii viscerale in
> > revistele on line de sorginte totalitara?
> > Oferta e bogata- unele sunt legionare, altele comuniste.
> > Ti s-ar potrivi mult mai bine si te-ai si simti mult mai bine: ai fi
> > intre ai tai.
> >
> > P.S.
> > Iata, nu te ataca "Ev. zilei", ci iti riposteaza Aya (sau Joan, cum
> > vrei sa-mi spui).
> >
> >
> >
> >
> Doamna,
>
>
> Radicalismul ideilor si violenta limbajului Dvs. imi aduce aminte, nu
> chiar intamplator, de textele si cuvantarile lui Rosa Luxemburg.
> Reprosati lui Victor Roncea tocmai ceea ce Dvs. etalati cu
> prisosinta.
>
> Nu inaltimea tonului ci profunzimea argumentelor poate convinge!
>

Adevarul este undeva la mijloc, draga synd. Dl Roncea a scris un articol
urat, iar "dna" dta i-a raspuns cu aceiasi metoda.

PS: Fiecare isi extrage din lucrarea lui Victoras pasajele care-l "coafeaza"
sau deranjeaza. Pe mine m- a deranjat mai multe, incepand cu titlul
articolului si culminand cu atacul impotriva trustului de presa occidental,
un atac voalat impotriva occidentului!

Ion Caramache
2007-12-29 20:10:28

Re: Dle Caramache, nu amesteca merele cu perele. Tismaneanu a plecat cu avizul Secu. Uite aici:

La 2007-12-29 17:56:26, Harkonen a scris:

> Documentul "fugii" lui Tismaneanu
>
>
> Facsimil fisa DSS a lui Tismaneanu Vladimir (JPG, 1167 kB)
> Descarca &raquo;
>
> Varianta integrala a Scrisorii deschise redactate de Dan Muresan
> despre V. Tismaneanu (DOC, 37 kB) Descarca &raquo;
>
>
> -- ZIUA prezinta fisa Departamentului Securitatii Statului aflata in
> arhiva SRI, fond "D", Dosar 10.947, Vol. 9, p. 369-370
>
>
>
> http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-01-23&id=214592
>

Domnule Harkonen din Bombilezia Meridionala,

Documentul la care va referiti este datat posterior plecarii lui Tismaneanu. Documentul respectiv nu dezvaluie fapte noi care sa nu fi fost deja cunoscute.
Ceea ce este hilar din acest document este afirmatia ca familia Tismaneanu nu a fost cunoscuta ca ar fi avut rude in strainatate.
Pe de alta parte, este de notorietate faptul ca oricine cerea eliberarea unui pasaport trebuia sa aiba avizul Securitatii. Daca ar fi sa urmam rationamentul dvs. bazat pe documentul la care va referiti, atunci TOTI cetatenii romani care au primit pasaport de calatorie turistica ( pasapotul verde ) avind avizul Securitatii, au fost agenti ai acesteia.
Cit priveste pe Dan Muresan, acesta a publicat scrisoarea deschisa la care va referiti in paginile CIVIC NET, organizatie care are printre membrii sai asociatia CIVIC MEDIA fondata de Victor Roncea si care publica pe site-ul sau un elogiu adus lui Mihai Pelin - cunoscut colaborator al Securitatii. Este rindul dvs. sa trageti concluziile de rigoare.

PS
Incurcatul merelor cu perele este specialitatea dvs. Eu l-am intrebat pe domnul Victor Roncea care au fost sefii lui Molotov la care se referea dinsul. Te pomenesti ca, apud Victor Roncea, Molotov ar fi avut alti sefi in perioada cind a fost semnat infamul pact Ribentrop - Molotov - Tismaneanu ?!

katty1
2007-12-29 20:30:00

Re: synd


> Adevarul este undeva la mijloc, draga synd. Dl Roncea a scris un
> articol
> urat, iar "dna" dta i-a raspuns cu aceiasi metoda.
>
> PS: Fiecare isi extrage din lucrarea lui Victoras pasajele care-l
> "coafeaza"
> sau deranjeaza. Pe mine m- a deranjat mai multe, incepand cu titlul
> articolului

si culminand cu atacul impotriva trustului de presa
> occidental,
> un atac voalat impotriva occidentului!
>

Titlul articolului exprima exact ceea ce simt marea majoritate a romanilor cu bun simt ca acest Tismaneanu a facut pact cu minciuna,manipularea si diversiunea. Iar in ce priveste ca Roncea a atacat un trust de presa strain nu inseamna nici pe departe ca ataca occidentul. Numai comunistii stalinisti gindeau prin anii 50-60 comform versurilor:
Dai in mine, dai in tine
Dai in fabrici si uzine.

HAO CIU TZI
2007-12-29 20:44:30

Re: Alooooo ! Cenzuraaa ! Unde este textul lui Aya-aia-i comunista rau!

synd
2007-12-29 21:49:47

Re: synd

La 2007-12-29 19:30:20, costy a scris:

> > >
> > >
> > >
> > Doamna,
> >
>
>
> Adevarul este undeva la mijloc, draga synd. Dl Roncea a scris un
> articol
> urat, iar "dna" dta i-a raspuns cu aceiasi metoda.
>
> PS: Fiecare isi extrage din lucrarea lui Victoras pasajele care-l
> "coafeaza"
> sau deranjeaza. Pe mine m- a deranjat mai multe, incepand cu titlul
> articolului si culminand cu atacul impotriva trustului de presa
> occidental,
> un atac voalat impotriva occidentului!Prefer sa nu-ti comentez observatiile. Nu pot trece totusi sub tacere asocierea, cel putin bizara, dintre Occident si trustul de presa Ringier. Se pare ca ti-a "scapat" un fenomen evident unui "ochi format" si anume faptul ca massmedia isi abandoneaza incet dar sigur, cam de mult de mult timp, menirea existentei sale si anume informarea corecta a publicului cititor, substituind-o printr-o subtila politica de dezinformare. Daca am ajuns noi, cititorii, "consumatorii" produselor presei, sa luam apararea trusturilor de dezinformare, atunci... "razboiul" este pierdut!
>

AVP
2007-12-29 22:12:53

Hai sa fim seriosi, zilierilor...

Tot patriotizmu vostru - pe care n-am de gand sa-l neg, aloo... - se duce de rapa cand vedem cat de nedrepti sunteti cu Vladimir Tismaneanu... Va laudati ca sunteti anticomunisti, dar il injurati non-stop, pe te miri ce motive, pe omul care l-a determinat pe Base (preferitul lui Roncea, de altfel) sa condamne oficial-statal, ca i l e g i t i m si c r i m i n a l, intreg regimul comunist... Se vede de la o posta ce-ati fi vrut voi, criticii acerbi ai lui Tismaneanu (dintre care multi sunteti si negatori ai Holocaustului, ca din intamplare): ati fi vrut ca Raportul Tismaneanu sa fi condamnat ca "ilegitim si criminal" doar comunizmu din perioada 1945-1960, sa spunem, si-n special sa-i condamne, zicandu-le pe numele de neam, pe comunistii romani de origine evreeasca, singurii vinavati, dupa parerea unora, de instaurarea Societatii de Lagar in Romania, iar pe ceilalti, cat cucuruzu codrilor, sa-i absolve de orice vina, in calitatea lor de mielusei neaosi sadea... Ce conteaza ca evreii-comunisti-romani au fost cateva sute sau cateva mii, iar comunistii-romani-romani cateva milioane...? Sau ca din cei 5-6 "conducatori supremi" aborigeni niciunu n-a fost evreu...?

