Ziua Logo
  05:28, miercuri, 27 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-12-20

Comentarii: 45, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-12-19 21:52:15

Tariceanu:va rog un post de premier! Poporul:este dar s-a terminat!

Tariceanu:va rog un post de premier! Poporul:este dar s-a terminat!

In timpul regimului comunist,pe langa multe altele erau si anumite stereotipuri,unele hazlii si intretinute de propaganda comunista.
Astfel daca intrebai pe un vanzator din asa zisul comert socialist,daca,de exemplu are branza,raspunsul lui era invariabil:este dar s-a terminat.

La asemenea situatii m-am gandit cand dl.Tariceanu cu cele 18% din alegeri,intreaba pe invingatoriii alegereilor daca nu doresc sa fie condusi de el (pe PSD sau PD-L).

Raspunsul celor 2 partide ca si a poporului care i-a acreditat printr-un vot de peste 70% a fost acelasi:este dar s-a terminat.

Spuneam,cu ocazia altei postari,ca de fapt aici vedem puerilismul gandirii unui oligarh care conduce PNL din umbra si care,cum spuneam,lund cafeaua dimineata cu primul ministru,i-a spus acestuia produsul marii lui intelepciuni,Taricene cere postul de premier caci PSD si PD-L le-am invrajbit de ura transmisa de noi,nu se pot intelege iar noi sa profitam si sa conducem guvernul in continuare

De fapt oligarhul a cazut victima propriei politici a urii.Ani de zile,Patriciu si Felix au vrut sa constitue din Romania si politica din aceasta tara un stabiliment al urii,al voluntarismului Oligarh.
Acesti indivizi au creat prin bani,nu prin inteligenta,o constructie monstruoasa, mafiota,bazata pe ura fata de progres,fata de presedintele Romaniei si in definitiv fata de tara.

Pentru a lua in stapanire nu minipartidele create de ei cu bani ci chiar Romania si bogatiile ei au infiintat trusturi de presa,de media vizuala si auditiva in care cu tonomate gen Ciutacu sau Ciuvica,zi si noapte propagand ura,si ca si in ferma animalelor transformand minciuna in adevar si adevarul in minciuna,construind prin fantastica lor putere mediatica un fel de Ferma a Animalelor,cu ei in rolul de Big Brother care sa conduca Romania.

Toata politica romaneasca din ultimii 10 ani a fost construita pe ura,pe provocarea de certuri de catre Tariceanu,pe trompete tip Antonescu,cultivand dichotomia in politica(Basescu/anti-Basescu) si incercand sa izoleze si chiar anihileze orice constructie politica democrata,PD si mai apoi PD-L.

Spre cinstea marilor barbati de stat de la Basescu,Stolojan,Stoica si dece nu Geoana sau Ilie Sarbu aceasta creatura megalomana a totalitarismului s-a prabusit.

Locotenentii oligarhilor si in primul rand Tariceanu si petro-liberalii au esuat lamentabil.
Esecul i-a uluit pur si simplu pe oligarhi.Era de neconceput.

In constructia infantila a lor,Romania era un fel de puponerie in care ei trebuiau sa devina Marele Frate iar poporul sa suporte,sa munceasca si sa se obisnuiasca cu o saracie perpetua,o relatie hegeliana de tipul stapan/scalav.
Ca se bazau pe criptocomunisti gen Iliescu nu este de mirare deoarece un regim Patriciu-Felix nu s-ar fi deosedit de un regimn totalitar comunist.
Totalitarismele,in definitiv,pana la urma se aseamana,ele impart poporul in stapani(ei) si sclavi(restul poporului).

Eu cred ca de fapt acum traim, un alt moment maret in istoria Romaniei.

Grupul progresist din politica,incepand cu dl Basescu,cu partide ca PD-L si aripa reformata a PSD au demascat si au pus capat iluziei unor oligarhi infantili care se jucau cu tara si partidele politice.
Visul lui Felix si Patriciu de a izola partide democrate ca PD-L,de a izola pe Excelenta sa Presedintele Romaniei s-a transformat in cel mai mare esec al totalitarismului de dupa 1989,un totalitarism tot asa de mare ca si regimul lui Ceausescu.

Postul de prim-ministru al Romaniei nu mai este pentru ei,politica romaneasca i-a exclus ca pe niste corpuri straine sau vorba vanzatorului din comertul socialist,o posibilitate de a mai conduce Romania:

ESTE DAR S-A TERMINAT!

avenirv
2008-12-19 22:25:15

domnule pandrea

doresc sa va felicit cu ocazia alegerii lui voiculescu drept vice la sent si se pare ca si nastase va fi vice la camera.
doresc sa va felicit impreuna cu membrii si simpatizantii pdl pt treaba buna care o faceti.
exact - pnl, tariceanu si patriciu sint niste criminali. pdl si ai sai simpatizanti sint un model politic de urmat. doat ei sint cei care au pus-o pe MM la justitie, stolojan premier si i-au izolat pe nastase si voiculescu.
pnl si patriciu-tariceanu sint uluiti, ca si toti romanii, de pozitivitatea actiunilor pdl.
la mai mare si din nou felicitari.

sorge
2008-12-19 22:32:17

Funia cit mai lunga, de matase este !

Cine va pune botul la banul public este insemnat de acum.
Nu stiu daca cei care sint in aceasta postura ,stiu sau joaca pe muchia cutitului.
On the edge of the hell .

Gika
2008-12-19 22:36:24

lupul moralist:)))

...bun titlu,sictirit esti iar banii sunt tot la don' Patriciu,vezi cum te portzi :))))

Atamild
2008-12-19 22:41:27

Am aliat mancarea de ardei grasi cu fasolea verde lata

Un kg de ardei grasi (frumosi e drept) si foarte verzi m-au costat 3, 50 euro (patru bucati), 500 gr de carne tocata, BIO :-) ! Tot 3, 50. Fasole verde lata si proaspata, de sera?:-) E buna! Si iese foarte gustos la sos, 2 euro si ceapa verde si orez pentru umplutura 1 euro. Sunt deja zece euro plus sucul proaspta tot BIO, de rosii 2 euro si curentul folosit la gatit 50 de centi :-) plus munca mea 1 euro 50. Socotiti si voi, cat costa la noi, o manacare sanatoasa si gatita de mine acasa. E deja pret de restaurant,
Matilda

carol zwilling1
2008-12-19 22:51:07

Re: Am aliat mancarea de ardei grasi cu fasolea verde lata

La 2008-12-19 22:41:27, Atamild a scris:

> Un kg de ardei grasi (frumosi e drept) si foarte verzi m-au costat 3,
> 50 euro (patru bucati), 500 gr de carne tocata, BIO :-) ! Tot 3, 50.
> Fasole verde lata si proaspata, de sera?:-) E buna! Si iese foarte
> gustos la sos, 2 euro si ceapa verde si orez pentru umplutura 1 euro.
> Sunt deja zece euro plus sucul proaspta tot BIO, de rosii 2 euro si
> curentul folosit la gatit 50 de centi :-) plus munca mea 1 euro 50.
> Socotiti si voi, cat costa la noi, o manacare sanatoasa si gatita de
> mine acasa. E deja pret de restaurant,
> Matilda
>
Gustoasa mancare si cred ca merita s-o mananci la restaurant...:-))

Pribeagul
2008-12-19 23:20:12

Un nou inceput pentru Basescu

Basescu are multi laudatori. Te intrebi: de ce? Omul nu s-a remarcat, pina acum, ca a facut sau ar putea face ceva util. Dimpotriva, a tinut-o numai intr-un scandal daunator bunului mers al treburilor. Acum are o noua sansa de a dovedi ca este judecat gresit. Are toati asii in mina, sa vedem cum va juca.

