Ziua Logo
  13:47, luni, 25 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-12-20

Comentarii: 95, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sophie
2006-12-20 00:50:57

chiar trebuie sa mai apara in public acest individ?

prinde tare la prostime, ca stie date istorice pe dinafara..."e destept rau", mi-a zis o bunicuta la biserica, "stie toate datele pe dinafara!".
Ideal ar fi sa se inchida in casa si sa invete cartea de telefon perfect, cand termina ii dau si Pagini Aurii, ma rog, se gaseste material pana la finalul vietii, important e sa nu mai iasa in public!

Eugenia Duta
2006-12-20 01:00:10

Ia te uita!

Doar ieri ne lamurea Rosca Stanescu: "Senatorii si deputatii PRM si chiar presedintele CVT au dreptul constitutional de a bate din picioare, de a huidui si de a scoate limba", deci, dupa parerea domniei sale, totul fusese O.K. in parlament si curat constitutional, coane Fanica!
Probabil ca pentru domnia sa e la fel de O.K. e si faptul ca oricine poate intra in Parlament in timpul sedintelor ( si Miron Cosma a facut-o, nu-i asa?) si, in numele maniei proletare, pardon, a democratiei, sa-si exprime parerea cu bata, cu ghiontul sau cu injuratura - la alegere! Iar seful Senatului si armata de chestori sa nu reactioneze, sa taca malc, ca le este si lor frica, e omeneste, nu?
Gili, tovarase, nu-i asa ca mica mineriada din 18 decembrie este o ilustrare a libertatii ce ne-am cucerit-o uitandu-ne la televizor (unii) sau murind (altii) acum 17 ani?

Vasco da Gama
2006-12-20 01:27:27

Vacaroiu chiar crede ce spune?

Un presedinte de senat care permite un circ de amploarea asta in propria camera e inapt pentru functie. Deja devine irelevant daca afacut-o cu intentie sau din prostie (oricat de improbabila ar fi ultima varianta, e vorba de Vacaroiu, totusi). Noroc ca are de-aface cu Marius Marinescu - domnul in cauza ar face bine sa mai citeasca un pic. Nu ai cum sa "filtrezi" cetatenii care vor sa isi exercite dreptul de a prezenta la o sedinta parlamentului. Abia inauntru, cand prin comportament au pus senatul in imposibilitate de a-si continua lucrarile se putea - si trebuia - intervenit, si asta exclusiv la indicatia presedintelui camerei. Nici un parlamentar in Europa nu si-ar permite luxul de se juca cu dreptul cetateanului de afi prezent la lucrarile unei camere, e un spatiu public de cu totul alta natura si guvernat de cu totul alte principii decat o cladire a guvernului, sau Cotroceniul. Sub spoiala de democratie si modernism sunt tot reflexele vechi - unul lasa o gasca de scandalagii sa faca ce vrea in camera cum a invatat la mineriade, iar celalalt vrea <filtre>. Pai dom' Marinescu, hai sa-i filtram de la bun inceput, pana sa ajunga la Palatul Parlamentului, re-introducem si chestia cu originea sanatoasa etc, caci doara specialisti in implementarea chestiilor astea sunt inca destui, inclusiv colegi de parlament.

alex123
2006-12-20 01:27:40

nu l-au mai dus ba la balamuc pe asta ?

Asta e bolnav la minte si atrage si mentine, inca, o parte a romanilor in delirul lui. Ce e asa de greu sa il consulte un psihiatru ca sa ii faca un certificat de nebun. De fapt, un nebun ca el nici nu ai nevoie da il consulti, isi face spectacolele singur. Diagnostic : paranoia. Pe urma, ar avea si el scutire de impozit pe venit, ar putea sa circule cu autobuzul si cu trenul gratuit. Si, ce e mai important, ar primi si un tratament. Si sa nu-i fie teama ca Tepes s-a dus saracu de mult si nu are ce sa-i mai faca de acolo de unde e.

Nota 10 la purtare
2006-12-20 01:35:34

Aceasta vadima, Tribunul, parca este copilul zapacit al lui Churchill cu Roosevelt facut la Yalta

cu Stalin care le tinea lumanarea

Mutu
2006-12-20 01:43:48

la stadion cu el

pe un stadion de fotbal arbitrul intrerupea meciul si janadarmii ii scoateau afara, in pumni, pe turbulenti. dupa care se relua meciul. tot vaccin a zis de o chestie cu stadioanele, transformate in poligoane de executie. ce'ar fi sa probeze el primu' chestia. nu'i asa ca i'ar sta misto?

gili
2006-12-20 01:50:58

Re: Ia te uita! Pai io m-am uitat , m-am uitat si inca bine ...

Eugenio fara indoiala ca ceea ce s-a intimplat inparlament este ilustrarea de zici.
Numa ca asa cum ne-am uitat acu saptispice ani la teveromanalibera si am vazut una , da a fost alta , tare ma tem ca si acuma ne-am uitat la televizor crezind ca vedem una si de fapt s-a intimplat iarasi alta .
Daca ai fi fost atenta comedia a fost anuntata a se petrece cu doua trei zile inainte de mai toate jurnalele . Ba chiar de catre unele teveuri . Anuntul a fost pus la vedere chiar de Vadim in persoana .
Nici nu mai era nevoie sa descui teveu ca sa stii ce o sa se intimple , n'asa?
Acuma daca se stia , daca peremeii si pesedeii nu aveau de gind sa ia masuri in sensul potolirii comediei , daca si liberalii nu prea erau interesati in a -l sprijini pe Ba'secu dat fiind conflictul deschis intre ei , intreb si io ca prostul :
1. De ce pedeii nu au luat masuri , unde au fost ?
2.Organul de ordine la parlament este SPP-ul subordonat taman domnului prezident .
De ce organul respectiv nu a luat nicio masura pentru impiedicarea comediei ?
Daca nu a facut-o cu parlamentarii , cu mascariciul de Vadim , acestia sa zicem ca demnitari fiind ar fi fost mai greu , de ce nu au potolit hoardele de scandalagii de la tribune , care erau simpli cetateni si SPP-ul ar fi avut toata libertatea si autoritatea , ba chiar obligatia sa o faca ?
3. Nu cumva s-a dorit comedia chiar de catre cel care se plinge ca a fost indreptata impotriva sa , n'asa?

PS

Ia te uita , zici . Bun da sa stii ca nu se vede cind casti gura a mirare , se vede cind casti ochii a cercetare , n'asa?

doru321
2006-12-20 02:26:41

citesc si ma crucesc

"Aurelian Pavelescu declara ca deputatii si senatorii sunt protejati de imunitate atunci cand fac declaratii politice. "Este neindoielnic faptul ca Vadim si ceilalti demnitari PRM au facut acele declaratii in Parlament si in legatura cu o chestiune politica. Motiv pentru care opereaza imunitatea parlamentara."

Bravo domle! Spre exemplu dulcea expresia "limbric nenorocit" e o declaratie politica. Sau poate mai suavul "ba boule" cu care Vadim i-a categorisit pe "intelectuali dracu'". Declaratiile astea nu s-au facut in Piata Obor, colt cu balamucu' ci in Parlamentul Romaniei. Ce-i drept destinatarii nu erau parlamentari, erau amaritii de Patapievici, Liiceanu si Plesu, care ocupasera abuziv loja haidamacilor peremisti. I-a mai zis vreo doua, trei si presedintelui, aici opereaza tot imunitatea? Dar de unde nu e...

