Ziua Logo
  18:31, marti, 26 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-07

Comentarii: 119, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

George-Felix
2006-12-06 23:18:38

hi, hi:)))"s-a realizat convergenta dintre cativa oameni publici, lideri de opinie, asociatii, mijloace de presa, slujitori ai cultelor pe care nimeni nu s-ar fi gandit sa-i asocieze unii cu altii."

Da, are dreptate dl. GA. Exact asta nu intelege el, cum se poate realiza unitatea unor atat de diferiti oameni.

Felix

Melka
2006-12-06 23:30:43

Subiectul discutiei si atitudinea

Subiectul discutiei si atitudinea

In primul rind precizez ca sint pentru pastrearea icoanelor in scoli desi inteleg ce e aia separarea statului de biserica si invers. Cred insa ca Romania, care abia acum 17 ani a iesit din comunismul criminal si anti-crestin nu poate copia la indigo alte tari. E nevoie de o perioada de timp tampon in care romanii sa aiba dreptul sa inoade vechile traditii. Abia dupa ce societatea e asezata putem vorbi de introducerea anumitor principii occidentale.

In contextul acesta nu vad de ce i-ar deranja asa de tare pe iconoclasti prezenta icoanelor in scoli. In plus modul in care prezinta problema este gresit, e ca o intrare cu tancul in sufletul romanului majoritar.

Pe de alta parte este trist ca unii din cei care sint de partea icoanelor se comporta necrestineste si de-a dreptul agresiv. In orice caz nu serveste cauzei.

Extremisti vad si de o parte si de alta. Cred ca discutia trebuia aminata citiva ani si facuta mai temperat, cu mai putina patima.

CALUGARUL
2006-12-06 23:33:28

Gabitza, tzi-a intrat, cumva, mortu-n casa ?

<<Plesu insulta si el, dar elegant: "un tanar curatel". Ca unul o face urcat pe un morman de bani, celalalt, pe un piedestal simbolic, un altul, intrucat va avea de dat socoteala, nu conteaza. Ei urasc si dispretuiesc, se zice, in numele valorilor crestine.>>

________________


Gabitza trage de par pe sfinta Metafora, crezind ca sparge inima tirgului. Nu-i ushor sa fii singur shi sa latri la luna ! Asha se intimpla cind se apropie Igantul. Lupii stau in haita shi urla la luna ca in sat gospodarii shi-au ascuns gainile. Nenorocitzii de sateni. Nu vor sa ne lase sa ii jumulim. Parca n-am face-o pentru binele lor !

Gabitza, ca sa te catzeri pe piedestalu' ala de care vorbeai, al lui Pleshu, itzi trebuie mushchi shi tu nu ai, baietzelule. N-ai nici minte, n-ai nici har, n-ai nici talent, n-ai nici priza, n-ai nici shmen. De ce te-a uitat Dumnezeu shi nu tzi-a dat shi tzie o juma de talant, eu nu shtiu. O-i fi facut din flori. Din florile alea galbene care i-au inspirat pe zoofili !

Pleshu shi Patapievici nu urasc. Tu doreshti ca ei sa urasca, sa dea cu pumnul, dar ei nu o fac shi pe tine asta te roade. Deh, acolo unde nu potzi sa ajungi (la valoare) zici ca pute ! Cunoashtem genul de rebuturi carora nu le-a mai ramas decit editorialismul. Numai ca, oameni ca tine cad cel mai adesea sub blestemul lui : ciinii latra, caravana trece ! Panimaish ?

synd
2006-12-07 00:03:51

Daca-i joi, e AndreescuDomnul Andreescu nu sesizeaza sau, eventual, nu poate sesiza ca recomandarea CNCD-ului, autoritate de stat, de indepartare a icoanelor din scoli, pune sub semnul intrebarii neutralitatea statului si lezeaza in mod grav libertatea constiintei. Nu statul roman ci elevii, cu asentimentul profesorilor si al parintilor lor, au expus icoanele in scoli.

Cred ca exemplul Italiei, Greciei si, de ce nu, al Bavariei ar trebui urmat. Legiferarea unor simboluri religioase in scoli, flancata, dupa caz, de posibilitatea indepartarii lor, in urma unor contestatii indrituite din partea parintilor elevilor sau a unor cadre didactice, se impune. In acest caz, Romania nu ar fi o exceptie.

N-ati putea sari peste...joi???

Arefu
2006-12-07 00:29:10

ca sa vezi, ce chestie...

n-am crezut ca trebuie da vad ca tre s-o zic. Clasa fiului meu s-a renovat. Au pus parintzii mana de la mana si au facut-o. Nu erau icoane inainte pep peretii cam murdari, nu s-au pus nici dupa pe cei curati.Nu s-a gandit nimeni. Acum, cu toata tevatura si zgomotul asta, din presa ne-am zis: chiar asa , la noi de ce nu am pus si noi o icoana? Pai sa punem, cine aduce ce si cum in doua zile a aparut si icoana. Asta e! Sa vina CNCD-eaua sa indrazneaca sa spuna ceva. Pai ce credeti ca ii lasa portarul sa intre? PS. In clasa sunt numai romani, si un arab.

dinudinu
2006-12-07 00:30:02

Discriminare !!!!!!!!!!

De ce sa fie icoane doar in scoli? Ar trebui sa fie in toate spatiile publice: metrou, autobuze, tramvaie, avioane, teatre, cinematografe, spitale, sectii de politie, restaurante, discoteci, tribunale, primarii, poate si niste mesh-uri pe cladiri (in locul reclamelor la detergenti si alte produse). Daca tot e sa facem educatie boborului, s-o facem pana la capat!

Agentura
2006-12-07 00:39:57

Re: Si arabu' ce zice?

A protestat? Sau putin i-a pasat?

emi grant
2006-12-07 00:53:09

Drepturi?

Atunci cand o majoritate incalca dreptul,si doar a-l unuia singur,se numeste,incalcare a dreptului.Scoala,este spatiu public,iar romanii,de asta nu se trezesc,de veacuri,nu inteleg corect ce este "spatiu privat"si ce este "spatiu public".Singurul lucru care te ajuta sa faci corect diferenta intre cele doua concepte,se numeste"bun simt".In "spatiul privat"i-ti poti pune cate icoane vrei.Altfel,intr-o clasa cu 20 de elevi,de credinte diferite,care "dumnezeu" e mai puternic?Forta?Te salut,ValVerde,si,pana sa ne descoperim virgula care ne separa(eu o vad),te simt pe poteca apropiata.

jan dinu
2006-12-07 01:01:24

Lumea VESTICA ..fara de Dumnezeu !!!

