Ziua Logo
  17:42, marti, 26 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-21

Comentarii: 45, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2006-12-20 22:39:58

BASESCU VA FACE FARA VOIA SA UN PARTIDUL UNIC

Una dintre temele propagandei impotriva dlui Presedinte Basescu este si aceia ca acesta ar intentiona sa faca un mare partid prezidential si ca ar putea merge chiar mai departe pentru a realiza un partid unic.
Acum,problema unui partid prezidential mi se pare normala,daca socotim ca fiecare candidat la presedintie este emanatia unui partid politic,iar sansele de succes sunt cu atat mai mari cu cat acest partid prezidental este mai mare.
Sigur cei ca dl.Felix interpreteaza ceva comun si firesc in felul lor,catastrofic,spunand celor care vor sa-i asculte si,mai ales naivilor,ca acest lucru ar fi grav,anticonstitutional,ceea ce prin deductie ar insemna ca doar partide cu pondere electorala ca al lui (1%) pot etic si constitutional sa aspire la a fi partide care pot propulsa un presedinte.
Nu numai PD dar orice alta formatiune politica prezenta sau viitoare daca se apropie de presedinte sau respecta Presedentia Tarii risca sa devina,in varianta Felix,partid prezidential,subiect de incalcarea Constitutiei si ca atare,in dragostea sa nemasurata fata de democratie,Felix averizeaza asupra partidului unic sau a partidului prezidential.

Cu toate acestea Dl.Basescu cu voie sau fara voie poate induce formarea unui partid unic.Si vom incepe tot cu actiunile pretinse patriotice ale lui Felix.
-Prima actiune a fost sa izoleze PD pentru ca ar fi samburele partidului unic.El chiama la aceasta izolare PRM,PSD,PNL adica principalele partide ale parlamentului.
-Mai mult,in goana sa de a gasi o noua gazda pentru a fi parazitata,in vederea trecerii pragului parlamentar,el propune,pur si simplu un Pol,pe care il numeste pol social si care ar fi format din PNL,PC,PSD si care ar avea ca principala tinta de a bara calea dlui Basescu spre un nou mandat prezidential,sau chiar sa-l inlature pe presedinte inainte de termenul constitutional.

Iata cum niste aberatii,niste actiuni manate de invidie si ura duc in ultima instanta,de data aceasta ,daca electoratul ar fi naiv,la crearea unui partid unic in Romania,PARTIDUL ANTIBASESCU.

Mi-a venit aceasta idee,privind acel spectacol degradant din Parlamentul tarii mele,in care parlamentari alesi au transformat institutia aceasta intr-o institutie a lipsei de respect pentru presedinte si Romania.Si acest lucru s-a facut folosind metodologia din ultima carciuma din Romania.

Dar daca acest grup parlamentar prost famat(PRM),a facut ceea ce ii este caracteristic,de mirare mi-a fost sa vad pasivitatea deputatilor si senatorilor PSD,PNL,PC si a altora,care aproape ca isi frecau mainile de placerea de a umili pe Presedintele Romaniei in Parlamentul Romaniei,asteptand zadarnic ca presedintele sa clacheze si sa plece.
Nu mai vorbesc de presedintele senatului care prin actiunile si inactiunile sale a contribuit din plin la rusinea nationala care se derula in Parlamentul tarii.

Deci iata ca partidul unic este pe cale de a fi institutionalizat, motoarele principale fiind PRM si partidul dlui Felix,cu ,deocamdata pasivitatea binevoitoare a PNL si cu prietenia exprimata de PSD prin dl.Geoana sau V.Ponta.

Putem afirma acum,fara frica de a gresi,ca in Romania se contureaza un Partid unic,un PARTID UNIC ANTI-BASESCU(PUAB) in care tot ce este reactionar,de la national-comunisti,la comunisto-securisti,criptocomunisti sau oligarhii petroliberali,toti impreuna se unesc pentru a combate Presedintele,pentru ca acesta a activat parchetele anticoruptie si a facut justitia sa functioneze si sa faca victime printre delincventi,pentru ca nu poate sa ascuta creioane la Cotroceni si s-a speriat de felul cum este guvernata tara,pentru ca intervine,aproape prin mijloace pur cetatenesti,pentru a corijeaza greselile guvernului si a altor institutii,pentru ca prin ceea ce face este iubit si stimat de popor,pentru ca a declasificat dosarele de securitate si doreste o clasa politica curata si mai ales,spun mai ales,pentru ca a condamnat solemn comunismul ca sistem criminal.Fara teama,intarindu-si vocea pana la a ragusi,presedintele si-a continuat discursul sau patriotic pana la ultima literea in timp ce hidrele comuniste mai mult sau mai putin acoperite se svarcolerau de moarte.

Dupa aceste evenimente este posibil formarea partidului unic despre care vorbeam mai sus.
Dar exista si pericolul ca poporul satul de lichelismul politic sa-l forteze pe dl.Basescu sa aiba un succes politic nemaiintalnit intr-un sistem democratic.
Cu aceasta incheiem 2006 si speram intr-un 2007 mai bun,mai rezonabil.

LA MULTI ANI TUTUROR,LA MULTI ANI CELOR DE LA COTIDIANUL ZIUA CARE NE PERMIT ACEATSA DISCUTIE!
Sarbatori fericite la toti romanii,indiferent de opinii politice!

AVP
2006-12-20 22:40:48

N-are cine, dear Dorine... (un raspuns defazat pt Calugarul...)

Rezon, Calughi... ;) Dar fatza de my friend DT gresesti henorm, amice... El este - asa cum se va vedea candva - unul dintre RARISSIMII si ADEVARATII, cum zici mata, dizidenti, deci om cu caracter de hero si nu doar de oarecari burgheji ori tzivili / gradati elementzi ;), iar ca mare artist al cuvantului ar trebui sa-l vezi cu ochiu liber, in mod normal, cu conditia sa n-ai ochelarii de cal sau corn de bucifal, dar, mai ales, sa nu fi strabatut momentano de fiorii becisnicei invidii ce-i anima pe rumanii aflati pe-ai zavistiei val, mai mult - de fapt - mitici comico-ortofoxo-vigilenti, decat butimani cam dementi...

Hai pa, sper din suflet ca e un pic mai bine-n viatza ta.

La 2006-12-20 21:22:20, CALUGARUL a scris:

Lehamitea shi nerecunoshtintza romanilor fatza de dizidentzi se
explica shi prin faptul ca sacrificiul ADEVARATZILOR dizidentzi nu a
rezolvat cu nimic problemele romanilor shi a Romaniei, iar schimbarea
nu le-a adus nimic nou. Singurii care ar trebui sa le multzumeasca
sunt reimproprietaritzii shi eshaloanele doi, trei, patru, cinci shi
shase ale comunishtilor. In rest ?, multimea muta a romanilor ? Au
scapat de dracu' shi au dat de tac-su ! Din saraci ce erau acum sunt
muritori de foame.
>

Aladin
2006-12-20 23:30:03

Partidul unic inseamna dictatura !!

Mai terminati cu speculatiile la o ceasca de nechezol !!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 23:34:43

Bre firtate draga Tudorane imi scot iarasi palaria, ba chiar dau cu ea da pamint, brava le spusesi

minunat, asa cum am fi vrut sa le spunem noi astia multi fraieri si gugustiuci!

Fraieri si gugustiuci pentru ca votam tot pe cine nu trebuie sa votam!

Vasco da Gama
2006-12-20 23:47:59

Teze iliesciene, cu un bob de adevar totusi, dle Tudoran...

Teza iliesciana, fiindca Iliescu et co si acum cred sincer ca fara oameni de genul celor mentionati de dv., si chiar fara impunerea testului alternantei democratice din 96 (altceva n-a prea adus exercitiul Constatinescu) Romania ar fi fost mult mai avansata, mai prospera, <mai integrata> etc. Cu pretul, acceptat cu marininimie si responsabilitate de Iliescu, a unor minore pagube colaterale - un pumn in gura presei, o democratie de fatada, o spoliere la scara nationala, o consacrare a termenilor gen <baron> etc.

Indiferent ca ne place sau nu insa, realitatea este ca trepadusii de care vorbiti aveau controlul putinului de expertiza de administratie publica ce mai exista in Romania. Despre cum a fost acaparat si pastrat controlul respectiv, ar merita scrisa o carte - cu biciul serviciilor si cu prescura sinecurelor, cu santaj si intimidare mergand pana la epurarea departamentelor de non-pesedisti, prin restrictionarea accesului la training si expertiza europeana pentru oricine altcineva decat apropriatii sistemului (aceasta facuta si cu concursul vesteuropenlior), prin nepotism pur, printoate mijloacele, dar au facut-o.