Rocky
2006-12-20 02:59:52

Mai bine nici ca se putea

Fiecare pasare pre limba ei piere

Vasco da Gama
2006-12-20 03:15:52

nenea gili

Ma doare ca vaz ca ai intrebari pe care nu te vedem sa ti le pui. HAi sa incerc si eu un raspuns - doua dupa umilele posibilitati. Nota - iau ca norma Ioropa, si plec de la premisa ca aranjamentele, cel putin pe hartie, sunt la fel ca la ei si la noi, la senatul nostru, al tuturor, ca de-aia ne integram zilele-astea:

1. PDistii sa faca ce? Sa organizeze o contramanifestatie? Sa intre in mediul udne Vadim are ascendent si experienta, adica unde <ala' care urla mai tare are dreptate>?

2. Tocmai fiindca organu e subordonat presedintelui nu aveau ce sa faca fara instructiuni clare si explicite de la presedinte. Si asa e incorect ca ordinea in parlament nu este asigurata de o structura subordonata exclusiv presedintelui, cum e normal. Organu' nu avea cum sa previna intrarea unor cetateni in sala, fiindca accesul in sala este garantat de lege. Suspiciunea de provocare de dezordine nu echivaleaza cu cea de terorim, care le-ar fi permis poate sa actioneze fara sanctiunea presedintelui, preventiv, asa ca nu aveau cum sa-i blocheze la intrare. Treaba asta cu accesul publicului e delicata si ultimul lucru de care avem nevoie sa hotarasca gradatii cine intra si cine nu in Parlament, ajunge cat umilesc vizitatorii romani si straini cu fiztele lor de commandosi de pripas.

In camera, presedintele e domn si stapan, asa cum si Elizaveta 2 sau trimisii ei cand se duc la alesii neamului anglosaxon bat la usa si cer permisiunea speakerului sa intre, cat e ea de sef de stat. Alte chestii care tin de presedinte -el stabileste ce e expresie parlamentara si ce nu (unele state au si liste cu expresii acceptabile si inacceptabile in camera). El stabileste ce e vociferare emotionala si ce e huliganism. Din nou, presedintele era unicul care avea posibilitatea si datoria de a interveni. Restul, ma bucur ca nu s-au bagat, altfel ar fi echivalat cu tot atatea incalcari ale legii si ar fi fost cu nimic mai buni decat Vadim.

3. Cel care se plange - de data asta n-as crede. El oricum castiga, indiferent de evolutie, nu trebuia decat sa-i lase pe berbeci sa-si dea in stamba.


La 2006-12-20 01:00:10, Eugenia Duta a scris:

> Doar ieri ne lamurea Rosca Stanescu: "Senatorii si deputatii PRM si
> chiar presedintele CVT au dreptul constitutional de a bate din
> picioare, de a huidui si de a scoate limba", deci, dupa parerea
> domniei sale, totul fusese O.K. in parlament si curat constitutional,
> coane Fanica!
> Probabil ca pentru domnia sa e la fel de O.K. e si faptul ca oricine
> poate intra in Parlament in timpul sedintelor ( si Miron Cosma a
> facut-o, nu-i asa?) si, in numele maniei proletare, pardon, a
> democratiei, sa-si exprime parerea cu bata, cu ghiontul sau cu
> injuratura - la alegere! Iar seful Senatului si armata de chestori sa
> nu reactioneze, sa taca malc, ca le este si lor frica, e omeneste,
> nu?
> Gili, tovarase, nu-i asa ca mica mineriada din 18 decembrie este o
> ilustrare a libertatii ce ne-am cucerit-o uitandu-ne la televizor
> (unii) sau murind (altii) acum 17 ani?
>

Dan Bostan
2006-12-20 03:18:45

Re: Aceasta vadima, Tribunul, parca este copilul zapacit al lui Churchill cu Roosevelt facut la Yalt

La 2006-12-20 01:35:34, Nota 10 la purtare a scris:

> cu Stalin care le tinea lumanarea
>
mai stii altceva sau ideile tale se rezuma la atit?

Christiaan
2006-12-20 03:23:39

Re: citesc si ma crucesc

La 2006-12-20 02:26:41, doru321 a scris:

> "Aurelian Pavelescu declara ca deputatii si senatorii sunt protejati
> de imunitate atunci cand fac declaratii politice. "Este neindoielnic
> faptul ca Vadim si ceilalti demnitari PRM au facut acele declaratii in
> Parlament si in legatura cu o chestiune politica. Motiv pentru care
> opereaza imunitatea parlamentara."
>
> Bravo domle! Spre exemplu dulcea expresia "limbric nenorocit" e o
> declaratie politica. Sau poate mai suavul "ba boule" cu care Vadim i-a
> categorisit pe "intelectuali dracu'". Declaratiile astea nu s-au facut
> in Piata Obor, colt cu balamucu' ci in Parlamentul Romaniei. Ce-i
> drept destinatarii nu erau parlamentari, erau amaritii de Patapievici,
> Liiceanu si Plesu, care ocupasera abuziv loja haidamacilor peremisti.
> I-a mai zis vreo doua, trei si presedintelui, aici opereaza tot
> imunitatea? Dar de unde nu e...
>


De cand s-a certat in direct, pe un post de televiziune cu Presedintele Basescu, domnului Aurelian Pavelescu (de altfel un bun avocat si un bun parlamentar) i s-a intunecat "uzul ratiunii". Din pacate aceste luari de pozitii fac mult rau partidului care l-a adoptat si explica intr-un fel esecul unei aliante preelectorale intre PNTCD si PD!
Sa nu uite dl Pavelescu faptul ca printre cei insultati de dl (ma scuzati) Vaccin, se afla si Presedintele de onoare al PNTCD, dl Ion Diaconescu, (care a fost primul presedinte necomunist al Camerei Deputatilor) aflat la venerabila varsta de aproape 90 de ani si care, la fel ca si Majestatea Sa Regele Mihai I, n-a mai putut sa-si tina Cuvantarea in Parlamentul Romaniei!
Asa ca, Draga Relule, iti dau un sfat: daca tot ai intrat in politica, gandeste cu capul, nu cu inima!
Christian

Petre S
2006-12-20 03:37:45

Diversiunea contra reactiunii

In orice alte circumstante, condamnarea comunismului ticalos ar fi fost un act istoric de dreptate si de reparatie morala. Dar, sa auzi si sa vezi aceste idealuri badjocorite de canalia securista de la Cotroceni, e un sacrilegiu, Acel individ mincinos si fara scupule nu e si nu a fost cu nimic mai prejos decat reactiile violente ale unor dejectii din hasnaua isoriei recente a Romaniei pecum Vadim, Iliescu sau Paunescu. Ceea ce a provocat si cum i s-a raspuns e prea de tot, chiar daca, ne place sau nu, e rezultatul firesc al controlului total al Fanarului romanesc de catre grupurile de securisti din diversele partide. Cei inca lucizi, citii va rog anuntul referitor la chemarea in judecata a SRI-ului de catre Ciuvica, recititi descpre tratamentul lui Constantinescu de catre canalia securista de la Cotroceni. Citii reactia Pre-ticaloasei Patriarhii Securiste Romane, vectorul adormirii ratiunii in mahalalele patrie. Citi, poate unii dintre voi mai si intelegeti...

Machiavelli
2006-12-20 04:39:34

Tranzitia de la Despotism la Libertate


[Inspirat din Machiavelli, Discursurii, XVI]

Multe exemple din istoria antica arata cat e de dificil pentru un popor care s-a obisnuit cu o guvernare despotica sa traiasca in libertate, daca din intamplare reuseste sa o cucereasca.

