Ziua Logo
  06:45, luni, 25 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-07-21
Sorin (...@hotmail.com, IP: 83.202.69...)
2006-07-21 20:58
De ce ?

De ce la ONU orice propunere in directia pacii in Liban e blocata de SUA?
Stati sa vedeti cand Romania o sa devina al 52-lea stat american la ce maceluri vom avea dreptul !

Marc (...@hotmail.com, IP: 4.158.201...)
2006-07-21 21:45
Re: De ce ?

La 2006-07-21 20:58:50, Sorin a scris:

> De ce la ONU orice propunere in directia pacii in Liban e blocata de
> SUA?

Poate pentru ca "pacea din Liban", in masura in care a fost caracterizata de situatia de dinainte, a reprezentat o "pace" in care Israelul, stat suveran, era sistematic provocat si agresat de pe teritoriul Libanului vecin, de catre o grupare paramilitara pentru actiunile careia guvernul Libanez nu isi asuma nici o raspundere, in pofida faptului ca acea grupare paramilitara/"partid" avea reprezentanti in guvern. "Pacea din Liban", din perspectiva Israeliana, NU mai poate insemna revenirea la o situatie in care Hezbollah poate sa agreseze granita israeliana nestingherit si sa provoace crize de fiecare data cind Siria sau Iranul i-o solicita. De ce ar stopa Israelul actiunile sale acum? Ca sa se revina la nesanatosul status quo de dinainte, in care Hezbollah, cu acceptul sau cel putin tolerarea guvernului Libanez, ataca Israelul dupa bunul sau plac?

Cit despre asa-zisele "maceluri", spre deosebire de fortele inamicului care arunca cu rachete la intimplare sperind sa ucida cit mai multi civili ii sta in putinta, Israel foloseste o citime din forta sa militara in vederea distrugerii capabilitatilor Hezbollah. Faptul ca si civili cad victima acestor actiuni (lucru adevarat, chiar daca nu atit de multi pe cit sustine propaganda Hezbollah) se datoreaza deciziei cinice a fortelor radical islamice de a folosi civilii drept scuturi umane. Responsabilitatea pentru ce se intimpla revine, in ordine: guvernului Libanez, gruparii Hezbollah si sponsorilor acesteia, Siria si Iranul.

Sper ca aceste rinduri raspund persistentelor Dv. nedumeriri.

Marc

Vladimir Ilici Visarionovici din Romania (...@yahoo.com, IP: 86.34.48...)
2006-07-21 21:55
Re: De ce ?

La alea dictate de......"licurici' : ) ???
La 2006-07-21 20:58:50, Sorin a scris:

> De ce la ONU orice propunere in directia pacii in Liban e blocata de
> SUA?
> Stati sa vedeti cand Romania o sa devina al 52-lea stat american la ce
> maceluri vom avea dreptul !
>

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 207.232.97...)
2006-07-21 21:56
Re: De ce ?... din acelasi motiv pt. care...

Ted (...@austin.rr.com, IP: 70.240.235...)
2006-07-21 21:57
Re: De ce ?...Sorine, steagu' are numa 50 da stars...

La 2006-07-21 20:58:50, Sorin a scris:

...Desigur ca sezonal ie si-a 51-a ,ca M. Jackson, Madonna, Angelina Jolie...
Da baza e cinzeci.
La bar iti da si-o suta, da nu-ti da discount.
O trateaza ca pa doua cinzeci...


> De ce la ONU orice propunere in directia pacii in Liban e blocata de
> SUA?
> Stati sa vedeti cand Romania o sa devina al 52-lea stat american la ce
> maceluri vom avea dreptul !
>

Adeena din Romania (...@cscmail.ro, IP: 87.68.15...)
2006-07-21 22:10
De ce ?

Adeena din Romania (...@cscmail.ro, IP: 87.68.15...)
2006-07-21 22:17
Re: De ce ?

Mafia araba a fost adusa in Guvern de Hrebenciuc

Omul de legatura era Viorel Hrebenciuc, secretar general al guvernului Vacaroiu
Hrebenciuc l-a angajat pe post de consilier al sau pe Kemal Kader, dind acces la documente secrete unei "iscoade" a lui Yasser Arafat
Desi Omar Hayssam era cunoscut de acum 10 ani ca fiind un infractor periculos, el n-a ajuns in puscarie, ci in PSD
Pitulescu povesteste cum a ajuns Kemal Kader, unul dintre oamenii liderului palestinian Yasser Arafat, sa detina functia de consilier al lui Hrebenciuc pe vremea cind acesta era secretar general al guvernului Vacaroiu. Din pozitia respectiva, Kader a avut acces la documente secrete.
Fostul sef al politiei a scris, in 1997, o carte in care prezenta amanuntit modul de operare al bandelor de crima organizata din Romania, printre care si cele arabe.
Pitulescu crede ca, daca autoritatile judiciare si serviciile secrete luau in considerare cele prezentate in carte, nu se ajungea la situatia in care mafia araba sa savirseasca fapte atit de grave, cum ar fi rapirea celor trei jurnalisti.
Generalul in rezerva Ion Pitulescu, fost sef al politiei romane in perioada 1995-1997, sustine ca mafia araba din Romania are legaturi strinse cu PSD (fost PDSR). Conform inaltului ofiter, omul
de legatura dintre partid si afaceristii arabi este Viorel Hrebenciuc
Generalul in rezerva Ion Pitulescu a publicat in 1997 o carte intitulata "Crima Organizata - al III-lea Razboi Mondial". In volum, conceput ca o radiografie a crimei organizate din Romania, un capitol important este dedicat mafiei arabe. Autorul abordeaza inclusiv implicarea acesteia in infractiuni economice cu complicitatea unor membri marcanti ai PDSR, actualul PSD.
Desi a atras atentia pe toate caile posibile asupra pericolului reprezentat de mafia araba, Ion Pitulescu nu a fost luat in seama de cei care aveau obligatia de a lichida, prin mijloace legale, grupurile de infractori.
De la Hrebenciuc la Yasser Arafat
Pitulescu sustine ca anchetatorii pot ajunge cu firul cercetarilor si, implicit, al acuzatiilor grave pina la Viorel Hrebenciuc. Generalul ofera si o pista procurorilor: "Toti mafiotii arabi, Zaher Iskandarani, Omar Hayssam si ceilalti, erau foarte apropiati de PDSR (actualul PSD) si tineau legatura cu Viorel Hrebenciuc prin intermediul lui Kemal Kader.
Cind era secretar general al guvernului, Hrebenciuc a semnat o adresa prin care-mi cerea sa-i acord permis de portarma lui Kemal Kader, mai precis pistol cu glont.
Normal ca n-am putut sa accept asa ceva. Am refuzat din capul locului. Mi s-a parut curios ca un arab era numit consilier al secretarului general al guvernului, care la acea vreme era Viorel Hrebenciuc.
Au disparut apoi unele documente strict secrete de la Secretariatul General al Guvernului si, imediat, a disparut si Kemal Kader. Avea acces peste tot in Secretariat.
Apoi l-am vazut cu ochii mei pe acest Kader in dreapta lui Arafat. Am ramas interzis. Acest lucru ma face sa cred ca era spion al lui Arafat, tinut aproape de oameni care sint si acum in PSD".


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.