Ziua Logo
  19:01, joi, 21 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-19

Comentarii: 109, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2007-12-18 23:22:12

Tronu..

Din vizitele mele pe la diferite muzee am observat ca tronurile nu sunt deloc proiectate ergonomic, sunt extrem de incomode, imi pot imagina ca de la o virsta-ncolo, mult mai important poate fi un scaun sau o canapea..

Cred ca Majestatea sa nu s-a gindit niciodata la eventualitatea de a sta din nou pe tron, daca s-ar fi gindit s-ar fi ocupat de educarea si cresterea unui urmas (urmasa), unu (una) care sa cunoasca limba tarii, obiceiurile, ceva politica, ceva social..

Dupa cunostiintele mele printu Duda nu ar putea deveni rege ca nu-i de singe, deci chiar daca se va ajunge la monarhie se va pune intrebarea fara raspuns cine e mostenitoru tronului...

Arcturus
2007-12-18 23:27:06

vise, d-le Badilita

Realitatea e alta, monarhia nu are sustinere populara.

Si cam aici se termina totul.
Numai bine.

Forumul de la Neptun
2007-12-18 23:34:02

NOUA MONARHIE...

REGELE este astazi... informatia, consecventa, calitatea, seriozitatea, capitalul financiar, teghnologic dar si uman, etc...REGELE MIHAI simte prea romaneste, mai mult, prea omeneste, ca sa mai lanseze artificial o alta cursa pentru resuscitarea altor aluviuni din societate. NOI, SOCIETATEA, trebuie sa le cerem politicienilor, si acestia trebuie sa-i ceara REGELUI MIHAI sa revina la conducerea Romaniei. Sunt insa probleme de varsta, de decendenta...Si fara acestea, ramane problema principala : suntem noi pregatiti sa cerem monarhia ? Politicienii vor fi de acord ( vor face ca si cu uninominalul....) ? Daca da, si daca ZIUA crede in monarhie, de ce nu deschideti liste de semnaturi in judete ? Pe de alta parte, forma gasita mi se pare nimerita. Ne-am reinrudit principiar cu Europa prin pozitia detinuta de Principele Radu in Guvernul Romaniei. Ceea ce face el in aceasta calitate vizeaza calitatile MONARHIEI, cu care am inceput comentariul...

Valentin Costin
2007-12-18 23:34:06

Problema e mai complexa!

Articolul e foarte bun. Asteptam de la Majestatea Sa sa se pronunte. Dar e problematic sa fie repus pe tron un monarh "partas la holocaust". Ori e reabilitat si Antonescu imediat dupa Alexianu, cum ar fi corect ! Si atunci stabilim DREPTUL pe toata linia, inclusiv restabilirea monarhiei, Iliescu la zdup si cele omeneste cuvenite !!!

Alcor
2007-12-18 23:34:31

Singurul erou shakesperian....

...din istoria romanilor este Constantin Brancoveanu. Cum a pierdut Antonescu Monarhia? Dupa stiinta mea, Antonescu a fost arestat la Palat, deci Monarhul a fost acolo si nici nu l-a eliberat avand acest drept. Rescriem istoria?.

Socrate
2007-12-18 23:46:56

Monarhia s-a autocompromis.

Lacomia pierde nu numai omenia, ci si monarhia. In ultimii ani cascada de revendicari regale, mai mult sau mai putin justificate, culminand cu castelul Peles, a iritat multa lume. Sa nu mai amintim de tenebroasa afacere a colectiei de tablouri, care au parasit misterios Romania inainte de abdicare.

scepticus clusiensis
2007-12-19 00:05:14

Franco a salvat Spania, Europa de Vest???

Daca didctatorul ala, ucigasul a mii de persoane si aliatul lui Hitler si Mussolini a salvat Spania si Europa de Vest.... ce sa mai spun de alte concluzii ale articolului...

monarhia e ceva eventual pentru tari ca Anglia si Suedia...

Nu are nici un sens sa se propagheze mai departe mitul Monarhiei constitutionale patriotice si atat de Europene in Romania.
Monarhia nu a fost niciodata constitutionala la noi. altfel nu putea sa instaureze Carol II dictatura militara si sa interzica toate partidele. Iar inainte de dictatura regala, regele stabilea prim ministrul dupa bunul plac, iar alegerile aveau loc DUPA formarea noului guvern, si erau astfel masluite ca noul guvern sa dispuna de o majoritate. Curat constatutionala monarhie.
Care mai intai a inlaturat si "democratia" aceea fragila si ne-a dus spre 50 si ceva de ani de dictatura, ocupatie straina, etc.

Phil
2007-12-19 00:47:43

Re: Tronu..

La 2007-12-18 23:22:12, neamtu tiganu a scris:

treaba este ca, tronu' este sfint, ce poti face pe "tron" nu poti face pe scaun sau canapea ar fi si pacat, da la o virsta mai inaintata...

