Ziua Logo
  23:02, luni, 25 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-12-20
doru321 din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.120.137...)
2006-12-20 02:26
citesc si ma crucesc

"Aurelian Pavelescu declara ca deputatii si senatorii sunt protejati de imunitate atunci cand fac declaratii politice. "Este neindoielnic faptul ca Vadim si ceilalti demnitari PRM au facut acele declaratii in Parlament si in legatura cu o chestiune politica. Motiv pentru care opereaza imunitatea parlamentara."

Bravo domle! Spre exemplu dulcea expresia "limbric nenorocit" e o declaratie politica. Sau poate mai suavul "ba boule" cu care Vadim i-a categorisit pe "intelectuali dracu'". Declaratiile astea nu s-au facut in Piata Obor, colt cu balamucu' ci in Parlamentul Romaniei. Ce-i drept destinatarii nu erau parlamentari, erau amaritii de Patapievici, Liiceanu si Plesu, care ocupasera abuziv loja haidamacilor peremisti. I-a mai zis vreo doua, trei si presedintelui, aici opereaza tot imunitatea? Dar de unde nu e...

Christiaan (...@yahoo.com, IP: 89.136.130...)
2006-12-20 03:23
Re: citesc si ma crucesc

La 2006-12-20 02:26:41, doru321 a scris:

> "Aurelian Pavelescu declara ca deputatii si senatorii sunt protejati
> de imunitate atunci cand fac declaratii politice. "Este neindoielnic
> faptul ca Vadim si ceilalti demnitari PRM au facut acele declaratii in
> Parlament si in legatura cu o chestiune politica. Motiv pentru care
> opereaza imunitatea parlamentara."
>
> Bravo domle! Spre exemplu dulcea expresia "limbric nenorocit" e o
> declaratie politica. Sau poate mai suavul "ba boule" cu care Vadim i-a
> categorisit pe "intelectuali dracu'". Declaratiile astea nu s-au facut
> in Piata Obor, colt cu balamucu' ci in Parlamentul Romaniei. Ce-i
> drept destinatarii nu erau parlamentari, erau amaritii de Patapievici,
> Liiceanu si Plesu, care ocupasera abuziv loja haidamacilor peremisti.
> I-a mai zis vreo doua, trei si presedintelui, aici opereaza tot
> imunitatea? Dar de unde nu e...
>


De cand s-a certat in direct, pe un post de televiziune cu Presedintele Basescu, domnului Aurelian Pavelescu (de altfel un bun avocat si un bun parlamentar) i s-a intunecat "uzul ratiunii". Din pacate aceste luari de pozitii fac mult rau partidului care l-a adoptat si explica intr-un fel esecul unei aliante preelectorale intre PNTCD si PD!
Sa nu uite dl Pavelescu faptul ca printre cei insultati de dl (ma scuzati) Vaccin, se afla si Presedintele de onoare al PNTCD, dl Ion Diaconescu, (care a fost primul presedinte necomunist al Camerei Deputatilor) aflat la venerabila varsta de aproape 90 de ani si care, la fel ca si Majestatea Sa Regele Mihai I, n-a mai putut sa-si tina Cuvantarea in Parlamentul Romaniei!
Asa ca, Draga Relule, iti dau un sfat: daca tot ai intrat in politica, gandeste cu capul, nu cu inima!
Christian

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2006-12-20 14:43
Re: citesc si ma crucesc

Pavelescu are perfecta dreptate. Habar n-aveti ce-i aia regula de drept in democratie. Injuraturile nu intra la penal.

doru321 din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.120.141...)
2006-12-20 17:23
Re: citesc si ma crucesc Sobru

pai de ce nu ne spui tu? hai fa un efort si lamureste-ne cum e cu regula aia de drept din democratie si daca injuratura e declaratie politica? injuratura si calomnia nu intra in penal, tocmai au scos-o de acolo, dar eu am zis altceva, mai citeste odata. deocamdata nu faci decit sa contrazici fara sa zici nimic. in nota obisnuita.
>

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2006-12-20 18:40
Re: citesc si ma crucesc Sobru

Injuratura nu intra la penal, pentru ca asa e legea. In democratie respecti legile democratice. Insulta poate face parte si ea din discursul politic. Parlamentul este locul special amenajat pentru schimbul de cuvinte, oricare ar fi el. Ca exista si lipsa de bun simt, asta e alta poveste.
Daca nu l-ai combatut pe Pavelescu pe fond, in intregul context in care a analizat situatia, ci doar pentru ca injuriile la adresa lui Patapievici nu ar fi declaratii politice, atunci comentariul meu poate fi inutil.
Dar, pentru a transa problema, nu trebuie sa raspunzi decat la o intrebare: reprezinta ce-a facut Vadim, vreo incalcare de lege, pentru care sa fie tras la raspundere penala?

doru321 din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.120.141...)
2006-12-20 19:25
Re: citesc si ma crucesc Sobru

Nu stimate domn, ceea ce a facut Vadim e perfect legal si poate perfect decent si moral, dar depinde din ce parte privesti lucrurile. Din partea mea nu e. Astfel, domnul Pavelescu, are dreptate 101% sau ceva mai mult. Am mai citit comentarii in care vinovatii pentru porcariile din Parlament erau "intelectiuali dracu'" ca sa-l citez pe Tribun, care au dat tonul si nu s-au trintit pe jos cu smerenie la vederea augustei sale persoane. Sau presedintele, fiindca, nu-i asa, cine mama dracu l-a pus sa condamne comunismul? Si drept in Parlament! Si de ce tocmai el? Daca nu facea nimic, conform legii a 8-a a lui Murphy, nu s-ar fi intimplat nimic. Ceea ce e perfect adevarat. Sunt multumit insa ca cei ce judeca asa s-au imputinat simtitor.

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2006-12-20 21:35
Re: citesc si ma crucesc Sobru

Nu e deloc decent si nici moral, dar asta nu se pedepseste cu legea. Nici sa bei la crasme in calitate de presedinte nu e decent, nici sa topai dupa manele sau sa hahai ca prostul. Asta e. Una-i una si-alta-i alta.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.