Ziua Logo
  09:06, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-05-21
Nosferatu (...@apropo.ro, IP: 209.195.68...)
2007-05-21 15:23
Logica intoarsa sau persistenta greselii

Nu-mi vine a crede ochilor ce sint in stare sa mai scrie unii si sa mai zica altii acum cind situatia e clara in ce priveste optiunea electoratului. A gresi e omeneste, spune vorba inteleapta, dar a persista in greseala denota prostie, fie asumata fie nu.

Perdantii de azi, incapabili a rumega evidenta, se ascund in mod absolut lamentabi, iar aici il includ si pe autorul articolului de fata, in spatele acestei logici intoarse in ce priveste numarul de voturi. In primul rind ceea ce nu inteleg ei prin adoptarea acestei logici este ca indiferent cit de tare ar incerca ei sa minimalizele sustinerea prezidentiala automat nu fac altceva decit sa minimalizele de trei ori mai mult propria sustinere. Domnilor e clar, 75% este de 3 ORI MAI MULT decit 25%. Cei care au declansat demiterea au demonstrat clar cit de mic este nivelul lor de intelegere si racord al si la opinia publica iar acum incearca sa o intoarca precum la Ploiesti. Inca ceva, democratia are o regula simpla si anume cea a votului iar cei care nu voteaza sint asimilati celor care o fac iar asta dintr-un motiv pe cit de simplu pe atita de corect. Acest principiu, statistic, matematic deci imun la lacunele de logica a unora, e folosit si in sondajele de opinie care pot prognoza rezultatele unor alegeri. El spune ca un esation reprezentativ din popultatie poate arata corect optiunile intregului electorat iar acest esantion este suficient sa fie de citeva mii, deci un procent infim din total. In cazul alegerilor sau al referendumului acel esantion devine unul urias de citeva milioane iar in atare situatie lucrurile sint clare. Cu cit mai mare esantionul cu atit mai mare precizia de aproximare a dorintei INTREGULUI ELECTORAT.

Deci singura interpretare corecta a rezultatelor nu poate fi decit ca presedintele Traian Basescu are o sustinere covirsitoare de 75% LA NIVELUL INTREGII POPULATII. Asa cum un esantion infim reflecta realitatea un esantion enorm o confirma fara dubii. Tot gaunoasa este logica care insinueaza ca cei care nu au votat ar fi oarecum "impotriva". Nu, domnilor, cei care nu voteaza nu o fac pentru motive care ii priveste dar optiunile lor sint reflectate in esantionul de care va vorbeam.

In concluzie presedintele Basescu are in spatele sau 75% DIN POPULATIA ROMANIEI care inseamna vreo 15-16 milioane si nu doar cei care au votat NU.

Prin urmare domnilor dati dovada de demnitate si onoare, atita cit mai aveti, si nu rastalmaciti evidenta pentru a o prostitua frustrarilor propriilor voastre esecuri.

In ce priveste asa zisele previziuni, hai sa fim seriosi, stanescule, sint lucruri pe care toata lumea le-a prevazut mai putini "eminentele" gri ale patrulaterului negru.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2007-05-21 17:44
Nosferatu, fantome de la nuit, vrei tu sa demonstrezi tu ca 60% care nu au iesit la vot

il sustin atat de tare pe Ba-secu incat au stat ca boii pe coada si nu s-au deranjat sa iasa in apararea lui, cu toate apelurile disperate facute de acesta ?!
Hai, incearca altceva, ca aberatia asta nu tine !

Marius Adrian Porojnicu din Craiova (...@rdslink.ro, IP: 86.34.245...)
2007-05-21 18:33
Re: Raquelutzo,cei ce au votat conteaza !

Hi,hi, hi ! Sh'apoi, ....cei 60% {sa presupunem c'ar fi atatzia}nu s-au deranjat sa vina sa va ia apararea....{desi apelurile voastre erau mai disperate...}

La 2007-05-21 17:44:32, Raquel a scris:

> il sustin atat de tare pe Ba-secu incat au stat ca boii pe coada si nu
> s-au deranjat sa iasa in apararea lui, cu toate apelurile disperate
> facute de acesta ?!
> Hai, incearca altceva, ca aberatia asta nu tine !
>

Phil din Philadelphia, US of A (...@msn.com, IP: 68.238.184...)
2007-05-21 19:39
Re: Nosferatu, fantome de la nuit, vrei tu sa demonstrezi tu ca 60% care nu au iesit la vot

La 2007-05-21 17:44:32, Raquel a scris:

Rashelo draga, au avut grija parlamentarii de asta, asa ca taca-ti guritza, sa nu zic fleanca ca ma taie astia. de ce la cei din strainatate li sau inchis usa in nas cind au stat ore la rind ca sa voteze sau de ce a fost fixata simbata pt referendum cind normal trebuia sa fie duminica, ca asa au vrut tovarasii parlamentari si multe altele, te-ai intrebat? ce-i tot dai cu prezentza la vot, ca nu iese la socoteala. nu stai bine cu 'ritmetica bre?

> il sustin atat de tare pe Ba-secu incat au stat ca boii pe coada si nu
> s-au deranjat sa iasa in apararea lui, cu toate apelurile disperate
> facute de acesta ?!
> Hai, incearca altceva, ca aberatia asta nu tine !
>

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-05-21 20:52


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02905 sec.