Ziua Logo
  10:57, vineri, 22 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-26

Comentarii: 115, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2009-10-25 21:27:11

Din pacate doar dl.Basescu doreste reforma Romaniei

Din pacate doar dl.Basescu doreste reforma Romaniei
Multi candidati la presedentie dar doar doua programe:cel al dlui Basescu pentru reformarea Romaniei si a celorlalti,cu un singur tel,Jos Basescu
Ne aflam,fara voia noastra intr-un moment eroic al Romaniei europene,aceea a reformarii statului roman,fenomen care s-a mai intamplat doar de cateva ori in istoria noastra.

Sa ne gandim cata rezistenta opuneau boierii romani cand au trebuit sa-si taie barbile sau sa renunte la anteree,cat de greu a fost lui Carol I sa modernizeze Romania incat a trebuit sa spuna ca romanii sunt foarte destepti dar le lipseste caracterul.

Dupa umila mea parere un fenomen similar se intampla acum in Romania,adica lupta pentru reformarea si transformarea Romaniei intr-o tara europeana.

Forte reactionare,poate nu voit dar care sunt deranjate de reforma fac o opozitie la baioneta contra reformelor si a acestui Becket roman care este presedintele Romaniei.

Dupa ce cu greu s-au lasat de antereele si barbile (acceptand ca pe o potiune amara legi ale reformei ca cele promovate de Basescu-Boc si PDL),disperarea a cuprins clasa politica retrograda acum cand dl.Basescu a pus problema reformarii structurii invechite a statului roman,cerand modificarea Constitutiei.
Si o face de peste 5 ani dar fara nici un rezultat,motiv pentru care in disperare propune acum,pe baza drepturilor constitutionale ale Presedintelui un referendum,cum a facut si cu votul uninominal,acuma pentru simplificarea puterii legislative si transformarea ei dintr-un instrument de coruptie,gen 322,intr-un instrument legislativ suplu si modern.
Desi in vorbe,canva,si dl.Geoana si Antonescu erau de acord cu parlamentul unicameral acum pentru ca simt ca vor pierde,si realmente vor pierde cateva voturi,atat PSD cat si PNL au devenit daca nu forte ale raului atunci cel putin forte ale inertiei,antireformiste.

Iata un citat din Al.Caprariu,Primavara Scandinava,ed.Dacia,1980

Asa dar ce este noul? Inainte de toate curaj si,apoi otrava unei temporare infrangri a spiritului.A crede ca noul se impune de la sine numai pentru ca este nou,se dovedeste o ideie falsa.Nu toti oamenii unei epoci urca,simultan si tinandu-se de mana,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci inseamna inclestare dramatica,platita mai intai de creatorul ei.Dupa care,asemenea unei reptile epoca naparleste.Si chiar daca oamenii toti ,ai unei epoci,ajung sa inteleaga si sa traiasca noul,ceea ce a fost vechi inca mai lasa urme.Mai lasa cicatrici.
Dar aceasta este o poveste atat de veche incat nici nu ma mai mir ca fiecare generatie o invata de la inceput.

Propunerea Excelentei sale Presedintele Romaniei a fost deci primita,cum altfel,decat prin prisma meschina si politicianista a unor lideri care si-au transformat partidele nu in mecanisme de schimbare a tarii ci in mecanisme reactionare care tin a opri Romania din mersul ei european.

Iata cum se exprima liderul social democrat.
Mai crede cineva ca anuntul legat de convocarea unui referendum pentru modificarea sistemului parlamentar romanesc reprezinta altceva decat o alta dovada de demagogie si de scamatorie politica din partea domnului Basescu?, a intrebat ironic presedintele PSD, Mircea Geoana. Liderul social-democratilor a lansat de la Slobozia un apel catre toti romanii care doresc sansa unei Romanii normale, echilibrate si prospere" sa-i spuna nu lui Traian Basescu. Uitand, astfel, ca si el sustinea prin 2005 ideea unui Parlament unicameral!

Il secondeaza reactionarul Crin Antonescu: Traian Basescu este disperat, nu mai are curaj sa se prezinte la alegerile prezidentiale decat ascuns in spatele unui demers demagogic si populist. Traian Basescu vrea o Mare Adunare Nationala, dar Romania a intrat demult intr-o epoca a democratiei, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu. Totusi, seful liberalilor a admis ca este de acord cu ideea modificarii Constitutiei si chiar cu cea a reducerii numarului de parlamentari, dar a precizat ca nu face o tema de campanie din aceste lucruri.
Dece oare acest lucru?
O spune presedintele: Un Parlament unicameral, cu un numar mai mic de parlamentari , ar fi un element si de reducere a coruptiei. Mai putini politicieni de rang inalt care fac trafic de influenta. Spun acest lucru fara sa acuz pe cineva, dar riscul de trafic de influenta este mai mic daca de la 471 de parlamentari vor fi maximum 300. Nu in ultimul rand, aceasta masura ar putea sa reduca o clasa a privilegiatilor, cu pensii speciale, cu venituri speciale, cu sume forfetare aflate la dispozitie, a apreciat presedintele Basescu

Iata pe mana cui sunt astazi Romania si viitorul ei europpean,iata cum s-a sedimentat clasa politica romaneasca,reationar si anti-national.

Sigur,este foarte greu sa lupti de unul singur,este greu pentru singurul partid(PD-L) sa sustina reformarea statului.
Iata dece romanii care vor vota pe 22 noembrie trebue sa stie ca in mana lor se afla viitorul si transformarea europeana a Romaniei.
Drumul spre modernizare a Romaniei a fost din-totdeauna greoi la romani.
Vor reusi Crin sau Geoana sa bareze iar progresul Romaniei sau va invinge dl.Basescu.singura personalitate politica animata de reformarea statului roman.

Eu cred ca trebue sa luam aminte ce vom vota la referendum si la alegerile prezidentiale.
Fiecare roman este o particica a tarii.El poate decide calea Romaniei fie spre progres,fie spre stagnare.

sorge
2009-10-25 21:42:39

Proiectul de tara s a croit din 90 !

Agricultura a fost trasa pe linie moarta din momentul din care s a hotarit ca impropietarirea cu paminturi sa nu se faca decit sporadic si eventual tot la clientii politici . In loc sa se formeze o clasa sociala de la tara de mijlocasi cu o buna baza materiala s au creat 100.000 de dosare la CEDO .
Privatizarea industriei a fost indreptata tot spre desfintare ;deviza lor a fost :TOTUL LA FIER VECHI !
Asa ca dle Unteanu ,nu stiu ce faceai acum vreo 15 ani ,cind ar fi trebuit sa ne dai sfaturile astea , sa votam cu atentie .

gili
2009-10-25 21:43:55

Multumim frumos de asa reforma nene Vasile !


Nu ai vrea talica sa-l duci pe neispravit la matale acasa si sa va jucati amindoi cu reforma asta in praf pina o sa va spui io hopa ?

Solitude
2009-10-25 21:50:21

Chapeau bas!

"... sistemul nostru de promovare este fie nepotismul neo-fanariot, fie cel al plesnelii rapide..."

Diagnostic fara de cusur! Felicitari!


Toata clasa noastra politica se fereste ca dracul de tamaie de specialisti! Nu! ne spun ei, trebuie oameni politici pentru ca partidele politice isi asuma raspunderea in fata electoratului! Asa sa fie!... in ultima instanta este un tip de logica!