Iar cei care au lucrat la integrare, la nivel de experti, au fost in cea mare masura oameni ai PSDului, sau cel putin <psd-friendly>. Ar trebui ca partidele democrate, si fosta falanga a lui Emil cu Mme Zoe si ai lor 15000 de specialisti, sa-si asume responsabil eroarea de judecata pe care au facut-o in ultimul deceniu asigurandu-si experti care sa poata sa faca si altceva decat sa ocupe niste scaun de piele in limuzinele guvernamentale. Pana cand aceasta nu se va intampla, oricat de grotesca teza analistului, contraargumentele nu se pot opune decat la varful piramidei, si de pe o pozitie morala. Adica exact ce faceti dv. Daca priviti in ansamblu insa, se schimba perspectiva.

Toate cele de mai sus in contextul in care administratie publica apolitica in Romania nu exista, si pe nici un partid nu pare sa preocupe problema asta. Asta e mai trist decat grotescul afirmatiilor persoanei

gili
2006-12-20 23:48:21

Re: N-are cine, dear Dorine... (un raspuns defazat pt Calugarul...)

La 2006-12-20 22:40:48, AVP a scris:

> Lehamitea shi nerecunoshtintza romanilor fatza de dizidentzi se
> explica shi prin faptul ca sacrificiul ADEVARATZILOR dizidentzi nu a
> rezolvat cu nimic problemele romanilor shi a Romaniei,


Poa sa fie si asa , da ie numa ...partial color , n'asa?
Chestia asta cu lehamitea si nerecunostinta vine mai mult de la lipsa informatiei reale .
Sa ne amintim de cazul lui Cornel Coposu .
Bombardamentul mediatic cu tot felul de abjectii la adresa lui a fosr sters de citeva minute de adevar spus la cele teveuri dupa ce a fost internat in spital si se stia ca nu o sa mai iasa viu de acolo.
Timp de citeva zile neispravitii de la tembeliziunea romana libera au aratat adevarata fata a lui Cornel Coposu numai cite patru cinci minute pe zi .
A fost suficient ca oamenii sa-si dea seama de adevaratul Coposu.
Acuma ce nu inteleg io , ie cum se poate ca dupa ce ai constatat ca un neispravit de bolsevic te-a tradus o data , a doua oara , a treia oara ... poate sa continuue sa te minta si tu sa inghiti .
Pai daca m-ai mintit o data , sa-ti fie rusine !
Si daca ma minti a doua oara , sa-mi fie rusine , n'asa?

roultras
2006-12-20 23:51:26

Respect 89

Joi la ora 17:30 se implinesc 17 ani de cand primii revolutionari bucuresteni au fost asasinati de fortele de represiune comunista. Unii dintre acei nebuni curajosi &#8211; ca Mihai Gatlan "Rockerul", 19 ani &#8211; au murit strigandu-le "Libertate!" soldatilor care ii impuscau cu sange rece.

Pentru cei care au visat libertate si au murit indeplinindu-si visul, pentru Mihai Gatlan si ceilalti 40 de martiri din seara lui 21 decembrie 1989, ne intalnim joi la 17:30 la Fantana de la Universitate sa le aprindem o lumanare si sa le punem o floare.
Departe de parlamentarii care urla impotriva condamnarii comunismului, vom fi noi &#8211; cei care nu ne-am uitat eroii.

Joi, 17:30, Fantana de la Universitate
Respect &#8217;89!

gili
2006-12-20 23:56:12

Re: Partidul unic inseamna dictatura !!

La 2006-12-20 23:30:03, Aladin a scris:

> Mai terminati cu speculatiile la o ceasca de nechezol !!
>
Ca care nechezol ma Aladine ?!
Ma vezi ca acuma ne puseram toti pe kentane ma si bem cafele d'alea talienesti ...
Jaca am , jarcaleti am , kentane fumez ... ma discurc pi shentru...
Ma vericule fac ma talienii astia neste cafele ma ...mici si tari, tari de sta lingura bat in ea , da parfum nu alta .
Da ce inghetati fac , te lingi pe deste .

PS

Acuma banui ca talica te adresezi onorabilului Vasalie Davidescu , n'asa?
Pai daca asa ...
Da ... dinsul tot la nechezol , ai dreptate.

gili
2006-12-21 00:09:35

Re: Partidul unic inseamna dictatura !! PS II

La 2006-12-20 23:56:12, gili a scris:

> La 2006-12-20 23:30:03, Aladin a scris:
>
> > Mai terminati cu speculatiile la o ceasca de nechezol !!
> >
> Ca care nechezol ma Aladine ?!
> Ma vezi ca acuma ne puseram toti pe kentane ma si bem cafele
> d'alea talienesti ...
> Jaca am , jarcaleti am , kentane fumez ... ma discurc pi
> shentru...
> Ma vericule fac ma talienii astia neste cafele ma ...mici si
> tari, tari de sta lingura bat in ea , da parfum nu alta .
> Da ce inghetati fac , te lingi pe deste .
>
> PS
>
> Acuma banui ca talica te adresezi onorabilului Vasalie
> Davidescu , n'asa?
> Pai daca asa ...
> Da ... dinsul tot la nechezol , ai dreptate.
>
PSII

Ca daca te ei de Tudoran asta cind a scris asa o frumusete de articol si plin de intelepciune ...
Trag nadejdi ca nu , altfel io unul ma sint dator sa te mascaresc , n'asa?

gili
2006-12-21 00:12:09

Re: Bre firtate draga Tudorane imi scot iarasi palaria, ba chiar dau cu ea da pamint, brava le spuse

La 2006-12-20 23:34:43, Giculica zbanghiul-turbat a scris:

> minunat, asa cum am fi vrut sa le spunem noi astia multi fraieri si
> gugustiuci!
>
> Fraieri si gugustiuci pentru ca votam tot pe cine nu trebuie sa votam!
>
Si cascati cum tot nu contenesc sa zic ...
Casca unii gura sa vaza , ce nu se poate .
Cind ar fi suficient sa caste dracului ochii ca sa vaza , n'asa?

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-21 00:25:40

Re: Bre firtate draga Tudorane imi scot iarasi palaria, ba chiar dau cu ea da pamint, brava le spuse

da, b'asa!

La 2006-12-21 00:12:09, gili a scris:

> La 2006-12-20 23:34:43, Giculica zbanghiul-turbat a scris:
>
> > minunat, asa cum am fi vrut sa le spunem noi astia multi fraieri si
> > gugustiuci!
> >
> > Fraieri si gugustiuci pentru ca votam tot pe cine nu trebuie sa votam!
> >
> Si cascati cum tot nu contenesc sa zic ...
> Casca unii gura sa vaza , ce nu se poate .
> Cind ar fi suficient sa caste dracului ochii ca sa vaza ,
> n'asa?
>

Shadow
2006-12-21 01:43:15

BASESCU VA FACE FARA VOIA SA UN PARTIDUL UNIC logica carului inaintea boilor nu e noua nea vasile

> Acum,problema unui partid prezidential mi se pare normala,daca socotim
> ca fiecare candidat la presedintie este emanatia unui partid
> politic,iar sansele de succes sunt cu atat mai mari cu cat acest
> partid prezidental este mai mare.

Din "obiceiurile" locale romanesti nu "partidul" emana presedinte ci presedintele a emanat partid. Asa a fost la ilici si asa a fost si este la basescu. Cf Constitutiei presedintele nu poate "emana" miscari politice ca e "ilegal".

> Cu toate acestea Dl.Basescu cu voie sau fara voie poate induce
> formarea unui partid unic.Si vom incepe tot cu actiunile pretinse
> patriotice ale lui Felix.

Ia explica matale daca ai habar care sunt "competentele" presedentiei de a "induce" formarea de partide. Hai ca te vad "documentat". Partidele prezidentiale sau "miscarile" sunt create inainte de a "da presedinte" si niciodata "dupa".

> -Prima actiune a fost sa izoleze PD pentru ca ar fi samburele
> partidului unic.El chiama la aceasta izolare PRM,PSD,PNL adica
> principalele partide ale parlamentului.
> -Mai mult,in goana sa de a gasi o noua gazda pentru a fi parazitata,in
> vederea trecerii pragului parlamentar,el propune,pur si simplu un
> Pol,pe care il numeste pol social si care ar fi format din PNL,PC,PSD
> si care ar avea ca principala tinta de a bara calea dlui Basescu spre
> un nou mandat prezidential,sau chiar sa-l inlature pe presedinte
> inainte de termenul constitutional.

