Ziua Logo
  07:21, duminica, 4 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-15
griar din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.19...)
2006-12-15 00:02
Adevarat, a fost foarte putin timp in adminstratie romaneasca

Mai mult, Stalin a creat Republica Autonoma Sovietica Socialista Moldoveneasca numai din ratiuni iredentiste, pentru a putea pretinde ca Basarabia are "o sora" peste Nistru si ca tare mai vrea sa se "reuneasca" cu fostul imperiu rus. Nu intamplator, deputatii transnistreni (Interfrontul) au sabotat primul parlament ales al RM, cand au inteles ca sunt in minoritate si nu vor mai putea dicta la Chisinau.

Stiu ce gandesc multi romani din Tara despre problema Transnistreana, dar eu cunosc romani transnistreni, care nu merita sa fie "abandonati", nici macar in conditii de razboi sau sub amenintarea deportarilor masive... Apoi, satele din Transnistria au pastrat specificul portului si traditia romaneasca, in ciuda politicilor antiromanesti la care au fost supuse. Cum explicati faptul ca nu s-au rusificat sau ucrainizat detot, in atata amar de timp?

Vasile Calmatui din Paris (...@wook.com, IP: 81.57.219...)
2006-12-15 03:21

catalin_mattei din bucuresti (...@caramail.com, IP: 217.10.222...)
2006-12-15 09:37
Re: Adevarat, a fost foarte putin timp in adminstratie romaneasca

o unire a basarabiei cu romania in acest moment ar conduce la miscari de faramitare a teritoriului basarabean.. nu doar transnistria dar si gagauzia ar avea pretentia de a iesi din ceea ce acum se numeste Republica Moldova... sa nu uitam insa si un alt adevar: in Republica Moldova chiar in conditiile unor alegeri considerate de observatorii UE ca fiind in regula, procentele obtinute de partidele unioniste sunt foarte mici... conform acestor tendinte am putea afirma ca doar prin presa noastra ne agitam unii cu unirea...

Un alt lucru care consider ca ar soca: faceti un sondaj in universitatile bucurestene asupra unirii.. e posibil ca sa avem o mare deziluzie (unionistii sunt minoritari)

ionutanton din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 85.186.227...)
2006-12-15 10:28
Re: Adevarat, a fost foarte putin timp in adminstratie romaneasca

De acord cu dl Vasile Calmatui.

In plus, chiar in datele oficiale ale recensamantului efectuat manipulator de catre Smirnoff acum 2 ani, moldovenii (romanii) sunt tot majoritari, cu 33%, apoi ucrainienii si rusii cu cate 31% fiecare. Iar noi stim cum se fac recensamintele si alegerile sub comunisti. In mediul rural mai ales, in regiunea transnistreana, se vorbeste mult romana, iar majoritatea sunt romani ca si cei din Iasi si Suceava. Doar la oras sunt ceva mai multi rusi, datorita colonizarilor masive si fortate. Asadar... Basarabia, pamant romanesc, cu tot cu teritoriul de peste Nistru.

Iar teoria cu "ne dati transnistria" va lasam sa va uniti (daca veti mai vrea unire, cu instabilitatea si crima organizata pe care o sa v-o aducem la voi, tara UE) da, este de la rusi.


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00677 sec.