Si totusi, pana unde mergem cu politizarea societatii? De ce directorii de scoli, sefii inspectoratelor scolare sau a caselor judetene de asigurari de sanatate trebuie sa fie numiti politic?

Care mai este locul specialistului in Romania anului 2009? Chiar numai de executant al ordinelor unui individ ajuns in pozitie de decizie pentru ca stie sa "aprobe pozitiv" mai convingator decat colegul de partid?!

Dar nu e numai vina politicienilor. Amintiti-va scena de acum cativa ani, cuun Vanghelie distribuind "castecofoane" profesorilor din Bucuresti! Si da, acestia faceau coada la pomana agramatului de frunte al tarii, fara sa realizeze ridicolul situatiei, umilinta in care singuri intra! Vi-i imaginati stand de vorba cu un parinte cu dintii auriti, kilograme de aur pe piept si o loaza de copil care scuipa in clasa? Ce ziceti, trece loaza clasa cu brio au ba? Ajunge loaza "specialistul" sau "'telectualu" da maine au ba?

Eh!... Si va mai mirati ca nu suntem in stare sa definitivam odata cadastrul national!??

miticar
2009-10-25 21:56:33

MAIDANEZUL BASESCU SA DOREASCA REFORMAREA DUDUIEI UDREA, NU A ROMANIEI!

Este o blasfemie sa pui in ecuatie reforma Romaniei cu maidanezul Basescu! Pentru ca alegatorii sa stie cu cine vor vota trebuie sa citeasca acest comentariu, care indica fiecaruia zona politica din care sa-si aleaga candidatul, atat in primul tur cat si in FINALA! Basescu isi urmareste doar interesele lui, ale familiei (vezi aranjarea EBEI), ale amantelor, etc. Aceasta capusa populista va putea fi smulsa mai usor de pe trupul Romaniei, daca vom scoate electoratul de sub incidenta manipularii! Chiar asa, cat mai toleram manipularea electoratului? Nu ajung cei 20 de ani, de prostire, invocati de Brucan? De ce nu spunem clar electoratului ca, fara un solid punct de sprijin, va fi la infinit in bataia vantului manipularii? Oamenii de buna credinta din aceasta tara si care au capacitatea separarii Binelui de Rau, oricat de deghizat ar fi Raul, au datoria sfanta sa-si ajute semenii alegatori, sa iasa din postura de "frunza-n vantul" manipularii! Oare isi merita numele de intelectuali toti aceia care privesc cu pasivitate cum semenii lor sunt manipulati sau, si mai rau, care contribuie la sporirea confuziei, ce constituie terenul ideal pentru manipulare? Niciun om, oricat ar fi de instruit si informat, nu va putea sa spuna ca el a votat candidatul cel mai bun pentru Romania! Caci, pentru orice alegator, cel mai bun candidat pentru Romania, este acela al partidului care reprezinta cel mai bine comunitatea etnica sau sociala careia ii apartine respectivul alegator! De aici, in mod logic, rezulta ca cel mai corect, cel mai drept si cel mai reprezentativ vot, este VOTUL COMUNITAR (etnic sau social). Asta inseamna ca fiecare comunitate, etnica sau sociala, are DATORIA sfanta de a da voturile alegatorilor sai CANDIDATULUI partidului care reprezinta acea comunitate, mai bine decat celelalte partide! Deci, in primul tur, comunitatea maghiara are DATORIA de a vota CANDIDATUL partidelor etniei sale! Comunitatea celor saraci are DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor STANGII politice, caci acestea reprezinta interesele comunitatii celor saraci, mai bine decat restul! Astfel alegatorii comunitatii celor saraci vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai STANGII politice, respectiv Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Vadim Tudor. Comunitatea celor bogati are DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor DREPTEI politice, caci acestea reprezinta interesele comunitatii celor bogati, mai bine decat restul! Si aici alegatorii comunitatii celor bogati vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai DREPTEI politice, respectiv Basescu, Antonescu si Becali. In al doilea tur, toti alegatorii care apartin comunitatii celor saraci, inclusiv cei de etnie maghiara, au DATORIA sa voteze CANDIDATUL stangii politice intrat in finala. Asemanator trebuie sa procedeze si alegatorii care apartin comunitatii celor bogati, inclusiv cei de etnie maghiara, adica au DATORIA sa voteze CANDIDATUL dreptei politice intrat in finala. Daca cei ce inteleg mecanismul manipularii electoratului, de catre mass-media si de minciunile din campania electorala, doresc lichidarea manipularii si a tuturor mizeriilor care ne "inunda" in campaniile electorale, atunci au datoria sa promoveze VOTUL COMUNITAR(etnic si social), care "pulverizeaza" manipularea si in consecinta face inutila cheltuirea unor sume exorbitante pentru realizarea unei manipulari cat mai nesimtite! De ce este necesara folosirea criteriului apartenentei la o COMUNITATE in stabilirea optiunii de vot? Pentru ca altfel, fara niciun criteriu, votam bezmetic, ca orbetii, intrebandu-ne:"Eu cu cine votez?". Ideea de a vota pe X ca este destept, curat, uscat, etc., este tembela, deoarece doar Dumnezeu ar putea spune ca X este mai bun ca Y. Alegatorii, oricata pregatire ar avea si oricat ar fi de informati, vor alege subiectiv! Daca la aceasta categorie de alegatori lucrurile stau astfel, ce se poate spune despre alegatorii mai putin pregatiti si neimformati? Ca sunt prada sigura a manipularii, daca nu-si fac din apartenenta la comunitate un " solid punct de sprijin"! Apartenenta la comunitate trebuie sa fie pentru orice alegator "catargul" de care sa se lege, precum Ulise, pentru a nu ceda "cantecelor de sirena", ale MANIPULATORILOR!!! Trebuie sa gandeasca fiecare si sa se intrebe, cat de tampit trebuie sa fiu eu, alegator ce apartin comunitatii celor saraci, pentru a vota candidatul dreptei politice, care reprezinta interesele celor bogati? Daca din motive personale, peste care nu pot sa trec, nu pot vota CANDIDATUL comunitatii mele, atunci nu merg la vot pentru a nu-mi trada comunitatea! Vreti un exemplu de separare intre STANGA si DREAPTA? Amintiti-va de Legea care impiedica mafiile imobiliare sa arunce in strada familiile sarace, din casele cumparate cu buna credinta. STANGA a initiat-o si a sustinut-o, iar DREAPTA si Basescu s-au batut pana-n panzele albe, ca sa apere interesele mafiilor imobiliare! Dumnezeu sa-i rasplateasca pe toti cei ce-si folosesc RATIUNEA cu care El i-a inzestrat! BLESTEMATI SA FIE TOTI CEI CE MANIPULEAZA CU BUNA STIINTA!!!Moftangiu
2009-10-25 22:00:56

Nu exista un proiect de tara

<a href=http://stiri.rol.ro/content/view/41146/2/> Proiectul de tara</a> difera de la grup la grup. Unii nu vor cadastru ca sa poata exploeata in voie terenurile la dispozitia primariilor.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2009-10-25 22:12:58

Mai nea BULA UNTESCU... DE CE conditionezi cititorii la URA si DEZBINARE si NU FORTEZI MANA .....

