Ziua Logo
  16:42, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-12-15

Comentarii: 75, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

S
2006-12-14 23:37:07

Oglinda paradoxului romanesc.

Ziarul Ziua este interesant tocmai pentru ca reuseste o formidabila simbioza intre securisti notorii, nomenclaturisti, negationisti, democrati, eminente intelectuale, tineri care cred.
De altfel cam asa este si categorisit de marile saptamanale din lume care preiau articole din Ziua. Acest ziar este paradoxul societatii romanesti in care se bate cu pumnul in piept...si atat.
Roncea este un "Gica Contra" ca si amicul Pavel. Nu ca asta i-ar fi natura ci ca a gasit o poteca de afirmare. Si merge.
Astazi Ziua ii ia apararea, acum vre-o doua luni se spala pe maini cand acelasi Roncea se dadea in stamba. Alt paradox...

Diferenta intre Dna Enache si Roncea este ca Enache ataca raspunzand, pe cand articolele lui Roncea demoleaza.

Eu n-am citit in nici o publicatie in Romania, Republica Moldova, Anglia, Franta, Statele Unite articole care in 500 de cuvinte sa contina atatea insulte cat se pot gasi in cele ale lui Roncea sau Pavel.

Tot inainte ! Spre deliciul nespalatilor.

zbengu
2006-12-14 23:47:57

Iar despre sovinul roncea!

...ma umfla rasul cand vad ca asta are de lucru numai cu ungurii si cu rusofonii din Moldova. Normal ca are priza la peremisti si sustinatorii acestora fiindca au aceeasi boala din pacate netratabila! Bravo omule, mai arunca-ti o data salul alb ca si Vadim dupa gat si cu manie nationalcomunista baga-i pe toti pe lista rusinii fiindca au sustinut candva sistemul din care acum tu ti-ai format filozofia de viata. Pe mine ma doare exact in fund! Hihihihahuhuha!

Marc
2006-12-14 23:54:17

"Dovada, dovada" ??


E ceva cumplit de scinteist in formula de abordare polemica adoptata de editorialistul Ziua, Dl. Victor Roncea. "Demascati-o, tovarasi!" Este chiar fosta directoare a unui teatru de papusi marea "tovarasa" a Romaniei comuniste? Poseda Vladimir Alexe, Mircea Platon, Dan Pavel, Victor Roncea, sau chiar, sa ma ierte domnia sa, Dl. Rosca-Stanescu trecutul imaculat, patalamalele de lupta anti-comunista, constiinta neintinata care sa le permita sa o "demaste" cu atare mecrestina ne-ndurare pe "tovarasa Smaranda", sa ceara practic linsajul mediatic, daca nu chiar concret, al dumneaei?

Ziarul "Ziua", dincolo de cele - reale, dar semnalate cu poate prea multa patima de colegul Sorin - are si merite, a facut lucruri bune.

Daca imi veti permite sugestia, scrieti cu ceva mai putin venin si sete dejista de distrugere a "dusmanului", chiar si atunci cind sinteti criticati sau "atacati", cum s-ar spune. Amintiti-va ca ziaristii de la Europa Libera, chiar si sub amenintarea concreta a bombelor teroristului Nicolae Ceausescu, tineau populatia Romaniei informata.

Altfel, mi-e teama ca "becalizarea" treptata a ziarului Ziua, desantarea orgiastica exprimata in limbaj demascator, vulgar si hiperbolic, vor duce in desuetudine meritele Dv. reale in informarea publicului Romanesc. Si ar fi pacat, pentru ca ele chiar exista.


Harkonen
2006-12-14 23:57:01

Din minciunile tovarasei Smaranda...

Harkonen
2006-12-15 00:14:19

Si despre sovina de Enache... plus o "Nota" pentru Ziua

LAZAR LADARIU Cine uita nu merita!

Conform Smarandei Enache, Mihaila Cofariu e maghiar si victima a nationalistilor romani

La 4 octombrie 1990, ora aproximativa 0h 15 minute, trei romance asistau stupefiate, intr-un hotel din Paris, la o emisiune a unuia dintre canalele Televiziunii Nationale Franceze, in care Smaranda Enache a comentat, printre altele, dramaticele evenimente din 20 martie 1990 de la Targu-Mures.

Stupefactia lor era explicabila. La mai bine de o jumatate de an de la ciocnirea interetnica, folosita prompt in Occident pentru a acredita ideea falsa ca la Targu-Mures a avut loc un un pogrom (!) impotriva minoritatii maghiare, se stabilise cu certitudine ca victima acelei halucinante scene, in care un om doborat la pamant, in stare de inconstienta, era lovit cu bestialitate, era romanul Mihaila Cofariu (ramas paralizat pe viata). Cu toate acestea, Smaranda Enache a exclamat, cand pe micul ecran a aparut atrocea secventa: "Priviti ce face poporul roman!".

Si ce facea poporul roman: incasa de la poporul fratesc maghiar aparat de tovarasa Enache cu vehementa-i proletcultista... Pana cand?

Date de valorificat si in ziarul Ziua:

Intr-o nota din 20 iulie 1986 se specifica urmatoarele:
"Candidata la recrutare S.E. a furnizat prezentul material, cu ocazia primei intalniri, cand i s-a prezentat interesul pe care organele noastre il au in culegerea de date despre cetatenii straini ce ne viziteaza tara in alte scopuri decat cele declarate oficial etc.

Candidatei i s-a facut un instructaj special asupra problemelor ce intereseaza organele noastre, manifestandu-si acordul pentru colaborare.

Fiind membra PCR, se va solicita aprobarea folosirii sale".

(Avizul poarta data de 2 august 1986)

Sa va fie cu folos!
Bravo Ziua!

alex123
2006-12-15 00:24:24

lui Zbengiu : Roncea nu e sovin, e roman

A fi patriot si a fi sovin sunt lucruri total diferite.
Iar cand confundam vointa de a curata tara de leprele care ne-au omorat ani de zile, atat in timpul comunismului cat si dupa, cu sovinismul, atunci nu ne mai ramane decat sa il inviem pe Ceausescu si sa il rugam sa isi continue opera mareata (sau matreata, cum vrei).
Sau poate esti dintre cei care plang matreata lui Ceausescu si vor sa o inlocuiasca cu cea a vajnicilor sai fii.
Ptiu! sa scuip in san.

Marc
2006-12-15 00:28:58

Re: Si despre sovina de Enache... cu ce probe??


Aveti vreo sursa concreta si credibila pentru aceasta atributie? Sau e simplu un alt caz de vechea "ars zvonistica" folosita de insasi institutia oribila a Securitatii??