> Din vizitele mele pe la diferite muzee am observat ca tronurile nu
> sunt deloc proiectate ergonomic, sunt extrem de incomode, imi pot
> imagina ca de la o virsta-ncolo, mult mai important poate fi un scaun
> sau o canapea..
>
> Cred ca Majestatea sa nu s-a gindit niciodata la eventualitatea de a
> sta din nou pe tron, daca s-ar fi gindit s-ar fi ocupat de educarea si
> cresterea unui urmas (urmasa), unu (una) care sa cunoasca limba tarii,
> obiceiurile, ceva politica, ceva social..
>
> Dupa cunostiintele mele printu Duda nu ar putea deveni rege ca nu-i de
> singe, deci chiar daca se va ajunge la monarhie se va pune intrebarea
> fara raspuns cine e mostenitoru tronului...
>

ionescu
2007-12-19 02:06:29

Monarhia constitutionala.

Monarhia constitutionala in Romania se poate reinstaura pe baza unui Referendum, pe care nu stiu daca actualii Postcomunisti, fosti comunisti, securisti, spioni si fripturisti corupti sunt dornici sa-l organizeze, stiind rezultatul.

Poate mai exista o cale legala dar complexa, si anume Regele sa-si ceara tronul uzurpat inapoi la Curtea Internationala dela Haga.

california
2007-12-19 02:12:13

Nu-i de mirare ca au crescut preturile la parcelele de pe Luna.

Uitati-va si voi numai cati lunatici viseaza ca il reinscauneaza pe Mihai.

Ion Caramache
2007-12-19 03:17:30

Re: Franco a salvat Spania, Europa de Vest???

La 2007-12-19 00:05:14, scepticus clusiensis a scris:

> Daca didctatorul ala, ucigasul a mii de persoane si aliatul lui Hitler
> si Mussolini a salvat Spania si Europa de Vest.... ce sa mai spun de
> alte concluzii ale articolului...
>
Daca Franco nu ar fi invins, atunci Spania ar fi devenit o dictatura a proletariatului care ar fi ucis sute de mii de persoane. La Passionaria Dolores Ibarurri ar fi fost aliata lui Hitler si Stalin - cei doi dictatori care au fost aliati de facto intre august 1939 si iunie 1941, iar Europa de vest ar fi fost strinsa intre bratele clestelui format din Spania comunista si Germania nazista. Rezultatul ar fi fost ceva similar cu impartirea Poloniei intre Hiitler si Stalin, iar Basarabia si Bucovina ( daca nu si mai mult, intreaga Moldova ) oricum ar fi incaput in mina ucigasului de la Kremlin. Panimaiesi fershteen nea Septicus Napocanis?

PS
Il uitai pe toashu' Santiago Carillo , pretinu' lui Pingelica, care ar fi avut mina libera sa fie singur sfinta treime Teohari, Draghici si Nikoolski.

green day
2007-12-19 03:37:23

Povestile comuniste cu tablouri si trenuri pline de bogatii

Comunistii au inventat povestile cu trenuri pline de tablouri. Daca Regele Mihai pleca cu tablourile nu mai avea nevoie sa munceasca si sa se angajeze ca orice om. A avut tot timpul sa isi mute in Elvetia toata averea dar nu a facut asta.
Asa ca ar fi bine sa te informezi.

La 2007-12-18 23:46:56, Socrate a scris:

> Lacomia pierde nu numai omenia, ci si monarhia. In ultimii ani cascada
> de revendicari regale, mai mult sau mai putin justificate, culminand
> cu castelul Peles, a iritat multa lume. Sa nu mai amintim de
> tenebroasa afacere a colectiei de tablouri, care au parasit misterios
> Romania inainte de abdicare.
>

Ion Caramache
2007-12-19 03:38:20

Incurcata rau de tot

<<< Ajungem la 30 decembrie 2007, cand in fata pumnului mitocanesc al lui Visinski (plus santajul cu asasinarea celor 1000 de studenti), supus, apoi, unei presiuni teribile din partea lui Groza si Dej, tanarul decorat cu ordinul Stalin cedeaza si ia calea exilului. >>> Cristian Badilita
care a jucat un tol mai mult decit murdar la 30 decembtie 1947 - Mihail Sadoveanu -
care a jucat un tol mai mult decit murdar la 30 decembtie 1947 - Mihail Sadoveanu -

In curind vom ajunge la 30 decembrie 2007 cind Andrei Ianuarievici Visinski este de mult oale si ulcele, si tot nu sunt lamurit cine este <<< tinarul decorat cu ordinul Stalin >>> care <<< cedeaza si ia calea exilului >>> deoarece <<< ordinul Stalin >>> este o distinctie care nu a existat, nu exista si deci lipseste cu desavirsire. Cred ca Cristian Badilita este in stare sa faca o distinctie intre expresia <<< ordinul Stalin >>> si expresia " la ordinul lui Stalin " si sa fie de acord ca dinsul avea in minte ordinul Victoria, dar asta este o alta chestie pentru care in nici-un caz nu poate da vina pe dactilografa. Si, ca tot veni vorba de incurcaturi, cel care a primit premiul Stalin, si nu <<<ordinul Stalin >>>, a fost Mihail Sadoveanu nasul lui Mitrea Cocor, si cel care a jucat un rol murdar si josnic la 30 decembrie 1947.

green day
2007-12-19 04:00:42

REFERENDUM PENTRU MONARHIE

Regele a abdicat fortat de rusi adica o FORTA DE OCUPATIE NELEGITIMA.
Si ne-am ales cu regimuri comuniste care continua si azi. In mod normal ar trebui restaurata monarhia si pe urma cine vrea, sa faca un referendum pentru republica. Dar macar un referendum pentru monarhie ar trebui facut. Nu inainte de a informa lumea ca Regele Mihai nu a plecat cu tablouri si trenuri pline de aur cum spun comunistii.

fericire
2007-12-19 04:25:32

Re: Tronu..

