Ziua Logo
  20:07, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-12-13

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

bazileus
2006-12-12 23:53:50

Pentru Emi-Grant..

Dupa cum vezi stimabile ,poza de mai sus arata ca nu totzi chilienii au fost si sant impotriva lui Pinochet.Cat despre cele scrise despre postarea mea; daca atata ai intzeles cat ai scris imi pare f .rau!..fiecare cu simpatiile lui..se pare ca ale noastre nu coincid.Daca e sa ma iau dupa "numele tau"esti plecat din tzara,probabil ai emigrat in Cuba.!...patria o muerte,viva la revolution,viva el Fidel!...itzi place asa ???!

emi grant
2006-12-13 01:01:19

Flori-ganduri,omului care e "OM"

ValVerde
2006-12-13 01:24:57

Pinochet

Romanul are o vorba...nu poti sa faci omleta fara sa spargi ouale.
La inceputul anilor '70 Pinochet nu avea solutii usoare. A ales-o pe cea care (conform cu constiinta lui si a multor altora ) aducea un numar mai mic de victime.

Cu l-ati judeca astazi pe un general roman care in anii '50, in mod ipotetic, ar fi luat cirmele, ar fi dat de pamint cu vreo 1000 de comunisti si ar fi aliat tara cu democratiile occidentale eliberind-o definitiv de comunism. ???
50 de ani de teroare rosie ne dau o alta perspectiva, nu e asa?

Daca astazi Chile este tara infloritoare care este, i se datoreaza lui Pinochet.
Sint de acord ca s-au facut greseli, dar rezultatele il absolva

Raquel
2006-12-13 04:16:47

Re: Pinochet = Hitler

ValVerde, criminalul nu facea omleta, iar ouale alea erau mii de oameni pe care i-a ucis. Presupun ca doar frica de pedeapsa te impiedica s-i faci si elogiul lui Hiler, care si el a ucis la greu comunisti si nu numai.
Mai scrii in final ca "Sint de acord ca s-au facut greseli, dar rezultatele il absolva" - asa ai fi gandit daca printre victime ar fi fost parintii tai, sau alte rude apropiate ?! Rezultatele il absolva sau nu, dar iadul sigur s-a bucurat sa-l inghita, iar in istorie va ramane alaturi de toti criminalii omenirii.Oriana
2006-12-13 04:48:08

Pinochet = Hitler ? si Allende ce era, adjunctul lui Hitler ???

Oriana
2006-12-13 04:53:23

"cineva " e certat cu ISTORIA !

ValVerde
2006-12-13 05:59:59

Re: Pinochet = Hitler

D-na Raquel, mi-e dificil sa inteleg rationamentul d-vs.
Sint optiuni tragice, dar trebuie sa alegi in speranta ca decizia ta o sa aiba cele mai mici consecinte neplacute.
Intre instaurarea comunismului cu toate consecintele ce le implica, (e nevoie sa le detailez?, unde ati trait in ultimii 50 de ani?) si lupta pe viata si pe moarte impotriva comunismului, asi alege si azi sa lupt alaturi de cineva ca Pinochet. Daca familia mea ar fi fost cineva care sa lupte pentru comunism, eu as fi crescut cu idei diferite si n-as pune mesaje de genul asta pe forum. Asi lupta pentru icoane in scoli, asa cum fac majoritatea fostilor activisti care s-au reorientat in conformitate cu cerintele timpurilor noi.
In rest doamna, nu, nu mi-e frica sa spun ce gindesc. Hitler nu indeplineste criteriile mele de a fi considerat un personaj istoric cu influenta pozitiva.
Cit despre Pinochet, e un personaj controversial si asa cum d-vs il considerati candidat pt iadul d-vs, eu cunosc multi oameni inclusiv peste 20 de chilieni cere pot jura ca se va duce in ParadisLa 2006-12-13 04:16:47, Raquel a scris:

> ValVerde, criminalul nu facea omleta, iar ouale alea erau mii de
> oameni pe care i-a ucis. Presupun ca doar frica de pedeapsa te
> impiedica s-i faci si elogiul lui Hiler, care si el a ucis la greu
> comunisti si nu numai.
> Mai scrii in final ca "Sint de acord ca s-au facut greseli, dar
> rezultatele il absolva" - asa ai fi gandit daca printre victime ar fi
> fost parintii tai, sau alte rude apropiate ?! Rezultatele il absolva
> sau nu, dar iadul sigur s-a bucurat sa-l inghita, iar in istorie va
> ramane alaturi de toti criminalii omenirii.
>
>
>
>
>

origen
2006-12-13 09:14:19

jumatati de masura si de adevar

Pinochet e calificat de stangisti drept "criminal". se uita insa anumite avantaje pe care regimul lui le-a impus. apoi a stavilit comunismul in Chile.

http://www.brusselsjournal.com/node/1747

nu in ultimul timp, stanga se leaga de 3000 de oameni disparuti sub regimul lui in Chile, insa cine isi mai aminteste de sutele de mii de tarani mexicani masacrati de regimul marxist in anii 40? Christeros, asa cum sunt cunoscuti.