..EXECUTIVULUI la conducere LA ORICE NIVEL si IN ORICE STRUCTURA sa gandeasca si sa actioneze ALTFEL ? Bei jigodie ieftina... PROBLEMA PE CARE TREBUIE SA O PUI e ca NU AI

"SOLUTII ECONOMICE DATE DE PARTIDELE POLITICE PENTRU VIITOAREA ETAPA DE GUVERNARE"

Bai lepra smechera... NU STII CUM SA SCRII UN TITLU MARE - PE PRIMA PAGINA A ZIARULUI cu "UNDE E PLANUL" ? Ca e de presupus ca voi santeti neutri - prin deontologia jurnalismului - SI APARATI INTERESELE TARII - A ELECTORATULUI si a COMUNITATII...

Solitude
2009-10-25 22:27:41

Re: MAIDANEZUL BASESCU SA DOREASCA REFORMAREA DUDUIEI UDREA, NU A ROMANIEI!

Citesc ce scrii si imi dau seama ca Brucan era un optimist...

gili
2009-10-25 22:32:41

Evident ca Brucan era optimist ...

Venerabilul nu-l apucase pe Ba'secu , n'asa?

GHIA
2009-10-25 22:36:34

OARE GUVERNANTII NOSTRII

Oare guvernantii nostri actuali au auzit ca mai exista si asa cev. Pentru ei nu exista decat lupta pentru putere, lupta care sper sa fie transata pe 6 dedembrie. Toate luarile de pozitie de cateva luni, in coacce mai vartos, si de cativa ani, mai cu surdina se nu fac decat sa intareasca pozitia de putere, care se vrea tot mai mare a presedintelui, si nu oricare, ci a unuia zis Basescu. Aceasta lupta s-a acutizat o data cu demiterea lui D. Nica, cand s-a pus transant problema, cine are mai multa putere in Romania, presedintele sau parlamentul. Este clar ca a noastra constitutie proclama ca Parlamentul Romaniei este reprezentantul poporului, care are puterea suprema in stat, dar pentru un individ insetat de putere, aceasta statuare nu are valoare, ci ar trebui ca aceasta sa consfiintasca puterea suprema a Presedintelui Romaniei, deci sa consfiinteasca faptul ca Romania este Condusa de un ins, deci este o dictatura. Unii vor replica ca si SUA este condusa direct de presedinte, dar se uita ca si acolo Congresul SUA are puteri depline in a demite presedintele, si nu numai ca are aceasta putere, dar a si facut uz de ea, si pentru fapte mult mai mici decat face al nostru matroz, intamplator ajuns presedinte. Clinton era sa fie demis pentru o nevinovata pata pe o fusta oarecare, Nixon demisd, pentru o minciuna mica, in comparatie cu minciunile mitomanului nostru. Or al dostru distator in devenire, nici daca romanii ar vot cu 99,99 % demiterea lui, tot nu ar da puterea din mana. Este GRAV BOLNAV DE PUTERE NEMASURATA. In conceptia LUI CAM ACESTA AR TREBUI SA FIE REFORMAREA ROMANIE. Are dreptate portocaliul de servicu, zis Davidescu V. ca Basescu doreste reformarea Romaniei, numai ca atunci cand ne explica cum, mistifica proiectul si ne prezinta niste margele de sticla, ca fiind diamante autentice, cu multe carate. Proiectul de reformare a statului roman a lui Basescu ar arata cam asa. 1. Romania este stat prezidential. 2 Parlamentu lRomaniei ( care are doar o existenta simbolica, de ochii lumii), are 90 de membrii, 2 de judet, diferenta o da Bucurestiul. Se intruneste in 2 sesiuni anuale, de 3-5 zile, ca sa aprobe ordonantele de urgenta si decretele prezidentiale, pentru a le da forma de lege ( ca sa fie sincer, ar prefera sa nu mai fie nic unul, dar il accepta de ochii lumii.) . 2. Guvernul este numit, inclusiv componenta lui, de catre presedinte, care are oricand dreptul sa-l conduca sau sa-l destituie.3. Se desfiinteaza CSM, iar judecatorii si procurorii se numesc diret de presedinte. 4.Toate organismele de control ale tarii, cum ar fi Curtea de Conturi, Garda Financiara, etc. se vor numi de catre presedinte. 5.Toate conducerile structurilor de forta, politie, armata, jandarmerie, diverse alte politii, serviciile de informatii se numesc de presedinte. 6.Constitutia se revizuieste, ca presedintele sa poata fi reales, ca pre vremuri Ceausescu, ori de cate ori vrea nabadaiosul. 7. Era sa uit ceva foarte important. CNA se numeste de catre presedinte si are puteri depline asupra tuturor mijloacelor de comunicare in masa. Eventual ii va scimba numele. si lista ar putea continua cu institutiile din esaloanele mai inferioare. Oare unde am mai vazut un asemenea stat. Parca nici nu au trecut 20 de ani de la daramarea lui. Se pare ca Basescu are memoria foarte scurta sau , si este cel mai probabil, este nostalgic, tanjeste dupa puterea si metodele de conducere ale lui Ceausescu. Nu degeaba l-a slujiot cu credinta ca membru al DSS.

gili
2009-10-25 22:38:55

Pai tu nu vezi ca Unteanu asta are naravul sa faca prostii sa se mire si intrebe ?

Bunaoara "UNDE E PLANUL" ?

stefi
2009-10-25 22:42:03

Davidescu are glume in program...

Da unde a fost basescu in ultimii 5 ani ? Tocmai de aia trebuie sa il trintim - pentru ca a fost un jucator mult prea prost!
Sa reformeze statul cine se pricepe!

cercetas
2009-10-25 22:43:09

HUHULE, ALO, ALO HUHULE !!! Ce bine imi pare sa te vad, liberal de-ai nostri inteligent si elegant

Ce bine imi pare sa te vad, liberal de-ai nostri inteligent si elegant la vorba si in purtari, sa nu-ti fie de deochi, ca presimt ca ajungi departe, poate chiar un ministru sau secretar de stat liberal.
Mai era pe aici unul d-ai nostri, Hokusai ii spune, baiat liberal nimic de zis, dar cu un fel de vorba mai repezita, vad ca nu prea mai apare.
Nu prea intram in vorba cu dansul, dar nu din vina mea.
Hai sa traisca Tariceanu si ai lui, si sa auzim de bine!

cercetas
2009-10-25 22:54:17

sa fi fost Base cu tara, ehehei! ... CRESTEA BALENE IN MAREA NEAGRA SI EXPORTA DE MILIARDE

dar asa, s-a dus tara de rapa cu criza asta
si cand era aparuta bine de sarea in ochi si vorbea tot CNNu si BBCu de ea, apare el ca voda din loboda si zice "nu e nici o criza"
mai si minte, si s-a bagat carmaci

da de ce
2009-10-25 23:47:36

Basescu a decalarat foarte clar:

Nu e treaba noastra sa iesim din criza, e treaba strainilor, ca acolo e sediul ei. Noi asteptam sa ne pice para malaiata in gura! Atata l-a dus capul si se crede si destept!

cosor ion
2009-10-26 00:05:33

Re: Chapeau bas!