La 2007-12-18 23:22:12, neamtu tiganu a scris:

> Din vizitele mele pe la diferite muzee am observat ca tronurile nu
> sunt deloc proiectate ergonomic, sunt extrem de incomode, imi pot
> imagina ca de la o virsta-ncolo, mult mai important poate fi un scaun
> sau o canapea..
>
> Cred ca Majestatea sa nu s-a gindit niciodata la eventualitatea de a
> sta din nou pe tron, daca s-ar fi gindit s-ar fi ocupat de educarea si
> cresterea unui urmas (urmasa), unu (una) care sa cunoasca limba tarii,
> obiceiurile, ceva politica, ceva social..
>
> Dupa cunostiintele mele printu Duda nu ar putea deveni rege ca nu-i de
> singe, deci chiar daca se va ajunge la monarhie se va pune intrebarea
> fara raspuns cine e mostenitoru tronului...
>
tigane ai dreptate,cu toate ca esti neamt Mihai n-are tron dar are scaun(la cap)asa ca el la virsta lui este mai fericit cand are scaun si isi face treaba mare pe tronul din W:C: O fi el balbait dar nu e fraier.

Gallus
2007-12-19 04:26:36

REGELE SI PATRIA

MAJESTATE SUNTEM LA MAL
MAJESTATE HAI SA IESIM DIN MLASTINA IMPREUNA !

fericire
2007-12-19 04:36:24

Monarhia noastra a fost.....

o cleptocratie organizata. Avem nevoie de spitale,scoli,eliminarea saraciei si atatea alte lucruri mai urgente,decat un palat infestat de dubiosi afaceristi. Avem nevoie de un rege, ca de o gaura in cap.!
P.P.sper ca voi fi publicat.

nick
2007-12-19 04:44:01

Monarhie?

Daca cititi memoriile lui Argetoianu, va dati seama cat de :mari au fost toti regii nostri, incepand cu Carol intai, continuand cu Ferdinand asa zis cel loaial sau intregitorul si sfarsind cu Carol al doilea dictatorul.
Iar Mihai, ce pregatire are el care sa-l indreptateasca sa conduca o tara? Are el o diploma universitara? Si cine o sa-l mosteneasca? Radu duda, asa zisul print? Mai mare rusinea. De ce-l plateste guvernul sa ne reprezinte dar fara sa faca nimic?
O republica oricat de rea este de preferat unei monarhii, pentru simplul motiv ca conducatorii sunt alesi, si pot fi schimbati la fiecare 4 ani, mai ales daca se adopta votul uninominal.

Alcor
2007-12-19 04:56:38

Re: Monarhia constitutionala.

Cine si-a insusit in mod fraudulos tronul ca sa afirmati ca i-a fost uzurpat?

> Monarhia constitutionala in Romania se poate reinstaura pe baza unui
> Referendum, pe care nu stiu daca actualii Postcomunisti, fosti
> comunisti, securisti, spioni si fripturisti corupti sunt dornici sa-l
> organizeze, stiind rezultatul.
>
> Poate mai exista o cale legala dar complexa, si anume Regele sa-si
> ceara tronul uzurpat inapoi la Curtea Internationala dela Haga.
>

Mark
2007-12-19 05:14:16

Re: Monarhia s-a autocompromis.Si Socrate s-a autodescalificat

La 2007-12-18 23:46:56, Socrate a scris:

> Lacomia pierde nu numai omenia, ci si monarhia. In ultimii ani cascada
> de revendicari regale, mai mult sau mai putin justificate, culminand
> cu castelul Peles, a iritat multa lume. Sa nu mai amintim de
> tenebroasa afacere a colectiei de tablouri, care au parasit misterios
> Romania inainte de abdicare.
>

V. Dinca
2007-12-19 05:30:11

Mai rasfiratzi, baieti, mai rasfiratzi...

Cei care il atacati pe Badilita (si ideea sa), nu va faceti iluzii ca nu vi se vad epoletii! Pentru ca un om cat de cat rational si care stie cat de cat ce a insemnat Republica (de la Stalin/Visinski/Groza/Dej/Ceausescu la demnii lor urmasi de azi) si ce a adus Monarhia Romaniei nu poate sa fie altfel anti-monarhist ...

Phil
2007-12-19 05:31:19

Re: Nu-i de mirare ca au crescut preturile la parcelele de pe Luna.

La 2007-12-19 02:12:13, california a scris:

vorbind de lunatici, stai ca apar Hucurezii cu "argumente". reinscaunarea aia de care zici, tre'sa fie laxativ, you know what I mean!

