Ziua Logo
  05:45, miercuri, 27 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-04

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2006-10-03 23:01:48

Multumesc Dorine

In sfirsit ai spus ceva de Viorel.

Multumesc!

indel
2006-10-04 00:00:12

Aferim

Mi-a placut. Mi-a placut chiar forte mult. Promit sa-ti citesc, de-acuma, toate productiile. Multumesc.
P.S. NT, lasa-ti condeiul mai moale, vreau sa fiu, eu, primul care (nu?) publica un comentariu.

Ratacitul
2006-10-04 00:12:31

Re: Aferim, virgulim

Mai nenicule, pusesi atatea viirgule la PS-ul ala ca nu pricep o iota din ce-ai vrut sa spui. Mai fa economie, vin vremuri grele.....:-)

La 2006-10-04 00:00:12, indel a scris:

> Mi-a placut. Mi-a placut chiar forte mult. Promit sa-ti citesc,
> de-acuma, toate productiile. Multumesc.
> P.S. NT, lasa-ti condeiul mai moale, vreau sa fiu, eu, primul care
> (nu?) publica un comentariu.
>

indel
2006-10-04 00:31:56

Virgule

Am un surplus dintr-un stoc din liceu. Si p'orma, ma dau si eu inginer. Da' a propos, este cineva mai gramatic p'acilea sa-mi corecteasca pozitia virgulelor? I will defend my thesis till the end of ....the day.

Ion Caramache
2006-10-04 00:35:29

Prepararea salaului

Dorine,
Vezi ca calci pe urmele academicianului Eungeniu I-ul Simion. As dori sa vad cum va infigetzi furculissioanele de peste in <<<salaul Meunier <<<<.
Cred ca academicianul in spetza merita sa fie invitat la ciorba de loboda ca sa aiba gura sloboda de <<<salaul Meunier<<< atunci cind el visa la un salau meuniere&#8230;..
Nu de alta, dar iesi mai ieftin la chimir....
PS
Spectacolul Eu si materia moarta al lui Mircea Crisan a tinut ani de zile capul de afis la Teatrul Tandarica, si a fost inspirat de spectacolele lui Arkadi Raikin.

the
2006-10-04 02:29:02

Nu uitati sa-l invitati si pe Meunier.

Meunier asta o fi freun deputat eropean ...
emigrat in State !
Si , tot asa cum pe Boulanger si pe Ronsard
ii chema , la ei acasa , Bulancea si Maracine
pe deputatul Meunier il chema Moraru ...
primul bucatar din lume care pregati salaul a la meuniere ...
(... iar Wellington, prima tocana de vacutza, chiar inaintea lui Stroganoffff )
Mai stiti vorbe gastronome elegante, stimate ?

george nemteanu
2006-10-04 08:01:25

Despre nivelare:oare cati romani sunt cu "musca pe caciula" ?

Multi,enorm de multi.Declar din start ca si eu fac parte dintre ei.Nu neaparat cei nu stiu cate milioane de membri de partid,nu neaparat activistii si nomenclatura de partid,nu neaparat securitatea si politia care vegheau,este vorba de muritorul de rand,incepand cu membrul c.a.p. care mai furisa un sac,doi de porumb din tarlaua comuna pentru a-l duce acasa,apoi cu muncitorul din constructii sau de aiurea care platea "vigilenta" paznicului la iesirea pe poarta, apoi dascalul ce-si chestiona elevii cam pe unde lucreaza tata si mama pentru a-si rezolva problemele mai usor, apoi cadrul medical ce sta cu mana intinsa,seful de personal ce fuma Kent si BT deopotriva cu puzderia de sefi mai mari sau mai mici,armata de functionari ai statului si organelor locale etc.etc. Procentul celor curati cu adevarat este probabil mic,mic de tot.Sistemul pervetise mai toate constiintele. Pe unele iremediabil.O anumita solidaritate reflexa a functionat si inca mai rezista dupa 17 ani.Cei mai multi,napastuiti si inainte,napastuiti si acum, vor justitie cu vecinul candva egal lor,acum mare mafiot,nu neaparat din spirit de drepate,ci mai mult din motiv "sa moara si capra vecinului".Egalitatea pusa frecvent intre mafioti si cei "ajunsi" pe cai cinstite(munca si inteligenta) este dovada unei mentalitati care inca blocheaza intelegerea.Ca sa nu mai vorbesc de concluzia finala (resemnata doar)cu care se incheie mai mereu discutiile incinse despre cate un personaj capatuit dubios : "Bravo lui, e baiat destept!"Tradus,daca puteam faceam si eu la fel.Sa asteptam schimbul de generatii.

