Ziua Logo
  01:49, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-15

Comentarii: 173, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arcturus
2006-12-14 23:27:25

respekt!

Ma alatur protestului dumneavoastra! Roncea a luat-o rau pe ulei ...

neamtu tiganu
2006-12-14 23:46:54

Zoiticooo..

Orice persoana - chiar si de sex feminin - are dreptul de a gandi si de a alege
---------------------------------
Ca sa vezi domne unde se ajunge azi cu toleranta!

griar
2006-12-14 23:47:54

Foarte corect spus:

"Adevaratul reziduu comunist - ruda buna cu fundamentalismul care cere moartea crestinilor fiindca o gazeta obscura a publicat un chip ireverentios al Profetului - este infierarea acuzatoare a oricui gandeste altfel."

Corect, doamna!

Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat dumneavoastra?

ursulamarquej
2006-12-14 23:51:24

gata cu ineptiile!

Adrian PATRUSCA a spus intr-un memorabil articol publicat la 24 noiembrie tot ce era de spus pe tema prezentei icoanelor in scoli. Tot ce s-a scris dupa aceea, dar mai ales ce s-a aberat in ultimele zile, reprezinta demersurile lipsite de orice semnificatie ale unor scribalai (cum zicea Iliescu, ieri, la BBC reidio). Ecce articolul, frati si surori intru Domnul!

Ce sa v-aduca Mos Gerila?
-- Nu am auzit de conflicte interconfesionale in scoli. Am auzit, in schimb, de batai, de droguri, de alcool si prostitutie. De frig in clase si de tavane care cad in capul elevilor, de conducte sparte si de wc-uri infundate.

Moise n-a mai rabdat. Tata si profesor de filosofie, el vedea cum fetita sa, dimpreuna cu ceilalti copii de la o scoala din Buzau, sufera. Micutii erau agresati zilnic de icoanele de pe pereti. Termenul "agresat" ii apartine chiar lui Moise. Intrebat, la o emisiune televizata, daca fetita i s-a plans ca e agresata, Moise a replicat ca sunt o multime de copii batuti de parinti, dar care nu se plang. Ca atare, intuind suferintele copilului, Moise a facut reclamatie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cerand ca icoanele sa fie interzise in scolile din Romania. Cu Moise s-a solidarizat instantaneu micul, dar energicul grup, traditional de-acum, al celor carora Dumnezeu le cam pute. Ii stiti. Din Parcul Carol, cand faceau zid in jurul Mausoleului comunist, pentru ca nu cumva, in loc, sa se ridice Catedrala Neamului. Sau din ziare, cand scriau ca ar trebui demontate clopotele de la bisericile de cartier, pentru ca ii deranjeaza pe locatarii din jur.

CNCD s-a conformat si a plusat. A dat o recomandare cu "trebuie". O recomandare obligatorie. Simbolurile religioase sa fie scoase din scoli! Icoane, cruci, stele ale lui David, semiluni, afara! Pentru ca "afisarea simbolurilor religioase pe peretii unitatilor publice de invatamant constituie o discriminare impotriva persoanelor atee, agnostice, indiferente sau de alta confesiune". Citesti si te, pardon, crucesti! Pai agnosticii si ateii oricum nu sunt in chestie, de vreme ce nu cred in lumea cealalta. Pentru ei, icoanele sunt doar niste poze, iar restul, doar semne geometrice. De ce sa fie jigniti? Iar indiferentii sunt, cum le zice si CNCD, indiferenti. Raman cei de alte confesiuni. Si aici se vede cum Consiliul, in loc sa se recuze, s-a bagat aiurea in seama.

Pentru cine n-are copil la scoala, sa spunem ca icoanele nu sunt puse pe pereti de Ministerul Educatiei sau de primarie. Ele sunt aduse de copii sau de parinti, de bunavoie, in intelegere cu profesorii. Nu-i obliga nimeni. Dupa cum nu-i impiedica nimeni pe copiii de alte confesiuni sa-si aduca la scoala simbolurile care le sunt dragi. Nu am auzit de conflicte interconfesionale in scoli. Am auzit, in schimb, de batai, de droguri, de alcool si prostitutie. De frig in clase si de tavane care cad in capul elevilor, de conducte sparte si de wc-uri infundate. De astea se vaita parintii, copiii si profesorii. Nu de icoane. Nu-mi aduc aminte ca vreunul din cei ce se indigneaza acum de mila elevilor agresati de Maica Domnului sa fi protestat fata de mizeria tot mai agresiva a invatamantului romanesc. Nu e vorba si aici de drepturi ale omului incalcate? Dar copilului care acum se simte ocrotit de icoana de pe perete sau de cruciulita de la gat, nu i se incalca drepturile?