> Uitati-va si voi numai cati lunatici viseaza ca il reinscauneaza pe
> Mihai.
>
>
>

FB
2007-12-19 05:39:02

Mihai

nu se va invita niciodata .Nicaieri. Asta nu pot intelege o seama de romani.Un om de bun simt ,de "familie"de adevarata familie are o anumita educatie.Un bun simt. Carol 1 nu s-a autoinvitat sa conduca Romania. A fost invitat .De catre Kogalniceanu et.co. ce cautau o familie regala disponibila si care sa fie de acord cu anumit conditii.
Este diferenta dintre parvenitii presedinti si un Rege.Regele Mihai nu a cerut mila nimanui.Dupa ce a abdicat a muncit sa-si castige existenta. A reparat Jeep-uri ,a condus avioane a avut afaceri in electronica. Regele nu cere niciodata ceea ce nu-i apartine.A cerut Pelesul ,pentru ca a fost construit din banii familiei sale. Nu cere Monarhia ,daca romanii nu-l vor.Are simtul ridicolului.Pe care nu l-a avut Ceausescu agatat de putere si a scos armata in strada,nu l-a avut Iliescu ,atunci cand de ex.chiar Brucan ,gurul sau l-a sfatuit sa se retraga (cati ani castigam de se oprea dupa primul mandat,nu-l are Basescu ce se crede cel mai cel dintre toti.L-am lasat intentinat la urma pe singurul Presedinte modest si cu simtul ridicolului.Nu intamplator s-a retras o lunga perioada din politica romana.Nu a dorit nimica pentru el.A fost acuzat in fel si chip.Ca ne-a inselat asteptarile.Dar oare noi ,nu i-am inselat asteptarile ? Lui si lui Mihai ?
Suntem noi vrednici de asemenea Personalitati ?

georgems
2007-12-19 07:05:25

Re: vise, vise da care-o fi solutia ?

La 2007-12-18 23:27:06, Arcturus a scris:

> Realitatea e alta, monarhia nu are sustinere populara.
>
> Si cam aici se termina totul.
> Numai bine.
>
Monarhul asteapta sa vina clasa politica la picioare, sa ceara poporului sa-i cada la picioare, ca sa faca ce ?, gol ,supozitii, vise utopice, cand se va intampla, NICIODATA. Societatea romaneasca actuala functionand ca democratie original mioritica, e haotica, lupte intestine, lipsa strategii clare si strategi respectabili.Exista solutie ?Daca da ,care -o fi ,in afara de dictatura militara?La nivel national nu prea vad solutie, la nivel individual, imigrarea iar cei ce nu pot, dumnezeu cu mila !!

Liliac
2007-12-19 08:20:24

Eu emigrez daca revine asta

Foarte corect! Mihai nu fu in stare de nimic notabil in toata existenta sa, nici macar sa isi gaseasca un exil la vreo curte regala.

Daca poporul roman il readuce inapoi, acum, la batranete, cu actorul Duda ca principe, eu emigrez. A doua zi depun actele.

La 2007-12-18 23:34:31, Alcor a scris:

> ...din istoria romanilor este Constantin Brancoveanu. Cum a pierdut
> Antonescu Monarhia? Dupa stiinta mea, Antonescu a fost arestat la
> Palat, deci Monarhul a fost acolo si nici nu l-a eliberat avand acest
> drept. Rescriem istoria?.
>

texanu
2007-12-19 08:22:25

Re: REFERENDUM PENTRU MONARHIE

La 2007-12-19 04:00:42, green day a scris:

> Regele a abdicat fortat de rusi adica o FORTA DE OCUPATIE NELEGITIMA.
> Si ne-am ales cu regimuri comuniste care continua si azi. In mod
> normal ar trebui restaurata monarhia si pe urma cine vrea, sa faca un
> referendum pentru republica. Dar macar un referendum pentru monarhie
> ar trebui facut. Nu inainte de a informa lumea ca Regele Mihai nu a
> plecat cu tablouri si trenuri pline de aur cum spun comunistii.
>
CATEGORIC....TREBUIE SA SE CEARA ACEST REFERENDUM.....EUROPA ESTE DEACORD....CUM A VENIT REGELE CARLOS IN SPANIA INAPOI

texanu
2007-12-19 08:27:07

CATRE AUITORUL ARTICOLULUI

DOMNULE.CE O MAI LUNGITII.......AM RUGAT PE SEMNATARUL SCRISORII PE DOMNUL ROSCA....SA PUBLICE UN SONDAJ DE OPINIE DA CU INTREBAREA CHEIE.....SA STIE CE SEMNEAZA.......SI VA RUGAM MAI MULTE ARTICOLE REFERITOARE LA ARTICOLELE CONSTITUTIEI DIN 1923 SI CEA DE AZI....NISTE DEZBATERII PUBLICII SA CUNOASCA ASA IN MARE SI TINERETUL PATRIEI NOASTRE EI POATE NU STIU NICI DIN CARTILE DE ISTORIE DESPRE REGII CARE AU CONDUS ACEASTA TARA

EU SUNT PREGATIT SA ORGANIZEZ IN AMERICA CANADA SI AUSTRALIA UN REFERENDUM PENTRU INSTAURAREA REGELUI LA CONDUCERE

Bongosika
2007-12-19 08:44:56

Re: Tronu..

Infine, o postare de bun simt !
Curios, de la un roman !!!