La 2009-10-25 21:50:21, Solitude a scris:

> "... sistemul nostru de promovare este fie nepotismul neo-fanariot,
> fie cel al plesnelii rapide..."
>
> Diagnostic fara de cusur! Felicitari!
>
>
> Toata clasa noastra politica se fereste ca dracul de tamaie de
> specialisti! Nu! ne spun ei, trebuie oameni politici pentru ca
> partidele politice isi asuma raspunderea in fata electoratului! Asa
> sa fie!... in ultima instanta este un tip de logica!
>
> Si totusi, pana unde mergem cu politizarea societatii? De ce
> directorii de scoli, sefii inspectoratelor scolare sau a caselor
> judetene de asigurari de sanatate trebuie sa fie numiti politic?
>
> Care mai este locul specialistului in Romania anului 2009? Chiar numai
> de executant al ordinelor unui individ ajuns in pozitie de decizie
> pentru ca stie sa "aprobe pozitiv" mai convingator decat colegul de
> partid?!
>
> Dar nu e numai vina politicienilor. Amintiti-va scena de acum cativa
> ani, cuun Vanghelie distribuind "castecofoane" profesorilor din
> Bucuresti! Si da, acestia faceau coada la pomana agramatului de
> frunte al tarii, fara sa realizeze ridicolul situatiei, umilinta in
> care singuri intra! Vi-i imaginati stand de vorba cu un parinte cu
> dintii auriti, kilograme de aur pe piept si o loaza de copil care
> scuipa in clasa? Ce ziceti, trece loaza clasa cu brio au ba? Ajunge
> loaza "specialistul" sau "'telectualu" da maine au ba?
>
> Eh!... Si va mai mirati ca nu suntem in stare sa definitivam odata
> cadastrul national!??
>
este rau cand iti vinzi demnitatea pe un blid de linte tiganeasca

brebenel
2009-10-26 00:05:42

Re: Din pacate doar dl.Basescu doreste binele famigliei

La 2009-10-25 21:27:11, Davidescu vasile a scris:

>In fatza noastra se afla tuns ras si frizat, Mr.davidescu-beftec zis si Becket, localitate pe Danube. In disperare el cauta sa faca din negru alb si din beat-crtita, sobru. Cu mijloacele slabute pe care le are . si intr-o limba romana care sufera. Azi invatam de la prealuminatia sa pluralul cuvintului anteriu. El nu are anteree in debara ca e comunist sadea in piei de oaie bearca. Bade vasile sa vii sa ne mai lecturezi dupa ce ai citit dex-ul de-a fir a par. Care par sa iti creasca matale din nas, git si urechi! Simian cum esti, lumea nu se va mira.

vida clara
2009-10-26 01:38:05

Domnule unteanu,joci sah pe o tabla de sah cat terenul de fotbal.

Te tot uitzi printre piese,ca printre copaci,sa vezi sahul dar nu-l vezi.Potzi sa-ti iei si ochean,nu te ajuta la nimic.Trebuie doar,sa fii de statura,mai mare.Dar piticii nu mai cresc cu nici un chip.

vida clara
2009-10-26 02:00:14

Curtoazia apusului fatza in fatza cu barbarismul romanesc.

Cand citeam,prin 74 parca ,seria "Cavalerilor" lui Ioan Dan ,ma incantau Cae Indru si ai lui Toroipan,Fufanel si Galusca cand le dadea peste deste la sclifositzii apusului.
As fi vrut atunci sa ma pot pune in pielea vreunui vestic pt a intelege eu de ce,si cum de ne vedeau pe noi,buric al pamantului,barbari.

Sunt acasa,pe plaiul mioarei.Tarom-ul a facut din 3500 de km o azvarlitura de batz.
Vreo doua zile am avut sofer.Apoi,am luat volanul de coada.
Diferentza,nenica.Lipsa de ingaduintza este evidenta.La trecerea de pietoni,in fapt, masina are prioritate.Semnalizarea din faruri si din claxoane e la ea acasa.Fara sa utilizezi fortza nu intri in trafic.Daca nu esti "magar",stai acasa.
De asta am fugit,tot asta gasesc.Lipsa de curtoazie intre mioritici este de o semnificativa evidentza.Exact comportamentul maimutei,care-ti zmulge banana din mana la cel mai mic semn de neatentzie.
Am zis eu pe aici ca,comunismul,si mai apoi ceausismul ao denaturat romanul.Dar am gresit,
Acestea doar au accentuat ,au garnisit cu motz,tortul.Pt ca barbarismul,nu locuieste pe aici de azi,de ieri ci de cand era lupul catzel.Greu la deal cu asa boi.

Marius Adrian Porojnicu
2009-10-26 05:18:26

Program?! Este bre : I'ote-l colea !

Tradiceanu m-as,{cu paine!}
Io te fac,tu fa-ma maine,...
Ti-as lua din buzunar
Chiar si ultimu' dolar !
Minte-ma ca-mi merge mintea
-Macar pana-mi fierbe lintea-
C'as manca buget pe paine,
Io te fac!{ma faci tu, maine ?.}

laur
2009-10-26 05:41:57

partidele politice fatza cu ofitzerul de credit

Singurele platforme program politice care pot fi cu ceva efort ar putea fi cosmetizate intr-un business plan acceptabil de a fi analizat de un ofitzer de credit de la o banca serioasa din ziua de azi au fost cele prezentate la plenarele CC al PCR

De atunci incoace partidele au avut o singura doctrina economica : FURA &#8211; TOT printr-o alternare de privatzizare prin jaf si programe de investritzii publice direct in buzunarzul mafiotzilor model Bucsaru- Golden Blitz. Atat .

Nu ma cretzi ia luatzi de prestatzi Luatzio orioce platforma porogram si incercatzi sa o transformatzi intr-un business plan asa cum s einvatrz ala scola ca trebui sa fie unul care sa aibe sanse de aprobare .
Si sa-mi spuntzi daca reusitzi

Partea proasta e ca pana si business planul comunistilor avea doua vicii fundamentale:
1- nu laua in considerare imposibilitatea accesarii pietzelor externe datorita sanctziunilor politice la acre era supus .
2- presupunea munca eforturi si sacrificii ceea ce haita de scandalagii de meserie nu mia diorea sa accepte

N-avam economie va plangetzi voi acuma ?
Avem exact ceea ce am facut eforturi sa construim in ultimii 20 de ani

Vretzi sa avem mai mult ?
Pe banii cui ? Pe banii bugetarului multi-milionar in euro Basescu ori ai bugetarului bugetarului multi-milionar in euro Nastase

Vretzi o economie eficienta care sa platasca lefuri mari ?
Pe priceperea manageriala a cui ? A lui Crin &#8211; profesior de istorie sau a lui Basescu & familia care singurii bani i-a facut doar din afaceri cu statul ori din specula imobiliara cu Casuneanu ?

PS . Garbage in - garbage out . Va suna cunoscut ? Mie imi suna a Romanai politica a ultimilor 20 de ani
Imi suna a platforma program a TUTUROR PARTIDELOR POLITICE din ultimii 20 de ani. Si ultima data cand am verificat ala cu "muietzi's posmagii" a sfarsit-o rau rau de tot

Unii zica ca nu e treba partidelor politice sa faca business planul de tzara al Romaniei posibil sa fie asa daa stizti voi pe altcineva care sa-l faca ? Si atz-i avea voi incredere in mai binele vostru bazat pe bussines - planuriel lui Casuneanu, Patriciul , fartzii Paunescu sau altzi baroni ai jafului autohtoni ori parasutatzi de la transnatzionale ?