CNCD e pus pe fapte mari. Nu are de gand sa se opreasca aici. Presedintele Csaba Asztalos a emis ieri, invitat la o televiziune, o amenintare: in spatiile publice nu trebuie sa fie decat simboluri universal acceptate! Academicianul Balaceanu-Stolnici are dreptate sa se teama. Dupa o astfel de gandire sunt in pericol chiar si picturile de pe biserici sau troitele. Agnosticul agresat duminica de clopote va descoperi ca, de pe geamul din casa, da cu ochii taman peste crucea de la biserica de vizavi. Cu constiinta agresata va cere demontarea ei de pe acoperis, pentru ca e in spatiu public. Vi se pare ca exagerez? In alte tari, unde alde Asztalos si Moise lucreaza ceva mai de demult, Craciunul e pe cale sa dispara, inlocuit cu "Sarbatorile de sezon". Ca sa nu moara de necaz agnosticii si ateii si indiferentii ca n-au si ei o sarbatoare a lor.

synd
2006-12-14 23:58:03

"infierarea acuzatoare a oricui gandeste altfel"


Daca toata aceasta disputa nefericita s-ar rezuma doar la diferentele de gandire, de optiunea in fata vietii a protagonistilor ei sau membrilor societatii romanesti, atunci ea ar fi, realmente, o bagatela. Dar, din pacate, aici nu este vorba doar despre gandirea pura, teoretica sau despre opinii personale, cat, mai ales, despre actiune. Despre o actiune nemotivata, care nu este sustinuta de Constitutia si nici de legile Romaniei, pe scurt: despre o actiune provocatoare.

Fara nici o indoiala, aceasta reactie, poate, uneori, exagarata a societatii civile romanesti, nu ar fi avut loc fara actiunea, pe care, din nefericire, omiteti sa o evocati. Protestul Dvs. poate fi indrituit, el nu este insa sincer.

^spock^
2006-12-15 00:07:20

Respect

Doamna Zoe a pus punctul pe i.

In sfarsit un editorial ce are clasa.

Felicitari.

Acu' sa vedem reactiile furibunde...va rugam sa va puneti centurile de siguranta.

ValVerde
2006-12-15 00:11:41

Era timpul

In sfirsit dovezi ca glasul ratiunii nu e total alungat din Romania.
Respectele mele D-na Zoe Petre pentru exprimarea cu curaj a unai opinii care nu o sa va cistige multi admiratori. Sint intre putinii forumisti care sint total de acord cu punctul d-vs de vedere.
Multumim


JohnGreen1
2006-12-15 00:12:54

CORECT si RASPICAT

iar cei ce impart neamul romanesc in "Romani buni" (citeste ortodocsi) is "Romani Rai" (citeste ceilalti) sint complet retrograzi. Cred ca incearca sa-i imite pe evrei care au nivele (clase) nu "buni" sau "rai" ci de clasa I (interes mai mic la banca) clasa II (interes mai mare la banca) si clasa "ioc" ...
Aici a-ti ajuns mai fratilor?

CALUGARUL
2006-12-15 00:18:16

Mamaie shia schimbat poza, dar nu shi naravul

Zice 'mneaei ca a repsectat intotdeauna dreapta credintza. Adica ? Adica e shi 'mneaei la fel de ortodoxa ca shi neica Lefter (shi Bogdan). Halal ! ,,Ne-am procopsitara, soro !" vorba Zitzei !

Doamne Zoe protesteaza ! Protesteaza impotriva ,,Romanismului" intolerant. Romanismul e scris cu litera mare. Ce-o fi fost in mintea dinsei ? Nu shtiu ! Era nervoasa, cumva, ca vreun student nu i-a dat cit trebuie ca sa-l treaca ? Mai shtii ?

Romanismul intolerant. Cine E, domne, romanii aia intolerantzi ? Cum cine ? Cei 18 milioane de ortodocshi care vor sa-shi vada icoanele peste tot. Deci, Doamna profeSSor protesteaza impotriva majoritatzii tzarii. E ceva, nu ? Pai, sa ne mai miram de ce sunt pe buzele tuturor Romanilor intolerantzi injuraturile cele mai neaoshe adresate 'mneaei shi shefului 'mneaei pentru dezastru' Tzarii ?

Daca ar fi fost mneaei toleranta, ar fi trebuit sa dispara pentru mult timp din fatza romanilor pe care i-au inshelat. Dar, deh, tolerantza este o mincare care nu face parte din meniul mneaei. Rushine, mamaie. Rushine !

Sobru
2006-12-15 00:20:20

Re: Era timpul

Mai intai doamna Petre trebuia sa rezolve problema cu prezenta icoanelor pe pereti, si abia apoi sa faca analize despre argumentele bune sau proaste ale taberelor adverse. Deci pana atunci, ramane cum am stabilit.

griar
2006-12-15 00:25:26

Re: Era timpul

La 2006-12-15 00:11:41, ValVerde a scris:

> In sfirsit dovezi ca glasul ratiunii nu e total alungat din Romania.
> Respectele mele D-na Zoe Petre pentru exprimarea cu curaj a unai
> opinii care nu o sa va cistige multi admiratori. Sint intre putinii
> forumisti care sint total de acord cu punctul d-vs de vedere.
> Multumim

Ma bucur sa alfu ca o atitudine de tip stalinist va duce cu gandul la "elitismul" rasei de "liberi ganditori" de care apartineti. Cred ca asa este, e o elita care a suferit infrangere: dupa zeci de ani de comunism, tot credinta e cea care a castigat. Din bolsevici ati devenit mensevici. :)

Ratacitul
2006-12-15 00:29:56

Sa dau cu clopul de pamant si alta nu.... Mai fratilor, sigur Zoe Petre a scris asta?