La 2007-12-18 23:22:12, neamtu tiganu a scris:

> Din vizitele mele pe la diferite muzee am observat ca tronurile nu
> sunt deloc proiectate ergonomic, sunt extrem de incomode, imi pot
> imagina ca de la o virsta-ncolo, mult mai important poate fi un scaun
> sau o canapea..
>
> Cred ca Majestatea sa nu s-a gindit niciodata la eventualitatea de a
> sta din nou pe tron, daca s-ar fi gindit s-ar fi ocupat de educarea si
> cresterea unui urmas (urmasa), unu (una) care sa cunoasca limba tarii,
> obiceiurile, ceva politica, ceva social..
>
> Dupa cunostiintele mele printu Duda nu ar putea deveni rege ca nu-i de
> singe, deci chiar daca se va ajunge la monarhie se va pune intrebarea
> fara raspuns cine e mostenitoru tronului...
>

Arcturus
2007-12-19 08:51:51

Re: Mai rasfiratzi, baieti, mai rasfiratzi...

Uite ca se poate ... mai studiaza.

La 2007-12-19 05:30:11, V. Dinca a scris:

> Cei care il atacati pe Badilita (si ideea sa), nu va faceti iluzii ca
> nu vi se vad epoletii! Pentru ca un om cat de cat rational si care
> stie cat de cat ce a insemnat Republica (de la
> Stalin/Visinski/Groza/Dej/Ceausescu la demnii lor urmasi de azi) si ce
> a adus Monarhia Romaniei nu poate sa fie altfel anti-monarhist ...
>

Polina
2007-12-19 09:20:20

Mare incertitudine

ionion
2007-12-19 09:22:34

Stimate Domnule Badilita :

MS Regele nu este "bietul" Rege dar este SUVERANUL LEGAL AL REGATULUI ROMANIEI care a fost inlaturat cu forta de HOARDA BOLSEVICA CARE DOMNESTE
SI ASTAZI LA BUCURESTI IN FRUNTE CU BOLSEVICUL TRAIAN BASESCU.

Viorel
2007-12-19 09:28:32

"criminalii care ne conduc inca tara"

Sunt un adept al Monarhiei dar nu sunt de acord cu limbajul autorului acestui articol. Punct.
Viorel

ionion
2007-12-19 09:29:23

Regatul Romaniei are nevoie de Monarhie Constitutionala pentruca "cetateanul roman de rand "NUare abilitatea vointei de a conduce Romania ca "presedinte" NEPARTINITOR !
Banda Anishoarei ? - Sectia PCUS la Bucuresti.- asasinati necomunistii -
Banda Gheorgiu zis Dej ? bolsevici transformati din sovietici in romani- dar tingirea a fost aceiasi (a bolsevismului)- asasinati necomunistii
Banda Ceausescu ? bolsevism nationalist - asasinati necomunistii
Banda Iliescu+Constantinescu+Basescu ? - bolsevici moderati - acord dat "pe neve" a
emigrarii necomunistilor din Romania
In perioada interbelica IN ROMANIA NU AU EXISTAT PROCESE POLITICE !
De ce ? Pentruca MS REGELE este APOLITIC !


La 2007-12-19 05:39:02, FB a scris:

> nu se va invita niciodata .Nicaieri. Asta nu pot intelege o seama de
> romani.Un om de bun simt ,de "familie"de adevarata familie are o
> anumita educatie.Un bun simt. Carol 1 nu s-a autoinvitat sa conduca
> Romania. A fost invitat .De catre Kogalniceanu et.co. ce cautau o
> familie regala disponibila si care sa fie de acord cu anumit
> conditii.
> Este diferenta dintre parvenitii presedinti si un Rege.Regele Mihai nu
> a cerut mila nimanui.Dupa ce a abdicat a muncit sa-si castige
> existenta. A reparat Jeep-uri ,a condus avioane a avut afaceri in
> electronica. Regele nu cere niciodata ceea ce nu-i apartine.A cerut
> Pelesul ,pentru ca a fost construit din banii familiei sale. Nu cere
> Monarhia ,daca romanii nu-l vor.Are simtul ridicolului.Pe care nu l-a
> avut Ceausescu agatat de putere si a scos armata in strada,nu l-a avut
> Iliescu ,atunci cand de ex.chiar Brucan ,gurul sau l-a sfatuit sa se
> retraga (cati ani castigam de se oprea dupa primul mandat,nu-l are
> Basescu ce se crede cel mai cel dintre toti.L-am lasat intentinat la
> urma pe singurul Presedinte modest si cu simtul ridicolului.Nu
> intamplator s-a retras o lunga perioada din politica romana.Nu a dorit
> nimica pentru el.A fost acuzat in fel si chip.Ca ne-a inselat
> asteptarile.Dar oare noi ,nu i-am inselat asteptarile ? Lui si lui
> Mihai ?
> Suntem noi vrednici de asemenea Personalitati ?
>

ionion
2007-12-19 09:37:11

pentru V.Dinca


poate ar fi bine sa citesti cuvant cu cuvant articolul.
Dar bineinteles faci cum vrei.