Cerul civilizatiei --- VESTICE JUDEO MASONICE ---
este golit ,ajungind astazi dupa mai multe generatzii
de ezoterism la autodistrugere !!
NU mai au nici -un liant regenerator in perspectiva !
--- SUNT MORTI --- !
Doar stiti cum cershesc copii ,..nefiind in stare ,ori
nedorind procreatia pentru ashi continua specia !
--- ACEASTA-- ESTE --PEDEAPSA-- SFIRSITULUI --LOR--- !!
Dumnezeu vede si judeca !!!
Jan Dinu

Lambert
2006-12-07 01:10:58

Re: Discriminare !!!!!!!!!!

Ai dreptate, le punem peste tot doar in WCuri nu ca acolo aveti voie sa va retrageti voi, opozantii, sa va rugati lui Allah sau cui credeti.

La 2006-12-07 00:30:02, dinudinu a scris:

> De ce sa fie icoane doar in scoli? Ar trebui sa fie in toate spatiile
> publice: metrou, autobuze, tramvaie, avioane, teatre, cinematografe,
> spitale, sectii de politie, restaurante, discoteci, tribunale,
> primarii, poate si niste mesh-uri pe cladiri (in locul reclamelor la
> detergenti si alte produse). Daca tot e sa facem educatie boborului,
> s-o facem pana la capat!
>

Lambert
2006-12-07 01:16:32

Ce adunatura pestritza

Ooo musiu Patapievici quel honeur !? Nu se mai jeneaza sa stea ditamai trufandaua telectuala jeniala langa un precupetz precum Becali?

Karmina
2006-12-07 01:20:41

Gabriel Andreescu

Gabriel Andreescu, apostolul cauzelor gresite...
Cand nu-l irita ca universitatile gazduiesc conferintele studentilor ortodocsi, sau nu-l deranjeaza sunetul clopotelor, se razboieste cu icoanele de pe pereti si i se nazare ca Stoenescu, Plesu si Patapievici ar dovedi "o incredibila lipsa de informare asupra subiectului despre care se exprima"

Iarta-l, Doamne, ca nu prea stie ce zice, dar se trezeste uneori vorbind

dinudinu
2006-12-07 01:30:36

Sfantului LAMBERT

Draga Lambert. Probabil va trebui sa facem si cum spui tu. Sa punem icoane peste tot. Cand se va intampla asta, probabil ca vei intra, in sfarsit, in randul sfintilor. Dupa moarte corpul iti va fi sfartecat maruntzel (ca Sf. Nicolae: o mana la Bucuresti, alta in Italia, o bucata de corp in Franta etc) si oasele iti vor fi plimbate de colo-colo pentru a satisface interesul credinciosilor. Eu unul prefer un loc stabil, preferabil cu ceva verdeata :)

mediator
2006-12-07 01:58:52

Re: hi, hi:)))

La 2006-12-06 23:18:38, George-Felix a scris:

>
>
> "s-a realizat convergenta dintre cativa oameni publici, lideri de
> opinie, asociatii, mijloace de presa, slujitori ai cultelor pe care
> nimeni nu s-ar fi gandit sa-i asocieze unii cu altii."
>
> Da, are dreptate dl. GA. Exact asta nu intelege el, cum se poate
> realiza unitatea unor atat de diferiti oameni.
>
> Felix

Toti cei de mai sus au in comun educatia comunista si poate chiar dormitoarele comune de la faimoasele scoli de securitate din epoca comunista de pina in 1989. educatia comunista de dupa 89 este evidenta!!!!. Daca bacali poate fi un impostor, celelalte "personalitati de seama" cu siguranta sint "articolul autentic" al comusmului-militienesc cu ceva cultura si multa superficialitate. Altfel, nu am citi numele lor in publicatiile vremii de acum, nici in cle din "trecut" (inainte de 89). Este absolut necesara afilierea la formele de structuri care au mostenit securitatea si militia, pentru a putea expune puncte de vedere la televizor si in presa!...chiar si pe acest forum se pare!
>
>
>

ValVerde
2006-12-07 02:00:27

D. Melka si D. Arefu

D. Melka
Ne spuneti ca intelegeti ce inseamna separarea dintre Stat si Biserica, dar in mod deliberat recomandati sa o ignoram pentru ca Romania inca nu e preparata sa aiba o societate libera si democratica. Sinteti gata sa formati un stat un pic crestin si spun "un pic" pentru ca toti ortodocsii ne asigura ca sint permisivi, toleranti si draguti cu alte religii. Motivatia dumnevoastra principala?
Destul ne-au asuprit comunistii intr-o directie, acum ne-a venit noua rindul sa abuzam in directie opusa.
D-le (D-na) Melka nici macar nu e o teorie noua. Se cheama teoria pendulului si zice ca o nedreptate sociala intr-o directie se repara printr-o nedreptate mai mica in directie opusa si tot asa pina cind problema isi gaseste rezolvarea in punctual de echilibru al pendulului.
Exemple cunoscute sint legile anti rasiale ale Germaniei dupa al doilea razboi mondial sau "affirmative action" in SUA (care da avantaje populatiei negre in detrimental celei albe ca reparatii/compensatie pentru discriminarea anterioara)
Sint in dezacord cu aceasta teorie in principal pentru ca mi se pare imoral si putin plauzibil sa poti repara o nedreptate intr-o directi prin comiterea altei nedreptati in directie opusa.

Cititi mesajul D-lui Arefu. Cred ca in mod involuntar a sintetizat tot ce e mai rau cu icoanele din scoli&#8230;va amintiti de singurul arab din clasa de voinici ortodocsi???
Asta este miezul problemei. Acceptind icoanele, statul discrimineaza impotriva lui.
Ce a spus arabul? Pariez ca nu a spus nimic. E singur impotriva tuturor. E diferit probabil fizic, prin limba si acum e izolat si de simbolurile religiose expuse pe pereti.
Scoaterea icoanelor nu e dictatura arabului din poveste impotriva romanilor verzi.
E repararea nedreptatii comise impotriva lui si a celor ca el.
Repet: masura democratiei unei tari/societati nu e data de cit de bine e reprezentata majoritatea ci de cit de bine sint aparate minoritatile.

Nu sint familiar cu personajul&#8230;ce calificari are Becali sa participle in dezbaterea televizata&#8230;Domnilor aparatori ai crestinismului stramosesc, asta e cel mai bun soldat al cauzei dumneavoastra?????

Nihilescu
2006-12-07 03:20:14

Re: Drepturi?