Sa dau cu clopul de pamant si alta nu.... Mai fratilor, sigur Zoe Petre a scris asta?

Madame, (cu M mare), fir-ar clopul meu al dreaq de nu dau cu el de pamant. Doar de data asta!

Ratacitul
2006-12-15 00:35:38

Re: Era timpul

Dragutzo, tot de etichete te tii? Asta-i tot ce ai invatat in Romania?

La 2006-12-15 00:11:41, ValVerde a scris:

> In sfirsit dovezi ca glasul ratiunii nu e total alungat din Romania.
> Respectele mele D-na Zoe Petre pentru exprimarea cu curaj a unai
> opinii care nu o sa va cistige multi admiratori. Sint intre putinii
> forumisti care sint total de acord cu punctul d-vs de vedere.
> Multumim
>
>
>
>

Ratacitul
2006-12-15 00:41:24

Re: Era timpul

La 2006-12-15 00:35:38, Ratacitul a scris:

> Dragutzo, tot de etichete te tii? Asta-i tot ce ai invatat in Romania?

Pentru eliminarea confuziilor, ma refeream la textul lui griar:

"Raspuns de la: griar din Bucuresti (...@yahoo.com)
Data: 2006-12-15 00:25:26 , IP: 86.121.19...

Re: Era timpul

La 2006-12-15 00:11:41, ValVerde a scris:

> In sfirsit dovezi ca glasul ratiunii nu e total alungat din Romania.
> Respectele mele D-na Zoe Petre pentru exprimarea cu curaj a unai
> opinii care nu o sa va cistige multi admiratori. Sint intre putinii
> forumisti care sint total de acord cu punctul d-vs de vedere.
> Multumim

Ma bucur sa alfu ca o atitudine de tip stalinist va duce cu gandul la "elitismul" rasei de "liberi ganditori" de care apartineti. Cred ca asa este, e o elita care a suferit infrangere: dupa zeci de ani de comunism, tot credinta e cea care a castigat. Din bolsevici ati devenit mensevici. :) "

>

ursulamarquej
2006-12-15 00:44:17

LOBBY pentru PLATON

Decat sa va pierdeti timpul cu expirata doamna Zoe, mai bine cititi editorialul Hristos e boier by Mircea Platon. Si, daca stiti sa cititi printre randuri, s-ar putea sa descoperiti si voi de ce e Iulia Popovici fericita in noaptea asta....

Agentura
2006-12-15 00:46:59

Re: Exceptional, intr-adevar!

Zoe scrie bine mereu (chiar cand n-are dreptate), dar de data asta chiar s-a intrecut pe sine! Si are si perfecta dreptate.

griar
2006-12-15 00:47:44

"Dragutzo"! Pentru domnul Ratacit

O sa va rog sa faceti uz de toata politetea de care sunteti capabil si sa evitati sa va exprimati public sentimentele pe care le aveti pentru mine. Nu invadati spatiul intim al altor forumisti cu manifestari sentimentale, care trebuie sa raman "private". Mutumesc.

Agentura
2006-12-15 00:49:55

Re: Cine-i romanul intoelrant? Calugare, uita-te in oglinda!

Cu ce te-ai gasit tu sa raspunzi la un editorial pe cat de admirabil pe atat de echilibrat? Cu jigniri, insinuari jenante si atacuri la persoana. Si, culmea, i n numele ortodoxiei... Halal!

Agentura
2006-12-15 00:56:07

Re: Foarte corect spus:

La 2006-12-14 23:47:54, griar a scris:
> Corect, doamna!
> Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i
> stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat
> dumneavoastra?De unde ai tras concluzia asta?

Agentura
2006-12-15 00:57:07

Re: Ibidem

La 2006-12-14 23:27:25, Arcturus a scris:
> Ma alatur protestului dumneavoastra! Roncea a luat-o rau pe ulei ...


Subscriu in totalitate!

griar
2006-12-15 01:28:39

pt Agentura

Din articolul dumneaiei! Citit-l, va rog, daca doriti sa discutam. Sa nu ma rugati sa va cietz din articol, in care fiecare fraza e de fapt o mostra de intoleranta.


Agentura
2006-12-15 00:56:07


Re: Foarte corect spus:
La 2006-12-14 23:47:54, griar a scris:
> Corect, doamna!
> Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i
> stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat
> dumneavoastra?De unde ai tras concluzia asta?

Ratacitul
2006-12-15 01:37:06

Re: "Dragutzo"! Pentru domnul Ratacit / Ei lasa ca te alinti

Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu inteleg de ce iti inchipui tu asta.