Oriana
2006-12-13 11:45:43

jumatati de masura si de adevar: "Chilli con carne"

Christeros.

Formidabil blog, brusselsjournal, dupa gatesofvienna, e preferatul meu. In alt blog elvetian, "le Mont de Sisyphe" am dat de multe articole vechi, din presa internationala cu analize excelente scrise de ziaristi cunoscuti.
Daca te intereseaza, uite linkul, ai sa gasesti art. in engleza si franceza.

"Chilli con carne"

http://fare.livejournal.com/6675.html

La 2006-12-13 09:14:19, origen a scris:

Pinochet e calificat de stangisti drept "criminal". se uita insa anumite avantaje pe care regimul lui le-a impus. apoi a stavilit comunismul in Chile.

http://www.brusselsjournal.com/node/1747

nu in ultimul timp, stanga se leaga de 3000 de oameni disparuti sub regimul lui in Chile, insa cine isi mai aminteste de sutele de mii de tarani mexicani masacrati de regimul marxist in anii 40?

Christeros, asa cum sunt cunoscuti.

Sandu28
2006-12-13 14:21:15

Pinochet a fost un criminal odios!

Pinochet a fost un criminal odios care a suprimat democratia legitimia din Chile si a instaurat o dictatura feroce. Nu mai deturnati adevarul, chilienii au iesit in strada sa-si manifeste bucuria la moartea lui.

Sandu28
2006-12-13 14:22:19

Re: Pentru Emi-Grant..

Imensa majoritate a chilienilor sunt impotriva criminalului Pinochet, asa ca lasa aburelile!


La 2006-12-12 23:53:50, bazileus a scris:

> Dupa cum vezi stimabile ,poza de mai sus arata ca nu totzi chilienii
> au fost si sant impotriva lui Pinochet.Cat despre cele scrise despre
> postarea mea; daca atata ai intzeles cat ai scris imi pare f
> .rau!..fiecare cu simpatiile lui..se pare ca ale noastre nu
> coincid.Daca e sa ma iau dupa "numele tau"esti plecat din
> tzara,probabil ai emigrat in Cuba.!...patria o muerte,viva la
> revolution,viva el Fidel!...itzi place asa ???!
>

Raquel
2006-12-13 16:08:28

Re: Pinochet a fost un criminal odios!

Ba chiar au cantat si dansat, ca la fiesta ! cu sutele de mii.

Oriana
2006-12-13 18:25:18

Pinochet a fost un criminal odios! Da, dar DUPA marxistul Allende

Pinochet, DUPA Salvador Allende, MARXISTUL, o fi fost un criminal odios! De komunisti

Pe mine nu ma incanta nici unul, nici altul, dar daca e vorba de adevar, ei bine adevarul este unul: Allende este CAUZA, Pinochet este EFECTUL.
Si poti tu sa te invarti ca un titirez, pt. cauza marxista - si tot ce au facut amandoi- ca n-ai sa schimbi istoria de o singura virgula.

Pariez pe un porc de Craciun ca nici nu te-ai sinchisit sa te documentezi, am dat link peste links, dar deh, cand unu' e batut in cap de preconceptii marxiste, n-ai ce-i face dom'le, e boala veche si incurabila !

La 2006-12-13 14:21:15, Sandu28 a scris:

> Pinochet a fost un criminal odios care a suprimat democratia legitimia din Chile si a instaurat o dictatura feroce. Nu mai deturnati adevarul, chilienii au iesit in strada sa-si manifeste bucuria la moartea lui.
------------------
Baiatu', aici nimeni nu deturneaza nici macar o trotineta, documentele sunt sub nasul tau, nu mai bate campii, ca la tv au dat si chilieni care plangeau dupa el, haida deh, nu mai minti ca o valiza, ca se vede.