La poporul care se autoidentifica a fi frate cu codrul si care in acelasi timp, foloseste frecvent expresia "a fura ca-n codru", conceptele de genul "spatiu public", "spatiu privat", "bun simt" s.am.d., nu au nici o greutate. Totul e negociabil, nicio intelegere nu tine mai mult de 3 zile, la fel ca si minunile, oricine e inselabil, iar toate constiintele sunt curate, pentru ca nu exista. Romania, o feerie minunata intr-un closet public...La 2006-12-07 00:53:09, emi grant a scris:

> Atunci cand o majoritate incalca dreptul,si doar a-l unuia singur,se
> numeste,incalcare a dreptului.Scoala,este spatiu public,iar romanii,de
> asta nu se trezesc,de veacuri,nu inteleg corect ce este "spatiu
> privat"si ce este "spatiu public".Singurul lucru care te ajuta sa faci
> corect diferenta intre cele doua concepte,se numeste"bun simt".In
> "spatiul privat"i-ti poti pune cate icoane vrei.Altfel,intr-o clasa cu
> 20 de elevi,de credinte diferite,care "dumnezeu" e mai
> puternic?Forta?Te salut,ValVerde,si,pana sa ne descoperim virgula care
> ne separa(eu o vad),te simt pe poteca apropiata.
>

plongeur.alpin
2006-12-07 03:31:29

Convergenta....Tot joi, cum a spus bine orientat calendaristic cineva, am aflat ultima durere a autorului.
Convergenta celor amintiti in titlu si cum tot dansul a descoperit, a multora inca, ce nu incap in isiruiala, toti exagerat de divergenti insa ca profesie, nivel cultural, situatie sociala, etc, etc. Ceva tot nu inteleg prea bine, l-a deranjat convergenta sau diferena de incadrare sociala? Banuiesc ca acea
convergenta, cu care de fapt a inceput, pentru a ajunge numai acuma la constatarea diferentelor categoriale, deci il deranjeaza amandoua. Vom descoperi ce-l va mai deranja saptamana viitoare.
Daca nu-si poate imagina ce i-a unit pe toti manifestantii, luati in deradere, liantul este credinta, respectarea traditiei stravechi, perceptia cu bun simt a sentimentelor societatii si a momentului inadecvat al unei asemenea discutii, cam stridente pentru moment si care mai degraba indarjeste multimea in loc s-o aduca la iluminismul laic, dupa cum pretind
iluminatii, deja, initiatori.
In loc sa aprecieze o coerenta ferma, mai rar la noi, il " mira " fenomenul. Sau il sperie?
Etniile majoritare cu care coexistam au ca simbol religios tot crucea, celelalte au sinagogi si moschei si nici una nu s-a plans de discriminari in acest sens. Hotarat lucru, trebuie adusi si ei la realitatea conceputa de convergentii uniformi cu &#171; remarcabilul profesor buzoian &#187;.L-am pus in ghilimele singur pentru a realiza ca nu este o jignire, dle. Gabriel. Prenumele dvs. de arhanghel nu va deranjeaza? Desi pare un pic incompatibil cu efortul ce-l depuneti, fiind insa cu patalama de la stat, il acceptam cu voiosie, chiar si in asta situatie. Ne deranjeaza mai mult monotonia acerbica a afisarilor dvs., cu ironii discriminatorii si, pe langa erori de logica, cu scapari gramaticale:

"Multimii" i-au fost oferiti conducerea CNCD care a indraznit sa-si exprime opinia, militantii drepturilor omului, ateii, agnosticii, iehovistii, maghiarii - aproape tot ceea ce constituie in societatea romaneasca o minoritate. "

Nu ar fi fost mai corect " multimii i-a fost oferita conducerea "?
oferiti si maghiarii la sfartecare ? Cam shuie afirmatia, nefiind chiar asa de minoritari si in plus avand tot crucea ca simbol crestin si nu stiu sa se fi aprins la anticruciada, poate doar seful CNCD.

"Am asistat la o scena de dezumanizare, o mineriada antiintelectualista ale carei consecinte pe termen imediat si mediu mi-e greu sa le evaluez. ".

S-a manifestat fata de intelectualistii care au zgandarit afacerea iar pentru a putea sa evaluati, convergenta, ar fi trebuit sa aveti un pic de simt al anticipatiei, ce ar putea echivala cu un pic de bun simt social.

Mai jos, &#171; A-i aduna pe oameni sub o eticheta intrucat au aceeasi pozitie privind un anumit subiect poate constitui o tactica de stigmatizare. &#187; ????

Ce mirare la mine dar ce mirare la autor! I-o fi adunat Domnul, dle. Gabriel, nimeni nu putea sa-i oblige, doar Iliescu se pricepe la mineri

ValVerde
2006-12-07 04:13:13

Re: Drepturi?

La 2006-12-07 03:20:14, Nihilescu a scris:

Domnule Nihilescu, nu credeam ca am sa ajung sa scriu in contradictoriu cu dumnevoastra. De obicei sintem de aceeasi parte a baricadei cind se dicuta tema religioasa. Nu sint de acord cu generalizarea d-voastra. Toti stim zbaterea societatii romane, toti stim problemele si neajunsurile ei. Perceptia pe care o aveti are suport (din nefericire) adevarat
Dar in spiritul echitatii in spiritul principiilor pe care le aparati, daca mai exista trei indivizi in Romania carora nu li se aplica comentariile d-voastra, atunci comiteti o injustitie bagindu-i in aceeasi oale cu cei pe care ii descrieti.
Eu sint mult mai optimist si am vederi mult mai increzatoare in neamul nostru.
Nu uitati ca mirlanismul, proasta crester, hotia, lipsa bunului gust, nesimtirea sint atributele care ies la suprafata. Oamenii de bine, verticali, principiali au in general tendinta sa se tina cu bun simt in afara reflectoarelor. Stridenta mizerabila pe care o descrieti nu este din fericire proprie marii majoritati.

> La poporul care se autoidentifica a fi frate cu codrul si care in
> acelasi timp, foloseste frecvent expresia "a fura ca-n codru",
> conceptele de genul "spatiu public", "spatiu privat", "bun simt"
> s.am.d., nu au nici o greutate. Totul e negociabil, nicio intelegere
> nu tine mai mult de 3 zile, la fel ca si minunile, oricine e
> inselabil, iar toate constiintele sunt curate, pentru ca nu exista.
> Romania, o feerie minunata intr-un closet public...
>
>
>
> La 2006-12-07 00:53:09, emi grant a scris:
>
> > Atunci cand o majoritate incalca dreptul,si doar a-l unuia singur,se
> > numeste,incalcare a dreptului.Scoala,este spatiu public,iar romanii,de
> > asta nu se trezesc,de veacuri,nu inteleg corect ce este "spatiu
> > privat"si ce este "spatiu public".Singurul lucru care te ajuta sa faci
> > corect diferenta intre cele doua concepte,se numeste"bun simt".In
> > "spatiul privat"i-ti poti pune cate icoane vrei.Altfel,intr-o clasa cu
> > 20 de elevi,de credinte diferite,care "dumnezeu" e mai
> > puternic?Forta?Te salut,ValVerde,si,pana sa ne descoperim virgula care
> > ne separa(eu o vad),te simt pe poteca apropiata.
> >
>
>

Vasile Teodorovici
2006-12-07 04:17:10

Lipsa

Ceea ce vad eu aici este o lipsa de argumente in sustinerea cauzei, la o persoana care-i acuza cel putin de ignoranta pe cei care nu sunt de acord cu el.