Deci din doua, una, my friends : ori sunteti anticomunisti sinceri, si-atunci ar trebui sa-i pupati mana lui Volo Tismaneanu pentru faptul ca v-a oferit o platforma factologica enorma, de pe spinarea careia puteti sa-i injurati si pe mai departe pe comunistii "ilegitimi si criminali", indiferent de etnia sau de nationalitatea lor ; ori nu sunteti, dar atunci de ce va prefaceti ca sunteti...?

Raportul Tismaneanu este o opera Under Construction, evident... Cu toate imperfectiunile sale, absolut pardonabile avand in vedere timpul scurt in care a fost elaborat, e totusi primul document, pe plan mondial, care a-ndraznit sa sistematizeze - negru pe alb - argumentele pentru condamnarea infernului disimulat "sub fatza umana", infern pe care unii nu vor sau n-au ochi sa-l vada nici astazi, cand rasuflarea Fiarei se simte inca, n-asa...? Nu-i puteti cere tocmai lui Tismaneanu sa fie rasist ori sovin, ca altii ; la nivelul sau de cultura - si nu numai politologica -, el nu poate spune ca un popor sau altul e vinovat pentru ce s-a-ntamplat ; el condamna un Sistem totalitar, ce chiar prin imanentza sa este "ilegitim si criminal", si abia in subsidiar ii denunta pe slujitorii cei mai zelosi ai acestui Sistem, indiferent de etnia lor... Comisia Tismaneanu ar merita Nobelul pentru curajul si efortul sau, iar nu scuipaturile voastre...

In incheiere, as vrea sa ma adresez direct dtale, my friend S.R.Stanescu : inceteaza cu sicanele contra lui Tismaneanu, inainte de a deveni complet ridicol, aloo... Caci da-mi voie sa nu cred ca Victor Roncea ar putea el sa taie si sa spanzure de capul lui pe mosia dtale... In defintiv, cine e Victor Roncea...?

Hai pa...

costy
2007-12-29 22:26:33

Re: synd/katy

La 2007-12-29 20:30:00, katty1 a scris:

>
> > Adevarul este undeva la mijloc, draga synd. Dl Roncea a scris un
> > articol
> > urat, iar "dna" dta i-a raspuns cu aceiasi metoda.
> >
> > PS: Fiecare isi extrage din lucrarea lui Victoras pasajele care-l
> > "coafeaza"
> > sau deranjeaza. Pe mine m- a deranjat mai multe, incepand cu titlul
> > articolului
>
> si culminand cu atacul impotriva trustului de presa
> > occidental,
> > un atac voalat impotriva occidentului!
> >
>
> Titlul articolului exprima exact ceea ce simt marea majoritate a
> romanilor cu bun simt ca acest Tismaneanu a facut pact cu
> minciuna,manipularea si diversiunea. Iar in ce priveste ca Roncea a
> atacat un trust de presa strain nu inseamna nici pe departe ca ataca
> occidentul. Numai comunistii stalinisti gindeau prin anii 50-60
> comform versurilor:
> Dai in mine, dai in tine
> Dai in fabrici si uzine.
>

Imi place la tine ca ai tot timpul controlul asupra cea ce simte marea
amajoritate a romanilor cu bun simtz. As fi curios sa stiu cati al de
badea Ion, Vasile sa Gheorghe, romani cu bun simtz de felul lor, ei
spanand sarut-mana si la gaste, stiu cine este acest Tismaneanu,
pe care autorul il pune pe lista, in titlu, alaturi de dusmani cu vechi state
ai Romaniei. Mi mi se pare o prostie, o rautate, insa nu ma pun in calea
placerilor dta, dudiue colaga.

Dl Roncea, care incepe cu a-l lucra (oare acata oara?)pe Tismaneanu,
merge cu rautatea mai departe, dupa Tismaneanu, incalecand-i si pe alti
5 membri ai comisiei care a livrat raprortul matrozului, dupa ce a avut grija
de a-l extrage pe dl Ticu din ecuatie, uitand ca semnatarii acestuia au fost
vreo 20. Dl Ticu a avut destul timp la dispozitie sa se retraga inainte de
a semna raportul, protestele ulterioare au valoarea lui zero barat.
Pot accepta ca acest raport nu a foat bine documentat si eleborat, ca el
contine greseli si erori voite sau nedorite, ca o alta echipa din care ar fi
facut parte si autorul ar fi produs unul mult mai bun, insa acest raport -
cuplat cu condamnarea comnunismului care i-a urmat - nu are decat o
valoare simbolica, nu lezeaza, nu ucide pe nimeni, nu rupe nici un mm
patrat din pamantul sfant al patrie etc, asa ca nu inteleg atacul rautacios
al dlui Roncea impotriva dlor Tismaneanu, Patapievici pe care-l atinge
chiar la persoana - la papion si la figura - Liiceanu, Manolescu.

Dl Roncea mere si mai departe, uitand aportul deosebit al ziarului EVZ
in chinurile Romaniei de a se lepada de democratia originala impusa de
echipa bolsevicului Ilici, uitand ca pana mai amu doi ani juma cele doua
ziare - EVZ si Ziua - sufereau de acelasi diagnostic, ca pe EVZ nu poti
gasi articole ale senatorilor peremisti impotriva "liichenilor" sau ale
celor pedesisti impotriva "nebunilor", "alogenilor".

Dl Roncea mere si mai departe, tragand o palma la basca si trustului
occidental Riengel, care ne prezinta cititorului, "zilnic" !!!, ca un popor
nespalat, mitocan si betiv. In timp ce ziua se rezuma doar la a-i prezenta
in acesata postura injositoare numai pe Baseascu si sustinatorii lui!
Se pare ca dl Roncea nu stie cu ce se ocupa dnii Spanu, Savalic, dan
Roxana si alti colegi de-ai domniei sale.
Sper ca acest trust occidental sa se retraga cat mai curand din tigania
de pe Dambovita, dl Patricu sa preia acest ziar, iar cuibul de intelectuali
vanduti: Patapievici, Tismaneanu, Cartarascu, Mihes etc de pe EVZ sa
fie distrus!

PS: Victoras al nostru a primit o lectie aspra de la Tomita pe RL. Se
pare insa ca nu este in stare sa invete ceva din ea!!
Aya
2007-12-29 22:41:14

Re: synd; INAINTE DE A-L CRITICA PE VLADIMIR TISMANEANU SI PE SUSTINATORII LUI, INVATA GRAMATICA!

Am descoperit genialul text prin care imi critici postarea si, implicit, il atatci (aberant) pe Vladimir Tismneanu.

Inainte de a te pronunta asupra opiniilor cuiva privitoare la studiul realizat de un intelectual autentic (l-am numit pe Vladimir Tismaneanu, presedintele Comisiei care a elaborat Raportul in baza caruia a fost condamnat comunismul de catre Traian Basescu) ar fi indicat sa inveti sa scrii (si, desigur, sa vorbesti- eventual sa citesti, astfel incat legaturile intre cuvinte sa fie coerente, in mintea ta).

Ai terminat scoala elementara (nu conteaza cati ani ani)?
Ma indoiesc, intrucat, din cate imi amintesc, "tainele" acordulului intre subicect si predicat se "dezvalui" in clasele primare. De asemenea, formulele specifice substantivelor prorpii (numelor) feminine.