Eu nu . Eu ii stiu ca respective. Ii stiu si stiu ce au facut si cum si-au facaut avrea. Si ii stitzi si voi .

Asa ca daca vretzi sa ramanetzi abonatzi la japca lor continuatzi va rog credetzi in continuare ca nu e treba partidelor politice sa faca un bussiness plan de tzara .... da da asta e treaba exclusiva a dueturilor Bucsaru-Necolaiciuc & co de pana acum adica a clasei de afaceri asa cum o arata cifrele ca exista ea azi aici acu in Ro .

jan dinu
2009-10-26 07:32:34

Cititzi dosarul de securitate al lui - Crin Antonescu - !...Merita !

alexandrumitache.wordpress.com

Asha stau lucrurile ...,deci ..de-aceia spunea Basescu ca-l vrea in finala pe
CRIN ...-:))))))
JD


Terran
2009-10-26 08:09:41

Despre un foarte original "proiect de tara" si urmarile lui

Cum adica, "nu exista un proiect de tara" ? Pe cat de originala e democratia noastra, pe atat de autohton-original e si proiectul nostru de tara, atat de original, ca nici nu se mai poate recunoaste ca si "proiect de tara".
D-l Unteanu se intreaba cum este posibil sa nu avem pana la ora actuala un cadastru national. Dar uita sa mentioneze ca avem in schimb o foarte stufoasa si aglomerata Agentie Nationala de Cadastru. Plina varf cu angajati selectati ca atare pe criterii politice, sau oricum, oameni din "sistem", ca mai toti bugetarii. Fiindca asta este proiectul nostru de tara. Avem institutii, pline varf cu oameni inregimentati politic. Numiti acolo pe criterii politice, platiti din banul contribuabilului (chiar daca salariile lor nu sunt imense, sporurile sunt), tinuti acolo pe baza de obedienta politica, folositi ca o imensa mainarie de vot. Obiectul declarat al muncii lor (cadastrul national, in speta), nu face parte din "proiectul de tara". De fapt , s-a preluat un model de la "Marele Impuscat", care obisnuia sa adune toti tipii fara capatai din tara si sa-i bage-n minerit - asa numita actiune 07 - minerii urmand sa fie folositi ca o adevarata "coloana a cincea", armata rosie, care sa intervina la nu stiu ce "necazuri". Doar cu succes s-a folosit de ei si Iliescu. Totusi, acuma suntem "iuropeni", suntem in NATO, ce naiba, nu mai tine chiar asa. Acuma e democratie, ne-am civilizat, nu mai merge sa trimiti minerii cu bata, acu' se poarta votul, arma omului democrat, civilizat. Asa ca acea "coloana a cincea" s-a deplasat din minerit in numeroasele Agentii de stat, de Mediu, de Plati Agricole, de Cadastru, de..., de... ca sunt cu zecile. Ca sa nu mai vorbim de Administratie, Politie, Directii de prin ministere si altele, in special Educatia, Sanatatea, ca ultimele aveau acces la publicul larg. Cred ca nu e nimeni atat de naiv incat sa creada ca numirile in aceste institutii au ceva de-a face cu meritocratia. Evident, se fac pe criterii politice, de apartenenta la un partid sau altul, care are puterea, local. Toti acesti bugetari platiti din banul public reprezinta o imensa masinarie de vot, ca doar asa se mentine "sistemul", prin numar si unire. Dar nu numai. Ei sunt milioanele de labe prin care caracatita, cu capul (sediul) central isi face jocurile pe intreg cuprinsul tarii. Dar aceasta armata obedienta trebuia cumva recompensata. Si a fost. Din banul public. Astfel s-a ajuns ca ani de zile salariile bugetarilor sa fie la noi mai mare decat ai majoritatii angajatilor din sectorul privat, cei care, de fapt, prin taxe si impozite platite, faceau bugetul. Asta a fost, cel putin pana acuma, proiectul nostru de tara. Fireste, cu un astfel de proiect, am ajuns in cele din urma in situatia de a vedea ca dupa ce am cotizat 20 de ani, platind taxe si impozite la statul roman, acesta sa se declare falit si sa ne anunte ca nu mai sunt bani de pensii si salarii pentru bugetari, ca si pentru multe altele. Ma intreb, in atari situatii, de unde va mai fi platita armata de votanti ? Ma intreb daca cetatenii romani vor accepta sa cotizeze in continuare la un stat care le fura banii si-i lasa pe drumuri la batranete. Ma intreb daca nu vor milita pentru reformarea reala si radicala a acestui stat si implicit, pentru un cu totul alt "proiect de tara".

Marius Adrian Porojnicu
2009-10-26 08:22:01

Ce le-a spus Joe Biden lu' Gioana si Antonescu :

Sigur ca da, Joe Biden a tinut sa se intalneasca si cu Gioana si Antonescu,in calitatea lor de candidati la presedentie ! Acesta a dorit sa le explice cu gura lui si foarte elegant, ca US of A nu doreste ca Rusia sa puna un presedinte'n Ro : mare suparare pe bunicuta criminala ,careia-i mai crestea un plaman de bucurie, vazand cum se tin de manute crinutz si mirciulica si cum vaslesc ei spre Cotroceni......Eeeee,alte vremuri....unde-i KGB-ul d'alt'dat, ca n'ar fi indraznit asta sa calce p'aici si sa ne ameninte asa-zice bunicuta, necajita tare ,lu nina lui......

Davidescu vasile
2009-10-26 08:52:46

Re: Minciuni de pe internet?

Nofakes
2009-10-26 10:25:41

E mare pacat!!

Situatia este exact ca in bancul ala: ce e caracteristic pentru Romania ca niciunde altundeva- agricultura e in aer si aviatia la pamant. Tara falsa (nofakes.org)

laur
2009-10-26 10:41:13

platforma electorala a PDL = quintesentza jegului

sursa anonima : "Dinu Patriciu" wow

Acu stim si noi cat de cronica este starea de dementza lacheilor basinii

Daca il pot acuza pe Crin Antonescu ca a inscenat o casatorie intre minori intre un minor din RSS Moldoveneasca judetul Cahul, plasa Cantemir, si unul din Romania _tulce Niculitzel wow si asta in schimbul unui trafic de valuta de 500 USD WOW ......asa da make it belive , asta a fost scrisa direct de americanii consislieri de campanie n'asa ?

Tehnic vorbind asa era imposibil IMPOSIBIL da .... aici nu vorbim de realitate ci de Pavel Corutz ori Sandra Brown n'asa ?

Daca il pot acuza ca "La orele de economie politica antrena anumiti copii, ai caror parinti erau urmariti de Securitate in discutii despre starea materiala si despre ce se vorbea in casa parinteasca." si asta unde ?
La tzara, in mega - comuna Niculitzel unde curgeau dolarii pe Dunare la vale
WOW !!!!! Acolo la Niculitzel isi urmarea securitatea "burjurii" cu provocatori wow.

Acolo la "Glodoasa " benchetuia profesorul stagiar Antonescu pe banii Securitatzii la "restaurantul" din comuna. wow La pariu ca nici unul din cei ce cred ca asa ceva e posibil nu stiu cum aratau un birt satesc pe vremea lui Ceusescu la pariu ?

