Ziua Logo
  10:58, marti, 3 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-08

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

spascky
2006-11-08 02:01:33

CC (al PCR)

Vad ca nu va mai dati seama nici de faptul ca initialele aricolului (prescurtatul titlu) v-au fost puse cu fierul ROSU pe creier.....
V-ati coalizat toti de pe scena RO sa va aparati intre voi si sa-l calariti pe TURCU....
Dati-l injudecata ca noi sintem curiosi sa vedem cine pierde...
Daca voi, coalizatii? Poate da... poate nu...
Cit despre HU '56 este naiv sa creada cineva ca rusii puteau pierde ceva atunci....Marile puteri (celelalte) isi vindecau inca ranile si isi protejau popoarele ca nebunu' de Stalin era in stare sa ajunga la Atlantic cu pretul a inca vrea 30 de milioane de victime numai de la el , ca avea de unde... Asta a fost pretul, asta a fost crima (pardon statistica) inca a unui nebun lasat sa ajunga unde nu era locul acestor nebuni : in fruntea armatelor unor popoare puternice.....
Vezi ca TURCU' v-a mai calarit odata ba chiar v-a potcovit ca lumea....

george nemteanu
2006-11-08 06:46:49

Metehne de-ale noastre

Nu cunosc cati romani sunt preocupati de un proces al comunismului si mai ales cati il doresc.Cred ca un numar atat de redus incat ar fi rusinos daca ar fi estimat. Afara de inteligentie (si din aceasta doar o parte, este drept ,numeroasa) si cei care au cunoscut la propriu metodele regimului comunist, restul indivizilor cred ca nu sunt interesati sau doresc efectiv ingroparea unui trecut care-i vizeaza. Afirm aceasta bazandu-ma pe starea de vinovatie ce fiecare o poarta ascunsa in el. Nu cei 4 milioane de membri de partid inrolati la cererea lor sau nu, ci grosul populatiei manifesta aceasta stare. Zecii de ani de era noua ii perfectionasera pe romani sa se adapteze spiritual dar mai ales material la situatia existenta,lucrarea multumind in acelasi timp si pe conducatori si pe condusi. Deoarece comunismul inseamna si acest aspect al pervertirii constiintei individuale. Mafia de acum se forma atunci, deosebirea este ca atunci profitau de ea si milioanele de amarati de acum.In aceste conditi este greu sa pornesti o astfel de lucrare,atunci cand suflul popular este adiere. Un popor care sute de ani a fost calarit de catre unii sau altii prefera sa i se cante o istorie falsa,cei ce schimba tonul trec automat in gasca miseilor antiromani si tradatori.

doctorul
2006-11-08 06:47:28

Crimele comunismului

astept cu nerabdare {si vaga neancredere},raportul lui Tismaneanu.Oricum va arata,vom pluti in continuare in vag. Dr. George Calalb vicepresedinte al ACTIUNII POPULARE

sandu
2006-11-08 11:33:15

Una-i comunismul , alta-i imperialismul rusesc

Aproape toti comenatorii nu fac distinctie intre crimele comunismului si imperialismul Rusiei. Desigur ambele s-au manifestat impreuna pana la confuzie.
Crimele comunismului au ca trasatura fundamentala ca sunt indreptate impotriva propriului popor. Interventia in Ungaria a fost de factura imperialista mai mult decat ideologica. Marile puteri pun mai mult pret pe obedienta decat pe ideologie .
Regimul comunist a cazut in tarile satelit ale URSS. In tarile care n-au avut parte de aceasta binefacere comunismul isi continue viata.In Romania am scapat mai greu de ciuma asta tocmai pentruca (aparent) eram mai independenti.
Vreau sa spun ca langa Rusia e greu de trait ,fie ea comunista sau nu.
Revenind la Revolutia Ungara, putem spune ca poporul magiar a suportat crime ale comunismului (intern) si crime ale imperialismului rusesc (cu pretext ideologic)
Concluzia: sa ne pazim de Rusia.