Citez din penibila ta replica:
1. "Radicalismul ideilor si violenta limbajului Dvs. imi aduce (?!? n.A.) aminte";

2. "textele si cuvantarile lui (?!? n.A.) Rosa Luxemburg.

Draga "synd", acordul se face in gen, numar si caz.
1. Ca atare, cele mentionate de tine iti "aduc aminte" (nicidecum, aduce aminte cum ai scris, dovedind ca esti vag alfabetizat);

2. Formularea corecta (repet, principiul se invata in clasele primare) este "Rosei Luxemburg" (nicidecum constructia jenanta- citez: "lui Rosa Luxemburg").

Am o mare curiozitate.
"Stapanii" vostri, comunistoizii, sunt in atat de mare criza de oameni incat au ajuns sa se foloseasca, pentru replici publice (un forum este un spatiu public) de semianalfabeti?
Cu indivizi de genul vostru doresc sa-l combata respectivii "stapani" pe rafinatul intelectual Vladimir Tismaneanu, cel mai important specialist in studiul totalitarismului?
Nici o sansa!

Cu specimene ca tine s-a "asociat" Victor Roncea?
In acest caz, caderea sa in ridicol este totala, depasind trista performanta realizata prin articolul sau de astazi!

Baietzas, ai citit Raportul Tismaneanu, in baza caruia a fost condamant comunismul?
Am certitudinea ca raspunsul este negativ, intrucat nu pari a fi capabil sa lecturezi mai mult de o jumatate de pagina fara a avea ameteli.

Afla de la mine, care l-am citit (are multe sute de pagini): este cea mai complexa prezentare a perioadei comuniste, a substraturilor si determinarilor sale.

Sfatul meu este sa te alfabetizezi, apoi sa te informezi si abia dupa aceea sa indraznesti sa te pronunti.

P.S.
Ai reusit sa retii un nume feminin din "galeria de stanga"!
A propos, stii cine a fost Rosa Luxemburg, prin ce s-a facut remarcata?
Sigur nu stii, altfel nu ai fi apelat la "urechisme"!
Corect ar fi sa te abtii de la remarci, daca nu stii despre ce este vorba.
Tonul si abordarile Rosei Luxemburg nu au nimic in comun cu textul meu.

katty1
2007-12-29 22:52:13

Re: Hai sa fim seriosi, zilierilor...

La 2007-12-29 22:12:53, AVP a scris:

> Tot patriotizmu vostru - pe care n-am de gand sa-l neg, aloo... - se
> duce de rapa cand vedem cat de nedrepti sunteti cu Vladimir
> Tismaneanu... Va laudati ca sunteti anticomunisti, dar il injurati
> non-stop, pe te miri ce motive, pe omul care l-a determinat pe Base
> (preferitul lui Roncea, de altfel) sa condamne oficial-statal, ca i
> l e g i t i m si c r i m i n a l, intreg regimul comunist... Se
> vede de la o posta ce-ati fi vrut voi, criticii acerbi ai lui
> Tismaneanu (dintre care multi sunteti si negatori ai Holocaustului, ca
> din intamplare): ati fi vrut ca Raportul Tismaneanu sa fi condamnat ca
> "ilegitim si criminal" doar comunizmu din perioada 1945-1960, sa
> spunem, si-n special sa-i condamne, zicandu-le pe numele de neam, pe
> comunistii romani de origine evreeasca, singurii vinavati, dupa
> parerea unora, de instaurarea Societatii de Lagar in Romania, iar pe
> ceilalti, cat cucuruzu codrilor, sa-i absolve de orice vina, in
> calitatea lor de mielusei neaosi sadea... Ce conteaza ca
> evreii-comunisti-romani au fost cateva sute sau cateva mii, iar
> comunistii-romani-romani cateva milioane...? Sau ca din cei 5-6
> "conducatori supremi" aborigeni niciunu n-a fost evreu...?
>
> Deci din doua, una, my friends : ori sunteti anticomunisti sinceri,
> si-atunci ar trebui sa-i pupati mana lui Volo Tismaneanu pentru faptul
> ca v-a oferit o platforma factologica enorma, de pe spinarea careia
> puteti sa-i injurati si pe mai departe pe comunistii "ilegitimi si
> criminali", indiferent de etnia sau de nationalitatea lor ; ori nu
> sunteti, dar atunci de ce va prefaceti ca sunteti...?
>
> Raportul Tismaneanu este o opera Under Construction, evident... Cu
> toate imperfectiunile sale, absolut pardonabile avand in vedere timpul
> scurt in care a fost elaborat, e totusi primul document, pe plan
> mondial, care a-ndraznit sa sistematizeze - negru pe alb - argumentele
> pentru condamnarea infernului disimulat "sub fatza umana", infern pe
> care unii nu vor sau n-au ochi sa-l vada nici astazi, cand rasuflarea
> Fiarei se simte inca, n-asa...? Nu-i puteti cere tocmai lui Tismaneanu
> sa fie rasist ori sovin, ca altii ; la nivelul sau de cultura - si nu
> numai politologica -, el nu poate spune ca un popor sau altul e
> vinovat pentru ce s-a-ntamplat ; el condamna un Sistem totalitar, ce
> chiar prin imanentza sa este "ilegitim si criminal", si abia in
> subsidiar ii denunta pe slujitorii cei mai zelosi ai acestui Sistem,
> indiferent de etnia lor... Comisia Tismaneanu ar merita Nobelul pentru
> curajul si efortul sau, iar nu scuipaturile voastre...
>
> In incheiere, as vrea sa ma adresez direct dtale, my friend
> S.R.Stanescu : inceteaza cu sicanele contra lui Tismaneanu, inainte de
> a deveni complet ridicol, aloo... Caci da-mi voie sa nu cred ca Victor
> Roncea ar putea el sa taie si sa spanzure de capul lui pe mosia
> dtale... In defintiv, cine e Victor Roncea...?
>
> Hai pa...
>
>


Poietule , asa-i ca ti s-a dat si tie un osisor de ros? Smechere, Tismaneanu era mare mahar prin PCR cind tu scriai apelul ala pentru Europa. Te mai miri de ce nu are romanul incredere in telectuali fara coloana vertebrala ca tine?

synd
2007-12-29 23:02:21

Re: synd; INAINTE DE A-L CRITICA PE VLADIMIR TISMANEANU SI PE SUSTINATORII LUI, INVATA GRAMATICA!