La 2006-12-15 00:47:44, griar a scris:

> O sa va rog sa faceti uz de toata politetea de care sunteti capabil si
> sa evitati sa va exprimati public sentimentele pe care le aveti pentru
> mine. Nu invadati spatiul intim al altor forumisti cu manifestari
> sentimentale, care trebuie sa raman "private". Mutumesc.
>

Ratacitul
2006-12-15 01:38:16

Re: Foarte corect spus:

Ea trage....concluzii. Nu conteaza de unde, dar le trage.

La 2006-12-15 00:56:07, Agentura a scris:

> La 2006-12-14 23:47:54, griar a scris:
> > Corect, doamna!
> > Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i
> > stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat
> > dumneavoastra?
>
>
>
> De unde ai tras concluzia asta?
>

griar
2006-12-15 01:43:47

Inca o data, domnule Ratacit, lasati-ma in pace!

Aratai-mi ca ma ignorati, va rog din toata inima! Altfel, o sa va rog sa va cereti scuze nu numai de la cei pe care ii ofesanti mereu cu neinsiratele dvs glume, ci si si de la doamna Zoe Petre, al carei articol il sabotati, afisandu-va pe forum sentimentele (nu am zis ca sunt bune!) fata de mine.

Raspuns de la: Ratacitul (...@lycos.com)
Data: 2006-12-15 01:37:06 , IP: 70.81.99...
Re: "Dragutzo"! Pentru domnul Ratacit / Ei lasa ca te alinti

Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu inteleg de ce iti inchipui tu asta.

La 2006-12-15 00:47:44, griar a scris:

> O sa va rog sa faceti uz de toata politetea de care sunteti capabil si
> sa evitati sa va exprimati public sentimentele pe care le aveti pentru
> mine. Nu invadati spatiul intim al altor forumisti cu manifestari
> sentimentale, care trebuie sa raman "private". Mutumesc.
>
griar
2006-12-15 01:45:49

Re: Foarte corect spus:

Din articolul dnei Zoe Petre! Citit-l, va rog, daca doriti sa discutam. Sa nu ma rugati sa va cietz din articol, in care fiecare fraza e de fapt o mostra de intoleranta.


Agentura
2006-12-15 00:56:07


Re: Foarte corect spus:
La 2006-12-14 23:47:54, griar a scris:
> Corect, doamna!
> Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i
> stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat
> dumneavoastra?De unde ai tras concluzia asta?

La 2006-12-15 01:38:16, Ratacitul a scris:

> Ea trage....concluzii. Nu conteaza de unde, dar le trage.
>
> La 2006-12-15 00:56:07, Agentura a scris:
>
> > La 2006-12-14 23:47:54, griar a scris:
> > > Corect, doamna!
> > > Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i
> > > stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat
> > > dumneavoastra?
> >
> >
> >
> > De unde ai tras concluzia asta?
> >
>
>

Ratacitul
2006-12-15 01:50:34

Vezi dragutzo, iar ai comis-o

Cred ca ai ceva probleme cu limba romana, nu e prima data cand ti se cere un argument simplu in sprijinul etichetelor pe care le pui si o tiiiiii......ca Stan cu fluierul.

La 2006-12-15 01:28:39, griar a scris:

> Din articolul dumneaiei! Citit-l, va rog, daca doriti sa discutam. Sa
> nu ma rugati sa va cietz din articol, in care fiecare fraza e de fapt
> o mostra de intoleranta.
>
>
> Agentura
> 2006-12-15 00:56:07
>
>
> Re: Foarte corect spus:
> La 2006-12-14 23:47:54, griar a scris:
> > Corect, doamna!
> > Ati observat insa ca tocmai asta faceti acum: incercati sa-i
> > stigmatizati/infierati/ pe cei care gandesc altfel decat
> > dumneavoastra?
>
>
>
> De unde ai tras concluzia asta?
>
>
>