nvt
2006-11-08 12:56:33

comunismul...

dar deloc nu-mi place afirmatia ca Tismaneanu "spune neted" ce a fost comunismul (n.m. dar ce este?) - se lasa de inteles ca s-a gasit omul potrivit care va pune punctul pe i. Deloc nu-i asa. E o manevra, o amageala, facuta de ochii lumii. Comisia elaboreaza de fapt o maciuca care va supraveghea sa nu sa se spuna adevarul, sa se inchida multe guri, va legitima minciuna.
Totodata citesc indoielile autorului: dar poate mai bine sa nu prea condamnam, ca nu se stie unde vom ajunge. Am supravietuit si-i destul...

Iarasi REDACTIEI: scriti frumos : Atentie! Raspunderea asupra opiniei exprimate aici revine in intregime autorului.---- DE CE DAR NU POSTATI TOATE MESAJELE DOMNILOR, DE CE LE CENZURATI?

PANTAGRUEL
2006-11-08 14:04:00

Dle Bedos indiferenta e trista dar adevarata

dupa cum aratam si ieri intr-un raspuns dlui Adrian din Vatterland, la ora actuala a scrie despre comunism si crimele lui intereseaza "tinara " generatie tot atit cit un balet de Prokofiev sambata seara.Las la o parte batrinii bolsevici de pe forum care se stiu complici,cel putin prin tacere la crimele comunismului.Azi la moda, cum am spus-o este antiamericanismul, noul Stalin este Bush,etc.Dvs, dle Bedros, va faceti datoria,dar cand simpatica jurnalista Muntenu inflacareaza forumul cu al sau"look" si retorica antiamericana copiata din publicatii straine, n-aveti nicio sansa sa va faceti auzit.

alwis46
2006-11-08 14:11:07

O ideologie si un regim criminale.

Pomenea un forumist numele lui Vladimir Tismaneanu.
Legat de aceasta pomenire, trebuie sa aduc la cunostinta forumistilor faptul ca dl. V.T. este presedintele comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste.
In cadrul unei prelegeri tinute la Scoala Nationala de Stiinte Politice, VT a declarat ca regimul comunist din Romania se face vinovat, atentie, din punctul dumnealui de vedere, de crime contra umanitatii. Domnia sa a precizat ca in timpul comunismului, in Romania, au pierit intre 550.000 si 650.000 de oameni sub diferite forme de represiune grava, unii executati, iar altii din cauza regimului aplicat in penitenciare.
In aceiasi expunere, VT a calificat Securitatea ca fiind o "organizatie criminala" si a mai spus ca vor cere cat se poate categoric, el si comisia pe care o conduce, desecretizarea arhivelor si a pledat pentru scoaterea acestor arhive de sub monopolul MAI si constituirea lor intr-o Arhiva a Statului.
VT a adaugat si o anumita nuanta in declaratia cu pricina, spunand ca s-ar putea intampla sa cada si oameni nevinovati si de aceea este bine sa avem totusi si unele rezerve.

Acest ultim aspect este, in viziunea mea a lui Alwis, un fel de umbrela de protectie. Cred ca aici culoare gri nu exista, ori este negru, ori este alb.
Parafrazand, despre o femeie se poate spune ca este sau nu este gravida, nu poti spune ca este numai nitel insarcinata.......

S-auzim numai de bine !