Don Quixote
2006-12-07 05:40:17

Re: Sfantului LAMBERT

Nene aia ce zici tu-i dupa moarte, nu cauza mortii ca la unii care mai bazaie mult cu icoanele astea.
Ca s-o dam pe talibanism obtuz aia stim si noi, daca va obrazniciti mult. Romanul este om rabdator dar ii ajunge si lui cu "politica de ocupare cu pasi marunti" a plaiului ortodox roman. Icoanele sa ramana unde sunt, iar ce zice nu s'ce comisie guduroasa, ma doare-n c ot.

Ia mergi mata la Vatican si pune-i sa zgarie p'ai tai aliati si asociati de pe pereti toate picturile lui Michelangelo din Capela Sixtina si sa-l faca praf si pe Moise ala mare si barbos cu ciocanul, ca nu corespunde la chestia cu "sa nu-ti faci chip cioplit". Plus ca s-o fi shucarind vreun arab in trecere prin Roma saracutul de el sau bossul de la Scientology o fi si el suparat ca bat clopotele duminica si-o deranjeaza pe lebada lui Tom Cruise la facutul copiilor.

Acum sunt icoanele, de Pasti va deranjeaza oule rosii si toaca, ce mai urmeaza? Mai stie-va drea' cati mai aveti de comentat ceva. Cand termini acolo la Roma, vii si ne mai spui ce sa facem in Romania, OK?

In scolile latine catolice stau crucifixe cu Iisus in relief pe ele in toate scolile si elevii participa la procesiuni. Si nici dracul n-are grija lor. (Pai sa si-ncerce ca asa o bataie n-a mai mancat inca nimeni, ca al'ce ar scoate crucea din scoala).
Si acum sa m-apuc sa fac scandal ca sunt ortodox si ca ma deranjeaza riturile catolice intr-o zona eminamente catolica? Bai necazul cu voi reclamagiii nu este ca sunteti prosti ci ca sunteti rauvoitori si urmariti alte scopuri, aici sunt un ciclu de mutari ca la sah, ce le aveti in vedere.

Ce te faci Dinule daca conu Lambert mai doneaza un plaman, un rinichi, o inima, dupa moarte? Nu tot imprastiat in toate zarile va fi? :-)

La 2006-12-07 01:30:36, dinudinu a scris:

> Draga Lambert. Probabil va trebui sa facem si cum spui tu. Sa punem
> icoane peste tot. Cand se va intampla asta, probabil ca vei intra, in
> sfarsit, in randul sfintilor. Dupa moarte corpul iti va fi sfartecat
> maruntzel (ca Sf. Nicolae: o mana la Bucuresti, alta in Italia, o
> bucata de corp in Franta etc) si oasele iti vor fi plimbate de
> colo-colo pentru a satisface interesul credinciosilor. Eu unul prefer
> un loc stabil, preferabil cu ceva verdeata :)
>

doctorul
2006-12-07 07:04:18

Convergenta.....

....da,dela o vreme,am devenit tare circumspect,cand apar in emisiuni Plesu,Patapievici,liiceanu,tortul avand eventual ca cireasa pe Alex. Stoenescu....Idolii de ieri,pusi la fezandat de oculta,au devenit incet,incet,jucatori intr-un vodevil din care,pentru moment,lipsesc {au intarziat} V.C.T.,Dan Zamfirescu{sau el nu se comite cu asa ceva?}etc.Ce ne facem fetelor? George Calalb

principala morengo
2006-12-07 07:24:07

briliant!

m-a uns pe inima.

AlterMedia
2006-12-07 09:27:31

iconoclastii au ramas fara munitie

Ati cam terminat munitia domnu' Andreescu, daca scrieti asa subtire.

Simtiti cum va scapa printre degete victoria in meciul cu icoanele, nu?

V-am mai zis cu alta ocazie sa nu desfaceti inca sampania de la Soros, ca mai suntem si noi pe aici. Ne vedem la tribunal!

Arefu
2006-12-07 09:33:04

balba lui val verde

cum adica STATUL TOLEREAZA?
pai asta e boshevism centralisto-democratic (vezi ca si aia agitau cuvintelul asta de cauciuc) sadea! Nici nu stiu daca celelelte clase au sau nu icoane. Eu stiu ce e in clasa mea. Dar vezi TOTALTARISMUL din ValV a tipat: statul peste TOT sa faca aia si aia. Adca de ce? Elevi drepti! Toata tara asculta comanda la mine! Cu mareshalul VAl Verde inainte mars! Verikule stii ca in SUA in unele state nu se preda darwinismul? In UNELE , nu in toate. Vezi? Icoanele?E o chestie care priveste pe cei care vor asta. Este asta o crima? Arabul ce-i iei apararea adevarat, nu a spus nimic. MAi intai ca nici ca i-a pasat.Apoi poate stie proverbul ca in ALTA manastire nu intri cu pravila ta.

sandu
2006-12-07 09:45:08

Scurt pe doi!

Sunt crestin ortodox.
N-am vazut emisiunea.
Credinta nu o negociez, nu o explic,nu o justific.
Nu-mi modifica credinta nici in plus,nici in minus, 10 Becali, 10 Plesu si 666 de Patapievici la un loc.
Se vor pune icoane,ca nu se vor pune icoane, vine ziua Nasterii Domnului.