JMJ
2006-12-15 01:52:47

Era timpul sa se discute mai mult pe texte de lege

In parte D-na Zoe are dreptate pentru ca a-ti pune numai icoanele pe pereti si a face multe cruci, inca nu inseamna ca esti foarte bun crestin.
Imi permit totusi s-o contrazic pentru ca acestea reprezenta totusi un prim pas spre intelepciune: Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii - zice regele Solomon, iar credinta in El este ami pretioasa decat aurul. Asta pentru ca te duce si la obtinerea acestuia, dar iti face intreaga viata mai frumoasa.
Iar crucea este ca o mica rugaciune cand zicem "In numele Tatalui, si-al Fiului, si-al Sfantului Duh." Cu alte cuvinte, luam act de prezenta Lui in Trinitate, si-I inchinam activitatile noastre pentru ca El are puterea sa inmulteasca rezultatele.
D-na profesoara ar putea face insa mai mult. ar putea lua anumite texte biblice si discuta cu studentii ei: "Astazi copii, vom discuta si analiza textul urmator..."
Si daca vor fi alese bine textele i-ar putea educa foarte usor in a deveni mai iubitori, gentili, cinstiti, iertatori, curajosi in credinta, intelepti, induratori, etc , adica sa manifeste fructele Spiritului.
Astfel vor fi asezate relatiile sociale pe baze temeinice, Dumnezeu va ajuta sa se faca recolte bogate si lumea sa prospere, si va creste si prestigiul tarii.
Am fost si eu precum un copil ce crede in Mos Craciun, si pana mai deunazi credeam ca icoanele ne prezinta adevarata infatisare a lui Isus, Maicii Domnului sau sfintilor. Pe urma m-am trezit si am realizat ca fiecare ii picteaza dupa propria imaginatie. Oricum, servesc la intarirea credintei, mai ales pentru oameni ce nu stiu prea multe despre Dumnezeu si spun la fel ca si apostolii lui Isus: "Aratani-L numai pe Tatal si atunci o sa te credem." Cum era sa le explice , la acea vreme, ca vine ca o energie de la Tatal si ca astfel ii vindeca pe bolnavi?!
Totusi exista, din anii '30 o icoana a lui Isus, pictata dupa cum I s-a aratat calugaritei Maria Faustina, la Cracovia, si a cerut ca sa fie pictata o icoana dupa cum ea L-a vazut, cu doua raze de lumina tasnind din inima Sa dupa rastignire, cand a curs sange si apa. El a spus ca nu atat imaginea conteaza, cat faptul ca trebuie scris pe ea "Isus eu cred in Tine".

Agentura
2006-12-15 01:56:50

Re: Trist, Ursulo, trist...

Nu mai visa, fato, cu ochii la poze din ziar. Spre deosebire de tine, cred ca Iulia Popovici nu se multumeste cu asa de putin. Daca e sau nu fericita, nu de la Platonel al tau i se trage.


griar
2006-12-15 02:00:26

Iata ce fel de "elita" va sustine, doamna Petre!

Sunt convinsa ca va place sa vedeti comportamentul acestor indivizi infuriati ca nu stiu sa-si "argumenteze" pozitia sau macar sa-si mascheze cumva intoleranta. Pentru ca si articolul dvs e o reactie asemanatoare, o rabufnire de ura, cauzata de faptul ca ateismul nu a reusit sa se instaleze in mintile romanilor, cum au sperat bolsevicii...


Raspuns de la: Ratacitul (...@lycos.com)
Data: 2006-12-15 01:38:16 , IP: 70.81.99...
Re: Foarte corect spus:

Ea trage....concluzii. Nu conteaza de unde, dar le trage.

griar
2006-12-15 02:11:53

Re: "Dragutzo"! Pentru domnul Ratacit / Va repet

Nu mi te adresa, nici cu diminutive, nici in vreun alt fel. Ai face bine sa nu discuti cu mine deloc, ci doar cu comunistii intoleranti si prost crescuti ca tine. Sau, si mai bine, comneteaza articolul, nu comentariile mele.

La 2006-12-15 01:37:06, Ratacitul a scris:

> Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu
> inteleg de ce iti inchipui tu asta.
>
> La 2006-12-15 00:47:44, griar a scris:
>
> > O sa va rog sa faceti uz de toata politetea de care sunteti capabil si
> > sa evitati sa va exprimati public sentimentele pe care le aveti pentru
> > mine. Nu invadati spatiul intim al altor forumisti cu manifestari
> > sentimentale, care trebuie sa raman "private". Mutumesc.
> >
>
>

Nihilescu
2006-12-15 02:15:03

M-ati dezamagit, doamna Zoe Petre!

Credeam ca sunteti o proasta. M-am inselat si nu-mi pare rau sa constat asta. Felicitari pentru pozitia dvs din articolul de astazi!

costy
2006-12-15 02:23:12

Re: Zoiticooo..

La 2006-12-14 23:46:54, neamtu tiganu a scris:

> Orice persoana - chiar si de sex feminin - are dreptul de a gandi si
> de a alege
> ---------------------------------
> Ca sa vezi domne unde se ajunge azi cu toleranta!
>

Musca-ti limba si tine-te departe de nefasta-ta cand postezi. Daca da cu
crucea peste tine, oricat de toleranta ar fi, te pierdem de musteriu o
bucata buna de vreme...

griar
2006-12-15 02:25:08

Ce va face sa infierati simbolurile religioase, doamne?

"O pletora de simboluri ortodoxe a invadat spatiul public imediat dupa revolutie, odata cu omniprezentele soboare de preoti. Ele vor fi trezit un ecou de credinta adevarata in primele ceasuri, dar s-au dovedit repede reflexul unei orori de vid, in care icoanele au luat locul pavoazarii si cateheza - invatamantului politic."

Am impresia ca unii spera ca, denigrand simbolurile religioase, isi creaza o alura de aparatori al "pacii publice". Dimpotriva, din cate stiu, manifestarele ireverentiale fata de religia, traditiile, mentalitatea unei comunitati, fie majoritare, fie minoritare, nu este apreciata in lumea civilizata. Poate doar in mediul care pastreaza cu sfintenie reactionarismul de tip totalitar-bolsevic...

lil
2006-12-15 02:47:17

Re: Sa dau cu clopul de pamant si alta nu.... Mai fratilor, sigur Zoe Petre a scris asta?

