Ziua Logo
  22:19, miercuri, 4 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-28
EuroParlamentar din SUA (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2006-12-27 23:04
O Solutie pentru a Distruge Coruptia in Romania

Coruptia apare in orice activitate, dar situatia cea mai grava este atunci cand justitia si politia sunt corupte pentru ca aceasta previne distrugerea coruptiei din celelate activitati.

Metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a cat mai multor persoane din aceste doua organizatii pentru ca poporul prin votul sau este singurul care vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii lui.

De exemplu, in statul California judecatorii sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai ca sa distruga coruptia care ar rezulta din numirea acestora. Mai mult, la nivel de judet (county) atat procurorul sef (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt alesi prin vot popular.
Numai dupa ce coruptia in justitie si in politie sunt distruse, atunci este posibil ca justita si politia sa aplice legile si pedepsele celor celor corupti din celelalte activitati.

Una din solutiile care ar distruge in mare masura coruptia existenta in Romania este descentralizarea administrativa si financiara la nivel de judet care ar putea fi implementata in felul urmator:

-fiecare judet va fi impartit in districte cu o populatie de circa 5.000 de alegatori si cate un consilier judetean va fi ales din fiecare district cu un mandat de 2 ani. In felul acesta fiecare consilier judetean va reprezinta interesele poporului din district, nu ale unui partid, iar mandatul de 2 ani ii va stimula sa tina legatura stransa cu alegatorii din districtul si va reduce coruptia.

- consiliul judetean va numi, cu un mandat de un an, cate un oficial judetean pentru fiecare din urmatoarele functii: (1) inspector-sef de politie al inspectoratului judetean de politie, (2) procuror-sef al tribunalului judetean, (3) inspector general scolar al inspectoratul scolar judetean, (4) director al directiei de sanatate publica judeteana, (5) avocat aparator public, (6) asesor, (7) colector de taxe si imposite, (8) director al serviciilor sociale si adoptiilor, (9) director al personalului, (10) director al parcurilor, (11) doctor criminalist, (12) inspector al drumurilor, (13) inspector al vanatului si pescuitului sportiv, (14) inspectorul al vamilor, (15)director general al tresoreriei judetului, (16) auditor si garda financiara, etc. Mandatul acestor oficiali judeteni va fi numai de un an tocmai ca sa distruga coruptia.

- TVA-ul incasat in fiecare judet va ramane in trezoreria acelui judet si va fi folosit la finantarea serviciilor prestate de judet (politie, scoli, spitale, etc)

Constantin Timoc lucreaza cu NASA de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala in Timisoara din 1989; el va candida independent la Parlamentul European in 2007 cu un program de a crea locuri de munca cat mai bine platite din fondurile de aderare descris in detaliu pe website-ul "Timoc".


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00657 sec.