La 2006-12-15 00:14:19, Harkonen a scris:

> LAZAR LADARIU Cine uita nu merita!
>
> Conform Smarandei Enache, Mihaila Cofariu e maghiar si victima a
> nationalistilor romani
>
> La 4 octombrie 1990, ora aproximativa 0h 15 minute, trei romance
> asistau stupefiate, intr-un hotel din Paris, la o emisiune a unuia
> dintre canalele Televiziunii Nationale Franceze, in care Smaranda
> Enache a comentat, printre altele, dramaticele evenimente din 20
> martie 1990 de la Targu-Mures.
>
> Stupefactia lor era explicabila. La mai bine de o jumatate de an de la
> ciocnirea interetnica, folosita prompt in Occident pentru a acredita
> ideea falsa ca la Targu-Mures a avut loc un un pogrom (!) impotriva
> minoritatii maghiare, se stabilise cu certitudine ca victima acelei
> halucinante scene, in care un om doborat la pamant, in stare de
> inconstienta, era lovit cu bestialitate, era romanul Mihaila Cofariu
> (ramas paralizat pe viata). Cu toate acestea, Smaranda Enache a
> exclamat, cand pe micul ecran a aparut atrocea secventa: "Priviti ce
> face poporul roman!".
>
> Si ce facea poporul roman: incasa de la poporul fratesc maghiar aparat
> de tovarasa Enache cu vehementa-i proletcultista... Pana cand?

Marc
2006-12-15 00:35:43

Roncea nu e sovin, e roman - e o chestiune discutabila

La 2006-12-15 00:24:24, alex123 a scris:

> A fi patriot si a fi sovin sunt lucruri total diferite.

De acord in principiu! Dar nu cred ca sintem de acord in ce priveste "etichetarea" Dlui Roncea. . .

> Iar cand confundam vointa de a curata tara de leprele care ne-au
> omorat ani de zile, atat in timpul comunismului cat si dupa, cu
> sovinismul, atunci nu ne mai ramane decat sa il inviem pe Ceausescu si
> sa il rugam sa isi continue opera mareata (sau matreata, cum vrei).

Sper ca realizati faptul ca nu Smaranda Enache este "lepra care ne-a omorit ani de zile".

Ma intreb si eu: de ce nu se face o demascare a SECURITATII CU ADEVARAT? La urma urmelor, nu Mona Musca, nu Smaranda Enache si nici betivul din coltul strazii care aduna sticlele goale de dupa banchetele Securitatii au schingiuit, asasinat si distrus fibra natiei Romane.

Informatorii care au distrus cu cinism destinele unor persoane trebuie stiuti si judecati, cel putin moral. Nu incape indoiala.

Dar sa-i aflam si judecam si pe cei care au fost la radacina raului, cei care au schingiuit cu miinile lor, care au infometat, care au asasinat oameni curajosi si decenti.

Nu Smaranda Enache a facut-o. De ce nu se ocupa onorabilul cotidian "Ziua" de marii vinovati inainte de a plati polite meschine?

neamtu tiganu
2006-12-15 00:48:31

Re: Marc ai dreptate..

La 2006-12-15 00:35:43, Marc a scris:

>
> Nu Smaranda Enache a facut-o. De ce nu se ocupa onorabilul cotidian
> "Ziua" de marii vinovati inainte de a plati polite meschine?
>
------------------------
Sunt cu totul de acord cu tine, insa sa nu uitam ca Doamna la fel ca si alte doamne se erijeaza in instanta morale, ori pt. ai avea credibilitate in postu de apostol moral trebuie sa fi intradevar curat.

P.S Mie mi-a lasat un gust amar si interviul ei la Europa Libera. Insinueaza in mai multe rinduri pozitia antisemita a ziarului ZIUA: Chiar daca ar fi asa, gasesc aceasta strategie de aparare/acuzare, mult prea ieftina, nu ma astept de la o autoritate morala la asemenea atacuri pe undeva sub centura. Se pare ca nu sta prea bine cu caracteru.

Harkonen
2006-12-15 01:07:23

Marc-ule, ai probleme cu logica

Tovarasa responsabila a PCR pe Unitate Smaranda Enache, produsul sistemului comunist de la 21 de ani, propagandista si turnatoare in acelasi timp, nu credeti ca sta si ea pe la radacina raului?!
O fi Roncea criminalul comunist pe care il cautati ca s-o spalati pe S.E. in mentalul dvs...

Shadow
2006-12-15 01:17:45

Re: Si despre sovina de Enache... plus o "Nota" pentru Ziua pt Marc

>Aveti vreo sursa concreta si credibila pentru aceasta atributie? Sau e simplu >un alt caz de vechea "ars zvonistica" folosita de insasi institutia oribila a >Securitatii??

Nu e numai treaba din Franta mai sunt Marc. Locuitorii din Tg Mures o cunosc ca pe un cal breaz. Si eu cunosc care sunt "ideile" sale inclusiv "loby-ul" la EC de "federalizare" a Romaniei(ideea federalizarii Moldovei a venit dupa).
Eu astept sa incepa ei cei din Tg Mures sa spuna ceea ce stiu despre dansa. Care este "amestecul" sau un evenimentele din Tg Mures eveniment cu "creator" inca necunoscut (pe langa ilici mai sunt si altii).

Vasile Bleaga
2006-12-15 01:25:44

Este totusi o doamna...nu inteleg cu ce v-a suparat!

mie-mi place doamna Enache...chiar daca are niste alunite, nu-s asa contagioase cum doriti voi sa para! uneori acestea dau farmec unei femei!
s-auzim numai de bine!

Vasile Bleaga
2006-12-15 01:31:44

Re: bine ca i-ati facut culcus securistului IVANCIUC si-o atacati pe Smarandita!

putina decenta, domnilor!

costy
2006-12-15 01:40:09

Re: "Dovada, dovada" ??

La 2006-12-14 23:54:17, Marc a scris:

>
> E ceva cumplit de scinteist in formula de abordare polemica adoptata
> de editorialistul Ziua, Dl. Victor Roncea. "Demascati-o, tovarasi!"
> Este chiar fosta directoare a unui teatru de papusi marea "tovarasa" a
> Romaniei comuniste? Poseda Vladimir Alexe, Mircea Platon, Dan Pavel,
> Victor Roncea, sau chiar, sa ma ierte domnia sa, Dl. Rosca-Stanescu
> trecutul imaculat, patalamalele de lupta anti-comunista, constiinta
> neintinata care sa le permita sa o "demaste" cu atare mecrestina
> ne-ndurare pe "tovarasa Smaranda", sa ceara practic linsajul mediatic,
> daca nu chiar concret, al dumneaei?
>
> Ziarul "Ziua", dincolo de cele - reale, dar semnalate cu poate prea
> multa patima de colegul Sorin - are si merite, a facut lucruri bune.
>
> Daca imi veti permite sugestia, scrieti cu ceva mai putin venin si
> sete dejista de distrugere a "dusmanului", chiar si atunci cind
> sinteti criticati sau "atacati", cum s-ar spune. Amintiti-va ca
> ziaristii de la Europa Libera, chiar si sub amenintarea concreta a
> bombelor teroristului Nicolae Ceausescu, tineau populatia Romaniei
> informata.
>
> Altfel, mi-e teama ca "becalizarea" treptata a ziarului Ziua,
> desantarea orgiastica exprimata in limbaj demascator, vulgar si
> hiperbolic, vor duce in desuetudine meritele Dv. reale in informarea
> publicului Romanesc. Si ar fi pacat, pentru ca ele chiar exista.
>
>

