Ziua Logo
  17:15, luni, 2 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-12-31
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2009-01-02 21:31

La 2009-01-02 09:45:34, Mihaela Carlan a scris:
mereu am preferat unui ,,te iubesc" patimas , un ,,mi-e drag de tine". e mai plin, mai rotund, mai cuprinzator. infioara si induioseaza. si asigura de curatenia si durata trairilor.


__________Sau, altfel spus : cine s-a fript o data cu focul , sufla acum si-n iaurt.

Pe Mihaela a dezamagit-o vreun ,,te iubesc" patimas si-acum accepta sau prefera altceva dar nu un patimas de ,,te iubesc". Ma rog !, fiecare cu semantica lui. Te iubesc este m ult mai angajant decit ,,mi-e drag de tine". Mie drag de tine are, totusi, o mare valoare, aceea a momentului, al lui acum, al clipei de fata, care este de preferat. Dar si ,,te iubesc" are valaorea lui de angajare, adica, juramintul ca iti dedic iubirea mea, ca transform subiectul meu, ,,iubirea mea", intr-un verb, il transform intr-o actiune, ii dau un sens, il dedic perosanei care mi-e draga. De ce ii pare Mihaelei desuet un ,,te iubesc" patimas, totusi ? Pentru ca e ... patimas ? Oare, sunt unele femei agasate de barbatii care sunt patimasi in iubirea lor pentru ele ? Iubirea te supraincarca ?, iti creasa discomfort ? Daca-i asa, inseamna ca Mihaela se comporta in iubire, cu toane. Ea are toane. Iubesc kashto intre 6 si 6:30 dimineata, intre 15 si 18:30, si intre 23 si 2 dimineata. In rest ?, doresc a fi lasata-n pace, ca am si eu treburile mele. Da, se intimpla la multe femei ca ele sa iubeasca cu toane si pe toane. In cazul lor, iubirea le da un sentiment de inviorare, le fac sa se simta bine, ele au nevoie de iubire numai pentru un background inviorator, datator de speranta, de incredere. Ce se poate spune despre o astfel de femeie ? Ca e egoista ? Superficiala ? Ca nu merita iubirea ? ... In cele mai multe cazuri iubrea se va razbuna pe ele cind o sa le fie lumea mai draga.

Eu cred ca Mihaela poarta in ea o doza de individualism. Simte ca o iubire ,,patimase" i-ar perturba realitatea, ar scoate-o dintr-ale ei, ar forta-o spre zone care ar presupune indepartarea de la firescul si obisnuitul zilnic al preocuparilor ei. Prefera un ,,mi-e drag de tine". Care se poate transforma oricind intr-un : ,,pa si te mai sun !" daca-i asa ?, Mihaela va avea neplacuta surpriza sa se trezeasca cu barca vislind pe malul vietii fara sa fi cunoscut vreodata bucuria de-a te uda si a ,,bate apa". Ori ii e frica ? Ori ii e frica de-o iubire ,,mare", angajanta, in care sa se uite pe sine si sa accepte orice ? Citi oare au fost pregatiti sau deschisi unor iubiri mari ?

,,Iubire mare" ? Unde, domnule, in lumea asta plina de pornografie ? Cine mai crede in asa ceva ? Uita-te-n prejurul tau ! Ce mai reprezinta femeia ? ce mai reprezinta dragostea ? Mai sunt ele, simtirile sulfetesti fata de cel/cea pe care o ,,indragesti" stari de dedicare curata si lipsita de orice necuratie celei/celui pe care o/il iubesti ? Nicidecum. Acum, in lumea asta murdara ,,te iubesc" se percepe cu ,,te-as ...". Poate ca asta o dezgusta pe Mihaela ? Se prea poate, si o cred. Actiunile barbatilor in a cuceri o femeie nu mai are ca scop nevoia de a fi impreuna, de a fauri o lumea, un univers pentru doi, ci nevoia de eliberare de stres hormonal, dupa care reintram in realitate cu acidul lactic refacut. Femeile, in cazul de fata, se simt ,,folositoare", ,,necesare", ,,nelipsite", in loc de ,,vreau sa fiu linga tine", ,,vreau sa fiu al tau", ,,iubeste-ma". Lumea de azi este bulversata de imagine si de imaginatie. Ne satisfacem prin ,,consumare" de imagine, si ne imaginam consumind. Dorinta noastra sufleteasca a fost inlocuita cu satisfacerea si satisfactia. Nu mai suntem stabili in iubire ci avem impresia ca iubirea trebuie traita din trairi, si ca ce conteaza cel mai mult este experienta, experientele iubirii decit dedicarea in iubire statornica cu cea pe care descoperi ca o iubesti. Si totul si totul porneste din vina femeii ca accepta excesul si chemarea noastra, a barbatilor, la destrabalare. Noi, barbatii cerem femeilor sa se destrabalaze, iar ele, inconstiente, o fac apasind mai mult si mai mult pe acceleratorul imaginii. Imaginea a inceput sa le subjuge transformindu-le din subiecte in adjective, din idealuri in nevoi imediate. Ata ete.

Dar oricum ar fi, Mihaela e un suflet deschis care poate sa accepte ca greseste, numai ca de multe ori pare prea sigura pe ea in acest domeniu atit de vulnerabil si misterios. Doamne, apar-o si pazeste-o !

Mihaela Carlan (...@yahoo.com, IP: 213.233.101...)
2009-01-02 23:43

merci de atat grija si analiza. lasa microscopul naibii, ca nu lentila care mareste si descifreaza.

cum spuneam, tot romanul chiar si expat, are pareri. :) ca nu costa.

M

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 99.17.38...)
2009-01-03 04:01

La 2009-01-02 23:43:54, Mihaela Carlan a scris:merci de atat grija si analiza. lasa microscopul naibii, ca nu lentila care mareste si descifreaza.

cum spuneam, tot romanul chiar si expat, are pareri. :) ca nu costa.

M


___________Oooooo ! Ceva nu ti-a convenit ! Tzi-am gasit, cumva, ,,calciiul lui Ahile" ! M ?

Doamne, cit am ris la raspunsul tau ! ... De ce ? Pentru ca asa sunt si eu. ... Asa ies si eu din incurcatura ! Bata-te sa te bata !, cit semeni cu moa ! Ptiuuuuu !


p.s. - ce-o zice Sehe de kestilicile astea ?

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 24.21.173...)
2009-01-03 06:13

La 2009-01-03 04:01:17, CALUGARU a scris:

> La 2009-01-02 23:43:54, Mihaela Carlan a scris:
>
>
>
> merci de atat grija si analiza. lasa microscopul naibii, ca nu lentila
> care mareste si descifreaza.
>
> cum spuneam, tot romanul chiar si expat, are pareri. :) ca nu costa.
>
> M
>
>
> ___________
>
>
>
> Oooooo ! Ceva nu ti-a convenit ! Tzi-am gasit, cumva, ,,calciiul lui
> Ahile" ! M ?
>
> Doamne, cit am ris la raspunsul tau ! ... De ce ? Pentru ca asa sunt
> si eu. ... Asa ies si eu din incurcatura ! Bata-te sa te bata !, cit
> semeni cu moa ! Ptiuuuuu !
>
>
> p.s. - ce-o zice Sehe de kestilicile astea ?
>
====================================================
Ni insista asha - te infunzi cu.. impotenza...-:)!
JD


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00738 sec.