Iar vorbesti de ce nu prea sti. pc-ul este "mic", nu detine nici serviciile nici justitia, nici macar un post acolo de ministru.

> Iata cum niste aberatii,niste actiuni manate de invidie si ura duc in
> ultima instanta,de data aceasta ,daca electoratul ar fi naiv,la
> crearea unui partid unic in Romania,PARTIDUL ANTIBASESCU.

Asta e politica. Sunt curente anti si pro. Doar ilici la "lupta cu vadim" a reusit performanta de a fi ales cu 80%(el si putin). Deci frica matale de "antibasescu" este "drobul de sare". Fiecare om politic pe "limba lui piere". De ce nu ar pieri si base cum pier altii? E democratic.

> Mi-a venit aceasta idee,privind acel spectacol degradant din
> Parlamentul tarii mele,in care parlamentari alesi au transformat
> institutia aceasta intr-o institutie a lipsei de respect pentru
> presedinte si Romania.Si acest lucru s-a facut folosind metodologia
> din ultima carciuma din Romania.

Ca sa vezi. pana atunci iesirile lui vadim nu au transformat parlamentul in "lipsa de respect". Doar cand "huo" este dat la presedinte e lipsa de respect. Cf principiului "cintezist": "dai in mine dai in fabrici si uzine".

> Dar daca acest grup parlamentar prost famat(PRM),a facut ceea ce ii
> este caracteristic,de mirare mi-a fost sa vad pasivitatea deputatilor
> si senatorilor PSD,PNL,PC si a altora,care aproape ca isi frecau
> mainile de placerea de a umili pe Presedintele Romaniei in Parlamentul
> Romaniei,asteptand zadarnic ca presedintele sa clacheze si sa plece.

Ce trebuiau sa faca ailalti? Sa il certe pe vadim? Ai bagat si pnl-ul ca sa iasa rima uitand sa spui ca langa basescu statea tariceanu si membri ai guvernului si el sustinea prin prezenta sa discursul presedintelui. Dar daca nu ai gasit "rima" nu ma mira.

> Nu mai vorbesc de presedintele senatului care prin actiunile si
> inactiunile sale a contribuit din plin la rusinea nationala care se
> derula in Parlamentul tarii.

Exista modalitati de sanctionare a presedintelui senatului sa vad pd
ca le cere.

> Deci iata ca partidul unic este pe cale de a fi institutionalizat,
> motoarele principale fiind PRM si partidul dlui Felix,cu ,deocamdata
> pasivitatea binevoitoare a PNL si cu prietenia exprimata de PSD prin
> dl.Geoana sau V.Ponta.

Lasa "pasivitatea" ca "macane". In "bancuta acuzatilor" erau si pnl-istii. Iar nu te-ai uitat atent la tv?

> Putem afirma acum,fara frica de a gresi,ca in Romania se contureaza un
> Partid unic,un PARTID UNIC ANTI-BASESCU(PUAB) in care tot ce este
> reactionar,de la national-comunisti,la
> comunisto-securisti,criptocomunisti sau oligarhii petroliberali,toti
> impreuna se unesc pentru a combate Presedintele,pentru ca acesta a
> activat parchetele anticoruptie si a facut justitia sa functioneze si
> sa faca victime printre delincventi,pentru ca nu poate sa ascuta
> creioane la Cotroceni si s-a speriat de felul cum este guvernata
> tara,pentru ca intervine,aproape prin mijloace pur cetatenesti,pentru
> a corijeaza greselile guvernului si a altor institutii,pentru ca prin
> ceea ce face este iubit si stimat de popor,pentru ca a declasificat
> dosarele de securitate si doreste o clasa politica curata si mai
> ales,spun mai ales,pentru ca a condamnat solemn comunismul ca sistem
> criminal.Fara teama,intarindu-si vocea pana la a ragusi,presedintele
> si-a continuat discursul sau patriotic pana la ultima literea in timp
> ce hidrele comuniste mai mult sau mai putin acoperite se svarcolerau
> de moarte.
>
> Dupa aceste evenimente este posibil formarea partidului unic despre
> care vorbeam mai sus.
> Dar exista si pericolul ca poporul satul de lichelismul politic sa-l
> forteze pe dl.Basescu sa aiba un succes politic nemaiintalnit intr-un
> sistem democratic.
> Cu aceasta incheiem 2006 si speram intr-un 2007 mai bun,mai
> rezonabil.

Da ne mai lipseste sa fie vreunul ales cu 80% ca s

> LA MULTI ANI TUTUROR,LA MULTI ANI CELOR DE LA COTIDIANUL ZIUA CARE NE
> PERMIT ACEATSA DISCUTIE!
> Sarbatori fericite la toti romanii,indiferent de opinii politice!
>
>

plongeur.alpin
2006-12-21 01:47:59

Viol&#224;, la ce duce eclectismul supradirijat.


Din text nu am aflat cine este super-eclecticul analist si nici unde si cand a publicat super-analiza. Ar putea fi, sau semana, cu cel ce analiza "coruptia alba" sau "coruptia corectiva" si afirma ca elitele trecute, de fapt decimate, nu au combatut cu fervoare instalarea regimului comunist in tara, intr-o competitie ce o vedea normala, democratica? Poate saturat de incapacitatea de a intelege analiza comentata, ca urmare a "tocelii" repetate a celorlalte, am lasat balta aceasta ultima. Ah ce mi-a placut analiza Dlui. Dorin Tudoran, pe intzelesul tuturor celora fara pretentii de super-filozofi, nu?

Forumul de la Neptun
2006-12-21 02:33:02

Explicatii tabel, INITIATIVA DE (RE)STRUCTURARE A STANGII SI A DREPTEI POLITICE ROMANESTI

TABEL SI IDEI PENTRU POLITICA ROMANEASCA IN EUROPA

T0: Intalnirea Constanta / iulie 2006

T1 : Intalnirea Unesco Bucuresti, august 2006

T2 : Dupa intalnirea TCM Brasov, septembrie 2006

STANGA
-Valoarea 1 : Progresul / Libertatea / Revolutia
-Partide politice
Parlamentul european : Socialistii 30,5 % / Liberalii 12,5 % / Stanga unita
6% / Total : 49 %
Romania : PSD / PNL +
Partide Spin Stanga : PC / AP / PNTCD
-Sindicate

DREAPTA
-Valoarea 1 : Libertatea / Morala / Evolutia (conservatorism )
-Partide politice
Parlamentul european : Popularii36,5% / Verzii 5,5 % / Indep.dem.
4% /Europa nat. 5% / Total : 51 %
Romania : PD / UDMR / PLD +
Partide Spin Dreapta : PRM / PNG / PIN (dupa ce, initial, au dorit
afiliere socialista, asumarea ortodoxiei, impune...)
-Patronate

