Ziua Logo
  09:10, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-06-09
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-06-08 23:18
Basescu este in expansiune si ne promite modificarea politicii romanesi

Basescu este in expansiune si ne promite modificarea politicii romanesi

Problema dlui Basescu acum si mai ales in viitor va este si mai ales va fi studiata,din cauza ca o asemenea personalitate politica creiaza lungi controverse.
Noi credem ca numai viitorul va arata ce a facut si cine a fost basescu,departe de controversele politice actuale.

Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se petrece pe scena noastra politica.

Cateva repere par insa sa fie sigure:

1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social.

Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).

2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.

3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.

4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el ci a celui care l-a trimis .

5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).

6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.

Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.

Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI SPANULE.

Acesta este domnul Basescu.

El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit cinstit.,

Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem poate face ceva.

Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.

Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul si vechiul sistem

Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de ani

IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI BASESCU.


kuk (...@yahoo.es, IP: 80.58.205...)
2008-06-09 02:40
Wow, in sufletul meu s-a nascut sperantza...


Ce frumos e sa faci propaganda... de maravilla....
De-ar shti Base ce om de nadejde are pe forum..
Ce recunoscator ar fi... wow...
Ai multe argumente, bine conturate... daca as fi in locul tau si eu l-as sustine pe carmaci.
Norocul meu ca nu-s in locul tau..:)))))))))))))))))))))))))))

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 212.184.189...)
2008-06-09 10:44
AP asemeni lui TB

La 2008-06-08 23:18:42, Alex.Pandrea a scris:

> Basescu este in expansiune si ne promite modificarea politicii
> romanesi
>
> Problema dlui Basescu acum si mai ales in viitor va este si mai ales
> va fi studiata,din cauza ca o asemenea personalitate politica creiaza
> lungi controverse.
************
Pentru un pedant ca dumneata, care ne-ai obisnuit in trecut a-ti contracara adversarii de pe forum, in aspecte privind mai ales forma si mai putin fondul (vezi derintele dumitale trecute in a ortografia poliloghie=pologhie), mi se pare ciudat sa nu cunosti forma romaneasca a verbului a crea. Nu e prima data cand il ortografiezi astfel!
****************
>
> Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege
> si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de
> scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
> Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii
> de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin
> jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul
> si vechiul sistem
>
***********
Eu gandesc ca acest vot este cel mai incorect. Argumete:
1. Votul nu tine conte de ideologia sau doctrina candidatului. Se prea poate ca sustinatorii unei anumite doctrine sa nu fie de acord cu candidatul propus de partidul ce-l sustin, si sa voteze altfel, insa doresc totusi ca guvernul ce va conduce intreaga tara sa fie de o alta culoare politica.
2. Votul in doua tururi este perfect pentru o functie executiva, de ex primar sau presedinte, unde e necesara existenta unui singur lider. Pentru o functie de conceptie, cum este cea de parlamentar, este necesara trimiterea unui grup de parlamentari dintr-o circumscriptie, care sa respecte raportul optiunilor.
3. In al doilea tur s-ar putea confrunta candidati ce insumeaza doar 40 procente din optiunile directe. Cum in turul doi se voteaza mai degraba impotriva unuia decat in favoarea altuia, cat de reprezentativ pentru alegatorii respectivi, ar fi castigatorul turului? Aproape deloc!
4. In orice locatie a tarii vor fi alese astfel mai multe persoane cu pozittie unica: primar, parlamentar, presedinte si presedinte al CJ. Care dintre acestia ar fi mai indreptatit in a-si impune parerea intr-o problema in locatia respectiva?
5. Exista o foarte mare probabilitate ca in fiecare circumscriptie sa existe un procent foarte mare de alegatori nereprezentati de nimeni, nici local nici national. Cum ramane cu democratia reprezentativa in aceste cazuri? Votul proportional exclude acest neajuns.


Daca esti in stare sa-mi raspunzi arhumentat la aceste puncte, promitsa-ti mai citesc macar din cand in cand eculurbatiile.

Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-06-09 11:22
Re: AP asemeni lui TB

La 2008-06-09 10:44:02, Hantzy a scris:
> Daca esti in stare sa-mi raspunzi arhumentat la aceste puncte,
> promitsa-ti mai citesc macar din cand in cand eculurbatiile.

Hantzy,
Nu te obosi sa citesti,te poti imbolnavi.
Un vecin de al meu tot asa si la scoala si in exterior citea mult si a inebunit.

Te felicit pentru pastrarea virginitatii creier'ului dumnetale,ai gasit metoda cea mai buna pe care si un nazist o gasise cand spunea:cand aud de cultura duc mana la pistol.

