Ziua Logo
  21:11, luni, 2 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2008-12-24
Eufrosin din Romania (...@bugmenot.com, IP: 92.82.54...)
2008-12-26 14:18
Vedeta, ca si tara sa

Cata verva etala Michael Jackson in clipurile sale din "Thriller", cum mai sfarama parbrize de masini, cum serpuia in mod incredibil, cum se mai apuca cu ambele maini de zona inghinala...
Ce muzica, ce imagini, ce dans, ce ritm, cata culoare si actiune, cum era sa nu ne fure ochii si mintea celor care eram adolescenti pe-atunci?

In mod identic, am devenit cu totii pro-Americani, privind la prosperitatea afisata in "Dallas", ascultand Europa Libera pentru propaganda lor, dansand pe muzica lor, lasandu-ne furati de prosperitatea lor cu casele mari, masinile incredibil de late, sustinand echipele americane de baschet de cate ori jucau cu rusii si exaltandu-ne atunci cand Ronald Reagan numea URSS-ul "imperiu al raului", mestecand guma lor cu portia si simtindu-ne si noi americani in spirit de cate ori puneam mana pe-o sticla de Pepsi ..

Au trebuit sa treaca 25 de ani ca sa incepem sa realizam falsitatea si ipocrizia tarii care promova asemenea "valori" lumii intregi, in timp ce ea insasi era grav bolnava.
Precum incredibilele miscari ale lui Michael Jackson, impresionau adolescentii din lumea intreaga, tot asa, incredibilele bombardamente "shock and awe" infaptuite de guvenul american impotriva unor tari slabe, care nu reprezentau nici o amenintare pentru ei, impresionau adultii din lumea intreaga.
Acum, rezultatele sunt vizibile oricui are ochi sa le vada:

Atat tara, cat si vedeta, aluneca incet dar sigur spre groapa, in scaunul cu rotile, victime ale propriei grandomanii si excese, semiparalizati si profund faliti, atat moral cat si economic.
Ambele corupte, ambele bolnave terminal, ambele inca periculoase pentru mintile si sufletele celor fara discernamant...

Precum odata cu maturizarea am inceput sa intelegem cine este Michael Jackson si sa-l folosim doar pentru a rade de el uluiti de prostia si perversitatile lui, tot astfel, e timpul sa ne trezim si sa-ntelegem ca America chiar cand a fost ce-a fost, ducea inevitabil la ceea ce a devenit ea astazi, un imperiu muribund, care in marsul sau catre groapa de gunoi a istoriei, isi foloseste muschii mari pentru a nenoroci pe nefericitii care i se afla in cale. Un gigant turmentat, cu picioare de nisip, care in timp ce zbiara isteric cu spume la gura sloganuri despre democratie si drepturi speciale pentru toate categoriile de nefericiti din lume, zdrobeste cu entuziasm tembel, tari, neamuri si indivizi, preocupati cu adevarata libertate, cea a pastrarii credintei, traditiilor si culturii, in care sunt ancorati.

E timpul sa incepem sa radem de ea, denuntand-o pentru cei mai tineri si lipsiti de intelegere, refuzandu-i gunoiul oferit cu atata generozitate, de la "fast fooduri", la filmele si cultura de doi bani si pana la vaccinurile cu care ea otraveste lumea intreaga.
E timpul sa ne revenim, sa ne adunam mintile si sa ne concentram asupra bogatiei imense care ne inconjoara, de la cea spirituala, oferita de sfanta biserica Ortodoxa, la cele materiale continute in muntii, padurile, raurile si lacurile noastre, in cerul inca albastru cand nu-i brazdat cu dungi chimice lansate din avioanele Nato, la viata cea adevarata, centrata in jurul familiei si a prietenilor, la mancarea adevarata si buna, la vinul aspru taranesc, la tot ceea ce ne defineste ca Romani.

Daca ne vom vinde toate acestea pentru bunastarea de plastic si luminile stralucitoare afisate in fata noastra, nu vom merita nici noi alta soarta, decat cea pe care-au avut-o indienii americani, care si-au dat pamanturile stramosesti pe margele de sticla si lazi cu whiskey

Eufrosin din Romania (...@bugmenot.com, IP: 92.82.54...)
2008-12-27 14:51
Re: Vedeta, ca si tara sa

Si incheierea, care n-a mai apucat sa bata butonul "OK":

Imputinati, imbatraniti si degenerati fizic si mintal, dar "integrati" in cultura care le-a adus distrugerea, alcoolizati si suferinzi de aceleasi angoase ca si-ale ocupatorilor lor, "distrati" de aceleasi programe imbecilizante la televizor, saltand pe aceeasi muzica degenerata si nefiind in stare sa mai arunce un tomahawk cu mainile lor, dar inrolandu-se pe capete in armata care le lanseaza din butoane asupra altor nevinovati, dupa cum dicteaza interesele economice ale unei clici lenese si razboinice care le-a deturnat tara..

De 2000 de ani incoace, avem exemple mai bune de urmat decat acesta - n-ar fi pacat sa disparem ca neam, in neantul adus de globalizarea promovata de unii care nu existau inca bine, acum 200 de ani?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00662 sec.