Subscriu, cu salutarile si urarile de bine pt. autorul comentariului!

costy

costy
2006-12-15 01:44:49

Re: Si despre sovina de Enache... plus o "Nota" pentru Ziua pt Marc/Umbra

La 2006-12-15 01:17:45, Shadow a scris:

> >Aveti vreo sursa concreta si credibila pentru aceasta atributie? Sau
> e simplu >un alt caz de vechea "ars zvonistica" folosita de insasi
> institutia oribila a >Securitatii??
>
> Nu e numai treaba din Franta mai sunt Marc. Locuitorii din Tg Mures o
> cunosc ca pe un cal breaz. Si eu cunosc care sunt "ideile" sale
> inclusiv "loby-ul" la EC de "federalizare" a Romaniei(ideea
> federalizarii Moldovei a venit dupa).
> Eu astept sa incepa ei cei din Tg Mures sa spuna ceea ce stiu despre
> dansa. Care este "amestecul" sau un evenimentele din Tg Mures
> eveniment cu "creator" inca necunoscut (pe langa ilici mai sunt si
> altii).
>
>

Imi pare rau, draga umbra, dar argmentele tale nu sunt mai solide decat
cele ale lui Harkonen. Ceva mai consistent, va rog!

Mache
2006-12-15 01:55:53

Re: Oglinda paradoxului romanesc.

La 2006-12-14 23:37:07, S a scris:

> Ziarul Ziua este interesant tocmai pentru ca reuseste o formidabila
> simbioza intre securisti notorii, nomenclaturisti, negationisti,
> democrati, eminente intelectuale, tineri care cred.
> De altfel cam asa este si categorisit de marile saptamanale din lume
> care preiau articole din Ziua. Acest ziar este paradoxul societatii
> romanesti in care se bate cu pumnul in piept...si atat.
> Roncea este un "Gica Contra" ca si amicul Pavel. Nu ca asta i-ar fi
> natura ci ca a gasit o poteca de afirmare. Si merge.
> Astazi Ziua ii ia apararea, acum vre-o doua luni se spala pe maini
> cand acelasi Roncea se dadea in stamba. Alt paradox...
>
> Diferenta intre Dna Enache si Roncea este ca Enache ataca raspunzand,
> pe cand articolele lui Roncea demoleaza.

Gresesti. Mme Enache e deosebit de agresiva. Si in plus resuseste sa spune 3 minciuni la doua vorbe...

> Eu n-am citit in nici o publicatie in Romania, Republica Moldova,
> Anglia, Franta, Statele Unite articole care in 500 de cuvinte sa
> contina atatea insulte cat se pot gasi in cele ale lui Roncea sau
> Pavel.

Poti sa dai niste exemple?

> Tot inainte ! Spre deliciul nespalatilor.
>

Mache
2006-12-15 01:57:33

Re: Iar despre sovinul roncea!

La 2006-12-14 23:47:57, zbengu a scris:

> ...ma umfla rasul cand vad ca asta are de lucru numai cu ungurii si cu
> rusofonii din Moldova. Normal ca are priza la peremisti si
> sustinatorii acestora fiindca au aceeasi boala din pacate netratabila!
> Bravo omule, mai arunca-ti o data salul alb ca si Vadim dupa gat si cu
> manie nationalcomunista baga-i pe toti pe lista rusinii fiindca au
> sustinut candva sistemul din care acum tu ti-ai format filozofia de
> viata. Pe mine ma doare exact in fund! Hihihihahuhuha!
Cui crezi ca-i pasa unde te doare? Nu stiai ca prostia doare? Fireste ca te doare acolo unde iti e creierul..

Mache
2006-12-15 01:59:44

Re: Este totusi o doamna...nu inteleg cu ce v-a suparat!

Si chiar crezi ca e necesar sa-ti exhibi in public amoru' ghebos?

Putina decenta omule! Gandeste-te ca vreau sa-mi iau cina...

La 2006-12-15 01:25:44, Vasile Bleaga a scris:

> mie-mi place doamna Enache...chiar daca are niste alunite, nu-s asa
> contagioase cum doriti voi sa para! uneori acestea dau farmec unei
> femei!
> s-auzim numai de bine!
>

Mache
2006-12-15 02:00:11

Re: Si despre sovina de Enache... plus o "Nota" pentru Ziua pt Marc

La 2006-12-15 01:17:45, Shadow a scris:

> >Aveti vreo sursa concreta si credibila pentru aceasta atributie? Sau
> e simplu >un alt caz de vechea "ars zvonistica" folosita de insasi
> institutia oribila a >Securitatii??
>
> Nu e numai treaba din Franta mai sunt Marc. Locuitorii din Tg Mures o
> cunosc ca pe un cal breaz. Si eu cunosc care sunt "ideile" sale
> inclusiv "loby-ul" la EC de "federalizare" a Romaniei(ideea
> federalizarii Moldovei a venit dupa).
> Eu astept sa incepa ei cei din Tg Mures sa spuna ceea ce stiu despre
> dansa. Care este "amestecul" sau un evenimentele din Tg Mures
> eveniment cu "creator" inca necunoscut (pe langa ilici mai sunt si
> altii).
>
>

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-12-15 02:11:12

Smarandica.. O BESTIE RECE - OPORTUNISTA.. care a calcat pe cadavre in numele bunastarii personale

... Nu cred ca e genul careia "sa-i intorci si celalalt obraz..." Ba dimpotriva.. fiindca statistic reprezinta acea categorie de misei.. criminali de drept comun - care au transformat in oroare si bai de sange virtual sau la propriu, in numele bunastarii si existentei relaxate proprii - ORICE CAUZA NOBILA pe langa care au trecut.. ar trebui sa aibe soarta ORICARUI ALT SARPE VENINOS - popular numite NAPARCA...

Mache
2006-12-15 02:15:57

Tristete...

Tot stau si ma gandesc cum au reusit ungurii sa-si puna numai starpituri pe post de fanion. Daca te uiti la conducerea UDMR, si la cea a diverselor organizatii verzi maghiare (civice sau cum le-au mai botezat), nu-i unul care sa nu fie fost activist PCR, fost turnator, fost propagandist, etc. Toti unul si unul - ca florile!

Ce e iarasi frumos, e ca vesnic comunistii lor sunt comunistii buni, turnatori patrioti, etc. Comunistii romani sunt obligatoriu rai, sovini si hoti. Partea frumoasa e ca toti (indiferent de nationalitate) sunt rai, sovini si hoti, numai ca ungurii inca nu s-au prins.

Smaranda Enache nu e decat unul din nenumaratele exemplificari ale ideii ca la vreme de furtuna malul se ridica la suprafata. Bine ca macar o intretin ungurii ...