Alex.Pandrea
2008-12-19 23:20:40

Re: domnule avenirv

La 2008-12-19 22:25:15, avenirv a scris:

Inteleg supararea dv.si imi pare rau.Oare liberalii din PNL nu trebuiau sa se uneasca cu fratii lor liberalii din PD-L?Din a cui cauza nu au facut-o?

Prima miscare,din primul minuut dupa anuntarea exit-poll-urilor a fost apelul PD-L catre PNL de a prelua conducerea tarii de catre polul de dreapta.

Care a fost raspunsul dlui Tariceanu-da dar eu conduc,eu cu 20% voi fi premier si nu tu cu 35%,,eu va fac programul si,daca nu va purtati bine patiti ca in 2007,adica va dam afara ca taica Iliescu iar ne sprijina sa guvernam cu 20%.

Iata, acum cateva ore dl.Olteanu se plangea ca a fost tradat PNL de catre dl.Predoiu.Ce spune proverbul latin ca cel care a facut o fapta de tradare nu are a se plange cand este tradat.

Sunt de acord cu dv.si consider oribil o alianta cu felix.

Dar nu era alta solutie.PD-L ,nu se putea guverna singur iar liberalii se ploconeau iar in fata PSD pentru a izola PD-L si a guverna ei cu PSD,cedand si postul de premier.

Daca sunteti onest veti aprecia aceste evenimente venite doar din cauza atitudinii si a politicii de ura a PNL actual.

Daca nu vreti sa intelegeti,apoi,am tot timpul sa astept

gili
2008-12-19 23:35:42

Ba sa stii ca a facut . A facut ceva ce nimeni nu ar fi putut face ...

Iata bunaoara a alergat o gramada de hoti de toata lumea a cazut in freza si extaz strigind :"Brava Base! Tine-o Base tot asa!" , n'asa ?
Ba asa ...
E , acuma poti sa mi-l spui pe ala care dupa ce a facut alergarea asta a luat hotii cu pricina si iote-i face acuma ministri ?!
O asa performanta nici dracu nu ar fi reusit , n'asa ?

MarianS01
2008-12-20 02:20:03

Re: domnule pandrea

La 2008-12-19 23:20, Alex.Pandrea a scris:

> Inteleg supararea dv.si imi pare rau.

Intelegi pe dracu.

> Oare liberalii din PNL nu trebuiau sa se
> uneasca cu fratii lor liberalii din PD-L?Din a cui cauza nu au facut-o?

Ba da. Si sa mai si uite ca a fost vreodata un partid liberal.
Si sa uite ca fratele PD a vrut sa omoare PNL.
Si, impreuna sa aduca imnuri de slava securistului ... de la Cotroceni.

> Prima miscare,din primul minuut dupa anuntarea exit-poll-urilor a fost apelul
> PD-L catre PNL de a prelua conducerea tarii de catre polul de dreapta.
>
> Care a fost raspunsul dlui Tariceanu-da dar eu conduc,eu cu 20% voi fi
> premier si nu tu cu 35%,,eu va fac programul si,daca nu va purtati bine patiti
> ca in 2007,adica va dam afara ca taica Iliescu iar ne sprijina sa guvernam cu
> 20%.

Increderea odata pierduta se recastiga greu.

Dupa ce Basescu a incercat timp de patru ani sa distruga PNL, increderea acestora era exclusa. Atitudinea lui Tariceanu, care cerea premier liberal, era dictata de necesitatea unei asigurari ca Basescu si PDL nu va continua lupta de distrugere a PNL.

Orice propunere a PDL, daca avea minim de sinceritate, trebuia sa contina asigurile ca nu va contiua lupta pentru distrugerea PNL, care eventual puteau constitui alternativa la la cele vrute de liberali. Ori, asemenea asigurari nu s-au dat.

Numai un sinucigas va continua sa locuiasca cu cel care a vrut timp de patru ani sa-l ucida. PNL nu-i sinucigas.


> Iata, acum cateva ore dl.Olteanu se plangea ca a fost tradat PNL de catre
> dl.Predoiu.Ce spune proverbul latin ca cel care a facut o fapta de tradare nu
> are a se plange cand este tradat.

Hai sa-ti aduc aminte ce scriai despre Predoiu:
>> Tot el [n.n. Tariceanu ] este cel care, impreuna cu domnii Chiuariu si
>> Predoiu si cu aliatii sai din parlament, a contribuit la mentinerea
>> monitorizarii Comisiei Europene in domeniile justitiei si luptei impotriva
>> coruptiei." (2008-11-13)
http://ziua.net/f.php?data=2008-11-13&thread=245423&id=124859

>> Cum e turcul si pistolul
>> Dl.Predoiu face parte din elita intelectuala si onesta a PNL,la fel ca
>> Norica,Costache tariceanu si comp.
>> Ca socrul sau apara pe Felix este normal,dl.Predoiu fiind ocupat cu
>> Ministerul dreptatii.
>> Nu are el timp ca i-ar arde o aparare lui Felix de zile mari.El loveste doar
>> DNA pentru ca ingratii aceia de procurori DNA sa nu ridice pliscul la oligarhi.
>> Ce ramane de la el,se ocupa socrul.
>> Cum e turcul si pistolul! (2008-09-05)
http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-09-06&thread=242355&id=98373

Astazi Boc declara "Aceasta solutie [n.n. Predoiu] raspunde la mai multe exigente ... o garantie a independentei justitiei, o garantie ca procesul de reforma a justitiei merge mai departe, sa asigure continuitatea reformei justitiei ..."

Cat despre liberali ... ei ce sa zica? Stai d-le ca nu-i chiar independent, ca este membru PNL, ca a candidat acum trei saptamani pe listele noastre? I-ar fi batut cuie-n talpi. Au adoptat singura pozitie rationala, care ar fi intarit pozitia lui Predoiu: trebuie sa paraseasca PNL. Cu cat se leapada mai mult de el cu atat mai mult ii intaresc aura de independent.

> Sunt de acord cu dv.si consider oribil o alianta cu felix.
> Dar nu era alta solutie.PD-L ,nu se putea guverna singur iar liberalii se
> ploconeau iar in fata PSD pentru a izola PD-L si a guverna ei cu PSD,cedand
> si postul de premier.
> Daca sunteti onest veti aprecia aceste evenimente venite doar din cauza
> atitudinii si a politicii de ura a PNL actual.
> Daca nu vreti sa intelegeti,apoi,am tot timpul sa astept

Lipsa de logica a unei astfel de argumentari tipa de la o posta.

Ma intreb, desigur retoric, daca poate fi inchipuita vreo magarie pe care-ar face-o PDL si care sa nu fie scuzata in acelasi fel: a facut-o pentru ca PNL nu s-a aliat cu PDL. Sunt cnvins ca oricate magarii ar face si oricat de mari i-ai invoca aceasi scuza.

george nemteanu
2008-12-20 02:45:39

Premeditare cu tinta elctorala

Se pare ca domnul Basescu a inceput lupta pentru prezidentiale.Mai corect spus, o relanseaza functie de noua stare a lucrurilor. Finalul editorialului dv. o spune foarte conclusiv si va dau perfecta dreptate. Suita evenimentelor postelectorale au buimacit serios masa electoratului roman . Tradare, dezamagire, iritare,lepadare sunt sentimente si actiuni ce i-au cuprins pana si pe cei mai loiali sustinatori ai formatiunilor aflate la guvernare, dar si pe mare parte din spectatorii inerti. Sa nu fi anticipat presedintele aceasta intorsatura ? Total exclus. Ba chiar se poate considera ca a fost provocata. Cine cunoaste strategiile Cotroceniului nu poate admite ca "pohta ce am pohtit" de care au beneficiat " impertinentii " reprezentanti ai sistemului ticalosit s-au realizat pe fondul unor cedari prezidentiale. Nici pomeneala ca presedintele sa faca astfel de acte fortate in fata vechilor inamici declarati iremediabil corupti. A reusit sa-i bage laolalta cu alti "prieteni" din propriul partid la inaintare si cat de curand sa-i compromita definitiv. Spre satisfactia electoratului care revenit din buimaceala il va ovationa cu entuziasm si incredere sporita.