La 2006-12-15 00:29:56, Ratacitul a scris:

> Sa dau cu clopul de pamant si alta nu.... Mai fratilor, sigur Zoe
> Petre a scris asta?
>
> Madame, (cu M mare), fir-ar clopul meu al dreaq de nu dau cu el de
> pamant. Doar de data asta!
>


La fel.:)

griar
2006-12-15 02:47:42

Alta mostra de intoleranta

"Am respectat totdeauna dreapta credinta, dar n-am confundat-o niciodata cu precipitarea trecatorilor care, cum zaresc o biserica, isi muta in stanga plasele, volanul sau senviciul din care abia au muscat pentru a se inchina la repezeala cu dreapta, cu un semn al crucii atat de prescurtat incat numai initiatii mai inteleg despre ce este vorba"

Daca ati respecta nu credinta, ci sentimentele credinciosilor, ca nu se cere mai mult, doamna, ati sti ca acest gest echivaleaza cu marturisirea lui Hristos. Pentru un om cu adevarat religios, acest semn este plin de sens, chiar daca dvs va pare ca e cam... "prescurtat". Si, poate ca nu e vorba doar de faptul ca o fac la repezeala, poate ca e timiditate, avand in vedere ca stiu ca exista si critici feroce, care vad in acest gest un fel de "tiranie a majoritatii", cum ziceti dvs. ? Nu v-ati gandit si la asta?

ingineru
2006-12-15 02:55:24

Protestez contra "Romanismului" intolerant... protestatul e OK, problema apare cand o MINORITATE...

... fie ea si auto-intitulata "luminata" incerca sa-si IMPUNA decizia asupra majoritatii.
Atata timp cat majoritatea profilor si parintilor doresc icoane pe peretii scolii, ele trebuie sa ramana acolo. "Tirania majoritatii" are un nume: democratie. Iar ignorarea ei duce la aberatii de genul eliminarii brazilor de Craciun din locurile publice. Cui nu-i place sistemul, e liber sa-si caute unul mai bun, pt. uz personal.

Intrebarea este, sunt toti cei care nu pierd nici un prilej sa predice superioritatea democratiei la TOATE nivelele gata sa si traiasca dupa ceea ce predica ?

ingineru
2006-12-15 02:59:29

Re: Era timpul... apropo de "glasul ratiunii"...

... interesant cum, in zilele noastre, acest glas a ajuns sa apartina in exclusivitatea ateilor, agnosticilor, si in general oricarui inamic al crestinismului.
Nu poti sa nu te intrebi de ce oare...

La 2006-12-15 00:11:41, ValVerde a scris:

> In sfirsit dovezi ca glasul ratiunii nu e total alungat din Romania.
> Respectele mele D-na Zoe Petre pentru exprimarea cu curaj a unai
> opinii care nu o sa va cistige multi admiratori. Sint intre putinii
> forumisti care sint total de acord cu punctul d-vs de vedere.
> Multumim
>
>
>
>

Vasco da Gama
2006-12-15 03:47:59

Orice persoana - chiar si de sex feminin - are dreptul de a gandi si de a alege

mi-a scapat mie cand a afirmat Roncea contrariul, sau ceva gen "femeile la cratita"? sau lucram subliminal?

In rest, fix rade ciob de oala sparta, sunteti la fel, stilul scris difera. Lasa Mme Zoe, ca poate pica Basescu, trantiti o restauratie Emiliana, si iarasi o trimiteti pe Smaranda la Finlanda, ambasadorita, de unde o sa poata din nou sa vina inapoi sa mai medieze simpozioane <cu cantec> pe la Targu Mures. Pardon, Nagymarosvasarhely, c-asa-i corect, nu?

Oriana
2006-12-15 03:59:50

domnul ce ??? Ratacit

Asta-i unul care-si des nasul la purtare cu forumistele, "dragutu" asta.

La 2006-12-15 01:37:06, Ratacitul a scris:

> Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu inteleg de ce iti inchipui tu asta.
----------
DACA NU TE intereseaza n-o mai sacai atata !
------------------------
La 2006-12-15 00:47:44, griar a scris:

O sa va rog sa faceti uz de toata politetea de care sunteti capabil si sa evitati sa va exprimati public sentimentele pe care le aveti pentru mine. Nu invadati spatiul intim al altor forumisti cu manifestari

Nihilescu
2006-12-15 04:06:35

Re: Era timpul sa se discute mai mult pe texte de lege

Fi atent, ca daca auzi voci, nu inseamna ca trebuie neaparat sa le transcrii pe forum, ci ca ai uitat iarasi sa-ti iei neurolepticele.