Ghita Bizonu'
2006-12-07 10:30:02

Convergenta Andreescu-Weber-Codoi

Este nemaipomenita. O depaseste pe cea dintre Jiji &#8211; care presupun ca este in mod sincer credincios &#8211; si HRP despre a carui credinta am dubii dar care isi exprima astfel adeziunea la valorile dreptei, asa cum o intelege el.
Dar ce este mai ciudat este faptul ca un urma cu ani de zile Gabriel a fost si el convergent cu d&#8217;alde Jiji. Si Renata si Smaranda Enache (alta fana a scoaterii icoanelor din scoli). Fiindca atunci cand s-au pus in scoli icoane ei n-au zis nica sau chiar au aplaudat vazand in asta un gest anticommunist. N-au avut nimica de zis cand s-a introdus religia in scoala, sau au aplaudat. Nici nu s-au indignat cand nu mai stiu ce arhitect perora cu avant (poate chiar usor fanatec) despre necesitatea construirii unei catedrale pe locul monumentului din parcul Carol/Libertatii pe motiv de exorcizare a maleficului. Nici nu zice nimic despre cum distinsii sai confrati intru civism denumta "pactul cu diavolul" (adica colaborarea cu Securitatea) in cel mai pur stil khomeinist .
Azi, insa brusc se indigneaza de prezenta icoanelor in scoli ! Paranteza ( am fost impotriva introducerii icoanelor in scoli. Impotriva introducerii religei in scoala primara &#8211; caci educarea religioasa a plozilor este strict de resortul &#8211; cheful, bazdacul &#8211; familiei. Dar fiecare act are consecintele sale , si-I caraghios ca io sa zic ca fiecare actiune are o reactiune si un fizician sa uite!) . Astazi este nitel cam tarziu. Scoaterea icoanelor din scoli traumatizeaza societatea si provoaca reactiile care-l indigneaza pre auctore . Iar fac apel la fizica (si vai ce elev prost am fost la aceasta materie!) : societatea are o mare inertie. Orice incercare de a o abate de la drumul ei necesita mult lucru social (uneori dublat de lucru mecanic gen batut dizidenti/oponenti) si provoaca fracturi , restructurari in societate. Si deci reactiune.
Faptul ca unii doresc sa scoata azi icoanele etse dovada de lipsa de bun simt. Fiindca de fapt nu au de ce sa fie ofensati (nu-I obliga nimeni sa se inchine la ele!) dar insa risca sa ofenseze pe altii. Si mai ales socheaza o societate careia i s-a zis ca icoana pe peretelel casei este un symbol al victoriei asupra comunismului! O societate careia I s-a zis ca comunismul era ateu, deci diavolesc. Iar daca astia sunt intelectuali , ei bine atunci va atrag atentia ca cei care au fundamentat dogma comunista si I-au justificat excesele (si ororile au fost tot intelectuali! Ca pana la urma s-au "ars" este doar rezultatul capacitatii lor de analiza si intelegere a oamenilor.
Si ca ma zis convergenta cu Codoi. Lenuta a zis odata o cestie ce m-a facut sa rad : cica ca adevaratii oameni de stiinta erau / sunt atei. Dl Andreescu zicand mineriada antiintelectuala (cu participarea lui Plesu si HRP!!!) si definindu-l pre nu mai stiu cine ca intellectual face tandem cu a lu&#8217; Briceag.
Apropos , Einstein era sau nu intelectual? Ca nu cred ca l-ar fi deranjat icoanele (era catholic).

bazileus
2006-12-07 10:43:57

Beeecalizarea noastra cea de toate zilele..

La aceasta emisiune nu m-a deranjat subiectul;a fi sau a nu fi icoane in scolile publice ci modul in care anumitzi intelectuali au gasit de cuvintza sa-l aduca pe Jiji pe post de Trompeta.Sa fi ajuns acestia la fundul sacului cu argumente incat sa fie nevoitzi sa apeleze la incultura,mitocania si barbarismele verbale specifice d-lui.Becali?Aplauzele furtunoase ale unei asistentze alese trebuiau,in acest context,subliniate si de un fundal muzical sustzinut de catziva manelisti.Probabil "aplaudacii" nu si-au pierdut reflexele "epocii de aur".La un moment dat dl.Becali afirma ,sustzinut de puternice aplauze,ca cei doi(imi scapa numele lor) ca ar fi fost platitzi de cineva(stie el cine dar nu spune ).Nu stiu daca stia sau nu stia cine era eventualu platitor,dar in sala se cam vedeau cei pe care ii platise EL.Spun asta fara sa am dovezi asa cum nici dansul nu avea dar nu se jena sa afirme.Respecte pentru DOAMNA din sala care in mod civilizat l-a pus la punct pe JB si nu numai pe el.PS...D-le.Stoenescu,pentru mine cel putzin atzi fost o mare mare deceptzie si va doresc in continuare o "becalizare" usoara !

Gabriel Preda
2006-12-07 10:53:15

Dl. Gabriel Andreescu il urmareste atent pe Dl. Andrei Plesu...

...din motive nu neaparat nobile; in fine, argumentatia articolului e foarte subtire. Eu as insista totusi asupra chestiei mai serioase aici: dl. Gheorghe Becali foloseste discutia despre prezenta simbolurilor religioase in scoli pentru promovarea propriei agende electorale. Cred ca, daca are un pic de responsabilitate, Dl. Gabriel Andreescu ar face mai bine sa se concentreze asupra acestei probleme, mult mai importanta decat eterna sa aversiune pentru dl. Andrei Plesu.

Gabi

crux
2006-12-07 10:57:22

nu-i de mirare

Iesirea la rampa a celor amintiti in editorial de catre G.A. e o noua mutare in jocul de sah pentru acapararea resurselor (banesti si de imagine) in cultura romana.

Pozitiile taberelor sunt filosofic ireconciliabile: de-o parte "nihilistii lui G.A., care sunt pentru schimbare, pentru adaptare/ajustare, de alta, Patapievici si Comp., pentru care timpul e lucrul dracului, care ar vrea, ca Platon, ca filosofii sa fie regi si lucrurili sa ramana batute-n cuie pe vecie.

Cam p-acolo bate G.A. cu solidarizarea de care aminteste (si taberei lui i se poate aduce acelasi repros).

Pana la urma, eu va intreb: nu vi se pare oare o impietate ca icoanele sa stea pa paretzi in timp ce elevii si-o trag pa catedra?

De ce nu face oare si BOR scoli confesionale, cum fac alte culte? Acolo icoanele ar sta pe pereti la fix, fara de probleme. Pai, pentru c-ar trebui sa plateasca ea, BOR, cum fac de fapt ceilalti. Si cum nu-i convine sa dea banu', o face prin proxi.


Ca dac-ar face-o, ar fi excelent, fiecare parinte ar putea alege o scoala pe gustul lui si-ar disparea astfel de discutii.

Adrian v.D.
2006-12-07 11:15:35

Un briliant

Serlan Dinus
2006-12-07 11:31:35

Care intelectuali domne, care?

Nu puneti mereu intelectuali inaintea carutei, ca nu cine face niste studii universitare pe care dup'aia le recita cu cuvinte alese din dictionarul de neologisme este si intelectual , dupa mine intelectual e acela care -si foloseste materia cenusie la un nivel superior , vezi Mos Ion Roata . . . .

aqvamineral
2006-12-07 11:47:07

Long time ago....in a galaxy far, far away.......Ceausescu in scoli

Scoala primara si liceul le-am facut pe timpul lui nea Nicu....prin urmare in orice clasa, laborator de chimie, fizica, biologie exista un tablou al marelui conducator......mai intai intr-o ureche ( adica doar una se vedea), apoi cu 2 urechi vizibile, asta pana in clasa XII cand o venit revolutia si tablourile respective au fost date jos. Eu unul si din cate stiu nici unul din colegii mei de clasa si de generatie nu a devenit un inflacarat sustinator al lui Ceausescu asa ca tema tovarasilor din ziua de azi cum ca vezi-Doamne, daca elevul sta si vede in fiecare zi o icoana pe perete risca sa fie transformat intr-un habotnic crestin ortodox este o MARE IMBECILITATE!
Comunistii deghizati in capitalisti preocupati de binele cetateanului nu mai stiu ce sa inventeze o decizie tipic bolsevica imbracata intr-o haina, cat mai a la UE.
HUO!!!!

Nituc
2006-12-07 11:54:40

SARBATORI

^spock^
2006-12-07 12:51:56

Autorul a pus punctul pe I

Chiar daca-mi "sariti la gat" stimati forumisti, autorul a pus punctul pe I.