NormanFinkel5
2008-12-20 03:59:21

Tortul a fost taiat. The Winner takes it all.

theodor
2008-12-20 08:38:56

spirala

Hai, domn Rosca ca te stiu analist cu patalama la mana. Nu mai plange de grija lu PSD ca a luat minsterele cu imparteala. Pai ia de la PD-L ca sa dea la saraci. Te-ai prins? Cand nu da PDL lovele, harst ca in haiducie. Da, prea tare inteligent il crezi pe Base. Cum sa arate el spre PSD? Pai ce poate? Il lasa astia? Aiurea. Base si-a trait traiul si-a mancat malaiul, gata.
Politic, a venit acasa sa moara pe patul lui - cum se zice.
Poa sa se intoarca el la popor, sa ia coruptii si sa-i plimbe pe la nasul hamesitilor - geaba, timpul nu mai e acelasi, intelegi? Mergem spre steua Vega cu tot cu sistemul Solar. Tu nu vezi?
Am si eu o dambla. Ma repet.
Acu, daca a venit si piersica flescaiata de Elena la turism, bou-baltii de Nemirschi, care a umplut Constanta de blocuri asazate cur in cur - cred ca o sa se supere Patapievici pe Base - asta, TRU vad ca e si el aproape pe rosu.
Pierde Base alegerile la anu, Boc o face pe cavaleru si-si da demisia in fata noului presedinte, facem alt guvern, trece vremea.
Da stii ce o sa fie mai misto? Ma rog as vrea sa fie, astea doua partide o sa arda etapele in trezirea constiintei la romani, fac implozie, intelegi? Au construit un munte de cacat acoperit cu zapada, acusica vin ploile si se duce dracu totu la vale. Mai stambam si noi oleaca din nas, da ne curatam.
Sa vina Vadim din nou? Nu cred, e prea gura mare, prea cacacios

alwis46
2008-12-20 09:29:30

Nu ma innebuni !

Cum ati zis domnul analist-editorialist ?
Asa ?

(...) "demonstreaza ca tara este privita ca o prada de liderii PDL si PSD. Si nicidecum ca o provocare uriasa pentru adevarati barbati de stat, dispusi sa mearga la guvernare si sa se sacrifice pe altarul binelui public."

Wow, asta e adanca tare de tot, groapa Marianelor este doar un simplu riz pe langa adancimea spuselor matale.
Si care ar fi fost domnu' barbatii aia de stat dispusi sa mearga la guvernare si sa se sacrifice pe altarul binelui public ?
Aia care clamau toata ziulica postul de premier si aplicarea planului lor de iesire din criza, plan pus in cateva puncte, fo' 10-12, pe o coala de hartie de format A4 ?
Sa fim seriosi domnule...
Si sa ne spuneti si noua in care tara si in care coalitie politica ad-hoc repartizarea ministerelor se face de dragul poporului si nu al algoritmului politic, nu de alta, dar, memoria mea foarta buna nu a retinut un astfel de caz pana acum.
Problema este ca indivizi cu trecut dubios au fost cocotati in scaunele puterii de fiecare data de la 1989 incoace si nici situatia de astazi nu difera cu nimic de cele de pana, nici macar aceea a guvernelor Tariceanu 1 sau Tariceanu 2.
Sigur, spectacolul oferit de la alegeri pana acum de toata clasa noastra politica a fost unul care a dezvoltat, pe buna dreptate, in oameni, mai mult greata decat placere, evidentele fiind acelea ca nu sacrificarea pe altarul binelui public ii mana de la spate pe alesii noastri ci situarea cat mai aproape de ciolanul din care sa suga ei cat mai multa maduva.
In definitiv, alegerea lui Dan Voiculescu in calitate de vicepresedinte al senatului nu este cu nimic mai prejos ca moralitate decat actiunea de a modifica pe sest o lege prin care unii isi vor pastra in continuare pasaportul diplomatic.
Nu-i asa domnule analist-editorialist ca pastrarea pasaportului diplomatic dupa ce ai plecat dintr-o functie in stat este un sacrificiu facut pe altarul binelui public ?

emigrstul
2008-12-20 10:53:00

Cladit pe nisip

Chiar nu vrea sa observe nimeni ca atita timp cit avem o constitutie gaunoasa si legi rele totul e cladit pe nisip?La politicieni stiu ca le convine dar macar ziaristii sa atace subiectul pentru a-i dovedi lui Basescu si mai ales cetatenilor ca nu sunt tonomate.( cei care nu sunt.) Si ar mai fi ceva o data cu criza o buna parte din ciolan va fi suspendat precum soseaua lui Oprescu de doua ori , ca idee si ca executie.

JUDELE
2008-12-20 15:52:55

CORECT

FOARTE CORECT,D-le S.R.S.

vida clara
2008-12-20 16:09:19

Stii care-i cea mai buna proba pt a proba in paduche,de e intr-adevar paduche?

Lasa-l sa tzi se urce-n cap.

Tariceanu,s-a compromis,din toate puterile lui.La fel a facut si Roman,aservindu-se taricenismului ca "inalt rerezentant".Si cu unul,si cu celalalt,se va feri cineva sa mai bata vreodata palma.

vida clara
2008-12-20 16:44:17

Erata

"de a proba un paduche"

Danny
2008-12-20 17:11:26

Re: spirala

La 2008-12-20 08:38:56, theodor a scris:

> Hai, domn Rosca ca te stiu analist cu patalama la mana. Nu mai plange
> de grija lu PSD ca a luat minsterele cu imparteala. Pai ia de la PD-L
> ca sa dea la saraci. Te-ai prins? Cand nu da PDL lovele, harst ca in
> haiducie. Da, prea tare inteligent il crezi pe Base. Cum sa arate el
> spre PSD? Pai ce poate? Il lasa astia? Aiurea. Base si-a trait traiul
> si-a mancat malaiul, gata.
> Politic, a venit acasa sa moara pe patul lui - cum se zice.
> Poa sa se intoarca el la popor, sa ia coruptii si sa-i plimbe pe la
> nasul hamesitilor - geaba, timpul nu mai e acelasi, intelegi? Mergem
> spre steua Vega cu tot cu sistemul Solar. Tu nu vezi?
> Am si eu o dambla.................................

- Interesanta predica parintelui tudorica. Dar am si eu niste nedumeriri

1. In exemplele de demnitari necorespunzatori (nu discut numele) nu apare nici un baron patat de la psd-pc, nici macar ticalosul Felix. Or fi toti curati ca lacrima si destepti ca Einstein, sau o iubire ascunsa pentru ilici si tilharii lui. Auzi, "haiduci" !!