Cat de betzi trebuei sa fie cei ce au scris dementza respectiva si cat de prosti gramada trebuei sa fie cei ce o prizeaza ? Ma infiorez numai cand ma gandesc.

Wow si oligofrenii respectivii sunt electoratul tzinta al bashinosului sef de gara .

La asa sef .... asa electorat si asa platforma politica. Cooooooool.

Antonescu le-a tras-o la minorele de la tzara pana le-a lasat bortzoase. Wow.
Voi va auzitzi ce vorbitzi ? Voi atz-i fost de curand, secolul asta pe la tzara ?
http://www.pensiunideltadunarii.ro/cazare-pensiuni/Cazare-Pensiuni-Niculitel/

Baaaaai cretinilor prima regula a romanului este "To make it belive" , "to suspend the disbealive " ori aci statzi mai prost decat un roman cu vampiri si James Bonzi . Asa ca aaa marsh la loc si rescrietzi din nou da mai credibil de data asta facatura respectiva de dosar. Ori v-a ales Basecu doar pentru prostie si badaranie nu si pe baza de talent si creativitate . N'asa ?

Minciuna, minciuna da sa nu puta chiar asa a minciuna de dincolo de deal.
Nu orice prostie tradusa din engleza .... este plauzibila ca dosar de securitate.

georgems
2009-10-26 11:10:14

Unde ne este proiectul de tara?

La tara , la toaleta din fundul curtii lui Basescu ,Boc, Udrea , Videanu si alte oratanii.

cercetas
2009-10-26 11:17:55

Re: platforma electorala a PDL = quintesentza jegului

scrise parca de militia lui Voronin, ha?
deci, te-a revoltat ......
uite profil aici http://en.wikipedia.org/wiki/Traian_B%C4%83sescu
nu avem clasa politica, in sensul ca politicienii nu-s de clasa.
---------------------------
During the 2004 presidential campaign, before a TV interview with PSD counter-candidate Adrian N?stase, B?sescu gave the latter a paper and told him: "Put it in your pocket and read it when you are away!"[12] Similarly, in June 2006, at the oath-taking ceremony of Radu Stroe as the new secretary general of the Government, B?sescu gave him a sheet of paper as a "gift". After seeing it, Stroe went pale and refused to make its content public. When asked, B?sescu said its content was not classified.[13] Both Adrian N?stase and Radu Stroe were previously involved in corruption scandals.[14]
----------------------------

La 2009-10-26 10:41:13, laur a scris:

> sursa anonima : "Dinu Patriciu" wow
>
> Acu stim si noi cat de cronica este starea de dementza lacheilor
> basinii
>
> Daca il pot acuza pe Crin Antonescu ca a inscenat o casatorie intre
> minori intre un minor din RSS Moldoveneasca judetul Cahul, plasa
> Cantemir, si unul din Romania _tulce Niculitzel wow si asta in
> schimbul unui trafic de valuta de 500 USD WOW ......asa da make it
> belive , asta a fost scrisa direct de americanii consislieri de
> campanie n'asa ?
>
> Tehnic vorbind asa era imposibil IMPOSIBIL da .... aici nu vorbim de
> realitate ci de Pavel Corutz ori Sandra Brown n'asa ?
>
> Daca il pot acuza ca "La orele de economie politica antrena anumiti
> copii, ai caror parinti erau urmariti de Securitate in discutii
> despre starea materiala si despre ce se vorbea in casa parinteasca."
> si asta unde ?
> La tzara, in mega - comuna Niculitzel unde curgeau dolarii pe Dunare
> la vale
> WOW !!!!! Acolo la Niculitzel isi urmarea securitatea "burjurii" cu
> provocatori wow.
>
> Acolo la "Glodoasa " benchetuia profesorul stagiar Antonescu pe banii
> Securitatzii la "restaurantul" din comuna. wow La pariu ca nici unul
> din cei ce cred ca asa ceva e posibil nu stiu cum aratau un birt
> satesc pe vremea lui Ceusescu la pariu ?
>
> Cat de betzi trebuei sa fie cei ce au scris dementza respectiva si cat
> de prosti gramada trebuei sa fie cei ce o prizeaza ? Ma infiorez numai
> cand ma gandesc.
>
> Wow si oligofrenii respectivii sunt electoratul tzinta al bashinosului
> sef de gara .
>
> La asa sef .... asa electorat si asa platforma politica. Cooooooool.
>
> Antonescu le-a tras-o la minorele de la tzara pana le-a lasat
> bortzoase. Wow.
> Voi va auzitzi ce vorbitzi ? Voi atz-i fost de curand, secolul asta pe
> la tzara ?
> http://www.pensiunideltadunarii.ro/cazare-pensiuni/Cazare-Pensiuni-Niculitel/
>
> Baaaaai cretinilor prima regula a romanului este "To make it belive" ,
> "to suspend the disbealive " ori aci statzi mai prost decat un roman
> cu vampiri si James Bonzi . Asa ca aaa marsh la loc si rescrietzi din
> nou da mai credibil de data asta facatura respectiva de dosar. Ori v-a
> ales Basecu doar pentru prostie si badaranie nu si pe baza de talent
> si creativitate . N'asa ?
>
> Minciuna, minciuna da sa nu puta chiar asa a minciuna de dincolo de
> deal.
> Nu orice prostie tradusa din engleza .... este plauzibila ca dosar de
> securitate.
>

cercetas
2009-10-26 11:24:19

SA RECUNOASTEM, IN FIECARE DIN NOI EXISTA UN BASESCU

nu mai degraba decat ieri, mi-am dat cu ciocanul peste deget si am injurat cu sete de m-am si mirat mai apoi.

cercetas
2009-10-26 11:27:37

MURDARIA, MICIMEA, DIABOLICUL, SUNT CARACTERISTICI PERFECT UMANE

dar inacceptabile pt un om de stat
deci Basescu este complet exclus
de alt fel a dovedit din plin in ultimii 5 ani cat de puslama este

Solitude
2009-10-26 11:33:07

Re: Cititzi dosarul de securitate al lui - Crin Antonescu - !...Merita !

Cu parere de rau, Dinule, dar nu inghit asa ceva!

Cred ca este intoxicare pura, o lovitura de campanie murdara!