Dan Ottiger Dumitrescu
2006-12-13 18:49:46

Augusto Pinochet a smuls Republica Chile din ghearele comunismului

Acesta este motivul major al infernalei campanii de presà orchestratà de peste 30 de ani impotriva Generalului Pinochet. Din 1982, de cand m-am refugiat in Elvetia, am constituit o multime de dosare cu taieturi din ziare occidentale (francofone) care ilustreaza fara nici o posibilitate de a gresi simpatiile nedisimulate ale imensei majoritati a acestei prese pentru iluzoriul "paradis rosu".
Ca jurnalist free lance, am constatat o aversiune organica a acestor scribi - platiti regeste - pentru orice articol care devoaleaza crimele comunismului. O DEZINFORMARE MASIVA SI PERMANENTA a cititorilor occidentali - foarte multi dintre ei NULI in privinta ideologiei comuniste si a metodelor de a o pune in aplicare - a indeplinit macabrul rol de eficace DETERGENT PT. SPALAREA CREIERELOR.
O scriitoare franceza (al carei sot a fost de origine romana), SUZANNE LABIN (decedata in 2001), si-a permis sa scrie (inca) o carte in care denunta crimele comunismului; in paralel, ea a demonstrat cu pertinenta avalansa de insulte abjecte declansata sistematic de o foarte mare parte a mediilor de (dez)informare occidentale impotriva celor ce se impotrivesc (inca) acelei ideologii criminale. Carte sa este intitulata "CHILI, LE CRIME DE RESISTER" (Les Nouvelles Editions Debresse, Paris, 1980, 320 pag.). Autoarea incerca sa explice infiltrarea masiva in Chile a agentilor lui Fidel Castro (ambasada Cubei din Santiago de Chile, numara peste ...200 de "functionari", toti o ...bomboana de baieti!), vizitele dictatorului de la Havana facute prietenului sau Salvador Allende, consecintele tragice ale "guvernarii" acestuia, etc. Dupa publicarea cartii Suzannei Labin, la editura pariziana Debresse au fost primite amenintari (verificate de politie) privind amplasarea de "bombitse" pe cat de mici, pe atat de eficace. Din acel an, Suzanne Labin a fost nevoita sa-si publice cartile pe cont propriu!
Imburghezitii stangii franceze - si nu numai - drogati de "carismul" lui Fidel (Dna Danielle Mitterrand este un exemplu) si "naivitatea" lui Allende, au acces nelimitat in Citadela Dezinformarii Permanente (CDP), distiland cu abilitate mesajele destinate cu precadere creierelor mai putin...incretsite (= lipsite de circumvolutsii suficiente).
O depesa AP ("La Liberte"/Fribourg, Elvetia) din 13.12.06 relateaza ca Generalul Pinochet si-a manifestat dorinta de a fi incinerat - si nu inmormantat -temandu-se ca mormantul va fi profanat de dusmanii sai !!! Din acest punct de vedere, cultul mortilor (Lenin, Stalin & Co, Mao, Deng, etc.) pare sa fie mai actual la Moscova, Peking s.a. decat in Republica Chile.

Arogantu'
2006-12-13 20:12:12

Pentru Sandu28 - Nu zau ?! PE CE TE BAZEZI - ca sa zic asa ?! NDC

La 2006-12-13 14:22:19, Sandu28 a scris:

> Imensa majoritate a chilienilor sunt impotriva criminalului Pinochet,
> asa ca lasa aburelile!
>
>
> La 2006-12-12 23:53:50, bazileus a scris:
>
> > Dupa cum vezi stimabile ,poza de mai sus arata ca nu totzi chilienii
> > au fost si sant impotriva lui Pinochet.Cat despre cele scrise despre
> > postarea mea; daca atata ai intzeles cat ai scris imi pare f
> > .rau!..fiecare cu simpatiile lui..se pare ca ale noastre nu
> > coincid.Daca e sa ma iau dupa "numele tau"esti plecat din
> > tzara,probabil ai emigrat in Cuba.!...patria o muerte,viva la
> > revolution,viva el Fidel!...itzi place asa ???!
> >
>
>

Arogantu'
2006-12-13 20:19:44

Raquel - vezi ca esti pe miriste !

Comparatia cu Hitler este neavenita - din orice punct de vedere. Citeva exemple: modul cum au venit la putere, problemele care trebuiau rezolvate, contextul politic mondial etc.
Eu inteleg ca esti "de stinga" - dar asta nu inseamna, automat, ca ai dreptul sa faci asemenea asocieri !

PS Hitler nu patea nimic daca se multumea sa rada comunismul din Rusia !
Din pacate - nu s-a multumit cu atit ...

La 2006-12-13 04:16:47, Raquel a scris:

> ValVerde, criminalul nu facea omleta, iar ouale alea erau mii de
> oameni pe care i-a ucis. Presupun ca doar frica de pedeapsa te
> impiedica s-i faci si elogiul lui Hiler, care si el a ucis la greu
> comunisti si nu numai.
> Mai scrii in final ca "Sint de acord ca s-au facut greseli, dar
> rezultatele il absolva" - asa ai fi gandit daca printre victime ar fi
> fost parintii tai, sau alte rude apropiate ?! Rezultatele il absolva
> sau nu, dar iadul sigur s-a bucurat sa-l inghita, iar in istorie va
> ramane alaturi de toti criminalii omenirii.
>
>
>
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00693 sec.