1) Romania e democratica (cel putin asa pretinde). In consecinta, profesorul respeciv are dreptul de a cere rezolvarea unei probleme. Respectivul a facut treaba frumos, a cerut unde a trebuit si a asteptat raspunsul. Nu si-a organizat haita de sustinatoi etc. A cerut pur si simplu. E dreptul lui, fara a fi tras pe roata. E dreptul lui, asa cum mii de romani au dreptul sa ceara azil/drept de sedere/drept de munca/cetatenie/protectie sociala etc. in alte tari democratice, fara sa-i traga nimeni pe roata.

2) Problema icoanei pe peretii clasei a adus pe tapet alta problema: cea a crestinatatii in ziua de azi. Problema extrem de actuala si sensibila in toata Europa, daca nu pe plan mondial.
Asemenea problema se rezolva cu multa intelepciune (nu cu un Becali pe post de cruciat), viziune, intelegere etc.
Nu prin barbarism majoritar, nu prin noi suntem mai multi asa ca sau inghiti sau pleci sau iti bagam pumnul in gura, nu prin jigniri, calomnii etc.

Eu mai sper, ca Romania sa gaseasca o cale justa, paciuitoare si inteleapta, o cale mai buna decat a reusit sa gaseasca pana acum Europa, pt. a proteja crestinismul.

Nu pot insa sa nu observ si demagogia incredibila aparuta legat de tema icoanelor, care brusc s-a dezvoltat in problema de atac la natiune (chiar daca mai sunt si alte religii crestine si nu numai prin tara care n-au nimic cu icoana)...
Se revolta romanii impotriva profesorului "liber cugetator". Aceasi romani care de trei ori l-au ales presedinte pe alt "liber cugetator", pe nea Ilici, care mai era si exponent al regimului comunist, acela care demola biserici, arunca in cele mai intunecate beciuri preotii care nu vroiau sa plece fruntea in fata partidului ci au ramas langa Dumnezeu.
Pai atunci unde era aceasta revolta, acest atac la natiune?

Unde e revolta, fata de sutele sau miile de preoti care erau pe statul de plata al securitatii si turnau ordinar ceea ce auzeau la impartasanie?

Cu stima

Ghita Bizonu'
2006-12-07 13:28:27

Re: Lambert

cestia cu Allah e total deplasata.
In iul rand ca nu te arati mai breaz decat cei care sunt impotriva icoanelor, ba mai rau.
IIlea fiindca Allah se traduce corect prin Dumnezeu. Caci mozaicii si musulmanii au acelasi dumnezeu ca si noi.

lucid
2006-12-07 14:09:41

cateva observatii fara ura si patima

Am citit luni in International Herald Tribune un excelent articol despre pericolul fundamentalismului ateist. Este exact cazul lui G A et co, si acest fundamentalism este mai periculos decat cele religioase caci isi pune masca democratiei atunci cand interzice atatea majoritatii in numele drepturilor minoritatilor. Trebuie rezistat in fata acestui fundamentalism neo-bolsevic dar in mod civilizat, cu argumente, ferm dar nu cu imprecatii gen Becali. In alta ordine de idei, apropos de icoane, ieri in minunata biserica gotica a Sf Nicolae din Gand - Gent in fata mesei altar statea cuminte o icoana ortodoxa a episcopului Mirei Lichiei. La doi pasi era ieslea Nasterii. Spune ceva aceasta despre ce ne leaga pe ortodocsi si catolici, oricat ar propovadui furibund trupa lui G A lichidarea Sacrului din viata cotidiana.

Nicu Pruna
2006-12-07 14:28:44

Intolerantza !

Manifestarile ulterioare cererii profesorului din Buzau imi demonstreaza ca atit natziunea noastra, cit si credintza ortodoxa sunt intolerante !

istros
2006-12-07 14:39:26

Andreescu si eroarea logica

Andreescu putea introduce in convergenta sa si ciobani, manageri de multinationale, vanzatoare de dresuri in fata la Obor, soferi, politisti si orice alta categorie sociala. Ce-i uneste? Faptul ca actiunea lui Moise Emil este deplasata, in afara bunului simt.

Moise nu reprezinta vreo minoritate. Reprezinta doar un grup de presiune (poate si de interese). Ce poti face in fata unui grup de presiune care incalca normele bunului simt? Cioban ori manager de multinationala, Becali sau Patapievici, rectioneaza si face presiuni la randu-i.

Sau poate Moise reprezinta o ideologie. In acest caz, lucrurile sunt mult mai grave. SNSPA e o scoala de activisti ai neoliberalismului pe banda rulanta. Activisti dogmatici ce nu mai tin seama de normele bunului simt, ci doar de dogmele diversitatii si pluralismului. Mediocri si veleitari (spre SNSPA nu se indreapta excelente), nu trec nici cursurile, nici actiunile prin filtrul gandirii. Ei doar se conformeaza docil; sunt noii activisti ai kominternismului contemporan. Michel Schooyans, profesor de stiinte politice la Universitatea din Louvain, transeaza: neoliberalismul poarta in sine samanta totalitarismului. Esti profesor credincios (bata-l vina), se opune indepartarii icoanelor, il asteapta Gherla, Aiudul sau Gulagul.

Gabriel Alexe

istros
2006-12-07 14:42:15

Re: Si arabu' ce zice?

La 2006-12-07 00:39:57, Agentura a scris:

> A protestat? Sau putin i-a pasat?

Arabii, evreii, americanii, somalezii, isi respecta valorile culturale si nationale. Doar cateva loaze pe la noi, nu...

Vasile Teodorovici
2006-12-07 14:42:32

Re: iconoclastii au ramas fara munitie/?

La 2006-12-07 09:27:31, AlterMedia a scris:

> Ati cam terminat munitia domnu' Andreescu, daca scrieti asa subtire.
>
> Simtiti cum va scapa printre degete victoria in meciul cu icoanele,
> nu?
>
> V-am mai zis cu alta ocazie sa nu desfaceti inca sampania de la Soros,
> ca mai suntem si noi pe aici. Ne vedem la tribunal!
>

Nu cred ca si-o foloseste (pe munitie, adica) inainte de timp, daca e vorba de meci la tribunal. Domnul G.A. are si o revansa de luat fata de domnul A.P., asa ca fixeaza tinta, pe care travestit-o cu o barba.