Ghita Bizonu'
2009-10-26 12:10:16

Basescu si modernizarea statului, baba si mitraliera

Basescu sustine ca referendumul sau pentru Parlament monocameral si mai putini parlamentari ar fi .. solutia sa pentru modernizarea statului .
Nu zic ca atunci cand am readoptat bicameralismul am facut-o in numele alienierii la Europa si traditiile democratice , insa asa o modernizare ,a cam lasa indifferent.
Insa aceasta presupusa "modernizare" cuplata cu propganda anti parlamentara , mai ales cea sustinuta de unu Hoara conform careia Presedintele ne apara de opresivul Parlament si sustinerile privitoare la suprematia presedintelui bazata pe legitimitatea votuluii popular contarpusa Parlamentului care nu ar fi chiar ales prin vot popular imi adduce aminte de "modernismul" anilor 20-30 si propresiunea lor catre Conducator ( sau Seful Statului asa cu7m sustine Avramescu ) . Sa zic asa Basescu expira fascism asa cu7m expira si bioxid de carbon &#8230;Nu m-as mira ca in curand sa aud , citesc ca democratia este nefunctionala &#8230;
Insa aceasta sustinere are meritul sa arate limitele "modernizarii" in acceptia parii "illuminate" a societatii noastre . Ne "modernizam" in genral superficial &#8211; la nivelul schimbarii islicului cu jobenu, insa baza materiala ramane sapa si secera .. Adoptam institutii sau le modificam cu unicul scop de a schimba . Asta imi aduce aminte de ptimele zile de dupa Ceausescu &#8211; mereu aparea careva la radio si tembelizor care cerea ba schimbarea uniformelor, ba a drapelului si altele la fel de consistente &#8230; pana a aparut Campeanu care a avut prima cerere cu cap si coada &#8211; restitutio in integrum ..fara insa a pune problema de baza : si acu ce ne facem ?
Ne "modernizam" facil cu un referendum &#8230; Insa faptul ca peste 1/3 din populatie depinde de o agricultura de subzistenta nu intereseaza pe nimeni . Nu intereseaza nici ca orasele sunt dependente de importul alimentelor . Ca in multe zone oierii arunca lana si piele &#8211; fiindca nu au piata pentru ele . Ne modernizam importand, dar odata cu bunurile imporatate importam si somaj. Si exportam mana de lucru . Infrasctructura noastra are nevoie urgenta de modernizare &#8230; insa nu asta importa ci referendumul .
Nu vreau sa ma intind mai mult &#8230; Insa orice modernizare face exact cat o ceapa degerata daca ea nu priveste si baza economica a tarii

the
2009-10-26 12:30:16

Re: MAIDANEZUL BASESCU SA DOREASCA REFORMAREA DUDUIEI UDREA, NU A ROMANIEI!

La 2009-10-25 22:27:41, Solitude a scris:

> Citesc ce scrii si imi dau seama ca Brucan era un optimist...
>

Daca ai rabdare sa citesti extemporalul miticar, esti si mai optimist :)
toata admiratia ...

the
2009-10-26 12:36:45

Re: Evident ca Brucan era optimist ...

Arogantu'
2009-10-26 12:39:08

Slugoii matrozului au iesit la atac ... de idei !

Ca si stapinul lor - matrozacii nu se pot lupta in idei.

Ei trebuie sa maculeze tot ce le iese in cale.

N-a fost securist ( ca Ba'secu si Silvian Ionescu ) ?
Nu-i nimic - gasim noi ceva.
N-a fost nici informator si n-are nimic la CNSAS ?
Ei, si ?

Bagam vorbe, ca astea n-au nevoie de dovezi !

Bagati, baieti - dar mare atentie la eventuale procese de calomnie, cu despagubirile civile aferente ...
Cristoiu v-ar putea povesti mai multe !

the
2009-10-26 12:41:13

Re: platforma electorala a PDL = quintesentza jegului

La 2009-10-26 10:41:13, laur a scris:

prima regula a romanului este "To make it belive" , "to suspend the disbealive "


nu se putea sa nu ne amintesti, intr-un fel bancul cu nea Gheorghe, la lectia de engleza de la caminul cultural ...

Octavian Dan
2009-10-26 12:44:21

Sunt solutii, exista proiect - DAR TOTI, absolut toti GUVERNANTII SUNT HOTI

1. Din fericire exista un proiect clar, coerent pentru Romania, dar guvernantii au alta treaba - sa fure: sa fure pentru ei, pentru clientela politica si pentru PARTID (indiferent de nume pnl, pd, pdl, psd, psdr,fsn, udmr). Ce se fura? (a)Bugetul: borduri, autotrazi, prin dotarea cu calculatoare la M. educatiei, prin salarii halucinante etc (b)Privatizari mirobolante: Romtelecom, Sidex, Petrom samd).
2. Din pacate oamenii politici saraci si cinstiti (Iliescu, Constantinescu, Boc - adica n-au furat ei ci doar sustinatorii lor, cel mult au tinut de sase), intelectual nu s-au ridicat si nu se ridica pana acolo unde daca vad un proiect - sa-l recunoasca, sa-si dea seama ca au de a face cu un proiect. S-au nascut in balta si vor ramane in balta, acolo se simt acasa, se recunosc intre ei alaturi deHrebenciuc, Nastase, Dan Ioan Popescu si Mitrea, Tariceanu si Pantis, Videanu si Berceanu, Radu Sarbu si nepotii Diaconescu samd

Arogantu'
2009-10-26 12:46:37

Re: Sunt solutii, exista proiect - DAR TOTI, absolut toti GUVERNANTII SUNT HOTI

Mi se pare ca, in cazul lui Constantinescu, ai omis un proiect esential: GO WEST !

Proiect fara de care Romania ar fi putut fi, deja, membra cu drepturi depline in CSI ...

La 2009-10-26 12:44:21, Octavian Dan a scris:

> 1. Din fericire exista un proiect clar, coerent pentru Romania, dar
> guvernantii au alta treaba - sa fure: sa fure pentru ei, pentru
> clientela politica si pentru PARTID (indiferent de nume pnl, pd, pdl,
> psd, psdr,fsn, udmr). Ce se fura? (a)Bugetul: borduri, autotrazi, prin
> dotarea cu calculatoare la M. educatiei, prin salarii halucinante etc
> (b)Privatizari mirobolante: Romtelecom, Sidex, Petrom samd).
> 2. Din pacate oamenii politici saraci si cinstiti (Iliescu,
> Constantinescu, Boc - adica n-au furat ei ci doar sustinatorii lor,
> cel mult au tinut de sase), intelectual nu s-au ridicat si nu se
> ridica pana acolo unde daca vad un proiect - sa-l recunoasca, sa-si
> dea seama ca au de a face cu un proiect. S-au nascut in balta si vor
> ramane in balta, acolo se simt acasa, se recunosc intre ei alaturi
> deHrebenciuc, Nastase, Dan Ioan Popescu si Mitrea, Tariceanu si
> Pantis, Videanu si Berceanu, Radu Sarbu si nepotii Diaconescu samd
>

naiv-prudent
2009-10-26 13:10:20

comisii prezidentiale

exista rapoarte ale comisiilor prezidentiale, scrise de persoane tehnocrate care zac pe la comisiile parlamentare. Evident, pentru ca nu se vrea "gloria"lui Basescu. Pe de alta parte, ce politician are curaj sa le explice romanilor ca, in acelasi timp, cu aceeasi bani, nu putem avea si autostrazi si refacerea CFR, sau metrou in Bucuresti si 400 000 apartamente cu chirie subventionata? Ce politician are curajul sa treaca la reorganizare pe regiuni si sa "distruga" baroniile judetene (mai ales PSD)?

