Ziua Logo
  16:44, vineri, 29 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-29
jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 4.242.210...)
2007-12-31 07:18
Tratatul secret dintre Templul Coral si Biserica Autohtona.

O anumita camaraderie a unitatii de nezdruncinat a poporului nostru, cu ramificatii pe termen lung dupa 1945 o data cu zdrobirea fascisto- nazista, au pus bazele noii societati inspirata din analele Marxism-leninismului, tzinta finala a eliberarii omului de misticismul religios- ca opium pentru popor – asha cum este clar prevazut in gindirea teoriilor stiintifice a dascalilor erei socialiste fratesti.
Totusi ca o marinimie a ambelor parti, sustinute chiar de conducatorii de la centru sau periferie, au decis sa lase libere, neingradite unele activitati a vietii de zi cu zi cu indrumarile ce se impuneau pentru grija fata de om.
Nu s-au inchis sau micshorat cimitirile, cimitirile eroilor, mausoleiele ca loc de veci a conducatorilor oamenilor muncii. Unele biserici si sinagogi au fost indrumate continuu pentru desfasurarea multor activitati ca: oficieri de casatorii, botezuri, inmormintari si slaviri. Astfel au mai fost tolerate si traditii locale, manifestari culturale care sa oglindeasca transformarile profunde pentru propasirea celor mai avansate teze inchinate oamenilor muncii.
Atunci un amendament special a fost adaugat in cadrul acestui pact- al tacerii indefinite – care stipula expres solidaritatea tovaraseasca. Astazi se poate spune cu destula mahnire si tristete dupa 17 ani de la 1989, mai sint manifestari deviationiste care constitue un pericol cu urmari profunde si daunatoare. Comisia actuala compusa din urmasii inaintasilor care au avut idei progresiste si inovatoare, nu mai respecta cu sfintenie aceste litere de legi ca altadata.
VLADIMIR TISMANEANU si INFOR CORNEANU, laic si religios, ne-au fagaduit inca de la inceputul lucrarilor si cercetarilor, ca vor fi calitativ superioare pentru propasirea adevarului fara sa stirbeasca din trecutul glorios al partidului. Dezavuarea pactului care este expus generic in titlul articolului, nu reflecta adeziunea intregului popor si poate fi interpretat de multe forte progresiste ca un afront indreptat impotriva lor cu urmari nedorite ce-ar slabi coeziunea si solidaritatea ce s-a inchegat de-a lungul vremii.
Eu imi dau adeziunea, pentru care semnez al dumneavoastra luptator fruntas…..
Jan Dinu


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00637 sec.