Daca din istoria recenta parea ca Progresul era valoarea cea mai necesara STANGII, vizualizand genul legaturii sindicate &#8211; politica in Romania, am considerat ulterior ca Libertatea ar fi mai importanta. In final, ne-am reantors la sensul originar al Stangii politice istorice ( revolutionar &#8211; in acceptie benigna &#8230;), si datorita corelatiilor cu dinamica Stangii europene. Daca Grupul liberal democrat din Parlamentul European este de Stanga ( presupunem, sustinut de mediile de afaceri europene medii, impotriva celor oligarhice ), credem ca, cu atat mai mult, liberalii romani, trebuie sa lupte pentru a schimba pozitia Romaniei pe harta economica a Europei&#8230;
In ceea ce priveste DREAPTA, era normal ca imediat dupa 1990, opozitia la FSN , sa adopte ca si prima valoare Libertatea ( ceea ce a si dainuit in abordarile deductive )&#8230;In abordarea noastra inductiva insa, am identificat apoi ca prima valoare necesara Dreptei, Morala, cea care, in lipsa, dezarticula grav orice intentii frumoase legate de libertate, democratie, economie de piata&#8230;In final insa, am considerat util ca in competitia economica globala manifesta, Romania sa participe si politic, cu toata forta, pe o directie clara, fara echivoc, aceea a conservatorismului. Politicile se schimba usor, Institutiile, foarte greu&#8230; De aceea, am considerat necesara racordarea Dreptei romanesti la valoarea cea mai specifica conservatorismului, evolutia si nu revolutiei&#8230;Aceasta asertiune, se bazeaza pe o viziune tridimensionala, Capital ( Adam Smith..) / Munca ( Marx&#8230;) / Institutii ( institutionalistii ), in care consideram ca institutiile genereaza un gen de resurse, nici capitaliste, nici socialiste, ce tin mai mult de inertia proprie si de cea a sistemului institutional global&#8230;
In aceste acceptiuni, STANGA s-ar structura pe viziuni post-marxiste ce transced revolutia si lupta de clasa ( in abordare moderna, social-democrata ), iar DREAPTA, tinand cont de inertia institutionala specifica unui stat fara capital financiar autohton important precum Romania, s-ar structura, volens nolens ( manifest sau nemanifest&#8230;), pe puterea institutiilor &#8230;
Partea ramasa, CAPITALUL, ar trebui sa se structureze pe fortele societatii propriu-zise, asta insemnand ca ar trebui sa se implice in dez-estropierea fortelor societatii, forte ce in viitor ii pot fi partenere in strategiile de "ajungere din urma" a capitalistilor din Vest ( viziunea din Schema 1 )&#8230;Dezvoltare, distributie, fara resurse nu sunt posibile, iar "capitalul" ar trebui sa fie primul deschis spre fortele societatii. In fapt, si modalitatea de accesare a Fondurilor structurale se bazeaza pe aceasi dinamica determinanta a fortelor societatii&#8230;Ceea ce, din pacate, acum este anemica&#8230;In schimb, " institutiile ", prin cele 7 Programe complement de la ministere, prin modul in care "au repartizat" mecanismele de control, "au echilibrat " forta financiara a mecanismelor UE in ceea ce priveste fondurile structurale, cu forta structurala a institutiilor romanesti&#8230;Daca nu apar si fortele societatii in ecuatii : firme, patronate, sindicate, asociatii tehnice&#8230;, "echilibrul" va fi atat de bine controlat, incat , prea putin va trece de cele 2 "furci caudine"&#8230;
Din viziunea de mai sus, pentru ca din punct de vedere al capitalismului forta sociala cea mai reprezentativa conform aportului la buget este reprezentata de " capsunari ", se poate demonstra, DE CE PNL-UL AR TREBUI SA REVINA IN STANGA ESICHIERULUI POLITIC ROMANESC : colegii capitalisti din Vest sustin migratia "capsunarilor" romani in Vest, impotriva opozitiei "institutiilor" ( Dreptei ), chiar si a Stangii ( si europene si nationale&#8230;). Internationalizarea ( europenizarea ) liberalismului romanesc, ar trebui sa tina seama de clasa sociala performanta acum, si nu de asteptarile salariatilor captivi unei Stangi autohtone inca nedefinite strategic. Ce strategii are mediul capitalist romanesc ( mediul de afaceri, liberalismul politic&#8230;) fata de revenirea cu potential financiar, de experienta, a lucratorilor romani de azi din strainatate ? Poate e bine ca cel mai dinamic partid post-decembrist ( macar ca perceptie doctrinara ) sa se gandeasca la asta&#8230;

munteanu
2006-12-21 03:03:15

CINE E MANGAFAUA?

Dar cine oare, cine oare este fostul trepadus de stat si de partid care traieste cu "convingerea aroganta" "ca mai ales ei, fostii trepadusi de stat si de partid, sunt cei ce pot integra Romania in Europa si in restul lumii, iar ceilalti sunt doar vinovati pentru dezbinarea, divagarea si defazarea ce incetinesc acest proces"?
Cine oare, cine oare, vorba Margaretei Pislaru, traieste cu acesat convingere "grotesca"?
Ei bine, frati cauzasi, fostul trepadus de partid si de stat este mangafaua Adrain Severin. El cu minuta lui de mangafa, in Ziua din 30 august, sub titlul "Trei specialitati romanesti: dezbinarea, defazare", scria si cujeta adinc
"Comunismul din Romania nu a fost doar de productie ruso-sovietica, ci a avut si explicatii nationale. Totodata el a transformat, cu bune si cu rele, societatea romaneasca, pregatind-o, fara sa vrea, desigur, pentru un alt tip de capitalism: capitalismul modern - civilizat, democratic si respectuos pentru drepturile omului".
Aferim!

Tony
2006-12-21 03:17:24

E timpul faptelor.

gili
2006-12-21 03:37:39

Re: Viol&#224;, la ce duce eclectismul supradirijat.

La 2006-12-21 01:47:59, plongeur.alpin a scris:

>
> Din text nu am aflat cine este super-eclecticul analist si nici unde
> si cand a publicat super-analiza. Ar putea fi, sau semana, cu cel ce
> analiza "coruptia alba" sau "coruptia corectiva" si afirma ca elitele
> trecute, de fapt decimate, nu au combatut cu fervoare instalarea
> regimului comunist in tara, intr-o competitie ce o vedea normala,
> democratica? Poate saturat de incapacitatea de a intelege analiza
> comentata, ca urmare a "tocelii" repetate a celorlalte, am lasat
> balta aceasta ultima. Ah ce mi-a placut analiza Dlui. Dorin Tudoran,
> pe intzelesul tuturor celora fara pretentii de super-filozofi, nu?
>
>
Am io o banuiala , da nu-i musai sa fie ... Cristoiu , peticu cela utecist , p'ala il poate duce capu la asa analize .
Cum ziceam , nu-i musai , numarul neispravitilor ie mare , oricum tot un Cristoiu , ce sa ne mai batem capul , n'asa?

gili
2006-12-21 03:45:48

Re: BASESCU VA FACE FARA VOIA SA UN PARTIDUL UNIC

La 2006-12-20 22:39:58, Davidescu vasile a scris:

>
> LA MULTI ANI TUTUROR,LA MULTI ANI CELOR DE LA COTIDIANUL ZIUA CARE NE
> PERMIT ACEATSA DISCUTIE!
> Sarbatori fericite la toti romanii,indiferent de opinii politice!
>
>
Multumim la fel Vasile !
Da vezi ca la jurnalu lu Vadim , la Trecoloru , ai pus tot cu multumiri la ZIUA .
Te-ai incurcat in prapaganda Vasile .
Ce dracu faci acuma ca te-ai demascat la aia ca umbli cu ravase la opozitie , n'asa?
Da fuguta de modifica pina nu te afla tribunu sa te dea afara , ba Doamne feri sa te alegi si cu oarece indreptari ideologice de natura contondenta , ca l-ai vazut ce nevricos ie la o adica ...

Radu Dragan
2006-12-21 05:16:57

Aroganta trepadusilor dar si a celorlalti

Aroganta o fii a trepadusilor dar e si a intregii elite intelectuale.
AVP, ca venii vorba, mai discuta cu "noi cei saraci cu duhul" de pe site si e extrem de arogant,
Asa Romania arata ca o tara in care unii detin adevarul absolut si ceilalti sunt nimic. Asa se intampla si in politica.
Nu exista o comunicare intre elite si restul.
Nici intre intelectual si popor.
Problema e veche si evident exista si intre cele doua razboie.
Romania e un colt de lume in care cel ce nu are cunostinta de un un lucru simplu e stigmatizat. Cand elita incepe sa explice un fapt banal, politic, o face in modul cel mai sofisticat, superior, da cunoscator, de parca are toata dreptatea din lume in el. Intelectualul apare astfel pentru omul de pe strada asa ca un extraterestru, si asa, desigur nu incerca sa se identifice cu strainul elevat, arogant, care manuieste vorbele intr-un fel aprarte si de neinteles.
Acesta e unul din motivele pentru care un om de o banalitate proverbiala,
inzestrat cu un suras natang cum e Iliescu a putut manipula electoratul nu o data, nu de doua ori, ci de trei ori.
Intr-un acces de schizofrenie Vadim injura si huiduie in parlamentul Romaniei
asa cum o face microbisistul pe stadion. Dar Vadim e mai aproape de omul de pe strada cu injuraturile dacat AVP cu prescurtarile si cuvintele intoarse puse in rafale scrise doar pentru el nu pentru oarece comunicare cu ceilalti.
Te poti intreba de ce oare apare acest AVP pe forum?
Doar pentru asi descarca excesul de aroganta.
Multumesc pentru atentie.
Radu Dragan

jan dinu
2006-12-21 05:44:21

Re: Respect 89

La 2006-12-20 23:51:26, roultras a scris:

> Joi la ora 17:30 se implinesc 17 ani de cand primii revolutionari
> bucuresteni au fost asasinati de fortele de represiune comunista. Unii
> dintre acei nebuni curajosi &#8211; ca Mihai Gatlan
> "Rockerul", 19 ani &#8211; au murit strigandu-le
> "Libertate!" soldatilor care ii impuscau cu sange rece.
>
> Pentru cei care au visat libertate si au murit indeplinindu-si visul,
> pentru Mihai Gatlan si ceilalti 40 de martiri din seara lui 21
> decembrie 1989, ne intalnim joi la 17:30 la Fantana de la Universitate
> sa le aprindem o lumanare si sa le punem o floare.
> Departe de parlamentarii care urla impotriva condamnarii comunismului,
> vom fi noi &#8211; cei care nu ne-am uitat eroii.
>
> Joi, 17:30, Fantana de la Universitate
> Respect &#8217;89!
>
=========================================================
Dumnezeu sa-l odihneasca si pomeneasca !
Aprindeti o luminare si din partea mea .
Jan Dinu--de mai departe

VALIN
2006-12-21 09:24:43

Re: BASESCU VA FACE FARA VOIA SA UN PARTIDUL UNIC

La 2006-12-20 22:39:58, Davidescu vasile a scris:


> LA MULTI ANI TUTUROR,LA MULTI ANI CELOR DE LA COTIDIANUL ZIUA CARE NE
> PERMIT ACEATSA DISCUTIE!
> Sarbatori fericite la toti romanii,indiferent de opinii politice!
>
>
Unde dai si unde crapa ??!!!!!!!!

VALIN
2006-12-21 09:38:43

Re: Teze iliesciene, cu un bob de adevar totusi, dle Tudoran...

La 2006-12-20 23:47:59, Vasco da Gama a scris:

> Teza iliesciana, fiindca Iliescu et co si acum cred sincer ca fara
> oameni de genul celor mentionati de dv., si chiar fara impunerea
> testului alternantei democratice din 96 (altceva n-a prea adus
> exercitiul Constatinescu) Romania ar fi fost mult mai avansata, mai
> prospera, <mai integrata> etc. Cu pretul, acceptat cu marininimie si
> responsabilitate de Iliescu, a unor minore pagube colaterale - un pumn
> in gura presei, o democratie de fatada, o spoliere la scara nationala,
> o consacrare a termenilor gen <baron> etc.
>
> Indiferent ca ne place sau nu insa, realitatea este ca trepadusii de
> care vorbiti aveau controlul putinului de expertiza de administratie
> publica ce mai exista in Romania. Despre cum a fost acaparat si
> pastrat controlul respectiv, ar merita scrisa o carte - cu biciul
> serviciilor si cu prescura sinecurelor, cu santaj si intimidare
> mergand pana la epurarea departamentelor de non-pesedisti, prin
> restrictionarea accesului la training si expertiza europeana pentru
> oricine altcineva decat apropriatii sistemului (aceasta facuta si cu
> concursul vesteuropenlior), prin nepotism pur, printoate mijloacele,
> dar au facut-o.
>
> Iar cei care au lucrat la integrare, la nivel de experti, au fost in
> cea mare masura oameni ai PSDului, sau cel putin <psd-friendly>. Ar
> trebui ca partidele democrate, si fosta falanga a lui Emil cu Mme Zoe
> si ai lor 15000 de specialisti, sa-si asume responsabil eroarea de
> judecata pe care au facut-o in ultimul deceniu asigurandu-si experti
> care sa poata sa faca si altceva decat sa ocupe niste scaun de piele
> in limuzinele guvernamentale. Pana cand aceasta nu se va intampla,
> oricat de grotesca teza analistului, contraargumentele nu se pot opune
> decat la varful piramidei, si de pe o pozitie morala. Adica exact ce
> faceti dv. Daca priviti in ansamblu insa, se schimba perspectiva.
>
> Toate cele de mai sus in contextul in care administratie publica
> apolitica in Romania nu exista, si pe nici un partid nu pare sa
> preocupe problema asta. Asta e mai trist decat grotescul afirmatiilor
> persoanei
>
>
Din pacate asta este PURUL ADEVAR !!! Nu avem PARTIDE POLITICE ,iar OAMENII POLITICI SUNT VAI SI AMAR.Cat despre administratie -NO COMMENT !!! Singurii cu ceva STIINTA POLITICA SUNT CEI CU STEFAN GHEORGHIU la baza !!!

VALIN
2006-12-21 09:42:03

Re: E timpul faptelor.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-21 10:27:20

Re: E timpul faptelor./ Din pacate asa e! Fapte peste 20 ani, impuse da altii!

AVP
2006-12-21 11:47:16

Re: Aroganta trepadusilor dar si a celorlalti // dle Radule...

Totul e masca, bey, e jocul mai mult sau mai putin stiut - de cei cu adevarat culti & iuti - al Bufonului, deci al poetului, caruia de cand e lumea ii place sa se copilareasca - dupa unii, sa se cam prosteasca :) -, provocandu-i pe hoamenii seriosi, insa prin definitie prudenti, oportunisti si fricosi, sa gandeasca fara spaima de eticheta sau politia imparateasca, ba chiar sa si zambeasca, de ce nu ? si spunandu-le adevarurile pe care burghezii / oamenii cumsecade n-au curaj sa le rosteasca, de frica Regelui, a marimilor, a logicii, a popii, a cucoanelor, a vecinilor sau coniventzelor ce stau gata-gata sa-i zdrobeasca subt greutatea lor urieseasca, normal...

Pe Radu al nost - ca si pe alt ing, de altfel hom deloc prost, aloo...- il pune pe jar, ca pe orisice cocosel franar, faptul ca AVP pare sa se creada phaunul cel mai star, ingamfat si mistocar, pai cum drea... Probabil ca numai complexele-i de berbant mitic - apud Caragiale, beraru genial & calic...- iritat si de-o furnic, la o adic :-), si provicialismu-i cam telectualo-famelic il impiedica sa perceapa ca asa-zisa grandomanie a lu mandea e o poza gingirlea, c-un anumit skepsis in ea, in care ma impostez asa de-al naiba, ca sa galgaie intelighentzia de-ncantare & haz si ca sa moara maalaua hyperspatziului de nacaz, dupa caz, naz si praz, n-asa ... ? Caci ce dreak de arogant poate sa fie, bey, un hom cu-o simbrie de doi lei, imbracat la second hand si care-n viatza lui n-a parasit al sau land...?

Mai gandeste-te, dle Radule... Iar daca te gadila chestia cu ceva, chiar iti cer scuzzi, voila, in caz ca te-oi fi supalat cu ceva... :idea:

Si nu uita, aloo... : io nu sunt politician zmecher, priatelo, d-ala vrajitor & trombonitor, ca sa fac pe plac naivului bobor, folosindu-ma de stiintza vicleana a advertiserilor..., desi stiu, n-asa? ca boboru moare de dragul vorbelor & tromboanelor, fiind perfect paralel cu lumea - mai coapta - a faptelor... :idea:

Hai pa, sa stii de altfel - daca chiar te intereseaza ;) - c-aveai toata stima mea... Nu-ti vine sa crezi, a...? :-)

Tony
2006-12-21 13:36:55

Re: E timpul faptelor.

E vremea ca cei care au luciditatea sa constate raul si sa-l interpreteze corect sa treaca la fapte. Sa faca ei ceea ce trebuie. Sau sa-i sprijine pe cei care fac. Sa se separe apele. Sa accepte cometitia in loc sa conteste legitimitatea adversarilor. Se pot face partide noi. Se poate contribui la intarirea si/sau curatirea celor vechi. Poate fi sprijinit cel care face. Poate fia ajutat sa nu greseasca esential. Daca asta nu vi se pare la indemana si dupa o evaluare sumara constatati ca sunt prea putini cei pe care ati putea conta intr-o astfel de intreprindere, atunci analizele nu sunt decat vorbe, iar in Romania se vor intampla incontinuare lucruri foarte interesante care vor fi exact ceea ce trebuie sa se intample. Nimic altceva.

avarfreson
2006-12-21 14:11:25

oamenii lipsesc - - - -

Arogantu'
2006-12-21 15:02:24

Re: CINE E MANGAFAUA?