La 2007-12-29 22:41:14, Aya a scris:

> Am descoperit genialul text prin care imi critici postarea si,
> implicit, il atatci (aberant) pe Vladimir Tismneanu.
>
> Inainte de a te pronunta asupra opiniilor cuiva privitoare la studiul
> realizat de un intelectual autentic (l-am numit pe Vladimir
> Tismaneanu, presedintele Comisiei care a elaborat Raportul in baza
> caruia a fost condamnat comunismul de catre Traian Basescu) ar fi
> indicat sa inveti sa scrii (si, desigur, sa vorbesti- eventual sa
> citesti, astfel incat legaturile intre cuvinte sa fie coerente, in
> mintea ta).
>
> Ai terminat scoala elementara (nu conteaza cati ani ani)?
> Ma indoiesc, intrucat, din cate imi amintesc, "tainele" acordulului
> intre subicect si predicat se "dezvalui" in clasele primare. De
> asemenea, formulele specifice substantivelor prorpii (numelor)
> feminine.
>
> Citez din penibila ta replica:
> 1. "Radicalismul ideilor si violenta limbajului Dvs. imi aduce (?!?
> n.A.) aminte";
>
> 2. "textele si cuvantarile lui (?!? n.A.) Rosa Luxemburg.
>
> Draga "synd", acordul se face in gen, numar si caz.
> 1. Ca atare, cele mentionate de tine iti "aduc aminte" (nicidecum,
> aduce aminte cum ai scris, dovedind ca esti vag alfabetizat);
>
> 2. Formularea corecta (repet, principiul se invata in clasele primare)
> este "Rosei Luxemburg" (nicidecum constructia jenanta- citez: "lui
> Rosa Luxemburg").
>
> Am o mare curiozitate.
> "Stapanii" vostri, comunistoizii, sunt in atat de mare criza de oameni
> incat au ajuns sa se foloseasca, pentru replici publice (un forum este
> un spatiu public) de semianalfabeti?
> Cu indivizi de genul vostru doresc sa-l combata respectivii "stapani"
> pe rafinatul intelectual Vladimir Tismaneanu, cel mai important
> specialist in studiul totalitarismului?
> Nici o sansa!
>
> Cu specimene ca tine s-a "asociat" Victor Roncea?
> In acest caz, caderea sa in ridicol este totala, depasind trista
> performanta realizata prin articolul sau de astazi!
>
> Baietzas, ai citit Raportul Tismaneanu, in baza caruia a fost
> condamant comunismul?
> Am certitudinea ca raspunsul este negativ, intrucat nu pari a fi
> capabil sa lecturezi mai mult de o jumatate de pagina fara a avea
> ameteli.
>
> Afla de la mine, care l-am citit (are multe sute de pagini): este cea
> mai complexa prezentare a perioadei comuniste, a substraturilor si
> determinarilor sale.
>
> Sfatul meu este sa te alfabetizezi, apoi sa te informezi si abia dupa
> aceea sa indraznesti sa te pronunti.
>
> P.S.
> Ai reusit sa retii un nume feminin din "galeria de stanga"!
> A propos, stii cine a fost Rosa Luxemburg, prin ce s-a facut
> remarcata?
> Sigur nu stii, altfel nu ai fi apelat la "urechisme"!
> Corect ar fi sa te abtii de la remarci, daca nu stii despre ce este
> vorba.
> Tonul si abordarile Rosei Luxemburg nu au nimic in comun cu textul
> meu.
>


Doamna,

Eu sunt primul care regret, atunci cand, uneori, fac greseli gramaticale in limba mea materna. Au trecut insa aproape treizeci de ani, de cand am parasit tara, iar limba romana o folosesc doar cateva minute pe luna, atunci cand scriu tocmai pe acest forum. Nu este desigur o scuza, ci doar o explicatie.

Greselile mele gramaticale nu modifica insa fondul observatiei mele, observatie care nu mai era necesar sa o confirmati. Violenta limbajului Dvs., binecunoscut mie din anii cand traiam in Romania comuniste, va descalifica. In ceea ce priveste raportul in cauza, nu cred ca aveti nici cunostintele si nici pregatirea necesara pentru a-l comenta. Chiar daca l-ati citit, nu ati inteles nimic din el.

evreu mandru din israel
2007-12-29 23:03:37

Re: Ce frumos le spui rinocerilor!! Happy New Year si la Multi Ani! NDC

La 2007-12-29 22:12:53, AVP a scris:

> Tot patriotizmu vostru - pe care n-am de gand sa-l neg, aloo... - se
> duce de rapa cand vedem cat de nedrepti sunteti cu Vladimir
> Tismaneanu... Va laudati ca sunteti anticomunisti, dar il injurati
> non-stop, pe te miri ce motive, pe omul care l-a determinat pe Base
> (preferitul lui Roncea, de altfel) sa condamne oficial-statal, ca i
> l e g i t i m si c r i m i n a l, intreg regimul comunist... Se
> vede de la o posta ce-ati fi vrut voi, criticii acerbi ai lui
> Tismaneanu (dintre care multi sunteti si negatori ai Holocaustului, ca
> din intamplare): ati fi vrut ca Raportul Tismaneanu sa fi condamnat ca
> "ilegitim si criminal" doar comunizmu din perioada 1945-1960, sa
> spunem, si-n special sa-i condamne, zicandu-le pe numele de neam, pe
> comunistii romani de origine evreeasca, singurii vinavati, dupa
> parerea unora, de instaurarea Societatii de Lagar in Romania, iar pe
> ceilalti, cat cucuruzu codrilor, sa-i absolve de orice vina, in
> calitatea lor de mielusei neaosi sadea... Ce conteaza ca
> evreii-comunisti-romani au fost cateva sute sau cateva mii, iar
> comunistii-romani-romani cateva milioane...? Sau ca din cei 5-6
> "conducatori supremi" aborigeni niciunu n-a fost evreu...?
>
> Deci din doua, una, my friends : ori sunteti anticomunisti sinceri,
> si-atunci ar trebui sa-i pupati mana lui Volo Tismaneanu pentru faptul
> ca v-a oferit o platforma factologica enorma, de pe spinarea careia
> puteti sa-i injurati si pe mai departe pe comunistii "ilegitimi si
> criminali", indiferent de etnia sau de nationalitatea lor ; ori nu
> sunteti, dar atunci de ce va prefaceti ca sunteti...?
>
> Raportul Tismaneanu este o opera Under Construction, evident... Cu
> toate imperfectiunile sale, absolut pardonabile avand in vedere timpul
> scurt in care a fost elaborat, e totusi primul document, pe plan
> mondial, care a-ndraznit sa sistematizeze - negru pe alb - argumentele
> pentru condamnarea infernului disimulat "sub fatza umana", infern pe
> care unii nu vor sau n-au ochi sa-l vada nici astazi, cand rasuflarea
> Fiarei se simte inca, n-asa...? Nu-i puteti cere tocmai lui Tismaneanu
> sa fie rasist ori sovin, ca altii ; la nivelul sau de cultura - si nu
> numai politologica -, el nu poate spune ca un popor sau altul e
> vinovat pentru ce s-a-ntamplat ; el condamna un Sistem totalitar, ce
> chiar prin imanentza sa este "ilegitim si criminal", si abia in
> subsidiar ii denunta pe slujitorii cei mai zelosi ai acestui Sistem,
> indiferent de etnia lor... Comisia Tismaneanu ar merita Nobelul pentru
> curajul si efortul sau, iar nu scuipaturile voastre...
>
> In incheiere, as vrea sa ma adresez direct dtale, my friend
> S.R.Stanescu : inceteaza cu sicanele contra lui Tismaneanu, inainte de
> a deveni complet ridicol, aloo... Caci da-mi voie sa nu cred ca Victor
> Roncea ar putea el sa taie si sa spanzure de capul lui pe mosia
> dtale... In defintiv, cine e Victor Roncea...?
>
> Hai pa...
>
>

costy
2007-12-29 23:03:59

Re: Hai sa fim seriosi, zilierilor...