Raquel
2006-10-04 08:17:30

Ce aveti fratilor toti cu carciumile ?! una-doua, hai la carciuma !

Inainte mai mergeau intelectualii la Capsa, dar nu toata ziua buna ziua ca acum in carciuma. V-ati molipsit cred de la preaiubitul, care a ajuns sa compare pana si integrarea noastra in UE cu restaurantele pe care le frecventeza. Ca sa nu mai discutam si despre exemplul lui cu chelnerul care-si baga...degetul in ciorba !
Acum va casuna pe bietii mititei, dl.Simion considerandu-i prea plebei pentru gusturile lui rafinate. Plebei sau nu, si mie imi plac foarte mult, chiar daca nu ma cheama Mitica, dar prefer sa-i mananc acasa, nu la carciuma.

Aelectrostivuitoritei
2006-10-04 11:01:27

Re: Virgule

indel
2006-10-04 11:23:23

Virgule

Am de predat un instrument la 9 AM. L-am bibilit de fo' jde ore si acu' il lasai sa mearga. Citesc si eu Ziua si ma mai inveseleste amicul Aelectrostivuitoritei cu acceptarea virgulelor mele. Vorba ceea: inginer la inginer....
Mi-a iesit pasientza si ma duc sa dorm fo patru ore. Hai pa

Forumul de la Neptun
2006-10-04 12:46:11

" Romania conspiratiilor " si " lumea gigea "...

Stimate Domnule Tudoran,
Postarea din titlu ar insemna cealalta extrema a ceea ce ati sugerat dvs. Tinand cont de editorialul dvs. de ieri, de subiectele noastre mai vechi ( " Felix ", Tribunul...) cred ca e necesar acest mesaj al meu.
Nicolae Iorga a avut odata o reactie violenta fata de Bratianu : " Ce ar putea sa ma invete pe mine un inginer ? " Replica acestuia a fost : " Masura maestre...masura.. !.".
Acum nu ar fi suficienta masura...ci chiar LIMITA !
Cu prietenie,
Dezideriu Dudas

gili
2006-10-04 18:26:20

Domnule Tudoran ,

Eeeee , ai venit acasa vericule .
Brava ! Brava! Brava!
Pai vezi , asa te vrem , sa ne traiesti !
Ma bucur ca ai inteles care -ti este misia si ce asteptam noi de la talica .
Trag si nedejdi ca nu te-a suparat critica mea de ieri , n'asa?
Cu respect si prietenie ,
Gilica

Trebek Alex
2006-10-04 18:50:04

Apropo de Tismaneanu

D-le Tudoran,
Ati spus, nu o data, ca sunteti prieten cu Tismaneanu. Desigur stiti mai multe despre el. Spuneti-mi si mie ce lucruri imaginare isi amintesc romanii despre Tismaneanu. Marturisesc ca mie imi este antipatic. De asemenea cred ca numirea lui in fruntea acelei comisii (care nu isi avea rostul) a fost neinspirata (ca sa folosesc un eufemism).

Shadow
2006-10-04 18:53:50

Re: Ce aveti fratilor toti cu carciumile ?! una-doua, hai la carciuma ! hai mai rachela

Trebek Alex
2006-10-04 20:59:10

Re: Apropo de Tismaneanu

Completare
"Cum Tudor Postelnicu s-a autodiagnosticat drept "un dobitoc", il declaram o nulitate pe Liiceanu."
Marturisesc ca am avut o tresarire citind aceasta fraza. Ieri, pe site-ul Cotidianul, la rubrica de comentarii la articolul d-lui Paler "De ce sunt francofil", raspunzand unei interventii a lui "profu_de_logica" am afirmat ca astept de la Tismaneanu, care a fost propagandist comunist inainte de a pleca din Romania sa spuna celebra propozitie "Am fost un dobitoc". D-le Tudoran, DACA dv sunteti "profu_de_logica" (stiu ca participati la discutii pe Internet) si faceti in acest articol referire la acea interventie, va rog faceti-o corect. Se refera la Tismaneanu si nu la dl Liiceanu, pe care de altfel il stimez.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00615 sec.