Capu' face, capu trage...

cosor ion
2006-12-15 02:17:48

Tov.Smaranda

din cite se spune despre tov.in cauza,ma intreb cum a putut ajunge acolo unde nu i-ar fi locul.desigur prin minciuna.daca se va adeveri ca a fost si colaboratoare,nu-i frumos sa-i spui unei doamne ca a fost turnatoare,atunci cei in drept vor lua masurile care se impun.din pacate multe doamne sfioase au un trecut stufos

Ratacitul
2006-12-15 02:43:20

Hahaha, ce rezultate da "vanatoarea"


Io-te cum apar incet, incet toti "reprezentantii" societatii civile: Mai un furt intelectual pe ici pe colo, mai un furt la propriu pe ici pe colo, mai un titlu furat, mai o memorie selectiva, mai un secretar BOB, mai o turnatorie "colegiala" adica "de bine", mai o turnatorie "capitalista" adica pe bani.....Bravo!

La lupta flacai (si flacaitze, ca si ele luptara tare), hai, hai! Combateti mai!

Vasco da Gama
2006-12-15 03:10:28

Nu's de ce...

dar am senzatia ca zilele astea o sa mai ia o tanti apararea Smarandei. Sa vedem.

griar
2006-12-15 03:19:05

Re: Oglinda paradoxului romanesc.

Da, dar ar putea fi un ziar de duzina, in care toate articolele "respecta politica editoriala a ziarului" sau sunt cenzurate fara rusine, ca sa se plieze pe conceptia sefilor sau a sponsorilor... Asa, e inegal, gazduieste articole prost argumentate, uneori niste rabufniri patetice, dar si articole extraordinare. Pana la urma, nu ramai dezamagit, oricat de contrastante (intre ele) ar fi opiniile jurnalistilor de la Ziua.

La 2006-12-14 23:37:07, S a scris:

> Ziarul Ziua este interesant tocmai pentru ca reuseste o formidabila
> simbioza intre securisti notorii, nomenclaturisti, negationisti,
> democrati, eminente intelectuale, tineri care cred.
> De altfel cam asa este si categorisit de marile saptamanale din lume
> care preiau articole din Ziua. Acest ziar este paradoxul societatii
> romanesti in care se bate cu pumnul in piept...si atat.
> Roncea este un "Gica Contra" ca si amicul Pavel. Nu ca asta i-ar fi
> natura ci ca a gasit o poteca de afirmare. Si merge.
> Astazi Ziua ii ia apararea, acum vre-o doua luni se spala pe maini
> cand acelasi Roncea se dadea in stamba. Alt paradox...
>
> Diferenta intre Dna Enache si Roncea este ca Enache ataca raspunzand,
> pe cand articolele lui Roncea demoleaza.
>
> Eu n-am citit in nici o publicatie in Romania, Republica Moldova,
> Anglia, Franta, Statele Unite articole care in 500 de cuvinte sa
> contina atatea insulte cat se pot gasi in cele ale lui Roncea sau
> Pavel.
>
> Tot inainte ! Spre deliciul nespalatilor.
>

Vasile Calmatui
2006-12-15 03:35:31

Bravo Roncea

Marin Marian Gheorghe
2006-12-15 04:15:25

"Gurile rele" spuneau (in Aprilie 1990) ca fostul sot al lui Enacsely Smaranditele e

"Gurile rele" spuneau (in Aprilie 1990) ca fostul sot al lui Enacsely Smaranditzele e ofiter de securitate!
Efortul lui Enacsely se pare a fi: ultima "smancitura efectiva" si o ultima disperata incercare de a bloca intrarea Romaniei in Uniunea Europeana!
Incercare sprijinita se pare si de unii reprezentani ai MOSAD!
De ce oare?

Gheorghe

Marc
2006-12-15 04:23:27

Re: Hahaha, ce rezultate da "vanatoarea" - chiar si magistrii PSD-ului au turnat si ucis

La 2006-12-15 02:43:20, Ratacitul a scris:

>
> Io-te cum apar incet, incet toti "reprezentantii" societatii civile:
> Mai un furt intelectual pe ici pe colo, mai un furt la propriu pe ici
> pe colo, mai un titlu furat, mai o memorie selectiva, mai un secretar
> BOB, mai o turnatorie "colegiala" adica "de bine", mai o turnatorie
> "capitalista" adica pe bani.....Bravo!

http://www.hotnews.ro/articol_57536-Ion-Iliescu-carmaciul-Securitatii-de-la-Iasi.htm

Interesant ca nu il pomeniti pe fostul sef si actualul bastion moral, daca mi se permite expresia, al partidului din care faceti parte, Ion Iliescu. Cu mult, si cu mult mai urit implicat in lupta de clasa pe baze atit de partid cit si securitate decit o amarita de directoare de teatru de papusi.

A avizat actiuni de politie politica
Ion Iliescu - carmaciul Securitatii de la Iasi

Prim-secretar al Comitetului Judetean PCR Iasi in perioada 1974-1979, Ion Iliescu nu numai ca a colaborat cu Securitatea, dar a si coordonat-o. Colonei cu stele grele pe umeri tremurau in fata tovarasului Iliescu. Mai mult, Securitatea ieseana nu misca un deget fara ca prim-secretarul pe judet sa-i aprobe sau nu actiunile.

Pe linie de partid, Iliescu il chema oricand la ordine pe seful Inspectoratului Judetean al Ministerului de Interne, care avea in subordine Militia si Securitatea. Iar "organele" patriei socialiste nu numai ca nu cracneau in fata prim-secretarului PCR, dar ii puneau in practica toate aberatiile. Dovada stau notele Securitatii ce se mai regasesc in arhivele Comitetului Judetean PCR Iasi.

Si totusi, desi Iliescu a avizat actiunile de politie politica ale Securitatii, nu se considera ca acesta ar fi vinovat. Pentru ca au dat note informative despre colegi de munca, rude sau vecini, altii au fost etichetati imediat ca fiind vinovati de colaborare cu Securitatea. Iliescu, care a ordonat, coordonat si avizat acest gen de actiuni, este considerat insa nevinovat. Ceea ce nu e drept.

Supravegherea oricarui "obiectiv" si a tuturor strainilor

In mai 1975, dupa cel de-al XI-lea Congres al PCR, cadrele Securitatii din Iasi isi antrenau neuronii pentru a elabora noi strategii pentru a tine sub controlul partidului tot ceea ce misca in judet. Puse pe hartie, planurile trebuiau aprobate de prim-secretarul PCR Ion Iliescu. Fara semnatura acestuia nu aveau nici o valoare.

Asa ca, pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor lui Iliescu, conducerea Inspectoratului Judetean Iasi al Ministerului de Interne a propus adoptarea unui set de masuri drastice de mentinere a ordinii socialiste. Evident, propunerile Securitatii au fost aprobate de Comitetul Judetean PCR condus de Iliescu in sedinta din data de 26 mai 1975.