Ai perfecta dreptate, nene NC !
Am fost atit de dezgustat de aberatiile sustinute de ipochimen in acel articol - incit nici nu m-am mai obosit sa-l iau la refec: ar fi insemnat sa scriu un text de trei ori cit cel produs de domnia-sa.
Acum, ca mi-ai reamintit, am recitit sub-produsul respectiv si am gasit pasajul pe care, cred, il incrimineaza - indirect - Dorin Tudoran. Iata-l:

"Pe plan intern revolutia romana, ca orice revolutie, nu putea fi condusa decat de elitele sistemului comunist "

Se subintelege de aici de ce "a esuat" REVOLUTIA DE LA TIMISOARA: nu avea in frunte cutrele comuniste !
Care, alarmate ca le scapa totul din mina, au "dat liber la revolutie" pe 22 Decembrie 1989, avind grija sa iasa in frunte, CA PADUCHELE ! Unde au si ramas ...

La 2006-12-21 03:03:15, munteanu a scris:

> Dar cine oare, cine oare este fostul trepadus de stat si de partid
> care traieste cu "convingerea aroganta" "ca mai ales ei, fostii
> trepadusi de stat si de partid, sunt cei ce pot integra Romania in
> Europa si in restul lumii, iar ceilalti sunt doar vinovati pentru
> dezbinarea, divagarea si defazarea ce incetinesc acest proces"?
> Cine oare, cine oare, vorba Margaretei Pislaru, traieste cu acesat
> convingere "grotesca"?
> Ei bine, frati cauzasi, fostul trepadus de partid si de stat este
> mangafaua Adrain Severin. El cu minuta lui de mangafa, in Ziua din 30
> august, sub titlul "Trei specialitati romanesti: dezbinarea,
> defazare", scria si cujeta adinc
> "Comunismul din Romania nu a fost doar de productie ruso-sovietica, ci
> a avut si explicatii nationale. Totodata el a transformat, cu bune si
> cu rele, societatea romaneasca, pregatind-o, fara sa vrea, desigur,
> pentru un alt tip de capitalism: capitalismul modern - civilizat,
> democratic si respectuos pentru drepturile omului".
> Aferim!
>
>

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-21 15:05:16

Re: E timpul faptelor./ Asa-i! Dea Dzeu. sa faca rumanii si fapte bune nu doar vorbe!

La 2006-12-21 13:36:55, Tony a scris:

> E vremea ca cei care au luciditatea sa constate raul si sa-l
> interpreteze corect sa treaca la fapte. Sa faca ei ceea ce trebuie.
> Sau sa-i sprijine pe cei care fac. Sa se separe apele. Sa accepte
> cometitia in loc sa conteste legitimitatea adversarilor. Se pot face
> partide noi. Se poate contribui la intarirea si/sau curatirea celor
> vechi. Poate fi sprijinit cel care face. Poate fia ajutat sa nu
> greseasca esential. Daca asta nu vi se pare la indemana si dupa o
> evaluare sumara constatati ca sunt prea putini cei pe care ati putea
> conta intr-o astfel de intreprindere, atunci analizele nu sunt decat
> vorbe, iar in Romania se vor intampla incontinuare lucruri foarte
> interesante care vor fi exact ceea ce trebuie sa se intample. Nimic
> altceva.
>

AVP
2006-12-21 17:46:44

A propos, gilica...

Desi nu esti prea original, n-asa...? ;), imi placu chestia aia cu Revolutia la Vascauti, tare gaioasa... :)

http://www.ziua.ro/f.php?data=2006-12-21&zyear=2006&thread=213153&id=178014&kword2=gili#178014

Mai semnezi si Claudiu, cumva...? :idea:

hai pa, funule...:-)

Your friend

costy
2006-12-21 17:58:26

fiecare cu carul, boii si logica lui... pt, Umbra!

La 2006-12-21 01:43:15, Shadow a scris:


> Iar vorbesti de ce nu prea sti. pc-ul este "mic", nu detine nici
> serviciile nici justitia, nici macar un post acolo de ministru.

Ce bine ca ne luminezi mata, nea Umbra! Mai prindem si noi cate cava
de la unii doba de expierente!
Acest "partid mic", folosit cu abilitate de vulpea felix in manevrarea PM,
a facut mai mult rau tarii decat restul partidelor la un loc.
Fereasca Dumnezeu sa fi avut serviciile, justitia si doi, trei ministri de
talia unor coposi, seresi sau felixsi!!!


> > Iata cum niste aberatii,niste actiuni manate de invidie si ura duc in
> > ultima instanta,de data aceasta ,daca electoratul ar fi naiv,la
> > crearea unui partid unic in Romania,PARTIDUL ANTIBASESCU.
>
> Asta e politica. Sunt curente anti si pro. Doar ilici la "lupta cu
> vadim" a reusit performanta de a fi ales cu 80%(el si putin). Deci
> frica matale de "antibasescu" este "drobul de sare". Fiecare om
> politic pe "limba lui piere". De ce nu ar pieri si base cum pier
> altii? E democratic.

Abia astepti "moartea politica" a lui Basescu, sa te poti distra putin dupa
dupaamiaza, la cafea!! Chiar asa de rau e in Franta, nu ai de unde sa-ti
iei o distractie!??

>
> > Mi-a venit aceasta idee,privind acel spectacol degradant din
> > Parlamentul tarii mele,in care parlamentari alesi au transformat
> > institutia aceasta intr-o institutie a lipsei de respect pentru
> > presedinte si Romania.Si acest lucru s-a facut folosind metodologia
> > din ultima carciuma din Romania.
>
> Ca sa vezi. pana atunci iesirile lui vadim nu au transformat
> parlamentul in "lipsa de respect". Doar cand "huo" este dat la
> presedinte e lipsa de respect. Cf principiului "cintezist": "dai in
> mine dai in fabrici si uzine".

Ba da, iesirile lui vc a fost intodeauna dizgratioaes, gretoase la limita
matzelor intoarse, insa de data asta era cu totul altceva: presedintele
tocmai condamna comunismul ca sistrem criminal, iar "hou" dat
presedintelui avea destinatie excata. El venea din piepturile celor
specificati de dta, "dai in mine, dai in fabrici si uzine"!!
Atat de mult te-a incalzit iesirea rezidurlior bolsevice vadimist-iliscieniste,
incat ai ramas cuplat pe ideea ca huiduielilor antibasescine sunt bine-
venite, indiferent de la cine vine, indiferent in ce momente!
Chiar daca printre invitatii acestuia se aflau dizidenti si victime ale
sistemului criminal, ele sunt trecute la victime colaterale!
> > Dar daca acest grup parlamentar prost famat(PRM),a facut ceea ce ii
> > este caracteristic,de mirare mi-a fost sa vad pasivitatea deputatilor
> > si senatorilor PSD,PNL,PC si a altora,care aproape ca isi frecau
> > mainile de placerea de a umili pe Presedintele Romaniei in Parlamentul
> > Romaniei,asteptand zadarnic ca presedintele sa clacheze si sa plece.
>
> Ce trebuiau sa faca ailalti? Sa il certe pe vadim? Ai bagat si pnl-ul
> ca sa iasa rima uitand sa spui ca langa basescu statea tariceanu si
> membri ai guvernului si el sustinea prin prezenta sa discursul
> presedintelui. Dar daca nu ai gasit "rima" nu ma mira.

Vorba mata, ce sa faca altii, cand ei asteptau spectacolul - pregatit de
bandele ciumetilor rosii - cu cu sufletul la gura! Sa vada cum isi rupe
gatul Basescu, cum reactionezaza "tara lui ilici-vadim" la condamnarea
comunismului!
Stii cumva care sunt presedintii celor doua Camere ale Parlamentului
Romaniei?, daca acestia - avertizati din timp de dusmanul tarii - au
gandit, au discutata, au propus vreo actiune de trimiterea acestuia
la locul sau, in banca sa, de unde putea sa bata din picioare si sa huiduie
pana i-o sari dracii din el!???
Mai vine deunezi un istetz pe nume gili care-i imputa presedintelui ca
nu si bagat SPP peste ei!!, ce n-ar da el sa se fi realizat!!, sa fi iesit un
scandal de pomina: dictatorul Basescu alunga/fugareste senatorii/alesii
tarii prin propria lor casa!

>
> > Nu mai vorbesc de presedintele senatului care prin actiunile si
> > inactiunile sale a contribuit din plin la rusinea nationala care se
> > derula in Parlamentul tarii.
>
> Exista modalitati de sanctionare a presedintelui senatului sa vad pd
> ca le cere.