2. Vad ca toata gasca de propagandisti in opozitie, prevad inlocuirea lui Basescu la alegeri. Toate bune, dar ziceti-mi si mie fratilor, care-i ala (sau aia) care se presupune ca pot sa-l bata pe marinar? Mai ale ca are acum 70% din cei 322. Si aura (meritata sau nu) de factor anti coruptie.
Asa ca spune-mi parinte tudorica, cine-i ala? Ca te vad foarte convins in previziunile tale

tibicarom
2008-12-20 19:59:45

Realista analiza dle Rosca Stanescu. Din pacate lipsesc....

arthur
2008-12-20 20:58:39

Re: domnule pandrea

Desi,dupa parerea mea va pierdeti timpul cu un basecian fanatic,mai adaug si eu un argument in favoarea neintrarii PNL la guvernare cu pd:Basescu a premeditat alianta PD-PSD! Numirea intempestiva a lui Stolojan ca premier desemnat a avut rolul de a-i pune pa liberali intr-o situatie imposibil de acceptat si de aici cerinta lor ca Tariceanu sa fie PM. Dupa ce "maurul" si-a facut datoria el s-a retras si acum isi asteapta rasplata,probabil financiara ca tot e "finantist"! Ha,ha,ha!
PS
Nu o sa inteleg nici-o data de ce este mai rau "mogulul" Patriciu decat Videanu,Voiculescu,Dragnea,Blaga si altii care sunt plini de bani facuti in tranzitie si sunt implicati in politica mai adanc decat Patriciu!Si ca si el nu au fost condamnati de justitia lui Morar.

La 2008-12-20 02:20:03, MarianS01 a scris:

> La 2008-12-19 23:20, Alex.Pandrea a scris:
>
> > Inteleg supararea dv.si imi pare rau.
>
> Intelegi pe dracu.
>
> > Oare liberalii din PNL nu trebuiau sa se
> > uneasca cu fratii lor liberalii din PD-L?Din a cui cauza nu au facut-o?
>
> Ba da. Si sa mai si uite ca a fost vreodata un partid liberal.
> Si sa uite ca fratele PD a vrut sa omoare PNL.
> Si, impreuna sa aduca imnuri de slava securistului ... de la
> Cotroceni.
>
> > Prima miscare,din primul minuut dupa anuntarea exit-poll-urilor a fost apelul
> > PD-L catre PNL de a prelua conducerea tarii de catre polul de dreapta.
> >
> > Care a fost raspunsul dlui Tariceanu-da dar eu conduc,eu cu 20% voi fi
> > premier si nu tu cu 35%,,eu va fac programul si,daca nu va purtati bine patiti
> > ca in 2007,adica va dam afara ca taica Iliescu iar ne sprijina sa guvernam cu
> > 20%.
>
> Increderea odata pierduta se recastiga greu.
>
> Dupa ce Basescu a incercat timp de patru ani sa distruga PNL,
> increderea acestora era exclusa. Atitudinea lui Tariceanu, care cerea
> premier liberal, era dictata de necesitatea unei asigurari ca Basescu
> si PDL nu va continua lupta de distrugere a PNL.
>
> Orice propunere a PDL, daca avea minim de sinceritate, trebuia sa
> contina asigurile ca nu va contiua lupta pentru distrugerea PNL, care
> eventual puteau constitui alternativa la la cele vrute de liberali.
> Ori, asemenea asigurari nu s-au dat.
>
> Numai un sinucigas va continua sa locuiasca cu cel care a vrut timp de
> patru ani sa-l ucida. PNL nu-i sinucigas.
>
>
> > Iata, acum cateva ore dl.Olteanu se plangea ca a fost tradat PNL de catre
> > dl.Predoiu.Ce spune proverbul latin ca cel care a facut o fapta de tradare nu
> > are a se plange cand este tradat.
>
> Hai sa-ti aduc aminte ce scriai despre Predoiu:
> >> Tot el [n.n. Tariceanu ] este cel care, impreuna cu domnii Chiuariu
> si
> >> Predoiu si cu aliatii sai din parlament, a contribuit la mentinerea
>
> >> monitorizarii Comisiei Europene in domeniile justitiei si luptei
> impotriva
> >> coruptiei." (2008-11-13)
> http://ziua.net/f.php?data=2008-11-13&thread=245423&id=124859
>
> >> Cum e turcul si pistolul
> >> Dl.Predoiu face parte din elita intelectuala si onesta a PNL,la fel
> ca
> >> Norica,Costache tariceanu si comp.
> >> Ca socrul sau apara pe Felix este normal,dl.Predoiu fiind ocupat cu
>
> >> Ministerul dreptatii.
> >> Nu are el timp ca i-ar arde o aparare lui Felix de zile mari.El
> loveste doar
> >> DNA pentru ca ingratii aceia de procurori DNA sa nu ridice pliscul
> la oligarhi.
> >> Ce ramane de la el,se ocupa socrul.
> >> Cum e turcul si pistolul! (2008-09-05)
> http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-09-06&thread=242355&id=98373
>
> Astazi Boc declara "Aceasta solutie [n.n. Predoiu] raspunde la mai
> multe exigente ... o garantie a independentei justitiei, o garantie
> ca procesul de reforma a justitiei merge mai departe, sa asigure
> continuitatea reformei justitiei ..."
>
> Cat despre liberali ... ei ce sa zica? Stai d-le ca nu-i chiar
> independent, ca este membru PNL, ca a candidat acum trei saptamani pe
> listele noastre? I-ar fi batut cuie-n talpi. Au adoptat singura
> pozitie rationala, care ar fi intarit pozitia lui Predoiu: trebuie sa
> paraseasca PNL. Cu cat se leapada mai mult de el cu atat mai mult ii
> intaresc aura de independent.
>
> > Sunt de acord cu dv.si consider oribil o alianta cu felix.
> > Dar nu era alta solutie.PD-L ,nu se putea guverna singur iar liberalii se
> > ploconeau iar in fata PSD pentru a izola PD-L si a guverna ei cu PSD,cedand
> > si postul de premier.
> > Daca sunteti onest veti aprecia aceste evenimente venite doar din cauza
> > atitudinii si a politicii de ura a PNL actual.
> > Daca nu vreti sa intelegeti,apoi,am tot timpul sa astept
>
> Lipsa de logica a unei astfel de argumentari tipa de la o posta.
>
> Ma intreb, desigur retoric, daca poate fi inchipuita vreo magarie pe
> care-ar face-o PDL si care sa nu fie scuzata in acelasi fel: a
> facut-o pentru ca PNL nu s-a aliat cu PDL. Sunt cnvins ca oricate
> magarii ar face si oricat de mari i-ai invoca aceasi scuza.
>
>

Hokusai san
2008-12-20 21:00:02

Re: Realista analiza dle Rosca Stanescu. Din pacate lipsesc..../ Corect!

Hokusai san
2008-12-20 21:08:13

Cladit pe nisip / pedelistule Morkov, cu ziaristii tonomate ale lui Basescu, cum ramine? Te-ai

la tonomatele, anti Basescu!


La 2008-12-20 10:53:00, emigrstul a scris:

> Chiar nu vrea sa observe nimeni ca atita timp cit avem o constitutie
> gaunoasa si legi rele totul e cladit pe nisip?La politicieni stiu ca
> le convine dar macar ziaristii sa atace subiectul pentru a-i dovedi
> lui Basescu si mai ales cetatenilor ca nu sunt tonomate.( cei care nu
> sunt.) Si ar mai fi ceva o data cu criza o buna parte din ciolan va fi
> suspendat precum soseaua lui Oprescu de doua ori , ca idee si ca
> executie.
>

Hokusai san
2008-12-20 21:12:46

Re: Nu ma innebuni ! / Iar vorghesti prostii, singur???