Intre avizarea unei informari privind "intretinerea culturilor si stadiul pregatirii campaniei agricole de vara" si "planul de masuri privind sarbatorirea zilei de 1 iunie 1975", Iliescu a avizat atunci fara rezerve propunerile Securitatii.
Asezata pe 9 pagini, nota 0049 din data de 1 mai 1975 a Inspectoratului Judetean a M.I. i-a fost adresata direct tovarasului prim-secretar Ion Iliescu.

Avand caracter "strict-secret", documentul, intitulat "Plan de masuri", continea angajamentele pe care Securitatea si Militia promiteau ca or sa le aplice "pentru indeplinirea in bune conditiuni a hotararilor adoptate de cel de-al XI-lea Congres al PCR".

Prin "bune conditiuni" securistii intelegeau sa intensifice si sa diversifice activitatile de prevenire si combatere a manifestarilor antisociale. In acest sens, lui Iliescu a promis ferm faptul ca in cateva luni nu va mai ramane nici un "obiectiv" nesupravegheat de reteaua Securitatii.

"Pana la sfarsitul anului 1975 vom lua masuri de acoperire a tuturor locurilor si mediilor pretabile savarsirii de infractiuni cu retea capabila sa descopere din timp fenomenele antisociale." Dand dovada de o vigilenta exemplara, Securitatea il mai informa pe Iliescu ca vor fi analizate si perfectionate retelele de turnatori: "Semestrial se va analiza modul cum se lucreaza cu reteaua

informativa de catre organele de securitate si militie si se vor lua masurile ce se impun". Nu erau neglijati nici eventualii turisti veniti sa-si petreaca concediile prin judetul Iasi. Securistii dovedeau ca ospitalitatea traditionala romaneasca nu e doar un mit.

"La fiecare in-ceput si sfarsit de sezon estival se va analiza modul in care s-a organizat si efectuat supravegherea informativa generala in randul cetatenilor straini veniti pe raza judetului, precum si datele rezultate", se angajau cadrele MI fata de Iliescu. Bineinteles, tot la mana prim-secretarului PCR statea si problema spio-nilor straini, a "agenturilor".

O data la patru luni, prin angajamentul din care citam, Securitatea din Iasi se angaja sa analizeze "datele si informatiile privind activitatea pe teritoriul judetului a cadrelor si agentilor principalelor servicii de spionaj".

Elemente dusmanoase

Desi acum spune ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica, Iliescu a avizat la Iasi adoptarea unor masuri dure indreptate impotriva opozantilor regimului comunist. Ceea ce este mult mai grav decat o simpla turnatorie ordinara. Bineinteles, cine nu agrea sistemul era catalogat "element dusmanos" sau "fascist".

"Va fi intensificata activitatea de cunoastere a oricaror actiuni indreptate impotriva securitatii statului puse la cale de elemente dusmanoase.

In acest scop se va acorda o atentie deosebita imbunatatirii muncii informative in randul elementelor legionaro-fasciste, nationaliste, fosti condamnati etc.; trimestrial vor fi analizate si completate programele de masuri intocmite pentru asigurarea supravegherii informative ge-nerale pe linie de informatii interne", era informat prim-secretarul Iliescu.

Politica de cadre, avizata de tovarasul prim-secretar

Desi acum pare stupid, securistii si militienii trebuiau si ei sa aduca la serviciu maculatura si fier vechi. Sa-si faca planul, asa cum le-o cerea partidul. Asa se face ca ditamai colonelul Ionescu Dumitru, seful Inspectoratului Judetean al MI, se angaja in fata lui Iliescu ca subordonatii sai vor recupera si preda 15.000 de kg de deseuri metalice si 21.000 kg deseuri hartie.

Alesi pe spranceana ca indivizi fideli statului socialist, unii securisti mai calcau si stramb. Dar partidul avea ac de cojocul lor. Potrivit notei 0049/1.05.1975, conducerea Securitatii si Militiei se angaja fata de Iliescu ca toate cadrele isi vor spori vigilenta, combativitatea si se vor elimina "manifestarile de birocratism si formalism".

Bineinteles, se sporea si "exigenta fata de calitatile moral-politice si profesionale" ale ofiterilor si subofiterilor ce solicitau primirea in partid. Iar drept rasplata, statul se angaja sa-i ajute pe subofiterii fara 12 clase sa-si termine studiile obligatorii. Emotionati de maretele transformari pe care le parcurgea patria, securistii erau si ei de acord sa faca economii. Economii la energie electrica, la gaze naturale, la benzina, chiar si la carne.
La ultimul punct "organele" aveau insa un amendament: se angajau sa reduca cheltuielile de hrana, dar asta nu insemna ca urmau sa manance mai putina carne. Nu, nici vorba. Cand nu le mai ajungea, o "imprumutau" de la Penitenciarul Iasi.

(integral in

Romania Libera, Mihai Ciorcan, 09 oct 2006)

Marc
2006-12-15 04:26:32

Re: Marc-ule, ai probleme cu logica / cu totii le avem, din vreme-n vreme

La 2006-12-15 01:07:23, Harkonen a scris:

> Tovarasa responsabila a PCR pe Unitate Smaranda Enache, produsul
> sistemului comunist de la 21 de ani, propagandista si turnatoare in
> acelasi timp, nu credeti ca sta si ea pe la radacina raului?!

Nu. Daca a facut compromisuri, sa stim ce si cit inainte de a judeca si osindi.

> O fi Roncea criminalul comunist pe care il cautati ca s-o spalati pe
> S.E. in mentalul dvs...

Nu "spal" pe nimeni in "mentalul meu". Dar mi se pare destul de comic ca o publicatie care are in rindurile comitetului de redactie, ca sa zicem asa, ziaristi cu un trecut mai indoielnic decit ce s-a dovedit (spre deosebire de zvonit) despre Smaranda Enache sa organizeze o demascare cum scria la cartea cincizecista.

Marc
2006-12-15 04:28:03

Re: Hahaha, ce rezultate da "vanatoarea"

Marc
2006-12-15 04:29:21

Re: Dl. Costy


Si Dv. urari de bine si sanatate. Gata-gata de Craciun, e porcul mare si ingrasat destul? (-:

Mache
2006-12-15 04:32:51

Re: Bravo Roncea

Mache
2006-12-15 05:04:48

Re: "Gurile rele" spuneau (in Aprilie 1990) ca fostul sot al lui Enacsely Smaranditele e

Bre, tu esti complet cu pluta. Romania e practic intrata in UE. Nu mai e nimic de oprit.

Ai amestecat repede Mossad-ul cu raposata Securitate, si ai explicat totul!

Ia-ti hapurile ca e tarziu!

La 2006-12-15 04:15:25, Marin Marian Gheorghe a scris:

> "Gurile rele" spuneau (in Aprilie 1990) ca fostul sot al lui Enacsely
> Smaranditzele e ofiter de securitate!
> Efortul lui Enacsely se pare a fi: ultima "smancitura efectiva" si o
> ultima disperata incercare de a bloca intrarea Romaniei in Uniunea
> Europeana!
> Incercare sprijinita se pare si de unii reprezentani ai MOSAD!
> De ce oare?
>
> Gheorghe
>
>

Ratacitul
2006-12-15 05:39:55

Re: Hahaha, ce rezultate da "vanatoarea"

ionion
2006-12-15 05:42:07

Hi hi hi ! banda de ucigasi bolsevico-securista se cearta deja !