Instinctului de Libertate

Ne putem astepta ca acest lucru sa fie dificil pentru ca un asemenea popor se aseamana cu un animal salbatic, care, cu toate ca prin natura lui este o fiara care a trait in libertate, a fost tinut mult timp intr-o cusca si i s-a dat de mancare; si cand dintr-odata i se deschide usa custii, instictul o va indemna sa se reintorca in libertate, dar nemai stiind cum sa-si castige existenta si cum sa se apere de dusmani, va cadea din nou in cursa unora care vor incerca sa o readuca la captivitate. Acelasi lucru se intampla si cu un popor care nu a fost obisnuit sa se conduca el singur; pentru ca, nestiid cum sa se administreze sau sa se apare sau sa atace, necunoscand-i sau neffind cunoscut de conducatorii altor state care ar putea sa-l ajute, el in curand va fi subjugat, de cele mai multe ori sub un jug mult mai greu decat de cel de care a scapat. Aceasta dificultate apare chiar daca majoritatea oamenilor nu sunt in intregime corupti si binele inca mai reuseste sa invinga raul; dar daca toti oamenii sunt corupti, atunci ei isi vor putea mentine cu greu libertatea pe termen lung.

Dusmanii Statului

In afara de cele mentionate pana acum mai apare o alta dificultate, care este, ca staul care devine liber isi face lui insusi dusmani si nu prieteni. Toti aceia care au fost privelegiati, beneficiind de abuzurile despotului si imbogatinduse la adapostul lui si care, nemai avand aceste avantaje, vor deveni dusmani statului si vor incerca sa reinstaureze un regim despotic, ca in felu acesta sa-si recastige puterea si avantajele de care se bucurau inainte. Mai mult, un stat care si-a castigat libertatea, nu-si face prieteni si pentru ca, in contrast cu despotismul, in acel stat premiile se acorda pe baza unor reguli corecte si bine stabilite de la care nu se abate nimeni niciodata. Iar cei care accepta aceste premii nu se considera obligati fata de nimeni, pentru ca ei sunt convinsi ca acestea le revin pe meritele lor. Dintre avantajele de care se bucura poporul unui stat liber se numara faptul ca nimeni nu se atinge vreodata de proprietatea sa; si ca el si urmasii sai vor trai fericiti folosindu-se de ea fara sa le fie teama de vreun rau; si ca nimeni nu va pata vreodata onoarea sotiilor sau a ficelor lui, or a lui insusi. Dar toate aceste avantaje nu-i vor face pe unii oameni sa aprecieze libertatea in timp ce ei se bucura de ea; pentru ca, asa-i natura omului, un-i om fericit ii vine greu sa se gandesca la rau atat timp cat ii merge bine.

Fii lui Brutus

Deci, dupa cum se vede, un stat care si-a castigat recent libertatea isi face dusmani si nu prieteni. Dar ca sa previna aceasta inconvenienta, nu exista alta solutia mai buna si necesara decat sa-i extermine pe fii lui Brutus, care, dupa cum e stiut din istorie, au conspirat impreuna cu alti tineri romani pentru nici un alt motiv decat acela ca in statul liber de curand instaurat ei nu mai aveau aceleasi avantaje enorme de care s-au bucurat pe vremea statului despotic; deci libertatea poporului li se parea acestora ca sta in cale fericirii lor. Oricine va guverna un stat de curand eliberat fara ca sa-i elimine pe cei care se opun noiilor oranduieli, nu va sta la conducere prea mult timp. Pentru ca dusmanii noului stat sunt putini la numar, un conducator poate usor sa-i elimine pe acestia fara sa-si faca mari probleme, pe cand daca acesta isi atrage ura maselelor de oameni, nu va putea niciodata sa le supuna; si cu cat se poarta mai rau cu ele cu atat mai repede isi pierde autoritatea fata de ele; si deci, cea mai buna solutie este sa-i elimine pe dusmanii noului stat si sa incerce sa-si castige bunavointa poporului.

Razbunare si Libertate

Un conducator care cauta sa castige bunavointa unui popor de curand eliberat si ostil lui, ar trebui mai intai sa afle ce vrea cu adevarat poporul si va afla ca acesta vrea doua lucruri: primul, sa se razbune pe toti aceia din cauza carora a avut de suferit si al doilea, sa-si recapete libertatea. Pe prima, conducatorul, ar pute-o satisface in intregime iar pe a doua numai partial. Cea de a doua neputand-o satisface complet, el ar trebui sa afle motivele pentru care oamenii isi doresc libertatea si va afla ca o mica parte dintre ei vor sa fie liberi cu scopul de ai comanda pe altii, iar toti ceilalti, care constitue marea majoritate, isi dorect liberitatea ca sa traiasca intr-o mai mare siguranta. In toate statele libere, indiferent de cun sunt organizate, niciodata nu sunt prea multi cetateni care ajung intr-o pozitie care le da puterea sa comande. Cu acestia putini e usor de descurcat, fie inlaturandu-i fie dandu-le anumite functii publice care sa-i multumeasca. Pe cei multi, care nu doresc altceva decat sa traiasca in siguranta, e usor de satisfacut prin infiintarea de institutii si legi care sa intareasca in acelasi timp atat siguranta intregului poporului cat si a conducatorui. Deci, daca un conducator ia masuri ca sa-i multumeasca atat pe cei putini cat si pe cei multi imediat dupa ce poporul si-a castigat libertatea si daca oamenii vad ca el nu incalca legile, atunci lumea va fi in scurt timp multumita si va trai in liniste si ordine, altfel acel conducator va regreta mai tarziu ca nu a luat la timp masuri mentionate ca astfel sa previna incalcarea zilnica a legilor de catre oameni.doru constantin
2006-12-20 05:53:47

Re: chiar trebuie sa mai apara in public acest individ?

Cat de "destept" e un computer? De fapt e cel mai mare idiot. Nu poate transmite judecati proprii: este doar o masina de memorat. Asa e si "limbricul" de Vadim (folosesc vorba asta ca o declaratie politica exact asa cum a folosit-o CVT !). Memoreaza multe dar nu-l duce capul sa judece.

La 2006-12-20 00:50:57, sophie a scris:

> prinde tare la prostime, ca stie date istorice pe dinafara..."e
> destept rau", mi-a zis o bunicuta la biserica, "stie toate datele pe
> dinafara!".
> Ideal ar fi sa se inchida in casa si sa invete cartea de telefon
> perfect, cand termina ii dau si Pagini Aurii, ma rog, se gaseste
> material pana la finalul vietii, important e sa nu mai iasa in public!
>

Aladin
2006-12-20 06:26:09

Se poate,trebuia,ar putea,

Si multe astfel de titluletze pentru a arata gravitatea celor intamplate.
Si ce mai asteptati ?!! FACETI RECLAMATIE !! sa plateasca pentru violentele de tot felul.D-l Horia P. astept sa vad daca aveti coloana vertebrala,la trebunal cu ei .

jan dinu
2006-12-20 06:58:12

Care sunt meritele incontestabile ale sefului --- Romaniei Mari ---???

Chiar daca vrem sa-l trimitem la spitalul de nebuni ,
si daca -am reushi, --- EL --- ramine de neinlocuit in tzara
inca ramasa sub acoperamintul nedeslushit al majoritatii
dresate-n turma ce-a acceptat masochistic termenul de
"REVOLUTIE " cu "fauritorii" ei ...predestinati sa ne elibereze
de comunism ! Astea sunt urmarile firesti cind laboratoarele
lucrative ...ale lumii interlope mondiale au in calcul ...
activitati pe planuri locale ori globale !
---NEBUNUL --- a spus prea multe adevsaruri care prea putini
le-au inteles ...chiar daca au fost presarate si multe
minciuni ....intrind in istorie nu doar un ---BUFON ---
dar si acuzator al ...conspiratiilor care i-au sufocat
pe romani ...pentru a fi dominati ...continu de cei
care au puterea si influientza ..prin "marele imperiu ...invizibil !
JD

jan dinu
2006-12-20 07:00:41

Re: chiar trebuie sa mai apara in public acest individ?