La 2008-12-20 09:29:30, alwis46 a scris:

> Cum ati zis domnul analist-editorialist ?
> Asa ?
>
> (...) "demonstreaza ca tara este privita ca o prada de liderii PDL si
> PSD. Si nicidecum ca o provocare uriasa pentru adevarati barbati de
> stat, dispusi sa mearga la guvernare si sa se sacrifice pe altarul
> binelui public."
>
> Wow, asta e adanca tare de tot, groapa Marianelor este doar un simplu
> riz pe langa adancimea spuselor matale.
> Si care ar fi fost domnu' barbatii aia de stat dispusi sa mearga la
> guvernare si sa se sacrifice pe altarul binelui public ?
> Aia care clamau toata ziulica postul de premier si aplicarea planului
> lor de iesire din criza, plan pus in cateva puncte, fo' 10-12, pe o
> coala de hartie de format A4 ?
> Sa fim seriosi domnule...
> Si sa ne spuneti si noua in care tara si in care coalitie politica
> ad-hoc repartizarea ministerelor se face de dragul poporului si nu al
> algoritmului politic, nu de alta, dar, memoria mea foarta buna nu a
> retinut un astfel de caz pana acum.
> Problema este ca indivizi cu trecut dubios au fost cocotati in
> scaunele puterii de fiecare data de la 1989 incoace si nici situatia
> de astazi nu difera cu nimic de cele de pana, nici macar aceea a
> guvernelor Tariceanu 1 sau Tariceanu 2.
> Sigur, spectacolul oferit de la alegeri pana acum de toata clasa
> noastra politica a fost unul care a dezvoltat, pe buna dreptate, in
> oameni, mai mult greata decat placere, evidentele fiind acelea ca nu
> sacrificarea pe altarul binelui public ii mana de la spate pe alesii
> noastri ci situarea cat mai aproape de ciolanul din care sa suga ei
> cat mai multa maduva.
> In definitiv, alegerea lui Dan Voiculescu in calitate de
> vicepresedinte al senatului nu este cu nimic mai prejos ca moralitate
> decat actiunea de a modifica pe sest o lege prin care unii isi vor
> pastra in continuare pasaportul diplomatic.
> Nu-i asa domnule analist-editorialist ca pastrarea pasaportului
> diplomatic dupa ce ai plecat dintr-o functie in stat este un
> sacrificiu facut pe altarul binelui public ?
>
>

Hokusai san
2008-12-20 21:28:44

Nu un nou inceput pentru Basescu, care o va tine in scandaluri, ca de obicei.

La 2008-12-19 23:20:12, Pribeagul a scris:

> Basescu are multi laudatori. Te intrebi: de ce? Omul nu s-a remarcat,
> pina acum, ca a facut sau ar putea face ceva util. Dimpotriva, a
> tinut-o numai intr-un scandal daunator bunului mers al treburilor.
> Acum are o noua sansa de a dovedi ca este judecat gresit. Are toati
> asii in mina, sa vedem cum va juca.
>

Hokusai san
2008-12-20 21:33:14

Re: lupul moralist:)))

Sa traiesti numai ''bine'', comunistule-pedelist Gika!


La 2008-12-19 22:36:24, Gika a scris:

> ...bun titlu,sictirit esti iar banii sunt tot la don' Patriciu,vezi
> cum te portzi :))))
>

Arogantu'
2008-12-21 00:11:55

Re: Nu ma innebuni ! - Sezi blind, nu de aici ti se trage !

Tot spanacul tau nu contrazice, cu o iota macar, afirmatia jurnalistului !

Tu doar ti-ai scos trompa din hazna si i-ai varsat continutul !

La 2008-12-20 09:29:30, alwis46 a scris:

> Cum ati zis domnul analist-editorialist ?
> Asa ?
>
> (...) "demonstreaza ca tara este privita ca o prada de liderii PDL si
> PSD. Si nicidecum ca o provocare uriasa pentru adevarati barbati de
> stat, dispusi sa mearga la guvernare si sa se sacrifice pe altarul
> binelui public."
>
> Wow, asta e adanca tare de tot, groapa Marianelor este doar un simplu
> riz pe langa adancimea spuselor matale.
> Si care ar fi fost domnu' barbatii aia de stat dispusi sa mearga la
> guvernare si sa se sacrifice pe altarul binelui public ?
> Aia care clamau toata ziulica postul de premier si aplicarea planului
> lor de iesire din criza, plan pus in cateva puncte, fo' 10-12, pe o
> coala de hartie de format A4 ?
> Sa fim seriosi domnule...
> Si sa ne spuneti si noua in care tara si in care coalitie politica
> ad-hoc repartizarea ministerelor se face de dragul poporului si nu al
> algoritmului politic, nu de alta, dar, memoria mea foarta buna nu a
> retinut un astfel de caz pana acum.
> Problema este ca indivizi cu trecut dubios au fost cocotati in
> scaunele puterii de fiecare data de la 1989 incoace si nici situatia
> de astazi nu difera cu nimic de cele de pana, nici macar aceea a
> guvernelor Tariceanu 1 sau Tariceanu 2.
> Sigur, spectacolul oferit de la alegeri pana acum de toata clasa
> noastra politica a fost unul care a dezvoltat, pe buna dreptate, in
> oameni, mai mult greata decat placere, evidentele fiind acelea ca nu
> sacrificarea pe altarul binelui public ii mana de la spate pe alesii
> noastri ci situarea cat mai aproape de ciolanul din care sa suga ei
> cat mai multa maduva.
> In definitiv, alegerea lui Dan Voiculescu in calitate de
> vicepresedinte al senatului nu este cu nimic mai prejos ca moralitate
> decat actiunea de a modifica pe sest o lege prin care unii isi vor
> pastra in continuare pasaportul diplomatic.
> Nu-i asa domnule analist-editorialist ca pastrarea pasaportului
> diplomatic dupa ce ai plecat dintr-o functie in stat este un
> sacrificiu facut pe altarul binelui public ?
>
>

cosor ion
2008-12-21 00:35:34

SRS

vezi ca prin ceata,dar e bine ca inca vezi si ai inceput sa fi pe faza.cred ca Stolojan si-a depus demisia cu acordul tacit a lui Base,pentru a nu fi compromis si tinut in rezerva.cum ne putem imagina ca acest guvern bicolor,in care unul va trage-cea-si altul-hais-va face minuni?promisiunile electorale,cred ca nu au suportul necesa-adica banii-ma intreb si intreb,Base de ce nu a intrebat pe actualul PM de unde bani,asa cum a mai facut-o.dar acest PM,statu-barba-cot-este pionul de sacrificiu,al intereselor prezidentiale,in campania viitoare din 2009.fie ca a acceptat de buna voie sau nu si-a dat seama de manevra Base,va suporta consecintele ca si tradiceanu,cap mare de incapatinat.Acum sa fiu sincer ca nu s-a ajuns in situatia unui guvern monocolor,vina apartine electoratului virstnic si a manipularii de catre politrucii scoliti la Stefan Gh.ma intreb de ce penalistii nu au avut curajul sa participe in circumscriptiile de domiciliu si s-au dus acolo unde prostimea era majoritara si usor de manipulat cu o tuica si un cirnat.dar cu asta vor ramane,cu rahatul si promisiunea timp de 4 ani,dar poate ii va ajuta Dumnezeu sa-i scape d e hoti si mincinosi,ca prostia lr nu-i ajuta la nimic

george nemteanu
2008-12-21 00:48:37

Re: SRS

La 2008-12-21 00:35:34, cosor ion a scris:

> vezi ca prin ceata,dar e bine ca inca vezi si ai inceput sa fi pe
> faza.cred ca Stolojan si-a depus demisia cu acordul tacit a lui
> Base,pentru a nu fi compromis si tinut in rezerva.cum ne putem
> imagina ca acest guvern bicolor,in care unul va trage-cea-si
> altul-hais-va face minuni?promisiunile electorale,cred ca nu au
> suportul necesa-adica banii-ma intreb si intreb,Base de ce nu a
> intrebat pe actualul PM de unde bani,asa cum a mai facut-o.dar acest
> PM,statu-barba-cot-este pionul de sacrificiu,al intereselor
> prezidentiale,in campania viitoare din 2009.fie ca a acceptat de buna
> voie sau nu si-a dat seama de manevra Base,va suporta consecintele ca
> si tradiceanu,cap mare de incapatinat.Acum sa fiu sincer ca nu s-a
> ajuns in situatia unui guvern monocolor,vina apartine electoratului
> virstnic si a manipularii de catre politrucii scoliti la Stefan Gh.ma
> intreb de ce penalistii nu au avut curajul sa participe in
> circumscriptiile de domiciliu si s-au dus acolo unde prostimea era
> majoritara si usor de manipulat cu o tuica si un cirnat.dar cu asta
> vor ramane,cu rahatul si promisiunea timp de 4 ani,dar poate ii va
> ajuta Dumnezeu sa-i scape d e hoti si mincinosi,ca prostia lr nu-i
> ajuta la nimic
>
Ioane, repet parerea mea ca acest guvern nu are viata lunga. Presedintele jucator s-a dovedit suspect de necombativ, lasandu-i pe protagonisti sa-si faca in voie mendrele, in vazul galeriei ce a inceput sa huiduie . In mod cert coace ceva. La momentul potrivit va deveni arbitru autoritar si-i va elimina din teren pe cei cu cartonase galbene. Totul spre propriul folos !

vida clara
2008-12-21 00:52:10

Vrei sa descifrezi caracterul cuiva?

Priveste-l cum se comporta cand e pe post de pasager intr-o "masina" in care soferul ii e "inferior in grad".
Sau,ia-l ca "secund" pe o corabie construita de tine.
Sau,baga-l in casa ta,si trateaza-l ca si cum el ar fi stapanu.Dai nas,adica.
Omul,daca vrei sa-l cunosti cate de japitza,dai putere.

cosor ion
2008-12-21 01:51:14

Re: SRS

La 2008-12-21 00:48:37, george nemteanu a scris:

> La 2008-12-21 00:35:34, cosor ion a scris:
>
> > vezi ca prin ceata,dar e bine ca inca vezi si ai inceput sa fi pe
> > faza.cred ca Stolojan si-a depus demisia cu acordul tacit a lui
> > Base,pentru a nu fi compromis si tinut in rezerva.cum ne putem
> > imagina ca acest guvern bicolor,in care unul va trage-cea-si
> > altul-hais-va face minuni?promisiunile electorale,cred ca nu au
> > suportul necesa-adica banii-ma intreb si intreb,Base de ce nu a
> > intrebat pe actualul PM de unde bani,asa cum a mai facut-o.dar acest
> > PM,statu-barba-cot-este pionul de sacrificiu,al intereselor
> > prezidentiale,in campania viitoare din 2009.fie ca a acceptat de buna
> > voie sau nu si-a dat seama de manevra Base,va suporta consecintele ca
> > si tradiceanu,cap mare de incapatinat.Acum sa fiu sincer ca nu s-a
> > ajuns in situatia unui guvern monocolor,vina apartine electoratului
> > virstnic si a manipularii de catre politrucii scoliti la Stefan Gh.ma
> > intreb de ce penalistii nu au avut curajul sa participe in
> > circumscriptiile de domiciliu si s-au dus acolo unde prostimea era
> > majoritara si usor de manipulat cu o tuica si un cirnat.dar cu asta
> > vor ramane,cu rahatul si promisiunea timp de 4 ani,dar poate ii va
> > ajuta Dumnezeu sa-i scape d e hoti si mincinosi,ca prostia lr nu-i
> > ajuta la nimic
> >
> Ioane, repet parerea mea ca acest guvern nu are viata lunga.
> Presedintele jucator s-a dovedit suspect de necombativ, lasandu-i pe
> protagonisti sa-si faca in voie mendrele, in vazul galeriei ce a
> inceput sa huiduie . In mod cert coace ceva. La momentul potrivit va
> deveni arbitru autoritar si-i va elimina din teren pe cei cu
> cartonase galbene. Totul spre propriul folos !
>
D-le George,il credeti pe Base asa destept sa elimine din teren pe cei cu dosare?sa asteptam congresul psd,care ii va fringe gitul prostanacului.daca ar fi singurul prostanac ar fi bine,dar avem de aface cu o haita de prostanaci lehmetiti,care alearga dupa ciolan.Diaspora a trimis in acest parlament bicolor 6 cacaciosi.inca nu i-am vazut sa ridice mina impotriva lui Voiculescu ca vice al senatului si ma intreb ce am trimis,toata floarea prostimii din apus

gili
2008-12-21 05:19:59

Re: Vrei sa descifrezi caracterul cuiva?

La 2008-12-21 00:52:10, vida clara a scris:

> Omul,daca vrei sa-l cunosti cate de japitza,dai putere.
>

Acuma sa stii ca nu mai era nevoie sa-i dea atita putere ca sa ne si demonstreze cit de japita era .
Multi il cunosteau si inainte de a a junge presedinte , n'asa

gili
2008-12-21 05:46:28

Lasa Cosorele , lasa ... Nu-ti fa griji ... Sunt altii p'aciulea ...

De mama , mama ...
Stai sa vezi floarea prostimii de aciulea .
Da , auzi ... Daca-mi permiti o intrebare ...
Floarea asta a prostimii din apus de zici , nu-i floarea asta a prostimii membra la pedeii ceia ai domnului Ba'secu ?
Ca doara cu astia au iesit dinsii mai ceva peste pesedei , n'asa?
Asta ar fi una la mina ...
A doua ... A doua ar fi ... Ar fi ca vaz ca te si minunezi cum de s-a putut ca sub sceptrul Excelentei Sale , sub pulpana Antecoruptului Sef , sa se fi adunat toti hotii ceia marii , n'asa ?!
Vezi Cosorele , daca nu te pricepezi la chestiile astea politicesti ...
Aicea devine dupa ... dupa facultati .
Stai o leaca si casca colea gura la mine sa-ti explicitez io ...
Excelenta Sa , luat de valul admiratorilor care se tot opinteau sa strige in delir "Brava Base! Pe ei Base! Tine-o Base tot asa !" , cind alerga hotii de ziceam cu cel DNA si camerele de luat vederea prostilor , pardon a admiratorilor am vrut sa zic , luat de val , in loc sa nimereasca cu cirdul haituit precum spuneam in curte la Jilava , a nimerit in curte la Palatul Victoria .
Ca sa vezi dandana !...
Acuma daca tot a ajuns cu hotii aciulea ce sa faca ?
Ca doara nu era sa-i scape taman acuma dupa patru ani de eforturi in lupta ... lupta si , iar ...lupta cu cel ticalosit sistem , n'asa ?
I-a facut dracului menistri , a facut din dinsii un govern ...
Ca sa aibe bineinteles mai intii cu ce sa se joace si ca sa poa sa-i tie aproape , sa nu se scape iarasi frunul in porumb cum ar veni , n'asa ?
Plus de asta acuma precis sa-i si prinza ...
In derect , la ceas de maxima audienta ... Pai cum altminteri ?!
Ca vezi tu Cosorele , hotii acuma se vor pune pe furat cind s-au vazut menistri , dupa narav , n'asa ?
Pai gata ! Sunt ca si prinsi ... Nu mai au scapare acuma ...
E , acuma ai inteles intortocheala asta a Excelentei sale ?
Nu !...
Nici io ... Da ce importanta are ?
He-he-heeee !
Apai vezi tu Cosorele dragule unde sta intelighentia lui Base asta ?
Al dracului dom' Metica , pardon dom' Ba'secu !...
Hot dom'le , hot ..., n'asa ?