De ce PD-ul sau de ce numai el, cand presdintele este al intregii tari!,
iar rusinea nu este numai a lor!
PD-ul si fostul sau presedinte, actualul presedinte al tarii si-au facut
datoria, comunismul a fost condamnat asa cum i s-a cerut !???
Vezi ca esti cuplat pe ideea ca rusinea provocata de bandele bolsevice
se cuvine atribuita lui Basescu, ca acesta si PD-ul sau trebuie sa se
spele pe cap cu ea!!!


> > Deci iata ca partidul unic este pe cale de a fi institutionalizat,
> > motoarele principale fiind PRM si partidul dlui Felix,cu ,deocamdata
> > pasivitatea binevoitoare a PNL si cu prietenia exprimata de PSD prin
> > dl.Geoana sau V.Ponta.
>
> Lasa "pasivitatea" ca "macane". In "bancuta acuzatilor" erau si
> pnl-istii. Iar nu te-ai uitat atent la tv?

O fi macaind la dta in curte, reactiile acestora dinaintea actiunii anti-Romania
a jegurilor bolsevice, reactiile acestora de dupa aceasta rusine arata clar
ca petro-liberalii au trait spectacolul grotesc cam la fel ca si autorii lor
directi, cei din sala si cei retrasi in biroul PSD impreuna cu tatuca lor sa-
traiasca nestingheriti la TV!
Vezi reactiile lui gili, racnela, sobru, srs!


costy
2006-12-21 18:00:53

Re: BASESCU VA FACE FARA VOIA SA UN PARTIDUL UNIC


LA MULTI ANI TUTUROR,LA MULTI ANI CELOR DE LA COTIDIANUL ZIUA CARE NE
PERMIT ACEATSA DISCUTIE!
Sarbatori fericite la toti romanii,indiferent de opinii politice!


LA MULTI ANI, dom Vasile!

Sarbatori fericite, cu sanatate si inima buna si dumneata.

alwis46
2006-12-21 18:01:13

Re: oamenii lipsesc - - - -

Radu Dragan
2006-12-21 18:45:30

Re: Domnule Viorel Padina, cui ne adresam?

Romania ca orice alta tara nu e formata nici din genii, nici din cititori de stihuri simbolice. Deci sa vedem cui ne adresam, pentru a ne face intelesi.
Asa cum spuneti, e nevoie de cineva asa cum este Viorel Padina
pentru a ne mai dezmortii, a ne shoca, a ne arata frumosul si uratul.
E insa nevoie de acest shoc in fiecare rand? Mai e oare timp de reflectie intre aceste vorbe care isi pierd talcul, tocmai prin multimea lor?
Ceea ce spun aici incepe sa sune ca un atac la persoana. Asta e rau.
Dintr-o intamplare v-am ales tocmai pe dumneavostra in incercarea mea de a defini o stare existenta in societatea romaneasca de prea multa vreme.
Daca privim intelectualitatea din republica Ceha nu cred ca am putea trage aceleasi invataminte. De acea acolo un dramaturg a ajuns presedinte.
Deci se poate. Se poate ca un intelectual sa fie politician.
Apreciez activitatea dumneavostra anticomunista, si zau as vota pentru dumneavostra nepoliticianul, chiar de aici de pe coastele Patagoniei.
Mutumesc pentru atentie.
Radu Dragan.

AVP
2006-12-21 19:17:54

Colinde, colinde...

Permite-mi sa va daruiesc o mumoasa colinda pe care mi-a adus-o in preajma unui Craciun trecut vecinu ce ma turna la Secu candva - asa cum i-am descoperit opera in dosaru-mi de la CNSAS, dar evident ca n-o sa-i torn chestia asta cate zile i-au mai ramas... Colinda e publicata in foaia locala pe care o scoate chiar vecinu belferas, de altfel, si care vecin de la o vreme a devenit un sfant cum pe-aici nu se mai gaseste si-un moralist de doamne fereste si pazeste... Ei bine, io il cred si-l iert... :idea:

*****************************


Pe-un patut de fan si floare
Tare greu
S-a nascut copilul Soare
Tare greu
Dar la casa ta vecine
N-ai o mana de sulfine
Sa se nasca si la tine
Dumnezeu ?

Ia auzi ce vant subtire
Subtirel
Bate rau printre camile
Subtirel
Iar tu om cu mintea-nalta
Stai cu inima de piatra
N-ai tu oare-un colt de vatra
Pentru El ?

Plange pruncul ca o mierla
Plans nespus
Ca in iesle nimeni perna
Nu i-a pus
Iar tu-n casa ta frumoasa
Te-ai culcat si nici nu-ti pasa
Nu vrei tu sa-l iei in casa
Pe Iisus ?

Sus in cer cu dor de frate
Sus in cer
El ti-a pregatit palate
Sus in cer
Iar tu inima amara
Cum de-l poti lasa afara
Ca de dor si frig sa moara
Pui stingher ?

Peste valea cea de plangeri
Auzi tu ?
Auzi corul cel de ingeri
Auzi tu ?
Omule cu usa stramta
Oare nu te inspaimanta
Ca tot cerul sta si canta
Iar tu nu ?

Iata vin pastori degraba
Pe pamant
Si de prunc pe toti intreaba
Pe pamant
Hai vecine la ferestre
Haide sa le dai de veste
Ca-i aici la tine-n iesle
Pruncul Sfant !

Radu Dragan
2006-12-21 19:51:18

Re: Colinde, colinde...frumoasele colinde

Frumos!
Dece ar trebui sa-i stimulam noi cititorii umili, alfabetizati, provincialii, transfugii, pe intelectualii nostii? Sacasmul are/nu rost!
Nu numai pentru talentul lor de a aranja vorbe, dar pentru ca uneori reusesc sa spuna ceea ce noi doar am presupus ca gandim.
De ce trebuie sa nu le ratam admiratia? Din gelozie, din invidie, din rautatea nostra, din faimosul pesimismul indigen? NU NU NU.
Pentru ca trebuie sa-i stimulam. Pentru ca au nevoie sa stie ca existam, pentru
ca au nevoie de noi, chiar fara sa o recunosca.
Dar de ce trebuie sa fie neaparat poetii aroganti chiar in haine de mana a doua, greu de explicat.
Multumesc pentru atentie.

P.S. Ziua incepe a deveni o gazeta literara de sarbatorii.....La 2006-12-21 19:17:54, AVP a scris:

> Permite-mi sa va daruiesc o mumoasa colinda pe care mi-a adus-o in
> preajma unui Craciun trecut vecinu ce ma turna la Secu candva - asa
> cum i-am descoperit opera in dosaru-mi de la CNSAS, dar evident ca n-o
> sa-i torn chestia asta cate zile i-au mai ramas... Colinda e publicata
> in foaia locala pe care o scoate chiar vecinu belferas, de altfel, si
> care vecin de la o vreme a devenit un sfant cum pe-aici nu se mai
> gaseste si-un moralist de doamne fereste si pazeste... Ei bine, io il
> cred si-l iert... :idea:
>
> *****************************
>
>
> Pe-un patut de fan si floare
> Tare greu
> S-a nascut copilul Soare
> Tare greu
> Dar la casa ta vecine
> N-ai o mana de sulfine
> Sa se nasca si la tine
> Dumnezeu ?
>
> Ia auzi ce vant subtire
> Subtirel
> Bate rau printre camile
> Subtirel
> Iar tu om cu mintea-nalta
> Stai cu inima de piatra
> N-ai tu oare-un colt de vatra
> Pentru El ?
>
> Plange pruncul ca o mierla
> Plans nespus
> Ca in iesle nimeni perna
> Nu i-a pus
> Iar tu-n casa ta frumoasa
> Te-ai culcat si nici nu-ti pasa
> Nu vrei tu sa-l iei in casa
> Pe Iisus ?
>
> Sus in cer cu dor de frate
> Sus in cer
> El ti-a pregatit palate
> Sus in cer
> Iar tu inima amara
> Cum de-l poti lasa afara
> Ca de dor si frig sa moara
> Pui stingher ?
>
> Peste valea cea de plangeri
> Auzi tu ?
> Auzi corul cel de ingeri
> Auzi tu ?
> Omule cu usa stramta
> Oare nu te inspaimanta
> Ca tot cerul sta si canta
> Iar tu nu ?
>
> Iata vin pastori degraba
> Pe pamant
> Si de prunc pe toti intreaba
> Pe pamant
> Hai vecine la ferestre
> Haide sa le dai de veste
> Ca-i aici la tine-n iesle
> Pruncul Sfant !
>
>
>
>
>
>
>

AVP
2006-12-21 20:08:38

Re: Domnule Viorel Padina, cui ne adresam? // Dle Dragan...

