Ziua Logo
  09:50, marti, 3 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-11-11

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Nababul123
2006-11-10 23:58:57

"1956" al romanilor

1987 a fost cu adevarat un macel sangeros, de care prea putzin se aminteste. (Dar si ce batuta cu zurgalai luara militzienii in alea 3 zile, he-he-hee! )

M_D_L
2006-11-11 00:23:58

Revolta minerilor de la Motru din anul 1981

Au trecut douazeci si cinci de ani de la revolta minerilor din orasul Motru, judetul Gorj, din anul 1981.
Se mai vorbeste (inca !!!) despre miscarile de protest de la Brasov si din Valea Jiului, dar de rascoala de la Motru, majoritatea romanilor n-au auzit.
Cineva care locuieste acolo mi-a povestit cum a fost. Ceausescu introdusese painea pe cartela si nu se mai aduceau nici produse alimentare de baza. Carnea, lactatele, chiar si legumele se procurau cu mare dificultate, stand la cozi imense, sau prin sistemul de pile si relatii. Minerii s-au revoltat si au iesit in strada cu familiile. Au devastat sediul primariei (care se afla pe scara unui bloc de locuinte) si au distrus aparatura de telecomunicatii, cu care functionarii comunicau cu Bucurestiul. Timp de cateva zile, sefii de la Bucuresti n-au stiut ce se intampla acolo. Orasul a fost inconjurat de armata. S-a tras cu trasoare pe deasupra orasului. Ca sa nu traga armata in ei, minerii au pus femeile si copiii in fata. In cele din urma manifestantii au fost dispersati cu ajutorul pompierilor, care i-au stropit cu apa amestecata cu dejectii din sistemul de canalizare. Liderii minerilor au fost arestati. Cei mai multi s-au intors in oras dupa cativa ani. Ca masura de prevedere autoritatile au adus o unitate de pompieri, care a fost amplasata langa liceul industrial din localitate. S-au instalat si relee radio pe dealurile invecinate.
Este ciudat ca nu s-a spus nimic la radio Europa Libera. Nu cred ca n-au stiut. Nici dupa "revolutie" nu am vazut vreo emisiune la televizor pe aceasta tema.


Un domn inginer, care a fost trimis la specializare in URSS pe timpul lui Nikita Hrusciov, mi-a povestit ca intr-o localitate din Ucraina, minerii au facut greva (la fel ca la Motru). Au refuzat sa inceteze greva, cand au fost somati de autoritati. Liderii de atunci ai URSS au dat ordin sa fie bombardat orasul, cu artileria grea, ca la razboi si dupa ce i-au lichidat pe toti (inclusiv femeile si copii) au trimis buldozerele sa niveleze terenul. Nu a ramas nici macar o urma din localitatea respectiva.

BALAMOHAN RAJARATNAM
2006-11-11 00:55:49

Comunisti trebuie judecati

Va veni timpul CURAND. Trebuie confiscate averile tuturor comunistilor care se fac vinovati de crime si compensate familile celor care au fost masacrati de comunisti la canal sau in inchisori pe motiv ca sant anti-comunisti.

cuiul
2006-11-11 01:27:01

Ne uitam eroii?

Sunt brasovean si vreau sa spun ca 15 Noiembrie 1987 a fost un moment de demnitate. Nababul spune ca militzienii au luat bataie vreo 3 zile. A doua yi dupa manifestare, capii revoltei erau deja arestati. E greu de presupus ca i-au batut pe militzieni in arestul politziei.

unchiuletul
2006-11-11 09:24:56

Denaturari

Tot asa, un pic cate un pic, se denatureaza total ADEVARUL. Apar tot felul de neaveniti, "atoatestiutori" , care , de fapt, nu numai ca nu stiu numic dar si ii mint pe altii. In 1987 la BRASOV s-a strigat " Jos Ceausescu", "Vrem paine" , caldura, s.a. economice , nu politice. Poate cineva sa spuna numele celor macelariti? A 10 dintre "miile" de arestati? Nu cred. Poate cei care sunt ca " " marele dezident si democrat " " , acum in arest pentru luare de mita, trafic de influenta,intr-un cuvant coruptie spre pricopseala proprie.
Sa stam stramb si sa judecam drept. Sa dam Cezarului ce este al Cezarului, dar si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.

motanul incaltat
2006-11-11 11:09:32

Re: Comunisti trebuie judecati

Nicu Pruna
2006-11-12 17:26:50

O noua sfidare !

O noua aniversare este o noua sfidare. Torztionarii celor care au cerut alimente, lumina si caldura sunt pe cai mari !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00585 sec.