Ziua Logo
  22:23, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-07-26
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2008-07-27 00:22
Schimb de retete: jumari v. gazpacho

Cunoaste careva cum se prepara jumarii la meserie? Auzisem candva de o reteta cu otet parca?

La schimb, o reteta de sezon, extraordinar de usor de preparat:

Ggazpacho - din 5 legume:

o ceapa, 2 catei usturoi, 2 ardei grasi, 2 rosii 2 castraveti - toate taiate in cubulete si amestecate cu putin ulei apoi se adauga o ceasca suc de rosii (recomand Sacramento, cel mai apropiat bulionului de casa) se acopera cu capac si se lasa la frigde - a doua zi combinatia dintre ele da un gust nemaipomenit (vedeti ca nici de sare nu e nevoie) iar a 3-a zi salata ar fi si mai buna daca ar mai ramane.

E racoritoare, nutritiva, usor de memorat si suma vectoriala a ingredientelor da un gust delicious si total neasteptat.

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.72...)
2008-07-27 01:48
Re: Schimb de retete: jumari v. gazpacho

La 2008-07-27 00:22:26, Anticomie a scris:

> Cunoaste careva cum se prepara jumarii la meserie? Auzisem candva de o
> reteta cu otet parca?
>

Azi noapte am facut jumeri, o tona, ca imediat merg la un bal si le place celor de la masa sa rontzaie pana se serveste masa. Au reusit fantastic de bune, eu le fac de cand eram destul de mica, nu ne plictiseam niciodata in secuime!!!

Am comandat in doua magazine grasime de porc ca rar se gaseste acest material!!! si eu nu ma ocup de piele de pui sa le maruntesc pentru acest scop!!! La noi se incepe de aici treaba asta. Am adunat 5 kg de grasime cu carne, altfel rar se gaseste, le tai marunt cu un cutit foarte ascutit, scot tot ce
nu-i plac ochilor, le spal in ape multe pana ce devine curata ultima apa, le strecor si pe urma le pun cratita mare de tot la prajit. Amestec mereu in cratita
sa nu se arda ca va deveni amar restul :-(((( Azi noapte am facut in doua cratite mari! Trece timp si 3-4 ore pana se fac dar n-ai ce face, eu le las pana la culoarea portocalie sa fie bine topite si le pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Eu am foarte multe strecuratori, cate doua pentru ori care job!!! Cand s-a racit bine le pun in cutie de plastic care se inchide foarte bine si in frigider. Sint crocante si aromate desi n-am pus nimic pe ele, iar untura la fel are o aroma placuta. Supa dun asta nu maninc!!! am vazut la TV ca se chuinuiau sa-l inghita bunatatea ... eu nu economisesc asa de mult gazul de gatit !!! Daca nu gasesti o reteta, poti sa bei si un pahar de suc de rosii rece, mie-mi place.

kuk (...@yahoo.es, IP: 80.58.205...)
2008-07-27 12:17
Jumari si gazpacho andaluz

Incearca-le pe asta, s-ar putea sa-ti placa:))

Cumperi slaniutza cu ceva carne pe ea.O speli, taiata cubuletze.
Dup-aia le stergi cu un prosop de bucatarie.
Le pui intr-o cratitza, de preferintza de fonta.Pentru 2 kg de slaninutza pui 100 ml lapte, le pui la foc mare si cand laptele clocoteshte si pui sare dupa gust.
Pontul e sa amesteci mereu, pana cand laptele scade.
Dup-aia,cand incep sa lase untura, le prajesti la foc mic, amestecand din cand in cand, pana devin rumene.
Dup-aia le scoti din untura si le asezi intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine untura lichida.
Le pui apoi, cand sunt reci, in frigider si le mananci cu ce-ti cade bine- mushtar, ceapa, roshii....

Gazpacho andaluz se face din aceleasi ingrediente pe care tu le-ai enumerat, insa...sucul de rosii trebuie sa fie din roshii naturale, foarte coapte, ceea ce ii va da culoarea specifica gazpacho-ului.

Nu-i neaparat necesar sa le tai cubuletze, pot fi si bucatzi mai mari.
Ingredientele se dau prin blender.
La final, se adauga un pic de otzet sau suc natural de lamaie.
Se consuma foarte rece.
Se serveste intr-o farfurie adanca, de lut.
Pe-o alta farfurioara se aseaza , taiate foarte marunt, un pic(o linguritza) de ceapa, alta de roshii, un pic de ardei roshu si verde, si cubuletze de paine prajite pe ambele parti in ulei de masline.
Toate astea se introduc in farfuria de lut, deasupra gazpacho-ului.
Sarea si eventual piperul, dupa gust, la servire.
Ideea e sa nu faci cantitati industriale ci doar atat cat consumi intr-o zi.
Refrigerat isi pierde gustul.
Secretul gazpacho-ului il dau roshiile.
Trebuie sa fie dintr-alea carnoase si foarte bine coapte.
Sa ai pofta.

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 71.194.204...)
2008-07-27 17:28
gazpacho ......KK

La 2008-07-27 00:22:26, Anticomie a scris:

> Cunoaste careva cum se prepara jumarii la meserie? Auzisem candva de o
> reteta cu otet parca?
================================================

problema e sa gashesti carne cu grasime si ceva carne........burta ar fi recomandata.......deshi are o grasime diferita ....se chiama OSINZA
incepi cu un pic de apa pe fund ca sa nu se lipeasca................FOC MIC....keep going adding carne.................pina la urma o sa ai ceva plutind in untura.........ciocaneshte jumarile pina suna cumva a solid (greu de descris) ....pune citeva cepe taiate in patru inauntru...............mai lasa 15-30 de minute........si scoatele pe hirtie prosop.....................untura strecoar-o si tzine-o pentru sarmale, varza calita si................mai ale cartofi prajitzi...........(Pastorel despre cartofi prajitzi in osinza - De Re Culinaria)!
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00679 sec.