Asa ca te rog nu citi ce scriu eu,nu ca ar fi foarte profund sau foarte bine dar iti va dauna.
>

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2008-06-09 12:41
Re: AP asemeni lui TB Hantzy cred ca te-ai prins

> Hantzy,
> Nu te obosi sa citesti,te poti imbolnavi.
> Un vecin de al meu tot asa si la scoala si in exterior citea mult si a
> inebunit.
>
> Te felicit pentru pastrarea virginitatii creier'ului dumnetale,ai
> gasit metoda cea mai buna pe care si un nazist o gasise cand
> spunea:cand aud de cultura duc mana la pistol.
>
> Asa ca te rog nu citi ce scriu eu,nu ca ar fi foarte profund sau
> foarte bine dar iti va dauna.


Argumente nu exista doar "axiome" iar axiomele sunt date de "tatuca". Deci nu cauta "raspuns" la "cearceafuri". Ca nu ai de unde. Sau amintind din nou reclama de la cava d'oro superba in actualitatea ei "n-ai cu cine bai n-ai cu cine".

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 212.184.189...)
2008-06-09 13:43
Shadow

La 2008-06-09 12:41:16, Shadow a scris:


>
> Argumente nu exista doar "axiome" iar axiomele sunt date de "tatuca".
> Deci nu cauta "raspuns" la "cearceafuri". Ca nu ai de unde. Sau
> amintind din nou reclama de la cava d'oro superba in actualitatea ei
> "n-ai cu cine bai n-ai cu cine".
>
>
********************
Shadow, imi pare rau ca n-avem posibilitatea, fie si la tartorul forumului ZIUA sa pariem cum vor comenta, daca macar o vor face, interlocutorii. termenul e prea pretentios pentru domnul Pandrea, care zicea mai devreme asa:

<Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se petrece pe scena noastra politica. >

Culmea e ca are dreptate! Cum dumnealui e contra tuturor, rezulta doar ca stie foarte bine care-i sunt limitele: pune mana pe pistol asemeni nazistului pe care-l dadea exemplu.
Insa chiar si aici se inseala! Poate ca dumnealui nu stie, dar, desi cubismul era de exemplu interzis, majoritatea ofiterilor celui de-al treilea Reich detineau in safe-urile personale astfel de picturi.

Cititul nu face insa rau! Ci doar sa incerci sa intelegi ceea ce astfel e transmis. Domnul Pandrea a ales sa se protejeze, renuntand complet la astfel de practici si adoptand exclusiv tactica batausului ce realizeaza ca este inferior: Ba, tu iar n-ai basca!

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 212.184.189...)
2008-06-09 14:08
Re: Shadow - completare

La 2008-06-09 13:43:59, Hantzy a scris:

> Domnul Pandrea a ales sa se protejeze, renuntand
> complet la astfel de practici si adoptand exclusiv tactica batausului
> ce realizeaza ca este inferior: Ba, tu iar n-ai basca!
>
**************
Aceasta tactica o foloseste azi si nepotul meu de cinci ani cand se contrazice cu fiica-mea de sapte.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2008-06-09 15:04
Re: Shadow

> Shadow, imi pare rau ca n-avem posibilitatea, fie si la tartorul
> forumului ZIUA sa pariem cum vor comenta, daca macar o vor face,
> interlocutorii. termenul e prea pretentios pentru domnul Pandrea, care
> zicea mai devreme asa:
>
> <Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea
> depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se
> petrece pe scena noastra politica. >
>
> Culmea e ca are dreptate! Cum dumnealui e contra tuturor, rezulta doar
> ca stie foarte bine care-i sunt limitele: pune mana pe pistol asemeni
> nazistului pe care-l dadea exemplu.
> Insa chiar si aici se inseala! Poate ca dumnealui nu stie, dar, desi
> cubismul era de exemplu interzis, majoritatea ofiterilor celui de-al
> treilea Reich detineau in safe-urile personale astfel de picturi.
>
> Cititul nu face insa rau! Ci doar sa incerci sa intelegi ceea ce
> astfel e transmis. Domnul Pandrea a ales sa se protejeze, renuntand
> complet la astfel de practici si adoptand exclusiv tactica batausului
> ce realizeaza ca este inferior: Ba, tu iar n-ai basca!

Pai sa iti explic eu. Daca PNL se aliaza cu PSD "e rau". Daca PDL se aliaza cu PSD "este bine". Toata logica sta in "dublul standard" ca efect al cauzei "talibanice" de nevoie de "tatuc".


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00788 sec.