Ziua Logo
  10:11, marti, 3 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2005-06-13
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.218...)
2005-06-13 01:50
80% neincredere in justitie, asta-i grav

Se fac greseli in justitie, e intr-adevar tragic. Atitiea greseli, atita neincredere..sau? Sint atit de multi oameni in conflict cu legea? Oare de ce?..
Matilda

cristivdan din Romania (...@yahoo.com, IP: 193.231.51...)
2005-06-13 13:00
SCRISOARE DESCHISA D-LUI SAVALIUC

Stimate domnule,

Sunt profund mahnit de continutul articolului. In loc sa fie laudati judecatorii care infirma solutiile procurorilor, se inoculeaza ideea ca justitiabilii nu ar avea nici o sansa.
Eroare, domnule ziarist. Cat timp veti scrie articole intr-un asa stil, intelegem ca nu trebuie sa ne asteptam ca populatia sa aiba incredere in justitie. Daca ati fi facut un calcul simplu, ati fi observat ca cel mult 10% din populatia Romaniei au apela pana acum la justitie. Din acestia, cel putin jumatate au castigat.
Asa ca cei 80% nu numai ca nu se justifica, dar dvs., presa, intretineti aceasta neincredere. Iar eu nu imi permit sa spun, desi e de notorietate, ca o buna parte din jurnalisti sunt incompetenti si corupti. In loc sa va indepliniti rolul de exponent al masei populare, nu faceti decat sa o manipulati.
E foarte important ca jurnalistii sa ne vada ca fiinte umane, nu ca anchetatori. Sa ne trateze in mod egal.
E destul de greu sa induri insultele din presa.
Un sfat, domnule ziarist: daca vreti sa faceti intr-adevar ceva pentru societate, nu doar sa aruncati cu noroi, ar fi bine sa incepeti articolele dvs. prin a prezenta faptele, inclusiv aspectele pozitive (de ex, ar fi trebuit in acest articol sa subliniati ca fiind pozitiv faptul ca in final se descopera erorile - doar de aceea procesul penal cuprinde faza de urmarire penala si faza de judecata, iar aceasta din urma are mai multe etape!!!) si lasati cetateanul sa isi faca propriile opinii.
Dupa articolul dvs, care practic instiga la violenta impotriva magistratilor - si e primul de acest gen pe care il citesc in ultimii ani! - marturisesc ca ma voi uita de doua ori in spate in drumul catre casa. Daca asa intelegeti sa va indepliniti rolul educativ pe care trebuie sa il aveti, mie imi e rusine ca traiesc intr-o asemenea tara. Mai aveti putin si dvc, jurnalistii, va transformati in guru a poporului roman. Se pare ca sunteti singurii detinatori ai adevarului absolut. Scoala mea de drept nu valoreaza doi bani in fata dvs.
As dori bucuros sa schimbam locurile, sa vedem daca ati fi in stare sa semnati nu articole insiduoase, ci hotarari prin care sa statuati asupra destinelor oamenilor.

Cu parere de rau,
Cristi Danilet - judecator
cristivdan@yahoo.com


« Rezultatele cautarii

     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.