Ziua Logo
  15:47, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-12-15
folclorist din trei-iezi-cucuieti (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2009-12-15 17:54
Nici pomeneala ! Ce minciuna gogonata !

Micii sint de origine Mongoleza. Si siint raspinditi peste tot. In Iuropa si America sint cunoscuti ca mincare croatiana. Arabii si mongolii ii fac si acum cu carne de oaie. Cred ca azi ma duc iar la mongoli ( ca imi place carnea de oaie ) daca tot veni vorba. . Faptul ca ar fi mincare Romaneasca este o gluma proasta, ca si bataliile cu turcii ( romanii nu au avut niciodata razboi cu turcii ), ca H Coanda a inventat avioane le cu reactie, Paulescu a inventat insulina si Babes turbarea ( ca toti romanii zic asta ca pe o poezie ! ).
Nu mai zic de sarmale. Eu am mincat sarmale in foi de vitz facute de nevasta unui amic , care era din Hawaii. E traditionala !
O tara care exista numai de 130 ani nu poate avea prea multe ( si nimeni nu are pretentie !), dar nici sa spuneti ca romanii au pus cozile la toate prunele nu tzine !
Si daca veni vorba de mincare, nu exista practic nici o mincare romaneasca ! Niciuna ! Nici borsul de urzici macar !

acta_derbedeica din USA (...@yahoo.com, IP: 129.22.135...)
2009-12-15 19:44
Re: Nici pomeneala ! Ce minciuna gogonata !

Cred ca singura mancare romaneasca care a facut "cariera" (cel putin dupa nume) sunt prunele uscate. In SUA se cheama "prunes", nu plums sau derivatele din limbi romanice. Acum vreo zece ani americanii au vrut sa scoata denumirea "prunes" din circulatie. Cred ca este si singurul cuvint romanesc care s-a "globalizat". Am crezut multa vrema ca un al doilea cuvint romanesc este "nepotism", dar am vazut ca de fapt e italienesc. Cevapci (mititeii) nu sunt specifici numai croatilor, ci peste tot in fosta Yugoslavie.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00595 sec.