Io si politician...?? :-) Vba marelui nostru Nenea Iancu - Caragiale, nu altu', aloo...- "Ce's copil ?" :-)

Asa cum am scris hat demult, oamenii ai dreaqului sunt de doua feluri : politicieni si intelectuali. Primii nu trebuie sa fie neaparat diabolic de destepti, insa e musai sa aiba farmec, vointa si vanitate, prin care ei hipnotizeaza sufletelele celor amarati, dar multi. La randul lor, intelighentii sunt mesteri in chestii sofisticate, dar fiindca n-au magnetism personal trec adesea nebagati in seama, fiind lumeste incolori. Politicianu ce-ar dori, prin absurd, sa se faca poet ori savant, gandind sa-si cizeleze in felul acesta intelectelu, si-ar pierde vremea degeaba, caci avataru e oricum imposibil din doua motive: in primul rand, fiindca puternicu nu are, el, atata minte cat sa-i ajunga si pentru rafinare, si apoi deoarece frenezia sa imbatabila nu i-ar permite sa roboteasca ani in sir printre carti, daca acest supliciu nu i-ar aduce - si nu i-ar aduce ! - baremi o coronita de premiant sau o tantiema pompoasa, acolosa... Mai curios e cazul cestalalt : al poetului/ savantului ce-ar vrea s-ajunga primar ! In aceasta eventualitate, ierou nostru ar trebui sa imprumute (de unde?) charisma si vanitatea ce de regula ii lipsesc, nemaivorbind de faptu ca va fi nevoit sa minta o viata intreaga - el, maniacul adevarului cu orice pret ! - si sa traiasca la cheremu boborului, ceea ce pentru un ins neinseriabil e de de-a dreptul plictisitor, vai...!

Si totusi, in anumite momente intelectualii au dreptu, ba chiar datoria de a face politica. Si anume, atunci cand ei constata - fiind primii care pot observa asa ceva - ca puternicii timpului au devenit atat de iresponsabili, din pricina nu importa carei dracarii, incat a-i lasa sa-si faca in continuare de cap ar echivala cu o crima ; caci, daca nu i se pune urgent sula-n coaste, politrucul naravit la rau e-n stare, nu-i asa, nu doar sa-si beleasca supusii multi si mujici, dar si sa-l ridice-n par, la rigoare, pe vasalu sau de ocazie, christosu... In astfel de momente, intelighentia e obligata sa-si abandoneze temporar opera si sa apuce sabia. Desigur insa ca palosu creatorului nu poate fi aceeasi phala iactanta, ca a razboinicului, insa Dr.Faustus, in diabolica ingeniozitatea sa, va elabora strategii de disimulare perfecte, ce ii vor permite a se bate cu barbarii de tirani pe teritoriu acestora...

Am vanitatea de a ma crede prea poet, prea drept si prea sarman, dle Dragan, spre a ajunge vreodata politican.

Ramanem pretini, da...? :) Sarbatori fericite !

Liviu2002j
2006-12-21 20:12:31

Paduchi si sobolani !

Este groasa ! Nu cred ca o sa scapam curand de astia. Dar cum naiba de ii fraiereste si pe europeni ? Chiar nu se gasesc niciunii sa le spuna ? Paul Goma are dreptate. Ii si vad cum isi fac deja cu ochiul: "I-am fraierit si pe astia !"

Radu Dragan
2006-12-21 20:26:18

avarfreson din RO

Exista tot ce trebuie acolo domnule "avarfreson din RO".
Si oamnei si neoameni, si o piramida a prostiei.
Ce lipseste pe malurile Dambovitei, cu precadere pe malurile Dambovitei e respectul.
Reactiile schizofrenice ale lui Vadim sunt superlativul anti-respectului.
Vadim nu se respecta pe el, ori respecta in el tocmai partea care l-a adus acolo unde e. Si care e partea care l-a adus?
Pupatul gumarilor lui Barbu, lui Ceausescu, pupatul organelor de la cabinetul
doi, etc.
Respectul vine din respect.
Vacaroiii, Nasataseii, Tanaseii, au si respectul lor mare si lat: $$$$$$$$$$$.
termopane, matusi decedate, si disrespect pentru orice altceva.
...
Cat de mult te respecti dumneata, cand arati zero respect pentru un dezident ?

Asa ca domnule "avarfreson din RO" chiar daca pare ca te ridici prin disrespect,
in realitate te cufunzi incet si adanc, intr-o directie stiuta numai de dumneata si Vadim.
Multumesc pentru atentie.

C.D.
2006-12-21 21:42:18

Tismaneanu arunca bomba!!!!

Cica raportul T. este perfectibil!!!!!!

Cititi in Curentul (editia de maine)

Arogantu'
2006-12-21 21:50:12

Zgircit fresoane - te inseli !

gili
2006-12-21 21:55:53

Re: A propos, gilica... Nu ...

La 2006-12-21 17:46:44, AVP a scris:

> Desi nu esti prea original, n-asa...? ;), imi placu chestia aia cu
> Revolutia la Vascauti, tare gaioasa... :)
>
> http://www.ziua.ro/f.php?data=2006-12-21&zyear=2006&thread=213153&id=178014&kword2=gili#178014
>
> Mai semnezi si Claudiu, cumva...? :idea:
>
> hai pa, funule...:-)
>
> Your friend
>
Binenteles ca NU. Ce dracu umblu ca Vasalie Davidescu cu ...partea posterioara in septe luntre ? Ce ie aia ?! Cind faci d'astea se cheama ca ai oarece de ascuns , n'asa?
O data am semnat la Cotidianul parca in loc de Gili cu GIlica . Am uitat parola la cot , dar am precizat ca tot dracul ala ie.
Da de regula nici pe alte foruri nu calc .
Acuma daca tot mi-ai facut onoarea sa ma bagi in seama , da-mi voie sa-ti transmit alaturi de respectul meu pentru ceea ce ai facut si reprezinti pentru noi romanii :
Craciun fericit !
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate , bucurii si viata lunga !
Gilica

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-21 21:59:19

Re: Tismaneanu arunca bomba!!!! / Du-te domle ca io nu ti cred, nu citesc bre!

La 2006-12-21 21:42:18, C.D. a scris:

> Cica raportul T. este perfectibil!!!!!!
>
> Cititi in Curentul (editia de maine)
>

CALUGARUL
2006-12-21 22:03:56

Re: Domnule Viorel Padina, cui ne adresam? // Dle Dragan...

La 2006-12-21 20:08:38, AVP a scris:

Asa cum am scris hat demult, oamenii ai dreaqului sunt de doua feluri : politicieni si intelectuali.

_____


Fara sa vrei sau sa-tzi dai seama ai spus un mare adevar. Deci, intelectualii shi politicienii sunt ai lui dracu, ai satanei, deci pacatoshi, infami, mishei, jigodii, nemernici, trogloditzi, ordinari, scirbe, mizerabili, jagardele, circotashi, muhaiele, ...gii, ...gii, etc., etc. Da !, nu-i rea sentintza. E foarte aproape de adevar, neica Padino !

Intrebarea mea este urmatoarea : pretenaru' tau e shi el un intelectual ? Dar tu ?

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-21 22:09:04

Re: Respect 89 / respect 189!

Respect 289!

La 2006-12-20 23:51:26, roultras a scris:

> Joi la ora 17:30 se implinesc 17 ani de cand primii revolutionari
> bucuresteni au fost asasinati de fortele de represiune comunista. Unii
> dintre acei nebuni curajosi &#8211; ca Mihai Gatlan
> "Rockerul", 19 ani &#8211; au murit strigandu-le
> "Libertate!" soldatilor care ii impuscau cu sange rece.
>
> Pentru cei care au visat libertate si au murit indeplinindu-si visul,
> pentru Mihai Gatlan si ceilalti 40 de martiri din seara lui 21
> decembrie 1989, ne intalnim joi la 17:30 la Fantana de la Universitate
> sa le aprindem o lumanare si sa le punem o floare.
> Departe de parlamentarii care urla impotriva condamnarii comunismului,
> vom fi noi &#8211; cei care nu ne-am uitat eroii.
>
> Joi, 17:30, Fantana de la Universitate
> Respect &#8217;89!
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01088 sec.