Arogantu'
2009-10-26 13:17:38

Despre comisia asta ce parere ai ? Ca matrozu' isi face TOATE treburile pe ea !

http://cparpc.presidency.ro/

http://cparpc.presidency.ro/upload/Raport_CPARPCR.pdf

http://cparpc.presidency.ro/upload/bibliografie_raport.pdf

La 2009-10-26 13:10:20, naiv-prudent a scris:

> exista rapoarte ale comisiilor prezidentiale, scrise de persoane
> tehnocrate care zac pe la comisiile parlamentare. Evident, pentru ca
> nu se vrea "gloria"lui Basescu. Pe de alta parte, ce politician are
> curaj sa le explice romanilor ca, in acelasi timp, cu aceeasi bani,
> nu putem avea si autostrazi si refacerea CFR, sau metrou in Bucuresti
> si 400 000 apartamente cu chirie subventionata? Ce politician are
> curajul sa treaca la reorganizare pe regiuni si sa "distruga"
> baroniile judetene (mai ales PSD)?
>

CALUGARU
2009-10-26 13:18:14

Jagardeaua de GioaLa

A ocolit coada de la Patriarhie si s-a bagat in fata ca sa sarute sfintele moaste ale Sf. Dimitrie Basarabov. GioaLa a fost luat pe sus de multime, care l-au trimis la coada, (,,ce te bagi,ba, prin fata ? Alooo ?, un'-te trezesti, vere ?, nu ti-i rushini ?) insa, prostanacul lui Ratacila a ignorat pe tzatzele ,,ortodoxe" si si-a vazut de drum, ajungind la moaste, unde s-a inchinat si a stat la Sf. Liturghie mai mult de-o ora. Gurile rele spunE ca l-au vazut facindu-si (si) cruce !

Intre timp, Ludovic Orban, un tip destept, nu zic, vine in fata mecrofoanilor, mincaa-ti-as, si-i trage o scaltoaca lu' Base, ca cica ca ieconomia ie pa nasoale, vere, si pastorii (de animale nu de protestanti) nu mai are sugventii de la stat sa-si creasca jivinele si si le scoate pe drumurili nationale. Orban vorgheshte ghini cind nu mai are palmasi in guvern si pune totu' pe seama lu' cheliosu de Base.

Totivorbitorii de la tembeliziuni spune ca sintem pe drojdie si ca am dat de dracu !, drac care n-are cUarne ci numai o chelie si doi ochi palii ! Jos cu Basescu ! Ne trebuE un alt Basescu; mai al dracu !

gili
2009-10-26 13:20:40

Bine ma , daca te ceri ... Te fac , de ce sa nu te fac ?

Da sa-ti scoti dintii din gura ...

Arogantu'
2009-10-26 13:23:17

Proiect pentru Romania - sssssssst ! Mucles, ba !

http://ohanesian.wordpress.com/2009/10/25/stenograme-de-unde-si-pentru-ce/

naiv-prudent
2009-10-26 13:23:33

nu e mesia!

cat am vrea noi, presedintele nu e mesia. Nu poate reduce sau creste somajul, nu poate creste/reduce salariile bugetarilor, nu poate da case, nu poate creste/mari TVA sau impozitele. Toate astea le face numai parlamentul (la propunerea sau nu a guvernului)!!! Tot parlamentul accepta un premier, indiferent cine-l propune, lauda sau insulta. Poate dl.X, ajuns presedinte sa fie sigur ca va avea un guvern de stanga sau de dreapta? sau ca acest guvern va lua toate masurile dorite de presedinte? si daca guvernul face altfel, ce poate face presedintele? sa ofteze de necaz?

Arogantu'
2009-10-26 13:34:43

Nici Parlamentul nu are jobul descris de tine ! Doar Guvernul ... daca poate ! Bocii nu pot. ndc


La 2009-10-26 13:23:33, naiv-prudent a scris:

> cat am vrea noi, presedintele nu e mesia. Nu poate reduce sau creste
> somajul, nu poate creste/reduce salariile bugetarilor, nu poate da
> case, nu poate creste/mari TVA sau impozitele.

Ghita Bizonu'
2009-10-26 13:35:16

Cum nu avem proiect de tara ? Da Proclamatia de la Timisoara ce iaste ?

Adica pct 8. lustratia si desconspiratia lu Puanescu cum pupa el peste tot Conducatoru nu sunt proiecte ?
Lupta cu sicoritatea nu este proiect ? Lupta cu oligarhii nu este proiect ?
Adica privatizarea - de mutle ori dezromanizarea - economiei nu este , nu a fost proiect ? ca de amu aluminiu e ruskii, rafinariile idem , tigarile sunt toate "internationalizate" si bancile nu mai sunt romanesti - si nici cimentu si daracu mai stie ce .. Dezindustrializarea nu a fost proiect ?
Sa ia strainii sa ne plateasca bine nu a fost proiect ?
Don Unteanu matele te prefaci ca nu intelegi ca proeictu constructiv comunism iaste el .. si noi avem ca proiect JOS Comunismu !!! Jos industria, jos statu centralizat , sa ne imbogatim pe seama lui !!
Si te prefcai ca nu stii cand scrii cica ca cum <Cum se explica misterul care face ca nici macar la acest final de an 2009 sa nu existe un cadastru national. Haosul este deplin si nu este deloc intamplator.>. Cadastrul aduce bani buni unor privati. Asa cum executorii judecatoresti sunt privati ce castiga bine - unii ENORM ( insa se pare ca daca ai un fleac de recuperat .. de ex o bicileta .. nu vei recupera ca nu se osteneste nimeni ).
vem u proiect -ala de a nu avea . Sa vina altii ! Noi dam semnale si ne lupatm cu Ilici !!

Hantzy
2009-10-26 13:35:37

Re: nu e mesia! Depinde din ce unghi privestI!

Mata spui "cat am vrea noi..." Ei, uite ca din acest NOI eu ma autoexclud. Pentru ca din start, nu astept de la Presedinte sa reduca nici somajul, nici sa-l creasca, nici sa reduca cheltuielile bugetare, nici sa reduca costurile de productie, nici sa dea sau sa ia case, fie pentru el sau ceilalti, nici sa stabileasca cine e pe lista sau nu, nici sa-i impuna guvernului masurile, sau parlamentului premierul. De la Presedinte astept doar sa respecte Constitutia, sa sondeze opinia publica si sa verifice oportunitatea anumitor schimbari inainte de finele mandatului, iar in rest sa-i lase pe ceilalti indrituiti sa-si faca treaba. Cer prea mult?!


La 2009-10-26 13:23:33, naiv-prudent a scris:

> cat am vrea noi, presedintele nu e mesia. Nu poate reduce sau creste
> somajul, nu poate creste/reduce salariile bugetarilor, nu poate da
> case, nu poate creste/mari TVA sau impozitele. Toate astea le face
> numai parlamentul (la propunerea sau nu a guvernului)!!! Tot
> parlamentul accepta un premier, indiferent cine-l propune, lauda sau
> insulta. Poate dl.X, ajuns presedinte sa fie sigur ca va avea un
> guvern de stanga sau de dreapta? sau ca acest guvern va lua toate
> masurile dorite de presedinte? si daca guvernul face altfel, ce poate
> face presedintele? sa ofteze de necaz?
>

Arogantu'
2009-10-26 13:35:48

Un articol de CTP - un individ cu care rareori am fost de acord ...

Ghita Bizonu'
2009-10-26 13:38:56

Re:baiete ati fost imprudenti. Daca presu isi aroga mai toate meritele ajunge ca si Ceasca sa fie

vinovat si ca ploua sau e seceta. CVand te dai factotum este absolut normal sa o iei in barba si ptr ca cateau dobermanca a lu X s-a cotarcit cu un maidanez ( nu rade !! un pui de doerman se vinde scump, insa o corcitura ... o dai de pomana )

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01049 sec.