La 2006-12-20 00:50:57, sophie a scris:

> prinde tare la prostime, ca stie date istorice pe dinafara..."e
> destept rau", mi-a zis o bunicuta la biserica, "stie toate datele pe
> dinafara!".
> Ideal ar fi sa se inchida in casa si sa invete cartea de telefon
> perfect, cand termina ii dau si Pagini Aurii, ma rog, se gaseste
> material pana la finalul vietii, important e sa nu mai iasa in public!
>
==================================================
E vorba de ceva mai complex de ramai ...perplex(a) !
Deslusheste ..si gindeshte !
JD

susu
2006-12-20 09:05:54

comentarii inutile

despre iesirile din parlament a lu vadim, poate comenta numai forumistu nostru de specialitate, Davidescu vasile din bicaz.
in legatura cu o eventuala raspundere penala, mi se pare penibila incercarea unora de a-l combate sau contrazice pe avocatul pavelescu.

martor46
2006-12-20 09:09:13

De ce H.R.Patapievici ?

In ziarul de ieri mi-am expus parerea. Nu stiu din ce motive nu am aparut pe lista.......... De ce H.R.Patapievici trebuie sa depuna la parchet plangere ? Romania intra in Uniunea Europeana peste 10 zile. Romania va fi drastic monitorizata. Parchetul trebuie obligatoriu sa se autosesizeze si sa le deschida dosar penal atat lui Vadim cat si lui Vacaroiu. Amandoi pot linistiti sa fie condamnati pentru subminarea economiei nationale. Vadim care a provocat si mentinut scandalul si Vacaroiu care a toleerat. Trebuie sa recunoastem ca Romania a primit o mare bila neagra exact la intrarea in Uniunea Europeana. Atata timp cat Romania nu va scoate in afara legii partidele extremiste, bilele negre vor fi cotatiile UniunIi Europene pentru Romania.

Aelectrostivuitoritei
2006-12-20 09:29:27

Re: Vacaroiu chiar crede ce spune? Da` huliganul de Marius Marinescu?

La 2006-12-20 01:27:27, Vasco da Gama a scris:

> Un presedinte de senat care permite un circ de amploarea asta in
> propria camera e inapt pentru functie. Deja devine irelevant daca
> afacut-o cu intentie sau din prostie (oricat de improbabila ar fi
> ultima varianta, e vorba de Vacaroiu, totusi). Noroc ca are de-aface
> cu Marius Marinescu - domnul in cauza ar face bine sa mai citeasca un
> pic. Nu ai cum sa "filtrezi" cetatenii care vor sa isi exercite
> dreptul de a prezenta la o sedinta parlamentului. Abia inauntru, cand
> prin comportament au pus senatul in imposibilitate de a-si continua
> lucrarile se putea - si trebuia - intervenit, si asta exclusiv la
> indicatia presedintelui camerei. Nici un parlamentar in Europa nu
> si-ar permite luxul de se juca cu dreptul cetateanului de afi prezent
> la lucrarile unei camere, e un spatiu public de cu totul alta natura
> si guvernat de cu totul alte principii decat o cladire a guvernului,
> sau Cotroceniul. Sub spoiala de democratie si modernism sunt tot
> reflexele vechi - unul lasa o gasca de scandalagii sa faca ce vrea in
> camera cum a invatat la mineriade, iar celalalt vrea <filtre>. Pai
> dom' Marinescu, hai sa-i filtram de la bun inceput, pana sa ajunga la
> Palatul Parlamentului, re-introducem si chestia cu originea sanatoasa
> etc, caci doara specialisti in implementarea chestiilor astea sunt
> inca destui, inclusiv colegi de parlament.
>

Marius Marinescu? Asta nu e huliganul de la pesede care l-a imbrancit, mai an, pe Bogdan Olteanu, pe holul Parlamentului?

catalin_mattei
2006-12-20 09:37:42

Vadim.....

Iliescu a fost acuzat de mineriade si se considera ca acest lucru ar reprezenta cel mai mare pacat... personal consider ca cel mai nociv lucru ce l-a realizat "bunicuta"a fost suportul ce l-a acordat intr-o prima faza acestui personaj macabru de pe scena politica romaneasca: Vadim Tudor! Consider ca personajul este creatia personala a unui iliescu ce dorea "o bita" cu care sa loveasca in opozitia din acei ani fara a se murdari pe maini... doar ca vadim a scapat oricarui control si iata realitatea de astazi!

Ion Banateanu
2006-12-20 09:39:12

de ce e numit Patapievici ,,limbric"!?

predicatoru
2006-12-20 09:49:09

LA PUSCARIE CU EL SI CU VACAROIU

Iata dovada.....celor care au facut Mineradiada in 90..........ce plingere sa mai faca.........milioane de oamenii care au vazut injuraturile si amenintarile? a ris toata Europa.....si si-a pus un mare semn de intrebare........asa ca in conformitate cu Legea......la Puscarie maxima 7 anii....linga Cosma

REFERENDUM NATIONAL SA SE FACA UN SONDAJ CITII IL VOR PE VADIM LA PUSCARIE?

predicatoru
2006-12-20 09:59:55

BRAVO VADIME UN CRACIUN FERICIT LA PUSCARIE

cicibebe
2006-12-20 10:00:34

Cel mai deshtept, cedeaza !

Asha suna o vorba populara. Shi are multa dreptate. Ea vadeshte nu numai intzelepciune, ci shi un anumit simtz de supravietzuire&#8230; Numai ca la noi, oamenii au oarece cultura, dar foarte putzina intzelepciune&#8230;. Orgoliile sunt prea mari... Ceea ce explica in mare parte cele petrecute in Parlamentul Romaniei...

Acum, spunetzi shi dumneavoastra... Era chiar atat de greu ca Pleshu, Liiceanu shi Patapievici sa fi renuntzat la locurile pe care tocmai le ocupasera shi sa le cedeze tribunului ? Ca n-o sa spuneti cum ca acele locuri erau singurele sau cele mai bune pe care ei le puteau obtzine... Dar, nu... Ei voiau cu tot dinadinsul sa ramana pe locurile cu pricina, parca urmand sa intoneze o strigatura revolutionara veche de 16 ani care spune : "Noi, de-aicea, nu plecam... Nu plecam acasa... Am venit ca sa luptam... Nu sa stam la masa"... De aici, primul scandal, care l-a facut pe Patapievici sa se lamenteze in fata televizoarelor la Realitatea TV (singurul post care l-a bagat in seama), cum ca ar fi fost agresat verbal si violentat fizic.