Ce bucurie mai mare pot avea !
Multumesc Doamne Tie si fa dreptate pe Pamant,
fii alaturi Doamne de cei care au listele COMPLETE
ale bolsevicilor-securisti !
Sa fie intr-un ceas bun !

briel
2006-12-15 06:36:07

Este foarte bine ca d-na Enache a vorbit la Europa Libera,

un serviciu mai mare nici ca va putea face. Prin acuzatiile
ce le aduce obliga Ziua sa apeleze la instanta si de aici
urmeaza surprizele: curriculum vitae, dosarul Tg. Mures,
probele vor fi zdrobitoare, amicii o vor scapa din brate
''surprisi'' de noile aspecte, c-asa e viata ...
Bucurati-va si va veseliti, sunteti pe drumul cel bun!

Oriana
2006-12-15 06:44:53

"cum au reusit ungurii sa-si puna numai starpituri pe post de fanion"

Prin cei care i-au prostit cu propaganda si i-au votat. Simplu. E la fel cu Hamas, au prostit si cumparat lumea, si au fost votati. Acum isi dau cu pumnii-n cap.

La 2006-12-15 02:15:57, Mache a scris:

> Tot stau si ma gandesc cum au reusit ungurii sa-si puna numai
> starpituri pe post de fanion. Daca te uiti la conducerea UDMR, si la
> cea a diverselor organizatii verzi maghiare (civice sau cum le-au mai
> botezat), nu-i unul care sa nu fie fost activist PCR, fost turnator,
> fost propagandist, etc. Toti unul si unul - ca florile!
>
> Ce e iarasi frumos, e ca vesnic comunistii lor sunt comunistii buni,
> turnatori patrioti, etc. Comunistii romani sunt obligatoriu rai,
> sovini si hoti. Partea frumoasa e ca toti (indiferent de
> nationalitate) sunt rai, sovini si hoti, numai ca ungurii inca nu s-au
> prins.
>
> Smaranda Enache nu e decat unul din nenumaratele exemplificari ale
> ideii ca la vreme de furtuna malul se ridica la suprafata. Bine ca
> macar o intretin ungurii ...
>
> Capu' face, capu trage...
>

cantemir
2006-12-15 06:48:12

Re: "Gurile rele" spuneau (in Aprilie 1990) ca fostul sot al lui Enacsely Smaranditele e

La 2006-12-15 04:15:25, Marin Marian Gheorghe a scris:

> "Gurile rele" spuneau (in Aprilie 1990) ca fostul sot al lui Enacsely
> Smaranditzele e ofiter de securitate!
> Efortul lui Enacsely se pare a fi: ultima "smancitura efectiva" si o
> ultima disperata incercare de a bloca intrarea Romaniei in Uniunea
> Europeana!
> Incercare sprijinita se pare si de unii reprezentani ai MOSAD!
> De ce oare?
>
> Gheorghe
>
>

cosor ion
2006-12-15 06:59:25

Re: "Dovada, dovada" ??

La 2006-12-14 23:54:17, Marc a scris:

>
> E ceva cumplit de scinteist in formula de abordare polemica adoptata
> de editorialistul Ziua, Dl. Victor Roncea. "Demascati-o, tovarasi!"
> Este chiar fosta directoare a unui teatru de papusi marea "tovarasa" a
> Romaniei comuniste? Poseda Vladimir Alexe, Mircea Platon, Dan Pavel,
> Victor Roncea, sau chiar, sa ma ierte domnia sa, Dl. Rosca-Stanescu
> trecutul imaculat, patalamalele de lupta anti-comunista, constiinta
> neintinata care sa le permita sa o "demaste" cu atare mecrestina
> ne-ndurare pe "tovarasa Smaranda", sa ceara practic linsajul mediatic,
> daca nu chiar concret, al dumneaei?
>
> Ziarul "Ziua", dincolo de cele - reale, dar semnalate cu poate prea
> multa patima de colegul Sorin - are si merite, a facut lucruri bune.
>
> Daca imi veti permite sugestia, scrieti cu ceva mai putin venin si
> sete dejista de distrugere a "dusmanului", chiar si atunci cind
> sinteti criticati sau "atacati", cum s-ar spune. Amintiti-va ca
> ziaristii de la Europa Libera, chiar si sub amenintarea concreta a
> bombelor teroristului Nicolae Ceausescu, tineau populatia Romaniei
> informata.
>
> Altfel, mi-e teama ca "becalizarea" treptata a ziarului Ziua,
> desantarea orgiastica exprimata in limbaj demascator, vulgar si
> hiperbolic, vor duce in desuetudine meritele Dv. reale in informarea
> publicului Romanesc. Si ar fi pacat, pentru ca ele chiar exista.
>
>
> sa nu uitam ca la postul Europa Libera au fost si javre,ma gindesc la Neculai C-tin Munteanu,cu cita dragoste il ascultam si ce bine combatea,asa si cu tov.Smarandita.a gresit si ea
>

cantemir
2006-12-15 07:20:56

Re: Bravo Roncea

Raquel
2006-12-15 07:55:43

Smaranda Enache parca-i sora geamana a Monei-Dana, aceeasi nesimitire si pofta de afirmare,

desi cateva asecole de anonimat ar fi mai mult decat indicate in cazul ambelor securisto-comuniste transformate peste noapte in mari activiste capitaliste !
Ele doua sunt cel mai bun exemplu ca in materie de nesimtire si tupeu sunt depasite toate granitele reprezentate de sex, rasa, religie, etc.

Farimitza Lambru
2006-12-15 09:17:08

Re: Hahaha - rizi, Ratacila, dar nu e risul tau

La 2006-12-15 05:39:55, Ratacitul a scris:

> Plagiatul se dovedeste

Aaaaaa, cind e vorba de psd-ISTI trebuie dovezi, dar cind e vorba de <<"reprezentantii" societatii civile>> sint destule calomniile voastre.

Treci pe hi-hi-hi, Ratacila, ca ha-ha-ha-ul suna fals.

susu
2006-12-15 09:46:21

parerea mea

ziaristii destepti (ziua) nu pot simti nici o satisfactie daca se judeca cu prostii. victoria este deplina si poate fi savurata numai in ipoteza in care dusmanul invins este mai puternic ori de acelasi nivel cu invingatorul. ceea ce nu e cazul in viitoarea speta. ar fi chiar degradant sa coborati la nivelul unor asemenea specimene.

Robin
2006-12-15 09:53:03

Domnu' Roncea,

Nu Smaranda Enache face "manipulare prin omisiune", ci dta faci manipulare prin adaugire. Chiar eram curios in chestia cu Stefan Gheorghiu pe care o citii si mai acum citeva zile si pe care o vad repetata (atentie: repetata, nu dovedita!) si in articolul de azi. In nici unul din docomentele pe care le-ai pus sub nasul publicului nu scrie ca impricinata "a absolvit Stefan Gheorghiu" si nici ca "a devenit secretara BOB". Scrie ca a lucrat ca translator la Stefan Gheorghiu... Cum ar veni, nu i s-a dat, i s-a furat...