La 2007-12-19 05:30:11, V. Dinca a scris:

> Cei care il atacati pe Badilita (si ideea sa), nu va faceti iluzii ca
> nu vi se vad epoletii! Pentru ca un om cat de cat rational si care
> stie cat de cat ce a insemnat Republica (de la
> Stalin/Visinski/Groza/Dej/Ceausescu la demnii lor urmasi de azi) si ce
> a adus Monarhia Romaniei nu poate sa fie altfel anti-monarhist ...
>

Arcturus
2007-12-19 09:50:02

Re: vise, vise da care-o fi solutia ?

Solutia nu e in nici un caz monarhia constitutionala.

Nu exista nici o solutie magica, ne meritam soarta. Daca-l astepti pe dumnezeu cu mila, mai trece o eternitate ...La 2007-12-19 07:05:25, georgems a scris:

> La 2007-12-18 23:27:06, Arcturus a scris:
>
> > Realitatea e alta, monarhia nu are sustinere populara.
> >
> > Si cam aici se termina totul.
> > Numai bine.
> >
> Monarhul asteapta sa vina clasa politica la picioare, sa ceara
> poporului sa-i cada la picioare, ca sa faca ce ?, gol ,supozitii, vise
> utopice, cand se va intampla, NICIODATA. Societatea romaneasca actuala
> functionand ca democratie original mioritica, e haotica, lupte
> intestine, lipsa strategii clare si strategi respectabili.Exista
> solutie ?Daca da ,care -o fi ,in afara de dictatura militara?La nivel
> national nu prea vad solutie, la nivel individual, imigrarea iar cei
> ce nu pot, dumnezeu cu mila !!
>

Arcturus
2007-12-19 09:52:07

Re: Stimate Domnule Badilita :

O fi suveran, insa ideea e ca Regatul Romaniei nu mai exista.La 2007-12-19 09:22:34, ionion a scris:

> MS Regele nu este "bietul" Rege dar este SUVERANUL LEGAL AL REGATULUI
> ROMANIEI care a fost inlaturat cu forta de HOARDA BOLSEVICA CARE
> DOMNESTE
> SI ASTAZI LA BUCURESTI IN FRUNTE CU BOLSEVICUL TRAIAN BASESCU.
>

ionion
2007-12-19 10:04:45

pt Arcturus cu multa dragoste :


Denumirea de Republica a Romaniei este ILEGALA.
Voi ati impus-o impreuna cu ajutorul BOLSEVICILOR DE LA KREMLIN.


La 2007-12-19 09:52:07, Arcturus a scris:

> O fi suveran, insa ideea e ca Regatul Romaniei nu mai exista.
>
>
>
> La 2007-12-19 09:22:34, ionion a scris:
>
> > MS Regele nu este "bietul" Rege dar este SUVERANUL LEGAL AL REGATULUI
> > ROMANIEI care a fost inlaturat cu forta de HOARDA BOLSEVICA CARE
> > DOMNESTE
> > SI ASTAZI LA BUCURESTI IN FRUNTE CU BOLSEVICUL TRAIAN BASESCU.
> >
>
>

ion avadanei
2007-12-19 10:05:46

Care majestate?

Asta-i boala romanilor dupa betie:se trezeste cate unul si face poliica pe "picior mare". c
Care "majestate"? Ala care a fugit cu pinacoteca in 1947 sau ala care sta prostit ca un sfinx, boloborosind chinuit un "Buna ziua, popor!"? Un aesmenea articol arata ce departe suntem de lume si problemele ei. Vai de noi!

ionion
2007-12-19 10:06:32

pt Arcturus : asa ai primit instructiuni de la bolsevicul TRAIAN BASESCU ? ndc

zero.

ionion
2007-12-19 10:28:01

Tovarase Colonel Avadanei partidul PD si PCR va pretzuieste punctul de vedere si insasi tovarasul


TRAIAN BASESCU va va da acolo o premie...

Arcturus
2007-12-19 10:40:03

Re: pt Arcturus cu multa dragoste :

E ilegala Constitutia? :)

La 2007-12-19 10:04:45, ionion a scris:

>
> Denumirea de Republica a Romaniei este ILEGALA.
> Voi ati impus-o impreuna cu ajutorul BOLSEVICILOR DE LA KREMLIN.
>
>
>
>
>
>
> La 2007-12-19 09:52:07, Arcturus a scris:
>
> > O fi suveran, insa ideea e ca Regatul Romaniei nu mai exista.
> >
> >
> >
> > La 2007-12-19 09:22:34, ionion a scris:
> >
> > > MS Regele nu este "bietul" Rege dar este SUVERANUL LEGAL AL REGATULUI
> > > ROMANIEI care a fost inlaturat cu forta de HOARDA BOLSEVICA CARE
> > > DOMNESTE
> > > SI ASTAZI LA BUCURESTI IN FRUNTE CU BOLSEVICUL TRAIAN BASESCU.
> > >
> >
> >
>
>