Am urmarit cu mare atentie "circul" acesta. De fapt, el a fost o mare provocare. Nu stiu daca a fost conceput ca atare, cu toate ca unele voci afirma ca Basescu are "trasaturi de geniu" si este capabil sa puna in scena astfel de lucruri... Chiar ma indoiesc, pentru ca un om vanitos cum este domnul Preshedinte, nu ar fi acceptat sa se expuna insultelor tribunului: porcule, mafiotule, betivule si altele ca acestea, ca nu tin minte chiar tot. Shi nu cred ca merita... Cred ca presedintele (ma refer la domnul Basescu, ca prea erau multi presedinti in vorbirea domnului Vacaroiu) a schitzat numai o idee de principiu, idee ramasa nefinalizata corespunzator, asha cum sunt prea multe dintre ideile domniei sale... Cred ca domnia sa voia sa provoace, pentru ca ulterior sa arate intregii lumi interesate, ce erou national si luptator anticomunist este el... Pana la urma, datorita lipsei sale de imaginatie (ca de asta duce o mare lipsa !), lucrurile au iesit tocmai pe dos... Ca presa shi anumitzi comentatori politici au scos in evidentza cum ca el shi Tismaneanu erau cei mai putzin indreptatzitzi sa se pretinda anticomunishti... A ieshit cum ca sunt nishte ipocritzi... In loc sa se vorbeasca acum despre condamnarea definitiva a comunismului, se vorbeshte de inceputul analizei acestuia (ca de asta duce lipsa tzara !)... Se trece sub tacere cu obstinentza legea lustratziei... Shi cate shi mai cate !

Dar, cel mai deshtept, cedeaza ! Asha a facut shi domn preshedinte... ca altfel, de ar fi raspuns la scandal cu scandal (asha cum arata priirea lui crancena in timpul citirii mesajului prezidentzial !), ar fi fost un mare prost... Asha a facut shi preshedintele Senatului care a ezitat daca sa asmuta sau nu, cainii de paza ai Parlamentului, pe trupul languros al tribunului... Asha a facut si sala (mai ales parlamentarii PD care priveau fara a le veni sa creada ca "taticul lor" poate fi injurat ca la usha cortului)... Ba, mai mult, a aparut mai in fatza un politician PD care nu-l poate suferi pe Basescu (shi-s cam multi dintre ashtia pe la PD !): domnul Marinescu a defilat la vedere cu sticla de shampanie daruita simbolic de PRM, pentru a sublinia strigaturile tribunului adresate domnului Basescu si care evidentiau slabiciunea bine cunoscuta: betzivule !...

Potrivit spuselor lui Patapievici, atitudinea tribunului a fost revoltatoare... Il asculta cineva ? Nu prea cred....

Shi iata ca din zburataceala prost gandita de domnul Basescu au ieshit un castigator, dar si un perdant.... Cashtigatorul este tribunul... Perdantul este preshedintele PSD care s-a dovedit, inca o data, un lash... Pai, cu asemenea conducator, sa nu ne miram daca toti cetatzenii mintziti de PSD sau indushi in eroare de frazele sforaitoare ale lui Mircea Geoana, vor vota PRM... Iah sa fi iesit din urme Oprescu... Parca era altfel, nu-i asa ?

Iar viata alege intotdeauna, cele mai ushoare victime... De aceea Basescu il critica acum pe Mircea Geoana... Ca pe tribun, nu prea indrazneshte ! Shi uite, dom&#8217;le, ce inseamna sa conduci prost. Dupa ureche sau la cacialma... Sau sa consideri Presedintzia Romaniei ca pe timona unui vas...

alphabnz
2006-12-20 10:01:55

doua romanii

exista doua Romanii:una mica ,civilizata,cu respect pentru lege si cultura si una mare inculta,preistorica.Din pacate aceasta Romanie mare il trimite pe wc tudor in parlament si l-a tinut 10 ani presedinte pe iliescu.Degeaba ii acuzam pe monstruletii politici, vina primordiala e a celor care le-au dat girul.acesti manelisti ,vadimisti,becalisti,iliescieni cu care intram nemeritat intr-o Europa civilizata care ne va cunoaste astfel hidosenia in toata micimea ei.Apartinem geografic Europei,vom apartine si politic ,nu pentru ca am merita ci pentru ca asa s-au facut jocurile de cei mari,dar nu vom apartine civilizatiei si culturii Europene nici peste 100 de ani.Civilizatie nu inseamna doar internet si un mertan sub fund ci mult mai mult,iar speranta care altadata venea de la studenti e moarta pentru ca din camine urla guta maimuta si se recruteaza membrii prm ,png si psd.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 10:12:19

Re: De ce H.R.Patapievici ? / Asa-i 100%!

La 2006-12-20 09:09:13, martor46 a scris:

> In ziarul de ieri mi-am expus parerea. Nu stiu din ce motive nu am
> aparut pe lista.......... De ce H.R.Patapievici trebuie sa depuna la
> parchet plangere ? Romania intra in Uniunea Europeana peste 10 zile.
> Romania va fi drastic monitorizata. Parchetul trebuie obligatoriu sa
> se autosesizeze si sa le deschida dosar penal atat lui Vadim cat si
> lui Vacaroiu. Amandoi pot linistiti sa fie condamnati pentru
> subminarea economiei nationale. Vadim care a provocat si mentinut
> scandalul si Vacaroiu care a toleerat. Trebuie sa recunoastem ca
> Romania a primit o mare bila neagra exact la intrarea in Uniunea
> Europeana. Atata timp cat Romania nu va scoate in afara legii
> partidele extremiste, bilele negre vor fi cotatiile UniunIi Europene
> pentru Romania.
>

Marcus Aurelius
2006-12-20 10:14:24

Complicitati politice .........

Despre Vadim ce s-ar mai putea spune ? E un caz care ar trebui sa intre in cartile de psihiatrie .
Marea problema a Parlamentului Romaniei si a celor care compun aceasta institutie a statului e aceea ca accepta in mod tacit astfel de manifestari huliganice. Nicolae Vacaroiu era informat de dimineata asupra evenimentelor care aveau sa se desfasoare in plenul sedintei pe care (in mod pur teoretic) a condus-o .
Chiar in acea seara , Vadim , printre alte prostii si injurii (specialitatea casei) pe care le debita frenetic , a lasat sa-i scape porumbelul din cusca . Inainte de inceperea minunatei sedinte l-a informat pe Vacaroiu despre ceea ce avea de gand sa faca in incercarea de a stopa " lovitura de stat pe care o planuia Basescu" (citat din declaratia lui Vadim facuta in emisiunea lui Robert Turcescu ) .
Vina principala pentru ceea ce s-a intamplat in timpul sedinte o are Vacaroiu . Spectacolul pregatit de Vadim era previzibil avand in vedere ca el era vizat si de "disponibilitatea" pe care o are pentru astfel de scandaluri .

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-20 10:16:28

Re:Tranzitia de la Despotism la Libertate / Da e usor de vorbit adevaruri dar practica e foarte gre

La 2006-12-20 04:39:34, Machiavelli a scris:

>
> [Inspirat din Machiavelli, Discursurii, XVI]
>
> Multe exemple din istoria antica arata cat e de dificil pentru un
> popor care s-a obisnuit cu o guvernare despotica sa traiasca in
> libertate, daca din intamplare reuseste sa o cucereasca.
>
> Instinctului de Libertate
>
> Ne putem astepta ca acest lucru sa fie dificil pentru ca un asemenea
> popor se aseamana cu un animal salbatic, care, cu toate ca prin natura
> lui este o fiara care a trait in libertate, a fost tinut mult timp
> intr-o cusca si i s-a dat de mancare; si cand dintr-odata i se
> deschide usa custii, instictul o va indemna sa se reintorca in
> libertate, dar nemai stiind cum sa-si castige existenta si cum sa se
> apere de dusmani, va cadea din nou in cursa unora care vor incerca sa
> o readuca la captivitate. Acelasi lucru se intampla si cu un popor
> care nu a fost obisnuit sa se conduca el singur; pentru ca, nestiid
> cum sa se administreze sau sa se apare sau sa atace, necunoscand-i sau
> neffind cunoscut de conducatorii altor state care ar putea sa-l ajute,
> el in curand va fi subjugat, de cele mai multe ori sub un jug mult mai
> greu decat de cel de care a scapat. Aceasta dificultate apare chiar
> daca majoritatea oamenilor nu sunt in intregime corupti si binele inca
> mai reuseste sa invinga raul; dar daca toti oamenii sunt corupti,
> atunci ei isi vor putea mentine cu greu libertatea pe termen lung.
>
> Dusmanii Statului
>
> In afara de cele mentionate pana acum mai apare o alta dificultate,
> care este, ca staul care devine liber isi face lui insusi dusmani si
> nu prieteni. Toti aceia care au fost privelegiati, beneficiind de
> abuzurile despotului si imbogatinduse la adapostul lui si care, nemai
> avand aceste avantaje, vor deveni dusmani statului si vor incerca sa
> reinstaureze un regim despotic, ca in felu acesta sa-si recastige
> puterea si avantajele de care se bucurau inainte. Mai mult, un stat
> care si-a castigat libertatea, nu-si face prieteni si pentru ca, in
> contrast cu despotismul, in acel stat premiile se acorda pe baza unor
> reguli corecte si bine stabilite de la care nu se abate nimeni
> niciodata. Iar cei care accepta aceste premii nu se considera
> obligati fata de nimeni, pentru ca ei sunt convinsi ca acestea le
> revin pe meritele lor. Dintre avantajele de care se bucura poporul
> unui stat liber se numara faptul ca nimeni nu se atinge vreodata de
> proprietatea sa; si ca el si urmasii sai vor trai fericiti
> folosindu-se de ea fara sa le fie teama de vreun rau; si ca nimeni nu
> va pata vreodata onoarea sotiilor sau a ficelor lui, or a lui insusi.
> Dar toate aceste avantaje nu-i vor face pe unii oameni sa aprecieze
> libertatea in timp ce ei se bucura de ea; pentru ca, asa-i natura
> omului, un-i om fericit ii vine greu sa se gandesca la rau atat timp
> cat ii merge bine.
>
> Fii lui Brutus
>
> Deci, dupa cum se vede, un stat care si-a castigat recent libertatea
> isi face dusmani si nu prieteni. Dar ca sa previna aceasta
> inconvenienta, nu exista alta solutia mai buna si necesara decat sa-i
> extermine pe fii lui Brutus, care, dupa cum e stiut din istorie, au
> conspirat impreuna cu alti tineri romani pentru nici un alt motiv
> decat acela ca in statul liber de curand instaurat ei nu mai aveau
> aceleasi avantaje enorme de care s-au bucurat pe vremea statului
> despotic; deci libertatea poporului li se parea acestora ca sta in
> cale fericirii lor. Oricine va guverna un stat de curand eliberat fara
> ca sa-i elimine pe cei care se opun noiilor oranduieli, nu va sta la
> conducere prea mult timp. Pentru ca dusmanii noului stat sunt putini
> la numar, un conducator poate usor sa-i elimine pe acestia fara sa-si
> faca mari probleme, pe cand daca acesta isi atrage ura maselelor de
> oameni, nu va putea niciodata sa le supuna; si cu cat se poarta mai
> rau cu ele cu atat mai repede isi pierde autoritatea fata de ele; si
> deci, cea mai buna solutie este sa-i elimine pe dusmanii noului stat
> si sa incerce sa-si castige bunavointa poporului.
>
> Razbunare si Libertate
>
> Un conducator care cauta sa castige bunavointa unui popor de curand
> eliberat si ostil lui, ar trebui mai intai sa afle ce vrea cu
> adevarat poporul si va afla ca acesta vrea doua lucruri: primul, sa se
> razbune pe toti aceia din cauza carora a avut de suferit si al doilea,
> sa-si recapete libertatea. Pe prima, conducatorul, ar pute-o satisface
> in intregime iar pe a doua numai partial. Cea de a doua neputand-o
> satisface complet, el ar trebui sa afle motivele pentru care oamenii
> isi doresc libertatea si va afla ca o mica parte dintre ei vor sa fie
> liberi cu scopul de ai comanda pe altii, iar toti ceilalti, care
> constitue marea majoritate, isi dorect liberitatea ca sa traiasca
> intr-o mai mare siguranta. In toate statele libere, indiferent de cun
> sunt organizate, niciodata nu sunt prea multi cetateni care ajung
> intr-o pozitie care le da puterea sa comande. Cu acestia putini e usor
> de descurcat, fie inlaturandu-i fie dandu-le anumite functii publice
> care sa-i multumeasca. Pe cei multi, care nu doresc altceva decat sa
> traiasca in siguranta, e usor de satisfacut prin infiintarea de
> institutii si legi care sa intareasca in acelasi timp atat siguranta
> intregului poporului cat si a conducatorui. Deci, daca un conducator
> ia masuri ca sa-i multumeasca atat pe cei putini cat si pe cei multi
> imediat dupa ce poporul si-a castigat libertatea si daca oamenii vad
> ca el nu incalca legile, atunci lumea va fi in scurt timp multumita si
> va trai in liniste si ordine, altfel acel conducator va regreta mai
> tarziu ca nu a luat la timp masuri mentionate ca astfel sa previna
> incalcarea zilnica a legilor de catre oameni.
>
>
>
>
>

radu moldovan
2006-12-20 10:17:31

Golanul senator

Din nou Vadim Tudor ne-a dovedit calitatile sale de om "cult" , trecut prin multe cirezi . Ai ramas acelas palavragiu , scandalagiu si mincinos
Rusine Corn-ele !

gili
2006-12-20 10:40:55

Re: nenea gili

Plec de la ideea ca se cunostea dinainte ce vor face baietii lui Vadimelu Nebunelu .
Totodata afirm si vad ca esti de acord cu mine ca datul in stamba al berbecilor a fost benefic pentru onorabil , n'asa? Pai aici ie ... schepsisul.
Nu ma gindesc la baraje , scutieri , bastoane si alte alea.
Era suficient ca grupul peremeilor sa fie dirijat spre locurile de la balcon astfel incit sa nu poata alcatui un bloc compact , dar si daca pusul poalelor in cap ar fi continuat , atunci SPP-ul era OBLIGAT sa ia masuri de evacuare a lojelor "infectate" .
Ori serviciul adopta o atitudine extrem de pasiva , atitudine care naste semne de inttrebare nu numai mie , ci si multora dintre participantii directi la eveniment , atitudine pasiva care incurajeaza hoarda de neispraviti , n'asa?
Daca ai fi vazut transmisia ai fi putut observa ca la un moment dat Basescu se adreseaza extrem de satisfacut de cursul evenimentelor onorabilului Vacaroiu "domnule presedinte , eu pot continuua..." , cu alte cuvinte , nu-i nicio problema , nu ma deranjeaza , continuati si voi , continuui si io.
Adresarea intr-o astfel de situatie , fireasca si corecta ar fi fost ... " domnule presedinte , va rog sa restabiliti ordinea ...", n'asa?
In concluzie , daca SPP-ul a fost luat prin surprindere si paralizat de actiunea huliganica a neispravitilor de peremei rezulta ca :
1.Conducerea SPP este incompetenta.
2.Departamentul de informatii al SPP este in plop si plopul in virful dealului , maninca de pomana bani publici, ar fi putut macar sa stie ceea ce s-a scris in toate jurnalele .
3.Seful obiectivului de paza si aparare Camera Deputatilor este depasit total de cerintele functiei.