Alex.Pandrea
2008-12-21 09:52:29

Numai orbii sau oligarhii nu vad ce a facut Basescu

La 2008-12-19 23:20:12, Pribeagul a scris:

Numai orbii sau oligarhii nu vad ce a facut Basescu

Problema dlui Basescu acum si mai ales in viitor va este si mai ales va fi studiata,din cauza ca o asemenea personalitate politica creiaza lungi controverse.
Noi credem ca numai viitorul va arata ce a facut si cine a fost basescu,departe de controversele politice actuale.

Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se petrece pe scena noastra politica.

Cateva repere par insa sa fie sigure:

1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social.

Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).

2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.

3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.

4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el ci a celui care l-a trimis .

5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).

6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.

Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.

Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI SPANULE.

Acesta este domnul Basescu.

El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit cinstit.,

Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem poate face ceva.

Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.

Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul si vechiul sistem

Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de ani

IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI BASESCU.


vida clara
2008-12-21 10:42:30

Gili,viata e un drum luuung,ca o jungla continua,prin care tu nu reusesti sa vezi...

...la mai mult de 10-20 de metri(Si nu doar tu,ci multzi asemeni tzie).
Vezi tu,ca la cursele de formula unu,desi "masinile"-s aproape la fel de performante,diferentza o face individul.
Alt individ,alta gandire,alt rezultat.
Voi sunte-tzi adeptzi ai acelui "N-are importantza sa votezi,totzi sunt la fel",tocmai pt ca va sunt e folos ne-limpezirile.
Daca ai ceva in cap,spune,de ce sa te chinui doar sa te "scalambi"la ce spun altzii incercand sa deturnezi cuvinte.
Tarliceanu tau,si cei asemeni lui,este exponent al marlaniei.Romania,are si ea fetzele ei.Privita pe fatza aceasta marlaneasca,redusa,iata azi la doar 20 % din cat era la 89,putem vedea Romania marlaneasca,cea care se tzine precum matza de cearceaf,cu mintea itzepenita de nenea nicu spre o directie care,pe termen lung nu duce nicaieri,dar pe termen scurt,ofera caldurica la catziva paduchi,paduchi pe care daca-i lasisa se suie in cap,greu ii mai dai jos.

vida clara
2008-12-21 12:09:43

Ieri,ai mei in tzara,s-au luptat cu porcul.

Am pregatit si noi aici,toate cele.Varza,e la murat,faina,ouale,ulaiul si nucile stau pregatite de o "hora a unirii" care sa le dea o constitutzie de coznac,malaiul,acu ma duc sa-l cumpar,tzuica,ajunge maine,laolalta cu niste izma,si cu niste flori de tei.
Ne antrenam de azi cu o "ciorba de buretzi",si cu mamaligutza,si cu o (nu stiu cum sa-i zic)friptura,tocanitza, ca la "pomana porcului",o combinatzie de bucatzele de carne,de ficat si de "bojog",o combinatzi ciudata,poate,unora,dar in care intingi cu mamaliga,mama,mama.
La urma,stinge fiecare cu ce vrea.Eu ii dau cu amstel.Cu toate ca am si vin,de-al locului.
Va colind acum,sa avetzi sarbatori fericite.Si Pace, fizica.Si Pace,sufleteasca.
Desteapta-te (odata),romane!

MarianS01
2008-12-21 13:39:15

Re: Nu ma innebuni !

La 2008-12-20 09:29:30, alwis46 a scris:

> Cum ati zis domnul analist-editorialist ?
> Asa ?
> (...) "demonstreaza ca tara este privita ca o prada de liderii PDL si
> PSD. Si nicidecum ca o provocare uriasa pentru adevarati barbati de
> stat, dispusi sa mearga la guvernare si sa se sacrifice pe altarul
> binelui public."
>
> Wow, asta e adanca tare de tot, groapa Marianelor este doar un simplu
> riz pe langa adancimea spuselor matale.
> Si care ar fi fost domnu' barbatii aia de stat dispusi sa mearga la
> guvernare si sa se sacrifice pe altarul binelui public ?

Unul dintre cele mai mizerabile moduri de-a critica este acela de-a o face prin trunchierea textului pana la denaturarea lui.

Fac un mic exercitiu demonstrativ si zic: "Nu esti un prost", dupa care vine cineva si trunchiaza, taind "Nu". Si, acelasi destept vine si ma critica, acuzandu-ma ca am zis ca "esti un prost".

In cazul nostru, SRS a aratat ca "Modul neprofesionist, mai mult, chiar neserios in care a fost intocmit si prezentat protocolul public al Aliantei - nu am niciun fel de indoiala ca exista si un protocol secret - demonstreaza ca tara este privita ca o prada de liderii PDL si PSD. Si nicidecum ca o provocare uriasa pentru adevarati barbati de stat, dispusi sa mearga la guvernare si sa se sacrifice pe altarul binelui public."

Daca voiai sa combati textul citat puteai sa te apuci sa dovedesti protocolul a fost intocmit la modul serios (intratat de serios incat pentru stabilirea unui vicepresedinte al senatului a fost nevoie de o pauza de cateva ore, in care s-au facut santaje reciproce) etc.

Ab initio un partid politic are ca scop declarat ajungerea la putere si lucrarea in slujba binelui public. Demonstrarea ca acest scop declarat este si cel real nu este necesara pentru ca apriorii este imposibila. Contestatarii trebuie sa dovedeasca faptul ca unul este scopul declarat si altul scopul real, ori tocmai asta o face SRS sau cel putin are pretentia ca o face.

> Aia care clamau toata ziulica postul de premier si aplicarea planului
> lor de iesire din criza, plan pus in cateva puncte, fo' 10-12, pe o
> coala de hartie de format A4 ?
> Sa fim seriosi domnule...

Si Geoana si Stolojan si Tariceanu clamau postul de premier. Toti aveau planuri de criza (nu de iesire din criza cum zici) mai mult sau mai putin realiste. Singura deosebire este ca Tariceanu a avut posibilitatea de-a le transpune in lege (OUG si HG) iar ceilalti inca nu au avut aceasta posibilitate.

Daca masurile luate de Tariceanu n-ar fi corecte in programul de guvernare al noii aliante ar aparea necesitatea anularii lor. Ai vazut asa ceva in program? Eu nu! Ori asta dovedeste faptul ca dincolo de demagogia electorala ele au fost apreciate drept corecte.

Asa ca, "Sa fim seriosi domnule..." si sa lasam deoparte demagogia de campanie electorala.

> Si sa ne spuneti si noua in care tara si in care coalitie politica
> ad-hoc repartizarea ministerelor se face de dragul poporului si nu al
> algoritmului politic, nu de alta, dar, memoria mea foarta buna nu a
> retinut un astfel de caz pana acum.

Lipsa de logica este evidenta. Existenta unui algoritmul de distribuire a portofoliilor ministeriale sau al altor functii, in sine, nu exclude binele public sau, asa cum iti place sa zici "de dragul poporului" si nici nu este condamnabila.