1) Nota strict secreta nu e o turnatorie. Cine a mai vazut turnatorie semnata? E pur si simplu o chestie pe care a trebuit s-o scrie, ea fiind directoare, dupa ce unul din angajati "a ales libertatea". Nici nu-l infiereaza si nici nu-l injura. Daca o citesti bine, e clar ca incearca sa calmeze apele si sa-i convinga pe vajnicii aparatori ai orinduirii socialiste multilateral-dezvoltate ca nu prea au ce afla (poate chiar spera sa-si scuteasca angajatii de insistentele securitatii). Pentru ca omul "nu avea atitudini politice necorespunzatoare", era "singuratic", "nu avea prieteni apropiati in cadrul teatrului", "nu a observat pregatiri deosebite", motivul a fost "influenta sotiei". Daca asta nu este un fel de mesaj subliminal de genul "lasati-ne in pace", atunci nu stiu ce e! Eu, sa fi fost in locul lor, as fi dat-o afara pentru lipsa crasa de vigilenta revolutionara! Si pentru ca, in plus, ne mai lua si la misto! ;-)

Daca vrei s-o scoti turnatoare, arata-mi ca l-a turnat pe individ INAINTE ca el sa fuga, vino cu angajamentu', cu numele conspirativ, cu notele conspirative, nu cu aiureala asta, si p-orma mai stam de vorba...

2) Pasajul pe care l-ai subliniat din articolul din ziar e kk maka.

3) Aprecierea in munca este banala, formala, scrisa la indigo, identica cu milioane de alte asemenea aprecieri. "Bine pregatit profesional", "cu inalt nivel-politico ideologic, am contribuit la sporirea prestigiului institutiei", fraze sablon, pe care cineva trebuia sa le scrie. Ia orice "apreciere", a oricui, la intimplare: toate suna la fel.

In plus, nu scrie ca a absolvit Stefan Gheorghiu, si nici ca a fost secretara. Membru BOB? Mare scofala! Inca un manechin de pus in prezidii! Astea erau vremurile, si nimeni nu era obligata s-o faca pe Jeanne D'Arc! Numa' stiind ca a fost directoare la un teatru de papusi si trebuia sa-ti inchipui ca a fost membra de partid, at least. Nu era nici un secret... O profesoara tinara indrumator UTC? Ei, si? Era sarcina de serviciu!

4) Docomentul de la comitetul judetean pcr Mures este valoros in sensul ca lamureste chestia cu St. Gh. Cum ziceam mai sus, nu i s-a dat...

5) Hotarirea de numire in functia de directoare? Cu asta chiar ca n-am inteles unde bati!

alwis46
2006-12-15 10:48:13

Re: Smaranda Enache parca-i sora geamana a Monei-Dana, aceeasi nesimitire si pofta de afirmare,

Hi, hi, hi, hi....uitasi de ministreasa Rodica -Sanda ?
Auzi ? Accpet ca Mona-Dana este lipsita de bun simt, dar individa aia care a fost ministru de justitie este o caricatura jalnica de ceea ce inseamna demnitate si onoare vazand cum incearca sa scape prin motivatia ca sciatica i-a modificat scrisul.
Pai eu am scolioza cu rotatie, spatiu pensat si expulzat L4-L5, faza operabila 3/2, ca asta mi-a adus sportul de performanta si scriu la fel de frumos ca acum 30 de ani.
N-am vazut atata nesimtire ca la individa asta de Rodica-Sanda, o intrece cu mult pe Mona-Dana....n-asha ?

P.S.
Faci buba undeva atunci cand trebuie sa-ti acuzi la fel de vehement si tovarasii de drum si idealuri bolsevice nu numai dusmanii de clasa ?


La 2006-12-15 07:55:43, Raquel a scris:

> desi cateva asecole de anonimat ar fi mai mult decat indicate in cazul
> ambelor securisto-comuniste transformate peste noapte in mari
> activiste capitaliste !
> Ele doua sunt cel mai bun exemplu ca in materie de nesimtire si tupeu
> sunt depasite toate granitele reprezentate de sex, rasa, religie, etc.
>

ursu livia
2006-12-15 10:57:50

NIMIC NOU ,ACELEASI ATACURI NEPRINCIPIALE DIN PARTEA UNOR SIMPLI SECURISTI.

de ce mai acordati atata atentie unor noi actiuni de a...

"isi apara trecutul comunist prin atacuri furibunde la adresa celor care-l dezvaluie *"

Cine a fost aceasta femeie ?
- o caracterizeaza notele ei informative.
Cum a ajuns sa plece din tara si sa astepte momentele in care sa atace pe cei care pot si au curajul sa faca dezvaluiri ale marsaviei securisto-comuniste?
- a plecat .poate .in misiune speciala ,iar acum isi face "treaba".
Valoarea si onorabilitatea ziarului Ziua sunt date de politica editoriala si de numele de prestigiu care publica in acest ziar si de ce nu de interesul manifestat de cititorii ziarului, ziar cu un tiraj f. mare.

Adrian v.D.
2006-12-15 11:31:04

Smaranda Enache si restul...

Este greu sa-mi fac o parere obiectiva despre cele scrise aici.
Dar se impun niste concluzii:
Comisia <Gauck>,singura comisie din Estul Europei care a cercetat pana la capat actele politiei politice dintr-o tara fosta comunista(R.D.G.)a ajuns la urmatoarea concluzie:
-aprox.unul din trei adulti ai R.D.G.-ului au conlucrat cu <Stasi>(securitatea din R.D.G.)Nimeni si nimic nu mai poate schimba acest trist capitol din istoria acestor tari,acestor oameni.Acest adevar,ca un cadavru ascuns prin beciurile oamenilor,nu-l mai poate nega nimeni.Daca mai adaugam milioanele de membri de partid,activisti,etc.,atunci avem de-a face cu un dezastru al constiintei umane.

O alta concluzie:
-dupa 1989,in tarile din Estul Europei(din asa-zisul <bloc comunist>),fostii ziaristi ai ziarelor si revistelor(practic <ziarele si revistele partidului unic>!)au incercat,fiecare cum a putut,sa salveze,in primul rand aparentele,in al doilea rand conditia umana,propria constiinta.Multi ziaristi au devenit aparatorii libertatii castigate,multi gandeau de mult la sistemul <putred>comunist,dar nu au avut curajul s-o spuna.Dar cand a sosit momentul,au facut totul pentru o societate libera si democrata.

Sfantul Pavel,cel din Biblie,este un exemplu crestin de o mare valoare:exista mereu o a doua sansa in viata!Exista pentru fiecare om o sansa sa se schimbe in bine!Sansa celor multi a fost <momentul revolutiei>!