Ai auzit de fro critica ceva , de mustrari macar , ca sa nu mai zic de alte sanctiuni normale si firesti , n'asa?
Mai ie de stiut ca baietii de la SPP sunt al dracului de bine pregatiti si pot sa faca fata unor astfel de evenimente , crede-ma ca stiu ce vorbesc cind afirm lucrul asta.
Si atunci , nu ramine intrebarea ... De ce nu au actionat in niciun fel , macar de ochii lumii , incurajind prin pasivitate escaladarea evenimentelor ?

Arogantu'
2006-12-20 11:56:58

Pentru Gilica

"Realist, Jalnic comportament!
Pana in ziua de Luni am crezut in Vadim!
Dar acum ce e si cine e Vadim?
Un circar fara pereche!
Ma asteptan la ceva asemanator din partea PSD, dar din partea PRM care ii credeam niste parlamentari chibzuiti?
Acum cred si eu ca Vadim are o problema!
Nu zic ca nu are dreptate, dar s-a comportat ca un huligan.
Tribuna este infiintata ca sa asculti ce spune caea persoana.
Daca dorea sa arate ce devotat este pentru tara putea sa aibe rabdare si apoi sa ieie cuvantul la tribuna!
Si eu aveam dreptul sa aud ce zi ce presedintele tarii!
Sunt direct indreptatit sa ascult un presedinte in parlament, datorita faptului ca sunt cetatean al acestei tari si am traait o parte din viata si in comunism, bine ca nu mult.
Vadim traieste cu impresia ca tara este numai al lui.
De aceea il admir pe Becali!"
=====================================================
Iote, Gilica nene, ce scrie unul pe pagina lui antena3 (www.antena3.ro).
Cam despre reactia asta iti povesteam si eu ieri - ma tem ca asta s-a urmarit si veceul national a luat plasa !

La 2006-12-20 10:40:55, gili a scris:

> Plec de la ideea ca se cunostea dinainte ce vor face
> baietii lui Vadimelu Nebunelu .
> Totodata afirm si vad ca esti de acord cu mine ca datul in
> stamba al berbecilor a fost benefic pentru onorabil , n'asa? Pai aici
> ie ... schepsisul.
> Nu ma gindesc la baraje , scutieri , bastoane si alte alea.
> Era suficient ca grupul peremeilor sa fie dirijat spre locurile
> de la balcon astfel incit sa nu poata alcatui un bloc compact , dar si
> daca pusul poalelor in cap ar fi continuat , atunci SPP-ul era OBLIGAT
> sa ia masuri de evacuare a lojelor "infectate" .
> Ori serviciul adopta o atitudine extrem de pasiva , atitudine
> care naste semne de inttrebare nu numai mie , ci si multora dintre
> participantii directi la eveniment , atitudine pasiva care
> incurajeaza hoarda de neispraviti , n'asa?
> Daca ai fi vazut transmisia ai fi putut observa ca la un moment
> dat Basescu se adreseaza extrem de satisfacut de cursul evenimentelor
> onorabilului Vacaroiu "domnule presedinte , eu pot continuua..." , cu
> alte cuvinte , nu-i nicio problema , nu ma deranjeaza , continuati si
> voi , continuui si io.
> Adresarea intr-o astfel de situatie , fireasca si corecta ar fi
> fost ... " domnule presedinte , va rog sa restabiliti ordinea ...",
> n'asa?
> In concluzie , daca SPP-ul a fost luat prin surprindere si
> paralizat de actiunea huliganica a neispravitilor de peremei rezulta
> ca :
> 1.Conducerea SPP este incompetenta.
> 2.Departamentul de informatii al SPP este in plop si plopul
> in virful dealului , maninca de pomana bani publici, ar fi putut macar
> sa stie ceea ce s-a scris in toate jurnalele .
> 3.Seful obiectivului de paza si aparare Camera Deputatilor
> este depasit total de cerintele functiei.
>
> Ai auzit de fro critica ceva , de mustrari macar , ca sa nu mai
> zic de alte sanctiuni normale si firesti , n'asa?
> Mai ie de stiut ca baietii de la SPP sunt al dracului de bine
> pregatiti si pot sa faca fata unor astfel de evenimente , crede-ma ca
> stiu ce vorbesc cind afirm lucrul asta.
> Si atunci , nu ramine intrebarea ... De ce nu au actionat in
> niciun fel , macar de ochii lumii , incurajind prin pasivitate
> escaladarea evenimentelor ?
>
>
>

Katty
2006-12-20 13:15:46

Re: de ce e numit Patapievici ,,limbric"!?

Katty
2006-12-20 14:03:26

Re: de ce e numit Patapievici ,,limbric"!?

doinitzac
2006-12-20 14:10:53

tara nimanui

Este trist, dar adevarat. S-a petrecut un act de toata rusinea in Parlament. Indiferent de ce a facut Basescu, indiferent de ce a scris Patapievici, asa ceva nu trebuia sa se intample.
Parerea mea este ca vinovati principali de cele intamplate sunt provadimistii, cei care l-au votat pe el si partidul lui. Era sa ne alegem cu el chiar presedinte. Ar fi fost o tragedie. Pe tinerii , care il proslavesc ii deplang si-i rog sa citeasca mai mult , sa caute adevaruri, sa nu se lase prada instinctelor primare.
Pacat, Romania seamana cu tara nimanui.

Nitu Rodica
2006-12-20 14:28:14

Re: doua romanii

La 2006-12-20 10:01:55, alphabnz a scris:

> exista doua Romanii:una mica ,civilizata,cu respect pentru lege si
> cultura si una mare inculta,preistorica.Din pacate aceasta Romanie
> mare il trimite pe wc tudor in parlament si l-a tinut 10 ani
> presedinte pe iliescu.Degeaba ii acuzam pe monstruletii politici, vina
> primordiala e a celor care le-au dat girul.acesti manelisti
> ,vadimisti,becalisti,iliescieni cu care intram nemeritat intr-o Europa
> civilizata care ne va cunoaste astfel hidosenia in toata micimea
> ei.Apartinem geografic Europei,vom apartine si politic ,nu pentru ca
> am merita ci pentru ca asa s-au facut jocurile de cei mari,dar nu vom
> apartine civilizatiei si culturii Europene nici peste 100 de
> ani.Civilizatie nu inseamna doar internet si un mertan sub fund ci
> mult mai mult,iar speranta care altadata venea de la studenti e moarta
> pentru ca din camine urla guta maimuta si se recruteaza membrii prm
> ,png si psd.
>
Intru totul de acord cu dumneavoastra;nimc in plus de adaugat.

ucetatean
2006-12-20 14:30:28

Rusinea de a fi Roman..>!!!!

Mi rusine sa spun ca sant Roman...! Daca pana mai eri imi era rusine sa spun ca sant Roman datorita unor persoane care au facut tot felul de lucruri murdare prin Europa..Acum imi este rusine sa spun ca sant Roman pentru ca cei alesi de noi au un comportament sub urban...mai rau ca " fetele usoare" de pe centurile marilor oras...! Cred ca ni se datoreaza in mare masura cea ce se intampla in Parlamentul Romaniei ....asta este Poporul noi am ales sa trimitem oameni care nu ne fac cinste si onoare ...Si pe langa NOI un mare Vinovat este si PRESA.!!! Datorita Presei au ajuns acesti " Oameni " sa faca asa ceva !! Se pare ca " cainele de paza al Democratiei" este doar un caine care nu are ochi sa vada ..si Minte sa gandeasca .. Domnilor din Presa si TV ...mai lasati asemenea Gunoie sa se ocupe Salubrizarea de EI !!!

Rollo
2006-12-20 14:33:47

Gainar si mahalagiu.