La 2007-12-29 22:52:13, katty1 a scris:

> La 2007-12-29 22:12:53, AVP a scris:
>
> > Tot patriotizmu vostru - pe care n-am de gand sa-l neg, aloo... - se
> > duce de rapa cand vedem cat de nedrepti sunteti cu Vladimir
> > Tismaneanu... Va laudati ca sunteti anticomunisti, dar il injurati
> > non-stop, pe te miri ce motive, pe omul care l-a determinat pe Base
> > (preferitul lui Roncea, de altfel) sa condamne oficial-statal, ca i
> > l e g i t i m si c r i m i n a l, intreg regimul comunist... Se
> > vede de la o posta ce-ati fi vrut voi, criticii acerbi ai lui
> > Tismaneanu (dintre care multi sunteti si negatori ai Holocaustului, ca
> > din intamplare): ati fi vrut ca Raportul Tismaneanu sa fi condamnat ca
> > "ilegitim si criminal" doar comunizmu din perioada 1945-1960, sa
> > spunem, si-n special sa-i condamne, zicandu-le pe numele de neam, pe
> > comunistii romani de origine evreeasca, singurii vinavati, dupa
> > parerea unora, de instaurarea Societatii de Lagar in Romania, iar pe
> > ceilalti, cat cucuruzu codrilor, sa-i absolve de orice vina, in
> > calitatea lor de mielusei neaosi sadea... Ce conteaza ca
> > evreii-comunisti-romani au fost cateva sute sau cateva mii, iar
> > comunistii-romani-romani cateva milioane...? Sau ca din cei 5-6
> > "conducatori supremi" aborigeni niciunu n-a fost evreu...?
> >
> > Deci din doua, una, my friends : ori sunteti anticomunisti sinceri,
> > si-atunci ar trebui sa-i pupati mana lui Volo Tismaneanu pentru faptul
> > ca v-a oferit o platforma factologica enorma, de pe spinarea careia
> > puteti sa-i injurati si pe mai departe pe comunistii "ilegitimi si
> > criminali", indiferent de etnia sau de nationalitatea lor ; ori nu
> > sunteti, dar atunci de ce va prefaceti ca sunteti...?
> >
> > Raportul Tismaneanu este o opera Under Construction, evident... Cu
> > toate imperfectiunile sale, absolut pardonabile avand in vedere timpul
> > scurt in care a fost elaborat, e totusi primul document, pe plan
> > mondial, care a-ndraznit sa sistematizeze - negru pe alb - argumentele
> > pentru condamnarea infernului disimulat "sub fatza umana", infern pe
> > care unii nu vor sau n-au ochi sa-l vada nici astazi, cand rasuflarea
> > Fiarei se simte inca, n-asa...? Nu-i puteti cere tocmai lui Tismaneanu
> > sa fie rasist ori sovin, ca altii ; la nivelul sau de cultura - si nu
> > numai politologica -, el nu poate spune ca un popor sau altul e
> > vinovat pentru ce s-a-ntamplat ; el condamna un Sistem totalitar, ce
> > chiar prin imanentza sa este "ilegitim si criminal", si abia in
> > subsidiar ii denunta pe slujitorii cei mai zelosi ai acestui Sistem,
> > indiferent de etnia lor... Comisia Tismaneanu ar merita Nobelul pentru
> > curajul si efortul sau, iar nu scuipaturile voastre...
> >
> > In incheiere, as vrea sa ma adresez direct dtale, my friend
> > S.R.Stanescu : inceteaza cu sicanele contra lui Tismaneanu, inainte de
> > a deveni complet ridicol, aloo... Caci da-mi voie sa nu cred ca Victor
> > Roncea ar putea el sa taie si sa spanzure de capul lui pe mosia
> > dtale... In defintiv, cine e Victor Roncea...?
> >
> > Hai pa...
> >
> >
>
>
> Poietule , asa-i ca ti s-a dat si tie un osisor de ros? Smechere,
> Tismaneanu era mare mahar prin PCR cind tu scriai apelul ala pentru
> Europa. Te mai miri de ce nu are romanul incredere in telectuali fara
> coloana vertebrala ca tine?
>

Ia "ezplica" mata, duduia katinca, care sunt intelectualii aia cu coloana
si vana in ea in care boborul roman are incredere!

Poate ne explici, cu aceiasi ocazie, ce inseamna expresia "mare mahar
prin PCR"!

katty1
2007-12-29 23:06:46

Re: Hai sa fim seriosi, zilierilor...

La 2007-12-29 23:03:59, costy a scris:

> La 2007-12-29 22:52:13, katty1 a scris:
>
> > La 2007-12-29 22:12:53, AVP a scris:
> >
> > > Tot patriotizmu vostru - pe care n-am de gand sa-l neg, aloo... - se
> > > duce de rapa cand vedem cat de nedrepti sunteti cu Vladimir
> > > Tismaneanu... Va laudati ca sunteti anticomunisti, dar il injurati
> > > non-stop, pe te miri ce motive, pe omul care l-a determinat pe Base
> > > (preferitul lui Roncea, de altfel) sa condamne oficial-statal, ca i
> > > l e g i t i m si c r i m i n a l, intreg regimul comunist... Se
> > > vede de la o posta ce-ati fi vrut voi, criticii acerbi ai lui
> > > Tismaneanu (dintre care multi sunteti si negatori ai Holocaustului, ca
> > > din intamplare): ati fi vrut ca Raportul Tismaneanu sa fi condamnat ca
> > > "ilegitim si criminal" doar comunizmu din perioada 1945-1960, sa
> > > spunem, si-n special sa-i condamne, zicandu-le pe numele de neam, pe
> > > comunistii romani de origine evreeasca, singurii vinavati, dupa
> > > parerea unora, de instaurarea Societatii de Lagar in Romania, iar pe
> > > ceilalti, cat cucuruzu codrilor, sa-i absolve de orice vina, in
> > > calitatea lor de mielusei neaosi sadea... Ce conteaza ca
> > > evreii-comunisti-romani au fost cateva sute sau cateva mii, iar
> > > comunistii-romani-romani cateva milioane...? Sau ca din cei 5-6
> > > "conducatori supremi" aborigeni niciunu n-a fost evreu...?
> > >
> > > Deci din doua, una, my friends : ori sunteti anticomunisti sinceri,
> > > si-atunci ar trebui sa-i pupati mana lui Volo Tismaneanu pentru faptul
> > > ca v-a oferit o platforma factologica enorma, de pe spinarea careia
> > > puteti sa-i injurati si pe mai departe pe comunistii "ilegitimi si
> > > criminali", indiferent de etnia sau de nationalitatea lor ; ori nu
> > > sunteti, dar atunci de ce va prefaceti ca sunteti...?
> > >
> > > Raportul Tismaneanu este o opera Under Construction, evident... Cu
> > > toate imperfectiunile sale, absolut pardonabile avand in vedere timpul
> > > scurt in care a fost elaborat, e totusi primul document, pe plan
> > > mondial, care a-ndraznit sa sistematizeze - negru pe alb - argumentele
> > > pentru condamnarea infernului disimulat "sub fatza umana", infern pe
> > > care unii nu vor sau n-au ochi sa-l vada nici astazi, cand rasuflarea
> > > Fiarei se simte inca, n-asa...? Nu-i puteti cere tocmai lui Tismaneanu
> > > sa fie rasist ori sovin, ca altii ; la nivelul sau de cultura - si nu
> > > numai politologica -, el nu poate spune ca un popor sau altul e
> > > vinovat pentru ce s-a-ntamplat ; el condamna un Sistem totalitar, ce
> > > chiar prin imanentza sa este "ilegitim si criminal", si abia in
> > > subsidiar ii denunta pe slujitorii cei mai zelosi ai acestui Sistem,
> > > indiferent de etnia lor... Comisia Tismaneanu ar merita Nobelul pentru
> > > curajul si efortul sau, iar nu scuipaturile voastre...
> > >
> > > In incheiere, as vrea sa ma adresez direct dtale, my friend
> > > S.R.Stanescu : inceteaza cu sicanele contra lui Tismaneanu, inainte de
> > > a deveni complet ridicol, aloo... Caci da-mi voie sa nu cred ca Victor
> > > Roncea ar putea el sa taie si sa spanzure de capul lui pe mosia
> > > dtale... In defintiv, cine e Victor Roncea...?
> > >
> > > Hai pa...
> > >
> > >
> >
> >
> > Poietule , asa-i ca ti s-a dat si tie un osisor de ros? Smechere,
> > Tismaneanu era mare mahar prin PCR cind tu scriai apelul ala pentru
> > Europa. Te mai miri de ce nu are romanul incredere in telectuali fara
> > coloana vertebrala ca tine?
> >
>
> Ia "ezplica" mata, duduia katinca, care sunt intelectualii aia cu
> coloana
> si vana in ea in care boborul roman are incredere!
>
> Poate ne explici, cu aceiasi ocazie, ce inseamna expresia "mare mahar
>
> prin PCR"!
>
>
>


