Ziua Logo
  16:11, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-24
AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 88.158.65...)
2006-11-24 18:54
Domnule Calugarul...

Vrei sa te uiti un pic pe mesajul ista, my friend...? L-am postat acolo nu pentru ca censtita gazada nu l-ar fi inghitit aici, ci pentru ca mesajul meu, cum sper ca vei vedea, e mai lung decat templatele d-aicisa...

http://www.freeforum101.com/avp/viewtopic.php?p=485&mforum=avp#485

Thank You, moderator. Hai pa.

Your friend

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 70.133.171...)
2006-11-24 19:54
Re: Domnule Calugarul...

Nene Padina, am cetit textul tau. Nu am timp sa-tzi raspund imediat. Am in casa o sotzie care este bolnava de cancer shi timpul meu e al naibii de limitat, shi, in general, ii este dedicat suta la suta. Am sa incerc, insa, sa-tzi raspund in detaliu intr-un timp cit mai scurt.

Totushi nu ma pot abtzine sa nu fac citeva precizari. In primul rind, aceasta fraza care pentru d-ta reprezinta nodul gordian al universului : <<"Eu sunt Alfa si Omega, cel dintai si cel de pe urma, inceputul si sfarsitul !">> are alta conotatzie pe care i-o dai d-ta. Iisus a spus-o nu ca referire la el personal, ci in sensul ca el este alfa shi omega, inceputul shi sfirshitul NOSTRU shi nici decum al lui. EL este fara timp, fara inceput shi fara sfirshit. El este inceputul nostru pentru ca ne-a dat viatza prin lucrarea Duhului Sfint, shi tot El este sfirshitul pentru ca El a ingaduit moartea, deci, El se refera la faptul ca perceptzia noastra fatza de univers trebuie sa fie facuta in genul ca Dumnezeu este pentru noi alfa shi omega, inceputul shi sfirshitul nostru, shi nicideucm al Lui. Doamne fereste !

Shi sa-tzi mai spun ceva ! Toate, dar absolut toate nudumeririle d-tale in ceea ce priveshte pe Dumnezeu pot fi rezolvate prin cititul Bibliei. Dupa parerea mea numai cinci la suta din creshtini au citit-o, dar totzi cei care ,,zic" ca cred in Dumnezeu se autointituleaza creshtini.

,,Pe Dumnezeu nu este cu putintza oamenilor a-L vedea", spune o frumoasa cintare de-a noastra ortodoxa de la slujba inmormintarii. Nu l-a vazut nimeni. Dumnezeu e taina. Tot ce shtim despre El shtim prin intermediul unor oameni aleshi de El ca sa ne dea nua marturie ca exista. Toata peroratzia dumitale cu cosmosul shi cu nu shtiu ce energie sunt doar nishte fabulatzii ca sa nu le spun frectzii. Shtiintza n-a demonstrat cu nimic existentza lui Dumnezeu pentru ca nu asta este obiectul ei. Obiectul shtiintzei este tocmai punerea in lumina a existentzei lui Dumnezeu prin perfectziunea creatziei. Omul se include in aceasta perfectziune shi orice zbatere a lui duce catre autodistrugerea lui daca crede ca poate sa creeze altceva. ,,Tot ce e a mai fost, iar ce este va mai fi" spune undeva Ecclesiastul. N-avem nici o shansa decit sa purtam un suflet in noi atita timp cit leshul nostru nu se intoarce de unde a venit.

Omenirea ar fi un rai daca totzi oamenii ar avea conshtiintza mortzii, dar, din pacate, totzi oamenii au impresia ca moartea e ceva care se intimpla altora shi nu lor. Traindo murindo, sperando cacando ! Ata e !

Sa traieshti nene Padina shit-ti doresc respiratzie cit mai lunga !

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 88.158.65...)
2006-11-24 20:09
Re: Domnule Calugarul...

Sa traiesti si domnia ta si tzine-te tare langa sotia ta ! Pana cand moartea va va desparti, helas... :((( Nu dispera, dragul meu, oricand se poate intampla o minune.

La 2006-11-24 19:54:42, CALUGARUL a scris:

Ata e > !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00742 sec.