La 2006-12-15 01:52:47, JMJ a scris:

> In parte D-na Zoe are dreptate pentr ca a-ti pune numai icoanele pe
> pereti si a face multe cruci, inca nu inseamna ca esti foarte bun
> crestin.
> Imi permit totusi s-o contrazic pentru ca acestea reprezenta totusi
> un prim pas spre intelepciune: Frica de Dumnezeu este inceputul
> intelepciunii - zice regele Solomon, iar credinta in El este ami
> pretioasa decat aurul. Asta pentru ca te duce si la obtinerea
> acestuia, dar iti face intreaga viata mai frumoasa.
> Iar crucea este ca o mica rugaciune cand zicem "In numele Tatalui,
> si-al Fiului, si-al Sfantului Duh." Cu alte cuvinte, luam act de
> prezenta Lui in Trinitate, si-I inchinam activitatile noastre pentru
> ca El are puterea sa inmulteasca rezultatele.
> D-na profesoara ar putea face insa mai mult. ar putea lua anumite
> texte biblice si discuta cu studentii ei: "Astazi copii, vom discuta
> si analiza textul urmator..."
> Si daca vor fi alese bine textele i-ar putea educa foarte usor in a
> deveni mai iubitori, gentili, cinstiti, iertatori, curajosi in
> credinta, intelepti, induratori, etc , adica sa manifeste fructele
> Spiritului.
> Astfel vor fi asezate relatiile sociale pe baze temeinice, Dumnezeu va
> ajuta sa se faca recolte bogate si lumea sa prospere, si va creste si
> prestigiul tarii.
> Am fost si eu precum un copil ce crede in Mos Craciun, si pana mai
> deunazi credeam ca icoanele ne prezinta adevarata infatisare a lui
> Isus, Maicii Domnului sau sfintilor. Pe urma m-am trezit si am
> realizat ca fiecare ii picteaza dupa propria imaginatie. Oricum,
> servesc la intarirea credintei, mai ales pentru oameni ce nu stiu prea
> multe despre Dumnezeu si spun la fel ca si apostolii lui Isus:
> "Aratani-L numai pe Tatal si atunci o sa te credem." Cum era sa le
> explice , la acea vreme, ca vine ca o energie de la Tatal si ca astfel
> ii vindeca pe bolnavi?!
> Totusi exista, din anii '30 o icoana a lui Isus, pictata dupa cum I
> s-a aratat calugaritei Maria Faustina, la Cracovia, si a cerut ca sa
> fie pictata o icoana dupa cum ea L-a vazut, cu doua raze de lumina
> tasnind din inima Sa dupa rastignire, cand a curs sange si apa. El a
> spus ca nu atat imaginea conteaza, cat faptul ca trebuie scris pe ea
> "Isus eu cred in Tine".
>

Oriana
2006-12-15 04:07:45

Inca o data, bezmeticu molesteaza forumistele !

Griar, baby, cu bezmeticu functioneaza maniere tari, gata cu menuetele, nu le-intelege, invadentului ii trebuie un dupac dupa ureche, pe asta-l pricepe imediat ! Cand vezi ca un motan schirlaie mai mult decat trebuie, arunca cu ceva dupa el, Griar !

La 2006-12-15 01:43:47, griar a scris:

> Aratai-mi ca ma ignorati, va rog din toata inima! Altfel, o sa va rog sa va cereti scuze nu numai de la cei pe care ii ofesanti mereu cu neinsiratele dvs glume, ci si si de la doamna Zoe Petre, al carei articol il sabotati, afisandu-va pe forum sentimentele (nu am zis ca sunt bune!) fata de mine.

Raspuns de la: Ratacitul (...@lycos.com)
> Data: 2006-12-15 01:37:06 , IP: 70.81.99...
> Re: "Dragutzo"! Pentru domnul Ratacit / Ei lasa ca te alinti
>
> Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu
> inteleg de ce iti inchipui tu asta.

Oriana
2006-12-15 04:11:16

Iata ce fel de "elita" va sustine, doamna Petre!

La 2006-12-15 02:00:26, griar a scris:

> Sunt convinsa ca va place sa vedeti comportamentul acestor indivizi infuriati ca nu stiu sa-si "argumenteze" pozitia sau macar sa-si mascheze cumva intoleranta. Pentru ca si articolul dvs e o reactie asemanatoare, o rabufnire de ura, cauzata de faptul ca ateismul nu a reusit sa se instaleze in mintile romanilor, cum au sperat bolsevicii...

> Raspuns de la: Ratacitul (...@lycos.com)
> Data: 2006-12-15 01:38:16 , IP: 70.81.99...
> Re: Foarte corect spus:
>
> Ea trage....concluzii. Nu conteaza de unde, dar le trage.
---------------

Bezmeticu', tu, in afara de a da din coada dupa comentartiile lui Griar, nu esti in stare sa comentezi dupa capul tau... daca-l ai ?!

CALUGARUL
2006-12-15 04:12:38

Re: M-ati dezamagit, doamna Zoe Petre!

La 2006-12-15 02:15:03, Nihilescu a scris:

Credeam ca sunteti o proasta.

____________


Nu mai trebuie sa ai dubii. Acum ai shi dovada.

Un sfat : saruta-i mina !, shi nu tremura ; suntetzi pe aceeashi creaca, iar daca-i priveshti shi poza ?, ... sa nu spui ca nu te-am avertizat.