O persona care cu greu poate fi incadrata in randul fiintelor umane araata a un om dar nu se comporta ca atare.
Violnta verbala si si chiar mai mult.
Cam asa sunt si sustinatorii lui " soune-mi cu cine te aduni c a sa-ti spun cine esti".

Oare cat timp va ma fi tolerat un astfel de comportament? e tuturor.un neg pe scena politica face galagie sa fie bagat in seama . Daca nici acum nu il baga cineva la racoare inseamna ca in Romania nu s-a schimbat nimic s justitia e o impla marioneta.

Tov Vacaroiu a actionat firesc si normal - pt cei ca el sa rectioneze in virtutea fricii probabil pt el asta ine loc de coloana vertebrala sau in sufletul sau comunist sedinta de ieri a fost o tragedie.

IN final e bine ca cineva a avut curajul sa loveasca hotarat cu piciorul in partea dorsala a comunismului. pardon a cadravrului comunismului care se decompune incet dar sigur si care acum inca PUTE si ne afecteaza viata

Sobru
2006-12-20 14:41:53

Re: Ia te uita!

Asta este, ai voie sa injuri si sa huidui in Parlament. Urat, necivilizat sau altfel, asta este. A sesizat bine si Jelev. Parlamentul pentru asta e facut, ca scandalul dintre politicieni sa consume energia taberelor reprezentate de ei, care altfel s-ar omori in strada.
Chestia cu Vadim "penal" e o cretinitate, si Pavelescu a explicat foarte bine cum trebuie pusa problema.


Si gilica, SPP n-are ce cauta in a opri "comediile" politice. Asta ne mai lipsea, politie in Parlament. Poate asta si-ar dori neispravitul din fruntea tarii.
Sa nu exageram, zgomotul si banerele nu sint ilegalitati! Abia asteapta securistul sa spuna ca manifestatiile de protest "necivilizate"(cine va stabili asta?) sint ilegale. Sa n-o luam pe aratura.
SRS bate campii. Mi-e si sila de luarile astea de pozitie care nu se iau pe baza de principii ci pe simpatii sau antipatii personale. I-a dat ieri bila alba lui Basescu doar pentru ca are un meci cu Vadim de multa vreme.
L-am vazut mai deunazi si pe Nistorescu facand spume la gura si propunand niste imbecilitati anti-democratice de-ti statea mintea-n loc, doar pentru ca nu stiu ce ii facuse Becali. Propunea nici mai mult nici mai putin ca ziaristilor care ii fac publicitate lui Becali vorbind despre el, sa le fie interzis sa mai practice meseria.
Cam asta e generatia formata in comunism, oameni de nimic, gunoaie, care nu pricep nimic din regulile democratiei si ale respectului pentru liberatatea celuilalt. Toti la fel, chiar daca la un moment dat se afla pe o pozitie corecta.
L-am vazut si pe Liceeanu ce tampenii putea sa spuna luandu-i apararea lui Basescu pentru condamnarea comunismului, infierandu-i pe critici, doar pentru ca se aflau vezi Doamne de aceeasi parte cu Vadim. Probabil ca la fel gandeau si idiotii care s-au dat cu Ceausescu pentru ca a condamnat invazia din Cehoslovacia.

Sobru
2006-12-20 14:43:26

Re: citesc si ma crucesc

Pavelescu are perfecta dreptate. Habar n-aveti ce-i aia regula de drept in democratie. Injuraturile nu intra la penal.

Alcor
2006-12-20 14:52:26

E greu sa inveti democratia!

Mai ales atunci cand esti manipulat! In toate parlamentele lumii " alesii" recurg la tot felul de mijloace ca sa-si manifeste aprobarea sau dezaprobarea fata de anumite chestiuni discutate: aplauze, huiduieli,vociferari, tot felul de cadouri simbolistice, impartiri de palme sau pumni ( au fost si cazuri din acestea).Chestia cu Patapievici este clara : Patapievici l-a provocat pe Vadim la afirmatia acestuia despre Rege ( gasiti aceasta in ziarul de ieri ).In ce calitate a facut Patapievici afirmatiile respective ? In calitate de invitat? Cand cineva te invita in casa ,nu-i bati obrazul.

Coga
2006-12-20 15:20:18

Re: de ce e numit Patapievici ,,limbric"!?

houranos14
2006-12-20 15:44:05

De ce a scris Patapievici Politice? Pentru cei care se intreaba de ce a fost numit <<limbric>>

CALUGARUL
2006-12-20 15:47:13

Re: E greu sa inveti democratia!

La 2006-12-20 14:52:26, Alcor a scris:

E greu sa inveti democratia!

___________


Sa invetzi democratzia ? Nici vorba nene Alcorule. Democratzia e un spital de nebun, incare totzi tzipa din totzi rarunchii lor, dar nimeni nu-i asculta, decit infirmierii dotatzi cu bite, camashi de fortza, injectzii de neutralizare. Ce-a fost alaltaieri in parlament n-a fost altceva decit o rabufnire, un puseu shi o injectzie. Miine nebunii se vor democratiza din nou. Trast mi !


Katty
2006-12-20 16:11:50

Re: De ce a scris Patapievici Politice? Pentru cei care se intreaba de ce a fost numit <<limbric>>

CALUGARUL
2006-12-20 16:21:44

Re: Cel mai deshtept, cedeaza !

CALUGARUL
2006-12-20 16:25:18

Re: Rusinea de a fi Roman..>!!!!

La 2006-12-20 14:30:28, ucetatean a scris:

Mi rusine sa spun ca sant Roman...!


___________Pai cine-a zis ca ieshti, bre ? Ai auzit de Cuba ? A ? Vezi ? Mai ai o shansa. Cubanezilor nu le ie rushine deloc. Nici numai au ! Au numai frunze de artzar. Asha ca ? Taietzi-o shi fa cerere de azil pulitic la cubanezi !

octaaa
2006-12-20 16:28:33

Re: Ia te uita! Pai io m-am uitat , m-am uitat si inca bine ...

Gili, pai tocmai Basescu a iesit invingator din toata chestia asta. Cel putin pentru moment. Caci majoritatea covarsitoare a romanilor il critica pe Vadim si toate actiunile din Parlamen ale PRM-istilor. SI pe buna dreptate o fac.
Iar cei mai multi dintre ei merg pe principiul "intru-cat Vadim si PRM reprezinta raul, atunci e clar ca Basescu si cu Patapievici reprezinta binele". Eu unul nu sunt de acord cu asta. Dar, pentru moment, consider ca Basescu a obtinut o victorie din pct de vedere electoral.
Nu cred insa ca totul a fost planificat dinainte. Caci oricum, consider ca Basescu va avea de pierdut pe termen lung. Vadim, desi nu mai poate sari de 20%, poate face inca jocuri importante. Sa nu uitam ca datorita lui a castigat Basescu in 12 decembrie 2004. Daca Vadim nu zicea public ca il sustine pe Basescu, ma intreb daca l-ar mai fi votat sustinatorii sai. Suficienti pentru a face diferenta intre Basescu si Nastase. Repet, Vadim nu mai poate creste, dar poate ataca mai dur pe unul sau pe altul, astfel incat simpatizantii sai sa dea voturi negative pentru unul sau pentru altul. Si mai ales pentru nehotarati.

Sobru
2006-12-20 16:31:02

Re: E greu sa inveti democratia!

Taci calugare, ca ai luat-o pe aratura. In Parlament se pot intampla si astfel de chestii. Democratia nu inseamna placerea unui sau altuia, nici a matale.
Grave nu sint huiduielile sau banerele, ci incalcarile Constitutiei.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00976 sec.