Cum maria sa costica nu cunoaste alti intelectuali cu coloana vertebrala in afara de tismaneanu? Vai costica !!!!


costy
2007-12-29 23:09:48

Re: Hai sa fim seriosi, zilierilor...

La 2007-12-29 23:06:46, katty1 a scris:

> La 2007-12-29 23:03:59, costy a scris:
>
> > La 2007-12-29 22:52:13, katty1 a scris:
> >
> > > La 2007-12-29 22:12:53, AVP a scris:
> > >
> > > > Tot patriotizmu vostru - pe care n-am de gand sa-l neg, aloo... - se
> > > > duce de rapa cand vedem cat de nedrepti sunteti cu Vladimir
> > > > Tismaneanu... Va laudati ca sunteti anticomunisti, dar il injurati
> > > > non-stop, pe te miri ce motive, pe omul care l-a determinat pe Base
> > > > (preferitul lui Roncea, de altfel) sa condamne oficial-statal, ca i
> > > > l e g i t i m si c r i m i n a l, intreg regimul comunist... Se
> > > > vede de la o posta ce-ati fi vrut voi, criticii acerbi ai lui
> > > > Tismaneanu (dintre care multi sunteti si negatori ai Holocaustului, ca
> > > > din intamplare): ati fi vrut ca Raportul Tismaneanu sa fi condamnat ca
> > > > "ilegitim si criminal" doar comunizmu din perioada 1945-1960, sa
> > > > spunem, si-n special sa-i condamne, zicandu-le pe numele de neam, pe
> > > > comunistii romani de origine evreeasca, singurii vinavati, dupa
> > > > parerea unora, de instaurarea Societatii de Lagar in Romania, iar pe
> > > > ceilalti, cat cucuruzu codrilor, sa-i absolve de orice vina, in
> > > > calitatea lor de mielusei neaosi sadea... Ce conteaza ca
> > > > evreii-comunisti-romani au fost cateva sute sau cateva mii, iar
> > > > comunistii-romani-romani cateva milioane...? Sau ca din cei 5-6
> > > > "conducatori supremi" aborigeni niciunu n-a fost evreu...?
> > > >
> > > > Deci din doua, una, my friends : ori sunteti anticomunisti sinceri,
> > > > si-atunci ar trebui sa-i pupati mana lui Volo Tismaneanu pentru faptul
> > > > ca v-a oferit o platforma factologica enorma, de pe spinarea careia
> > > > puteti sa-i injurati si pe mai departe pe comunistii "ilegitimi si
> > > > criminali", indiferent de etnia sau de nationalitatea lor ; ori nu
> > > > sunteti, dar atunci de ce va prefaceti ca sunteti...?
> > > >
> > > > Raportul Tismaneanu este o opera Under Construction, evident... Cu
> > > > toate imperfectiunile sale, absolut pardonabile avand in vedere timpul
> > > > scurt in care a fost elaborat, e totusi primul document, pe plan
> > > > mondial, care a-ndraznit sa sistematizeze - negru pe alb - argumentele
> > > > pentru condamnarea infernului disimulat "sub fatza umana", infern pe
> > > > care unii nu vor sau n-au ochi sa-l vada nici astazi, cand rasuflarea
> > > > Fiarei se simte inca, n-asa...? Nu-i puteti cere tocmai lui Tismaneanu
> > > > sa fie rasist ori sovin, ca altii ; la nivelul sau de cultura - si nu
> > > > numai politologica -, el nu poate spune ca un popor sau altul e
> > > > vinovat pentru ce s-a-ntamplat ; el condamna un Sistem totalitar, ce
> > > > chiar prin imanentza sa este "ilegitim si criminal", si abia in
> > > > subsidiar ii denunta pe slujitorii cei mai zelosi ai acestui Sistem,
> > > > indiferent de etnia lor... Comisia Tismaneanu ar merita Nobelul pentru
> > > > curajul si efortul sau, iar nu scuipaturile voastre...
> > > >
> > > > In incheiere, as vrea sa ma adresez direct dtale, my friend
> > > > S.R.Stanescu : inceteaza cu sicanele contra lui Tismaneanu, inainte de
> > > > a deveni complet ridicol, aloo... Caci da-mi voie sa nu cred ca Victor
> > > > Roncea ar putea el sa taie si sa spanzure de capul lui pe mosia
> > > > dtale... In defintiv, cine e Victor Roncea...?
> > > >
> > > > Hai pa...
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> > > Poietule , asa-i ca ti s-a dat si tie un osisor de ros? Smechere,
> > > Tismaneanu era mare mahar prin PCR cind tu scriai apelul ala pentru
> > > Europa. Te mai miri de ce nu are romanul incredere in telectuali fara
> > > coloana vertebrala ca tine?
> > >
> >
> > Ia "ezplica" mata, duduia katinca, care sunt intelectualii aia cu
> > coloana
> > si vana in ea in care boborul roman are incredere!
> >
> > Poate ne explici, cu aceiasi ocazie, ce inseamna expresia "mare mahar
> >
> > prin PCR"!
> >
> >
> >
>
>
> Cum maria sa costica nu cunoaste alti intelectuali cu coloana
> vertebrala in afara de tismaneanu? Vai costica !!!!
>

Nume-mi doresc, caci de vrajeli am die Nasse voll, scumpete!

katty1
2007-12-29 23:09:50

Re: Ce frumos le spui rinocerilor!! Happy New Year si la Multi Ani! NDCSe poate mandrule?? Luati-l voi draga pe "poietul" asta in mizerie si dati-i si lui o bucata de piine nu vedeti ce bine raspunde la comenzi? Investitie sigura garantat 100%. Puteti sa-i dati si sefia Mossadului pe mana. ! :-))

costy
2007-12-29 23:12:54

Re: Ce frumos le spui rinocerilor!! Happy New Year si la Multi Ani! NDC

La 2007-12-29 23:09:50, katty1 a scris:

>
>
> Se poate mandrule?? Luati-l voi draga pe "poietul" asta in mizerie si
> dati-i si lui o bucata de piine nu vedeti ce bine raspunde la comenzi?
> Investitie sigura garantat 100%. Puteti sa-i dati si sefia Mossadului
> pe mana. ! :-))
>

katinka drag, lasa te rog atacurile la persoana unia de talia lui inganfatul
sa inCIDatul...tu esti o barbata subtire, dragutzule.