PANTAGRUEL
2006-12-07 14:43:19

Si totusi au dreptate

domnule Andreescu, Romania e o tara prea mica si prea saraca pentru a-si permite sa-si refuze traditiile redobibdite in numele unor drepturi umane manipulativ etalate. Noi nu ne permitem pereti goi de simboluri in scoli,la un popor care are nevoie sa fie dus de mina pe drumul purificarii morale, noi nu putem face fata invaziilor unor minoritati, fie si atee.Teoria dvs functioneaza in state civilizate nu in barbarismul nostru.Pai tocmai reactia de la Nasul,trebuie sa va faca sa pricepeti ca nu ne permitem fineturi occidenatale.Toate la timpul Dle Andreescu, toate la timpul lor.

origen
2006-12-07 14:47:14

Re: iconoclastii au ramas fara munitie

La 2006-12-07 09:27:31, AlterMedia a scris:

> Ati cam terminat munitia domnu' Andreescu, daca scrieti asa subtire.
>
> Simtiti cum va scapa printre degete victoria in meciul cu icoanele,
> nu?
>
> V-am mai zis cu alta ocazie sa nu desfaceti inca sampania de la Soros,
> ca mai suntem si noi pe aici. Ne vedem la tribunal!
>

excelent spus!

pt. a parafraza pe cineva, "inginerul" e suparat... si-a cam terminat munitia...

mi-e mila de el si de gashka lui subventionata din banii soros.

Adrian v.D.
2006-12-07 14:58:20

Re: Un briliant/PS

istros
2006-12-07 15:14:03

Re: Intolerantza !

La 2006-12-07 14:28:44, Nicu Pruna a scris:

> Manifestarile ulterioare cererii profesorului din Buzau imi
> demonstreaza ca atit natziunea noastra, cit si credintza ortodoxa sunt
> intolerante !
>

In Gulag cu ele!!!!

Melka
2006-12-07 15:24:47

Re: D. Melka si D. Arefu

La 2006-12-07 02:00:27, ValVerde a scris:
> D. Melka
> Ne spuneti ca intelegeti ce inseamna separarea dintre Stat si
> Biserica, dar in mod deliberat recomandati sa o ignoram pentru ca
> Romania inca nu e preparata sa aiba o societate libera si democratica.

17 ani distanta de comunism este extrem de putin pentru istoria unui popor. A trecut foarte putin de cind romanului i se spunea cum sa gindeasca si cum sa se comporte. Acum e obligat sa faca saltul spre a ajunge la nivelul occidentului, cind occidentul a avut la dispozitie peste 50 ani (daca nu mai mult) sa treaca prin toate fazele.

> Sinteti gata sa formati un stat un pic crestin si spun "un
> pic" pentru ca toti ortodocsii ne asigura ca sint permisivi,
> toleranti si draguti cu alte religii. Motivatia dumnevoastra
> principala?

Aici sinteti rautacios. Dar sint de acord, in general romanul e .. prost de tolerant. Mamaliga eplodeaza foarte greu, daca ar facea-o mai des romanul ar fi mai respectat de cei din jur.

> Destul ne-au asuprit comunistii intr-o directie, acum ne-a venit noua
> rindul sa abuzam in directie opusa.

Cine "noi" sa abuzam? Va reamintesc cum a inceput totul: nu majoritatea a inceput jihadul pentru a impune icoane in scoli. Taman invers, au aparut unii care vor sa impuna ceva, ceva ce a stirnit furia multimii.

> D-le (D-na) Melka nici macar nu e o teorie noua. Se cheama teoria
> pendulului si zice ca o nedreptate sociala intr-o directie se repara
> printr-o nedreptate mai mica in directie opusa si tot asa pina cind
> problema isi gaseste rezolvarea in punctual de echilibru al
> pendulului.

Presupunem ca pendulul e lasat in pace sa oscileze pina se stabilizeaza. Nu cred ca e cazul Romania care primeste periodic cite un sut de la tot felul de Moise. In loc ca sinusoida sa se aplatizeze si sistemul sa se stabilizeze, sistemul o ia si mai razna.

> Exemple cunoscute sint legile anti rasiale ale Germaniei dupa al
> doilea razboi mondial sau "affirmative action" in SUA
> (care da avantaje populatiei negre in detrimental celei albe ca
> reparatii/compensatie pentru discriminarea anterioara)

Aici e mult de discutat, cit de multa libertate exista intr-o tara unde poti ajunge la inchisoare pentru delict de opinie.

> Sint in dezacord cu aceasta teorie in principal pentru ca mi se pare
> imoral si putin plauzibil sa poti repara o nedreptate intr-o directi
> prin comiterea altei nedreptati in directie opusa.

Asemanarile cu Romania sint fortate. N-a data nimeni o lege sa impuna icoane in scoli.

> Cititi mesajul D-lui Arefu. Cred ca in mod involuntar a sintetizat
> tot ce e mai rau cu icoanele din scoli&#8230;va amintiti de singurul
> arab din clasa de voinici ortodocsi???

Exemplul respectiv scirtie, dar daca tot l-ati adus in discutie imi permis sa disec firul in patru:

1. Arab nu e o religie. Sint si arabi crestini
2. Arabul ala e posibil sa aiba un parinte (probabil mama?) crestin ortodox, deci n-are cum sa fie impotriva icoanelor
3. Cititi declaratiile liderilor musulmani din Romania si o sa vedeti ca nu au nimic impotriva icoanelor, ba dimpotriva. La fel si liderii evreilor sau ai catolicilor.

> Asta este miezul problemei. Acceptind icoanele, statul discrimineaza
> impotriva lui.

Asta e o fraza foarte fortata. A vedea intr-o icoana pe un perete o discriminare e ca si cum m-as simti eu discriminat in fata unui perete gol, fara icoane inseamna ca e un perete ateu, deci ma discrimineaza.

> Ce a spus arabul?

Daca arabul e copt, sigur nu se supara.

> Pariez ca nu a spus nimic. E singur impotriva tuturor.

Interesant cum puneti problema: ca si cum ar fi un razboi intre el si restul lumii. Repet ce am mai zis: dupa declaratiile din ziare nici o religie din Romania nu e impotriva icoanelor. Mai ramin ateii, care se pare ca sint tare rai in cerul gurii.

> E diferit probabil fizic, prin limba si acum e izolat si de
> simbolurile religiose expuse pe pereti.

Ce tragedie, intr-o zi se va sinucide, sau mai rau aduce mitraliera la scoala si se razbuna ca a fost abuzat de icoane.

> Scoaterea icoanelor nu e dictatura arabului din poveste impotriva
> romanilor verzi.

Citeva icoane pe un perete nu au nici o legatura cu romanii verzi. Dar daca tot ati adus in discutie, romanii nici nu stiu macar sa fie patrioti, nici macar nationalisti. Mai au de invata pina colo. Comunismul le-a spalat creierul si in privinta asta.

> E repararea nedreptatii comise impotriva lui si a celor ca el.
> Repet: masura democratiei unei tari/societati nu e data de cit de bine
> e reprezentata majoritatea ci de cit de bine sint aparate
> minoritatile.

Adica asa ca in SUA unde a fi barbat, alb si heterosexual e cea mai mare discriminare?

> Nu sint familiar cu personajul&#8230;ce calificari are Becali sa
> participle in dezbaterea televizata&#8230;Domnilor aparatori ai
> crestinismului stramosesc, asta e cel mai bun soldat al cauzei
> dumneavoastra?????

