Ziua Logo
  19:02, marti, 26 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-08-20
Osiris (...@yahoo.com, IP: 92.82.51...)
2009-08-20 17:54
Dlui Tesu SOLOMOVICI

Dle Solomovici, am citit si comentariile din blog. Am sa-mi spun parerea, domniei voastre, sub un singur aspect.

Comparand cartea dv, "Istoria Holocaustului din Romania. Transnistria. Transilvania de Nord", ed.Tesu, 2006, cu cea scrisa de Dennis Deletant, “Aliatul uitat al lui Hitler. Ion Antonescu si regimul sau 1940-1944”, ed.Humanitas, 2008 (orig.2006), se pot constata

Titlul cartii dlui Deletant e mult mai frumos decat al cartii dv

In schimb, la capitolul obiectivitate, stati cu mult mai bine. Cat de bine ? Ati mers pana acolo, incat ati facut de ras istoricii romani. Pentru ca dv ati relatat episodul din noiembrie 1942, cand, prin vointa suverana a maresalului, aproape 500 mii de vieti de evrei au fost salvate. Ceea ce dl Deletant nu recunoaste. Cu ambele carti in fata, am putut constata ca dl Deletant are o abordare asemenatoare, dar se opreste. Nu poate trece Rubiconul.

Dle Solomovici, in "Maresalul Ion Antonescu in noile documente din Arhivele germane", Dosare ultrasecrete, Ziua, 30.08.2008, ati mers mai departe cu analiza acestui episod, foarte important pentru istoria noastra, romanii, comentand cu stricta obiectivitate demersurile jenante ale numitilor Trasca si Deletant. Comportamentul lui Trasca este cunoscut mai de demult, dar al dlui Deletant cred ca arata imaturitate si umori.

Spre ca nu aveti vreun doctorat in istorie, pentru ca v-ar trage in jos.

Ce vreau sa spun ? Ca fiind vorba de probleme cu suport rasial, nu ati cazut in capcana rasismului si a razbunarii. Ati cazut in capcana obiectivitatii, care, iar, nu convine.

Dle Solomovici, uneori, foarte rar, mai hiperbolizati unele lucruri (“cutare este cel mai….cel mai”). Floare la ureche. Va inteleg. O fac toti oamenii. Alteori, comentati situatia din Orient. Niciodata nu am putut constata o abordare rasista (rasiala). Numai politica si militara.

Oamenii isi spun parerile in discutii, in bloguri etc. Nu stii niciodata cand o fac cu nestiinta, cu convingere, sau provocator.

Blogurile sunt slab citite in Romania. Multe sunt intretinute de "profesionisti" ai dezbinarii.

Dar cine vrea sa conoasca adevarul, sfarseste prin a-l gasi si cunoaste. Cum s-ar spune: cine are ochi de vazut, vede. Inclusiv pe dumneavoastra.

Va urez multa sanatate si putere de munca !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00711 sec.