Cei mai multi si-au rupt carnetele de partid,simbolul ruperii de trecut.A fost primul gest omenesc posibil.Cei mai multi au inteles ca viata lor se va schimba radical,o data cu societatea.Multi au dorit inca de la inceput o viata noua,o Romanie libera,democratica.Altii mai visatori,au dorit o Romanie in NATO si in UE....
DAR,au fost multi(prea multi la inceput,dupa 1989)care nu au dorit decat o Romanie a trecutului(trecutului nationalist sau un <socialism cu fata umana>)Si nu trebuie uitati,grupul celor care au vazut in schimbarea radicala venita,o sursa de imbogatire rapida,care dovedeste ca tara le era egal.
Fara sa luam in considerare cele trei grupuri importante de oameni care au schimbat Romania in ultimul deceniu din sec. al XX-lea,nu vom intelege niciodata ce s-a petrecut cu noi.

Primii oameni care au aratat drumul Romaniei de intoarcere acasa,adica in UE(Europa si valorile ei) si integrarea in structurile NATO,au fost acei intelectuali,care indiferent de trecutul lor,au militat pentru democratie,libertatile omului,pentru o Justitie care-si merita numele.Printre acesti adevarati romani se numara si doamna Smaranda Enache.Pentru ca binele tarii nu poate fi asigurat niciodata de cei care urasc democratia,libertatea,drepturile omului.
Nu doresc sa dau nume,insa lor,li s-au opus multi ziaristi,dar mai ales fostul aparat de constrangere-pcr-condus de Iliescu &CO.si aceia care doreau o imbogatire rapida,adica prin frauda!

Daca doamna Smaranda Enache a pus in pericol viata cuiva prin activitatea ei pana in 1989,atunci lucrurile se schimba.In rest,doar constiinta ei.
Dar din discursul doamnei Smaranda Enache,reiese o personalitate demna de respect.Ceea ce a facut ea,impreuna cu R.Weber(multi parlamentari UE au avut cuvinte de admiratie si lauda la adresa ei,cat pentru toti politicienii romani de dupa 1989!!)nu se poate contracara cu >vezi,ceea ce a facut ea inainte e mai important>,DAR,toata politica romana dupa 1989,este plina de impostori si semidocti,care au avut un trecut urat si un prezent cumplit.

Pentru mine,generalizarea trecutului este un mare rau.
Am auzit destule voci
<patriotice>,care vin dintr-o gandire a trecutului,
reactionara,sovina,xenofoba,care aveau cuvinte de lauda tocmai pentru indivizii care ar distruge Romania,din setea lor pentru putere(si apararea grupurilor de interese),din nebunia lor de a readuce -sub o forma sau alta!-una din cele doua dictaturi care ne-au marcat -in mod tragic-secolul 20.
Si asta e grav!
Dar nu scapa nici o ocazie sa critice pe cei care dupa 1989,au luptat pentru o Romanie noua,democratica....

Adrian D.

PS
Incetati odata cu aberatiile de genul<cine se opune icoanelor nu e patriot>!
Discutati,dar nu puneti stampila <pcr-nationalism> in discursul vostru.De maine Romania nu mai are granite cu Vestul,si tot de maine,Romania preia peste 400 de legi EUROPENE....

Adrian v.D.
2006-12-15 11:36:15

Re: Domnu' Roncea,/Bravo Robin,lucida postare si la subiect!

La 2006-12-15 09:53:03, Robin a scris:

> Nu Smaranda Enache face "manipulare prin omisiune", ci dta faci
> manipulare prin adaugire. Chiar eram curios in chestia cu Stefan
> Gheorghiu pe care o citii si mai acum citeva zile si pe care o vad
> repetata (atentie: repetata, nu dovedita!) si in articolul de azi. In
> nici unul din docomentele pe care le-ai pus sub nasul publicului nu
> scrie ca impricinata "a absolvit Stefan Gheorghiu" si nici ca "a
> devenit secretara BOB". Scrie ca a lucrat ca translator la Stefan
> Gheorghiu... Cum ar veni, nu i s-a dat, i s-a furat...
>
> 1) Nota strict secreta nu e o turnatorie. Cine a mai vazut turnatorie
> semnata? E pur si simplu o chestie pe care a trebuit s-o scrie, ea
> fiind directoare, dupa ce unul din angajati "a ales libertatea". Nici
> nu-l infiereaza si nici nu-l injura. Daca o citesti bine, e clar ca
> incearca sa calmeze apele si sa-i convinga pe vajnicii aparatori ai
> orinduirii socialiste multilateral-dezvoltate ca nu prea au ce afla
> (poate chiar spera sa-si scuteasca angajatii de insistentele
> securitatii). Pentru ca omul "nu avea atitudini politice
> necorespunzatoare", era "singuratic", "nu avea prieteni apropiati in
> cadrul teatrului", "nu a observat pregatiri deosebite", motivul a fost
> "influenta sotiei". Daca asta nu este un fel de mesaj subliminal de
> genul "lasati-ne in pace", atunci nu stiu ce e! Eu, sa fi fost in
> locul lor, as fi dat-o afara pentru lipsa crasa de vigilenta
> revolutionara! Si pentru ca, in plus, ne mai lua si la misto! ;-)
>
> Daca vrei s-o scoti turnatoare, arata-mi ca l-a turnat pe individ
> INAINTE ca el sa fuga, vino cu angajamentu', cu numele conspirativ, cu
> notele conspirative, nu cu aiureala asta, si p-orma mai stam de
> vorba...
>
> 2) Pasajul pe care l-ai subliniat din articolul din ziar e kk maka.
>
> 3) Aprecierea in munca este banala, formala, scrisa la indigo,
> identica cu milioane de alte asemenea aprecieri. "Bine pregatit
> profesional", "cu inalt nivel-politico ideologic, am contribuit la
> sporirea prestigiului institutiei", fraze sablon, pe care cineva
> trebuia sa le scrie. Ia orice "apreciere", a oricui, la intimplare:
> toate suna la fel.
>
> In plus, nu scrie ca a absolvit Stefan Gheorghiu, si nici ca a fost
> secretara. Membru BOB? Mare scofala! Inca un manechin de pus in
> prezidii! Astea erau vremurile, si nimeni nu era obligata s-o faca pe
> Jeanne D'Arc! Numa' stiind ca a fost directoare la un teatru de papusi
> si trebuia sa-ti inchipui ca a fost membra de partid, at least. Nu era
> nici un secret... O profesoara tinara indrumator UTC? Ei, si? Era
> sarcina de serviciu!
>
> 4) Docomentul de la comitetul judetean pcr Mures este valoros in
> sensul ca lamureste chestia cu St. Gh. Cum ziceam mai sus, nu i s-a
> dat...
>
> 5) Hotarirea de numire in functia de directoare? Cu asta chiar ca n-am
> inteles unde bati!
>
>

plongeur.alpin
2006-12-15 11:49:16

Suava luptatoare de la vechiul ziar local contaataca la Europa Libera.

Viorel
2006-12-15 11:54:42

Procesul comunismului (2)

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01015 sec.