Decenueu
2007-12-19 11:11:34

Amin

"Asa sa fie" Badilita ca bine zici. Totusi exista o dilema regala ce trebuie infrinta: El nu poate sa se impuna Romaniei cu "daca voi nu ma vreti eu va vreau". Nici nu doreste ca poporul sa fie consultat, deoarece romanii de acum nu sint bine informati, anii comunismului si o generatie noua nu cunoaste avantajele monarhiei si s-ar putea trezi ca nu e vrut de majoritatea romanilor. Ar fi patetic. El a asteptat cu rabdare si inca mai asteapta poate, ca initiativa sa vina din partea autoritatilor statului, a clasei politice, a parlamentului. Nu trebuie decit sa se revina la constitutia dinainte de comunism. Problema e ca clasa politica actuala, chiar daca s-a mai primenit, e plina de lichele comuniste, lupi in blana de oi, profitori fara caracter si dragoste de tara, pavoazind un fals patriotism nascut in laboratoarele securiste. Asadar, sper sa gresesc, Regele s-a cam resemnat, fiind si in virsta. In opinia mea situatia s-ar putea debloca in felul urmator: o campanie mediatica bine orchestrata si platita de monarhisti bogati si grupuri media pro-monarhice, care sa arate romanilor ce bine e cu monarhie. In paralel, politicieni pro-monarhie sa faca lobbying in parlament pentru schimbarea constitutiei prin referendum. Cind opinia publica e pregatita cu voia lui Dumnezeu: referendum. Clasa politica se va conforma ca sa placa poporului. Q.E.D.

DanBruma
2007-12-19 12:09:16

Re: Amin...:)) ce bine e cu monarhie

Nu mai trebuie sa lucri, vine regele si-ti da de mancare, iti duce copiii la scoala si in plus iti plateste si bilete de vacanta pe coasta de azur.
Doar in conditiile astea as zice Da monarhiei.

La 2007-12-19 11:11:34, Decenueu a scris:

> ce bine e cu
> monarhie.

alwis46
2007-12-19 12:25:33

Re: Care majestate?

Cetatene,

Vad ca ti-au ramas bine incastrate in creier lectiile politice de partid tinute de instructorii PCR.
In legatura cu pinacoteca aia de care vorbesti, poate vrei sa zici ceva de Regele Carol al II-lea dar nici macar banuiala unei umbre nu poate fi aruncata asupra Regelui Mihai.
Daca nu stii, iti spun eu si documentele vremii pot sta marturie, ca Regele Mihai atunci cand a plecat din tara a fost insotit in tren pana la Viena de seful comunist al securitatii din acel an iar daca a fost vorba sa ia ceva obiecte cu El a exista o comisie din oameni ai PCR care au facut un inventar la sange.
Chiar poate crede creierul ala al tau ca putea sa iasa cu o pinacoteca din tara in conditiile de atunci ?
Deci de ce pinacoteca vorbim bai bolsevicule ?
Vai de tine nu de noi, pentru ca unii ca noi s-au obosit sa mai citeasca nitel, ba un document, ba o carte pe problema respectiva si am aflat si altceva nu am ramas cu sechele bolsevice ca tine.
Mai era unul ca tine, Eugen Mandric, tot asa de pornit contra Regelui si care facea emisiuni la TVR exact in tonul postarii tale dar pana la urma a zbughit-o la prima ocazie in Israel si de acolo si-a pus un pic de cenusa in cap.
Unde l-ai auzit tu pe Maria Sa zicand buna ziua popor bai ?
Ai citit cumva cartiler alea scrise de I. Ludo unde chiar exista o atare expresie lansata de autor si vii aici sa arunci cu noroi comunist ?
N-ai auzit de formula : La toti cei prezenti si viitori, sanatate !
Pai sigur ca nu, era una din formulele de adresare ale Regilor romani catre popor nu aia lansata de boul ala de Ludo in cartile lui.
Si cand scrii Majestate fa-o cu litera mare, insasi gramatica limbii romane o impune chiar daca nu respectul in sine, respect pe care nu-l ai.


La 2007-12-19 10:05:46, ion avadanei a scris:

> Asta-i boala romanilor dupa betie:se trezeste cate unul si face
> poliica pe "picior mare". c
> Care "majestate"? Ala care a fugit cu pinacoteca in 1947 sau ala care
> sta prostit ca un sfinx, boloborosind chinuit un "Buna ziua, popor!"?
> Un aesmenea articol arata ce departe suntem de lume si problemele ei.
> Vai de noi!
>

Huhurianu
2007-12-19 12:29:42

Re: vise, d-le Badilita / DA' CE, COMUNISMUL A AVUT SUSTINERE POIPULARA in 1947? NU A AVUT!!!!!

La 2007-12-18 23:27:06, Arcturus a scris:

> Realitatea e alta, monarhia nu are sustinere populara.
>
> Si cam aici se termina totul.
> Numai bine.
>

Hadrian Gaunescu
2007-12-19 12:33:23

Dupa 30 decembrie nu veti mai citi

nimic pe aceasta tema.De altfel monarhistul Emil Constantinescu si parlamentul anilor 1996-2000 si-au facut o prioritate din reasezarea pe tron a majestatii sale.Mihai I a abdicat din nou in anul 2000 pentru binele poporului de asta data.Cititi colectia Ziua de acum 10 ani si veti vedea cum cauza monarhiei a fost ridicata la rang de interes national imediat. Ehe, ce vremuri.Eu personal am scris deja o carte de poeme in astepatarea reincoronarii de la Alba Iulia.