Analiza structurii si corectitudinii algoritmului (folosesc o extrapolare din informatica, unde sensurile sunt clar definite) pot devoala insa scopurile ascunse ale acestuia cat si rezultatele previzibile. Ori, tocmai asta face articolul lui SRS.

> Problema este ca indivizi cu trecut dubios au fost cocotati in
> scaunele puterii de fiecare data de la 1989 incoace si nici situatia
> de astazi nu difera cu nimic de cele de pana, nici macar aceea a
> guvernelor Tariceanu 1 sau Tariceanu 2.

Valabil, cu o conditie. Trecutul unui politician sa fie realmente dubios si nu sa-i fie fabricat de catre adversarii politici.

Avem un caz chiar in aceste zile: Predoiu. I s-a fabricat un trecut dubios, insusi Boc aducandu-i grave critici, pentru ca acum acelasi Boc sa-i aduca laude exact in acelasi domeniu in care mai ieri i se aduceau critici: relatia cu Bruxelles si independenta justitiei.

Pe acest blog s-au gasit basescofili (si totodata liberalofobi) care sa-l critice iar astazi, aceiasi, sa-l laude.

> Sigur, spectacolul oferit de la alegeri pana acum de toata clasa
> noastra politica a fost unul care a dezvoltat, pe buna dreptate, in
> oameni, mai mult greata decat placere, evidentele fiind acelea ca nu
> sacrificarea pe altarul binelui public ii mana de la spate pe alesii
> noastri ci situarea cat mai aproape de ciolanul din care sa suga ei
> cat mai multa maduva.

Spectacol? Prin definitie spectacolul este o realitate trucata,. La spectacol mergi stiind ca nu te afecteaza decat emotiv.

Ceea ce am vazut n-a fost deloc spectacol ci realitatea. Nu intro piesa de teatru am vazut actorii certandu-se pe o iluzorie avere; am vazut bande de raufacatori certandu-se pe averea tarii.

> In definitiv, alegerea lui Dan Voiculescu in calitate de
> vicepresedinte al senatului nu este cu nimic mai prejos ca moralitate
> decat actiunea de a modifica pe sest o lege prin care unii isi vor
> pastra in continuare pasaportul diplomatic.
> Nu-i asa domnule analist-editorialist ca pastrarea pasaportului
> diplomatic dupa ce ai plecat dintr-o functie in stat este un
> sacrificiu facut pe altarul binelui public ?

"Pe sest" ? Probabil nu cunosti sensul expresiei. Cum poti spune ca este facut "pe sest" un lucru care se publica in Monitorul Oficial? Pe sest sunt ordine ale unor ministrii, de exemplu, care sunt comunicate doar unor institutii. Imi aduc aminte ca dupa introducerea TVA era o groaza de astfel de ordine, nepublicate nicaieri, cu care inarmati veneau in control cei de la Garda Financiara si trageau amenzi de zvantau.

Pastrarea pasaportului diplomatic pentru fostii inalti demnitari este o practica internationala uzitata. Este o minima recunostinta, cu titlu onorific mai degraba decat practic, pe care statele o acorda fostilor ei inalti demnitari. Ca o paranteza, in perioada interbelica fostii prim-ministii erau membrii de drept ai senatului.

Oare Voiculescu a fost desemnat ca vicepresedinte al senatului ca o recunostinta fata de meritele de fost turnator al securitatii? Cum dracu poti face astfel de comparatii?

gili
2008-12-21 14:54:46

ai mei s-au luptat cu porcul... Gata ? Ati terminat cu antecoruptia , cu lupta cu sistemul ..

Cu sistemul cela ticalosit ?!
Acuma va pusera-ti pe lupta cu ... porcul ?
De , asa ie cind te aliezi cu hotii , n'asa ?

gili
2008-12-21 15:56:07

Vezi de ce-ti tot spui io sa casti ochii ca sa vezi si nu sa casti gura ...


Nu , nu vezi ...
Sa-ti explicitez :
Orice poti spune despre Tariceanu asta , da sa-l acuzi de MIRLANIE e cam peste poate . Si lucrusorul asta ti-l poate confirma orice om cit de cit intreg la cap .
Pina si idolul tau l-a numit "premier cu papion" .
Ori purtatorul de papion nu poate fi MIRLAN .
Purtatorul de papion poate fi un neispravit , o hahalera daca vrei , orice , dar este un DOMN . Nu poate fi in niciun caz MIRLAN .
MIRLANUL este la Cotroceni dragule , n'asa ?
Iata de ce-ti tot recomand sa casti ochii ca sa si poti vedea si nu sa casti gura ...
Pentru ca atunci cind casti gura , vezi pe dos lucrurile ... Cum de altminteri o si dovedesti , n'asa ?

Danny
2008-12-21 16:35:40

Re: Gili,viata e un drum luuung,ca o jungla continua,prin care tu nu reusesti sa vezi...

Gili, asa e, ca aspect nu e mirlan. E un smecher de Ferentari, bine lustruit. Dar asta nu-l innobileaza.
In timp ce "mirlanul" de la Cotroceni este un lider, bun sau rau, Cotarliceanu este si ramine o sluga a unui individ venal, care sta ascuns, care n-are nici macar curajul sa-si asume raspunderea.

Danny
2008-12-21 16:44:35

Re: Gtli

<<<<<< A doua ... A doua ar fi ... Ar fi ca vaz ca te si minunezi cum de s-a putut ca sub sceptrul Excelentei Sale , sub pulpana Antecoruptului Sef , sa se fi adunat toti hotii ceia marii , n'asa ?! <<<<<<

Asa e gili tata, multi hoti si mari. Dar nu toti. Altii tot asa de mari, si nu putini, au trecut in opozitie, dupa ce si-au facut plinu', si isi asteapta rindul.

Pribeagul
2008-12-21 16:48:52

Re: Numai orbii sau oligarhii nu vad ce a facut Basescu

"Problema dlui Basescu acum si mai ales in viitor va este si mai ales va fi studiata,din cauza ca o asemenea personalitate politica creiaza lungi controverse.
Noi credem ca numai viitorul va arata ce a facut si cine a fost basescu,departe de controversele politice actuale. ....Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI SPANULE. "

Stimate dle Pandrea,
Chiar vreti sa cred ca Basescu-i "Zeus"? Cred mai degraba ca de profesie-i scandalagiu.
Sa-i recapitulam ispravile (citeava, memorabile):
1. A dinamitat regimul Constantinescu;
2. In functia de primar general, o activitate neconcludenta;
3. La presedintie: o activitate neclarara privind rapitii din Irak, scandal cu Tariceanu, deficite bugetar si de cont curent mari=rezultate negative ale actualului regim (rezultatele care, de fapt, conteaza), cu Basescu in frunte. Consider pozitiv aportul sau la introducerea votului uninominal, prin care CD s-a inoit in proportie de ~62% si CS in proportie de ~75%. Important este sa vedem ce facem cu acesti noi alesi, ii facem sa faca ceva util pentru alegatori sau ii lasam pe mina oligarhilor?
4. Poate gresesc, dar repet: Basescu are "Acum are o noua sansa de a dovedi ca este judecat gresit. Are toati asii in mina, sa vedem cum va juca."

Danny
2008-12-21 16:52:34

Re: Realista analiza dle Rosca Stanescu. Din pacate lipsesc....

Danny
2008-12-21 16:54:45

Re: CORECT

La 2008-12-20 15:52:55, JUDELE a scris:

> FOARTE CORECT,D-le S.R.S.

Deci, NUP!

Danny
2008-12-21 16:58:05

Re: Ciuciuletz

Mai baiatule, esti fenomenal ! Intocmai precum corul din tragedia clasica greaca, simulezi ecoul.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01001 sec.