Nu vad legatura lui Becali cu citiva parinti simpli care au adus citeva icoane in scoli, decit daca nu cumva vrem sa tranformam citeva icoane intr-un batalie nationala din sirul razboiului romano-roman ce tot are loc de 17 ani incoace.

CALUGARUL
2006-12-07 15:28:38

Re: Autorul a pus punctul pe I

La 2006-12-07 12:51:56, ^spock^ a scris:

Unde e revolta, fata de sutele sau miile de preoti care erau pe statul de plata al securitatii si turnau ordinar ceea ce auzeau la impartasanie?


__________


Alooo ! In ce film ai vazut tu ca se vorbeshte la impartashanie ? In filmul ala cu Bruce Lee ? Mai stafida, la impartashanie nu vorbeshte nimeni decit preotul. Credinciosul DOAR se impartasheshte cu singele shi trupul Domnului. Trage puternic aer in piept ca ai panic atack !

fara respect

simiondan
2006-12-07 16:02:55

Re: Intolerantza ! ah nicule, nicule

daca vine calugarul si te pune la cazan, nu obtine decat o licoare fermecata!
uite nicule ce s-a intamplat, asa dupa cum am bagat si eu de sama! acel profesor din buzau a avut ceva curaj! totusi nu cred ca a fost constient de ce declanseaza! am citit opinii si comentarii pe aceasta tema , superbe! din toate partile! in acelasi timp si-au facut loc, cei care-si insusesc razboinic o cauza
ceva in genul cazacilor care se imbatau si plecau la razboi - n-avea importanta daca aveau sau un dusman- razboi sa fie!
mi-am intrebat copiii asa mai discret, de icoanele din clasa. raspunsul, a fost cat se poate de elocvent! acolo erau cand am venit in aceasta clasa, de ce sa nu mai fie! au in schimb un coleg musulman si trei colegi neoprotestanti .
acestor copii, desi atat ei cat si parintii lor si-au exprimat clar dorinta de-a nu asista la orele de religie ( se preda religia ortodoxa ) sunt obligati sa asiste la acea ora pentru ca directiunea nu le permite sa stea pe hol, afara sau in alta clasa ! unde mai pui ca profu de rele (asa-i spun copiii) ii mai si inteapa cu fel de fel de vorbe aiurea! eu aici vad o problema. din acest punct de vedere, da proful de la buzau a atins un punct nevralgic! ministerul invatamantului poate gasi solutii. din pacate nu le cauta si nu-l intereseaza.
partea buna a lucrurilor , este ca pe tema asta s-a discutat mai mult decat oricand dupa 89. nu cred ca natiunea noastra, sau credinta ortodoxa sunt intolerante !
te salut!


La 2006-12-07 14:28:44, Nicu Pruna a scris:

> Manifestarile ulterioare cererii profesorului din Buzau imi
> demonstreaza ca atit natziunea noastra, cit si credintza ortodoxa sunt
> intolerante !
>

ValVerde
2006-12-07 16:13:43

Re: balba lui val verde

La 2006-12-07 09:33:04, Arefu a scris:
D-le Arefu esti un demn exponent al ideii de icone in clasa.
Confunzi pricipiile de convietuire pasnica cu comunismul. Ataci idei diferite de ale dumitale asociindu-le cu intransigenta totalitara. Daca toata lume ar actiona conform cu ce spui (e o chestiune care ii priveste pe cei care vor asta) tote legile sociale se vor destrama. State din SUA nu predau evolutia speciilor arata ca fiecare are trogloditii sai. Din nou, in mod involuntar ai pus punctul pe i in ultima ta fraza: In alta minastire nu intrii cu pravila ta. Fara comentarii
> cum adica STATUL TOLEREAZA?
> pai asta e boshevism centralisto-democratic (vezi ca si aia agitau
> cuvintelul asta de cauciuc) sadea! Nici nu stiu daca celelelte clase
> au sau nu icoane. Eu stiu ce e in clasa mea. Dar vezi TOTALTARISMUL
> din ValV a tipat: statul peste TOT sa faca aia si aia. Adca de ce?
> Elevi drepti! Toata tara asculta comanda la mine! Cu mareshalul VAl
> Verde inainte mars! Verikule stii ca in SUA in unele state nu se
> preda darwinismul? In UNELE , nu in toate. Vezi? Icoanele?E o chestie
> care priveste pe cei care vor asta. Este asta o crima? Arabul ce-i iei
> apararea adevarat, nu a spus nimic. MAi intai ca nici ca i-a
> pasat.Apoi poate stie proverbul ca in ALTA manastire nu intri cu
> pravila ta.
>

ValVerde
2006-12-07 16:18:16

Re: nu-i de mirare

La 2006-12-07 10:57:22, crux a scris:
D-le Crux, ai dreptate, Ma asociez parerii d-voastra
> Iesirea la rampa a celor amintiti in editorial de catre G.A. e o noua
> mutare in jocul de sah pentru acapararea resurselor (banesti si de
> imagine) in cultura romana.
>
> Pozitiile taberelor sunt filosofic ireconciliabile: de-o parte
> "nihilistii lui G.A., care sunt pentru schimbare, pentru
> adaptare/ajustare, de alta, Patapievici si Comp., pentru care timpul e
> lucrul dracului, care ar vrea, ca Platon, ca filosofii sa fie regi si
> lucrurili sa ramana batute-n cuie pe vecie.
>
> Cam p-acolo bate G.A. cu solidarizarea de care aminteste (si taberei
> lui i se poate aduce acelasi repros).
>
> Pana la urma, eu va intreb: nu vi se pare oare o impietate ca icoanele
> sa stea pa paretzi in timp ce elevii si-o trag pa catedra?
>
> De ce nu face oare si BOR scoli confesionale, cum fac alte culte?
> Acolo icoanele ar sta pe pereti la fix, fara de probleme. Pai, pentru
> c-ar trebui sa plateasca ea, BOR, cum fac de fapt ceilalti. Si cum
> nu-i convine sa dea banu', o face prin proxi.
>
>
> Ca dac-ar face-o, ar fi excelent, fiecare parinte ar putea alege o
> scoala pe gustul lui si-ar disparea astfel de discutii.
>
>
>

briel
2006-12-07 16:41:30

Domnul meu, dumneata propui o impartire "pe caste"

a neamului, unii sa auda despre Hristos, altii sa nu aiba habar.
Si asa este un dezastru realitatea din Romania ortodoxa, dar te
rog sa intelegi un lucru foarte simplu: Hristos nu are pe NIMENI
de pierdut. Biserica isi face datoria, caci raspunde in fata
Stapanului, ea cheama pe TOTI. Unii raspund chemarii, altii nu;
intr-adevar libertatea de constiinta este respectata in primul rand
de Dumnezeu.
Impietatile ce apar, si din nefericire sunt facute publice, nu
trebuie sa ne revolte deloc, ar trebui mai degraba sa ne intristeze
... de moarte.

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.