Oriana
2006-12-15 04:13:07

"Dragutzo"!

Bai bezmetic, plimba ursu, hai, valea !

La 2006-12-15 02:11:53, griar a scris:

> Nu mi te adresa, nici cu diminutive, nici in vreun alt fel. Ai face
> bine sa nu discuti cu mine deloc, ci doar cu comunistii intoleranti si
> prost crescuti ca tine. Sau, si mai bine, comneteaza articolul, nu
> comentariile mele.
>
> La 2006-12-15 01:37:06, Ratacitul a scris:
>
> > Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu
> > inteleg de ce iti inchipui tu asta.

Oriana
2006-12-15 04:15:59

Ce va face sa infierati simbolurile religioase, doamne?

Au lasat (oare?) carticica rosie ca sa se ocupe de carticica verde, asta e directia actuala, si-au gasit un alt idol !

La 2006-12-15 02:25:08, griar a scris:

> "O pletora de simboluri ortodoxe a invadat spatiul public imediat dupa revolutie, odata cu omniprezentele soboare de preoti. Ele vor fi trezit un ecou de credinta adevarata in primele ceasuri, dar s-au dovedit repede reflexul unei orori de vid, in care icoanele au luat locul pavoazarii si cateheza - invatamantului politic."

Am impresia ca unii spera ca, denigrand simbolurile religioase, isi creaza o alura de aparatori al "pacii publice". Dimpotriva, din cate stiu, manifestarele ireverentiale fata de religia, traditiile, mentalitatea unei comunitati, fie majoritare, fie minoritare, nu este apreciata in lumea civilizata. Poate doar in mediul care pastreaza cu sfintenie reactionarismul de tip totalitar-bolsevic...

toni
2006-12-15 04:33:03

Ce religie are Zoe Petre ?


Aflati si veti concluziona ca orice comentariu e de prisos .

indianu Talpa-Iute
2006-12-15 04:50:48

Re: Bine zis, domnule inginer!

Bine zis, domnule inginer! Eu am o fraza care rezuma cele spuse de dvs. mai sus: "Nu mor caii cind vor ciinii". Iar icoanele trebuie sa ramina acolo unde sint: pe peretii scolilor si in sufletele copiilor. Icoanele nu discrimineaza, nu agreseaza, nu incita la violenta. iar adeptii d-lui Moise ar face bine sa-si aduca aminte ca exista probleme mult mai grave: agresivitatea in scoala si in familie, utilizarea drogurilor de catre elevi, lipsa de consiliere profesionala si psihologica si multe altele.
Toate cele bune!

Ratacitul
2006-12-15 05:17:44

Ce face? Mamaie, iti expui fanteziile pe forum?


In romana de ChisineV, ce inseamna " neinsiratele dvs glume" ? Sau vrei sa dovedesti ca in R Moldova se vorbeste alta limba?

E problema ta, dragutzo, daca te simti ofensata de cuvantul "dragutza". Deh, o fi "naturelul simtitor" dar Dictionarul limbii romane nu prea asociaza acest cuvant cu o ofensa.

Mamaie, de ce nu te ocupi de retete de pitza, in sfarsit am descoperit ca te pricepi la ceva?

La 2006-12-15 04:07:45, Oriana a scris:

> Griar, baby, cu bezmeticu functioneaza maniere tari, gata cu
> menuetele, nu le-intelege, invadentului ii trebuie un dupac dupa
> ureche, pe asta-l pricepe imediat ! Cand vezi ca un motan schirlaie
> mai mult decat trebuie, arunca cu ceva dupa el, Griar !
>
> La 2006-12-15 01:43:47, griar a scris:
>
> > Aratai-mi ca ma ignorati, va rog din toata inima! Altfel, o sa va rog sa va cereti scuze nu numai de la cei pe care ii ofesanti mereu cu neinsiratele dvs glume, ci si si de la doamna Zoe Petre, al carei articol il sabotati, afisandu-va pe forum sentimentele (nu am zis ca sunt bune!) fata de mine.
>
> Raspuns de la: Ratacitul (...@lycos.com)
> > Data: 2006-12-15 01:37:06 , IP: 70.81.99...
> > Re: "Dragutzo"! Pentru domnul Ratacit / Ei lasa ca te alinti
> >
> > Nu cred ca alti forumisti isi inchipuie ca m-ai putea interesa; nu
> > inteleg de ce iti inchipui tu asta.
>
>

ionion
2006-12-15 05:32:16

Draga Zoe ? ...amintiri din tineretea nebuloasa ?

Nu ti-ar strica mai multa seriozitate !

toni
2006-12-15 05:43:41

De fapt nu conteazaOrice om are dreptul la opinie , indiferent de religia sa , indiferent daca greseste sau nu . M-am pripit cu acest comentariu si imi cer scuze .


La 2006-12-15 04:33:03, toni a scris:

>
> Aflati si veti concluziona ca orice comentariu e de prisos .
>
>

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01074 sec.