Ratacitul
2007-12-29 23:32:12

AVEPICA

Ia zi, Avepica, daca nu te pomenea raportul ala, ce parere ai fi avut despre el?

Si inca ceva: Nen-to Tismaneanu zice ca-i raport final (a luat si banii pe el....nu-i problema, ca mai vrea). Tu spui ca e opera "under construction". Pe cine sa credem, pe tine sau pe nen-to Tismaneanu?

PS: tu esti anticomunist doar cu "clasa muncitoare" (citeste gura). Adica dai din gura si-i lauzi pe aia care nu fac altceva decat sa dea din gura. Anticomunist adevarat e Patriciu. Ala chiar face ceva capitalist si demonstreaza de ce e mai bun capitalismul.

katty1
2007-12-29 23:36:44

Re: AVEPICA

La 2007-12-29 23:32:12, Ratacitul a scris:

> Ia zi, Avepica, daca nu te pomenea raportul ala, ce parere ai fi avut
> despre el?
>
> Si inca ceva: Nen-to Tismaneanu zice ca-i raport final (a luat si
> banii pe el....nu-i problema, ca mai vrea). Tu spui ca e opera "under
> construction". Pe cine sa credem, pe tine sau pe nen-to Tismaneanu?
>
> PS: tu esti anticomunist doar cu "clasa muncitoare" (citeste gura).
> Adica dai din gura si-i lauzi pe aia care nu fac altceva decat sa dea
> din gura. Anticomunist adevarat e Patriciu. Ala chiar face ceva
> capitalist si demonstreaza de ce e mai bun capitalismul.
>
>
>

Nu stiam ca in raport este pomenit amicul nost`dar stiu sigur ca liderul minerilor de din 1977 Constantin Dobre care intr-adevar si-a riscat viata, nu prea a fost consultat la intocmirea raportului. De fapt si lista autorilor are pe ea numai istorici unu si unu !!!!! :-))

Ratacitul
2007-12-29 23:47:09

Re: synd; INAINTE DE A-L CRITICA PE VLADIMIR TISMANEANU SI PE SUSTINATORII LUI, INVATA GRAMATICA!

Draga doamna Aya,

Va felicit pentru "complet-doctul" pe care va straduiti sa-l puneti in evidenta prin contrast cu "semidoctii" sau "vag alfabetizatii" ce-si permit sa scrie pe acest forum. Nu uitati sa precizati acest amenunt esential la fiecare postare, nu de alta dar unii ar putea face confuzii.

Scopul micii mele postari este strict tehnic. Din moment ce sunteti atat de stapana pe gramatica limbii romane, as vrea sa stiu si eu cum se spune:

"textele si cuvantarile lui (sau, daca preferati, puteti folosi articole de lenjerie) lui Sharon Stone sau Sharonei Stone"?

"textele si cuvantarile lui Benazil Bhutto sau Benazilei Bhutto"?

"textele si cuvantarile lui Nancy Reagan sau Nancyei Reagan "?

"textele si cuvantarile lui Hilary Clinton sau Hilaryei Clinton "?

Va multumesc anticipat.
La 2007-12-29 22:41:14, Aya a scris:

[....]
> 2. "textele si cuvantarile lui (?!? n.A.) Rosa Luxemburg.
>
> Draga "synd", acordul se face in gen, numar si caz.
[....]
>
> 2. Formularea corecta (repet, principiul se invata in clasele primare)
> este "Rosei Luxemburg" (nicidecum constructia jenanta- citez: "lui
> Rosa Luxemburg").
>
[....]

Ratacitul
2007-12-29 23:55:33

Re: AVEPICA


Este. De fapt asta a fost oful lui etern: de ce nu-l baga nimeni in seama. Acum, ca s-a milostivit cineva de el, merge cu raportul in dinti si in tramvai.

Ah, istoricii care au intocmit raportul ....ce nevoie e de ei? Era comanda ferma sa iasa asa, nici un istoric adevarat nu se compromite in halul asta.
Pui pariu ca daca (pe bani multi) se da comanda sa se scrie o lucrare cum ca Hitler a fost bun si asa si pe dincolo....se gasesc cel putin tot atatia semnatari ai unui "raport final" pe acesta tema? Si tot atat de istorici ca si astia de acum?

La 2007-12-29 23:36:44, katty1 a scris:


> Nu stiam ca in raport este pomenit amicul nost`dar stiu sigur ca
> liderul minerilor de din 1977 Constantin Dobre care intr-adevar si-a
> riscat viata, nu prea a fost consultat la intocmirea raportului. De
> fapt si lista autorilor are pe ea numai istorici unu si unu !!!!!
> :-))
>
>

evreu mandru din israel
2007-12-30 00:01:18

Re: Ce frumos le spui rinocerilor!! Happy New Year si la Multi Ani! NDC

Ti-a atins coarda AVP-ul...

La 2007-12-29 23:09:50, katty1 a scris:

>
>
> Se poate mandrule?? Luati-l voi draga pe "poietul" asta in mizerie si
> dati-i si lui o bucata de piine nu vedeti ce bine raspunde la comenzi?
> Investitie sigura garantat 100%. Puteti sa-i dati si sefia Mossadului
> pe mana. ! :-))
>

katty1
2007-12-30 00:13:01

Re: Ce frumos le spui rinocerilor!! Happy New Year si la Multi Ani! NDC

La 2007-12-30 00:01:18, evreu mandru din israel a scris:

> Ti-a atins coarda AVP-ul...
>


A ta vibreaza nespus !! Numai rabdare si asculta !!

AVP
2007-12-30 00:14:38

Re:

@Emi : multumesc pt urari, la fel si tie.

@Ratacitu: pe vremea cand eu redactam Apelul catre Europa - singurul text autentic anticomunist al Rezistentzei Ro -, Patriciu era un parlit secreteras b.o.b. la Institutul de Arhitectura, bey, dashteptule... Faptul ca Patriciu pare azi un mare apropritar capitalist (impresionandu-l pe un saracan la suflet ca tine), e-o pura intamplare conjucturala ; aceeasi intamplare care i-a transformat preste noapte pe fostii activisti comunisti, securisti, militieni si sycofanti - ca mataputza, probabil - in "revolutionari" capitalisti... Pe aceeasi linie, nu ma indoiesc ca la prima ocazie sau cotitura mai mult sau mai putin "istorica", ipochimenii dreaqului s-ar transforma si-n fundamentalisti islamisti, maoisti sau fascisti, ca sa nu mai pomenim c-ar redeveni urgentissim chiar si talibani comunisti, asa cum ar face orice orisice ordinari oportunisti, kknari fara obraz sau cinici fripturisti... Orice-ai mai spune tu acuma, ca sa nu pari caraghioz din cale-afara, stii bine ca-n fond am dreptate, ratacitule, n-asa...? ;)

@katty: oi vrea sa-ti raspund si tie, tovarasico, a...? Fugi dreq... ;)La 2007-12-29 23:32:12, Ratacitul a scris:

> Ia zi, Avepica, daca nu te pomenea raportul ala, ce parere ai fi avut
> despre el?
>
> Si inca ceva: Nen-to Tismaneanu zice ca-i raport final (a luat si
> banii pe el....nu-i problema, ca mai vrea). Tu spui ca e opera "under
> construction". Pe cine sa credem, pe tine sau pe nen-to Tismaneanu?
>
> PS: tu esti anticomunist doar cu "clasa muncitoare" (citeste gura).
> Adica dai din gura si-i lauzi pe aia care nu fac altceva decat sa dea
> din gura. Anticomunist adevarat e Patriciu. Ala chiar face ceva
> capitalist si demonstreaza de ce e mai bun capitalismul.

costy
2007-12-30 00:19:21

Re: AVEPICA// RatacilaLa 2007-12-29 23:32:12, Ratacitul a scris:

> Ia zi, Avepica, daca nu te pomenea raportul ala, ce parere ai fi avut
> despre el?
>
> Si inca ceva: Nen-to Tismaneanu zice ca-i raport final (a luat si
> banii pe el....nu-i problema, ca mai vrea). Tu spui ca e opera "under
> construction". Pe cine sa credem, pe tine sau pe nen-to Tismaneanu?
>
> PS: tu esti anticomunist doar cu "clasa muncitoare" (citeste gura).
> Adica dai din gura si-i lauzi pe aia care nu fac altceva decat sa dea
> din gura. Anticomunist adevarat e Patriciu. Ala chiar face ceva
> capitalist si demonstreaza de ce e mai bun capitalismul.
>
>
>Fugi cu pluta, Ratacila. Capitalismul salbatec liberal, c-o fi el de marimea
concernului rompetrol al lui patriciu instrainat la bolsevici sau cea a
caltabosului lui remes, nu face decat sa dea apa la moara tatucului
tau ilici...care se mai chinuie inca pe, la colturi, sa ne explice avantajele
socialismului stiintific.
Stiu ca-ti place de Patriciu, de felul cum acesta lupta impotriva comunismului
sponsorizand partide bolsevice, de a demonstra avantajele unei coalitii viitoare
pesedisto-liberale, coalitii care poate garanta viitorul luminos al RO, insa
capitalismul salbatec al acestuia nu face altceva decat sa manie proletariatul.

Ratacitul
2007-12-30 00:42:00

Costica si Avepica

Mai costele,

Cand am spus ca Patriciu este capitalist si lupta impotriva comunismului am avut in vedere perceptia unei parti insemnate a populatiei cum ca "era mai bine pe vremea lui Ceausescu".
Patriciu nu numai ca s-a imbogatit el insusi. Asta au facut-o toti vagabontii cu pile din Romania. Patriciu a luat o intreprindere falimentara si a pus-o pe roate, ceea ce foarte putini au facut.
In plus de asta, tratamentul angajatilor lui Patriciu era de TOP CLASSE. Daca nu ma insel, ani de zile au tinut topul celor mai bune salarii (medii) din Romania.

Ei bine, sunt convins ca cel putin cateva mii de familii nu regreta perioada ceausista, nu datorita "Apelului catre Europa" a lui avepica, nu datorita postarilor tale sau a altor asemenea "anticomunisti" ci datorita fptului ca in firma lui Patriciu au descoperit ca (,) capitalismul (mai corect spus, economia de piata) nu este numai o jungla in care cel mare il inghite pe cel mic. Au descoperit si ca, in capitalism, muncind onest pot castiga decent si onest, pot sa duca o viata normala. In Romania.

Latraii anticomunisti nu pot face asta. In general, nu pot face nimic, asta e datul lor, sa fie impotenti si sa latre.

PS: raspunsul este si pentru avepica.

PPS: Avepica, totusi ai uitat sa raspunzi la intrebarile "raport final vs opera under construction" si cum ai fi reactionat daca raportul nu te pomenea.

Daca nu poti sa raspunzi, te inteleg. O fi ramas o bruma de modestie.


La 2007-12-30 00:19:21, costy a scris:

> La 2007-12-29 23:32:12, Ratacitul a scris:
>
> > Ia zi, Avepica, daca nu te pomenea raportul ala, ce parere ai fi avut
> > despre el?
> >
> > Si inca ceva: Nen-to Tismaneanu zice ca-i raport final (a luat si
> > banii pe el....nu-i problema, ca mai vrea). Tu spui ca e opera "under
> > construction". Pe cine sa credem, pe tine sau pe nen-to Tismaneanu?
> >
> > PS: tu esti anticomunist doar cu "clasa muncitoare" (citeste gura).
> > Adica dai din gura si-i lauzi pe aia care nu fac altceva decat sa dea
> > din gura. Anticomunist adevarat e Patriciu. Ala chiar face ceva
> > capitalist si demonstreaza de ce e mai bun capitalismul.
> >
> >
> >
>
>
>
> Fugi cu pluta, Ratacila. Capitalismul salbatec liberal, c-o fi el de
> marimea
> concernului rompetrol al lui patriciu instrainat la bolsevici sau cea
> a
> caltabosului lui remes, nu face decat sa dea apa la moara tatucului
> tau ilici...care se mai chinuie inca pe, la colturi, sa ne explice
> avantajele
> socialismului stiintific.
> Stiu ca-ti place de Patriciu, de felul cum acesta lupta impotriva
> comunismului
> sponsorizand partide bolsevice, de a demonstra avantajele unei
> coalitii viitoare
> pesedisto-liberale, coalitii care poate garanta viitorul luminos al
> RO, insa
> capitalismul salbatec al acestuia nu face altceva decat sa manie
> proletariatul.
>
>

Ratacitul
2007-12-30 00:43:38

Si aya tace. Si tace. Si tace.


La 2007-12-29 23:47:09, Ratacitul a scris:

> Draga doamna Aya,
>
> Va felicit pentru "complet-doctul" pe care va straduiti sa-l puneti in
> evidenta prin contrast cu "semidoctii" sau "vag alfabetizatii" ce-si
> permit sa scrie pe acest forum. Nu uitati sa precizati acest amenunt
> esential la fiecare postare, nu de alta dar unii ar putea face
> confuzii.
>
> Scopul micii mele postari este strict tehnic. Din moment ce sunteti
> atat de stapana pe gramatica limbii romane, as vrea sa stiu si eu cum
> se spune:
>
> "textele si cuvantarile lui (sau, daca preferati, puteti folosi
> articole de lenjerie) lui Sharon Stone sau Sharonei Stone"?
>
> "textele si cuvantarile lui Benazil Bhutto sau Benazilei Bhutto"?
>
> "textele si cuvantarile lui Nancy Reagan sau Nancyei Reagan "?
>
> "textele si cuvantarile lui Hilary Clinton sau Hilaryei Clinton "?
>
> Va multumesc anticipat.
>
>
>
>
> La 2007-12-29 22:41:14, Aya a scris:
>
> [....]
> > 2. "textele si cuvantarile lui (?!? n.A.) Rosa Luxemburg.
> >
> > Draga "synd", acordul se face in gen, numar si caz.
> [....]
> >
> > 2. Formularea corecta (repet, principiul se invata in clasele primare)
> > este "Rosei Luxemburg" (nicidecum constructia jenanta- citez: "lui
> > Rosa Luxemburg").
> >
> [....]
>

     Pagina  din 10      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00983 sec.