Onesti
2007-12-19 12:35:18

De ce ar vrea Roporul Roman rege in sec XXI ?

Inclusiv englezii vor sa renunte la monarhie...
Primul ministru australian e antimonarhist convins...
Canadienii din Quebec nici nu vor sa auda de regina...
In plus...sa nu uitam ca Poporul Roman a donat familei de Habsburg castelul Bran...iar urmasii printesei Ileana, in loc sa aprecieze la justa valoare acest cadou...vor sa-l vanda pe sute de milioane de euro...
Asta arata cat se poate de evident ce respect au pt noi....ca si popor....
Castelul Peles ? S-a construit pentru rege, asa este, dar prin subscriptie publica, prin fonduri stranse din toata tara, de la vladica pana la opinca....
In nici un caz nu au venit fonduri din Prusia...

In plus...regele e batran...sa nu uitam acest lucru...
Daca punem pe altcineva rege si nu este un om de calitate....cum il mai dam jos ? Prin revolutie ...ca bolsevicii pe tzar ???
Carol al II-lea a fost cum a fost...in nici un caz un rege bun...si stim cu totii cat rau a adus Romaniei....

pe cand un presedinte, daca a calcat pe bec....la urmatoarele alegeri OUT....

Huhurianu
2007-12-19 12:36:00

Re: Eu emigrez daca revine asta / Ar fi bine sa emigrati toti comunistii in Cuba! Ati fost o Pacoste

imensa pentru Lumea asta!


La 2007-12-19 08:20:24, Liliac a scris:

> Foarte corect! Mihai nu fu in stare de nimic notabil in toata
> existenta sa, nici macar sa isi gaseasca un exil la vreo curte regala.
>
>
> Daca poporul roman il readuce inapoi, acum, la batranete, cu actorul
> Duda ca principe, eu emigrez. A doua zi depun actele.
>
> La 2007-12-18 23:34:31, Alcor a scris:
>
> > ...din istoria romanilor este Constantin Brancoveanu. Cum a pierdut
> > Antonescu Monarhia? Dupa stiinta mea, Antonescu a fost arestat la
> > Palat, deci Monarhul a fost acolo si nici nu l-a eliberat avand acest
> > drept. Rescriem istoria?.
> >
>
>

gili
2007-12-19 12:43:19

Constitutia Romaniei este aceea din 1923 ...

ion avadanei
2007-12-19 12:44:54

lamuriri pentru cine nu cunoaste istoria

PT IONION.Cele 42 de tablouri lipsa, din totalul de 212 cit cuprindea Colectia Coroanei, au fost scoase din tara de Regele Mihai. In noiembrie 1947, cu o luna inainte de abdicarea sa, fostul suveran ar fi transportat picturile in masinile personale cu care s-a deplasat in Marea Britanie, la nunta Reginei Elizabeta. Contactati de "Evenimentul zilei", reprezentantii Casei Regale au refuzat sa faca orice comentariu in legatura cu acest subiect.
"Madona si pruncul" de Francesco Raibolini, zis Francia; "Aparitia Fecioarei" de Raffaelino de Garbo; "Adoratia pruncului Isus" de Antonio Allegri, zis Corregio; "Rastignirea" de Polidoro Caldara da Caravaggio; "Concert de ingeri" de Domenico Zampieri zis Domenichino; "Scena cimpeneasca" de Tintoretto; "Sfintul Ieronim" de TizianoVecellio; "Sfinta Treime" de George Pencz; "Marina" de Salvaore Rosa ( doua bucati); "Peisaje" de Andreea Locatelii (doua bucati); "Gloria Sfintei Fecioare" de Paolo Caliari, zis Veronesse; "Bunul Samaritean" de Adam Elzheimer; "Peisaj" de Jean-Henri Roos; "Isus in fata lui Pilat" de Hubert Goltzius cel Batrin; "Portretul unui cavaler spaniol" de Anthonis Van Dashorst Moor zis Antonio Moro; "Arta inspirata de Amor" de Frans Floris; "Glorificarea Fecioarei" de Frans Franck; "Scena Taraneasca" de Cornelis Molenaer; "Peisaj" de Jan Brueghel; "Portretul unei tinere femei" de Michael Jansz Van Mierevelt; "Flagerarea" de Anthonis Van Dyck; "Schita" de Frans Snyders; "Aparitia ingerului in fata cibanilor de la Bethleem" si "Cap de batrin" de Rembrandt Harmensz van Rijn; "Peisaj" de Willem Heusch; "Peisaj" de Jan van Goyen; "La vinatoare" de Albert Cuyp; "Peisaj" de Meindhert Hobbema; "Un buchet" de Jan van Huysum; "Portretul lui Giacomo Bosio", "Hristos purtind crucea", "Sinta Familie", "Hristos isi ia ramas bun de la mama lui", "Don Carlos pe cal" si "Sfintul Sebastian" de Domenico Theotokopoulos, zis El greco; "Adormirea Fecioarei" de Francisco Zurbaran; "Portretul unui general calare" de Diego Rodriguez de Silva y Velazqez; "Peisaj" de Claude Gellee, zis Le Lorrain; "Portretul lui Gluk" de Jean-Baptiste Greuze.

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00987 sec.