Gargantua
2006-11-08 15:30:21

Multi romani ar da timpul inapoi

Precum intr-un film vazut de curand, cei in varsta, care s-au obisnuit in inchisoare, ar vrea tare mult sa se intoarca acolo. Pentru ca libertatea ii sperie si ii deruteaza, lasati singuri nu stiu ce trebuie sa faca, obisnuiti fiind cu porunca...
Cat despre crimele comunismului, ramane la latitudinea istoricilor sa le dezgroape, pentru ca politicienii nu sunt deloc dispusi, cu rare exceptii, sa ia atitudine impotriva lor. Motivul? Nenumaratele legaturi vinovate intre elitele comuniste si cele occidentale, atat cele politice, cat si cele intelectuale, ca si sfarsitul aproape pasnic al sistemului comunist, fac ca adevarul despre masacrele faptuite in numele ideologiei marxist-leniniste sa ramana ascuns sau ignorat. Peste osemintele nenumaratelor victime, risipite din Spania, America Latina si pana in Extermul Orient siberian si China, se asterne asurzitoarea tacere vinovata a celor care au ingaduit sau, pe ascuns sau pe fata, au sustinut aceasta imensa crima anti-umana. Aceasta tacere nu va spulberata decat printr-o minune sau multi ani mai tarziu.

the
2006-11-08 15:38:23

gastronomiada

Adrian v.D.
2006-11-08 17:09:05

Re: O ideologie si un regim criminale./O intrebare

alwis46
2006-11-08 17:46:12

Re: O ideologie si un regim criminale./O intrebare

1. Exista indivizi cu idei preconcepute tributari unei anume ideologii sau care isi varsa pe forum umorile personale pe care le au in legatura cu persoane, fenomene, intamplari, fara a cauta sa judece obiectiv.
Este de ajuns sa fie pomenit in scris un nume care intra sub incidenta umorilor lor si atunci se dezlantuie atacul.
Nu spun ca pe mine ma caracterizeaza obiectivitatea in procente absolute, am si eu tintele mele, dar aceste tinte sunt luate in vizor dupa o cat de cat documentare sau informare.
Fiecare face cum il duce capul.

2. Aici chiar avem o problema. Exista posibilitatea ca arhivele sa fi fost de asa natura tunse, rase si frezate incat, pentru a-i ocroti pe adevaratii vinovati, pot fi scosi in fata nevinovati manjiti prin cosmetica si frizeria dosarelor, lasandu-se efectiv file cu note cu caracter ambiguu cat sa nasca suspiciunile de rigoare.
La KGB, operatiunea avea drept componente "maskirovka si disinformatsia".
Sub alte nume, aceste componente se regasesc la toate "serviciile" din lume.

Hai sa fim sanatosi !


La 2006-11-08 17:09:05, Adrian v.D. a scris:

> Alwis,am si eu o intrebare:daca Tismaneanu duce la bun sfarsit munca
> inceputa,de ce se reped atatia in el,reprosandu-i ceea ce a facut
> tatal sau ?Doar se cunoaste distantarea timpurie a lui Tismaneanu fata
> de tatal sau....Cum iti explici?(o intrebare din doua parti..)
>
> Nu te supara,dar si eu am unele rezerve in privinta vinovatiei unora.Nu putem sa nu avem unele rezerve,daca probele impotriva cuiva nu sunt elocvente....Decat un nevinovat pedepsit din <greseala>,mai bine doi vinovati nepedepsiti.....Oricum,in fata justitiei nu exista culoarea gri(frumoasa justitie e legata la ochi,dar balanta trebuie sa functioneze bine..)
> Toate cele bune!
>
> Adrian D.
> >
>
>

Eugenia Duta
2006-11-08 19:11:18

Re: Dle Bedos indiferenta e trista dar adevarata

Virgil Ciuca
2006-11-08 19:53:33

Marele necaz

Securitatea din tarile comuniste pe langa rolul de aparare al intereselor statului a avut si rolul de aparare al sistemului , "rol" care a facut victime intre adversarii sistemului comunist! cei mai multi , daca nu toti ,cetateni ai tarii care aveau dreptul sa fie aparati chiar si de securitate nu numai de justitie.

Cum cele doua roluri s-au imbinat de cele mai multe ori , disiminarea intre cele deoua roluri este dificila dar trebuie totusi sa fie facuta

Virgil Ciuca


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00655 sec.